11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#11555 Üdv!
Nem rég vettem meg a SimCity-t jogtisztába és a kiegészítőt hozzá a jövő városát.
A gépemet kb. 1 hete cseréltem le teljesen alaplap, cpu, ram, gpu.
A következő problémával szembesültem a játék közben mindig változó idő szakban vagy 1 óra után vagy 2 óra játék után bejön egy olyan jelenség nem tudom hogy bug lenne vagy valami a gépemmel lenne, de elmegy a kép és a hang 3 másodpercre nincs semmi utána újra van kép és hang és jobb alul megint ki írja az Origin hogy beléptem a játékba és minden megy tovább majd megint 1 vagy 2 óra után meg ismétli ezt a jelenséget.
Ja és ha megy Skype beszélgetés vagy TS3 vagy bármi annak is elmegy a hangja ez idő alatt.
Csak is SimCity alatt találkoztam ezzel a jelenséggel.
Teszteltem BF3,BF4,Tomb Raider 2013-on,meg Valley Benchmark 1.0-el, de ott nem volt ilyen jelenség hogy elment volna a hang vagy a kép.
Valaki találkozott ezzel a jelenséggel?
Ha igen tud rá valami megoldást és ha igen kérem közölje velem.
Előre is köszönöm válaszaitokat. -
Mester01 #11554 Hol menti el a játék az offline mentéseket? -
Coolfire #11553 Én válaszoltam a sajátomban,de úgy látom Dzsiniek jobb ötletei vannak.:) -
#11552 Vagy csökkentsd a munkahelyek számát - valahogy meg kell találni az egyensúlyt, hogy aki ott lakik, az lehetőleg dolgozzon is ott, és ahol van munkahely, az legyen betöltve.
(van lehetőség ingázásra amúgy, tehát egy ilyen város mellé ha építesz egy másikat, ahonnan át tudnak járni, akkor az is megoldható, de azzal biztosítasz egy állandó közlekedési dugót is a városközi utakon :) ) -
Mester01 #11551 Akkor folyamatosan tegyek le MEGA torony házakat? 1es meg 2es szintűeknek? -
#11550 Legyen sokkal több lakosod és kevesebb munkahelyed :)
A lenti sorban levő lakosságszám egy mesterséges, felpuffasztott virtuális érték, ott ahol a betölthető állásokat látod, ott megtalálod a valós értéket.
Sajnos az óriási munkáshiány "természetes" része a nagyobb városoknak (ennek az okait már néhányszor itt kitárgyaltuk, egy belső számítási módszer az oka) - minél nagyobb a teljes lakosság, annál nagyobb arányban van szükséged lakóhelyekre. -
Mester01 #11549 Még egy kérdésem lenne!
Mit csináljak hogy többen menyenek dolgozni?
[IMG][/IMG]
-
Mester01 #11548 Wáóóó! Köszöszönöm! :)
Ez aztán a kimerítő válasz a kérdésemre!! :)
-
#11547 Ha kifogysz az alapanyagból, akkor bizony import, vagy profilváltás. Ha már stabil a termelés és az export, akkor nem fog veszteségbe fordulni a dolog, főleg hogy a bányák helyére lehet építkezni (általában talajtisztítás után) :)
A másodikra:
Minden fajta nem-lakóépületnek (gyárak, iskolák, stb.) megadott mennyiségű szegény, közepes, és gazdag dolgozóra van szüksége. Ezekről a fejlécben található "Hasznos link" alatt tudsz tájékozódni. A munkába állás úgy működik, hogy reggel a ház lakója elindul nagyjából a legközelebbi, az ő vagyoni helyzetének mefelelő üres munkahely irányába, és amint talál egy olyan épületet, ami fogadni tudja, ott munkába is áll. Délután-este elindul a legközelebbi olyan épülethez, ahol van üres lakhely, és oda "beköltözik" :) Tehát nincs állandó lakhelye és munkahelye senkinek.
Ebből adódik, hogy ha munkaerőhiány van egy épületben, azt okozhatja az is, hogy a lakóhelyektől odafele vezető úton simán felszívják az épületek a dolgozókat, így oda már nem jut belőlük. Azt viszont (mod nélkül) nem tudod megmondani, hogy konkrétan melyik fajta dolgozó hiányzik egy adott épületből, csak az összesített statisztikát nézheted meg vagyoni helyzetre lebontva. -
Mester01 #11546 Levettem a felbontást így szerintem most már minden oké lesz! ( De nem kiabálom el!! :) )
De van még 2 kérdésem!
Ha elfogy a kőolajam meg a meg az ércem akkor csak importáljak? (nem lesz Umzats-os?
A másik hogy folyamatosan kiírja hogy munkaerő,munkások kerestetik (pl iskola,gyárak) Mit építsek? 1es vagy 2es dolgozóknak házat? -
#11545 Elsőre - a videokártya drivere a legfrissebb? Nincs valami olyan beállítás benne, ami felülbírálja a játék által választott értékeket?
Másodikra - próbáld meg ablakban / teljes képernyős ablakban / teljes képernyőn futtatni - hátha valamelyik a háromból olyan, hogy nem csuklik meg tőle a videokártya.
-
Mester01 #11544 Persze hogy eredeti!
Sőt tegnap vettem meg a kiegészítőt hozzá! Az is eredeti! :)
Külföldön élek nem merek letölteni se játékot se filmet! :D -
Ironman2 #11543 Ja! Mockosz warez!! -
mokuci74 #11542 @Mester01
Eredeti a jatek ? En a megjelenes utan megvettem, de azota nem tapasztaltam ilyen hibat.... -
Mester01 #11541 Sziasztok!
Nem rég óta játszom a játékkal! (2napja :D )
és találtam egy hibát ami baromira idegesítő!!!
még pedig ha város között járkálók akkor sőtét lesz a monitor! semmit nem látók a játék megy mert hallom a hangját de azon kívül sehol semmi!
ctrl+alt+f4 , próbálom letenni asztalra de az sem segít! csak a reboot!
a 5. - 6. rebootnál már nem annyira vicces a dolog! Valakinek van valami 5lete esetleg? -
Csikszem79 #11540 Van. Nem ez a baj... Kipróbáltam egy régebbi régióban új játékkal, és működik. A középiskolai buszok fogják magukat és átmennek a diákokért,akiket közép és általános iskolánál is kitesznek...
Ebben a régióban viszont nem hajlandóak. Sem középiskolába,sem egyetembe átmenni másik városba..és érdekesség még itt,hogy 1800 diákból 520 iratkozott be, de grafikon nézetben nics egyetlenegy be nem iratkozott diák sem..az oktatási szint csökken, a gyárak és üzletek sírnak....Az újonnan letett épületekben pedig egyetlen egy diák sem nő fel,lakik (gondolom ez az 1300 eltűnt be nem iratkozott diák)..felnő a gyerek és eltűnik a semmibe...
Mindkét régió ahol ezt tapasztaltam az újabbak közül való.. -
#11539 Vagy vonat, vagy hajó, vagy léghajó, vagy repülő.
Mekkora móka lett volna léghajóval egyetemre járni :D -
Balázs 17 #11538 Nagy buszállomás van? Ami városok közt jár -
Csikszem79 #11537 Hát sajnos egyetemre semmennek át....
Offline mód,azt elfelejtettem írni. -
becne222 #11536 Sziasztok! Aki szeretne egy régiót indítani közösen az vegyen fel originen: bence222 -
#11535 Csak középiskolába és egyetemre utaznak át ha jól emlékszem, általános iskolába és szabadegyetemre nem. -
Csikszem79 #11534 Nincs helyi iskola..:) Még a régióhírekben is jelzi a játék,hogy a szomszédba járnak át diákok tanulni..Ennek ellenére 0 a beiratkozott diákok száma, a másik városban meg az oda utazó diákok száma szintén nulla. Még mindkettő falucska,így a közlekedéssel nincs gond. Az iskolabuszok is átjönnek,deüresen mennek vissza..:):) -
Plata #11533 Ha van elég hely a helyi iskolában minek utazzon?Nekem nem szokott ilyen gond lenni,néha akkor is át mennek ha van hely az iskolában,nézd meg az autópálya kijáratot,az iskolabuszokat könnyű felismerni. -
Csikszem79 #11532 közszönöm,kipróbálom.
Másik kérdést. Több régiót kezdtem, újrakezdtem már,de a diákok egyikben sem utaztak át a szomszéd városba tanulni..pedig minden adott hozzá. Sőt, régiónéztben ki is írja, hogy X diák átjáraszomszéd városba,de valójában errőlszó sincs. Sem egyik sema másik városban nincs nyoma..
Ez is egy imsert bug? -
#11531 "FYI: The mod can only really be used on maps where the water table isn't close to the top of the land - otherwise you'll be able to place the stations but not draw the actual tunnels - so the use of this mod is somewhat restricted by the map itself." -
#11530 Metró mód az egyik simcity programozótól :) -
Aragorn831109 #11529 Nálam például a vasútállomás megléte okozta az eltűnésüket. Ott beragadt az össze utas és csak egy bontás/újraépítés kombo oldotta meg a problémát.
Ha nálad is van pályaudvar, akkor az lehet a ludas. -
Csikszem79 #11528 Sziasztok,
Azt esetleg tudjátok,hogy a turisták egyik pillanatról a másikra történő eltűnésére lesz e megoldás,ismert e a kiváltó oka,megszünethető e?
köszönöm -
#11527 A hivatalos SimCity oldal mondja, nem én
idézet, kiemelés tőlem:
"After months of testing, I confirm that we will not be providing bigger city sizes. The system performance challenges we encountered would mean that the vast majority of our players wouldn’t be able to load, much less play with bigger cities. We’ve tried a number of different approaches to bring performance into an acceptable range, but we just couldn’t achieve it within the confines of the engine. We’ve chosen to cease work on bigger city sizes and put that effort into continuing to evolve the core game and explore an offline mode. Some of the experiments we conducted to improve performance on bigger cities will be rolled into future updates to improve overall game performance. "
Csak hogy ne terjedjenek az álhírek... -
Ironman2 #11526 Ha te mondod akkor biztos -
#11525 Van olyan mod amivel lehet a régió autópályáit szerkezteni? Láttam, hogy régebbi verziókban debug moddal megoldották de aztán ezt kiszedték a játékból de azért jó volna 1-2 plusz bejáratot adni a városhoz. -
#11524 Hivatalosan közölték, hogy nem lesz nagyobb terület, párszor már kitárgyaltuk itt.
A moddereknek nyitva van az ajtó, de ha olyan rém egyszerű lenne, akkor már megoldották volna valószínűleg. -
Ironman2 #11523 Azt most tervezik berakni a játékba! Még nincs nagyobb terület sajnos! -
#11522 Offline-ben van olyan mód amiben nagyobb területen lehet építkezni?
Köszi -
Ironman2 #11521 Rendszerújraindítás kell neki,akkor jó szokott lenni az update! -
#11520 Ha nincs lehetőséged több procigyárat építeni, és van felesleges alapanyagod, akkor attól valahogy meg kell szabadulni, különben nyivákolni fognak a hulladékfeldolgozóban :)
Lehet azt csinálni, hogy két raktárat építesz mondjuk műanyagfelvételre, és az egyiket helyben felhasználásra állítod (ez továbbítja a processzorgyárba amennyit kell), a másikat exportra (ez pedig felveszi és eltávolítja a felesleget a feldolgozóból, és még pénzt is hoz).
-
Plata #11519 Építs több garázst teherautóknak. -
#11518 az miért van hogy ott az ujrahasznositó, veszi ki a fémet meg műanyagot, van 2 raktárom, egyikbe többnyire műanyag hely, másikba fém meg processzor, illetve van még egy processzor gyáram is. de hiába van tele már az ujrahasznositó is meg a raktár is műanyaggal, csak panaszkodik hogy tele van, de vinni nem nagyon akarja sehova, meg eladni se. ez valami bug? -
Aragorn831109 #11517 Ha van kiépített tömegközlekedés (buszpályaudvar, vasútállomás, kompterminál) előbb-utóbb elhagyják maguktól a várost. -
Aragorn831109 #11516 Én kikapcsoltam a katasztrófákat, amint lehetőség nyílt rá. Nagyon nem valósághű, hogy egy városba egymás után jön gyík, tornádó, zombik, meg miegymás.