XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem, ahány ország kilépett az XCOM-ból, annyi bázis van egyszerre a térképen.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Szóval ha lenyomtad a bázist (tényleg nem kihívás, főleg az első két nehézségi szinten) akkor az ott szerzett cuccokat kikutatva, majd felépítve a megfelelő épületet már csak el kell fognod egy bizonyos UFO-t és lehet építeni a Gollop chamber-t egy kis kutatás után. Oda bezavarod a pszí emberedet egy pszionikus páncélban és lehet is menni az utolsó bevetésre.
Ha meg több pszít szeretnél (szükségtelen), akkor a tapasztalt, magas rangú és magas will tulajdonságú (a kettő együtt jár, mivel amikor rangot ugrik a katona akkor kap Will pontokat is, ha meg még a tiszti épület is fel van húzva és ott az extra Will növekmény ki van "kutatva" akkor még többet kapnak) embereidet küldjed tréninge, ne a kopaszokat. A frissen felvett embereknek ugyanis siralmasan alacsony a Will értékük és ez alapján dől el, hogy pszíker lesz vagy sem az illető. Minél magasabb a Will, annál nagyobb az esélye az illetőnek. Kezdőkkel felesleges dolog tömködni a labort. Még 80-as Will tulajdonságú egyéneknél sincs garancia arra, hogy sikeres lesz a tesztelése, de náluk legalább már van rá esély. Újoncoknál valami 1-2% körül lehet.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2015.09.22. 13:37:49
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Most ott tartok, hogy valami idegen kommunikáció figyelő egységet kellet telepítenem a bázisra.
A pszi-vel kapcsolatban most azt csinálom, hogy folyamatosan toborzom a gyalogokat hármasával (az 3 nap) és egyből berendelem őket a pszi laborba tesztelésre (ami még 10 nap), mert csak három fér be egyszerre. De eddig kb 30 közkatonábból semmi! Még szerencse, hogy a legkedvencebb sniper emberem lett pszi érzékeny. Ő minden bevetésen jelen van.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A normál nehézség a tulajdonképpeni könnyű. Itt még komoly előnye van a játékosnak, az ellenfelei nagyon le vannak korlátozva, az egyszerre a gép által mozgatott mennyiségük is egy pályán korlátozott, a képességeik is gyengítettek. A könnyebb fokozatban meg még komolyabb az idegenek visszafogása és a játékos jelentős erősítése. A classic lenne a régi UFO-k normál nehézsége, itt már nincsenek extra előnyei a játékosnak és az ellenfelek is a normál képességeiket használják. Ha ezt a játékot befejezted, érdemes lesz nekiugrani egy újnak a Classic nehézségen, ámbátor az Impossible sem nehéz a neve ellenére sem. Ha meg már egyszer befejezted a játékot, akkor új játék indításánál már elérhetőek lesznek a second wave opciók is, amivel érdekesebbé tehető a játék, sokkal élvezetesebbé mint elsőre volt.
A pánikkal meg nem nagyon kell foglalkozni. Amennyiben lenyomtad az idegen bázist (normál, modok nélküli játékban csak 1 van), akkor világszinten elég erőteljesen leesik a pánik szint és az UFO-k száma is csökkenésen megy át. Érdemes tehát magasabb nehézségi szinteken mielőbb letudni ezt a problémát (élve elfogni egy outsider-t azt az utána maradó kristályból kulcsot gyártani és már mehet is a bázis raid amint megvan a lézer fegyverzet).
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Tegnap sikerült talpra állnom a friss szatellitekkel. Pont időben sikerült kifejleszteni mindent és fellőni a pánikolt területek fölé. Az embereim egy része már plazmafegyverekkel nyomul, a másik fele lézerrel, így most megint kényelmesen lehet a harcokat rendezni (páncéljaim már egy ideje fejlesztett). Most úgy vagyok, hogy van már egy szép lefedettségem, és még pár műhold talonban, ha esetleg nőne a pánik a még lefedetlen helyeken. Már mindenhol van egy repülőm az egyikre plazmaágyút tettem. Az sokat segített, hogy eladtam az összes sérült UFO cuccot abból lett egy csomó creditem amit steamre épített generátorra költöttem és nexus szatellitre.
Amúgy normál fokozaton játszok.
A legutóbbi jelentés szerint már mindenhol kettő vagy az alatt van a pánik szint.
Amivel még szívok azaz, hogy a hiába toborzom az embereket és küldöm őket a pszi lab-ba, eddig mindösszesen egy emberemnek van pszichonikus képessége (de az legalább az egyik veteránom).
Az a kérdés, hogy milyen nehézségen játszol, nehezebb fokozatokon azért célszerűbb a Satellite Rush (de nem kényszer), csak hát vannak időzítések, amiket be kell tartani (hogy pont a Council Reportok előtt készüljön el minden legkésőbb).
A szatellit lefedés inkább azért kell, mert ezzel lehet csökkenteni a pánikot, illetve egy-egy földrész/kontinens lefedése teljesen ad egy extra bónuszt (Dél-Amerika teljes lefedettsége például pillanatok alatt kutathatóvá teszi a hullákat és az elfogott idegeneket, északi társa meg felezi a repülők fenntartási költségeit). Emellett ahol van szatellit, ott már nem lesz terror feladat és abduction sem.
A játék még legnehezebb fokozaton is könnyedén megcsinálható lézer fegyverekkel, nem életbevágó a plazmák kifejlesztése. Mondjuk a plasma cannon az egy jelentős előny a repülőkön az idegen UFO-k lelövésénél, de az első két nehézségi szinten ezekre sincs semmi szükség, olyan indokolatlanul nagy a játékos előnye az idegenekkel szemben. Az idegenek fejlettsége nem függ a teljesítményedtől az alap játékban. Fejlődni sem fejlődnek semmit sem, mindig ugyanazt tudják, ugyanazzal a felszereléssel (a Long War modban viszont van fejlődés, ott az idegenek is kutatnak és minél tovább vár az ember a bázisuk megtámadásával, annál combosabbá válik minden idegen lény, de az alap játék és az enemy within esetében ettől tartani nem kell). Legfeljebb a pályákon található podok tartalma fog variálódni ha nagyon húzod az időt, de más változás nincs. Amíg a sztoriban előre lefektetett pontokat és feladatokat meg nem csinálod, addig nem özönli el a játékot a legerősebb idegen horda.
Bizonyos eseményekhez kötődik bizonyos új fajok megjelenése. Például az idegen bázis kifüstöléséig az igazán fejlettebb fajokkal nem fogsz találkozni. Ennek és még egy másik eseménynek a megtörténte után jönnek majd a combosabb jószágok (sectopod, ethereal, elit muton) és ők nyitják meg az utolsó fejlesztési dolgokat is. A két esemény nem csak felszabadítja a még inaktív fajokat, de lecseréli a már ismert UFO-k utazó közönségét/összetételét is.
Építkezésnél érdemes odafigyelni arra amit magyaráz a program és eleve úgy telepíteni az épületeket, hogy egy kupacban legyenek amiknek egy kupacban kell lenniük, mert úgy erősítik egymást. Ez igaz a reaktorokra, a szatellit irányítókra, a laborokra, a műhelyekre (így lehet csak igazán spórolni a gyártásoknál) egyaránt. Labornak számít nem csak a sima labor, de a psy lab meg más laborok is. Ahogy például műhely nem csak a workshop, de a forge vagy épp a hasonló építmények is. Laborból max 2 fog kelleni, workshop-ból azért elfér több is. A legtöbb hely persze a szatellitek miatt kell majd, de ha azok is mind érintkeznek egymással akkor a bónuszok szépen összeadódnak.
Rögtön egy kérdés: csak pár hónap (kb 4) után jöttem rá, hogy a szatellitek a kulcsa a pénzforrásnak és kezdtem el a kiépítést (jelenleg 5 szatellitem van és hamarosan újabb 3-at fellövök, de látom már ez milyen kevés). Megszívtam vagy még innen helyre lehet hozni, ha ráfokuszálok a szatellit építésre?
A feketepiacon csak kevés dolgot sóztam el eddig szóval tudnék ott némi extrára szert tenni és további szatellitekre fordítani. Arra is csak most jöttem rá, hogy ezeket egymás mellé kell (kellet volna) építenem.
Viszonylag erősek az embereim már, de még nincs alien fegyverem, egyedül a páncélok fejlesztésére költöttem. Alieneket szépen elkaptam élve és sokat fejlesztettem. Repülöm kevés van még. Bár eddig minden UFOt lelőttem.
Minden csatatéren nyertem eddig, de egyre nehezebb és félek, hogy a szatellites lóvé szerzés miatt megrekedek. Az alienek időarányosan fejlődnek vagy az én fejletségemtől függ? Azaz elképzelhető, hogy túlnőnek rajtam és végül olyan ellenfélbe futok amit a jelenlegi fejlettségemmel képtelen leszek lenyomni?
Ja és eddig mindig "A"-t kaptam a tanácstól és dicsértek, de a pénz kevés (most próbálom pánikszerűen feltolni) és a pánik szint is egyre nő.
Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2015.09.21. 11:31:48
Néha nem könnyű úgy megsebezni az idegeneket, hogy ne nyiffanjanak ki.
Meg még pár modot, ha komolyabban gondolja az ember.
Nekem most ezek vannak fent:
Virtual Reality Training: http://www.nexusmods.com/xcom/mods/569/?
A katonák a barakkban is kapnak XP-t, ha a barakkban van egy officer is, annál többet.
Enhanced Tactical Info:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/554/?
Mutatja a csatákban az XP-t a megölt ellenfelek után, F1-re, hogy hán élient öltél meg, és miből mennyi van még életben az aktivált podokból.
Relevant Information:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/623/?
Az LW-ben sok új fejlesztés van, ezekhez nyújt egy kis plusz infót.
Additional Species:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/619/?
A hyperwave relay a nagy betűméret miatt csak 7 fajt jelenít meg, ez csökkenti a betűméretet, így láthatod az összes fajt, amivel találkozol a küldetésen. Kivéve, ha hazudik. :)
Ezekhez még kell majd a Long War Mod Manager is, amit az egyik mod linkjében meg is talál az ember.
Illetve még gondolkodom a "Gaussian Red Fog, az "Unhealable Red Fog", illetve a "DR Chipping Mod" felrakásán is.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.09.19. 12:35:09
Van kiegészítő, amiben ez működik? Pl olvastam a LongWar-ról, amit még nem próbáltam ki, érdemes lenne feltelepíteni?
Nem lehet eladni katonákat. Sőt, az alapjátékban (EU vagy EW) elég sok dolgot nem lehet még eladni ezen kívül.
a kérdésem az lenne, van valami mód arra, hogy pénzért tudjam elpasszolni a katonáimat? Mert elbocsátani el lehet, viszont nem értem miért csak eltűnik mindössze, és az égvilágon semmi nyomot nem hagy maga után.
lehet hülyén hangzik, de néha válts vissza a dektopra alt-tabbal és várj egy percet.. én azt vettem észre, hogy olyankor visszahűl valamennyit.. gondolom ekkor nem használja izomból a GPU-t.. intő jel lehet, hogy előtte pár másodperccel már be szokott szaggatni a játék.. legalábbis nálam az volt...
amúgy nem feltétlen a grafikán múlik, optimalizáció kérdése is, például a Trine esetében vagy 10 percenként át kellett váltanom, ha nem akartam fagyást, míg más, komolyabb 3d-s játékok meg gond nélkül mentek
illetve találkoztam már olyan játékkal is, ahol pont a legújabb videókártya driver volt a ludas.. és egy régebbivel ment..
meg az sem mindegy, hogy azt használja, amit a windows magától talált, vagy te magad szedted le.. volt, hogy az automatikusan leszedett egy kalap sz@rt sem ért...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Segítséget kérnék.Tegnap vettem meg ezt a játékot.Este vagy 6órán keresztül játszottam vele,hiba nélkül.Ma viszont folyamatosan lefagyott.Mindig harc közben.A kép megfagy,kockák mindenütt,majd egy pár másodperc és a windows is kapitulál egy kék halál kíséretében.
Aggódtam amikor a játék elején láttam az Nvidia logót,mert ők nem szeretik a konkurenciát(Assus eah4850).
Neten nem találtam ilyen crash-t,de hasonlót igen.Ott a videókari driver frissítését javasolták.De kb egy hónapja raktam újra a gépet,
driver a legújabb,minden tipp topp.Ráadásul hogy lehetséges,hogy tegnap ment 6 órán keresztül,ma meg 10perc alatt 5-ször fagyott le?
Nagyon csalódott vagyok,mert amúgy bejön a játék.
Előre is köszönöm a segítséget.
Pontosabban mondva nem szenvedik el azokat a hátrányokat amiket a két gyengébb fokozaton (az első két nehézségen az ellenfelek jelentősen gyengítve vannak), ezért tűnik erősödésnek/csalásnak ami történik náluk és ezért lesznek pontosabbak a lövéseik, főleg ha sikerül flank pozícióba kerülniük. Magyarán ahogy egyre nehezebb fokozatot választasz, úgy tűnnek el az idegeneket sújtó hátrányok, míg az utolsó nehézségen egyértelmű bónuszokat kap mindegyik azon túl, hogy a hátrányaik nullázva lettek. De az első két nehézségen, főleg az elsőn, nagyon komolyan vissza vannak fogva.
A Long war esetében az ellenfelek száma megnőtt (több pod kerül a pályákra, ami több ellenfelet jelent, kivéve a script-elt feladatokat ahol a számuk fix), ezért engedi a mod készítője az eleve 6 fős csapatot indulásnál és ezt a létszámot lehet bővíteni 8-ra, bázisos feladatoknál 10-re vagy 12-re. Ugyanakkor emiatt érezhetően zsúfoltabbak lettek a pályák, mert a méretükön változtatni nem lehet. A sima, módosítatlan játékban még a 6 fős csapat is nem ritkán overkill tud lenni az ellenfelekkel szemben nehezebb fokozatokon is.
Ha a régi UFO hangulatot keresed a nagy tömegben bevetett katonákkal a hozzájuk képest kis számú ellenféllel szemben, akkor arra ott az UFO Extraterrestrials. Míg a mostani játék az valóban a kommandós hangulatot hozza, ahol az ellenfél mindig igen masszív túlerővel áll fel, és ebből a helyzetből kell aztán kihozni a győzelmet.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.08.30. 11:12:14
akkor lenne jó ha nagyszámú erőforrás lenne, akkor nem lenne annyira érdekes maponként 1-2 katona elvesztése, de így egy vicc, ebbe nincs benne még 1 végigjátszás, mégha jópofa is hogy a katonákat immár a customize opció alatt a saját magam és baráti köröm képére formálhatom :)
letöltöttem a long war modot, abba talán még benne vagy egy végigjátszás, nagyon sok benne az xtra, végignéztem a listát a nexuson és a moddb n is.
nem lett volna ez rossz, sőt igazából az eddigi legjobb ufós játék amivel játszottam, főként a poénok, az 5letes megoldások és a történet videók miatt, de a stratégiai kommandósjátéktól ez nagyon távol áll, sokkal inkább a sztori, a fejlesztések és a szép megvalósításé a hangsúly.
emléxem vmelyik régebbi ufós játékkal, de talán még az alappal 16-24 fővel is lehetett kommandózni jó nagy csatatértépeken, na ott már volt taktikázás, mert itt a max 6 emberke ehhez siralmasan kevés. ott ha egy battleshipet leszedtél és mentél kipucolni, bármi megtörténhetett, mert olyan sok volt az alien túlélő, nagy csatára kellett számítani. imádtam lerakni a proximity grenadét, aztán elszaladni, a baromarcú idegen meg rohant utánad, aztán az ajtóban felrobbant :)
azt hiszem most beleestek a megvalósítás terén abba a hibába, hogy olyan szép és részletes lett a játéktér, hogy ettől több katonát vagy ellenséget nem mertek berakni, hogy bírják mozgatni a textúrákat a kevésbé erős gépek is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
preorderhez anno kaptuk automatikusan, de ranezve Steamre, most is beszerezheto 4.5 euroert. Csak skineket, hajakat es festeket (dye) tartalmaz, semmi hatasa nincs a gameplayre, 100% kozmetikai cucc.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.08.29. 22:30:38
a second wave funkcióval kibővülve én nem sok értelmes lehetőséget láttam benne, azok kívül hogy agyon lehet nehezíteni a dolgot, egyedül a damage rulette amit értelmesnek találtam.
egyébként a temple hajó vége elég nehéz volt, hozzáteszem a két nagy harci robotot csellel egész jól el lehetett intézni, de a főmuftinál azért vissza kellett tölteni 2x míg rájöttem hogy kell kicsinálni a 3 db gondolatolvasót a 2 muton elittel. a lopakodó páncél volt nálam a megoldás :)
amúgy jók lennének a nehezítések, ha nem kellene attól tartani, hogy a sok elhullás miatt mikor jönnek az erősebb lények játszhatatlanná válik a játék. pláne hogy állandó pénzügyi nehézségekkel kell küzdeni, be kell osztani épít az ember vagy erősebb felszerelést vásárol. még normalon is kihívás volt első játékra, míg nem értettem meg a játék működési elvét. tovább nehezíti, hogy míg a régi részekben tele voltunk az alienek cuccaival, itt ahhoz képest alig lehet találni valamit a küldetés végén.
érdekele hogy mit tartalmaz pluszban az elit soldiers pack, és hogy honnét tudnám azt beszerezni.....
egy újrajátszást megér a dolog classic fokozaton, de lehet a long war modot is fel kéne tenni hozzá akkor már
vélemény M?
De ezek csak külsőségek.
Chemical grenade meg a Long War nevű modban van, ami az EW-t módosítja "kissé", nehezebb, és ezáltal sok szempontból jobb is lesz tőle a játék.
kérdésem, ez mi :
http://cdn.pcgamesn.com/sites/default/files/XCOM.jpg
nálam nem így néznek ki a páncélok, de pláne piros az nincs és nem is volt !
egyébként csak az okozott gondot, hogy megértsem hogy miért és hogy kell a sateliteket felpakolni az országok felé. igaz vagy 5öt elvesztettem pánik miatt, de simán nyerhető így is normalon. megnézem hardon is, mert volt egy küldi ahol megkérdezte hogy az alappal vagy a slingshottal akarom e tovább folytatni
vki írt olyan hogy chemical grenade, na nekem olyanom sincs.....
mitől lehetnek eltérések ? fullos játék, EW + slingshot. legalábbis azt hiszem. talán ez hiányozhat belőle ? tök jók a páncélok, és jók a sisakok is, nekem csak sisak nélküli páncélok vannak
http://xcom.wikia.com/wiki/Elite_Soldier_Pack
Grey marketben nem lehet sajna.
Mi az az LW?
Olyan kérdéseim lennének, hogy amit legyártottam és már nincs szükségem rá (fegyverek, páncélok... stb) el lehet adni valahogyan?
Valamint, azokat az országokat, akik kivonultak az XVOM projectből, vissza lehet később majd szerezni őket?
"The trees move. Do you not see it?"
akkor ezekszerint nem is érdemes mindenhova szatellitet lőni, mert nem lesz küldi?
Emlékszem még a régi játékokban abból jött be igazán a pénz, eladni a sok zsákmányolt cuccost, itt is hasonló a helyzet?
#4208: esélytelen volt, inkább újra kezdtem, nem is tudtam hogy ilyen fontos a szatellit, úgyhogy pont nem volt semennyim :D
Emiatt egyszerre egy egész kontinenst érdemes lefedni szatellitekkel. Ezen felül, mivel a kezdő kontinenseden alapból megvan a kontinens bónusz, ezért ott érdemes 1 vagy 2 ország felett (uplink leterheltségtől függően) kihagyni a szatelliteket, hogy folyamatosan kapj abduction küldiket, a jó kis bónuszért. Mivel az alapjátékban amelyik ország felett van szatelit, ott már nem lesz abduction. :)
Ez a része is a játéknak egy kis menedzselés - mint a többi is -, hó elején kiválasztasz egy kontinenst, ahol hagyod növekedni a pánikot, és ott nem nagyon csinálsz küldetéseket. A hónap vége előtt meg ráküldöd a szateliteket, és tiéd is a kontinens.
Vannak műholdak ezen országok felett? Mennyi van még hátra a hónapból?
Ezért jó a tartalék pár műhold (ami már le van gyártva). Ilyenkor hó végén fellövöd a fölé az országok fölé, amit nem akarsz elveszíteni. Lehet 1-2 országot hagyni kell a rákba.
A halál csupán a kezdet...
gameplay videó snakemans are back!!!!
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.06.16. 19:58:22
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,