Metal Gear Solid V - The Phantom Pain

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jarlaxxe
" De ettől még maga a játék a hibái ellenére annyira monumentálisan összerakott akciójáték hogy az idei év akciójátéka mezei lazasággal. "- te meg itt veszteted el a hiteledet a témában, szimpla fanboy vagy, ami nem baj csak igy érdektelen a hozzászólásod.

" Eleve az MGS szériával az SC egy lapon említése is paródia " -ezzel max egyet tudok érteni, sértés Clancy'sr-e egy ilyen japó vigjátékkal egy lapon emliteni a játékait...

"A story meg finoman szólva is nevetséges a lángoló bálnákkal meg torch-al / ezért gondolom járna a marvelnak a jogdij... / lebegö kényszerzubonyosokkal és a hatalmas ecélfütyis robotról már ne is beszéljünk."

Nagyjából már itt hiteledet vesztetted a témában.

"Nálam továbbra is a SC frencsájz maradt a trónon az ilyen lopakodós/kémkedös játékok terén ott legalább nem rugaszkodnak el ennyire a valóságtól és nem ennyire repetitiv a játékmenet."

Nem,cserébe van egy nevetségesen minimális fapados tipikus sztori, scriptelt jelenetek tömkelege, rémgagyi AI,ostoba rémcasual lopakodórendszerrel.😊
Eleve az MGS szériával az SC egy lapon említése is paródia...😄

És nem, nem tartom ezt a jtáékot 10/10-nek, és igen rém repetitív tud lenni, de mégis a repetitívsége ellenére is kismilliószor szórakoztatóbb mint egy szénnészkriptelt csőjáték, vagy egy valóban dögvész Assassins Creed vagy Far Cry... És mindezt olyan összetettségű sztorival, és olyan összetettségű játékmenettel (értsd: választsái lehetőségek,szabadság,fegyverarzenál,társak,bázisépítés,AI és annak reakciója a környezetre és cselekményeinkre, lopakodórendszer ami figyelembe vesz számtalan dolgot és nem abban merül ki hogy kijelzi egy szellem az utolsó vélt pozíciónkat,stbstbstb), ami nemigen van más akciójátékban. A játék végéhez közelítek lassan 100 órával (sok a FOB multi,meg a mászkálás,így lett ennyi), és én azt vallom,hogy a játék sokkal de sokkal nagyobb durranás és valóban 10 pontos alkotás is lehetett volna ha az 50 küldetés helyett (amiből nagyjából 5-10 olyan küldetés van ami odabasz) belenyomnak 2 (vagy 3, ha valóban 3 chapter akart lenni) chaptert bennük összesen fejezetenként 10 olyan mission-el,mint amilyen a jelenlegi játék álleejtői... Nem ilyen lett,evvan, nem is tartom a legjobb MGS játéknak. De ettől még maga a játék a hibái ellenére annyira monumentálisan összerakott akciójáték hogy az idei év akciójátéka mezei lazasággal.

SOHA TÖBBÉ ANDROID!

Terawatt

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Myselor
most miért. a doboz komoylabb?:"D az első részben is furcsáltam de mókás volt kicsiként.mostmár azért kevésbé tartom annak
Myselor
hát igen,az eleje tök komoly epic aztán meg ismétlődős szar és ilyen kazi hallgatós szarral kiszurják a szemünket ez a story.hát grat.
Shep
Először vicces volt de tényleg elég nagy debilség, de hát ugye japó játék, úgyhogy nincs min csodálkozni. Szerintem amúgy csak nem mi vagyunk a célközönség, ennyi. Más lett volna a dolog, ha az egész játék olyan, mint a bevezető epizód, mert az jó volt.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.09.29. 19:11:46

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

wedge31
Ez így van. Meg minek kellett ez a lufis ember reptetös marhaság? totálisan komolytalaná teszi az egész játékot.
Vagy ha már hülyéskedünk miért nem dug rakétát a végbelükbe és állitja őket föld körüli pályára...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Shep
Engem is ez zavar leginkább, hogy csak úgy vagy bele a világba, mintha valami random mission generátorral összedobott játék lenne. Persze lehet hallgatni a kazettákat és úgy összerakni a storyt, de az ilyen húzást én minden játékban utálom.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Myselor
😄 régen volt az már.nem nekem az a bajom vele hogy tényleg ennyire mellékes a story és minden más fontosabb.szerintem ez igényli jobban a komoly storyt
Shep
Nem egy The Evil Within, mi? 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.09.29. 18:57:27

Myselor
hát igen,bár nekem nagyon bejön de mégis úgy vagyok vele hogy nagyon kevés ez amit tud .hiába szép meg jó 😄
jarlaxxe
Pont emiatt a pontozási rendszer miatt gondolják azt sokan, hogy a nagy újágok kritikusai megvehetök, mert aki szerint ez a játék 10\10 az tényleg egy elvakult fanboy.

Shep
Haver aki nagy MG fan (eamiatt vett ps4-et, ráadásul a MG dizájnosat, de előtte már nyomott ps3-on bele 30 órát) odáig van tőle, szóval gyanítom igen, ehhez rajongónak kell lenni. Én ugyan játszottam pár résszel de egyiktől sem voltam elájulva, ez is kb azokkal van azonos szinten csak szerintem itt túlságosan a story rovására ment ez a túl nagy szabadság. Persze nem lenne ez probléma, ha nem volna majdnem minden küldetés tök ugyanolyan. Mondjuk a MM-től még így is izgalmasabb 😊
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.09.29. 18:47:14

Myselor
hát ez mindig is része volt bár én jobban csak az elsőre tudok hagyatkozni.ott is volt lebegő ember xd stb
wedge31
Óriási csalódás lett nekem a játék a kritikusok keltette hájpolás után, ez persze csak megint jó példa arra, hogy semmit se érnek a 10\10 értékelések.
A játékra nincs jobb szó mint, hogy dögunalmasan repetitiv.
A story meg finoman szólva is nevetséges a lángoló bálnákkal meg torch-al / ezért gondolom járna a marvelnak a jogdij...<#idiota> / lebegö kényszerzubonyosokkal és a hatalmas ecélfütyis robotról már ne is beszéljünk.
De mivel ez egy japó cucc még ezen túl is lendülne az ember ha a játékmenet ezt feledtetni tudná, de nem tudja, mert ami tökéletes egy horrornál az egy lopakodós játéknál nekem már komikus.
Persze ez a elsö MGS játék amivel játszok lehet, hogy ez itt bevett séma.
Nálam továbbra is a SC frencsájz maradt a trónon az ilyen lopakodós/kémkedös játékok terén ott legalább nem rugaszkodnak el ennyire a valóságtól és nem ennyire repetitiv a játékmenet.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Terawatt
lassan indul be a sztori szerintem. Első negyede, harmada kb csak tutorial ahogy szeded össze a kütyüket stb. Amint otthagyod az afgán részt beindul.

grebber
Attól hogy ott nincs fent máshol igen.....<#eplus2>

Next PC upgrade: 2022

PhantomAss
...vagy azért nincs sok hsz mert az ncore boltban nincs fent a játék?
(költői kérdés volt)
a prohardveres topik talán picit jobban pörög:
link

GOOBY, pls

Én sem értem igazán a 90% feletti értékeléseket. A játék nem rossz, de messze nem ezeket a pontszámokat tükrözi. 20 óra játék után én maximum egy 75%-ot adnék neki. Kivétel az első egy óra, mert azt nagyon összerakták. Ettől függetlenül el lehet vele lenni, vannak erősségei, de alapjaiban véve egy tök átlagos játék, ami erősen túl van ajnározva és árazva.
grebber
100%-nak veszem és fogadok is bármibe bárkivel, ha lesz magyarítás és utánad dobják a game-et olcsón min. 2x több komment lesz majd mint most!Azért mondtam ,hogy akkor majd jöjjön vissza és akkor írja ,hogy butaság amit írtam most.

Voltan
Hm:
"Ha valaki nem olyan mint saját maga ,már nem is ember nem is élhet a földön."
vs:
"Majd ha a két dolog adott lesz gyere vissza és majd akkor magyarázz..."

Ez alapján te sem vagy valami nyitott mások véleményére.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Hú, nálam most sokáig toltam a MGS-t, meg a Mad Maxet párhuzamosan, mindkettő tetszik.
Az MGS5 viszont tényleg mintha kicsit túl lenne értékelve, mert bár jól össze van rakva, és tényleg jó játék, de már beleöltem vagy 25 órát, és alapvetően még mindig ugyanazokat a dolgokat csinálom újra, és újra. Ebben valahogy jobban zavar a monotonítás, mint a Mad Max-ben, nem tudom miért.

Most hétvégén mindenesetre visszatértem a Witcher 3-hoz, és az azonnal beszippantott megint, mint egy igazán jó luxusk*rva 😄

Ó, és még néha a GTA 5 id befigyel, azt se vittem még végik. Sok dolgom van még 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

HeadHunter86
Szerintem nincs baj veled, meg velem se. Egyszerűen ez a sok ismétlődő misszió/helyszín unalmas, beszéljünk bármelyik játékról. Én 30 óra felett elvesztem az érdeklődésem az ilyen játékok iránt. Witcher 3 nálam is kivételes, bár 56 óra után az is pihen most, de lehet nekifekszem újra.

dartonite
En is igy vagyok vele.Meguntam ezt is es Max-et is.Egyiket sem tudom befejezni, egyaltalan nem motival semmi hogy elinditsam.
Az utolso ami az elejetol a vegeig lekotott az a Witcher 3 volt.
Valami baj van velem :|
grebber
Megható sok ember felfogása. Ha valaki nem olyan mint saját maga ,már nem is ember nem is élhet a földön.
Meg hogy valaki nem költ egy olyan valami sok ezret ami köztudottam hamarosan "semmit" nem ér az akkor gy..ér? Én csak a magam nevében beszélhetek ,de most nagyon sok embert legy..éreztől.

Laza
Azért ennyi gy..ér csak nincs 😄

Btw, ezt a játékot aztán fele - harmad annyiért is meg lehetett venni, mint a bolti ára (nVidia kupon), szóval hagyjuk már ezt az ár témát ... inkább el kéne menni dolgozni 😊
Utoljára szerkesztette: Laza, 2015.09.28. 00:02:42

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

"de spoilermentesen nehéz társalogni és még nem sokan vitték végig"

SOHA TÖBBÉ ANDROID!

Myselor
a mad max-et én is meguntam már.igaz végigvittem és ami érdekelt megcsináltam megszereztem kifulloztam de hát na 😊 amúgy én ezzel még nem játszottam de ettől félek hogy tényleg tök unalmassá válna és annyira a háttérbe szorulna a story hogy unnám.amint lesz lehetőségem kipróbálom a ground zero tetszett 😊
HeadHunter86
Jó a játék jó. De qrva hosszú és néha ráunok én is. Egy hete pihen mert Mad Max-ezek. Lassan azt is megunom, szóval térek vissza erre a játékra. Túl sok nekem ez a sok openworld játék repetitív missziókkal.

jarlaxxe
Marha nagy élet lehet ott mert szokás szerint még kevesebb a hsz mint itt...<#hehe>

A játék nekem nem jött be ezért nincs is mit mondanom róla max csak annyit, hogy nevetségesen túlértékelték a " kritikusok "

Inkább a konzol topikban megy róla a beszéd,de spoilermentesen nehéz társalogni és még nem sokan vitték végig.😊

SOHA TÖBBÉ ANDROID!

MerlinW
1.

[merlinw.org]

Kicsúsztam a szerkesztési időből így sajnos csak külön hsz-be fért:

Szerkesztés: Semmi közöm hozzá ki mit és mennyiért vásárol, de ezen tanok terjesztéséről bizony van is és kell is legyen véleményem. Ha ugyanis mindenki várna 1500 Ft-os árig, akkor nagyon sok fejlesztő tönkremenne és nem lenne minek a magyarítására várni. Elhiszem, hogy gyorsan elértéktelenődnek a játékok, de az iparnak és a játékosoknak is (!) szüksége van az olyan marhákra mint pl. én akik mélyebben mernek a zsebükbe nyúlni a hobbijuk kedvéért és drágábban is vesznek játékokat.

Ergó semmiképp nem szerencsés bárkit a vásárlástól eltántorítani (több hatása van a fórumokon leírtaknak mint gondolnád), az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokkal. Ezúton is kérem azokat akik szeretnének a játékkal játszani és nem okoz nekik gondok 1500 Ft fölé menni, hogy igenis vegyék a játékokat amivel tényleg játszani is fognak. Ezzel tartjuk fent a játékipart (minőség kérdésébe ne menjünk bele...van negatív és szerencsére pozitív példa is)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ne te döntsd már el, hogy mikor magyarázzak...Köszi!

Ui.: Nem te vagy a tipikus gamer prototípusa és ne is állítsd az ellenkezőjét. Magyarisztánban lehet, hogy sokan nem tudnak angolul (vagy franciául vagy éppen németül), de nyugaton ez erősen alap. Azt már meg sem említem, hogy még energiát se fordítasz arra, hogy ezen változtass, de azért repesve várod a magyarításokat. Az meg, hogy egy ilyen kiváló játékot 5 eurónál drágábban nem vagy hajlandó megvenni a te szegénységi bizonyítványod.

Az a tény, hogy ezeket az érveket állítod annak igazolására, hogy miért üres a topik meg egyenesen röhejes. Sokan játszanak attól a játékkal, hogy nem jártatják itt a szájukat nap mint nap....Erre nem gondoltál.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

grebber
Majd ha a két dolog adott lesz gyere vissza és majd akkor magyarázz...

shaddam
Lődd le magad

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Saját marhaságaidat ne állítsd már be általános igazságnak jó....

Terawatt
Majd ha kijön a rendes online része a játéknak jobban fog pörögni a totyik szerintem. 😊

grebber
Nincs magyarítás.
Messze még az 5 eurós ár.

Hirtelen ennyi okot találok ami miatt sokan nem játszunk vele.

Terawatt
Elvileg fejlődni fog tőle.

Linkből beszúrt hozzászólás spoiler(mentes) alatt

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I've been going out as one of my aces. His combat ability is, at least on paper, equal to Snake's.

I just tested this myself. I went out with an A+ guy, completed a sideop and immediatly left-- and he was A++ when I checked him again.

This largely confirms it for me-- though I never saw a notification come up or anything for it.

Laza
4 hozzászólás? Ennyire nem nyomjátok? Pedig megabrutál a játék 😊

Van bármi értelme annak, hogy küldi előtt Snaket le lehet cserélni 1001 csatlakozott katonára? Ván értelme bármerre indulni azokkal?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

PhantomAss
futás+akciógomb (nálam alapból shift+e)

GOOBY, pls

shaddam
Hát hülye lettem volna bemászni a játék topikjába hogy valami nyomorék lelőjön valamit. Ma vittem végig, még side opsok vannak hátra. Amúgy meg a ps4 topikba járok.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

grebber
Ez egy fórum.
Egy fórumban mindig felvetődnek kérdések , beszélgetés témák.
Egy fórumot használó ember reagál rá.
Sok ezer game van ha mindenhol felvetődik miért nincs komment a saját részemről beírom ugyanezt ez ennyi.
Ha nem tetszik ne látogass fórumokat.

Jó gyerek amúgy grebber ne bántsuk (de most komolyan). De ez a duma most ütött....<#vigyor5><#taps><#eljen>

Van egy elég egyedi életfelfogása a világról ez kétségtelen.

Laza
Csak ne mondanád el ezt a fárasztó szöveget évek óta majd mindennap ... tudjuk, neked a kenyér is drága, neked nem ér meg csak 20 Ft-ot, ezért a küszöböt rágod vagy kukázol, hátha kidobott vki egy fél kilót ... hagyjuk 😄

Azért üres főként mert nincs warez,konzol topikban élünk.😊

A warezmatyinak meg totál feleslegesen irogatsz, 1500-ért sem venné meg. Gépre van pénz,másra nincs. Tipikus.
Utoljára szerkesztette: R0GUE, 2015.09.17. 22:28:24

SOHA TÖBBÉ ANDROID!

Tuti, hogy lehet nekifutásból kisebb réseket átugrani, korábban már sikerült (a honeybee ellopós misszióban, ahol egy barlangszerű szurdokban jutottam be a bázisra, ott is kellett ilyen ugrást csinálni), csak nem emlékszem, hogyan. De amúgy igen, ezt a nekifutásból átugrást csak bizonyos helyeken engedi csinálni. Azzal meg nem vagyok kisegítve, hogy a kontrolleren melyik gomb mi, ha billentyűzettel játszom...
Utoljára szerkesztette: jocking, 2015.09.17. 22:10:19

alma2
Az csak egy jel, hogy ott tudsz maszni ugrani stb.
Azzal a gombbal tudsz ugrani controlleren, amivel pl a letrara maszol fel. De ugye nem lehet mindenhol, hogy ne vagd le a palyat.

szerintem