525
Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka
-
#365 Én az Enchanted Edition várom ... elvileg nyáron lesz :) -
meteoreső #364 Hol kel feléleszteni Toorumot ?
kész a 10. szint megvannak a csontjai de nem értem hol éled fel ? -
#363 Szerintem őrá gondolsz:
Eye of the beholder IOS
Sajnos azt írta a srác április 11én, hogy UBISOFT nem adta meg a jogokat ezért saját játékba kezdett :( -
meteoreső #362 Amúgy az egész játék áthallásos
Grimlock a transzformerszben az egyik robot... -
meteoreső #361 Tablet PC-kre (Ipad)kiadják a Baldurs Gate-t !
-
#360 Nemrég olvastam, hogy iOS-re portolja valaki az EoB-ot, talán droidra is jön valamikor. -
#359 nekem a legnagyobb élmény amigán a fate - gates of dawn volt, lesöpört minden rpg-t.elkezdtek egy remake-t de abba maradt -
olompumpa #358 hát komolyan a 7. szint miatt annyit káromkodok, hogy szégyellem magam már a szomszédok előtt...! :) egyszerre ügyességi, logikai és taktikai szerepjáték 10/9.8 ! komolyan megfontolom, hogy felrakom majd az EoB-okat. Annyira jó lenne ha androidra is szülnének egy ilyet - bár lehet, hogy földhöz vágnám egy ilyen level után. -
meteoreső #357 én próbáltam a íjak visszatöltő varázslatával azzal nem ment
világos hogy egy 4 fős brigád nem fog megvenni egy D&D rendszert.
de most miért olyan nehéz egy ilyet kitalálni ?
tesz bele egy unikum karaktert mint pl ez a polip szakállú akármik
dementorokra emlékeztetnek :) meg belerakja az alap RPG kellékeket.
ebben még kereskedelem sincs... viszont a pályaszerkesztők csillagos ötös...
és ez elég... nem hiányoztak a több miliós csili vili videók
ha jó a játék...
Amúgy emlékeztek arra hogy az Eye of beholderbe is volt ilyen rész hogy alap tárgyakat kellett betenni ilyen talányos megfogalmazásokkal a játék végénél ? szerintem ők is játszottak vele :))))
-
olompumpa #356 úgy tudom ezeket nem lehet újratölteni... :( -
#355 EA csak rétegjátékokat csinál, ami anyagi biztonságot nyújt nekik. Nem kockáztatnak, ezért nem szeretjük őket:) -
#354 Akkor miért nem csinálnak egy "új Ishar" sorozatot amit még anno a Silmarils hegesztett amigára majd asszem pc-re is.
Az EoB mellett még ez tudott labdába rúgni szerintem. Ennek a jogait talán könnyebb lenne megszerezni. -
jocika #353 Találtam egy lángoló kardot. Ha lemerül, mivel lehet újra tölteni? -
jocika #352 Ahhoz képest, hogy semmi "extra" nincs benne csak kazamaták, igencsak megterheli a videokártyát. 81 fokra ment fel a HD5770-esem. -
#351 A probléma, hogy az EoB jogok az EA-nál vannak. Ők pedig csak szart görgetnek, játékot nem készítenek..:/
A másik probléma, hogy a DnD jogok pedig a Bethesda/Zenimax markában vannak. EA pedig nem szeret társaságba járni:) -
#350 Akkor viszont passzolok. -
#349 A tavalyi Daggerdale is DnD-s, illetve valamikor jön 2 Neverwinter játék is, azok is DnD-sek lesznek. -
#348 Azért nem mert az EOB (1-2) Ad&d szabályok alapján készült, és ma már nem csinálnak klasszikus Ad&d játékokat.
Gondolom ez az egyik oka..(pedig én imádtam...) -
meteoreső #347 átmentünk oldschool ba :)
helyes helyes
emlékszem Amigán a Eye of beholder teljes betöltéséhez 16 Floppy lemez cserét kért...+ 8at lépcsőzéskor.
Ezt ma elmeséled valakinek szent őröltnek fog tartani
Kérdés akinél a jogai vannak miért nem kezd vele ma valamit...
Ja és bocs Renegade én wizardry 5 nél kezdtem :)))
még az erdő is tégla textura volt csak ki volt írva forest :)
Kösz joshsword a videót .. hogy őszinte legyek még a videóról sem értettem meg a a folyosó logikáját csak lemásoltam mit csinál :D
-
steweee #346 ezt mindenképpen próbáljátok ki :
http://www.zimlab.com/wizardry/wiz8mods.htm
elég a legelső, a reforged, úgyis felülírja a többi másik modot.
ja, és látogassátok a topicot ! :
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124 -
Renegade #345 akkor lehet leporolom megint, tetszett az a világ, meg maga a megvalósítás is :-) -
joshsword #344 a youtubon, már szinte minden pályához megvan a megoldás.
Hosszú folyosó: http://www.youtube.com/watch?v=8KC5z4xSRXU
Tekercs III II I III a Outer Sanctum megoldása: http://www.youtube.com/watch?v=butTdBpvHy4&feature=relmfu
Én is nyomtam valamikor '98 ban az Eye of the Beholder 3-at. Nekem nehéz volt, De imádtam a Dungeon Hack-et, vagy a Lands of Lore 1-t!
Nekem is kevésnek tűnt a varázslatok száma, s főleg, hogy kaját nem lehet varázsolni! ???
Én nem bánnom, hogy csak ennyi karakterosztály van. Pont az a bajom a mai játékokkal, hogy kb 15 karakterosztály vagy 50 tulajdonság... sok. Elveszi a játékélményt, hogy agyonbonyolítják ezzel. Sőt leginkább azt szeretem, ha elindulok egy karakterrel és menet közben úgy osztom szét a skill pontokat, hogy én döntöm el mennyire tudjon varázsolni vagy harcolni vagy tolvajkodni.
Szerintem ideje volt, hogy újra elkezdjenek ilyen játékokat készíteni. Sajnos nagyon mellőzve volt ez a műfaj. A Might and Magic: Mandate of Haven-t is lehet egy kis túlzással ebbe a műfajba sorolni. Na az már nagyon komoly game, de azért 4x végigvittem :) Én is öreg róka vagyok már... :D
-
meteoreső #343 Csak sugallni akartam hogy a 8. hoz 12 év után kijött egy magyarítás ;) tavaly emiatt újrajátszottam én is :) -
saiyanjin #342 A Hosszú folyosónál, egy a korábban olvasott scroll szerint kell a megadott lépésekben haladni.2x bal oldalon, 1 jobb oldalt,1 bal oldalt, 3x jobb oldalt, 2x bal oldalt, utána ismételd meg ezt még egyszer és végig tudsz rajta menni.A 3,2,1,2 pedig pont abban a teremben kell ahol a 3 teleport van,a teleportokat kell használni ebben a sorrendben, a titkos kapcsoló meg kinyitja a kaput amin beléptél. -
Renegade #341 mert olyan öreg vagyok, hogy én még a 7-el kezdtem :-) -
meteoreső #340 Ja de miért 7 miért nem 8? Azt akarod mondani kimaradt?:)
Na nem jutok előre csak csak
9 szint 14 essel jelölt pontja:
A kulccsal bejutok 3 tűzőr lenyom titkos kapcsoló benyom(bár nem látom mit csinál)
középső teleportba bejutok megvan egy kulcs de a két szélső visszadob
csak a kulcs kell vagy van itt más is?
Van egy tekercs amire az van írva III II I II de mit jelent ez ?
Meg az a hosszú folyosóról is mondjatok már valamit.
-
Renegade #339 ej régi szép idők, wizardry 7, volt pár rész ahol igen csak jól lehetett farmolni, csak akkor még nem tudtam, hogy ezt így hívják (new city, umpani stronghold). Jött 4*8 Umpani, Ferry vazsi jött először, nuclear blast, maradt vagy 3 ropogósra sült ellenfél, amit a tbbiek megettek reggelire. :-) -
#338 Legend of Grimrock - A négy tagú, finn Almost Human Ltd. játéka
Ehhez képest, ez nekem az idei év top játékai között van. -
meteoreső #337 És ne felejtsük el a wizardry Nuclear Blast varázslatát sem :)
nem csak a varázslat kevés szerintem a 3 kaszt az nagyon kevés
Harcos
Pap
Varázsló
Tolvaj
ez egy alap RPG kasztrendszer minimum.
és ezek vegyeskasztjai ('rúzs', amazon, paplovag ...)
a 4 faj is elég kevés és valljuk be a nem emberek képei hááát...
-
#336 A beholderhez képest itt a 4. szintnek megfelelő spellek vannak(ott 6 volt a maximum).
Remélem nem haragszotok, hogy mindig az eob hoz hasonlítom, de annyira arra a játékra hajaz(hálistennek), hogy muszáj -
#335 Legyünk őszinték, ez az egyetlen része a játéknak amiben elmarad az eye of the beholder 2től.
Nincsenek igazán magas szintű támadó varázslatok. Lightning bolt és fireball.
Emlékszem még a jó kis papi Slay Livingre , vagy a mágus Desintegrate varázslataira itt nem vitték túlzásba a spellek erősségét. -
#334 Hogy lehet a mágikus fegyvereket és nyilakat újraenchantolni? -
#333 6. szinten középen fenn van az óriás csigás szoba. Oda érdemes visszatérni és dugig pakolni kajával a hátizsákokat(mivel újratermelődnek , ha kicsit mozogsz a mellette lévő folyosón miután leölted őket).
Egyébként pedig a kék dínókból majdnem mindig esik kaja (úgy vettem észre ha fegyverrel ütöm szét és nem spellekkel nagyobb számban, de ez lehet véletlen). Tehát ahol van kék dínó ott minden dínót meg kell keresni. -
jocika #332 Hadilábon állok a kajával. Állandóan szűkölködöm. Tényleg ennyire kevés a kaja? -
joshsword #331 Spell lista: http://i.imgur.com/v4gDJ.jpg -
meteoreső #330 Ügyi vagy.. elég hardcore on toljátok páran :)
Mondjuk amennyit segít egy végigjátszás egy játékon annyira is rombolja a fórumközönséget hisz nem egymásra utalva játszanak vállvetve hanem egy forgatókönyvet olvasva ha elakad.
Fura hogy kiadták és minden megvolt már neten hozzá...
-
saiyanjin #329 Sikerült végigtolni :) Persze sokat segítettetek :) Feltámasztottam Toorumot és most újraindítottam vele a gémet.Viszont egy csigát nem bírok megsebezni a kőbunkóval az első pályán :) Ez elég trükkös lesz, már látom.Viszont az XP nem oszlik majd 4 felé ebben bízom, és sajnos kevés tárgyat tudok majd cipelni magammal, tehát mediumon is atom hard lesz ez így :))) -
#328 Az ember azt hinné, hogy minden secretet megtalált, erre basszus olyanok maradnak ki, hogy csak na ... pl a slime room ... ezt is csak most olvasom, hogy van.
Nagyon megcsinálták a játékot :)
Mondjuk azt is most vettem észre, hogy a karakter portrékat lehet mozgatni, így hátulról előre tudom tenni a rugómat. Bár inkább íjászkodik, van 20 db tüzes nyila (amit a magem csinál újra).
Most értem le az 5. szintre, de szvsz visszamegyek :)
Basszus 10 óra játékidőm van benne, és még csak a 4. szintet fejeztem be. Más játékok 5-6x ennyi pénzért még ennyi játékidőt sem adnak ... és közel sem ilyen jót :) -
jocika #327 Olyan ami gyógyít, vagy kaját csinál, varázslat nincs? -
joshsword #326 Dinókra a jégvarázslat nem hat! Bőven adnak kaját :) Ha sokan vannak, akkor Diablo 1 módszerrel érdemes ölni őket. Beállni egy folyosóra és egyesével szeletelni a "kék húst" :)