SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már válaszoltak,csak nem fogtad fel,a park korona csak bónuszt ad a parkokra,de ha nincs park azon az átok megatornyon akkor nincs mire bónuszt sem adni.Bevásárlóközpont és park az általában kell a tornyokra,mert azért rinyálnak,és akkor boldogabbak és több pénzt is termelnek.

Ezek szerint nincs meg a kiegészítõ.
De úgy látom más se tudja a választ. Szomorú vagyok. 😞
akyyy
<#nemtudom>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

A megatornyok tetejére egy úgynevezett koronát lehet tenni. Ez lehet egy park, de lehet más is. Szóval van park a megatoronyban csak épp a tetõn.
Joschka
Reinstalal kell próbálgatni...mert jó szokott lenni a frissítés folyamata.

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

rage
Frissen megvett játék telepítése után, a frissítés során 18%-ról nem igazán akar továbblépni... már kb órák óta ugyanott áll.

Van erre valami megoldás, vagy ezt így sikerült megcsinálni?

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

kösz 11000 bejegyzést nem futok át miatta 😄
Annyit nem ér a játék.
Dzsini
Legalább a topicban olvass vissza, itt is le lett írva többször, hogy miért nem mûködik a "csak megduplázzuk" módszer.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lényegében nem kellene sok változtatást tenniük. Az hogy megnövelik a méretet nem egy egetverõ feladat. Lényegében széltében és hosszában megduplázzák a hosszt és ennyi. Máris 4X es területet kapnak.
És még csak nem is kellene úgymond ingyen adniuk.
Kis részeket pl fel lehetne oldani pénzzel, technológiával, feladattal stb.
Ebbõl is látszik csak a lehúzásra mentek a fejlesztõk egy rakás olyan dolog hiányzik belõle ami 10-20 éve már benne volt. Pl tereprendezés.
A megítélésem szerint ez egy félkész játék amibe hatalmas lehetõség volna ha pl pár modder rávetné magát, mint pl a Skyrim esetében.
Talán eljön majd ez az idõ is.
Dzsini
"Nem kellene hatalmas változtatásokat hozniuk a fejlesztõknek max fél napos munkájukba telne vagy annyiba se" - erre a részre reagáltam, nem arra, hogy kicsi-e vagy sem.

Egyébként ha tényleg annyi az egész, mint ahogy gondolod (és õk tudják rosszul), akkor a modderek 5 perc alatt megoldják, és mindenki örülhet majd 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az lényegtelen mért döntöttek így. Katasztrófálisan kicsi ez vitathatatlan.
Dzsini
Érdemes ám visszaolvasni a cikkeket. Leírták, hogy miért lett ekkora a térkép, és hogy miért döntöttek úgy hosszas nyûglõdés után, hogy nem lesz hivatalosan nagyobb méret (és ez független attól, hogy offline vagy online).

Az, hogy modderek majd mit csinálnak, és az mennyire lesz stabil (és kinek a gépén), az majd kiderül.

Hát srácok még így offline módban is komolytalanul kicsi a térkép mérete.
Nem kellene hatalmas változtatásokat hozniuk a fejlesztõknek max fél napos munkájukba telne vagy annyiba se ha megnégyszereznék a térképet.
Kb az lenne a megfelelõ méret kiindulásképp.

Pl a 16 városos verziókban 4x akkora terület 4-4 régiónként de betehetnének 6-8 városos formációkat is az eredeti méret 6-8 X os méretében.
A meg külön vicc, hogy nem lehet domborzatot és vizet/tengert készíteni módosítani.
nyirog
http://sg.hu/cikkek/104388/keszul-a-simcity-2

akyyy
?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dzsini
Nincs tõzsde konkrétan - de nem vagy köteles felhasználni azt, amit importálsz, és ha olcsón felhalmozol belõle, majd amikor drága lesz, akkor exportálod, akkor azzal lehet profitot termelni.

ez a tõzsde rész hol van, mert még nem találkoztam vele?😄
Dzsini
A fejlesztett raktárak (teherkikötõ) azért már egész korrekt kapacitással rendelkeznek, vasúti kapcsolattal elég gyorsan lehet hozni-vinni az anyagot... persze, ilyen célra kell a várost építeni, de szerintem mûködhetne 😊 Egyszer majd megpróbálkozom vele, mert érdekes lehet.

És a parkkorona nem elég nekik?
értem,

A tõzsdézéssel az lenne a baj sztem hogy túl sok kellene belõle hogy haszon legyenm rajta, viszonylag nem túl nagy a tároló kapacitás, és még korlátozott is a száma amennyit hozzá lehet adni a telephez. Nem is beszélve róla hogy mennyire kell takaréákoskodni a hellyel a térképen.

Dzsini
Hogy a többi SC játékos az adott szerveren (pl. Kelet-Európa 2) mennyit termel exportra (ez csökkenti az árat) és mennyit importál felhasználásra (ez növeli).

Ha ügyes vagy, még tõzsdézhetsz is, elvileg a kereskedelmi specializáció errõl is szólhat (óriási raktárak, felvásárolsz, majd ha felment az ár haszonnal eladsz).

akyyy
miért van az hogy azt írja ki éhány házra, hogy nincs hely az épületsürüsségre, mikor direkt úgy építettem az egész várost, utcákat, hogy ilyen simcity 4 szerü rácsos legyen, hogy legyen majd hely fejlõdésre 😄

Sziasztok!

Az meg tudná nekem mondani vki hogy mi határozza meg a nyersanyagok árát!?

a globális piacok kezelésénél változni szokott az ár, de a tvk, processzorok stb ára sem mindig ugyan az.

mi befolyásolja?
akyyy
sztem park kell nekik, vagy játszótér, ilyesmi

Azt tudja valaki, hogy miért panaszkodnak a megatorony lakói túlhajszoltságra? Mivel tudnám megoldani ezt a problémát?
Egyébként egy város szén/olaj/érc készlete mennyi ideig tart ki?
Egy két város kimaxolásáig alkalmasak vagy azért hosszabb távra is?
Hát még sosem próbáltam offline módot,mindig online játszok olyan régióban ahol több játékos van.Szerintem szerezd be eredetiben,jobban jársz.

Sajnos nem.Csak a globál piacról tudnád megvenni,viszont ahhoz multi kell.

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Nem nyert. Attól tartok nem is lehet akkor. Ezek szerint így olajat se fogok tudni szerezni ilyen módon...
Hmm elég ravasz lenne ha ez a megoldás.
Asszem ki is próbálom próba cseresznye 😄
Kösz a tippet vagy-vagy...
Esetleg ha építesz repteret?Ahhoz nem kell út.De csak tipp.

Tudna valaki segíteni? (Offline módban játszok még mielõtt leszólnátok)

Hogyan tudok a 16 városos régión belül ami 4x4 városcsoportra van szeparálva egy másik városcsoportban elõállított pl olajat eljuttatni a másikba ahol egyátalán nincs a 4 város egyikébe se olaj de kellene?

Nekem azt írta ki a rendszer, hogy nem vagyok kapcsolatba azzal a várossal.
(És tény oda nem megy közvetlen út csak a városcsoport 3 fennmaradó városát köti össze hálózat) Mi a megoldás? köszi
Hi
Csak a simtropolison találhatóak modok?
Nem eredeti, egyelõre csak kipróbáltam.

Egyébként mûanyag és alloy kell a processzorhoz, mindkét raktár megvan, import van beállítva és tök üres. De mondom, megérkezik a kis teherautó, tehát nem a forgalommal van van probléma, beáll a depóba és nem rakodja ki a szállítmányt, hanem pár másodperc múlva elhajt.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Fenrir
Termelni termel, de annyi nem tart el még 1 processzor gyárat sem.

A halál csupán a kezdet...

Depoban van mûanyag raktár?És beállítottad a kereskedést?
Ha mûanyag kell miért nem építesz egy hulladék újrahasznosítót,vagy mi a szösz a neve,az gyárt neked a szemétbõl mûanyagot vasat meg a fene tudja mit.

Eredeti ? Mert a barátomnak tört verziója van és õ is ott találkozott ezzel, nekem még nem volt ilyen gondom.

Fenrir
Érdekes, nekem már nem egy és nem két régióm volt tele városokkal, de ezzel a buggal még nem találkoztam. Amit importáltam azt mindig behozták, legyen az teherautó, vonat vagy hajó.

Üdv!

Utoljára az 1985-ös Sim Cityvel játszottam így nagyon élveztem a "néhány" újítást a mostani játékba, mígnem elértem oda hogy processzort gyártanék, amihez mûanyagot kellene importálnom. Próbáltam utánaolvasni és látom hogy már egy éve többen írtak arról a bugról hogy Trade Depoba megjönnek a kis teherautók, tele a szállítmánnyal, szépen beállnak a helyükre, de nem veszik át a szállítmányt, hanem ahogy jöttek (tele), távoznak is.

Ez ebben a formában egy elég nagy gamebreaking bug, van esetleg rá valami megoldás azóta?

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

köszi szépen.
Dzsini
Ha van maximumra fejlesztett Akadémiád (jövõ városai kiegészítõben), akkor onnan a talajtisztító. Ha 400K-d van, akkor gondolom nincs - akkor parlagon hagyod, és betelepíted fákkal. Azok elpusztulnak, visznek magukkal egy kis szennyezést, és újratelepíted. És újra, és újra, amíg rendbe nem jön. Vagy alacsonyabb szintû ipart telepítesz rá, azt annyira nem zavarja a talajszennyezés.

köszi neked is a választ. sajna nincs 3 millióm, csak olyan 400K 😞
köszi. bocs akkor még egy rövidet. talajtisztításra mi a leghatékonyabb?
Fenrir
Ha elég pénzt össze tudtál harácsolni akkor át lehet váltani pl processzor vagy tv gyártására. Importálod mindent amit kell és eladod jó nagy haszonnal. Viszont ehhez nem árt 3-4 millió kredit, hogy beinduljon az üzlet.

Dzsini
Olaj import - remélhetõleg az olajból addigra több terméket is elõállítasz, és akkor az az üzletág életben marad. A profit csökkenni fog egy kicsit (hiszen nem saját magad állítod elõ az olajat), viszont talajtisztítás után a kutak helyére be lehet települni.

hello.
van egy városom amit a kõolaj bányászatra specializáltam. csak az a baj hogy lassan kifogyok az olajból. ilyenkor mi a teendõ? esetleg hulladékfeldolgozás és proci vagy tévé ipar? köszi.
Dzsini
Ha van máshonnan (pl. mûanyageladás, ilyesmik) bevételed, akkor az adóból származó jövedelem nyugodtan lehet mínuszban - egy komolyabb ipari, feldolgozós város simán ellensúlyoz komoly adóbeli mínuszokat.

akyyy
na ott vagyok hogy ha gyárak eltüntek mert rámentem az oktatásra, csináltam atomot, meg a szemetet si feldolgozom igy nincs szennyezés, nincs betegség se annyira...

a gondom az, hogy az adó miatt panaszkodnak mert hát ezt véghez kellet vinni, de most már csökkenteném, de átmegy minuszba a számláló. oké, van most lóvé mert a stadion termeli néha néha, meg van valami kereskedés is a mûanyagra, de attól a számláló piros minuszt jelez, és nem is látnám hogy fogy-na vagy növekede a pénz. persze ha nekiállok építkezni, látványosan fogy 😄 adó miatt meg megálltam 100ezer embernél.

Fenrir
Igen, régi volt is valami olyan fícsör, hogy egy város akár duplán is kaphat szmogszennyezõdést: egyet a saját ipartelepétõl, egyet meg a régióból.

Dzsini
További móka, hogy a régión belül is mozog a légszennyezés, tehát ha az egyik városból a másik város felé fújja, akkor bizony oda beáramlik... tehát a régiót is így érdemes megtervezni.