SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Nincs rá lehetőség, ennyiből kell gazdálkodni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem lehet valahogy a alapnál nagyobb területre építkezni?
azért mert nem tud ilyen sűrűségű házakat lerakni. Mivel szar a zónázási rendszer, ezért minél íveltebb az út, annál kevesebb háat tud mellé lerakni, és annál nagyobbak a telkek. Ráadásul nincs benne ilyen utcafrontos elrendezés sem, hanem minden telken máshol áll a ház. Érdekes, hogy neked eddig ez nem tűnt fel.

Miért is ne tudna? Most már elterveztem, hogy csak ezért előveszem újra a SimCityt, hogy ezt megcsináljam, de érdekelne az indoklásod is, hogy miért nem lehet ezt megcsinálni?

Origin: Medden_EU

még hasonlót sem tudsz csinálni sim cityben

Sziasztok! Vannak jó modok amiket érdemes letölteni a játékhoz?
https://www.youtube.com/watch?v=AvGd8vwWLpE

Erről a képről a Weeds (Nancy ül a fűben) sorozat intorja jut eszembe, aki picit tud angolul, az érti az iróniáját 😊

Origin: Medden_EU

Az EA keze van ebben is! <#banplz>
zaki
Kicsit off, igy terjeszkedik kifele Las Vegas, tiszta Sim City :o

Sziasztok!

Akik itt a Multis lista-ban szerepelnek, hogyan lehet csatlakozni a régiójához?
emedona-nak hol tudok írni hogy szeretnék hozzá csatlakozni?

akkor lehet, hogy valami korai változat volt, ami még nem volt patchelve javításokkal és egy ponton beszoptad.

FZoleee
Tökéletesen mûködött elég sokáig, és ahogy linkeltem, eredeti verzióval is egy csomó embernek elõfordult.
monjuk a warezelés elsõ szabálya, hogy ha valamiért nem megy, akkor szar a warez és másikat kell leszedni.

Szerintem azzal kellett volna kezdeni,nem valami ótvar warez verzióval.

FZoleee
Nem sikerült semmivel se megoldani a problémát, pedig már újra is telepítettem 😞
Asszem akkor nem fogom megvenni, pedig már terveztem...
Dzsini
Átépítem, építek még néhányat abba a régióba, hogy együttmûködjenek (kihasználva a meglevõ fejlesztéseket)... ha elég gazdag és nagy az elsõ város, akkor rengeteget segít egy kaszinóváros eltartásában 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ti mit csináltok, ha már felépítettétek a város, mûködik a város, a kereskedelem és nincs több hely a növekedésre? (a nagymû megvan építve, és szinte az összes fejleszteni való megvan.)

megvan 😊 köszi
Dzsini
A dobozban a füzetkén találsz egy kódot - azt írd be az Origin kliens menüjébõl a "termékkód aktiválása" vagy valami hasonló nevû képernyõn.

Megvettem dobozosban, de nem találom, hogy originrõl hol tudom leszedni és aktiválni, állandóan ki akarja fizettetni velem 😊 van egyáltalán erre lehetõség? vagy torrentel szedjem le?
FZoleee
Sajnos semmit se segített...
Dzsini
Próbáld ablakban / teljes képernyõs ablakban futtatni, régebben nekem (még sok verzióval ezelõtt) hasonlóan viselkedett, amíg át nem állítottam egyikrõl a másikra.

FZoleee
Valaki tudja, hogy mi okozza azt, hogy random, általában 1-5 percen belül bármilyen városba belépve megfagy teljesen a játék? A zene megy tovább, csak a kép fagy be, kilõni csak feladatkezelõbõl lehet.
Konkrétan ez a hiba.
Sehol se találok rá megoldást 😞
(Warez verzióm van, de az nem hiszem, hogy számítana ebben az esetben)
Nekem is dobozos van,de Originrõl szedem le,multiban ha találsz normális embereket akikkel tudsz játszani az nagyon jó,az tényleg jó móka.De ha inaktív ökröket fogsz ki akkor az már kicsit szívás.

Dzsini
Nekem se járt a lemez a gépben, ha dobozost veszel (bár vannak az interneten olcsóbb lehetõségek, ha tudsz nemzetközi fizetést intézni - Paypal, ilyesmik - mind az alapjátékhoz, mind a kiegészítõhöz). A kód elég hozzá, a többit az Origin kliens intézi.

Sziasztok. Épp azon vacillálok, hogy megvegyem-e a játékot, vagy ne. Offline módban kipróbáltam és kíváncsi lennék, hogy multiban mennyire más a játék élmény? Alap játékkal is lehet játszani, vagy kell a kiegészítõ? Szerver keresés hogy megy? Ha nincs ismerõs, akivel játszhatnék, akkor mennyire nehéz érvényesülni multiban? gondolok itt az elkezdik és abba hagyják ott maradok egyedül a régióban stb dolgokra. Olvasgattam tesztek, fórumokat de valahol jót írnak valahol rosszat, szóval valaki megtudná erõsíteni, hogy miért érdemes megvenni, vagy miért nem? 😊) Jaj és ha nincs cd olvasóm de lesz hozzá kódom, akkor valahonnan le lehet tölteni és úgy aktiválni?
köszi

A megszüntetéséhez, szükség van a Jövõ városai kiegészõtre. Azután le kell tenni az akadémiát és ott kifejleszteni a Talajtisztítót. Azzal lehet.
Sziasztok, a sugárzással mit lehet csinálni?

nyirog
nyirog
3K térkép, készül!!!!!

Honnan lehet tudni hogy milyen épületeket kapcsoltam ki?
Ha elfelejtettem hogy miket kapcsoltam ki...És hogy ne keljen mindet külön-külön megnéznem.

Az engem is érdekelne! 😊
Engem még az is érdekelne hogyan lehet több Nagy Mûvet összekötni! 😊

Zacskós Tej
...és még annyi kérdésem van, hogy született már azóta olyan mód, amivel lehet a beépíthetõ területet növelni?
Zacskós Tej
Sziasztok!

Lenne egy-két alapvetõ kérdésem. Egy hónapja játszom a játékkal, s egyszerûen nem tudtam ezekre a dolgokra rájönni.
A Cities Of Tomorrow kiegészítõ is megvan.

A népességet egyszerûen nem tudtam felvinni 350 ezer fölé. Egyszerûen nem megy. Egy idõ után pedig elfogy a hely, s nem tudok terjeszkedni semerre. Offline verzió van meg, több területet sikerült magamévá tennem, de nem sikerült összekötnöm õket, hogy pl. az arkológia feloldása után meg is tudjam õket építeni.
Valakinek, valami ötlet?
Töröljem az egész épületet és építsem ujjá? (habár az egy kicsit költséges.. akkor nem annyira ha az alapot nem törlöm...

Sziasztok!

Hogyan tudom rávenni a gazdagokat hogy visszaköltözzenek a Megatorony-ba?
Panaszkodni tudnak hogy nem volt víz.. Most azt írja hogy minden ismerõsüknek szólnak hogy költözzenek be, de már vagy 3nap telt el és csak 6an vannak még mindig.
A boldogság szintjüket mivel lehet felvinni?

Dzsini
Nem játszanék vele több, mint egy éve rendszeresen, ha nem szórakoznék jól 😊

Ami kritikusabb amúgy, és sajnos nem látszik, hogy javítanák, az a lakosságkijelzés-felpumpáló algoritmus miatti anomália, ami a nagyobb, vastagon beépített városoknál nagyon kritikus munkaerõhiányt okozhat (errõl párszor beszéltünk itt a topicban, de lehet róla olvasni sokfelé). A megoldás az, hogy nem kell zseb-manhattant építeni, hanem csak néhány helyen engedni, hogy ekkora toronyházak épüljenek. Nem is néz ki ilyen furcsán, és nagyjából egyenesben marad a munkaerõ-lakos arány.

Neked bejön az ilyen mezei Manhattan?

egyébként az RCI meg szar. Rögtön az egekben van, ahogy valahol valami hiányzik, de a hiány az területfüggõ, az RCI meg generál belõle egy általános igényt.. Vagyis ha van egy gyárad, amitõl messze van a munkás, akkor az RCI-n munkáshiány lesz az régióban, és az RCI kijátszásával orrba-szájba gyárthatod a negyedeket, amik két perc alatt be is épülnek.

Dzsini
Közbe rájöttem "nem megy, nem kell erõltetni" - itt a "megy" azt jelenti, hogy tetszik a játék, élvezed, jól szórakozol vele. Nem azt, hogy életképes várost húzol fel.

Sorry, félreérthetõ volt.

Dzsini
Szó sem volt róla, hogy nem megy 😊 hanem hogy ha jól értem amit írsz nem tetszik, és szerencsédre nem adtál ki érte pénzt.

Nekem amúgy sikerült már tönkremennem - bár fõleg eleinte a bugok miatt, mikor a kaszinók még nagyon nem mûködtek, és lehetetlen volt belõlük eltartani egy várost 😊 Másoknak azzal szokott gondja lenni, hogy rohannak, és amint van egy pici pozitív jel az RCI-n, akkor zónáznak ezerrel. De ebbe egy rutinosabb SimCity-s nem megy bele 😊

monsta valaki, hogy nem megy? <#fejvakaras> Ez a elsõ sim city, amiben még egyszer sem emntem csõdbe

Dzsini
itt vannak leírva a méretek, és már láttam wiki szócikket is, ahol a létezõ összes épület be lett "méretezve".

Dzsini
Ilyen szempontból amúgy hasznos az, hogy megjelent az offline változat - és vele együtt a tört. Ki lehet próbálni a kétkedõknek is kockázat nélkül, és ha nem tetszik, akkor nem "dobsz ki" tizenpár eurot se egy olyan játékra, ami láthatóan nem neked készült.

De azért vagyunk itt sokan, akik több, mint egy éve játszanak vele, és még kiegészítõket is vettünk hozzá (nekem speciel tetszik a grafikai design úgy általában, persze vannak rosszabb pillanatai 😊 ).

Napi két nagy igazságunk: nem minden játék készül mindenkinek, és ami nem megy, azt nem kell erõltetni 😊
(én sem játszom pl. a Tropicokkal, valahogy soha nem sikerült összehangolódnunk, pedig sokan szeretik, FPS-ekkel pedig egyáltalán nem játszom)

na jól van <#violent> Akkor ez megint az, hogy nem lehet kitalálni, hogy mekkora egy épület, mert csak a sárgát lehet látni, a fehéret csak a készítõk tudják. Elméletileg az ominózus telkek nem kanyarodnak, vagy legalábbis van olyan oldaluk, ami nem kanyarodik, és ha ahhzo igazodna a ház, akkor beleférne.

rohadt ronda az az ûrvonat. Szerintem alapvetõen ezt a játékot az is jellemzi, hogy tök rondák benne az objektumok. A villamos is rohadt ronda, meg az összes épület.

egyébként az is felkúrta az agyamat, hogy amikor végre optimalizáltam a tömbök méretét, akkor meg mindent benõtt az r$$$ és c$$$ toronyház (ami nem ám a jó oktatástól, jó közlekedéstõl, jó közbiztonságtól lesz, hanem attól, hogy leteszed az R$$$ parkot) amik pontosan ugyanakkora alpterületû kör alakú tornyok (azt vajon honnan vették, hogy ennek ilyennek kell lenni?), és ezek szép katonásan kinõttek egymás mögött, és ettõl meg kersztül lehetett látni az egész városon. Magyarul a városérzet vígy így, vagy úgy, de mindenképpen nulla. Vagy szétbomlik a városkép ilyen oszlopokba, vagy a toronyházak aljában bodegák állnak.

Dzsini
Valóban egy casual városépítgetõs, valamennyire közösségi játék lett - annak pedig szerintem jó.
Sokakat - gondolom téged is - igazából az zavar, hogy ezt SimCity-nek nevezik, amikor ott van egy SC4, ami sokkal komplexebb tudott lenni, és állítólag ez az utódja - pedig nem, csak nevében (és sajnálom én is, hogy nincs egy olyan játék is a piacon). Itt nincs olyan sok lehetõség a végtelen optimalizálásra (lásd Magnasanti és hasonlók az elõzõ részekben), hanem építgetsz néhány várost, felhúzol egy arkológiát, aztán következõre kipróbálod, hogy sikerül-e egy jól mûködõ, mondjuk kaszinózásból élõ várost építeni, aztán egy egyetemit, aztán egy olajmágnást (aminek át kell állnia majd valami másra amikor kifogy az olaj), aztán egy ilyet, aztán egy olyat... nem foglalkozol hetekig, hónapokig egy várossal, és igen, elõfordul, hogy a fél területet ledózerolod, hogy valamit át lehessen szabni. Fõleg amikor befutnak az Akadémiás dolgok, és az óriástornyokat húzod fel, azzal az egész város a feje tetejére szokott állni 😊 Egy nagyra épített vidámpark simán megeszi az alapterület egyharmadát, viszont olyan bevételt és turistamennyiséget hoz, hogy a maradék terület ennek kiszolgálására jól felhasználható.
Nem a "hatékony" és "optimális", hanem a "nekem épp így tetszik", könnyed építkezésre összpontosít, nem maradandó óriásvárosokról szól.

(most gyorsan elindítottam egy üres, új régiót, és nekem is ûrvonat jött a sínen, tehát úgy néz ki nem teljesen javították ki még azt, hogy csak akkor járjanak, ha már futurizálódik a város - nekem megvan az összes kiegészítõ)

na van errõl a vasúti hídról még egy egész jó kép

Monjuk a vasúttal elég jól megoldottam a dugókat, mert alagútal bevezettem a városok különbözõ pontjaira. Meg az utak egyrészét is ledugtam a föld alá, hogy rá lehessen építeni.

azt hiszem csak alap van benne. De majd keresek egy bûvítettet.