4353
-
#4313 Szia. -
#4312 Sziasztok,
XCOM 2 marad ebben a topicban, vagy lesz sajátja? -
SaGa Jr #4311 Van, de bizonyos feltételekhez kötött a megtörténte. Előbb ellenséges bázis kipucolása, a vezér elfogása, szerzett kütyü kikutatása és felépítése, a kész épület által meglátott új célpont elfogása, vezér elkapása, új kütyü kikutatása, pszík felfejlesztése, pszí páncél legyártása, egyikükre ráad, új épületbe bezavar, utolsó feladat indul, game over. Ennyi a játék. A bevezető rész az ellenséges bázis szétkapásáig tart. Ekkor nagyot zuhan a moráljuk (sima játékban csak), míg az XCOM tagoké megnyugszik, nem lesz nagyon pánikolás már, ritkulnak az ufo-k, lassul a fejlődés emiatt és csak tenni kell amit kiír a program (kutatni amit kell és felépíteni amit kell), akkor előrébb lépsz az utolsó szakaszba, ahol egy hajót kell elfogni csupán, a megszerzett technológiát kikutatni, legyártani és ha már van pszíd akkor neki rucit gyártani, beküldeni a kikutatott és felhúzott új épületbe és jöhet az utolsó bunyó, aztán lehet nézni a játék befejező videóját.
Mindegyik UFO játék erről szólt mindig is. Kezdeti bénázás után mindent kikutatni, bizonyos fordulópontokon a megfelelő dolgokat megtenni, aztán jöhet a nagy utolsó támadás és finito. Annyi, hogy az eredeti UFO játékokban ez nagyon hosszú ideig tartott, sokkal keményebb volt (akár havi 12-20 UFO támadással, egyszerre több terrorizálással akár), addig a XCOM-ban ez nagyon light-os és hihetetlen rövid idő alatt letudható. -
Hegyirabló #4310 De van vége a játéknak, vagy nincs? -
#4309 Pedig ez a válasz. Ne csodálkozz, ha unatkozol a játékban, ha mint kés a vajon, úgy tudsz rajta átszáguldani. Ez a játék nem ettől lesz jó. A Long War meg még rádob vagy 4 fokozattal. -
SaGa Jr #4308 Sima, mod nélküli UFO esetén mi mást vársz? Ez a dolga a XCOM csoportnak. Lelőni a gaz idegeneket. Túl nagy változatosság nincs a játékban, még a council mission-ök sem azok amik havonta jönnek. Majd ahogy halad az idő jön táposabb ellenfél, lehet elfogni az élő tagokat és adnak kutatási témát. Ha lenyomtad az ellenséges bázist akkor előrébb lép a sztori is. Lényegében 4-5 hónap ingame lezárható az egész sztori.
Ha meg érdekességet akarsz akkor hagyj 1-2 helyet szatellit nélkül (csak ilyen helyeken lehet ugyanis terror akció), ne fogj el minden ufót és hagyd egy kicsit magasra szökni a pánikot.
EW esetében ott van az UFO-kon kívül a szórakozás az EXALT csapatokkal és a főhadiszállásuk felderítésével, ott van a 2 extra DLC sztori (sligshot meg az elrabolt emberek ügye), ott van pluszban a bázisod támadása. Long War modnál meg többször is lehet idegen bázis ellen vonulni, mert amint felszámoltál egy bázist, megpróbálnak alapítani egy újat (csak hagyni kell leszállni egy nagy hajót ehhez), aztán fejlődnek tovább az ellenfelek. Kutatnivalóból is sokkal több van, jobban meg kell küzdeni az előrejutásért, a harcok is nehezebbek, szóval élvezetesebb az egész játék. Főleg a second wave opciók használatával. -
Hegyirabló #4307 Nem ez volt a kérdés. -
#4306 A játék szépsége az Impossible fokozat leverésében rejlik, nem a Normal-Classic szintű mókázásban. -
Hegyirabló #4305 Gyanús vagy Te nekem! -
#4304 Hát nem igazán :) -
Hegyirabló #4303 Kezd kicsit monoton lenni a játék. Lelövöm az UFO-t, megeszem az utasait. Lelövöm az UFO-t, megeszem az utasait. Ez ismétlődik. Fog valami még történni, vagy innentől már Sims? -
#4302 lehet fejleszteni laser shotit, de azt nem éri meg használni, azon a szinten jobban jársz a thin man-ektől zsákmányolt light plasma rifle-kel. a következő nagy fejlesztés az alloy cannon, ami ellenben brutális, jól specelt/felszerelt assault egy kör alatt kikészít vele egy kibaszott sectopodot. -
Hegyirabló #4301 Nem akarom elkiabálni, de talán bejöttek a tippek. Volt egy terrot küldetésem, amit úgy sikerült abszolválnom, hogy mindössze egy civilt veszítettem, és egy három napos sebesültem lett.
Azt szeretném még kérdezni, hogy bár a shotgun nagyon jó, nem lehet lecserélni valami modernebb fegyverre? -
steweee #4300 -
Hegyirabló #4299 Nagyon szépen köszönöm! -
#4298 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Snipernek sniper fegyvert, heavynek heavy fegyvert, assaultnak shotgunt, alloy cannont, supportnak meg plasma riflet. Sajnos nincs nagy választási lehetőség az alapjátékban.
Sniper, heavy scope-al jól elvan, assaultnak esetleg medkit, hogy ne szívjon a thin manek acidja miatt, plusz tartalék medikit, esetleg ha távol van a supporttól, tudja magát gyógyítani... A supportnak meg medikit.
Fontos, hogy a páncélok +X HP-t adnak a katonáknak, és ha ezt az értéket nem haladja meg a sérülésük a csata végén, akkor nem lesznek "sérültek" a csata végén, és egyből mehetnek a következő csatába.
A taktikai térképen meg keresd a fél- és egész pajzsokat, ezek jelzik a fedezékeket. Előrehaladásnál az assaulttal előremész a blue move-oddal, ha nem aktiválsz semmit, akkor felzárkózol a többiekkel, és overwatch. Ha aktiválasz valamit, akkor szétszóródsz fedezékbe, és lövöldözöl, az assaultot meg visszahúzod, hogy ne lássanak téged, és előrejöjjenek az alienek a következő körükben. Esetleg mindezt valami magaslaton, hogyha meglátsz valakit, a +célzás miatt azonnal kinyírd.
Kétféle lépés van, Blue, és Yellow (kék és sárga), a kék után még lőhetsz, használhatsz fogyócikkeket, stb, sárga után már nem. Elég világosan jelzi a játék, hogy melyik lépés kék még, és melyik sárga. De ha kék lépés előtt használsz egy fogyócikket, akkor - pár kivétellel, pl. paramedic, bullet swarm, amik ingyenes cselekvést biztosítanak - azonnal befejeződik a köröd.
Páncélból nem érdemes nagyon szarozni, snipernek kell először kampós, hogy a tetőre másszon (magaslaton lévő egységeknek + célzásuk van az ellenséggel szemben), majd repülő páncél, assaultnak a legerősebb, majd a ghost páncél, heavynek, supportnak meg mindig a legtöbb HP-t biztosító.
Sniperből nem nagyon van életképes a squadsighttal rendelkezőn kívül, cserébe ő mozgás után NEM tud már lőni, ezért előre kell vele kicsit gondolkodni. Meg lemaradni egy kicsit a csapat többi részétől. Persze snapshotot is választhatod, de akkor lemondasz a sniper fegyver végtelen lőtávjáról, ami butaság lenne.
Supportnál van gránátos, és medic build, a medicet fogod használni legtöbbször, de nem árt egy gránátosat is felhúzni max szintre a játék végére.
Assaultnak vannak aktív és passzív többet lövő perkjei (az aktívval kék lépésben az ellenfélhez 4 mezőn belülre lépsz kék lépésben, lősz egyet, majd sárga lépésben elmenekülsz, a passzívval meg meglövi azt, aki közelebb jön hozzád 4 mezőnél, lásd Chrysallidok), illetve a run&gunt erősítők, és a criticalt erősítők, ezeket érdemes húzni, és befejező embernek használni őket, illetve ha valahol valami baj van, akkor gyorsan ott tud teremni.
Heavy meg 2x lő, suppressel, rakétázik... Igazi isten. Érdemes minden rakétát erősítő skillt kihúzni rá, illetve az elején választhatod suppress helyett azt is, hogy 2x tudjon lőni körönként, ha egyáltalán nem mozog (kék lépésként és sárga lépésként is lő) abban a körben.
Érdemes a suppresst aktívan használni, mert megtöri az ellenfél overwatch-át, azaz az utolsó ellenfél pl. hiába overwatchol, ha suppresseled, akkor nem fog lőni, odamész mellé flankben, és lelövöd közelről.
Közelharci ellenfelekkel szemben távolságot kell tartanod, mert jönni fognak hozzád (kivéve Terror missionön, akkor a civilekre mennek rá), majd kitapasztalod szép lassan, hogy melyik enemy mennyit tud lépni.
A távolsági ellenfelekkel szemben meg sakkozni kell, hogy az oldalukba kerülj, és persze közben figyelni, hogy ne aktiválj egyszerre több podot (ellenfélcsoportot).
Ez egyébként a legfőbb szabály: Egyszerre csak egy csapatnyi ellenféllel harcolj. Te ne aktiválj SOHA egy második-harmadikat, mert az nagy eséllyel wipe lesz. (hacsak egy jóféle rakétával rövidre nem tudod zárni a dolgot).
Úgy más nagyon nem jut eszembe, ami fontos lenne kezdőként. A MEC-ek vannak még, mint különlegesség, tapasztald ki őket, én nem nagyon használtam őket EW során sem, így nem tudom, milyen skillfáik vannak.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.26. 00:18:33 -
#4297 Nem, de a Long War-t elsősorban arra fejlesztették 2013 óta. Nem tudom, mi lehet a baj, elvileg működnie kellene. Szerintem próbáld meg 0újra felrakni az egészet.
Steamben újraellenőrzöd az XCOM-odat, letölti az átírt fájlokat, majd újra feltelepíted a beta 15 f3-at. -
steweee #4296 igen, enemy within-es a telepítés. olyankor vmit másképp kell csinálni ? -
Hegyirabló #4295 Segíthetnél még ebben a kire milyen páncélt, fegyvert, felszerelést dologban. :'( -
Hegyirabló #4294 Köszönöm, sokat segítettél! -
SaGa Jr #4293 Te is tudsz kétszer lépni az embereiddel, csak elsőre ne menj túl az egy akciós távolságon (tehát ha a kurzort mozgatva azt látod hogy már nem move hanem dashing van kiírva akkor túl messzire mozgatnád az illetőt). Lehet látni meddig mehetsz el úgy, hogy tudj még egyet cselekedni, ami lehet lövés vagy újabb mozgás.
Ha meg a sima muton-ok meg a berzerker ekkora problémát okoznak akkor mihez kezdesz majd a heavy muton-nal meg a heavy floater-rel, esetleg a még szívósabb ellenfelekkel? Ott bizony valamit te csinálsz rosszul. Tessék kihasználni a terep adottságait, a fedezékeket, nem együtt tartani a csapatot ( ne legyen egymás szájában és főleg ne oylan közel egymáshoz, hogy egy gránát egynél többet elkapjon), sniper-t tessék magaslati pozícióba helyezni és onnan szépen nyomja a support-ot/overwatch-ot, mielőbb kifejleszteni a 2 tárgy vitelének lehetőségét és akinek csak lehet adni gyógycsomagot, nem csak a support gyógyászoknak és akkor kevésbé lesz gond a sérülés. Nem kell előre rohanni hirtelen, lehet apránként is haladni, egymást fedező katonákkal így még ha fel is bukkan egy ellenséges lénycsoport, akkor is te leszel előnyben. Assault-ok a run & gun képességükkel ha kell gyorsan előre futhatnak és még lőhetnek is.
A páncélokból is a megfelelőt tessék a megfelelő emberekre adni. Akinek mozognia szükséges azt ne öltöztessed nagy páncélba, hanem inkább mozgékonyba. Van Def növelő vért is, ahogy van repülő páncél meg pszíknek való.
Ha első cselekedeteként egy embered mozgás helyett lő, akkor eleve bukja mindkét cselekvési lehetőségét ha nincs neki olyan képessége, ami megengedné, hogy lövés után még mozoghasson vagy akár még egyet lőjön (assault-nak tanítható olyan képesség ami által az első lövése ha nagyon közeli ellenfélre megy az nem számít). Hasonló képessége lehet a support-nak, meg a heavy-nek is csak jót válassz (elolvasva mit tudnak az egyes lehetőségek).
A játék taktikai része nevetségesen egyszerű és könnyű, még a legnehezebb fokozaton is (ahol az ellenfelek nincsenek lebutítva nem úgy mint a normál és könnyű nehézségen ahol jelentősen bénábbak és kevesebb az életerejük is). Csak megfelelő embereknek megfelelő felszerelést adj és célirányosan fejlesszed őket. A túl gyenge manusokat simán ki is rúghatod és vehetsz fel újakat ha akarsz.
Majrézás ellen is van kismillió képesség és lehetőség, hogy a Will értéket növelve elkerülhető legyen a majré. A support dobhat spéci füstgránátot, lehet használni Will növelő eszközöket és páncélt, az officer épületben kifejleszthető a Will tuning és így tovább. Ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal, javaslom felkeresni a játék wiki/wikia oldalát és ott elolvasni minden infót amit a játék tippjei alapján még nem ismersz. -
Hegyirabló #4292 Inkább adj tippet, hogy mit csináljak! Már hatan vagyok, van fejlesztett páncélom, lézer és plazma puskám, de sokszor a tértképek egy harmadát sem tudom bejárni, már kifinganak az embereim. Mert jön a sok muton, jön egy bruton (Brutal Muton), amik zabálják a lőszert, bekúrnak közém egy gránátot, és meg is fekszik a fél bagázs. Aztán még mindig vannak majrésok. Arról nem is szólva, hogy csal a gép. Én csak egyet tudok lépni, ő kettőt. Miért van az, hogy néhány emberemmel két cselekvést tudok elvégezni egy körön belül, néhánnyal meg csak egyet? -
#4291 Aztán majd visszajön. That's XCOM, baby! -
Hegyirabló #4290 Nagyon nehéz ez a játék. Elmegy az ember kedve így tőle. -
#4289 Telepítsd fel újra, mert nem úgy tűnik, hogy sikeresen felraktad. Enemy Withined is van, ugye? -
steweee #4288 telepítettem a long war modot. két dolog szembeötlött : először is ugyanúgy csak 4 emberrel tudtam kezdeni a játékot, és nem 6 tal mint ahogy vki írta korábban. mármint hogy mennyit lehet vinni az akcióba. ugye a korlát a normál játékban 4, amit fel lehet emelni 6 ra. a lw ban meg vki írta hogy alap 6, amiből lehet 8
másik hogy a perk fán csak két sor volt ugyanúgy látható, és azok is ugyanazok mint az alapjátékban. mit ronthattam el , vagy hogy van ez ? -
#4287 Maradj távol az ellenféltől, ők csak közelharcban veszélyesek. -
Hegyirabló #4286 Szia!
Köszi!
Most akadtam meg először, Ausztráliában vagyok, idegen terror támadás, itt van az, amikor zombik lesznek a pókok által megevettekből. Nem tudom átvinni, nincs valami tipped? -
#4285 Az még a játék harmada kb. -
Hegyirabló #4284 Sziasztok!
Tetszik a játék. Felmerült egy kérdés. Ha behatolok az idegen bázisra, az már a játék végét fogja jelenteni, vagy utána is folyhat tovább minden?
Köszi! -
Joker307 #4283 Sikerült, csak kicsit lassan reagálta le a rendszer hogy beregisztráltam. -
Joker307 #4282 Beregisztráltam a honlapra, be is vagyok jelentkezve mégis letöltéskor azt írja hogy jelentkezzek be. Miért lehet ez?
NexusMod -
SaGa Jr #4281 A legalacsonyabb nehézség az erősebb mint a classic a normál játékban, de ha először játszol a moddal, akkor érdemes azzal indítani.
Elég másként kell taktikázni és csapatot építeni is, mert mint ahogy olvashatod a wiki-n, nagyon sok az eltérés, minden pályán ami nem script-elt sztori pálya, jóval több az ellenfél, a fegyverek is mások, több is van belőlük, szóval teljesen újra fogod tanulni az egészet. Már a játék legelejétől jön mindenféle méretű UFO, szóval a repülőid hullani fognak mint a legyek, de muszáj lesz őket telepíteni mindenhová, mert ha nem küldöd fel a repcsiket megtámadni a célpontot (és legalább kicsit károsítani azt) akkor a pánik könnyen elharapózhat (nem olyan gyorsan mint az alap játékban). -
Joker307 #4280 Mennyire kell más taktika ehhez a módhoz? -
Joker307 #4279 Köszi! Kipróbálom, jól hangzik. Klasszikuson játszottam eddig. Lw-be ez a szint ugyan olyan nehéz vagy nehezebb? -
SaGa Jr #4278 Túl sok mindenben hogy azt csak így ide pár szóban le lehessen írni (több tech, több class, több ellenfél, akik ráadásul fejlődnek, több vihető katona küldetésenként és még lehetne sorolni). A sztori nem változik, ha esetleg ez érdekel, de a játékidő jelentősen megnő, mégsem válik vontatottá a dolog. A modhoz az enemy within megléte szükségeltetik.
Itt a wiki oldala:
Long War Wiki
Letölteni meg a nexus-ról tudod (az aktuális verzió a beta 15f3):
Long War mod
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.09.28. 14:07:29 -
Joker307 #4277 LW miről szól, miben más ? -
#4276 Ha hosszú játékot szeretnél az XCOM-ból, javaslom a Long War modot. -
SaGa Jr #4275 Valóban nem az, de eleve nem is tervezték olyan hosszúságúra és bonyolultságúra mint amilyenek anno voltak az UFO játékok. Ez pont azért szerethető, mert rövid és egy-egy újrakezdés nem vesz el annyi időt. -
Joker307 #4274 Akkor nem túl hosszú a játék.