Tropico 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kb 2 hete kezdték fordítani
Calver
meg ha a 3. rész fordítását kibeleznék, azzal kapásból meglenne az épületek nagy része.

viszont az kétségtelen, h kurvasok szöveg van.

"The trees move. Do you not see it?"

LoSA
Állapot: 1%! Akkor van még hátra rendesen. 😊 Pedig nem mai játék.

Koridor
Remélem nem csak a Modern Times-nak.

Már nekikezdtek páran.

http://tropico4.ucoz.hu/
LoSA
Srácok, magyarosítás van a játékhoz?

Koridor
Megkaptam a 4. WR-t a nuclear programmra.

Serpa
Másodikra --> építeni kell egy ICBM létesítményt, "government"-ben van legalul (Nuclear Program)

Hali. Van az építések között egy olyan hogy nuklear pogram szerintem azt kell megépítened

Koridor
Két feladattal nem igazán boldogulok.
Az egyikben 5 world rekord kell, 3 megvan csak nem tudom mire adta meg.
A másik a "Have a Nuclear Program", le kéne bontanom az atomerõmüvem vagy mit kéne csinálni?

a palotát ott kell hagyni egyedül a francba.

Calver
spec Humanitarian Aid volt, csak az volt a probléma, h meghagytam a lakóházakat a sziget egyik oldalán a palota meg egy farm mellett, és minden mást átdobtam a másik végébe - Tropican-ok meg nem mennek otthonuktól túl messze lévõ helyre, inkább éheznek és meghalnak egy megfázásban <#idiota>

ez amúgy egyik MT térkép, ahol úgy van alapból kialakítva, h van a palota meg minden egy picsafüstnyi partrész mellett, ahonnan egy hosszú út vezet fel, és az alapból ott lévõ dokk mellé semmi nem fér el... ellenben ott van szembe egy baromi nagy partrész, ahova az ember fel tudja építeni álomszigetét, szóval...

Koridor
És volt elég kórház meg rendelö? Ha összeadod kórház és a rendelö "service quality"-jét annak fednie kell a lakosságot akkor nem halnak meg.
kórház

ja igen néha csinálok mellé egy kis village-t, ahol van egy templom, egy orvos, általános iskola, meg valami szórakozás. Esetleg középiskola

Én a farmjaimat tök messze szoktam tenni, és akkor is termelnek, csak legyen ott garázs meg teamster.

Koridor
Azzal szoktam kezdeni a pályát hogy megnézem a cunami és a vulkánveszélyes területeket meg hogy hol van bánya.

Calver
4 évente vannak véletlenszerû események (meg amikor extrában van scriptelt), ha nagyon unod katasztrófákat, ments 3 év 11 hónap után, és próbálgasd h mi jön ki <#hawaii>

mondjuk a legtöbb nem is olyan szörnyû - földrengés módszeresen lebontja a fos épületeket, vulkánt könnyû kivédeni mert látod elõre a morgását és csak tûzoltók kellenek, olajat ki nem szarja le, amúgy is importálnod kellene a halat, mert halászat egy szemét, cunami... na igen, az szopás. katasztrófákon kívül amúgy jöhetnek árváltozások is, amik sokszor pozitívak.

fel tudsz húzni viszont épületet ami elõrejelzi katasztrófákat, de az is csak emberéleteket ment - nekem nem szokásom, késõbbi szakaszokban katasztrófák kiválóak a népesség számának... kontrollálására <#vigyor1>

Koridor
Én egyszer már abbahagytam a 4. pályánál mert tele lett a t@k@m a természettel.
Most is bekostolt 1950 és 1962 közöt, ezeket kaptam: cunami, vulkán, földrengés 3x, és még egy vulkán.

Calver
konkrétan nekem volt olyan mutatványom, h áthelyeztem a sziget másik végébe a palotán kívül mindent, mert fos helyen volt... megtanulni h ha az ember nem bontja le a házakat és tõlük messze teszi le a kórházat, akkor nem mennek oda, hiába van garázs meg minden... na, az 20 emberéletembe került <#idiota>

a Tropican-ok nem valami túl intelligens állatfaj, na.

SzirmosSzisza
Ha nincsenek összekötve a "fõ" résszel, ahol van a garázs, akkor nem nagyon jutnak oda az emberek. Ráadásul, ha út sincs oda akkor az baj 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Koridor
Nem hiszem hogy messzebb volna mint a többi. Én 2-2-öt szoktam csinálni a kajásfaromkbol és mindig párosával állnak le.
Annyira nem érdekel, csak kiváncsi voltam, az elözö részekben ilyennel nem találkoztam.

Calver
nem lehet, h túl messze van mindentõl, és nem érnek oda a munkások? mert bizony nekik az épületben kell lenniük ahhoz h termeljen, és ahogy elnézem a térképen, te azt a farmot elrejtetted a sziget másik oldalán a lakóhelyekhez képest...

protip: rakd a farmokat a város szélére, úgy h 2-3 farm szellõsen egy sarok "külsejére" elhelyezve, melléjük garázs, meg egyéb épületek - kórház, étterem, templom/katedrális, mögéjük lakóházak. igazából import miatt 2-3 farmnál nem is hiszem h valaha többet kellene az embernek felhúznia.

Koridor
Figyelni szoktam rá.
De a halásználkunyhonál mi lehet a gond? Kicsi a tenger?

SzirmosSzisza
Hát, ha nincs hely körülötte, ahova tudna ültetni, akkor nem szokott termelni. Nem lehet, hogy túl szorosan vannak?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Koridor
itt egy sreenshot rola

Valami olyasmit ir hogy termelést váltottam vagy nincs nyersi. De nem váltottam, és volt ilyen már favágonál és halásznál is.

a farmon idõ kell a növényeknek, míg megnõnek, ezért a másfél év

a gyár akkor termel, ha beérkezik a nyersanyag.

Koridor
Nem csak a farmnál, olaj és favágonál is volt, nem talicska hanem áthuzott zsák.

szerintem nem csak a farmok kezdenek 1-1.5 évvel késöbb termelni, hanem minden.

Calver
farm? még nem termel, felállítás/váltás után kell neki durván másfél év mire rácuppan termelésre.
áthúzott talicska pedig azt jelenti, h nincs elég teamster, nem tudják elszállítani elég gyorsan a cuccaidat.

Koridor
Nem igazán tudok angolul, mi van olyankor amikor van dolgozo, a terep is jó mégse termel. Egy áthuzott zsák van fölötte.

Koridor
Köszi.

Calver
nem, csak ad egy új campaign lehetõséget a fõmenüben.

Koridor
Ha a "Modern Times"-t felrakom akkor ujra kell kezdenem?

SzirmosSzisza
Le van árazva Steamen 😊

Calver
+20% termelés, iskola service q.-ja nõ, attól gyorsabban tanulnak a kölykök, szórakozóhelyeknél szintúgy, jobb szórakoztatást nyújt.
stock exchange-nél táp el prez, gyakorlatilag simán mehet egy emberrel is ha látogatod.

btw ezek mind le vannak írva kézikönyvben, dvd-n fent van szerintem.

El Presidente látogatásának mi a jelentõsége ? Jobban termel a farm ha meglátogatja ??? Vagy az iskola jobban oktat ??
de azt az elején kell beállítani

Calver
gondolom Sandbox-ot nyomat, ott van ilyen opció, h "immigrants out", akkor nem jöhet bevándorló a szigetre.

és miért jó, hogy ezt csinálod?

Szia! kapcsold ki a bevándorlás funkciótvagy bevándorlás hivatalat utasíds arra hogy ne jöjjön be senki, én is játszottam már így hogy csak helyiek legyenek, de akkor viszont rá kell gyúrni a kórházakra,és ott a szülészetet választani mindenképp, én 4-5 korházzal csináltam ,eltöröltem a fogamzág gátlást, de azért idõ mire megindul a néptermelõdés. viszont ha ezek megvannak akkor jön az után pótlás csak gyõzd okatatással 😊
Calver
kórház, contraception ban edict, de... 14(?) éves kortól munkaképesek a kétlábúak, szóval nem lesz egyhamar érdemleges munkaerõd.

frakciók meg ugyanúgy meglesznek, attól h valaki Tropico-n született, nem feltétlenül lesz nacionalista.

Csak azért irtam mert azt akarom hogy ne legyen túl sok frakció !
ez egy építõ játék, és nem az elmebetegséged kiélésére készült

Milyen épületeket kell felhuznom hogy a " beltenyészetet " növeljem ? Magyarul nem akarok bevándorlást csak hazafiakat ! Korházaktól függ-e vagy élelmezéstõl vagy mitõl függ a helyi népszaporulat beállitások stb ? 30 fövel kezdtem Santa Clara szigetet .
Calver
C:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Tropico 4\

legalábbis win7 (és gondolom Vista) esetén.

Valaki meg tudná mondani,hogy hova teszi a mentéseket a játék?
Calver
amit ad, és nagyon jó, az a metro. többit #68-#72 között tárgyaltuk, biofarm és organic ranch jó, új lakóházak jók, de azon kívül sok dolgot el is vesz sajnos.

Ha " random " map-ot játszok érdemes-e bekapcsolni a " Modern Times " kiegészitést ? Tartalmaz-e olyan dolgokat amit az alapjáték nem infrastruktura stb ? Mert észrevettem hogy pl: 1960-tól a Market-et lecseréli Supermarket-ra de még a Market sincsen teljesen kihasználva ?
Ugy vettem észre hogy nem pluszba adja hozzá az épitési opciókhoz a dolgokat hanem kicserél dolgokat épületeket stb más méretekkel és az zavar engem hogy némelyikre nincs is még olyan korán szükségem annak ellenére hogy lehet hogy késöbb jól jön .
Amúgy a pályák megnyerése után azért nyomtam Keep play-t, mert kifejezetten a saját szórakoztatásomra szeretnék a térképeken tovább játszani.Annyira jók az épületekhez tartozó kis animációk(beülnek a pub-ba inni, kitántorognak piálás után, esznek valamit az étteremben, stb), hogy pusztán a látvány miatt(rázoomolva a városra hihetetlen részletgazdag a grafika) is érdemes folytatni.Na meg az embert elkapja a gépszíj, hogy felhúzzon mindent maxra...<#wink>
Calver
hja, ez 20k-s kezdésnél "kicsit" macerás, fõleg h importhoz pozitív egyenleg kell - nálam ilyenkor módszeresen jött egy atom, utána gyorsan megvigasztalva környezetvédõket <#idiota>

bányákkal nekem igazából nem az volt a bajom, h rossz pénzt hoznának, meg volt is térkép ahol én is így toltam (pl sima T4 11. küldetése, ahol nem tudsz felhúzni gyárakat), hanem inkább az tette macerássá az egészet, h a jó dolgok messze szoktak lenne, és h baromira felhúzza a faölelgetõket, akik... nos, problémásak tudnak lenni. nagyon, nagyon problémásak.

kocsma amúgy jó az elején, fõleg ha tudod h késõbb kelleni fog secret police, én csak azért voltam hajlamos kihagyni, mert elõbb mindig beindítottam az ipart, aztán mire már ömlött a pénz (és béka segge alatt volt volt a szórakoztatás), fel tudtam húzni mindig jobbakat.