Tropico 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Matrix has you...
rummal úgy lehet gyorsan beindítani a gazdaságot, ha nem mész mínuszba, és importálsz hozzá egy csomó cukrot rögtön az elején.
"The trees move. Do you not see it?"
Most a második pályán járok és elég nehéz beindítani a gazdaságot, majdnem folyamatosan mínuszba vagyok, alig tudok építeni. Amint volt egy kis haladás és úgy nézett ki jó vagyok csináltam mentést, hogy legalább az a része megmaradjon. Most vagyok ott, hogy sikerült Rum-gyárat építenem, az tényleg jó cucc, az elsõ pályán is bevált, de eddig rémálom volt a fejlõdés, meg a pénz.
Valószínûleg túl sokat építek egyszerre, még rá kell éreznem, hogy mikor mit kell és szabad, mit bír el a lakosság vagyis a büdzsé.
2.) ja, ez a lelõhelyes dolog félreérthetõ volt ezek szerint. Igen, a megfelelõ helyre raktam le a bányát, de volt a földön pár dombocska, azok a külszíni fejtéshez kellenek, oda szokott menni a kis bányászom, na Én a lerakásnál egy jó adagot eltüntettem. Ez lényeges vagy nem számít, mert úgyis a megadott mennyiséget tudja kibányászni? Vagy tök lényegtelen az egész, mert 500-at mindenképpen ki tudok belõle szedni és úgysem ez lesz a gazdaságom alapja 😊
The Matrix has you...
2) lelõhelyeket akkor mutatja, h elõkapod a bányát és le akarod rakni, vagy ha nézegeted sziget erõforrásait (sry, nem jut eszembe pontosan hol tudod kiválasztani), és ott kiválasztod vasat
Elkezdtem Én is egy kalandot 😊
Elolvastam minden hsz-t, van amit többször is, köszi utólag is, sokat segítettek az indulásnál.
Van azért még pár dolog ami nem tiszta és nem tudok rá megoldást:
1.) Jó pár munkahely betöltetlen marad. Ezen csak a fizetés emelésével lehet változtatni? Így viszont elég nehéz mindig egy szinten tartani a fizetéseket, mert a garázsban meg a szállítóknál úgy tûnt beérik kevesebbel is. Minek fizessek nekik többet akkor?
2.) A vas-bányát rá lehet rakni a lelõhelyre? Mert nekem speciel eltûntek a kis vörös dombocskák. Vagy ez csak grafika és a termeléshez nincs köze?
..lesz még kérdés, de most nem jut eszembe már amit akartam..
The Matrix has you...
És pontosan mit jelent az emberek feje fölött a kis egészségügyi kereszt meg a kés, villa? A szolgáltatás minõségére utal?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
boldogságnál a lista alap, azon kívül... ilyen sorrendben érdemes szvsz csinálni a dolgokat:
- szórakoztatással a legegyszerûbb feltolni, mivel az pénzt is termel. a legjobb alapból a gourmet restaurant és nightclub párosa, mindketten áramot igényelnek. ezen kívül zoo az ász, de ahhoz meg turisták is kellenek, vagy... athletic trait és sports complex. a teljes bérüket hajlandóak az idióták elkölteni szórakoztatásra, szóval annyira állítsd a díjat.
- kaja: három különbözõ élelmiszer (1-1 ranch cattle és goat üzemmódon, hozzá egy kajatermelõ farm/fisherman's wharf) + food for the people edict: max boldogság. olyan 150-200-as lakosságig. aztán kelleni fog még pár dolog, vagy elkezdenek éhendögleni.
- health care: clinic-et hanyagold, maradj csak kórháznál. amíg nincs kórház, humanitarian aid edict - ez a kaját is ellátja, és zseniális, mert hagyja, h elsõ 6-7 évben felhúzz egy rendes ipart.
- liberty: egy tv-adó általában le tudja fedni a szigetet, nálam mindig egy emberrel dolgoztatva maxra pörgeti. (igaz nekem van +20% liberty-m elected as capitalist-ból)
- bér: röviden és tömören, fizesd meg rendesen az idiótákat.
- lakhatás: ajánlom hozzá same sex marriages edict benyomását, és h mindenkinek ugyanannyit fizess. az idióták a bérük 1/3-át hajlandóak lakhatásra költeni, ha ketten vannak egy családban, duplázhatod. tehát ha 18-at fizetsz mindenkinek, húzz fel egy rakás apartment block-ot családoknak 12-es lakbérrel, és pár tenement-et szingliknek 6-os lakbérrel. ollé, lakhatás az egekben.
- vallás: legutolsó gondja a kétlábúnak, mert... nos, sorba kerül, nem termel pénzt, és amúgy is, ki nem szarja le? egy templom h ne sírjon a vallásos frakció, utána katedrálisok, nincs túl sok választási lehetõség. papal visittel pillanatok alatt fel lehet tolni az egekbe.
és még egy fontos apróság... viva tropico térképen lesz egy idõ után (tippem sincs mikor, nekem addigra 3x megvolt 65%) egy olyan lehetõség, h +10% boldogságot kapsz valami zseniális orosz drognak hála <#idiota>#idiota> szóval ha 57-60% között van, az is elég... bár 65% simán elérhetõ még árammentes helyen is.
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
joggal mondhatjátok miért nem a 3. írom a kérdésemet..de úgy vélem aki játszott a 4. az 3, is ismeri!
Van 1 feladat..ami kis fejtörést okoz..
mégpedig el kell érjem hogy a boldogság 65% legyen..hát nekem nem lesz az..mi az ami a lakosságot úgy mond boldoggá tenné?
mik azok az intézkedések vagy körülmények?
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Ebben a régebbi hírben van róla szó, de a fejlesztõcsapattól még nem érkezett szerintem konkrét bejelentés.. fõleg ha tényleg új motort is kap a dolog, akkor van vele bõven dolguk.. remélhetõleg minél több lehetõséget kiaknáznak majd.
http://tropico4.ucoz.hu/index/0-2
1%^^ nem tudom más fordítaná-e.
Magyarositás /4rész/ rõl tud valaki valamit , készítik még?
Sokan ötletelnek a fórumon hogy mit merre hogyan, minek is örülnének a vásárlók ténylegesen. Talán megfogadnak belõle valamit.. tény hogy sokkal több épület fajtára lenne szükség, rengeteg kihasználatlan területtel rendelkezik a sorozat (akárcsak a sziget).
Vagy lehetne több építészeti és stílus és más börszinû és vallású emberek pl a lakosok között.
Vagy fejleszthetõ épületek de olyan módon hogy pl meg lehhessen nézni egy butorgyárat belülrõl.
tehát vissza térve..nekem ez így nagyon talányos volt..ez az 1helyben való topogás..de valamiért megtört a jég és megyen tovább
köszönöm mindenkinek a segítséget😊
Amúgy a menüben ki lehet választani a következõ küldetést, ha az elõzõ be van fejezve.
Nem az elsõ küldiben kell bányát nyitni?
ide mehet nyugodtan, szerintem bedobtuk kedvencekbe mindannyian azt a témát is 😊
ezért nem értem ezt az egészet!
vagy Absolute Power elsõ küldetésérõl van szó? ott meg 65% happiness kell azt hiszem
nem igazán világos az elsõ küldetés mit is kell pontosan csinálnom.. lényegében már 50 éve uralkodom..laknak a városban 715..a Svájci bankban van 33.000 dollárom..a sziget mátr tele van építve még sincs vége a küldetésnek!
Kellene nekem 1 kis segítség..
mivel én még nem igen játszottam ilyen játékkal..
kissé megvagyok akadva..
kérdésem a 3. résszel lenne kapcsolatos..!
Most kezdtem bele a játékba és keresek magyar nyelvû leírást hozzá, esetleg magyarosítást.
Ha valaki tud valamit 1 linket megköszönnék.
megszüntetni, ööö... elvileg igen, gyakorlatilag nem. másfél év, mire a farmerjeid elkezdenek újra normálisan termelni ha váltasz, és ahogy idõvel egyre képzettebbek lesznek, egyre kevésbé számít az, hogy mennyire fos a föld, ugyanúgy termelni fognak. valamint ajánlom termelést kiegészíteni importtal - a cukor olcsó, a rum ami belõle készül ellenben baromi sokat ér, nekem volt, h az *egész* gazdaságom egy 200 fõs szigetnél 2 cukor farmon + egy importáló dokkon és egy rum distillery-n alapult, ofc booze baron háttérrel. és gusztustalan mennyiségû pénzt hozott a konyhára.