11758
  • nyirog
    3K térkép, készül!!!!!

• Bal0924
    Honnan lehet tudni hogy milyen épületeket kapcsoltam ki?
    Ha elfelejtettem hogy miket kapcsoltam ki...És hogy ne keljen mindet külön-külön megnéznem.
  • Bal0924
    Az engem is érdekelne! :)
    Engem még az is érdekelne hogyan lehet több Nagy Művet összekötni! :)
  • Zacskós Tej
    ...és még annyi kérdésem van, hogy született már azóta olyan mód, amivel lehet a beépíthető területet növelni?
  • Zacskós Tej
    Sziasztok!

Lenne egy-két alapvető kérdésem. Egy hónapja játszom a játékkal, s egyszerűen nem tudtam ezekre a dolgokra rájönni.
    A Cities Of Tomorrow kiegészítő is megvan.

A népességet egyszerűen nem tudtam felvinni 350 ezer fölé. Egyszerűen nem megy. Egy idő után pedig elfogy a hely, s nem tudok terjeszkedni semerre. Offline verzió van meg, több területet sikerült magamévá tennem, de nem sikerült összekötnöm őket, hogy pl. az arkológia feloldása után meg is tudjam őket építeni.
    Valakinek, valami ötlet?
  • Bal0924
    Töröljem az egész épületet és építsem ujjá? (habár az egy kicsit költséges.. akkor nem annyira ha az alapot nem törlöm...
  • Bal0924
    Sziasztok!

Hogyan tudom rávenni a gazdagokat hogy visszaköltözzenek a Megatorony-ba?
    Panaszkodni tudnak hogy nem volt víz.. Most azt írja hogy minden ismerősüknek szólnak hogy költözzenek be, de már vagy 3nap telt el és csak 6an vannak még mindig.
    A boldogság szintjüket mivel lehet felvinni?
  • Dzsini
    Nem játszanék vele több, mint egy éve rendszeresen, ha nem szórakoznék jól :)

Ami kritikusabb amúgy, és sajnos nem látszik, hogy javítanák, az a lakosságkijelzés-felpumpáló algoritmus miatti anomália, ami a nagyobb, vastagon beépített városoknál nagyon kritikus munkaerőhiányt okozhat (erről párszor beszéltünk itt a topicban, de lehet róla olvasni sokfelé). A megoldás az, hogy nem kell zseb-manhattant építeni, hanem csak néhány helyen engedni, hogy ekkora toronyházak épüljenek. Nem is néz ki ilyen furcsán, és nagyjából egyenesben marad a munkaerő-lakos arány.
  • Austin Bailey
    Neked bejön az ilyen mezei Manhattan?

egyébként az RCI meg szar. Rögtön az egekben van, ahogy valahol valami hiányzik, de a hiány az területfüggő, az RCI meg generál belőle egy általános igényt.. Vagyis ha van egy gyárad, amitől messze van a munkás, akkor az RCI-n munkáshiány lesz az régióban, és az RCI kijátszásával orrba-szájba gyárthatod a negyedeket, amik két perc alatt be is épülnek.

• Dzsini
    Közbe rájöttem "nem megy, nem kell erőltetni" - itt a "megy" azt jelenti, hogy tetszik a játék, élvezed, jól szórakozol vele. Nem azt, hogy életképes várost húzol fel.

Sorry, félreérthető volt.
  • Dzsini
    Szó sem volt róla, hogy nem megy :) hanem hogy ha jól értem amit írsz nem tetszik, és szerencsédre nem adtál ki érte pénzt.

Nekem amúgy sikerült már tönkremennem - bár főleg eleinte a bugok miatt, mikor a kaszinók még nagyon nem működtek, és lehetetlen volt belőlük eltartani egy várost :) Másoknak azzal szokott gondja lenni, hogy rohannak, és amint van egy pici pozitív jel az RCI-n, akkor zónáznak ezerrel. De ebbe egy rutinosabb SimCity-s nem megy bele :)
  • Austin Bailey
    monsta valaki, hogy nem megy? Ez a első sim city, amiben még egyszer sem emntem csődbe
  • Dzsini
    itt vannak leírva a méretek, és már láttam wiki szócikket is, ahol a létező összes épület be lett "méretezve".
  • Dzsini
    Ilyen szempontból amúgy hasznos az, hogy megjelent az offline változat - és vele együtt a tört. Ki lehet próbálni a kétkedőknek is kockázat nélkül, és ha nem tetszik, akkor nem "dobsz ki" tizenpár eurot se egy olyan játékra, ami láthatóan nem neked készült.

De azért vagyunk itt sokan, akik több, mint egy éve játszanak vele, és még kiegészítőket is vettünk hozzá (nekem speciel tetszik a grafikai design úgy általában, persze vannak rosszabb pillanatai :) ).

Napi két nagy igazságunk: nem minden játék készül mindenkinek, és ami nem megy, azt nem kell erőltetni :)
    (én sem játszom pl. a Tropicokkal, valahogy soha nem sikerült összehangolódnunk, pedig sokan szeretik, FPS-ekkel pedig egyáltalán nem játszom)
  • Austin Bailey
    na jól van Akkor ez megint az, hogy nem lehet kitalálni, hogy mekkora egy épület, mert csak a sárgát lehet látni, a fehéret csak a készítők tudják. Elméletileg az ominózus telkek nem kanyarodnak, vagy legalábbis van olyan oldaluk, ami nem kanyarodik, és ha ahhzo igazodna a ház, akkor beleférne.
  • Austin Bailey
    rohadt ronda az az űrvonat. Szerintem alapvetően ezt a játékot az is jellemzi, hogy tök rondák benne az objektumok. A villamos is rohadt ronda, meg az összes épület.
  • Austin Bailey
    egyébként az is felkúrta az agyamat, hogy amikor végre optimalizáltam a tömbök méretét, akkor meg mindent benőtt az r$$$ és c$$$ toronyház (ami nem ám a jó oktatástól, jó közlekedéstől, jó közbiztonságtól lesz, hanem attól, hogy leteszed az R$$$ parkot) amik pontosan ugyanakkora alpterületű kör alakú tornyok (azt vajon honnan vették, hogy ennek ilyennek kell lenni?), és ezek szép katonásan kinőttek egymás mögött, és ettől meg kersztül lehetett látni az egész városon. Magyarul a városérzet vígy így, vagy úgy, de mindenképpen nulla. Vagy szétbomlik a városkép ilyen oszlopokba, vagy a toronyházak aljában bodegák állnak.
  • Dzsini
    Valóban egy casual városépítgetős, valamennyire közösségi játék lett - annak pedig szerintem jó.
    Sokakat - gondolom téged is - igazából az zavar, hogy ezt SimCity-nek nevezik, amikor ott van egy SC4, ami sokkal komplexebb tudott lenni, és állítólag ez az utódja - pedig nem, csak nevében (és sajnálom én is, hogy nincs egy olyan játék is a piacon). Itt nincs olyan sok lehetőség a végtelen optimalizálásra (lásd Magnasanti és hasonlók az előző részekben), hanem építgetsz néhány várost, felhúzol egy arkológiát, aztán következőre kipróbálod, hogy sikerül-e egy jól működő, mondjuk kaszinózásból élő várost építeni, aztán egy egyetemit, aztán egy olajmágnást (aminek át kell állnia majd valami másra amikor kifogy az olaj), aztán egy ilyet, aztán egy olyat... nem foglalkozol hetekig, hónapokig egy várossal, és igen, előfordul, hogy a fél területet ledózerolod, hogy valamit át lehessen szabni. Főleg amikor befutnak az Akadémiás dolgok, és az óriástornyokat húzod fel, azzal az egész város a feje tetejére szokott állni :) Egy nagyra épített vidámpark simán megeszi az alapterület egyharmadát, viszont olyan bevételt és turistamennyiséget hoz, hogy a maradék terület ennek kiszolgálására jól felhasználható.
    Nem a "hatékony" és "optimális", hanem a "nekem épp így tetszik", könnyed építkezésre összpontosít, nem maradandó óriásvárosokról szól.

(most gyorsan elindítottam egy üres, új régiót, és nekem is űrvonat jött a sínen, tehát úgy néz ki nem teljesen javították ki még azt, hogy csak akkor járjanak, ha már futurizálódik a város - nekem megvan az összes kiegészítő)
  • Austin Bailey
    na van erről a vasúti hídról még egy egész jó kép

Monjuk a vasúttal elég jól megoldottam a dugókat, mert alagútal bevezettem a városok különböző pontjaira. Meg az utak egyrészét is ledugtam a föld alá, hogy rá lehessen építeni.
  • Austin Bailey
    azt hiszem csak alap van benne. De majd keresek egy bűvítettet.
  • Austin Bailey
    Amúgy gyors kritikával összegezve a dolgokat ez a játék nagyon gagyi. A grafikája kb olyan mint a rising cities nevű böngészős játéknak

Városépítőnek kb annyira lehet tekinteni, mint az Age of Empires-t, mert ebben is kb 15 épület van, amik felváltva épülenk, ráadásul ugyanolyanok. A most kijött Tropico gazdasági szimulációja sokkal jobb (eleve nagyon gagyinak érzem, hogy be van hozva a nyersanyagozás, de az sem következeteen, hanem csak annyiban, hogy lehet építeni párféle gyárat, amik sokat termelnek, és kb a fél beépíthető terepet alá kell rendelni neki, mert olajkút kell neki, meg hülye depó 5 darab, meg újrahasznosító üzem, meg minden lószar, miközben komplet gyártelepek vannak, amiknek a nyersanyagával meg nem kell foglalkozni. Egyébként meg az egész egy CXL-kopintás. Pontosan ugyanazt lehet benne csinálni, min a CXL-ben, csak a CXL jobb, mert szebb és nagyobb városokat lehet építeni benne. Az egyetlen specialitása a városok közötti üzletelés lenne, de az meg nem működik, mert rögtön azon a ponton elbaszódik az egész, hogy van összesen egy darab bejárat egy városba, és ha rögtön a bejárati pontnál háromfelé választom az utat (ennél több leágazást nem enged), illetve még a vasút is oda van vezetve meg van egy P+R parkoló (ami eegy buszmegálló), akkor is totálisan bedugul az egész. Ezen kívül a másik városból áthívni a szemetest a rendőrt meg a többit semmi értelme, mert egyrészt beragadnak a dugóba, másrészt a város úgyis addig nyekereg, amik nem kapja meg a saját rendőrségét, kórházást stb. Végül pedig még meg kell említeni a 2 legigénytelenebb mozzanatot. Az egyik a parképítés. A park még nagyjából sem tudja kitölteni az üres helyeket, és ráadásul kék(!) a füve, ami nemcsak önmagában undorító, hanem még az sincs, hogy beleolvad a talajba, ha már a közöket nem lehet vele kitölteni. A másik pedig az, hogy az egyetemen földút van. A bővíthető épületek pedig viszonylag jó ötlet lenne, csak nem jól van megcsinálva, mert nem lehet felmérni, hogy milyen irányba mekkora lenne az épület a bővítések után, csak amikor már leraktuk rohadt sok pénzért. Nekem az eddigi egész játékom abból állt, hogy leraktam sok pénzért a dolgokat, aztán bonthattam vissza az egészet, hogy fél centivel arrébb rakjam. Ugyanez volt az úthálózattal. Eddig két várost csináltam, és mindegyiket hatszor végig kellett bontani, mert a hülye segédvpnalak véletlenül sem úgy vannak méretezve, hogy ha azok alapján csinálok egy tömböt, akkor abba beférnek az épületek, hanem olyan parcellákat csinál, amiknek a közepére nő egy toronyház, három oldalról meg kunyhók veszik körül, és ettől az egész rohadtul alulhasznált. Ilyenkor végig kell bontani, és kicentizgetni, hogy hogy fér el egymás mellé két nagyobb ház.
  • Dzsini
    Ez ismert bug - volt, elvileg javították, és csak akkor vált át űrvonatra, ha megvan a jövő városai és el is kezded a város konvertálását.

(ha van a virágboltos változatban nemzeti városrészes lehetőség, akkor húzd fel a német szuperexpressz-állomást, és akkor ICE-k lesznek)
  • Dzsini
    Nekem akkor fordult elő, amikor pl. kanyarodós útnál valamelyik szélső mezőbe belecsúszott valami, és bár úgy nézett ki, hogy elfér, mégsem volt neki helye (szólt is, hogy ha lenne helye terjeszkedne)... más esetben előbb-utóbb (boldogság, stb.) felépítették a nagyobbik épületet.
    itt egy blogbejegyzés a témáról, hogy a zónázás hogy is működik.
  • Austin Bailey
    amúgy wirágbolti verzióval ökörködöm, de ettől függetlenül elég furcsa, hogy a játékban egy sárga-fekete ronda holdjáró űrvonat közlekedik, és nem az a fehét-piros aceal-utánzat, amit mindenhol mutogattak.
  • Austin Bailey
    de mondom, hogy kiszárad. Pedig közvetlenül mellette volt a tisztító. Egyébként arról lehet valamit tudni, hogy bizonyos helyek miért épülnek alul a környezetükhöz képest. Magyarul miért épül a legnagyobb sűrűségű területre kisebb ház, amikor lenne hely a nagyobbnak, és a telek el is érte már azt a sűrűséget. A telek értéke meg kb maxon van.
  • Dzsini
    Csinos :) Azt még át lehet állítani, hogy az UI-t ne mutassa a képeken - sajnos a kurzoron az sem segít ha jól emlékszem.
  • Austin Bailey
    Viszont sikerült összesen 1 darab jó képet csinálnom a játékból, mert a többin az egér éppen rajta volt valamin, és nagy információs buborékok takarják ki az egészet. (érdekes, hogy a simsben még tudták, hogy a screenshot-okon ez ne legyen rajta)

• Dzsini
    Pedig a lenti módszer működik - nem azonnal (tehát kell várni egy kicsit, mire megjelenik a víz a talajban a tisztító körül), de minden városomban kényelmes, állandó vízellátást biztosít.

Mondjuk a pöce plusz tisztítós kút is működik :)
  • Austin Bailey
    ezt építettem fel én is, és mégis kiszáradt a talaj. Most már azon gondolkozom, hogy a pöceizét rakom le mindenhova, és a szűrős pumpával veszem ki belőle a vizet, mert úgy tűnik hogy a szar végtelen.
  • Dzsini
    Ha elkezdesz processzort gyártani, akkor egy idő után felhúzhatod az elektronikai központot (megindítva a specializációt). Annak egy bővítménye lesz a fogyyasztói elektronikai modul, ami kinyitja a TV/számítógép gyárat - műanyag(TV), fémötvözet(számítógép) és processzor kell hozzá.
    Persze a megfelelő importot, exportot, stb. biztosítani kell hozzá, elég költséges vállalkozás, de rettentő profitot hozhat.

A vízpótláshoz az alap Simcitynél a fejlesztett, nagyobbik víztisztító kell (ami 64 ezerbe kerül), az a szennyvízet megtisztítva bepumpálja a talajba (plusz néha esik az eső meg ilyesmi, de az nem túl sok, főleg egy komolyabb vízfogyasztású városnál). Ha szennyezett talajvized van, azt pedig a szűrős pumpák tudják kinyerni. Így szokott kinézni a vízkörforgás egy idő után minden városban.

(ha megvan / használod a jövő városai bővítményt, ott van rá fejlettebb technológia is)
  • Austin Bailey
    sziasztok, ma először kipróbáltam a játékot. Inkább nem szeretnék róla semmit mondani, viszont lenne két kérdésem. Az egyik, hogy hogyan lehet tévét és számítógépet gyártani, a másik, hogy a víztisztitók miért nem tisztítanak, illetve, hogy hogyan lehet visszapótolni a kiszívott vizet
  • Coolfire
    A magyarítása ott van a másik topikban is.
  • cptnemo77
    Szívesen, egyébként lehet magyarosítani is, én még amikor kipróbáltam vásárlás előtt, akkor szereztem be magyarosítás fájlokat hozzá, tökéletesen működött vele. Ha netán a megvett verziód mégsem lenne magyar, írj privit és elküldöm.
  • Lumania
    Köszi a választ.
    Eredetileg én is úgy gondoltam. Pár hónapja figyelem, hát ha lesz akcióban valahol. De 1-2 hete megjelent a g2a.com-on egy HU/PL/RU változat, ez kicsit megkeverte az elméletet.:-)
  • cptnemo77
    Hali, én 26-án vettem meg még a régi áron, ne aggódj, full magyar.
  • Coolfire
    Csak az alap?
    Mert itt 19.99 a SimCity: Cities of Tomorrow Plus Edition.
    De ez U.S only,proxyzni kell,és nem biztos,hogy magyar is van benne.
    Ergo,csak saját felelősségre.:)

szerk.:a redditen azt írják,hogy nem régiózáras,-mondjuk én még olyan origin kulccsal nem is találkoztam.:)
  • Lumania
    Helló Mindenki!

A G2A.com -on most akciós 12.49 EUR. De csak ' only in English language'.
    Lehet erre tenni valahogy magyarítást? Vagy Originről lejön automatikusan a magyar verzió is?
  • Bal0924
    Köszi, ezt nem tudtam.
  • Joschka
    Naaa,: SimCity/SimCiyData
  • Joschka
    Letöltöd, majd kicsomagolod a fájlt és berakod az alábbi helyre: SimCitySimCityData

Ennyi az egész.