525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka
-
#5 Beta állapotban van már egy ideje, jól haladnak a srácok. Megjelenéskor instant buy lesz nekem. A felsoroltak közül az Arx Fatalis nagy kedvencem. :)
Általában az rpgk közül meg Might & Magic VI, Elder Scrolls 1. -
#4 Csak úgy az RPG-k többsége csapat alapú volt. :) -
#3 +fav, már régen játszottam ilyen játékkal utolso ilyen a Might and Magic 9 volt :) -
#2 Hű köszi a jó hírt. már nagyon vártam egy csapat alakú játékot, a beholder 2 óta nem igazán volt
+fav -
#1 Aki szerette a Dungeon Master, Eye of the Beholder, Ultima Underworld, Arx Fatalis és egyéb cRPG cuccokat, ezt garantáltan imádni fogja. A Legend of Grimrock egy ún. dungeon crawling játék, melyben nem egy, hanem mindjárt 4 karaktert irányítunk egyszerre, valós időben. Lesz itt minden kérem szépen: karakter generálás, felfedezés, puzzle-ok, realtime motor, sarkok mögött meglapuló szörnyecskék, akiktől szívbajt kapunk, mikor ránk vetik magukat; valamint ez utóbbiak miatt fontos szerepet kap a harcban az időzítés.
Pár fícsör, amit már tudni lehet:
\'Single classing\' - az egyszerűség kedvéért és azért, hogy a karakterek markánsabban elkülönüljenek egymástól
3 karakter osztály - kezdetben (később terveznek majd kiadni többet) - Fighter, Rogue és Mage
A harcos elsődlegesen közelharcban okozott találatok, sebzések után kap XP-t. A tolvaj a távolsági fegyverek okozta sebzésért, a mágus pedig a varázslatok elsütéséért, valamint mágikus tárgyak használatáért kap tapasztalati pontot.
Titkos helyek megtalálása, puzzle-ok megoldása az egész partinak TP-t jelent.
Pontrendszer alapú képzettségek, melyek szintlépésnél fejleszthetők.
Minden osztály egyedi képzettségekkel rendelkezik. Újak tanulhatók idővel, míg a meglévők fejleszthetők szintlépésnél.
Tanulhatók és fejleszthetők ún. képességek is.
Képzettségek szint alapúak, míg a képességek aktiválása, elsütése időbe telik.
A játékot akár már az év végén is kiadhatnák, de a tökéletesség a cél. Épp ezért megjelenési dátumot se mondanak egyelőre. Elsődleges terjesztési platformnak a Steamet tervezik, de ehhez előbb a Valve-nek el kell fogadnia a játékot.
Képek és videó a Honlapon nézhető!
info: Hardwired