4353
-
SaGa Jr #4273 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lényegében a fele, az a fordulópont a játékban. Onnan már csak két lépés a vége, időben még kevesebb is, mint eljutni a bázis lezúzásig.
EXALT-ot sem kell elintézni, anélkül is ugyanúgy befejezhető a játék, mert a cél ugyanaz mint az alapjátékban, tehát a temple ship kicsinálása. Ha valaki maximalista az persze húzhatja a játékot havi 1-2 EXALT feladattal míg kizárásos alapon csak egy hely marad ahol a bázisuk lehet és akkor lecsap rájuk és majd csak utána megy a nagy hajó ellen, de igazából ez tényleg csak időhúzás. -
Joker307 #4272 Kulcs megszerzése rész:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kulcs megszerzése után a bázis elfoglalása kb a játék hány százaléka? EW
-
SaGa Jr #4271 Igen, akkor vége a játéknak. Lehet kezdeni újat, nagyobb nehézségen. :)
Az Enemy Within berak pár új ellenfelet (Mechtoid - ez tulajdonképpen egy kiborgizált sectoid, két nagy ágyúval - , seeker - ez meg egy rettentő köcsög csápos robot, ami láthatatlanná tud válni, tud pisztollyal lőni meg le tudja fogni és lassan megfojtani bármely nem kiborg kommandósát a játékosnak), meg új opciót ad a katonák tápolására (génmanipuláció vagy kiborggá - MEC-é - alakítás, egyszerre egy katonán csak az egyik), számtalan új felszerelést és egy új frakciót az EXALT-ot. Ők a saját gesztenyéjüket sütögetik, úgy kell utánuk nyomozni és végül megkeresni (több feladaton keresztül) aztán likvidálni a HQ-jukat. A pánik szintet növelik a kis köcsögök, szóval oda kell rájuk figyelni és havonta két küldetést indítani ellenük (15-17 naponta lehet scannelni és így majd lecsapni rájuk).
Emellett az Enemy Within tartalmazza a slingshot DLC-t, ami még az alap játékhoz jött ki és egy kínai maffiózó átállásán keresztül hoz be egy mini sztorit (3 feladat, a végén egy battleship leverésével/kifosztásával).
Kimondottan az Enemy Within-hez meg van egy saját mini sztori, ami egy nőről és elrabolt társairól szól, ami tartalmazza a sztoriját annak, hogy miként és miért támad majd az idegenek egy csapata a XCOM bázisra (ez is újdonsága az EW kiegészítőnek, ha lenyomta az ember az idegen bázist, akkor utána 20-45 nappal megtámadják a saját főhadiszállását az idegenek). Nem mellékesen meg csak úgy puszira nyerhető a sztoriból 3 pszíker.
Second Wave-ről meg bővebben itt (egyszer ki kell játszani a játékot ha el akarod érni és nem akarsz modokat használni amik alapból engedik, utána új játék indításakor megjelenik a second wave opciók gombja is ahol lehet állítgani):
Second Wave
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.09.25. 14:01:06 -
#4270 Az EW integral rakas uj dolgot az alapjatekba, mindenkeppen erdemes uj karriert kezdeni miatta, nem menet kozben aktivalni.
A Second Wave lenyegeben egy olyan uj beallitasokat es jatekmenetbeli valtozasokat tartalmazo kis extra, amelyet aktivalva/hasznalva akar egy teljesen uj jatekot is "kaphatsz" a kovetkezo vegigjatszas/karrier soran. -
Hoz_Hun #4269 Ha a sztoriban végeztünk akkor teljesen vége a játéknak vagy lehet folytatni?
Igaz van egy Enemy Within még (gondolom, az nem az alapjátékom mentéséből folytatja), és ha jól olvastam akkor egy végigjátszás után választható valami Second Wave, ami nem tudom micsoda. -
Hoz_Hun #4268 Azért hó végén lőj fel párat, mert abból van a zséd. Ha nincs emelkedett pánik szint, akkor nézd a területi bónuszokat. -
Joker307 #4267 Köszi a tanácsokat, igazad van, kivárom amíg tényleg szükség legyen az adott műholdra. -
SaGa Jr #4266 Hoz_Hun:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem kell aggódni, az a temple ship. A leszedett közepes UFO gépből, amiben az első ethereal volt, kiszedtél egy állványos vackot amiről láttál videót is mikor leszállították azt a bázisodra. Na azt kutassad ki és húzd fel a Gollop chamber-t. Ha ez megvan, csak le kell gyártanod egy pszí páncélt (ehhez talán kell majd élő Ethereal is, de ebben nem vagyok biztos), ráhúzni a pszíkeredre és rábökni a bázisodon a gollop chamber gombra. Ő bemegy, feltápolódik (megkapja a Rift power-t amivel egy örvényt tud lerakni ami bármit kinyír ami belemegy) és lehet indulni a temple ship ellen ahol az utolsó csata vár rád.
Joker307:
Annak nem sok értelme van ha csak úgy lődözöd fel a műholdakat. Akkor küldj fel párat amikor hó vége előtt magas néhány helyen a pánik. Ezzel megelőzhető a kilépés. De csak úgy vaktában felküldözgetni felesleges a szatelliteket. főleg mert kezdetben úgyis túl kicsi a kapacitása a bázisodnak, ahhoz előbb szép számú épületet is fel kell húznod.
Persze kezdetben legyárthatsz több szatellitet is mint amennyit fel tudsz küldeni, az sosem árt. Utána meg ahogy tetszik úgy tedd a tennivalókat. Az első két nehézségen lényegében csukott szemmel is játszhatsz, annyira bénák az ellenfelek, a harmadik nehézségen az egyik szemed már kinyithatod, ott már lehet egy-egy húzós helyzet. :)
Egy jó tanács, hamar dobj szét minden bázisra repcsiket, mert sosem tudhatod hol lesz nagy aktivitás, azt ha rossz helyen állomásoztatod a repülőket akkor nem tudják támadni az előkerülő UFO-kat te meg csak azt veszed majd észre, hogy a kezeletlen helyzet miatt sorban lépnek ki a tagok. -
Joker307 #4265 Kezdek egy új játékot, tudnátok a kezdéshez tanácsokat anni? Arra gondoltam hogy nagyobb rámegyek a műholdakra, kontinensről kontinensre haladva. -
Hoz_Hun #4264 Ah, köszi a kiigazítást.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy most valami bazi nagy (térképen lila) űrhajó jelent meg dél-amerika partjainál, de egyenlőre nem csinál semmit. Nem jelzi, de van valami időlimitem amiben cselekednem kéne? Ez azután történt, hogy kilőtem a szuper UFOt a vadiúj UFO technológiás röpcsimmel és elfogtam valami Ethernal nevű fő alient. Még szeretnék ezt-azt fejlesztgetni mielőtt továbbmennék a sztori szállal, de ez az űrhajó aggaszt kicsit. -
SaGa Jr #4263 Hoz_Hun:
Valójában a sokkoló hatásfoka javul, nem a hatósugara. Az marad 3-as (a távolság amiről lehet sokkolni). A fejlett Arc Thrower előnye, hogy duplájára tolja fel a sokkolható lények HP limitjét (3-ról 6-ra), amikor már jó eséllyel lecsaphatóak általa (ekkor még nem 100% a siker, de már elfogadhatóan magas). Tehát nem kell annyira kicentizni a célpont lesebzését, meg lehet próbálni nagyobb HP mennyiségű ellenfélnél is a sokkolást.
Maala:
A seekert se feledjük el, az a rejtőző, fojtogató csápos dög sem lehet alanya a sokkolásnak. Vele lesz teljes a sokkolóra immúnis célpontok listája. -
#4262 Nem lehet. -
Joker307 #4261 Köszi a segítséget.
Az XCOM: Enemy Within be vissza lehet csábítani országot? Egy kihátrált és bántja a szépérzékemet :( -
#4260 A megfelelő upgrade-el el lehet a drónokat fogni, és abban a csatában lehet őket használni, meg a repair képességüket a MEC-re, stb...
Zombie, Chrysalid, Cyberdisc, Mechtoid, Sectopod azok, amiket nem lehet elfogni. -
Flecsy #4259 Ha jól emlékszem robotikus alieneket nem lehet elfogni egyáltalán, szal nem is erőltetném inkább :D, de ha elolvassátok az arc tower leírását tuti írják -
Joker307 #4258 Esetleg van valahol egy jó taktikai leírás? Nem a harcról hanem a bázis építéséről, fejlesztésekről, stb. -
Hoz_Hun #4257 Igen, bár később lehet fejleszteni, hogy nagyobb legyen a hatósugara. Ellenben a robotikus alieneket nem tudom, hogy lehet elkapni, sőt nekem a chrysalidokat sem sikerült élve elfogni. Jó lecke volt kis híján ráment egy emberem a próbálkozásra (bár akkor úgy is visszatöltöm, eddig csak a tutoriálba kötelezően behalt embereimet temettem csak). -
Joker307 #4256 Köszi a segítséget. Lényt csak azzal a sokkolóval lehet elkapni? -
#4255 Nagyon könnyű haladni egyenletes tempóban mindennel, így inkább ezt ajánlanám. Kicsit farmszagú lesz, ha háttérbe szorítod a prio küldetéseket.
Így is, úgy is ugyanakkor jönnek a következő ellenfelek (kivéve Sectoid Commander, Ethereal). No meg minél korábban rohanod le az Alien Baset, annál könnyebb dolgod lesz ott. Pl. -
Joker307 #4254 Egy olyan kérdésem lenne, ha a játék során a Priorítást élvező küldetést szándékosan szüneteltetem hogy tudjak fejlődni az jó ötlet vagy függetlenül hogy elvégzem a főküldetést és haladok vele vagy nem, ugyan olyan ütembe komolyodik és nehezedeik a játék? -
#4253 "Long War modban egy adott időben egyszerre csak 1 van"
Nem, ahány ország kilépett az XCOM-ból, annyi bázis van egyszerre a térképen. -
SaGa Jr #4252 Idegen bázis csak egy van az alap játékban (és az Enemy Within kiegészítőben is). Long War modban egy adott időben egyszerre csak 1 van, de ha lenyomtad akkor majd nekiállnak újat telepíteni az idegenek.
Szóval ha lenyomtad a bázist (tényleg nem kihívás, főleg az első két nehézségi szinten) akkor az ott szerzett cuccokat kikutatva, majd felépítve a megfelelő épületet már csak el kell fognod egy bizonyos UFO-t és lehet építeni a Gollop chamber-t egy kis kutatás után. Oda bezavarod a pszí emberedet egy pszionikus páncélban és lehet is menni az utolsó bevetésre.
Ha meg több pszít szeretnél (szükségtelen), akkor a tapasztalt, magas rangú és magas will tulajdonságú (a kettő együtt jár, mivel amikor rangot ugrik a katona akkor kap Will pontokat is, ha meg még a tiszti épület is fel van húzva és ott az extra Will növekmény ki van "kutatva" akkor még többet kapnak) embereidet küldjed tréninge, ne a kopaszokat. A frissen felvett embereknek ugyanis siralmasan alacsony a Will értékük és ez alapján dől el, hogy pszíker lesz vagy sem az illető. Minél magasabb a Will, annál nagyobb az esélye az illetőnek. Kezdőkkel felesleges dolog tömködni a labort. Még 80-as Will tulajdonságú egyéneknél sincs garancia arra, hogy sikeres lesz a tesztelése, de náluk legalább már van rá esély. Újoncoknál valami 1-2% körül lehet. -
#4251 Csak moddal. -
Hoz_Hun #4250 Amúgy van a játékban magyar katona? Eddig nekem még egy se jött.
Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2015.09.22. 13:37:49 -
Hoz_Hun #4249 Ó, azt a bázist már elég rég lenyomtam sima fegyókkal. Abból nem is lesz több? Pedig az frankó volt. Lehet várnom kellet volna még vele.
Most ott tartok, hogy valami idegen kommunikáció figyelő egységet kellet telepítenem a bázisra.
A pszi-vel kapcsolatban most azt csinálom, hogy folyamatosan toborzom a gyalogokat hármasával (az 3 nap) és egyből berendelem őket a pszi laborba tesztelésre (ami még 10 nap), mert csak három fér be egyszerre. De eddig kb 30 közkatonábból semmi! Még szerencse, hogy a legkedvencebb sniper emberem lett pszi érzékeny. Ő minden bevetésen jelen van. -
SaGa Jr #4248 A pszí esélye alacsony, de ezért kell magas Will értékű embereket tréningre küldeni (nem alacsony rangúakat bedugni a tréningre). Ugyanis ez az az érték, ami meghatározza a siker esélyét (pszí lesz az illető vagy sem). Ahogy meg Maala is írta lentebb, a játék befejezéséhez mindössze 1 pszíre van szükséged (meg a legjobb pszí páncélra).
A normál nehézség a tulajdonképpeni könnyű. Itt még komoly előnye van a játékosnak, az ellenfelei nagyon le vannak korlátozva, az egyszerre a gép által mozgatott mennyiségük is egy pályán korlátozott, a képességeik is gyengítettek. A könnyebb fokozatban meg még komolyabb az idegenek visszafogása és a játékos jelentős erősítése. A classic lenne a régi UFO-k normál nehézsége, itt már nincsenek extra előnyei a játékosnak és az ellenfelek is a normál képességeiket használják. Ha ezt a játékot befejezted, érdemes lesz nekiugrani egy újnak a Classic nehézségen, ámbátor az Impossible sem nehéz a neve ellenére sem. Ha meg már egyszer befejezted a játékot, akkor új játék indításánál már elérhetőek lesznek a second wave opciók is, amivel érdekesebbé tehető a játék, sokkal élvezetesebbé mint elsőre volt.
A pánikkal meg nem nagyon kell foglalkozni. Amennyiben lenyomtad az idegen bázist (normál, modok nélküli játékban csak 1 van), akkor világszinten elég erőteljesen leesik a pánik szint és az UFO-k száma is csökkenésen megy át. Érdemes tehát magasabb nehézségi szinteken mielőbb letudni ezt a problémát (élve elfogni egy outsider-t azt az utána maradó kristályból kulcsot gyártani és már mehet is a bázis raid amint megvan a lézer fegyverzet). -
#4247 Annál az egynél több nem is kell, hogy befejezhesd a játékot majd. :) Csak használd a képességét a csaták alatt bőséggel. -
Hoz_Hun #4246 Köszönöm az infókat.
Tegnap sikerült talpra állnom a friss szatellitekkel. Pont időben sikerült kifejleszteni mindent és fellőni a pánikolt területek fölé. Az embereim egy része már plazmafegyverekkel nyomul, a másik fele lézerrel, így most megint kényelmesen lehet a harcokat rendezni (páncéljaim már egy ideje fejlesztett). Most úgy vagyok, hogy van már egy szép lefedettségem, és még pár műhold talonban, ha esetleg nőne a pánik a még lefedetlen helyeken. Már mindenhol van egy repülőm az egyikre plazmaágyút tettem. Az sokat segített, hogy eladtam az összes sérült UFO cuccot abból lett egy csomó creditem amit steamre épített generátorra költöttem és nexus szatellitre.
Amúgy normál fokozaton játszok.
A legutóbbi jelentés szerint már mindenhol kettő vagy az alatt van a pánik szint.
Amivel még szívok azaz, hogy a hiába toborzom az embereket és küldöm őket a pszi lab-ba, eddig mindösszesen egy emberemnek van pszichonikus képessége (de az legalább az egyik veteránom). -
#4245 Alapesetben havonta jönnek új lénytípusok, de Ethereal, Sectoid Commander nem fog jönni, csak bizonyos események után. Illetve (nem tudom, hogy ez most csak LW-ben van így, vagy alapesetben is) a lelőtt/leszállt űrhajókban az aktuális havinál 1 hónappal később megjelenő lények is lehetnek elviekben.
Az a kérdés, hogy milyen nehézségen játszol, nehezebb fokozatokon azért célszerűbb a Satellite Rush (de nem kényszer), csak hát vannak időzítések, amiket be kell tartani (hogy pont a Council Reportok előtt készüljön el minden legkésőbb). -
SaGa Jr #4244 Amiatt tuti nem rekedsz meg. Pénzt úgyis többet szedsz össze abból, hogy a havonta érkező összesen 4-6 db abduction+terror+council feladatot megcsinálod és a lelőtt UFO-kból eladod a szükségtelen alkatrészeket. Hullákat is lehet eladni amikre nincs szükség és így bőven lesz mindig pénz. Csak a játék kezdete nyögvenyelős, itt kell mindjárt pár szatellitet legyártani és nem egyéb dolgokra pazarolni a kezdeti pénzmagot.
A szatellit lefedés inkább azért kell, mert ezzel lehet csökkenteni a pánikot, illetve egy-egy földrész/kontinens lefedése teljesen ad egy extra bónuszt (Dél-Amerika teljes lefedettsége például pillanatok alatt kutathatóvá teszi a hullákat és az elfogott idegeneket, északi társa meg felezi a repülők fenntartási költségeit). Emellett ahol van szatellit, ott már nem lesz terror feladat és abduction sem.
A játék még legnehezebb fokozaton is könnyedén megcsinálható lézer fegyverekkel, nem életbevágó a plazmák kifejlesztése. Mondjuk a plasma cannon az egy jelentős előny a repülőkön az idegen UFO-k lelövésénél, de az első két nehézségi szinten ezekre sincs semmi szükség, olyan indokolatlanul nagy a játékos előnye az idegenekkel szemben. Az idegenek fejlettsége nem függ a teljesítményedtől az alap játékban. Fejlődni sem fejlődnek semmit sem, mindig ugyanazt tudják, ugyanazzal a felszereléssel (a Long War modban viszont van fejlődés, ott az idegenek is kutatnak és minél tovább vár az ember a bázisuk megtámadásával, annál combosabbá válik minden idegen lény, de az alap játék és az enemy within esetében ettől tartani nem kell). Legfeljebb a pályákon található podok tartalma fog variálódni ha nagyon húzod az időt, de más változás nincs. Amíg a sztoriban előre lefektetett pontokat és feladatokat meg nem csinálod, addig nem özönli el a játékot a legerősebb idegen horda.
Bizonyos eseményekhez kötődik bizonyos új fajok megjelenése. Például az idegen bázis kifüstöléséig az igazán fejlettebb fajokkal nem fogsz találkozni. Ennek és még egy másik eseménynek a megtörténte után jönnek majd a combosabb jószágok (sectopod, ethereal, elit muton) és ők nyitják meg az utolsó fejlesztési dolgokat is. A két esemény nem csak felszabadítja a még inaktív fajokat, de lecseréli a már ismert UFO-k utazó közönségét/összetételét is.
Építkezésnél érdemes odafigyelni arra amit magyaráz a program és eleve úgy telepíteni az épületeket, hogy egy kupacban legyenek amiknek egy kupacban kell lenniük, mert úgy erősítik egymást. Ez igaz a reaktorokra, a szatellit irányítókra, a laborokra, a műhelyekre (így lehet csak igazán spórolni a gyártásoknál) egyaránt. Labornak számít nem csak a sima labor, de a psy lab meg más laborok is. Ahogy például műhely nem csak a workshop, de a forge vagy épp a hasonló építmények is. Laborból max 2 fog kelleni, workshop-ból azért elfér több is. A legtöbb hely persze a szatellitek miatt kell majd, de ha azok is mind érintkeznek egymással akkor a bónuszok szépen összeadódnak. -
Hoz_Hun #4243 Most kezdtem a játékot hétvégén. Korábban csak vagy húsz évvel ezelőtti UFO enemy unknown-nel játszottam és most ez nagyon tetszik, mert hozza azt a hangulatot.
Rögtön egy kérdés: csak pár hónap (kb 4) után jöttem rá, hogy a szatellitek a kulcsa a pénzforrásnak és kezdtem el a kiépítést (jelenleg 5 szatellitem van és hamarosan újabb 3-at fellövök, de látom már ez milyen kevés). Megszívtam vagy még innen helyre lehet hozni, ha ráfokuszálok a szatellit építésre?
A feketepiacon csak kevés dolgot sóztam el eddig szóval tudnék ott némi extrára szert tenni és további szatellitekre fordítani. Arra is csak most jöttem rá, hogy ezeket egymás mellé kell (kellet volna) építenem.
Viszonylag erősek az embereim már, de még nincs alien fegyverem, egyedül a páncélok fejlesztésére költöttem. Alieneket szépen elkaptam élve és sokat fejlesztettem. Repülöm kevés van még. Bár eddig minden UFOt lelőttem.
Minden csatatéren nyertem eddig, de egyre nehezebb és félek, hogy a szatellites lóvé szerzés miatt megrekedek. Az alienek időarányosan fejlődnek vagy az én fejletségemtől függ? Azaz elképzelhető, hogy túlnőnek rajtam és végül olyan ellenfélbe futok amit a jelenlegi fejlettségemmel képtelen leszek lenyomni?
Ja és eddig mindig "A"-t kaptam a tanácstól és dicsértek, de a pénz kevés (most próbálom pánikszerűen feltolni) és a pánik szint is egyre nő.
Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2015.09.21. 11:31:48 -
SaGa Jr #4242 Chrysalid, Cyberdisc, Drone, meg a két lépegető (Sectopod meg az amiben egy sectoid ücsörög) ami nem kábítható. A többiek igen, de az alap, nem fejlesztett Arc Thrower-nél 3 vagy az alatti HP mennyisége legyen a célpontnak ha sikeresen akarod kivitelezni a dolgot, a fejlesztettnél 5 alá kell redukálni az elfogáshoz a kiszemelt célpontot. Meg ugye hatótávon belül kell lenni. Érdemes egy gyengébb pisztolyt hordani emiatt a katonáknak magukkal. -
wednes #4241 Minél jobban sérült, annál könnyebb elkábítani. A legjobb mikor 1db életerő csíkja van.
Néha nem könnyű úgy megsebezni az idegeneket, hogy ne nyiffanjanak ki. -
JumaJuice #4240 Tulajdonképpen egy dolog még érdekelne, hogy az idegeneknek mekkora hányada kábítható el, hogy ki lehessen vallatni? A mechtoidot pl lehetetlen azt tudom, meg néhány gépet, de feltűnt már szervesnél is hogy nem engedi kábítani. -
JumaJuice #4239 Köszönöm az infót -
#4238 Érdemes feltenni a LW-t, igen. A Vannila EW (modnélküli játék) kb. egy tréning az igazi, LW-s mókára.
Meg még pár modot, ha komolyabban gondolja az ember.
Nekem most ezek vannak fent:
Virtual Reality Training: http://www.nexusmods.com/xcom/mods/569/?
A katonák a barakkban is kapnak XP-t, ha a barakkban van egy officer is, annál többet.
Enhanced Tactical Info:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/554/?
Mutatja a csatákban az XP-t a megölt ellenfelek után, F1-re, hogy hán élient öltél meg, és miből mennyi van még életben az aktivált podokból.
Relevant Information:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/623/?
Az LW-ben sok új fejlesztés van, ezekhez nyújt egy kis plusz infót.
Additional Species:
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/619/?
A hyperwave relay a nagy betűméret miatt csak 7 fajt jelenít meg, ez csökkenti a betűméretet, így láthatod az összes fajt, amivel találkozol a küldetésen. Kivéve, ha hazudik. :)
Ezekhez még kell majd a Long War Mod Manager is, amit az egyik mod linkjében meg is talál az ember.
Illetve még gondolkodom a "Gaussian Red Fog, az "Unhealable Red Fog", illetve a "DR Chipping Mod" felrakásán is.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.09.19. 12:35:09 -
JumaJuice #4237 Köszi a gyors választ.
Van kiegészítő, amiben ez működik? Pl olvastam a LongWar-ról, amit még nem próbáltam ki, érdemes lenne feltelepíteni? -
#4236 Szia.
Nem lehet eladni katonákat. Sőt, az alapjátékban (EU vagy EW) elég sok dolgot nem lehet még eladni ezen kívül. -
JumaJuice #4235 Sziasztok,
a kérdésem az lenne, van valami mód arra, hogy pénzért tudjam elpasszolni a katonáimat? Mert elbocsátani el lehet, viszont nem értem miért csak eltűnik mindössze, és az égvilágon semmi nyomot nem hagy maga után. -
#4234 A vga hűtőjét se árt kitakarítani.