• Dzsini
    Valóban egy casual városépítgetős, valamennyire közösségi játék lett - annak pedig szerintem jó.
    Sokakat - gondolom téged is - igazából az zavar, hogy ezt SimCity-nek nevezik, amikor ott van egy SC4, ami sokkal komplexebb tudott lenni, és állítólag ez az utódja - pedig nem, csak nevében (és sajnálom én is, hogy nincs egy olyan játék is a piacon). Itt nincs olyan sok lehetőség a végtelen optimalizálásra (lásd Magnasanti és hasonlók az előző részekben), hanem építgetsz néhány várost, felhúzol egy arkológiát, aztán következőre kipróbálod, hogy sikerül-e egy jól működő, mondjuk kaszinózásból élő várost építeni, aztán egy egyetemit, aztán egy olajmágnást (aminek át kell állnia majd valami másra amikor kifogy az olaj), aztán egy ilyet, aztán egy olyat... nem foglalkozol hetekig, hónapokig egy várossal, és igen, előfordul, hogy a fél területet ledózerolod, hogy valamit át lehessen szabni. Főleg amikor befutnak az Akadémiás dolgok, és az óriástornyokat húzod fel, azzal az egész város a feje tetejére szokott állni :) Egy nagyra épített vidámpark simán megeszi az alapterület egyharmadát, viszont olyan bevételt és turistamennyiséget hoz, hogy a maradék terület ennek kiszolgálására jól felhasználható.
    Nem a "hatékony" és "optimális", hanem a "nekem épp így tetszik", könnyed építkezésre összpontosít, nem maradandó óriásvárosokról szól.

(most gyorsan elindítottam egy üres, új régiót, és nekem is űrvonat jött a sínen, tehát úgy néz ki nem teljesen javították ki még azt, hogy csak akkor járjanak, ha már futurizálódik a város - nekem megvan az összes kiegészítő)