525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka
-
#165 Sehol, mivel nincs ilyen lehetőség a játékban. Legfeljebb egyet tudsz bekészíteni (mármint kiválasztod mit akarsz varázsolni, de még nem lövöd el).
Más:
Nos, a következőt derítettük ki. Hozzáférünk a fájlokhoz, viszont egyelőre csak hexeditorral tudnánk a szövegeket fordítani. A betűtípusokat ki tudjuk cserélni ékezetes fajtákra.
-
Skill #164 hogy lehet spellt elraktározni ,hogy gyorsan castolja amikor kell? -
Aurelianus #163 2. szinten a középső rácsos ajtó mellett 2 zár van de csak az egyik kulcsot találtam meg ami jobbra volt ahol hátrálni kell a teleporton való átjutáshoz. A bal oldali járatban van 2 kapcsoló ami egy-egy falat emel és tol vissza valahol abban az ágban lehet a másik kulcs de a földön nincs, és kapcsoló sincs, fáklya rekeszre sem történik semmi... -
#162 De érdemes mindenhol fél órát próbálkozni, mert úgy nagyobb az öröm :D -
meteoreső #161 köszi igen
Annyit tennék hozzá hogy nem dobni kell hanem berakni.
(scenario-ban szereplő alsó ablak)
Ugyanis levetkőztek és dobáltak mindent de úgy semmi nem megy be:)))
Szerintem sokat leszünk mi együtt itt mert elég fórum segítős ez a játék :D -
#160 Jaj, beszélek én marhaságokat :D Na, szóval:
meteoreső:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha jól emlékszem, itt az "I demand a sacrifice" feliratúra gondolsz. Ott csak átdobod a rácson, amit feláldoznál (például egy kesztyűt vagy csizmát, akármit, ami átfér, de pölö pajzs nem fér át), megnyomod a gombot, jobbra nézel és ott lesz a földön egy ruha és amit az előbb bedobtál. Bedobod a ruhát, megint megnyomod a gombot, kiírja, hogy találtál egy titkos helyet, kapsz egy kesztyűt és a második kulcsot. Remélem tudtam segíteni. -
#159 Ott leírtam pár kommenttel lejjebb, a SPOILER!!!!!!-es kommentemben, hogy hol találod a második kulcsot :) -
meteoreső #158 Jól érzékelem én azt hogy az én problémámról beszéltek ?
Átmész körbefutkározós teleporton
vicces hogy pont abban nem akad el senki..
utána kell egy ajtóhoz 2 kulcs egyik ilyen sok pókos teremben van
a másikat nem találom
Megy egy folyosó, vége és egy felirat:
I DEMAND SACRIFE
cella az alján tolólap semmit nem látok benne.
se kapcsolót se kulcsot...
be sem tudok jutni
hol keressem a 2 kulcsot?
jó ez a földrengés effekt benne... -
#157 Köszi. Azt láttam, hogy honnét szűrődik ki a fény, csak nem bírtam bezúzni a falat. :)
A teleporton xar volt átjutni, sokat szívtam vele... :) -
#156 A vasajtóval szemben van egy kis rácsos terem, amellett van egy nagyobb terem csak lezárja egy fal, térképen látni, ott kell a fáklyákkal szórakozni, mint a szint elején. -
#155 Egyébként megtaláltátok a titkos helyet az első szinten, ami
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pont a kezdőhelyen van, csak megfordulsz és kinyitod a falat?:) -
#154 SPOILER!!!!!!!!!
Elmész oda, ahol elvileg folytatódna a folyosó. Egy teremről van szó, közepén egy oszloppal, és egy rakat fáklyatartóval. Emlékszel még a pálya elején egy ugyanilyen szobára? Ott ugye csak az oszlopra kellett a fáklyákat pakolni, ebben a teremben viszont csak a falra. És voilá, kinyílik a fal :) (ha egyébként felveszed az összes fáklyát a teremben, látni lehet a sötétben, honnan szűrődik ki világosság, na ott a titkos ajtó.
SPOILER OFF!!!!!!!!! -
Árnyvadász #153 Az első szinten a cellákba nem lehet bemenni, egy kivételével. Azt egy kis gomb nyitja a falon. (Az a szokásos fajta.) Felnyílik egy fal és belépsz a cellába, de csak az egyikbe lehet.
Ez a harmadik szintes dolog valahogy nem tiszta nekem. Keverednek az emlékek. A forgó teleportos résznél még emlékszem, hogy jutottam tovább, de utána már nem ugrik be.
Viszont ott kell keresgetni. Lehet valami titkos gombot kell megnyomni a falon. Arra emlékszem, hogy ezen a forgó szaron nehezebb volt átjutni, mint utána mászkálni. Ott már nagyjából adta magát minden. -
#152 Látszik, hogy régen játszottam az EoB -bal... :) Elakadtam a harmadik szint vasajtaját nem tudom kinyitni... :( 1 órája járom a környéket egy titkos ajtó után, vagy valami támpont után.
A teleport körfolyosó után bal kéz felé. Oda tudok menni, de a rácsot hogyan nyitom ki? Ott van a rács mögött a verem, s mögötte a falon a kar, de oda hogyan jutok be? :(
Illetve az első szinten a cellákat hogyan lehet kinyitni?
EoB ban is imádtam az illúzió falas labirintus részt. :) És persze a jég óriásoknál a teleport folyosót... Nagyon bírom az ilyen játékokat... :) A pudingok barom erősek.... :) -
Árnyvadász #151 "A fény magányos oszlopa, mely egymagában áll az éjszakában."
Annyira nem jó az angolom, de valami ilyesmi.
A lényeg az, hogy csak az oszlopon hagyj fáklyákat, a terem két szélén lévőket, amik a falakon vannak azokat vedd le. Ezután ki fog nyílni az ajtó és tovább tudsz menni.
Cast tényleg sokáig tart, viszont be lehet tárolni előre és így az első elsütött varázslat rögtön kéznél lesz. Jó kis játék, de szerintem a második része lesz az igazi befutó. Kezdésnek viszont nagyon is jó. -
meteoreső #150 Hú gyerekek ez nagyon jó játék !!!
Régen várok ilyenre.
A karaktergenerálás egy csúcs benne, tehettek volna bele 3-nál több kasztot.
Se így is nagyon jó.
De mindig épphogy nem akadok el.
Most először akadtam el.
Harmadik szint eleje:
"A lone pillar of light
Stand alone the night"
Nem azt írja hogy csak egy fáklya maradhat ?
Egyenlőre nem jövök rá segítsééég :)
Kicsit fura hogy nem tudok közvetlenül varázsolni
mindig be kell ütni a varázslatot, azt hittem ha a tekercset a kézbeveszed elmondja magától.
Két varázsóval indulni így nem is nagyon érdemes mert túl sok idő mire újra "CAST"-olsz.
De eddig szuper a játék !
-
Lumania #149 Köszi!
Sejtettem. Túl könnyű lett volna makrót írni varázslatokra. :-) -
#148 Nem, nem lehet sajna. -
Lumania #147 Láttam egy képet az összes varázslatról.
A képet nézve, olyan kézen fekvőnek látszik, hogy a varázslatok elsütését a numerikus billentyűzeten is el lehetne végezni.
Pl: A Fireburst = [7] + [Enter].
Nem vagyok most játék közelben. Valaki kipróbálná nekem? -
otiq #146 Eddig nekem a shogun 2 maxra felhúzva vitte a pálmát, ami a legjobban izzítja a vga-t de most ez lett. Szerintem az SSAO csinálja de kikapcsolni nem akarom, nekem így tetszik. -
#145 Ehh, erre Én is a 3. szinten jöttem rá, amikor beleestem véletlen egybe ... vissza is mászok az előző szintre. -
D4v3 #144 Másnak nem forr fel a VGA-ja a játék közben? Minden beállítást végigpróbálgattam, de nem lett jobb. -
#143 Én már megfejtettem mind a 19 spell rúnáit, bár felét nem tudom még használni. :) -
pries #142 A scrollok igazából kb. semmire nem jók, csak infot adnak, a spelleket azzal unlockolod, hogy pumpálod a pontokat a skillbe, ahol ugyebár vannak ilyenek hogy "5: ???" ami azt jelenti, hogy 5 skillpont után kapsz egy spellt, amit vagy magadtól jössz rá hogy kell castolni, vagy találsz majd egyszer egy scrollt és abbol jössz rá. -
#141 nem szóltam, ahogy visszamentem, meg is találtam a kapcsolót :D -
#140 akkor majd szólj, ha azon a fényfüggönyön átmenve átjutottál azon a kis szobán, ahol csak a dobókés van, meg egy rácsozott átjáró, amit sehol nem lehet kinyitni :D -
Dzsí Pí #139 Már találtam két magic scrollt, de hogy tudom unlockolni a varázslóimnál őket? -
#138 Megvan :) Te jézus...2012ben a sok lebutított hülye játék mellett, már rendesen szokatlan amikor kicsit gondolkodni kell :) Már most imádom ezt a játékot... -
#137 (látszik hogy rég játszottam már a beholderekkel) :) -
#136 Jó hát már a 2. pályán elakadtam fél órája :) Van a cellás rész ahova kell egy kulcs a végén...se a cellákat nem tudom kinyitni se piros kulcsom nincs(átnéztem az egész szintet titkos kapcsolókat / illúziófalat keresve de semmi).
Kezdek arra gondolni hogy vissza kell mennem az első szintre keresgélni :/ -
#135 sztem nincs hozzá skill -
#134 Egy nagyon buta kérdés... A spear milyen típusú fegyvernek számít a skilllistában?
Van ugye sword, axe, mace típus. Vagy arra nincs külön skill? -
#133 ezt jo tudni :) -
r4pt0r #132 Minden lyukba érdemes/le kell esni. Mindig talál az ember valamit. -
gwalker #131 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyre erősebb a gyanum, hogy valami lovecraft-i dolgot is beleszőttek a történetbe. -
#130 Amugy itt meg eleg picit mergeznek a pokok, igy alvassal, jobban gyogyulsz, mint sebez a mereg, igy nem nehez megoldani a merges pok kerdest.
Van posiom shield varazslat is, bar meg nem probaltam. -
#129 3. szinten erdemes
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!elbenazni egy lyukas padlot, mert leesve lehet talalni egy karkotot, egy secret helyen ami ad poison ellanallast
-
#128 ja, en is ezt a barbar modot valasztottam :) -
r4pt0r #127 De rendesen is meg lehet őket ölni, csak mozogni kell mindig. -
#126 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, közben meg tudtam, hogy lehet pihenni, így megéri kint küzdeni velük egyesével (eddig is egyesével próbáltam, úgy, hogy bementem az egyik helységbe, ahonnan a csonti kijött