241
Tropico 4
-
#201 én mindig cheapskate-el játszottam (ez limitálja 25-re a fizetést), semmi gond nincs vele. 24-es fizetés gyármunkásoknak, 12/18 a többieknek (azért ilyenek, h be tudd lőni jól lakásbérletet - a bérük harmadát hajlandóak ugyanis a lakosok erre áldozni), mindenki a gyárakban akar dolgozni, mindenki boldog, öröm a köbön. -
pett3rson #200 Nekem a booze baron azért nem tetszik csak, mert a 25-ös fizetési limittel eléggé szenvedtem. Nem tudtam rájönni, hogy mi lenne jó, így zöldfülűként nem ajánlom. Később már amikor jobban ismeri az ember a játékot és a gazdaság/emberek működését biztos könnyebben megy.
mondjuk azt most nem tudom, hogy egyszerre van-e :) azt tudom, hogy az első két pályát a fix karakterekkel játszottam és ott a baron-nál ez volt a másik tulajdonság. -
#199 cö-cö-cö
rum olyan varázslatos, h Booze Baron háttérrel annyit termel *magában*, mint az összes többi gyár *együtt*.
nem egyszer annyival elintéztem a gazdaságot, h leraktam egy rum (+ alap 2 farm + import) és egy vegyszergyárat, és 3 évente megnyomtam a varázslatos industry ad campaign-t (amihez két gyár kell), aztán fürödtem a pénzben.
#197: az még ott viszonylag eleje, igaz? harmadik vagy ilyesmi? ott cannery tud nagyon hasznos lenni gazdaság gyors beindításához, mert fosul lehet második dockot lerakni, viszont az kapásból 3 cuccot importál (bár kettő is elég, halat érdemes kinyomni), így minden hajóval jön 1500-nyi nyersanyag. -
Austin Bailey #198 én már végigvittem. Most épen egy nagy várost építgetek -
#197 Én még kávézok :(
Most értem arra a szigetre, ahol nem lehet bányát/farmot építeni, itt már gyárazni kell. -
Austin Bailey #196 bármilyen gyárral ugyanúgy meg lehet gazdagodni. Attól hogy te valamiért a rumot fedezte fel, attól még bármi jó. Mindenből pénzdömping van pár év után. -
pett3rson #195 Nah, hát pár nap játék után azért már világosabb az egész. Már látom, hogy működik az ipar és mit érdemes először lerakni és aztán a második vagy harmadik körben mit nyomatni ezerrel - ez ugye a rumgyár :) -, hogy még jobban pörögjön az ipar, közben meg csinálgatni a küldetéseket. Hangulatos, csak így egy kicsit már egysíkú lett, de a küldik miatt azért változatos marad.
s
Hogy lehet a leggyorsabban environment-et növelni? leraktam a szeméttelepet, már kettőt is, vannak parkok vagy mik, meg szökőkút, de ezek elég lassan növelik az arányomat, még mindig ki kellene préselni 10 %-ot valahonnan. Vessek ki törvényt a szennyezésre? Mert azt láttam, hogy van ilyen edict, csak nem tudom mennyivel növelné a kiadásokat, bár talán már ezt is elbírnám viselni. -
Austin Bailey #194 emigránsokra kell várni, de amúgy hozathatsz pénzért küldöldi munkásokat -
pett3rson #193 opsza, van még egy oldal a job listán :)
így már megvagyunk létszámilag, már csak arra kell akkor várnom, hogy felnőjenek a gyerekek és/vagy jöjjön több emigráns?
hát az szép lesz.. -
pett3rson #192 Szóval az látszik szerintem, hogy 10 gyerek van és 4 öreg, ha jól látom. 42-en dolgoznak, arról nincs fotó, de ha ezt összeadjuk is még csak 56 emberről beszélünk és most 74 lakosom van. Tehát olyan 18 fővel nem tudok elszámolni, hogy azok mit csinálnak :) -
pett3rson #191 Képek
felraktam pár képet, hogy miről beszélek. -
pett3rson #190 -
#189 mert gyerekek (14 év alatt asszem) meg nyugdíjasok.
rummal úgy lehet gyorsan beindítani a gazdaságot, ha nem mész mínuszba, és importálsz hozzá egy csomó cukrot rögtön az elején.
-
Austin Bailey #188 a maradék 30 ember gyerek vagy öreg. A bányából annyit tudsz kibányászni, amennyit rákattintva kiír. A dombocskáknak semmi jelentőségük nincs, a piros zóna mérete számít. -
pett3rson #187 Van egy csomó lakosom, mondjuk 70 és abból olyan 40 dolgozik, marad 30 aki potenciális munkaerő lehetne, de ezek szerint nem. Miért nem? A farmokra képzetlen munkások kellenek nem? Ezt a részét még nem értem.
Most a második pályán járok és elég nehéz beindítani a gazdaságot, majdnem folyamatosan mínuszba vagyok, alig tudok építeni. Amint volt egy kis haladás és úgy nézett ki jó vagyok csináltam mentést, hogy legalább az a része megmaradjon. Most vagyok ott, hogy sikerült Rum-gyárat építenem, az tényleg jó cucc, az első pályán is bevált, de eddig rémálom volt a fejlődés, meg a pénz.
Valószínűleg túl sokat építek egyszerre, még rá kell éreznem, hogy mikor mit kell és szabad, mit bír el a lakosság vagyis a büdzsé.
2.) ja, ez a lelőhelyes dolog félreérthető volt ezek szerint. Igen, a megfelelő helyre raktam le a bányát, de volt a földön pár dombocska, azok a külszíni fejtéshez kellenek, oda szokott menni a kis bányászom, na Én a lerakásnál egy jó adagot eltüntettem. Ez lényeges vagy nem számít, mert úgyis a megadott mennyiséget tudja kibányászni? Vagy tök lényegtelen az egész, mert 500-at mindenképpen ki tudok belőle szedni és úgysem ez lesz a gazdaságom alapja :)
-
#186 1) nem. azért marad betöltetlen, mert nincs munkaerő. ha van embered aki tud melózni, mindig betölti a munkahelyeket, max az elégedettségük lesz a béka segge alatt.
2) lelőhelyeket akkor mutatja, h előkapod a bányát és le akarod rakni, vagy ha nézegeted sziget erőforrásait (sry, nem jut eszembe pontosan hol tudod kiválasztani), és ott kiválasztod vasat -
pett3rson #185 Sziasztok!
Elkezdtem Én is egy kalandot :)
Elolvastam minden hsz-t, van amit többször is, köszi utólag is, sokat segítettek az indulásnál.
Van azért még pár dolog ami nem tiszta és nem tudok rá megoldást:
1.) Jó pár munkahely betöltetlen marad. Ezen csak a fizetés emelésével lehet változtatni? Így viszont elég nehéz mindig egy szinten tartani a fizetéseket, mert a garázsban meg a szállítóknál úgy tűnt beérik kevesebbel is. Minek fizessek nekik többet akkor?
2.) A vas-bányát rá lehet rakni a lelőhelyre? Mert nekem speciel eltűntek a kis vörös dombocskák. Vagy ez csak grafika és a termeléshez nincs köze?
..lesz még kérdés, de most nem jut eszembe már amit akartam.. -
trigorin #184 Köszi.
És pontosan mit jelent az emberek feje fölött a kis egészségügyi kereszt meg a kés, villa? A szolgáltatás minőségére utal? -
#183 el prez meglátogatta, és mindenféle pozitív effektet dobott rájuk - amikor bemész, írja lent h mit ad, de manualban pontosan is benne van, pl termelő épületeknél +20% production, iskolák/szórakozóhelyek/templomok esetén +20 service quality, stb. mindezt asszem fél évre. -
trigorin #182 Azt meg tudná nekem mondani vki, mit jelentenek a napocskák az épületek felett? -
#181 Leárazás. -
#180 joggal is mondjuk, mert mindenki innen olvassa a három topicját és ír is oda
boldogságnál a lista alap, azon kívül... ilyen sorrendben érdemes szvsz csinálni a dolgokat:
- szórakoztatással a legegyszerűbb feltolni, mivel az pénzt is termel. a legjobb alapból a gourmet restaurant és nightclub párosa, mindketten áramot igényelnek. ezen kívül zoo az ász, de ahhoz meg turisták is kellenek, vagy... athletic trait és sports complex. a teljes bérüket hajlandóak az idióták elkölteni szórakoztatásra, szóval annyira állítsd a díjat.
- kaja: három különböző élelmiszer (1-1 ranch cattle és goat üzemmódon, hozzá egy kajatermelő farm/fisherman's wharf) + food for the people edict: max boldogság. olyan 150-200-as lakosságig. aztán kelleni fog még pár dolog, vagy elkezdenek éhendögleni.
- health care: clinic-et hanyagold, maradj csak kórháznál. amíg nincs kórház, humanitarian aid edict - ez a kaját is ellátja, és zseniális, mert hagyja, h első 6-7 évben felhúzz egy rendes ipart.
- liberty: egy tv-adó általában le tudja fedni a szigetet, nálam mindig egy emberrel dolgoztatva maxra pörgeti. (igaz nekem van +20% liberty-m elected as capitalist-ból)
- bér: röviden és tömören, fizesd meg rendesen az idiótákat.
- lakhatás: ajánlom hozzá same sex marriages edict benyomását, és h mindenkinek ugyanannyit fizess. az idióták a bérük 1/3-át hajlandóak lakhatásra költeni, ha ketten vannak egy családban, duplázhatod. tehát ha 18-at fizetsz mindenkinek, húzz fel egy rakás apartment block-ot családoknak 12-es lakbérrel, és pár tenement-et szingliknek 6-os lakbérrel. ollé, lakhatás az egekben.
- vallás: legutolsó gondja a kétlábúnak, mert... nos, sorba kerül, nem termel pénzt, és amúgy is, ki nem szarja le? egy templom h ne sírjon a vallásos frakció, utána katedrálisok, nincs túl sok választási lehetőség. papal visittel pillanatok alatt fel lehet tolni az egekbe.
és még egy fontos apróság... viva tropico térképen lesz egy idő után (tippem sincs mikor, nekem addigra 3x megvolt 65%) egy olyan lehetőség, h +10% boldogságot kapsz valami zseniális orosz drognak hála szóval ha 57-60% között van, az is elég... bár 65% simán elérhető még árammentes helyen is. -
Austin Bailey #179 nézd meg a boldogságlistában, hogy melyik paraméter hány %-on van, és azt emeld. Nekem az a tapasztalatom, hogy a lakóházzal meg a munkakörülményekkel lehet a legtöbbet növelni (vagyis építs jobb házakat, illetve emeld a fizetéseket) és a vallás meg a szórakozás tudja a legjobban lehúzni, mivel templomból és szórakoztató intézményből viszonylag sokat kell építeni, ami meg sok pénz. -
deicide #178 köszönöm.. -
#177 Jobb házak, veszel olyan kajaelosztó piacot, meg van pár intézkedés ami miatt kb egyből megugrik (adócsökkentés meg valami nyugdíjas cucc). -
deicide #176 Sziasztok..
joggal mondhatjátok miért nem a 3. írom a kérdésemet..de úgy vélem aki játszott a 4. az 3, is ismeri!
Van 1 feladat..ami kis fejtörést okoz..
mégpedig el kell érjem hogy a boldogság 65% legyen..hát nekem nem lesz az..mi az ami a lakosságot úgy mond boldoggá tenné?
mik azok az intézkedések vagy körülmények? -
baton #175 http://konzolcenter.hu/gc-2012-keszul-a-tropico-5/
Ebben a régebbi hírben van róla szó, de a fejlesztőcsapattól még nem érkezett szerintem konkrét bejelentés.. főleg ha tényleg új motort is kap a dolog, akkor van vele bőven dolguk.. remélhetőleg minél több lehetőséget kiaknáznak majd.
http://tropico4.ucoz.hu/index/0-2
1%^^ nem tudom más fordítaná-e. -
Austin Bailey #174 nem is volt róla szó én úgy tudom -
rico86 #173 Irjátok le ki hogyan csinálná meg a tropico 5 öt hogy lényegesen jobb legyen mint a 4.
Magyarositás /4rész/ ről tud valaki valamit , készítik még? -
#172 Megerősítették, hogy készül az ötödik rész? -
baton #171 Pontosítsunk úgy hogy ezen dolgoztak, mivel már megjelent. Így maximum foltozgatnak rajta, de nem hiszem hogy ez olyan sok erőforrást elvonna a Tropico 5 készítésétől.. ami állítólag teljesen megújul (új motort és "áttervezett játékmenetet" kap?!)
Sokan ötletelnek a fórumon hogy mit merre hogyan, minek is örülnének a vásárlók ténylegesen. Talán megfogadnak belőle valamit.. tény hogy sokkal több épület fajtára lenne szükség, rengeteg kihasználatlan területtel rendelkezik a sorozat (akárcsak a sziget). -
#170 mármint annyira, h tegnap jött ki v1.02 (igaz virágboltiba) -
#169 Ezen dolgoznak most. -
rico86 #168 Lehetne variálni pl a helyszineken ne csak szigeten uralkodhassunk hanem egy afrika egy afrikai vagy ázsiai országot irányíthassnuk.
Vagy lehetne több építészeti és stílus és más börszinű és vallású emberek pl a lakosok között.
Vagy fejleszthető épületek de olyan módon hogy pl meg lehhessen nézni egy butorgyárat belülről. -
Austin Bailey #167 nem tudni róla semmit. Egyébként ugyebár a Tropico 4 is egy Tropico 3 valójában, a Tropico 2 meg tök másmilyen volt, a gyarmati időkben játszódott. Jelenleg úgy érzem, hogy ez a banán-köztársaságos téma egy kicsit kifulladt. Maximum a struktúrán tudnának változtatni, de nagyon új ötletet vinni nem nagyon lehetne. Hozzáadni is csak abba az irányba lehetne, ha ezt egy városépítőnek tekintjük. -
rico86 #166 tudja valaki hogy lesz e tropico 5 és ha igen mikor ? -
Austin Bailey #165 gondolom amikor kijött az ablakot soha nem arra kattintottál, hogy tovább a következő pályára. Egyébként a 3-hoz vagy magyarítás, szerintem tedd fel. -
deicide #164 nem tudom hanyadik próbálkozás után történt meg az hogy valóban jött 1 szöveg..hogy enyém a világ..bla..bla.. és tovább engedett..most van a vasérc küldés..
tehát vissza térve..nekem ez így nagyon talányos volt..ez az 1helyben való topogás..de valamiért megtört a jég és megyen tovább
köszönöm mindenkinek a segítséget:) -
Austin Bailey #163 Felugrik a napló, hogy megnyerted? -
#162 Te kampányt játszol vagy sandbox?
Amúgy a menüben ki lehet választani a következő küldetést, ha az előző be van fejezve.