525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka

10232844621322570982.jpg
  • meteoreső
    le hogy direct X hibád van
    frissítsd a videó driveredet...
  • Montanosz
    Valaki leírná mit írnak?

• Sheltem
    Én 12. szintnél járok és megvallom voltak félelmeim az elején.

A beholder(főleg az 1. és 2. rész, a 3.részt hagyjuk...) istenkirály játék volt annakidején, és féltem, hogy a grimrock (főleg a feladványok) lelaposodnak idővel x. szinttől, de nem...

Fantasztikus játék, és nagyon sajnálom, hogy nincs belőle dobozos verzió(legalábbis és nem láttam).
  • Teppik Amon
    +fav
    3200ft-ot igazán megért a játék :D Egyelőre csak a 3. szintig jutottam, de nagyon jó hangulata van. Hozza vissza a EOB fílinget ^^
  • lostprophet
  • lostprophet
    Annyi előrehaladás van a magyarítás ügyében, hogy most egy ekey nevű fazon elkezdte valahogyan dekódolni a .lua fájlokat, így már tökéletesen fordíthatóak. Egyelőre még nem tudom, hogy ezek hogyan pakolhatóak vissza a játékba.
  • meteoreső
    ...És akkor aki nem fejleszti a tűzvarázslót tovább se tud jutni a játékban?
  • D4v3
    Ott bele kell lőni egy fireballt a szoborba. A kulcsosra már nem emlékszem :/
  • meteoreső
    Na most én is elakadtam.
    6 szint
    abba a hősök csarnokában három kulcs kell egymásután
    megcsináltam azt a brutális 25 teleportos termet ott a 2. kulcs
    amúgy annak a másik oldalába is bele lehet menni
    erre rájöttem :) ott egy tápos nyaklánc van.
    De hol a 3. kulcs ?
    Van egy arany kulcsom azzal meg nem tudok mit kezdeni.
    meg nem tudok bemenni egy olyan helyre ahol lyuk van a folyosón és szemben egy köpködő... (mágusok bejárata mellett)
    aki még emlékszik a 6. szintre ... köszi
  • Grotesque
    Ne haragudjatok de nem fogok spoilerkedni annyit mondok hogy aki a 12-edik szintnél jár az már közel van. :P A hexázás meg azért kell hogy megoldjam azt hogy legyen időm bőven a keresgéléshez ergo csak azt akarom megoldani hogy ne keljen magammal gürcölni mindig a csiga húst... 2kg darabja wtf.... meg a felderítő csapat amit indítottam egy bogár banda csak mágusokból hard fokozaton és legkevésbé a kaját akarom magammal hurcolászeni amikor a saját ruháikat alig bírják el! javaslom mindenkinek egyszer próbáljátok ki... mindegyik mágus egy egy fajta mágiára specializálódik igazán pusztító. :D eddig a csak az ogre és a puding élte túl a fireball, frot bolt és lightening bolt kombót.... minden más általában letérdel ezektől. kivéve a elemtálisan specializálódott enemyik uggardian és a társai... no mind1 szolval ezt a bandát akarom kicsit feltupírozni hogy ne kelljen egyántalán zabálniuk és csak a nézelődéssel legyek elfoglalva meg a keresgéléssel...
  • Fpocok
    Pont most csináltam megy. Egyszerű volt.
    [spoiler]Onnan, ahol most állsz. W, D, W, Q, és eldobsz valami tárgyat jó messzire, ami ráesik az egyik kapcsolóra, hogy tudj menni középre.
  • Skill
    ahol elakadtam
    tuti erről beszélünk?
  • Fpocok
    Bassza meg a játék, majdnem behugyoztam ijedtemben. Épp nézek sorozatot közben, nem nagyon figyeltem, azt egyszer csak egy BAROMI NAGY PÓK RÁM UGRIK.
    Amúgy is fosok a pókoktól... picsába már :D
  • Fpocok
    MEGVAN. EZAZ BMEG! Rájöttem magamtól. Most már le ne írjátok.
  • Fpocok
    " A lone pillar of light
    Stands alone in the night"

[spoiler]
    Az volt az ötletem, hogy csak az egyiket kell begyújtani... de nem sikerült megcsinálnom, mit kell csinálni?
  • Laza
    Szaladj be és mássz be az egyik lyukba háttal, így egyszerre csak egy fog támadni, le tudod szedni őket.
  • TGWH
    Üdv, én is játszom, ma kezdtem el :D második szinten vagyok, egyelőre megakadtam, a második kristályhoz nem tudok bejutni. A bejárat a sírba felirat mögötti ajtónál van vagy 4 lándzsás pajzsos katona, na őket szeretném egyenként kiengedni :D
  • joshsword
    Skill:
    SPOILER!
    1, Mielőtt belépnél a körbe mozgó portálokhoz, egyik karakterednél legyen kő vagy dobókés. 2, Fordulj balra 3, oldalaz jobbra 4, lépj hátra
    5, oldalazz jobbra 6, dobd el a követ 7, elvileg addigra utolér egy teleport és a kiinduló pontra dob, de már bezárult a csapóajtó! 8, menj gyorsan a csapóajtóra - veled szemben a rácsos kapu 9, lépj jobbra
    10, dobd el a követ 11, lépj vissza balra 12, futás előre
    SPOILER VÉGE!
  • Skill
    Level 3: Pillars of Light
    9 - Portal Puzzle
    itt akadtam el. elolvastam angolul, de valami nem stimmel.
    a portálok ugrálnak. belépek jobbra egyet aztán eldobom a követ a kapcsolóra.
    aztán középre kéne mennem a csapóajtóra ami bezárult?
  • Laza
    Egyébként van egy hely, ahol meg a csontik termelődnek mindig újra (mivel kellenek a kapcsolók aktiválásához). Az a rész, ahol 3 csontit be kell sétáltatni egy kapcsolós-ketreces lyukba. Na itt meg XP-t lehet farmolni :)
    A 4. szinten van, az egyik tekercses teleportban.
  • Laza
    Az nem kérdés, hanem kijelentés ... csak semmi értelme :)
    Ha nem akar hát ne nézzen olyan oldalt :)
  • Laza
    +5 skill pontot ad annak akivel elhasználod, szóval hasznos ... és hogy mi a titka a felvételének? Annyit elárulok, hogy az időzített (kattogós) gombhoz van köze ... innen már nem nehéz kitalálni :)
  • Fpocok
    Az hagyjál. de mi a fasz a második kérdése?
  • Laza
    Ezt nem is értem ... minek hex editor, ha Te magad akarsz mindent felfedezni? Mit akarsz megváltoztatni? Csak nem az 'örök élet' titkára vágysz?
  • Fpocok
    Ha viszed magaddal a koponyákat, a táskádban, akkor nő attack power.
  • meteoreső
    Mit jelent az a minotauruszok képességénél hogy
    HEAD Hunter +3 Attack power for each skull carryed
    már találtam két skullt annak van ehhez bármi köze ?
    mert nem merem eldobni hátha :)
    meg valaki használta az Ogre hammert? mert brutális csak nem tudom mennyire használható
  • Sheltem
    Én most értem le 12re. Tehát ennél több.
  • joshsword
    Grotesque, mennyi szint van összesen?
  • Grotesque
    na én azt teljesen véletlenül oldottam meg :D
  • Bandris86
    Nézz körül, gondolkozz és próbálkozz.
    Amúgy megéri, de akkor sincs baj, ha kihagysz 1-1 fejtörőt.

Nekem pl. az a vaskapu maradt ki a 4. szinten, amelyik a körbe forgó teleportok után van.
  • joshsword
    te még mindig arra a könyvre vadászol , ami a 3 kattanásos helyen van?
  • meteoreső
    és hogy jutottál be azért a könyvért és érdemes érte küzdeni ?
  • Grotesque
    Hali!

Nem bírtam tovább és végigrohantam a játékon... :D jó volt meg minden de most szeretném tüzetesebben is felderíteni az egészet anélkül hogy rohannom kellene ehhez viszont szükségem lenne egy két dologra pl arra hogy valakinek van e ötlete hogy hogyan lehet hex editoral megváltoztatni pár dolgot a játékban erre kéne segítség a másik meg hogy nem érdekelnek a spoiler tartalmú oldalak én magam akarom megcsinálni a puzzle-okat és megkeresni a secreteket!
    Elörre is köszönöm a segítséget!
  • joshsword
    Nem 7 darab aranybálvány, hanem kincstári aranytárgyak: http://gamebanshee.com/legendofgrimrock/treasures.php
  • saiyanjin
    Hogylenne...:) okés ez hülye kérdés volt :)
  • saiyanjin
    Lesz itt kereskedő a játékban vagy eldobálhatom a régi és idejétmúlt felszerelést ??? Bár mivel pénznem nincs benne ebből gondolom kereskedő sem lesz.Azért megkérdezem mielőtt elszórnám.Egyedül az arany bálványt tartom meg amiből elvileg 7db fellelhető.Én az elsőt a 3.szinten találtam.
  • Laza
    "Már az összes kis zöld izét is legyűrtem a 4 tekercs helyreállítása után és ahonnan kiszabadulnak van egy kar amit lehúztam már de nem tudom mi történik erre, de valszeg egyik puzzle darabja lesz a fent említett 2 relyteknek valszeg."

Az csak visszakapcsolja a kinti teleportokat.
  • Laza
    Pf, ezek a zöld kis genyák ... csak úgy tudtam megcsinálni, hogy visszaszaladtam a terem bejáratához és lezártam az ajtót .. kva sokan voltak :)
  • pries
    Első szinten, az acél ajtó mögött van.
  • saiyanjin
    Megdolgozza az embert rendesen :)