525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka

10232844621322570982.jpg
  • XeeN
    Egy kis trükkel simán meg lehet oldani. :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miután kinyitod a kaput, nem mész be, hanem rádobsz egy követ a kapcsolóra, majd egyesével kiengeded a lovagokat a folyosóra ahol könnyedén elbánsz velük.
  • Hegi90
    'Enter thy grave' puzzle
    Van valami reward a végén, vagy hagyjam a szenvedést? :)
  • Zomil
    Meg tudom erösiteni, h a kék kristály feléleszti a meghalt csapattársat :)
  • r4pt0r
    Még mindig ki lehet kapcsolni az automata térképet.
  • Sceleton
    Túlsúly... erre nem gondoltam... Hátrálni hátráltam... :)

Az árus amúgy maga szabja meg, hogy mit mennyiért vesz meg. Ezt persze random dönti el...
  • alma2
    A dm-ben egy fontos "logikai elem" volt a suly, ott is sokszor kuzdottel tulsullyal ami lelassitotta a jatekosokat, igy sok helyen, nem jutottal tul, amig meg nem szuntetted a tulsulyt. Itt a masodik szinten tenyleg eleg csak hatralni, ahogy irjak, mert az is ido amig megfordulsz.
    --
    A random az kesobb talan abban fog kimerulni, ahogy anno, hogy ossze-vissza fog teleportalni, minden jelzes nelkul, vagy csak pl megfordit 180 fokot, te meg azt hiszed vegtelen hosszu folyoson setalsz, bar utobbi a 3d grafika mellett talan nehezebben kivitelezheto. De ha hasznalsz terkepet es ez gondolom kovetni fogja, akkor igy teljesne elvesztette a kihivas ingeret is.
  • gerey
    Hát emberek engem beszippantott. Még anno a DM, meg az EoB volt ilyen hatással rám, idén eddig ez a legjobban elköltött $10-m.
  • Laza
    Gyorsan hátrálj, van időd.
  • Laza
    Ja, és x szintenként elénk jön, hogy a dungeonban talált cuccokat eladhassuk neki ott, ahonnan soha senki nem tért még vissza, és ahová rabokat dobálnak minden nélkül :)
    Ennyi erővel az is csak fantázia kérdése, hogy elképzeld, miért nincs benne árus :D
  • Sceleton
    Valaki tud segíteni? Elakadtam... :( A második szinten a "kék kristály tól jobbra a teleporton hogyan kell átjutni. A falon lévő gomb megszünteti egy kis időre, de nincs időm átmenni.
  • Sceleton
    Nincs benne random dolog. Max a szörnyek mászkálnak..
  • Pethy23
    Egyébként nem tudjátok, jelenlegi grimrock dungeon az készre szerkesztett, tehát nincs semmi random dolog benne?
  • Sceleton
    Tudom, és ha 50 000 000 arany értékű tárgyat adsz neki, akkor kivezet...
  • grebber
    Egyszerű direkt azért ment oda tudja hol a kiút és hogy másokon meggazdagodjon! Csak fantázia kérdése!
  • Laza
    Már a történet szempontjából is érdekes lenne a bolt :)
    Mit keres egy kofa olyan helyen, ahonnan pont az a cél, hogy kijuss ...
  • Sceleton
    Ezek a mai fiatalok... :D Boltok egy labirintusban...
    Annyi tárgyat vigyél magaddal, amennyit használsz. Ne és persze néhányat a súlyérzékelőknek... :)
  • Pethy23
    Köszi!
  • alma2
    Ez igaz, de itt szukseges hozza az, hogy meglegyen a megfelelo8(fold, tuz, stb) szinted hozza, amugy nem sikerul neki.
    Azert kicsit banom, hogy nem dm style nekem az marad a favorit, kello gyakorlassal barki barmi lehet, de mintha a morrovind skyrm stb is igy mukodne, bar azokat nem csipazom, igy nem vagyok biztos benne.
  • alma2
    na akkor ez maskepp van, bar nekem nem halt meg senki ezert nem tudtam, akkor azok minden szint vegen vannak gondolom.
    Engem jobban erdekelne hany szintje van a labirintusnak, nem akarom 1 nap alatt, hogy vege legyen, ha mar ennyit vartunk ra:)
  • alma2
    ez 90 %-ban dungeon master, igen meg a kapcsolok elhelyezese is, a beholder mar azt koppintotta, ezen kar filozofalni. Meg egy-ket falon szoveg is gyakorlatilag megegyezett. A dungeon master, amugy van pc-n illetve amiga emulatorral is vegigjatszhato manapsag. Anno tobb hetet kuzdottunk vele, terkep rajzolosdi is volt, de par eve eloveve ket fel delutan alatt vegigrohantam rajta, sokat szamit a tapasztalat :) Mondjuk a chaos strike-s back, az mar eszementebb darab, annak en sem jutottam a vegere.
    Jo olvasni a felnovekvo ifjusagot, akik boltot stb dolgokat keresnek, nekik ez a fura, nekem meg pont forditva volt furcsa anno amikor megjelentek.
    Ami cucc nem kell eldobod ennyi, minek penz? Kurvak nincsenek a labirintosokban.
    -Eletero itokat lehet majd kutyulni, de az max egy-ket elhuzodo harcban jo hasznalni, a sok alvasnak annyi a hatranya, hogy jobban fogy a kaja, vagyis itt a felapritott szornyekbol megmaradt "eheto" cuccokat kell magaddal hordani. Persze kesobb lehet csokkenteni az etvagyukat, de nem titkolja a jatek ezeket, szintlepeskor elore latod, milyen bonuszokat kapsz majd. Ha a kezedben hagyod a faklyat az is gyorsan leeg alvaskor. Ha nincs nalad sok es attol tartsz nem talalsz kesobb (ami kizart) alvas elott tedd be a hatizsakba, akkor nem hasznalodik. Gondolom varazslat is lesz ra.Ami minimalis plusz van a nagy oshoz kepest, hogy a dobo fegyvereket magatol felveszi a kari, akivel dobalod. Ez pozitiv. Viszont a szornyekre nem leht a kaput racsukni ez hianyzik.
    -A varazslat pont nagyon jol van kitalalva bar ez is dm, igy akinek remeg a keze a sok piatol, vagy az izgalomtol, nem tudja idoben elloni a szukseges dolgokat, nemi ugyesseget vive a jatekba.
    - Ha az embered megahal, kesobb (meg nem tartok ott) kiindulva a dm-bol ismet, lesznek altarok ahova beteve a csontjaikat felelednek, vagy valami hasonlo. Az elso ket palyan meghal cseszheted, ott tuti nincs feleleszto pont, vagyis ments surun, ha neheznek tunik.
  • wedge31
    Az a kék kristály ahol menteni lehet feltámasztja a halott társat is.
  • Laza
    Használjátok az alvást a 2. szinten, legalább egyszer :)
  • Pethy23
    Én azt szeretném kérdezni ha meghall az egyik hősöm mi a teendő?
  • Laza
    Van valami hátránya, ha HP visszatöltésre folyamatosan az alvást használom (Zzz)?
    Eddig semmi extrát nem vettem észre.
  • Laza
    Már a játék legelső percétől lehet varázsolni.
    Nem kötelező megtalálni a rúnákat tartalmazó tekercset, Te magad is felfedezheted őket (ha a skill táblában olyan szinten jársz, hogy új spellnek van tanulási lehetősége - Spell: ???).

Pl ha a legelején kinyitod a mágus rúnatáblázatát, rányomsz a legelsőre majd elsütöd, már meg is tanultad a tűz spellt. Ehhez képest az ezt tanító tekercse jó pár sarokkal odébb találod meg.

Érdemes a fentiek alapján új spell tanulás unlock esetén kipróbálni pár kombinációt, hátha magadtól is megtanulod az újat :)
  • Jakuza001
    Nincs memorize spell, csak scrollok vannak, amin lathato az abraja az adott varazslatnak.
    Aztan mar csak jobb klikk a varazslo kezere es feljon a runatabla amin a megfelelo ikonokra kell klikkelni , majd varazsolni. Ezert idegesito, hogy minden alkalommal, ezt elkell jatszanod varazslat kozben, mert nem jegyzi meg az utolso spellt.
  • gwalker
    Jobb click a varázsló kéz ikonjára, és akkor feljön egy - ha jól emlékszem 4x4-es tábla, amin rúnák vannak. Fogsz találni a labirintusban tekercseket, amin varázslatok vannak, illetve a hozzájuk tartozó rúnák. Ha el akarod varázsolni, kijelölöd a rúnát, és rányomsz a tábla jobb oldalán lévő varázslás ikonra. Ha bonyolultnak tűnik, van egy tutorial rész a játékban, nézd majd meg a slide-okat, ott érthetőbben elmutogatják.
  • gwalker
    Igen, ez egy ilyen műfaj. A varázslatok erősebbek, mint egy közelharci támadás, illetve több fajta dolgot lehet velük elérni (mérgezés, fagyasztás, területre támadás stb.) ezért kell valamilyen "büntetés". Ennél a játéknál az, hogy kicsit több kézügyesség kell ahhoz, hogy használd őket.
  • Sheltem
    Én még ott nem tartok(keveset játszottam tegnap). Hogy van itt a varázslat? Mert a mágusomnál nincs könyv, azt később fogok találni?

Vagy itt nem a memorize spells/ rest rendszer van mint beholderben volt?
  • Jakuza001
    Engem ket dolog ami idegesit, hogy minden egyesz alkalommal a varazslatot ki kell valasztani, nem jegyzi meg a legutolso hasznaltat, a masik, hogy a cuccokat dobalhatom el, mert eladni azt nem lehet oket.
  • Sheltem
    Mindegy igazából, mindkettőt imádtuk :)
  • gwalker
    Igen, hasonlít a Eob-ra is, de a Dungeon Master '87-ben jött ki, míg a Beholder '91-ben. Ezért írtam inkább a DM-et, bár kétségtelen, hogy az EOB-ot is írhattam volna.
  • Sheltem
    Oké oké, régebben láttam a trailert :)

Örölök, hogy végre kijött egy ilyen igazán oldschool rpg játék mint ez, ha hozza a beholderek színvonalát(az majd később derül ki) akkor számomra kötelező vétel, a polcon a helye.
  • Sheltem
    Szerintem meg az eye of the beholderhez hasonlít legjobban.

Rengeteg dolog ismerős onnan(pl a rejtett kapcsolók kialakítása a falon, földön lévő kapcsolók amikre ha követ raksz ahelyett, hogy ráállnál nyitja az ajtót, mozgó gödrök a talajon stbstb).
  • gwalker
    Sziasztok! Tegnap éjjel kipróbáltam a játékot, nekem nagyon bejött. Régebben játszottam még Amigán a Dungeon Master-rel, és a Chaos Strikes Back-kel: hozzájuk hasonlít legjobban a LoG. A karaktergenerálás nagyon jó - kellően egyszerű, de azért változatossá is teszi a játékot. A három kaszt (varázsló, rugó, harcos) elég kevésnek tűnik, de a skillpont osztogatással, és a traitek válogatásával elég különböző karaktereket lehet kihozni. Az irányítás jóra sikerült, lehet egérre fordulni, de azért van "fejmozgatásra" is lehetőség, ha alaposan meg akarjuk nézni a falakat. Normál fokozaton is kellően nehéz, (a harmadik szinten járok) a pókok és a mérgeik jelentik most a legnagyobb gondot :) A mágia egy kicsit nehézkes, de megfelelő kézügyességgel abszolválható, és elég hatásos, főleg csoportban mozgó szörnyeken sebez sokat.
  • Laza
    A trailert megnézve is többet láthatsz, mint 4.
  • gandrus
    Megvan! Nem volt olyan nehéz rájönni végül is, bár egy kicsit trükkös azért. :)
  • gandrus
    Jelentkezem, de ne áruld el! :)

A manualban azt is írja, hogy nem csak ennyiféle szörny van. :P

"There are far more species of creatures that dwell in the dark. Beware!"
  • jarlaxxe
    Megvan cáfolva nyugodt lehetsz több van mint négy. De azért azt ne felejsd el, hogy ez egy indie játék tul sokat ne várj töle.
  • Sheltem
    Valaki ezt meg tudja cáfolni? Nagyon remélem, hogy nem így van :/