Tropico 4

Oldal 1 / 5Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Tropico 4: Steam Special Edition.hoz van magyarítás?
Cheat enginnel az alap maximális 3-szorosa.
miért akarod ennyire pörgetni az idõt?

Úgy értem annál is gyorsabban.
de nem érdemes pörgetni a sebességet, mert a játék maga nem gyorsul fel annyira mint az idõ, vagyis pl hosszabban épülnek meg a dolgok, ritkábban kön a hajó, miközben a kiadások ugyanannyik. Én mentem úgy tönkre, hogy túl sokat pörgettem az idõt.

SzirmosSzisza
Térkép fölött van egy ilyen dupla elõre nyíl (régi magnókon a tekerés jele :D)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Egy kérdés hátha tud valaki válaszolni: hogy lehet jobban megnövelni a játék sebességét? Mármint külsõ program nélkül.
Ill. nem az utolsó konkrétan a kukoricatermelést tuningolja.
Yep ha beállítható erdõ újratelepítésre gyümölcsök hatékonyabbá tételére és ha van academy of science akkor rá lehet rakni univerzális talaj javításra.
az az, amilyek körül azok a csúnya rózsaszín fák nnek ki mindenhonnan? (még az utból is)

A farm/resources rész legalján van egy épület ami rendbe tudja hozni a talajt.
http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=19859
Yep itt van akit esetleg érdekel, bár nem perfect, és ez meg a másik véglet szerintem. A problémám az, hogy ezen modnak nagy részét be kellet volna rakni alapból a játékba (természetesen jól kidolgozva). EZEN MOD NEM mentés kompatibilis!
Nagy része ennek igaz, de van jópár ami elnézést a kifejezésért, de f***ság. Az erõmûben vagy a lapkiadónál miért ne dolgozhatnának férfiak, vagy a kórházban nõk. A valóságban hivatásos katonaként nõ is lehetett katona, de OK azt elnézzük. A nightclubban is szivesebben látunk nõket a TV-ben szükség van rájuk (a rádióban már nem feltétlen), és mivel nincs kevert kötelezettség (adott helyen kell minimum x nemû de a többi lehet akármi) ezért ott még elfogadható.
igen, de ez nem egy demokratikus térsadalom. Itt a nõk cselédek meg cicababák. Szerintem tök szoci="50-es évekbeli, hogy ez így van a játékban, vagyis szerintem ez rendben van. Ennyi erõvel azt is reklmaálhatnád, hogy miért nem lehet eiffel tornyot építeni. Mivel nem tölthet be mindenki minden állást, ezért a munkahelyekkel is kell stratégiázni.

Calver
van. most fejbõl nincs meg h mi a neve, de nézz körbe Tropico/kalypso hivatalos fórumain, mert régebben belefutottam ilyenbe.

"The trees move. Do you not see it?"

Jó lenne, ha nem kéne mod ahhoz, hogy a dolgok 90%-át mindkét nem eltudjon végezni. Miért dolgozhatnak csak nõk az erõmûben vagy csak férfiak orvosként vagy egyetemi professzorként....
Calver
minden, farm, ranch, fisherman's wharf. sõt, még istenesen szennyeznek is, asszem abban ranchok a legkevésbé pusztítóak.

...viszont cserébe ahogy nõ a munkásaid képzettsége, egyre jobban termelnek.

CS@
Mindegyik farm tönkrevágja idõvel a talajt? Mert az már feltûnt, hogy az egyidõben épített farmjaim közül a pineapple és a sugar már elkezdett besárgulni, amikor a többi még nem. Valamint a ranch -ekre is vonatkozik az, hogy idõvel gyengül a legelõ minõsége?

a farmokhoz azért nem érdemes hozzányúlni, mert kimerítik a földet, és ha átalakítod máymilyen farmmá, akkor már nem lesz akkor a termelékenysége. Azzal viszont nem értek egyet, hogy importálni éri meg, mert akkor nem kell ellátni a farmon dolgozókat. Mivel ez egy városépítõ játék, ezért az a lényege, hogy ellásd a lakosságot. Akkor meg mire jó kivédekezni a lakosokat?

CS@
Világos köszi

Calver
röviden és tömören: import anyagilag jobban megéri, fõleg ha két dokkal dolgozol, és minden gyár pöröghet maximumon.

kicsit hosszabban: a dolgozókat etetni, templomba járatni, egészségügyileg ellátni mind mind pénz... egyszerûen arányaiban sokkal szebb jövedelmet tudsz "fejenként" összeszedni, ha importálod a nyersanyagokat, és azt gyárral "átkonvertálod" értékesebb cuccá.

hal pl konkrétan ~300$-ért kel el (100 db-ra számítva), miközben ki van téve minden természeti katasztrófának (New Titanic!), a kétlábúakat kifizetni többe kerül... no meg elbassza cannery-t, mondjuk azt import is. kukorica szintúgy picsafüstbe kerül. ha jól el akarod látni a népet kajával, ezt a kettõt importálod, felhúzol mellé 1-2 ranch-ot h legyen változatosság, és kész. ha meg végképp extrém profitokat akarsz, booze baron háttér kiválaszt, cukrot importált, átforgatod 7x annyit érõ cuccba.

CS@
Végigolvastam a fórumot az elejétõl és többször is láttam, hogy a farmok és a halászok nem túl jók.
Miért?

Calver
h pontosabbak legyünk... érdemes importálni elõször is kukoricát és halat, hozzá felhúzni két különbözõ ranch-ot (eggyel is megvan btw a közepes a változatosság), és a legvégén ezekhez egy farmot, mert hát, nos... a farmok elég szarok, és csak végszükség esetén érdemes hozzájuk nyúlni.

CS@
Köszi, akkor érdemes megépíteni 1-1et ezekbõl is.
Nem úgy értettem a kérdést, hogy nem akarok egyáltalán exportálni, hanem inkább úgy, hogy:
Amikor már a pénz nem nagyon számít, akkor ezen farmokat nem építeném meg, ha nem adnak a lakosságnak +food qualityt, mert a belõlük jövõ anyagi haszon már nem szükséges.

vagy tobacco vagy kávé vagy cukor

SzirmosSzisza
Gondolom azért kérdezte, mert exporttal alap, hogy kell tobacco.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

van, mert a papaya meg az ananász meg a banán hozzájárul az élelmezés minõségéhez. Ha csak egyféle kaját esznek, akkor nem túl magas a minõsége. Egyébként nem tudom hogy akarsz túlélni export nélkül.

CS@
Üdv!
Ha nem veszem figyelembe az exportot és csak az érdekel, hogy a nép minél elégedettebb legyen, akkor van értelme több típusú farmot fenntartani vagy elég a corn?
Köszi

Calver
van benne pár jó dolog. nem sok, de akad. küldetések között nekem pl a Keep Calm and Carry On nagy favoritom, és azon kívül is lehet találni pár jót, bár elképesztõen fosokat is. épületek kicsit érdekesek tudnak lenni, de DLC-s cuccokkal már közel sem olyan gáz, az edict-ek között meg egyenesen zseniális cuccok vannak - china development aid-el baromi gyorsan fel tudod virágoztatni a szigetet (igaz, meccselni kell majd lázadókkal, mert 80+ munkanélküli szeret ilyeneket csinálni), special diplomas és lojalistákra változtató cuccok meg instant tudnak neked 20+ képzett dolgozót gyártani, csípem ezeket, #210-es szigetet is így dobtam össze.

án utálom a modern times dlc-t

Calver
...és a boldogság késõbbi hozzányúlás nélkül másfél év múlva 71%-on áll meg <#rolleyes>

Calver
meg egy kicsit szórakoztam sandbox-al meg modern times-al, mindent legnehezebbre állítva (köztük bevándorlók kitiltását), 10 év után:

Calver
no, utóbbi napokban beszereztem és végigjátszogattam a DLC-ket (The Academy kivételével), vélemények:

Plantador: nagyon, nagyon jó, mind az épület amit ad, mint a küldetés - olyasmi, mint Absolute Power-bõl a Back to the Past c. küldi, ami részemrõl egyik favoritom

Quick Dry Cement: ez ellenben messze a legfosabb és legértelmetlenebb küldetés az egész játékban, nyomkodd a quick buildet, nyerj. pah.

Megalopolis: kicsit elbaszcsizott (nyomkodd az official bribe-t és nyerj?), de megteszi, az új épület amit ad (Conventillo) pedig nekem bejön, könnyû vele és apartment-ekkel elérni, h mindenki 70+ minõségû házakban lakjon

Pirate Heaven: vicces, a smuggler amit ad szvsz messze túl kiszámíthatatlan ahhoz, h hasznos legyen, viszont a Sailor trait kurvajó tud lenni ha importcentrikus szigetet rak össze a kétlábú

Junta: vállalható, kicsit nyögvenyelõs a küldetése (a végén 90+ katonával rohamoztam, mert egyébként elpicsázták õket), a bunker amit ad kellemes tud lenni

Propaganda: jópofa küldetés, a Propaganda Tower szart sem ér

Vigilante: megint, jó küldetés, a Labor Camp szart sem

Voodoo: nagyon durci és nehéz küldetés, de nekem bejött. konkrétan: nem lehet ipari épületeket felpakolni, turizmussal meg én nem szórakozok (mert fos), ha nem lett volna Plantador DLC, asszem elvérzek a picsába... így viszont még anyagi nehézségeim sem voltak <#hawaii>
protip: ha 3*-t akar az ember, svájci bankszámla erõteljes kitömése kötelezõ (building permit, customs office 1 emberrel, megfelelõ üzemmódban)

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Serpa
SzirmosSzisza

Szerintem ezekre semmi szükség. Ami várossal most játszom, ott jelenleg 6 millió pénzem van, és 78% a jólét 770 lakossal és hajónként 2-300 000 az export. Gyakrolatilag kiadhatnám a free housing edictet, akkor sem jelentene semmit. Nagyjából öt év alatt meg lehet alapozni a tökéletes gazdaságot.

Calver
24 gyármunkások, 12 mindenki másnak, esetleg késõbb 18.
pluszos azért nem leszel, de a bér jelentõs részét vissza lehet vakarni - lakások harmadát eszik meg, szórakozóhelyeket a teljes összegére lehet állítani simán.

Amúgy meg nem mindegy mennyi a bér, ha egyszer a lakásokból is plusz jön ki, mert akkorára állítom a lakbért, hogy a végén pluszos lesz illetve magas a belépõ a szórakozó-helyekre is?

nem sokkal szoktam túllépni a keretet, de nekem eléggé zavaró volt eleinte. aztán megszoktam nagy nehezen, de nem szerettem meg.

The Matrix has you...

kinek 24, 12 és kinek 18?

24 a gyármunkások, dokkmunkások, szállítók, építõk, katonák?

18 a tanárok...?

12??

The Matrix has you...

Calver
én mindig cheapskate-el játszottam (ez limitálja 25-re a fizetést), semmi gond nincs vele. 24-es fizetés gyármunkásoknak, 12/18 a többieknek (azért ilyenek, h be tudd lõni jól lakásbérletet - a bérük harmadát hajlandóak ugyanis a lakosok erre áldozni), mindenki a gyárakban akar dolgozni, mindenki boldog, öröm a köbön.

Nekem a booze baron azért nem tetszik csak, mert a 25-ös fizetési limittel eléggé szenvedtem. Nem tudtam rájönni, hogy mi lenne jó, így zöldfülûként nem ajánlom. Késõbb már amikor jobban ismeri az ember a játékot és a gazdaság/emberek mûködését biztos könnyebben megy.
mondjuk azt most nem tudom, hogy egyszerre van-e :) azt tudom, hogy az elsõ két pályát a fix karakterekkel játszottam és ott a baron-nál ez volt a másik tulajdonság.

The Matrix has you...

Calver
cö-cö-cö
rum olyan varázslatos, h Booze Baron háttérrel annyit termel *magában*, mint az összes többi gyár *együtt*.

nem egyszer annyival elintéztem a gazdaságot, h leraktam egy rum (+ alap 2 farm + import) és egy vegyszergyárat, és 3 évente megnyomtam a varázslatos industry ad campaign-t (amihez két gyár kell), aztán fürödtem a pénzben.

#197: az még ott viszonylag eleje, igaz? harmadik vagy ilyesmi? ott cannery tud nagyon hasznos lenni gazdaság gyors beindításához, mert fosul lehet második dockot lerakni, viszont az kapásból 3 cuccot importál (bár kettõ is elég, halat érdemes kinyomni), így minden hajóval jön 1500-nyi nyersanyag.

én már végigvittem. Most épen egy nagy várost építgetek

SzirmosSzisza
Én még kávézok :(

Most értem arra a szigetre, ahol nem lehet bányát/farmot építeni, itt már gyárazni kell.

bármilyen gyárral ugyanúgy meg lehet gazdagodni. Attól hogy te valamiért a rumot fedezte fel, attól még bármi jó. Mindenbõl pénzdömping van pár év után.

Nah, hát pár nap játék után azért már világosabb az egész. Már látom, hogy mûködik az ipar és mit érdemes elõször lerakni és aztán a második vagy harmadik körben mit nyomatni ezerrel - ez ugye a rumgyár :) -, hogy még jobban pörögjön az ipar, közben meg csinálgatni a küldetéseket. Hangulatos, csak így egy kicsit már egysíkú lett, de a küldik miatt azért változatos marad.
s
Hogy lehet a leggyorsabban environment-et növelni? leraktam a szeméttelepet, már kettõt is, vannak parkok vagy mik, meg szökõkút, de ezek elég lassan növelik az arányomat, még mindig ki kellene préselni 10 %-ot valahonnan. Vessek ki törvényt a szennyezésre? Mert azt láttam, hogy van ilyen edict, csak nem tudom mennyivel növelné a kiadásokat, bár talán már ezt is elbírnám viselni.

The Matrix has you...

emigránsokra kell várni, de amúgy hozathatsz pénzért küldöldi munkásokat

opsza, van még egy oldal a job listán :)

így már megvagyunk létszámilag, már csak arra kell akkor várnom, hogy felnõjenek a gyerekek és/vagy jöjjön több emigráns?
hát az szép lesz..

The Matrix has you...

Szóval az látszik szerintem, hogy 10 gyerek van és 4 öreg, ha jól látom. 42-en dolgoznak, arról nincs fotó, de ha ezt összeadjuk is még csak 56 emberrõl beszélünk és most 74 lakosom van. Tehát olyan 18 fõvel nem tudok elszámolni, hogy azok mit csinálnak :)

The Matrix has you...

Oldal 1 / 5Következő →