24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Nem lennék meglepve, ha érkezne később majd egy frissítés során, a Spear, Polearm és egyéb mostanság mellőzött fegyverrel együtt.
  • TomStorm
    Az is igaz,hogy ranged karakterrel nem szoktam kezdeni.Main és elsöre sztori egyebek mindig 'male.
  • TomStorm
    Basszus pedig D3/DH gyakoroltam volna az volt a tervem addig még nem jelenik meg TES.Így már mind1 is.
    Pedig kellenének ilyen extra dolgok..
  • HyperMonkey
    Harcrendszer tekintetében nekem az eddig ismertek szerint tetszeni fog. Eddig a Neverwinter harcrendszere tetszik a legjobban, célzós de van egy kis rásegítés. Szerintem így hangulatosabb a harc, mint a target lock rendszer, de kinek mi tetszik. A Skyrim nekem sem tetszik, se grafikailag se a mozgások terén. De remélhetőleg ez jobb lesz.
  • PiszkosFred
    Pedig már elterveztem a dual nyílpuskás vadászomat :(
  • Strayhand
    Lehet akármennyi tartalom, mivel annak nagy részét harcolva töltöd, nem mindegy, milyen élvezetes a harc... Nekem pl. sose tetszett a TES játékokban ez a kalimpálás.: Sokkal jobb egy RPG-ben a target alapú szerintem. Ráadásul a mozgás is elég szerencsétlen. Nézegetem a Skyrimet mert kíváncsi lettem a TESO-ra, de számomra nagyon tolókocsis a mozgás és a harc, nem érzem, hogy én irányítom a karaktert, hanem magától suhintgat ilyen nagyokat meg előreugrik métereket attól, hogy nagyobbat ütök és hasonlók. Kíváncsi vagyok, hányan közelharcolnak, és hányan lopakodnak meg nyilaznak pl. a Skyrimben, és hogy fog ez az arány kinézni a TESO-ban...
  • PiszkosFred
    Hát van még mit javítani, de jelenleg pont azt csinálják. Animációk, textúrák, karakter-tárgy illesztések, stb.

Nem folytatás lesz, hanem egy testvér játék. A TES VI-ban folytatódik az egyszemélyes játékra épülő széria majd.
  • Nephin
    Itt sem lesz gond a hangulattal és a grafikával, de azért ne várj egy single playerhez hasonló ultrabrutál CryEngine 3-mas látványt, ez egy MMO, sokféle gépen sokan játsszák.
  • Conqvistador
    Az jó ha folyamatosan javítják.
    Mert ha pl ezt a részt helyre teszik tényleg pofás kis darab lehet.
  • Conqvistador
    Én eleve nem is vagyok multi párti. Jobb szeretem a Single Player verziókat pl az eddigi ES játékokban is azt szerettem.
    Sokkal többet számít a hangulat a grafika a környezet, mint hogy 100 zergben támadó emberrel harcoljak olyan helyeken ahol marhára nem is akarok de kell az xp vagy a segítség.
    Tehát összességében nagyon nagyot kell alkotniuk. A Gw2es pvp től se vagyok elájulva és a WOW instázást se szerettem túlzottan. De ma már minden franchise az MMO felé tolódik...
  • Running
    Ez fog számítani, nem az, hogy mennyi és milyen minőségű a tartalom. Értem.
  • PiszkosFred
    Friss béta játékmenetet nézz, egészen más (linkek november 20-24 hozzászólások környékén lesznek). Továbbra is vicces itt-ott az animáció (és akkor finom voltam), de fényévekkel jobb, mint a QC nyári videóban.
  • Conqvistador
    http://www.youtube.com/watch?v=JWXjzLEGV9U

Vegyük például ezt a hivatalos videót 6perc 50től 7perc 04 ig.
    A két legyőzött ellenfél ahogy pl meghal az egy vicc.
    Mintha egy darab fa eldőlne. Ha iylen marad a végleges verzió is...
    De most komolyan érdemes megnézni akár ki is kockázhatjátok. 10éve volt elfogadható szint.
  • Conqvistador
    Asszem nagyon félreérthetően fogalmaztam.
    Tudtommal sehol nem írtam a konkrét harcrendszer kívánalmamról.
    Nem azzal volt vagy van bajom, hogy X célt hogy támadsz meg milyen metodikával, hanem a kivitelezéssel.
    Ne tűnjön a mozgás darabosnak, olyan hadonászósnak, mint 10 éve megszokott volt. Legyen rendesen animálva és ha leszúrsz döfsz ütsz egy ellenfelet élethűen essen már össze a szerencsétlen 2014ben.
    Ha egy Dance of Death modban látott kivégző animációhoz hasonlatos lenne az eredeti harcrendszer az jó volna.
  • VanDaal
    Oké, köszi!
    Akkor lehet, hogy regelek még pár mail címmel, hogy növeljem kicsit a nullához konvergáló esélyeimet :)
  • PiszkosFred
    ha van*
  • PiszkosFred
    Elég a régi - bár abból nem árt van 10 egyedi mailről, biztos ami biztos, 4 millió reg érkezett eddig nagyjából :) -, de akkor csak PC-sként fognak számolni veled. Ha konzolra is akarsz, érdemes újra megejteni, mert anno március körül még nem volt olyan opció.
  • VanDaal
    Arra külön regisztráció kell, vagy a már jóval korábban beadott, closed bétára vonatkozó jelentkezéseket is számon tartják?
  • PiszkosFred
    Ha hasonlítani kellene az ESO harcrendszerében a targeting működését, akkor az Neverwinterhez hasonlított számomra a legjobban (a videók és a streamek alapján, bár nem próbáltam ki eddig minden mmo-t, ami megjelent, így aztán ez erősen szubjektív). Várjuk meg j0nNyKa-t, hogy ő hogy érezte első kézből :)
  • Nikosi
    Igen azt is kipróbáltam, az is jobban tetszett mint a gw2 féle soft, de ha jól emlékszem az viszont target alapú. De abból szerintem az egyik legjobban kivitelezett.
  • Jeffjohnson
    AoC-ban is nagyon jó volt a harcrendszer kár, hogy azóta egyetlen mmo sem próbálta ki azt a sémát.
  • Nikosi
    Igen a harcrendszer nekem is nagyon fontos volt eddig minden mmo-ban. Remélem ebben semmilyen tekintetben sem fog hasonlítani a gw2-höz. Mert az a soft targeting rendszer ami ott van és ahogy megvalósították 1 év játék után is gáz.

Főleg miután kipróbáltam a Tera harcrendszerét. Na azt élveztem nagyon, ott láttam eddig a legjobban kivitelezett action based non-targeting rendszert. Azután az gw2-es soft targeting egy fos volt nekem. Amúgy a soft targetinget sokkal jobban valósították meg az nw-ben mint gw2-ben.

Itt remélhetőleg egy a single tes harcrendszerhez hasonló, azaz Tera szerű action based non-targting rendszer lesz. A videók és leírások alapján.

Tehát aki gw2-es harcrendszert akar az jobb ha marad a gw2-ben.
  • PiszkosFred
    Lesz open béta valamikor. Akkor ki tudod majd próbálni, akár több, mint három napig. Érdemes már most regelni arra.
  • j0nNyKa
    a terület nagyságával nem lesz baj, annyira nyúlfarknyi részt sikerült csak bejárnom, hogy az félelmetes
    b*szomnagy na. :)
    harc fasza, pörgős, egyedi, én élveztem a questelést nagyon
    igazából próbáltam kitapasztalni, hogy melyik spelleket használjam (ugye elég korlátozott, ami egyszerre bent lehet a quickbaron), és nem volt egyszerű dolgom, annyi féle játékstílus volt nyitva előttem már kis szinten is
    meg ugye a spelleknek ez az egyedi 2 irányú fejlődése nagyon nagyon pozitív dolog, az ilyesmit mindig imádtam játékokban (azt hiszem a sacred 2-ben volt ilyesmi) - mittomén, az egyik támadó spellre mondjuk bleeding damage-et akarsz, vagy életszívást? a másik nagyobb területű legyen, vagy stunoljon? van mivel mókolni :)
    és akkor a passzívokról, ultimate spellekről még nem is beszéltem, frankón illenek a rendszerbe azok is
  • HyperMonkey
    Valószínűleg nem adják vissza :)
    Én remélem, hogy az ilyen harcrendszer terjed el. Nekem jobban bejön mint a target lock rendszer.
  • Conqvistador
    Amúgy kb mekkora a pálya bejárható része?
    Gondolom szép nagy térképre lesz felpakolva a cucc.
    Mi a véleményed a harcrendszerről? Nálam ez egy kritikus pont.
  • Conqvistador
    Azt olvastam, hogy jár a vásárlás mellé egy 30napos kipróbálási idő.
    De kérdem én, ha visszaviszem a boltba a 3. nap visszaadják a pénzt? :D
  • j0nNyKa
    én amúgy jópár óra játékkal magam mögött nem aggódok :)
    persze lehetnek hibák, de egyelőre a látottak (és én tényleg láttam :D) alapján pozitív a véleményem
  • Conqvistador
    Ebben teljesen igazad van :D Közép-kelet Európa nem épp a világ közepe.
    De itt élünk és baromira nem érdekel, hogy az Usa vagy Japán lakosainak ez mennyire olcsó vagy sem. Őket se érdekli, hogy mi megvesszük e? De az eddig látottak alapján nekem a jelenlegi formájában nem kellene. Akkor maradok a Skyrimnál vagy a Gw2 nél.
    Nektek még tetszhet örüljetek neki :D
  • HyperMonkey
    Az a baj, hogy sajnos a fejlesztők/kiadók leszoktak a demókról. Régebben amikor közeledett egy játék kiadása, az alap volt, hogy volt demó. Egy MMO-nál egy trial (akár időkorlátos) elvárható lenne, ha már pénz kérnek érte. Én egyetértek a havidíjas modellel, ha tényleg minőségi a cucc. De azért kellene esélyt adni egy esetleges vásárlónak, hogy ne csak videok alapján döntsön a vásárlást illetően, hanem ki is próbálhassa. Ha csak 1 órára, akkor is. Ez sok dologra nem lenne jó, de pl a gépigényt, első látásra megítélhető hangulatot meg tudná nézni mielőtt a pénztárca kinyílna.
  • Nephin
    Nem "ütősnek" kell lennie, hanem egyénileg az adott játékos szemében kell annyit érnie, hogy kifizesse érte a havidíjat. Ha nem ér annyit, nem fizet (pl. én sosem fizettem volna a Conanért vagy a WoW-ért, pedig mennyien megtették - és ettől nem rossz vagy jó egyik sem, csak nekem nem tetszik) és teljesen irreleváns, hogy bárki más szerint az adott játék jó-e vagy sem, megéri-e vagy sem.
  • Conqvistador
    Nem akarok túlságosan belemenni a témába.
    Én is imádom a Fantasy-t de más stílusokat is szeretek emellett.
    Én csak azon aggodalmamat fejeztem ki, hogy az eddig látottak alapján nem tűnt olyannak, mint az eddigi TES részek. Pláne, hogy MMO ra vált az más kávéház, mint egy Single.
  • Running
    Ez még igaz is lenne, ha a vásárlók nagy része balkáni körülmények között élne. Nem nekünk, meg nem a körülöttünk senyvedőknek készülnek ezek a játékok.
    Egy normálisabb országban egy játékot megvenni, valamint havidíjat fizetni kb annyi, mint neked egy nyalókát vásárolni.
    Ha csak az átlag fizetéseket veszem, tőlünk nyugatabbra, kb olyan, mintha 3000-4000 ft-ért vennék a játékot, és 1000 ft alatt lenne a havidíj. És ezek a számok az ottani átlagfos kategóriát képviselik.
    A játékok sem azért buktak, mert a játékosoknak nem telt a havidíjra, hanem mert szar volt a játék, vagy nem volt tartalom benne és megunták.
    Egy mmo-nak ez a régió semmi a maga pár ezres piacával, mikor milliós eladásokkal számolnak.
  • Tababo
    "van, akit nem érdekel ám a WD meg a GTA"

pl engem teljesen hidegen hagy, ellenben egy jó fantasy bármikor jöhet, pláne ha TES.
  • Conqvistador
    Gondolom te se 1 játékkal játszol évente.
    Az hogy Őket soroltam fel behelyettesítheted akármivel amire szívesen beruháznál de ha nincs fölösleges pénzed és döntened kell vajon mi alapján döntesz? Egy olyan játéknak amire + havidíjat kel csengetni nagyon ütősnek kell lennie.
  • PiszkosFred
    Elfelejted, hogy a Skyrim eladások 75%-a konzolból jött, ahol hány mod is van? Nulla? :) Egyébként jogos, mindenki döntse el, mire van pénze és ideje, és mire nincs. Az ESO nem egy új adó, nem is új kötelező védőoltás, a kedves júzer dönti el, kell e neki vagy sem. De ne kezdje el meggyőzni azokat, akik esetleg úgy döntenek, hogy fizetnek érte, és ne akarja megmagyarázni nekik, hogy ez miért "rossz" döntés.
  • Nephin
    A GW2 szép és jó, de szintezés után dögunalom sokaknak, nincs fejlődés.

Van, akit nem érdekel ám a WD meg a GTA. :P Persze amúgy sem ránk tervezik az MMO-kat, máshol 10-15 dollár nem sok pénz, de ezt már sokan elmondták.

Sőt, azok is sokan vannak, akik nem modolják a Skyrimet és mégis jól elvannak vele. :)

Videók alapján játékot megítélni - ne haragudj, de szerintem - fail. Még egy játékkal sem találkoztam, aminél ugyanaz lett volna az élmény és hatás, mint a róla szóló videókban, akár pozitív, akár negatív irányba tért is el. Főleg a harcrendszernél, ha "nincs benne a kezed", szerintem lehetetlen következtetéseket levonni a milyenségéről.

• j0nNyKa
    eddig is csak fejvakarva olvastalak: "Ha azt nézzük, hogy pl az Obliviont és a Skyrimet se a Bethesda tette naggyá, hanem a Modderek"
    engedelmeddel én modok nélkül játszottam ezeket is, morrowindet is, és nagynak éreztem őket :)
    (egyébként miaf**** az a watch dogs, és miért kéne nekem elgondolkodnom annak a megvételén, ha mondjuk tesozni akarok? fura)
  • Dobronski
    jajj érettségi idején...

amúgy erről a pvp-ről Guild Wars 2 jutott eszembe.
  • Conqvistador
    Nem kedv kérdés hanem pénz kérdés. :D
    Biztos hemzsegnek azok a játékosok akiknek semmi gondja, és havi 5-6 játékot is meg tud venni ebben a szuper gazdasági helyzetben, de biztos akadnak olyanok is akik kétszer is meggondolják, hogy megéri e egy újabb havidíjas (lehúzás) ha nem úgy sikerül a játék mint ahogy várják.
    Akkor inkább a kevés pénzét egy majdani Watch Dogs-ra ha pc-s akkor GTA5 Pc re és ezzel ekvivalens AAA címekre fordítja, mint mondjuk erre.
    A neten lévő béta gameplay videók egyátalán nem győztek meg, hogy érdemes ezért évi 36000ft ot kiadni az alapjáték mellé :D
    Pl mert mondjuk megvan a GW2 és azzal is jól el lehet lenni havidíj nélkül.
    Ha azt nézzük, hogy pl az Obliviont és a Skyrimet se a Bethesda tette naggyá, hanem a Modderek akkor elgondolkoztató, hogy nélkülük és pláne multiplayerként amikor kismillió megkötés van miként sikerül helytállnia.
    A Skyrimnál a tökéletes megdöbbenés akkor volt amikor újratelepítettem a gépet és poénból az alap skyrimet elindítottam a patchek és a nálam aktív 120-125 mod nélkül. (Pedig csak 1280x1024 ben használom ENB nélkül) Hát összehasonlíthatatlan volt az eltérés és nemcsak grafikailag, de élővilágban felszerelésekben stb. Akkor igencsak elgondolkoztam vajon akkor is ilyen sikere lett volna a TES V nek, ha nincsenek mondjuk a nexus modok? :D

A másik sarkalatos pont a harcrendszer. Főleg 1h 2h ban nem az oblivion/skyrim erőssége. Valahogy nem tűnt olyan gördülékenynek az egész. Nyilván a mágia rész sokat dob a latba de aki csak egy jót akar mészárolni egy Legendary Greatsworddal az örülne ha élethűbb lenne a kardpárbaj. (Itt is soakt segített pl az egyik kedvenc modom a Dance of Death 3) Mondjuk el tudnák képzelni egy Ac4 / Gw2 hibrid harcrendszert élethű(bb) mozdulatokkal. Bocs, hogy hosszúra sikerült már ha végigolvassa valaki egyátalán :D