525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka

10232844621322570982.jpg
  • olompumpa
    megvan van a teremben egy kapcsoló :((( vááá hát ebben nem volt nagy koncepció
  • olompumpa
    ornate key, bocs
  • olompumpa
    segítség beragadtam Level 9: Goromorg Temple I nem tok tovább jutni. megvolt a Outer Sanctum teleportáls - aahova leesek majd azt a feladványt nem tom megcsinálni mert nincs nálam 2 rock!!! csak 1 váááá ez milyen már. utána teleport vissza megvan a poison cloudos orient key , de most hogyan tovább ? Outer Sanctum bezárva -kulcslyuk sehol, az egyetlen értelmes teleport (a 3 közül) meg megint a poison cloud-os részhez dob vissza.
  • gandrus
    Nagyon jól tetted! Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak. Én azért reménykedek. :)

Bár nekem már az is elég lesz egyelőre, ha tudok vele majd játszani, mert 2 délután volt rá egy kis időm, második szinten tartok, aztán utaztam haza két hétre, és csak utána tudom folytatni. :S
  • lostprophet
    Biztonság kedvéért rákérdeztem, azért szerintem magukkal nem akarnak kicseszni.
  • meteoreső
    Azért egy karakterrel nehezebb lehet végig vinni jóval.
    Nem lehet pajzsod sem ha egyszerre vagy varázsló meg harcos...
    alig bírsz cuccot vinni az megfelel egy extra hard-nak bőven.
    lostprophet valóban nem a grafikától szeretjük az ilyen játékokat.
    Szerintem az hogy megtiltsanak egy játékban a honosítást elég butaság.
    Ha már nincs pénze rá oké de akkor engedje, ezzel csak a warezt fogja elősegíteni szerintem.
  • saiyanjin
    Pontosan !!! Semmi köze a varázslóhoz.Varázsló nélkül is kivitelezhető a történet.Toorum a rejtett karakter pl. Vándor/Ranger és egyedül tudsz vele menni.Mire rájöttem hogy ugyanúgy első sorba kell állítani hogy a kézifegyverek sebezzenek, már a 2. pályán voltam :)))
  • lostprophet
    Na, most kivételesen mondom, hogy nyaljon sót az Almost Human. Megnyílt a Modding szekció a hivatalos fórumon, erre meg kiírtak egy hosszú listát, hogy mit lehet és mit nem moddolás címén. Nem terjeszthetjük a lua fájljaikat semmilyen formában (ami a játék szövegeit tartalmazza), na kösz b..g.
  • Laza
    Én a japó vonalon a King's Field sorozatot szerettem. Annak is a 4. része PS2-n már nagyon jól nézett ki. Imádtam, nagyon hangulatos volt.

http://www.youtube.com/watch?v=DjZA_2c1BzM&feature=relmfu
  • Fpocok
    Spoilert használjatok már bszki.
  • r4pt0r
    Az a bot akkor jeleni meg, ha sötétség van, vagyis le kell szedni a fákláyt. Szerintem ennyi.
  • meteoreső
    hogyan szerzed meg varázsló nélkül a főgonoszt sokkoló botot ?
  • r4pt0r
    Minek neked egy dark orb?
  • meteoreső
    és felrakod a polcra ?:)))
    amúgy az a legjobb felállás ami a képen van valóban
    csak akkor azt nem értem miért engedik hogy mágus nélkül elindulj ha nem lehet nélküle végigjátszani...
    hacsak nincs valahol egy dark orb...
  • Sceleton
    Nagyon komoly. Izzítom a nyomtatómat.
  • MerlinW
    Aki szereti polcra rakni a játékokat:

• Sceleton
    A puszta kezesesség amúgy nagyon komoly. De mágus nélkül hogyan jutott oda be??? :)
  • MerlinW
    1.1.4-es patch javításai:

- vsync is enabled by default
    - borderless windows are no longer topmost
    - pressing ESC closes character sheet
    - fixed unlimited frost arrow exploit
    - improved display resolution auto-detection at first launch
    - fixed a couple of typos and broken english
    - removed check that disables high texture resolution setting when running low on video memory (some graphics drivers seem to report available video memory incorrectly)
    - quick save/load
    - volume sliders
    - to avoid confusion autosave & quicksave slots can’t be renamed anymore
    - adjusted gui layout and camera fov so that user interface elements do not overlap with important screen areas on non-widescreen displays
    - invert horizontal mouse option
    - camera bobbing option (only available by editing the config file manually)
    - configurable tooltip delay (only available by editing the config file manually)
    - frame rate limiter (set to 120fps but can be changed by editing the config file)
    - custom character portraits
    - bug fix: very long map marker notes without spaces in them causes the automap to crash
    - bug fix: editing a map marker that is on the same exact spot as a marker on the other map page edits them both at the same time
    - bug fix: map labels are sometimes drawn partially underneath map symbols
    - bug fix: topmost menu item doesn’t work reliably in high resolutions such as 2560×1440
    - bug fix: wall text translations are not dismissed when right-clicking
    - bug fix: inanimate objects can be backstabbed
    - bug fix: projectiles go through doors in some very rare cases
    - bug fix: saving the game crashes if all save game slots are full and the autosave slot is deleted or unused
    - bug fix: Fighter’s Challenge doesn’t open if there’s an item in front of the door (only applies to new games, existing save games still have this bug)
    - bug fix: saving the game just after the end fight creates a corrupted save that can lead to crashes and the end sequence not getting triggered correctly
    - bug fix: auto pickup doesn’t pick up the correct amount of ammo in some rare circumstances
    - bug fix: standing on stairs and turning with the mouse, followed by a turn using q/e keys is buggy
    - bug fix: when a monster is damaged, experience point text sometimes (very rarely) flash in a square where a monster has been killed
    - bug fix: trying to load a save game that has just been deleted manually from the file system (e.g. in Windows explorer) crashes the game
  • meteoreső
    Végülis bármeddig fejlődhetsz mert vannak újratermelődő lények meg helyek.
    De a fő hogy a nagyobb fireball meg a tűzgömböd meglegyen úgy már nagyot zúz egy fireball... azt is csak véletlenül vettem észre hogy a kék gömb meg folyamatosan világít fáklyákat el lehet felejteni
    aki a 9 . szinten van feltétlenül essen le a lyukba a 10 re mert ott van a játék legerősebb páncélja és ráadásul egy egyszerű feladványt kell csak érte megoldani.
    Tudjátok mit láttam neten ? egy videót amiben 4 pusztakezes minotaurusszal játszottak...
    ez azért vicces bár hatékony mert varázsló nélkül nem tudod végigjátszani a játékot :D
  • Sceleton
    Először én is eldobtam... 2 óráig kerestem... :)
  • joshsword
    Egyébként, ki meddig fejlődött fel a végére? Nekem 13 szintűek a karaktereim. De egy másik fórumon olvastam olyat, hogy volt akinek 16? Lehetséges? Folyamatosan a 6 szinten harcolt? Elég sok idő annyi xp-t összeszedni.
  • MerlinW
    Hoppá, Steam tölt egy 600MB-os patch-et:)
  • joshsword
    kösz, már valahol eldobtam :( most kereshetem...
  • meteoreső
    Harcos küldetés (6os szint):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Utalást kapsz a pergamenben hogy egy rúna vésett jel van a falon a 14 es ponton.. megnyomod kinyílik egy lejárat a 7es szintre.
    Viszont ehhez már rendelkezned kell a NEX kardjával amit előtte a 18 as ponton megtalálhatsz (hátizsákodba kell hogy legyen enélkül nem sikerül)
  • joshsword
    Na visszamentem a szinteken kutakodni :) A Fighter's Challenge hogyan nyílik ki?
  • meteoreső
    igen :)
    Nekünk európaiaknak a japán mangát bizony szokni kell :)))

• Sheltem
    Beletekertem.

Világoskékhajú kisfiú az egyik karakter. 1mp et néztem a videóból...
  • meteoreső
    Talán a videó többet mond:
  • meteoreső
    Létezik Wizardy 9...

Írd be a google képkeresőjébe wizardry 9 meg fogsz lepődni :)
    Létezik...

Wizardry: Labyrinth of Lost Souls néven kiadták(PS3)
    PlayStation Network exclusive game !

vagyis sajnos csak ps3-ra létezik és mivel japánok készítették főleg japánoknak ezért elég mangás de akinek van PS3 egy próbát megér.
    én jómagam PSP-n az elmúlt pár évben jópár dungeonos játékkal játszottam és kb 40 körökre osztott RPG vel ami legnagyobb sajnálatomra PC-n a dínók sorsára jutott holott úgy érzem lenne rá igény..
    vagyis létezik a műfaj csak elment másfelé.
    Igaz ilyen igényeset mint a Legend of Grimrock máshol nem láttam !
    Gratula a fiúknak kivégezve a főszörny jöhet a muhaháááás gonosz tudósos nevetés...
    maradok még a fórumon hátha kell valakinek segíteni
    meg jó OLD school RPG-kről beszélgetni :D
  • Sheltem
    De idevaló.

Jó lenne egy 9. rész...
  • meteoreső
    Nekem minden idők legnagyobb rpg je a wizardry 8 ezért elfogult vagyok.
    de tedd fel a magyarítást mindenképpen úgy élvezetesebb.

mikor az umpariknak (orrszarvú lények )az öltözőszekrényében (ahol ugye a pasiknak a szexképek szoktak lenni) megláttam egy orszarvú képét hátulról én egy napig röhögtem rajta :)
    vagy a nagy csata a vizi szörnnyel mérnököt is indíts még ha nem is tápos mert az összeszerelhető cuccok feldobják a játékmenetet.
    Kb 2 napig generáltam benne a karaktereket mire azt mondtam na ez jó lesz.
    ja és a játék legerősebb fegyverét csakis pixie ninják használhaják ezzel a poénnal adták ki a játékot, hú de utáltam mindig a tündéreket mikor álomport szórtak (feary dust)
    bocs ez nem ide való de kifakadt belőlem :D
  • steweee
    hadd ajánljam figyelmedbe a topicot :

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124

(wizardry 25.hsz.)
  • joshsword
    Elkezdtem a Wizardry8-at, de ha jól emlékszem akkor adta ki a pc Guru a Might and Magic 6-ot teljes játékként és az jó pár hónapra lekötött. De kíváncsi vagyok erre a solo módra :) Azért egy mentett állásból végignyomtam a játékot. Sejtettem, hogy ilyen sci-fi szerű befejezése lesz, remélem lesz olyan folytatása, ahol már erdőkben is kalandozhatunk :)
  • Sheltem
    Játszottál a Wizardry 8 al?

Végig lehetett tolni 1db Faerie Ninjával (a cane of corpus staff segítségével).

Hardcore volt, tehát nem egyszerű de meg lehetett csinálni.

Szerintem arra hajaz ez a solo rész ittis.
  • joshsword
    hmm, ezt most komoly? Toorum csak egymagában? Rambo a Dungeon-ban? :D
  • r4pt0r
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor használod azt a fegyvert és megáll a kocka, akkor ki kell szedni a 4 cuccot amit beletoltál.
  • meteoreső
    Hogyan lehet megölni ezt a kockát ?
    Mert kb 2 órája küzdök vele :)
    megállni megáll a bottól de nem sebződik akkor sem.
    ráadásul gondoltam kiirtom a lényeket
    hát nem mert újra termelődnek...
  • meteoreső
    Köszi...
    akkor ez a választható 4. kaszt ezekszerint.
  • josi
    A kék bigyónál, aztán kezdeni kell új játékot beírod a karakter névnél Toorum és enter.
  • Laza
    Egyébként felesleges mondogatni, hogy ez meg az miért nem ilyen meg olyan ... meg miért nincs több class, stb-stb ..... a mai világban egy 4 fős csapattól egy ilyen minőségű játék potom 10 euróért ajándék.

Az meg, hogy a megjelenést követő pár napban a befektetésük összegének sokszorosát megkeresték, csak előjel a (remélhetőleg) sokkal jobb folytatásra.
    A játék már bizonyította, hogy van rá kereslet, jöhet a következő szint :)