525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka
-
#245 Közben már oda is be tudtam menni egy kis trükkel, most kitaláltam :)
Szóval eddig mindenhova be lehetett menni. -
#244 Igen de már hivatkozik a 12.-13. szintekre is a srác, ha beleolvasol az utolsó részekbe. -
saiyanjin #243 Akkor sorry tényleg, én csak örülök neki egyébként.amúgy itt csak a 10.nél járnak : http://gamebanshee.com/legendofgrimrock/walkthrough.php -
#242 Neked ott hiányzik a staff is a mage kezéből, pedig azt valahol a 2. szint környékén lehetett megszerezni. -
#241 Én a 4. szint végén vagyok, és eddig minden ajtón be lehetett menni. Egyedül ezen a szinten van egy rácsos rész, ahová nem sikerült (van szemben egy könyv), de ha jól láttam teleport visz ide. Szvsz eddig minden titkot megtalálhattam, mert konkrétan minden falon megnézem van e rejtett kapcsoló :)
Egyébként ugyan van 1-2 ötletes megoldás, de elakadni nem lehet ... már ha valakinek nem a mai játékok nehézségi szintje az alap :) -
#240 Tévedsz...legalább 13 szintből áll. A leírások is ott tartanak kb. -
saiyanjin #239 Később semmi nem lesz :) mert 10szintből áll az alap játék.Majd jönnek új szintek idővel vagy DLC vagy Update formában. -
#238 10. szint vérszopás...
Nem akarok elárulni semmit, de van itt egy "lény" aki absorbol mindent amit kipróbáltam rajta, és persze nem egyedül jön :)
Egyelőre cumi, nem kell megölni őket így kerülgetni próbálom de még ígyis elég durva.
És akkor ez még csak a 10. szint mi lesz később? :) -
#237 Mert jó játék. Ha megjön a fizetésem, meg is veszem.
Végre egy játék, ahol állandóan elakadok. Most is megszorultam egy ajtó előtt... sejtem, hogy mit akar a "clue", de nem jöttem még rá, hogy kell megcsinálni.
Egy gyors kérdés: Vannak olyan ajtók, amin ilyen szimbólumok vannak. Nem tudtam bemenni oda. Gondolom később vissza kell menni, nem? Mellesleg kurva jó, hogy a térképre te tudsz beírni dolgokat. -
saiyanjin #236 Thnx, ott már voltam akkor, viszont nem tudtam hogy a szintek ennyire egymásra utaltak.Akkor megyek az 5ösre.Népszerű topik ez kérem, mindig az első lapon van :) -
#235 6. szintről lehet csak hozzáférni az armorhoz, a könyvhöz le lehet esni. Ahol volt a négy tekercs, ott kell középen kikapcsolni a teleportot és onnan tudsz oda esni ha jól emlékszem, meg ott van a vas ajtó kulcs is ha minden igaz. -
saiyanjin #234 Nagyon hasznos infók vannak benne, ezer köszönet!!! -
#233 -
#232 Ez olyan, mint a Wizardry 7, vagy ez nem ilyen nyílt világos? -
saiyanjin #231 Sziasztok !
Kiforgattam a 4. szintet mehetnék tovább, de a pincében ahova leesünk van egy rács és mögötte látszik egy heavy armor a földön.Ezt valahogy nem sikerül kinyitnom sehogy.Sikerült már valakinek ???
A másik titok helyiség ahol a teleport után egy rács választ el minket és egy kék könyv hever a fakkban.
Már az összes kis zöld izét is legyűrtem a 4 tekercs helyreállítása után és ahonnan kiszabadulnak van egy kar amit lehúztam már de nem tudom mi történik erre, de valszeg egyik puzzle darabja lesz a fent említett 2 relyteknek valszeg. -
#230 Van hozzá már végigjátszás, igaz nem magyar:
Végigjátszás -
#229 itt találtam némi segítséget a spellekhez: link -
#228 Srácok bárki akinek kajaproblémája van a játékban(márpedig később lesz).
6. szinten legfelül legközépen van a Giant Snails room.
Ezek a csigaszerű izék újratermelődnek csak mozogni kell picit a mellette lévő folyosón.
Tehát végtelen kajavisszatöltés. Én 9. szintről visszajöttem ide kaját farmolni picit. -
joshsword #227 akinek van türelme csinálhatna hozzá végigjátszást :) én a 7. szinten járok. Nagyon jó a játék, de valóban úgy kell játszani:
1, minden szint elején menteni
2, megoldani a feladatokat (5-30 perc általában) - betölteni a mentett állást és újra megcsinálni (2 perc)
-
D4v3 #226 :DDD Én is így vagyok, csak mászkálok fel-alá a 10. szinten. -
meteoreső #225 serpa: a képről nézve kihagytál valamit
level 5 ön már van erősebb fejsze !
kinyílik két titkos rész lemenet előtt a nagy terembe ahol beteszed a scrollokat is.
a bal oldaliba van a jobb fejsze. -
#224 Na most értem le lvl9re.
Eszméletlen jó ez a játék. Lehet előveszem az eob1-2t újra :P -
#223 Kösz, ki fogom probálni, egy Zzz után :) -
#222 Ne menj be, s állj meg az ajtó előtt, ha nagyon kimerültél, akkor csukd be az ajtót... Kb 6 - 7darab van bent. A rácsok között esélyed sincs... -
#221 Az világos :), csak elég sokat (eddigiekhez képest) beléjük kell ütni, és nincs hova menni ha kijönn az egyik. -
#220 Basszátok meg. Megint elakadtam. -
#219 Kardot, Buzogány, fejszét, Tőr, dobócsillagot, dobó tőrt, varázslatot... :) -
#218 Ezek ellen mit érdemes alkalmazni?
-
meteoreső #217 kő kemény :) -
#216 Megcsináltam a második szintet is, segítség nélkül.
-
#215 Már lejutottam a 4. szintre, itt szerencsére nyugi van a pókoktól, újra a jó öreg csontik jönnek :)
Egyébként a fire és spellcraftot nyomtam eddig (leginkább fire). Eléggé meg kell gondolni, hogy mire rakom, mert nincs sok pont. Mindenkinél max 2 esetleg 3 képességet tolok. -
meteoreső #214 Na megvannak akkor a tekercs összepárosítás is...
hurrá.
De ha a helyére raktátok őket akkor futás valami biztos helyre
mert ezek aztán ...
LAZA: Ha ennyire bajod van a mérgezéssel akkor van méregpajzs
igaz 13 Earth varázslás tudás kell hozzá, de megvédi a teljes csapatot !
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem megvan tekercsben is de leírom:
föld rúna (bal alsó) pajzs rúna (középső) -
Bandris86 #213 by his call inkább: rettentő szavait
-
Bandris86 #212 A feliratok és tekercsek fordítása:
Crimes forgotten - Bűnei feledésbe vesztek
Caverns still echoing - A kazamaták azóta is zengik
Elernally imprisoned - Örökre börtönbe vetve
Put to sleep - Aludni tért csak
but never forgiven - de bocsánatot nem nyertek
but still dreaming - de azóta is álmodik
to depths beyond measure - a legmélyebb mélységekbe
by his call - rettentő üvöltését -
egonn #211 THX ! megvan az utcsi kulcs! -
#210 Na meg végtelen fagyi nyílvessző javítás ... ugyan nincs még ilyenem, de ez gáz :) -
#209 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hoppá, az egyik pókból esett egy arany kulcs -
meteoreső #208 Ebben a patchban ahogy látom nincs játékot érintő változás.
max az hogy kilép escapera a karaktertől ami kényelmesebb -
#207 Ezeket Én is tudom, így csinálom ... de max az első két szinten (leginkább az elsőn) volt rengeteg kaja (a csigákból), mostanában semmit sem találok.
A pókoknál nem feltétlen jó taktika a behátrálás egy lyukba, mert a mérgezés szopatós, antivenom cucc meg kevés van (konkrétan elhasználtam mindet).
Úgy szoktam a pókokat, hogy ha egy jön akkor 4x4 kockában körbetáncolom, el sem tud találni, vagy hosszú folyosón hátrálok, majd előreugrok, ütök, visszalépek. Na meg a tüzes nyílvessző is jó féle, hasznos volt megtanulni a mágusommal (a tekercset nem találtam meg hozzá, de véletlen kitaláltam a próbálgatások közben).
Most mikor körbevettek a papírfecninél, vhogy kikerültem őket és visszamentem egészen az időzített kapcsolós rácsig. Ott egyesével engedem ki ... és persze mindegyik után mentek :) -
#206 1.1.4 Patch Progress
Hi there!
I just started working on the first patch. Since this might be interesting to some of you, I'm posting progress reports on how the patch is doing.
Done:
- vsync is enabled by default
- borderless windows are no longer topmost
- pressing ESC closes character sheet
- fixed unlimited frost arrow exploit
- improved display resolution auto-detection at first launch
- fixed a couple of typos
- removed check that disables high texture resolution setting when running low on video memory (some graphics drivers seem to report available video memory incorrectly)
- bug fix: very long map marker notes without spaces in them causes the automap to crash
- bug fix: editing a map marker that is on the same exact spot as a marker on the other map page edits them both at the same time
- bug fix: map labels are sometimes drawn partially underneath map symbols
- bug fix: topmost menu item don't work reliably in 2560x1440 resolution
- bug fix: wall text translations are not dismissed when right-clicking
- bug fix: inanimate objects can be backstabbed
- bug fix: projectiles go through doors in some very rare cases
Work in progress:
- volume sliders
- picking up item with 4:3 aspect ratio is tedious
- relax during the weekend trying not to think about LoG