Tropico 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tropico 4: Steam Special Edition.hoz van magyarítás?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Yep itt van akit esetleg érdekel, bár nem perfect, és ez meg a másik véglet szerintem. A problémám az, hogy ezen modnak nagy részét be kellet volna rakni alapból a játékba (természetesen jól kidolgozva). EZEN MOD NEM mentés kompatibilis!
"The trees move. Do you not see it?"
...viszont cserébe ahogy nõ a munkásaid képzettsége, egyre jobban termelnek.
kicsit hosszabban: a dolgozókat etetni, templomba járatni, egészségügyileg ellátni mind mind pénz... egyszerûen arányaiban sokkal szebb jövedelmet tudsz "fejenként" összeszedni, ha importálod a nyersanyagokat, és azt gyárral "átkonvertálod" értékesebb cuccá.
hal pl konkrétan ~300$-ért kel el (100 db-ra számítva), miközben ki van téve minden természeti katasztrófának (New Titanic!), a kétlábúakat kifizetni többe kerül... no meg elbassza cannery-t, mondjuk azt import is. kukorica szintúgy picsafüstbe kerül. ha jól el akarod látni a népet kajával, ezt a kettõt importálod, felhúzol mellé 1-2 ranch-ot h legyen változatosság, és kész. ha meg végképp extrém profitokat akarsz, booze baron háttér kiválaszt, cukrot importált, átforgatod 7x annyit érõ cuccba.
Miért?
Nem úgy értettem a kérdést, hogy nem akarok egyáltalán exportálni, hanem inkább úgy, hogy:
Amikor már a pénz nem nagyon számít, akkor ezen farmokat nem építeném meg, ha nem adnak a lakosságnak +food qualityt, mert a belõlük jövõ anyagi haszon már nem szükséges.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Ha nem veszem figyelembe az exportot és csak az érdekel, hogy a nép minél elégedettebb legyen, akkor van értelme több típusú farmot fenntartani vagy elég a corn?
Köszi

Plantador: nagyon, nagyon jó, mind az épület amit ad, mint a küldetés - olyasmi, mint Absolute Power-bõl a Back to the Past c. küldi, ami részemrõl egyik favoritom
Quick Dry Cement: ez ellenben messze a legfosabb és legértelmetlenebb küldetés az egész játékban, nyomkodd a quick buildet, nyerj. pah.
Megalopolis: kicsit elbaszcsizott (nyomkodd az official bribe-t és nyerj?), de megteszi, az új épület amit ad (Conventillo) pedig nekem bejön, könnyû vele és apartment-ekkel elérni, h mindenki 70+ minõségû házakban lakjon
Pirate Heaven: vicces, a smuggler amit ad szvsz messze túl kiszámíthatatlan ahhoz, h hasznos legyen, viszont a Sailor trait kurvajó tud lenni ha importcentrikus szigetet rak össze a kétlábú
Junta: vállalható, kicsit nyögvenyelõs a küldetése (a végén 90+ katonával rohamoztam, mert egyébként elpicsázták õket), a bunker amit ad kellemes tud lenni
Propaganda: jópofa küldetés, a Propaganda Tower szart sem ér
Vigilante: megint, jó küldetés, a Labor Camp szart sem
Voodoo: nagyon durci és nehéz küldetés, de nekem bejött. konkrétan: nem lehet ipari épületeket felpakolni, turizmussal meg én nem szórakozok (mert fos), ha nem lett volna Plantador DLC, asszem elvérzek a picsába... így viszont még anyagi nehézségeim sem voltak <#hawaii>#hawaii>
protip: ha 3*-t akar az ember, svájci bankszámla erõteljes kitömése kötelezõ (building permit, customs office 1 emberrel, megfelelõ üzemmódban)
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
pluszos azért nem leszel, de a bér jelentõs részét vissza lehet vakarni - lakások harmadát eszik meg, szórakozóhelyeket a teljes összegére lehet állítani simán.
nem sokkal szoktam túllépni a keretet, de nekem eléggé zavaró volt eleinte. aztán megszoktam nagy nehezen, de nem szerettem meg.
The Matrix has you...
24 a gyármunkások, dokkmunkások, szállítók, építõk, katonák?
18 a tanárok...?
12??
The Matrix has you...
mondjuk azt most nem tudom, hogy egyszerre van-e :) azt tudom, hogy az elsõ két pályát a fix karakterekkel játszottam és ott a baron-nál ez volt a másik tulajdonság.
The Matrix has you...
rum olyan varázslatos, h Booze Baron háttérrel annyit termel *magában*, mint az összes többi gyár *együtt*.
nem egyszer annyival elintéztem a gazdaságot, h leraktam egy rum (+ alap 2 farm + import) és egy vegyszergyárat, és 3 évente megnyomtam a varázslatos industry ad campaign-t (amihez két gyár kell), aztán fürödtem a pénzben.
#197: az még ott viszonylag eleje, igaz? harmadik vagy ilyesmi? ott cannery tud nagyon hasznos lenni gazdaság gyors beindításához, mert fosul lehet második dockot lerakni, viszont az kapásból 3 cuccot importál (bár kettõ is elég, halat érdemes kinyomni), így minden hajóval jön 1500-nyi nyersanyag.
Most értem arra a szigetre, ahol nem lehet bányát/farmot építeni, itt már gyárazni kell.
s
Hogy lehet a leggyorsabban environment-et növelni? leraktam a szeméttelepet, már kettõt is, vannak parkok vagy mik, meg szökõkút, de ezek elég lassan növelik az arányomat, még mindig ki kellene préselni 10 %-ot valahonnan. Vessek ki törvényt a szennyezésre? Mert azt láttam, hogy van ilyen edict, csak nem tudom mennyivel növelné a kiadásokat, bár talán már ezt is elbírnám viselni.
The Matrix has you...
így már megvagyunk létszámilag, már csak arra kell akkor várnom, hogy felnõjenek a gyerekek és/vagy jöjjön több emigráns?
hát az szép lesz..
The Matrix has you...
The Matrix has you...