1462
-
#129 nézz rá béta fórumra, biztos vagyok benne, hogy találsz megoldást -
#128 fogom ma tolni a játékot ilyen ~ebéd után, streamelek is, este 6tól pedig viheti valaki -
#127 -
#126 2 perces cd, lol, hát az tényleg nem túl effektív :D -
#125 nem tud valaki klienset valahol a neten? neklem pecser az elejen megakad es nem tolti le a gammat tovabbra sem.. -
#124 Lehet végülis az heal volt, nem vettem észre. :D
De 2 perces cdvel aztán tökmindegy.
(lvl7-en viszont nem volt telekinezis az biztos) -
#123 hmmm, akkor szar a datamine-olt skill list :D -
#122 ui nem gáz végülis, mert max lesz rá írva egy könnyed addon. :)
Lvl 7-en sem volt még healem. Elején én is csak néztem, hogy mi van esperrel. :D -
#121 - ui szerintem nálad vga lesz, nálam pöccre reagált mindenre
- nda skill list szerint mindhárom healing képes class (gslinger, esper, medic) lvl6-on kapja az első healing skillt, mondjuk én sem értem, hogy kezdésnél miért nem, bár level 6-ra viszonylag könnyedén, és hamar el lehet jutni
- statokkal is egyetértek, bár nekem az esper combat mechanicja sem teljesen tiszta -
#120 Ja igen. A statok se voltak igazán tiszták, hogy mit/hogyan, meg hogy mire is kellene nekem gyúrnom. -
#119 Na én csak a negatívokat írom le :p
- ui: sajnos itt is az van mint mostanában minden mmonál, azaz akad. Megnyomod a gombot, és nagyon lassan tölti be a dolgokat. Főleg a bag, meg a map volt idegesítő (persze lehet csak a szar vga miatt ilyen).
- víz borzalmasan néz ki
- már lennt említett csúszás (release előtt valószínűleg ki lesz javítva)
- nem annyira játékosbarát az elején (ebben wowtól át lehetne venni, hogy az egyes ui elemek csak akkor elérhetőek, ha már ténylegesen tudja is használni az ember)
- memory leak: fél óra után szinte már játszhatatlan volt nálam, ha sokat rohangáltam
- nem értem hogy a healer class miért nem kap heal spellt az elején, ha már gyengébben üt, mint a többi
- scientist nem nekem lett kitalálva.
Ezeket leszámítva nagyon jó a játék, nagyon gyorsan eltelt ez a nap. :D -
#118 :\ ja, akkor vga
illetve ez még korai béta, simán el tudom képzelni, hogy javul a helyzet akár napokon / heteken belül, meglátjuk
béta fórumot kéne átnézni ezügyben, #84-ben adtam hozzáférést -
#117 Hát én hiába nyomogatom toggle frameratet, nem mondja. :D
2 hete volt driver frissítve kb.
View distance fele, fog minimumon, texture medium, shadow low, fxaa 0, cluster min/low, trilinear filtering. És így is akad i5 2300 proci meg 6gb ram mellett. -
#116 reggel beléptem, feltoltam mindent maxra, és perfektül futott (atim van nekem is, picivel jobb annál, és stabil 60 fps volt - CTRL + R megmondja)
nem lehet, hogy driver para, vagy ilyesmi? -
#115 Nem hittem volna, hogy ez miatt a játék miatt kell majd új videokártyát vennem. R4870 nem nagyon bírja úgy, ahogy én szeretném. :D -
#114 Ez nekem is fura, már csak azért is, mert bejelentették a LAS-t (limited action set), ami max 9 skill használatát engedélyezi, szóval nem értem. -
#113 group finder menüpont -
#112 Nálam is instant preorder lesz, egyedüli problémám a raid grpok nagysága, ha tényleg 40 fős raideket akarnak ahoz találni magad mellé még 39et necces lesz. -
annyival kiegészítem, hogy szerintem nem csak 9 slot van a skilleknek, lehet kipakolni további barokat is, illetve persze gyorsbillentyűk is vannak a további barokhoz -
#110 No, hát köszönöm, hogy kipróbálhattam. Eddig is bejött a game videok meg review-k alapján, de most már biztos, hogy instant pre-order, amint lehetséges :)
Toonokat nyugodtan töröld, ill. töröljétek, én majd csak akkor szeretnék visszanézni (ha addigra nem lesz cbt accountom), amikor a medic meg az engineer bekerül a játékba.
PRO
Megjelenítés:
- bár ez szubjektív, de nekem a világ rettentően bejön, kicsit borderlands, kicsit team fortress 2, kicsit star wars
- a részletekkel nincs gond, minden nagyon szépen, igényesen rajzolt és modellezett, spell effektek is nagyon mutatósak, esper skilljei nagyon el vannak találva
- egyszóval unikumnak számít a mostani nagyon steril, nagyon "valósághű" mmo-k között
Animációk:
- végre, végre, VÉGRE! normális combat fluidity, ha "ellövök" egy skill-t, akkor az el van lőve, nincs fél seces delay, nem kell még egyszer megnyomni, nem rángatózva üt, rúg, lő a karakter
- mozgások szintén rendben, külön öröm, hogy ugrás után leérkezésnél "meginog" a karakter, nem mint egy darab szar úgy esik le (ezek apró dolgok, de az összképen nagyon tudnak rontani és javítani is), futás eleinte furcsán hathat (erős irányváltásnál rajzfilmesen csúszkál a karakter), de ez valószínűleg a rajzfilmes stílus miatt direkt így lett csinálva, harcban abszolút nem zavaró, nem métereket csúszkálunk, szóval nincs vele gond
Karakter generálás:
- Johnny mindent leírt, a Mecharik és a Drakenek nagyon durván jól néznek ki :D
Fejlődés:
- core questek-ben nincs változás, öld meg, hozd el, vidd el, keresd meg, pozitívum, hogy nem kell "leadni" a questet és interaktívak a feladatok --> sokszor beszél hozzád a questgiver, hogy mit, merre, meddig, miért, remélem ez végig így marad (nem csak az első pár questnél)
- path-ok: nem volt időm nagyon elmélyülni ezekben (sem), de amit láttam, az nagyon impozáns eddig, settler-el eleinte különböző buff stationoket építhetünk kijelölt pontokon elszórva a mapon, (speed buff, regen buff, res station stb.) természetesen ezeket minden odatévedő player használhatja, házak és egyéb camp-ek, station-ök majd jönnek idővel gondolom. Scientist kap egy probe droidot, amivel lehet scannelni a különböző organizmusokat a bolygón, és ilyen jedi holocron szerű kockákat keresve folyamatosan kapjuk az infokat a bolygó múltjáról, mindezt egy kellemes robothang tolmácsolásában, ami alapból jizz in my pants :)
- skillek: szintlépésnél automatikusan kapjuk a class skilleket, plusz a path skilleket (a szerint, hogy milyen utat választottunk az elején értelemszerűen), 9 slot van a képességeknek, használhatunk seteket, amiket ízlés szerint variálhatunk majd a későbbiekben. Nem tudom, hogy elegendő / kevés lesz e a 9 skill slot, de a harc az elejétől kezdve rendkívül élvezetes azzal a néhány skillel is (plusz dodge ugye), amik közül jópár chainskill szerű. Esper alap támadó skillje pl. 3 részből áll, elsőre ha ellövöd a skillt cast-time után sebez, és egyúttal betölti a második és harmadik részét a skillnek, ami instant ellőhető (egymás után), de nem kötelező szekvenciálisan az első után, közben lehet kombózni a többi spellel / skillel, nem tudom, hogy ezeknek van e hatása / szerepe, feltételezem igen. Ez így leírva elég hülyén hangzik, de ettől jobban nem tudom elmagyarázni :) Lényeg, hogy a skillek nagy része nem faék egyszerűségű instant skill/spell.
CON
- hangok, zene halk volt, gondolom ez a cbt "sajátossága" még
- addiktív
- semmi hír még a pre-orderről
- nade, hogy tényleg írjak valami negatívumot a fentebb említett enyhe csúszkálást mondanán, ezen kívül más nem nagyon jut eszembe.
Ez a 3-4 óra meggyőző volt, az meg hogy mennyire lesz időtálló a játék, kiderül a release után. -
#109 Én még nem kaptam meghívót, pedig szívesen kipróbálnám a játékot, nekem ez a stílus tetszik. -
ricsa008 #108 Én is kitöltöttem :) -
#107 mai napra már ki van adva az acc délutánig, utána nyomom egy picit, majd estére #105 kapja, aztán ha még páran kitöltitek a gugli doksit, akkor csinálok valami normális beosztás-szerűt
egyelőre nyilván a hétköznap nappalosok járnak jól, perpill ti hárman vagytok hétfőtől péntekig egy 8 órás időszakra :) -
#106 +1 jó volt a stream -
#105 +1, hogy te legyél a házigazda
Én is kitöltöttem a Google form-ot.
Ha lemaradtál a stream-ről akkor itt megtudod nézni Link1 Link2 -
#104 Nem lattam a streamet, azert kertem ujabbakat :) A kovetkezot megprobalom elcsipni - ha lesz. Kivancsi vagyok mi ez, egyedul a housing videot lattam par hete, az tetszett es otletes volt. -
#103 Hja, ígértem rövidke beszámolót. Próbálom "időrendi" sorban összeszedni a dolgokat.
Letöltés, patchelés, ilyesmik: teljesen jó, nem volt vele semmi probléma.
Beállítások: Rengeteg minden állítható, van pl. külön addon fül a beállításokban, ahol (ha jól láttam) a készítők által létrehozott addonok (inkább mondanám moduloknak) már ki-be kapcsolhatóak, gondolom ide jönnek majd a userek által csináltak is. Pici bug volt a key bindingeknél, de egyébként frankó, lehet külön accounthoz definiálni beállítást, meg karakterekhez is.
Karakter generálás: Teljesen korrekt, csúszkás rendszer, sokféle kinézet, 6 igen-igen eltérő kinézetű faj (van 2 hasonló humanoid, a többi teljesen egyedi). Kasztok közül 4 érhető el (lentebb ezekről írtam), hármat kipróbáltam, faszás, eltérő játékstílus.
Grafika: szépek a tájak, a kék frakció (nemtom a nevét sorry) gyönyörű havas tájon kezd, a piros pedig egy teljesen eltérő, mindenféle energia kapus - tengerpartos - sziklás helyszínen. Nem sokáig jutottam, de szép volt nagyon minden. Karakterek kinézete rendben, picit a "mesésebb" fajta, nekem bejött. A kardok különösen szépek. Spell effektek szintén.
Hangok: Itt éreztem pici hiányosságot, egyrészt halk, másrészt nagyon kevés volt a zene (kb. semennyi). Szerintem itt még van mit dolgozni.
Harcrendszer: Nálam csillagos 5-ös. Van benne dodge rendszer, a legtöbb ellenséges spell "skillshot", tehát látod egy rövidke ideig, hogy mely területre nyomják el, és ki tudod kerülni. Ugyanígy a karakterek spelljei is skillshotosak, ha tabbal kijelölsz egy ellenséget, akkor automatikusan azokra irányítja, egyébként meg mi is célozhatunk. A legtöbb spell eltolása közben lehet mozogni, jó kis pörgős, fluid a harc.
Egyszerre (legalábbis az elején) csak egy ellenféllel küzdünk, és elég is, mert erősek. Próbáltam összeszedni egy 4-5 fős csoportot, le is csaptak hamar, pedig csak aoe spelljeim voltak.
Quest rendszer: AWESOME! Van a normális quest rendszer (menj oda, aktiválj tárgyakat, ölj szörnyeket, a szokásos). Annyi, hogy legtöbbször le lehet adni a questeket "rádión", nem kell vissza szaladgálni. Ami viszont nagyon-nagyon-nagyon epic cucc, az a másodlagos quest rendszer. Választani kell a karakter kreálásnál 4 irány közül: soldier, scientist, explorer, és settler. Ettől függően kapunk úgynevezett path questeket, amik nagyon faszásak. Soldierrel ilyen hullámokban támadós questek vannak (talán a riftben voltak ilyesmik a riftek), explorerrel meg kell másznunk hegyeket, érdekes barlangokat kell felfedeznünk, etc. (ala gw2 poi-k, csak itt sokkal királyabb), scientisttel gyűjtögetni kell, settlert nem próbáltam. Lényeg, hogy nagyon megdobják a questelést hangulatilag, nagy piros pont érte. Kapjuk egyrészt random arcba ezeket a questeket (elérsz egy helyre, és szól a játék, hogy a közeli hegy tetejére ugyan tegyél már le egy ilyen radart), másrészt van hosszabb távú feladat (fedezd fel az adott terület X százalékát).
Fejlődés, karakter dolgok: Nagyjából standard, spelleket automatikusan kapod szintlépésnél, gear progression a szokásos (light - medium - heavy armor, kb. szokásosnak mondható fegyverek). Fejlődés mértéke a szokásos, az elején könnyű meglépni pár szintet.
Performance: Streameléssel együtt szaggat picit, egyébként teljesen rendben van, más játékosoktól, effektektől nem szaggat be. Persze nagy tömeggel még nem találkoztam.
Story: Valami fő story van, de átpörgettem, nem tudom, mennyire mély. Tippre nem annyira hangsúlyos.
Balance: Amennyire meg tudtam ítélni, mindegyik kasztnak megvannak az erősségei, egyikkel sem éreztem nehezebbnek az első perceket. Lehetett haladni, nem ártott kikerülgetni az ellenség spelljeit, de azon kívül nem találkoztam a szokásos gyermekbetegségekkel (ranged kasztok erősek, melee-k gyengék, nehezek).
Eddig jutottam, igazából pár szintet léptem, majd még igyekszem haladni tovább, illetve majd akinek tudok adni accot, az megtapasztalja a többi dolgot :) -
#102 most nálatok a labda, én szerintem nem túl sokat fogom tolni, annyi lesz a jelentkező
de persze, ha játszok, streamelem (bár picit szaggat tőle, de nem vészes)
ami rohadt irritáló, és azt hiszem, a streamen nem látszott: (gondolom védelemből) az egész játék teli van vízjelezve az account neveddel, eszméletlen idegesítő :D
de ha jól láttam, a streamen elmosódik -
#101 +1
(stream mehetne meg tobb is majd) -
#100 +1 -
#99 +1
(Szerintem még nem fogják megadni, 500+ hozzászólás kell a témában, ha jól tudom) -
#98 házigarazdálkodjak? könnyebb lenne úgy a banner segítségével szervezni ezt a bigyót
ha elfogadjátok, toljatok plz pár hszt, hogy igen
itt van egyébként a gugli form eredménye, ez alapján próbálok majd beosztást csinálni -
#97 uh, rettentő sokan lettetek :(
próbáljuk ki ezt a gugli formot, hátha segít rendezni a káoszt -
#96 priv ment -
Yed #95 closed beta még, és info sincs róla mikor lesz open. -
ricsa008 #94 Én is töltöm ! hétvégén még nekem is jó lenne de jöv héten már dolgozom... -
Yed #93 Sziasztok
Én is szívesen kipróbálnám ha lehet, jelenleg szinte bármikor ráérek. -
#92 hát, ma éjjel már oda van adva, holnap napközben is, holnap este jó lehet? -
#91 Én is dolgozok, úgyhogy munkaidőben sajna nekem sem jó, de engem az sem zavarna ha pl éjfél fele kerülne hozzám. -
#90 kb. 1-1,5 óra, éjszaka bele tudok most nézni