4680
banner
  • BoneDragon
    Huh elég sok bug van benne, viszont az a sárkány gyönyörű.
  • wedge31
    Érdemes megnézni ezt a videót is hátha valaki azt hiszi, hogy lehet majd ész nélkül vagdalkozni tervezés nélkül, hát nem lehet...

Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.10.08. 10:36:12
  • MrAndree
    Mondjuk kb minden Bw játék sztorija ez. Talán az egy szem Da 2t kivéve, de annak szidták is a történetét rendesen. DLCktől én annyira nem tartok, pont a bioware elég tartalmasakat szokott csinálni (shadow broker, vagy az ME 3hoz a citadel is bejött). Persze adnak ki ők is "lópáncélt" de azt nem veszem meg.
  • ratgab
    Főbb vonala nagyjából minden Fantasy RPG-nek tök ugyanaz...

Witcher 3-al meg megint csak korai összehasonlítani, mert kb annyit tudunk arról, mint DA 3-ról: Jön és jónak ígérkezik. (Kettőnk közt én az összes W3-as videón azt látom, hogy az egy sandbox W2 lesz...semmi újat nem láttam még a lovagláson kívül, ami meg önmagában kevéske lesz újításnak).

Fizikális porfogóból így is van éppen elég azt köszönöm nem kérek. Nő kinézet...no comment.
  • TBTPumpa
    Story? Nézd meg az első kettő trailert abból kiderül számodra, hogy mi a történet fő váza.
    Cassandra el is mondja: Te vagy az egyetlen túlélője a csatának és csak te mentheted meg világunkat a pusztulástól. Ja meg a templomosok (templáriusok?) meg akarnak minket ölni, meg a Mágusok is, mert ők bekattantak a második rész végén és ezért is mi vagyunk a hibásak. Így gonosz mágusokkal és templomosokkal kell megküzdeni 1-1 sárkány között.
    Megint van egy hős, aki megmenti a világot és megint lesz egy High Dragon, aki a "Veszedelem" vezére. A végén meg úgyis a jó győz, mint mindig. Remélem itt is lesz egy multicolor befejezés, és remélem szövetségre lehet lépni a sárkánnyal, mert az közös érdekünk lenne (mint a ME3 végén a Reaper-ekkel való közös happy end).

Dióhéjban az első rész is erről szólt, de ott is voltak más irányok a sztoriban. Itt is ez a fő váz, de persze lesznek másabb irányok itt is a sztroriban természetesen. A második rész története nem erről szólt. Viszont kíváncsi leszek, hogy hogyan hozzák át az első rész karakterét és a második rész bajnokát.
    Kíváncsi vagyok rá, de eddig semmi olyat nem mutattak nekem, ami megérné a 0day vételt és a 14 000 Ft-ot.
    + egy rakat küldetéses DLC lesz hozzá, ami megint plusz kiadás.

Ott van a Witcher 3, tartalmilag talán még nagyobb is lesz, mint ez a Dragon Age. Szebb is és olcsóbb is egy ezressel.
    Ráadásul ott még fizikális cuccot is kapunk (fémtok, poszter, matrica, térkép, zenei cd stb), nemcsak egy műanyag tokot.
    Nem mellesleg a Witcher 3-ba a nők nőnek néznek ki, nem pedig valami nőnemű képződményeknek...

Ettől függetlenül várom ezt a játékot is. Remélem, hogy nem fog akkora csalódást okozni, mint az előző rész. De 14 000 Ft-ot nem ér meg számomra. A DA2 és ME3 fiaskó után pedig nehezen tudok már nekik hinni.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.08. 10:03:43
  • ratgab
    Mintha eddig nem láttam volna itt ezt a videót, de érdekes:

Nagyméretű ellenfelekről: Sárkányok, óriások
  • ratgab
    Mindenféle elfogultság nélkül, amit én láttam és hallottam az eddigi videókból:

Van itt hatalmas játéktér (szabadon bejárható terület lesz ha minden igaz), lesz újra taktikai nézet, lehet újra szabadon barbizni a csapattagokkal. Lesz jóféle kraftrendszer... Lehet szarakodni a várunnkal is majd. Hát most hirtelen ennyi jut eszembe. Jah és lesz hátasunk is ha éppen valakit ez is vonz (+ feature-t szeressük... én örülök neki). Tetteink kihatással lesznek a lehetőségeinkre (pl. ha elég befolyást szerzünk 1-1 területen, akkor élhetünk hatalmunkkal pl. egy korábban lerombolt híd újra felépülhet és hasonlók).

Lesz itt még némi politikai, gazdasági, illetve kémkedési rendszer is szerény véleményem szerint. Lehet majd területet foglalni (az adja vajon a hatalmat?) És lesz még multiplayer is ME3 mintájára, amiről én eddig csak ódákat hallottam zengeni a multit kipróbáló játékosok szájából. Szóval ez is jó lesz. Én úgy látom minden elem adott lehet egy nagyon jó kis DA3-hoz. Túl korainak tartom a vészmadárkodást.

Második részt nézzük csak ott mik voltak a kritikai elemek: Kevés helyszín (hatalmas játéktér lesz, szóval ez talán nem lesz gond), nincs taktikai nézet (javítva), nem lehet szabadon öltöztetni a csapattagokat (ez is javítva). Kevés fegyver, nem volt kraft (lásd lentebbi képet erről a két elemről... 100+ fegyver és mindenféle anyagból elkészíthető ruhák, cuccok engem arról győznek meg, hogy ez is rendben lesz). Ebből is úgy látszik, hogy azért hallgattak a játékosok sirámaira.

A harcrendszer az tény, hogy nagyon úgy néz ki a második rész irányvonalát követi a pörgéssel-forgással. Ez valakinek vagy bejön, vagy nem jön be. Személy szerint nekem nincs vele bajom.

Történetről meg kutyafülét se tudunk még. NPC-kről meg én azt mondom lássuk milyen a személyiségük. Én biztos vagyok benne, hogy sokunk megleli egyikben-másikban majd az aktuális kedvencét. Bio azért nemigen szokott rossz csapattagokat kreálni.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.10.07. 22:49:35
  • j0nNyKa
    melyik platformon lehet már kipróbálni a játékot?
  • ratgab
    Egyébként is gamer körökben most az előre fikázás a divat... Manapság már mindenki megmondóember.
  • wedge31
    Totál másképp játszok majd csávókám pl egyszer se használta taktikai nézetet valszeg valami könnyü fokozaton tolta...
    De a storyról mit tudsz? nyugodtan mond ha nem túl spoileres mert én eddig semmi lényegest nem halottam
  • Myselor
    a legutóbbi gameplayben elég sokminden látszik és nekem nem igazán tetszik jobbra számítottam nem sokkal különb mint a második rész.ez meg így kevés lesz kitérdekel a kurva drága grafikájuk:) a történet sem tűnik valami nagy dolognak,nemtom de nem panaszkodok nekem nem igazán nyerte el a tetszésem pedig először nagyon vártam:)
  • wedge31
    Hát ez az, hogy még semmit se tudunk de sokaknak már megvan a véleménye...korai még.
  • Myselor
    viszont így tényleg elbasznak mindent,nem tud senki szerintem olyan dolgot felhúzni ezzel a játékkal kapcsolatban sem ami kiemelkedő lenne,és annyira fú de jó lenne:) a 2nél jobb lesz ennyit tudunk ezen kívül semmi.mindenki találgat és valószínüleg nem azt kapja senki amit vár:) biztos megéri nekik még így is de hát na
  • TBTPumpa
    Gondolom köti őket a szerződés. Nem egy évre kötnek egy ilyen szerződést és nem a fejlesztők kötik, hanem a BioWare elnökei, az öltönyös fejesek. Nekik aztán rohadt mindegy, hogy mi kerül ki a csapat kezéből, csak pénz legyen belőle. EA meg végképp tojik az egészre.
    Legjobb példa, amikor a Mass Effect 3 botránynál a BioWare elnöke hogy védte a játékot és, hogy kiállt amellett a multicolor befejezés és totál logikátlan történet mellett. Mondván, hogy ez igazi BW minőség. Na persze...

Én is örülnék neki, ha a BioWare lelépne az EA-től, akkor kapnának tőlem újra 90-100%-os esélyt, de így, hogy az EA így bekebelezte őket és hogy ennyit romlott az összkép...
    De a Blizzard-ot sem értem. Anno a Vivendi égisze alatt még megvolt a józan eszük, jött az Activision és azóta azon vannak, hogy teljes erővel sárba tiporják mindazt, ami régen a Blizzard védjegyét jelentette.
    Őket sem értem miért nem lépnek le, az nem indok, hogy nem találnának másik kiadót. A francokat nem, ekkora múltú és tehetséges fejlesztőcsapatokért rengetegen kapkodnának. De ugye az nem az üzletemberek érdeke...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.07. 22:12:37
  • Myselor
    azt nem értem hogy miért nem támogatják őket mások,miért nem mennek máshova bio-ék ez nagyon gáz így.
  • Although
    Szinte minden körülmény esetén neked adnék igazat. De az EA egy szar fegyveres dlc-t 5e-ért adott anno. Már rég lemondtam a verselő fa szintről ami az DA:O-ba volt. Már most is sokkal jobban akció játék mint sokan szeretnénk, és ezt ahogy várható volt 14e körül fogják adni még pcre is. Persze lehet nincs igazam. Általában objektiv vagyok, de az EA-val kapcsolatban nehéz. Párszor már felhúztak nem is kicsit. Még az SWTOral is ott is lenyeltek egyhavi pénzemet.
  • Myselor
    nem hiszem hogy drágább lenne a játék ha értelmesebb karaktereket készítettek volna és lenne fegyvertok meg 1-2 apróság még de persze ez a hűű de nextgen grafika(nem az) igen csak költséges lehet:)
  • Although
    Fene se tudja. Ez humán erőforrás a programozók és egyéb dolgozók ezen a területen borzasztó drágák. David Gaider beszélt is róla karakterre fizetik őket. Már így is elég drága lesz ez a játék, nyilván mérlegelik mire mennyit költenek. Pláne egy EA. Magához képest már így is belenyúlt a zsebébe, mivel a régi rpsek durván lehúzták amit csinált már a DA:O expansionál. Bionál tudjuk mi a lényeg. Pont nem kellene mint a másik nagyágyú elinduljon az akciójátékok felé, mert akkor ami minket érdekel arra nem lesz pénz, és úgy leszarom a grafikát meg a van pánt nincs pánt témát ahogy a Bio rajongók nagy része is. Már így is sokba lesz nekem ez a játék. Persze azoknak akik warezolnak ez nem szempont.
  • wedge31
    Szerintem mindannyian beleegyeznénk ha ez lenne a játék legnagyobb hibája de ettöl még zavaró ez tény.
  • Kandurex
    Ez egyszerűen ostobaság! Én pl. mit nem adnék, hogy a Dark Souls mondjuk Bloodborne motorral dohogna..pedig kibaszott jó így is, csak nyomna a latba...sokat!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.10.07. 21:26:26
  • Kandurex
    Pontosan, nehogy már takargassuk az igénytelenséget!
  • EFRM
    egyetertek, szorakoztat vagy nem - ez a kerdes a tobbi csak fluff..
  • ratgab
    Mondandód első felében azért erősen sarkítassz.

Értem én, hogy a beleélésben nektek sokat számít.

Nekem már elég ha szórakoztató... Sallang már nem tud érdekelni.

Nem várok tökéletes játékot, mert olyan nincs, nem volt és nem is lesz.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.10.07. 20:59:43
  • Sir Quno Jedi
    Fogadjunk, hogy egy 2014-es AAA+++ autókában is zavarna, ha a kerekek hetszögletűek lennének és nem mozogna a felfüggesztés, vagy nem lenne tolatólámpa és fáklámpa stb. Apróságoknak tűnnek ezek, de rohadtul illúziórombolók.

Beleölnek sokezer órányi fejlesztést a karakter kreátorba (hány ragya van a pofáján), meg a páncélokba, ruhákba, hogy valószerű legyen és akkor ilyen alapvető banánhéjakon elcsúsznak. Egy indifosnál ez nem szempont, de egy megastúdió gigaprojektjénél ez szánalmas szarvashiba.

Ettől még lehet jó, vagy rossz a játék, de azért ne legyünk már vakok.
  • wedge31
    Ezt inkább bizd rám.
  • ratgab
    És tényleg ez az egyik legfontosabb játékelem, hogy nincs fegyvertok, meg hogy tartja a fegyvert? Asszem én is kezdek nagyon öreg lenni, mert ezt most megint nem értem, ahogy a korábbi, hogy néz ki a karakter, meg ki a buzi, ki nem buzi témát sem.

Az én szememben még mindig egy célja van minden játéknak. Vagy szórakoztat vagy nem... De hogy keressem a hibát az már nekem nem megy.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.10.07. 19:53:11
  • j0nNyKa
    ne etesd kérlek, minden topicot ezzel a skyrim utálattal spamel
    in fact törölni is fogom innentől kezdve
  • Pares
    Kösz, de nem kell videóról megnéznem azt, amivel jelenleg is játszom. Debil Skyrim? WUT?
  • TBTPumpa
    Mert akkor még 2009-et írtunk. Olcsóbb volt a kenyér, az üzemanyag, a cigi és a sör is. Erősebb volt a forint is (nem volt ennyire elrugaszkodva sem a frank, sem az euró) és más színű politikai "csoport" uralkodott kicsiny országunk felett . Akkor még a többség Windows XP-t használt, hisz még csak akkor debütált a Windows 7.
    Azóta elég sok minden változott. Még generációváltás is történt konzol fronton. De ez a dolog még a 2009-es vonalat idézi, ami nem épp "nextgen" feature.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.07. 14:56:23
  • Although
    Szerintem hasonlítsd már össze ezzel, ahogy a karakterek mozgatják a fegyvert pl. Ez egy jó review volt anno. Persze a grafika a hosszú fejlesztés miatt már nem volt csúcs, de maga az egész ki van dolgozva. IGN interview

Ez meg úgy debil ahogy van. Persze ez csak egy elem. Nem ezen fog múlni, de ebbe még a szintén debil Skyrim is jobb.
  • Myselor
    mert akkor még elnéztük gondolom most viszont már azért illene,nextgen grafika megvan de erre nem futja?más játékokban már igencsak megcsinálják
  • Pares
    "milyen pofás a DA:O karakteranimációja, van fizikája"

Szerintem meg az Originsnek az animációk és a harc statikussága voltak a legnagyobb gyenge pontjai.
  • Pares
    Fegyvertokok a DA:O-ban, sem voltak, ott miért nem zavart senkit sem?
  • Myselor
    hát ez elég siralmas .tényleg annyira illuzió romboló hogy nincs fegyvertok még egy fable-ban elmegy de azért itt egy witcher mellett elég gáz.a fegyverek sem igazán tetszenek a páncélok is lehetnének jobbak, a harc sem igazán tetszik olyan ugrabugra az egész fura.majd meglátjuk eddig nem nagyon vagyok oda érte sajnos
  • Pluskast
    Nem tudom. Szerintem a Midle Earth elsősorban egy hack&slash játék, ami gyakorlatilag nem szól másról mint hogy, hogyan és mennyi orkot nyírsz ki, amiért (meg a kombókért) kapod szépen az xp-t. A dragon age meg elvileg egy RPG. A harc természetesen fontos a játékban, de azért más is van benne.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.10.07. 12:26:57
  • Pluskast
    Én kb a manapság megjelenő játékok nagy részével vagyok így. Általában túl egyszerűnek találom őket. Komplexebb stratégiai játék már alig jelenik meg (talán a paradoxos játékok még úgy ahogy, bár a készülő HOI 4 videói sajna nem sok jót mutatnak). De ez szerintem "generációs probléma". A mai húszon éves fejlesztők nyilván totál máshogy gondolkoznak a játékokról mint az én generációm. Úgyhogy megszoksz vagy megszöksz :)
  • Különc
    De ez multiplayer, igaz? Semmi interakció nincs a karakterek között, gondolom nem eszeveszett mindenki beugrik a gap closer skilljével és beAoEzunk mindent az agyoneffektelt, bugyuta skilljeinkkel, mint egy agyonfarmolt [insert random MMO] instanceben lesz single playerben is majd nyomás a következő mob packre.

Szerk: Ja, nem lehet multiplayer, mert váltogat a karakterek között, akkor viszont csak a campben beszélnek egymással a karaktereink? Semmi megjegyzés vagy gúnyolódás vagy segélykiáltás?
    Utoljára szerkesztette: Különc, 2014.10.07. 12:09:34
  • TBTPumpa
    Ezt már a 2011-es Witcher 2 is tudta, sőt talán már a 2007-es első részben is benne volt (fegyver elővétele/eltétele a tokjába).
    De persze kár összevetni a lengyelek munkásságát az amcsikéval. Ég és föld a kettő (minden szempontból).

De legalább a karakter létrehozásába fektettek energiát, hamár az ilyenekbe nem.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.07. 12:01:28
  • Sir Quno Jedi
    Jah ez ultragagyi, a kardok és pajzsok stb. vagy ott lebegnek, vagy rá vannak ragasztva. Érdekes módon Shadow of Mordorban simán megoldották, hogy profin tokokban van minden és szépen kihúzza a karink, megpörgeti, ha kell ugyanezzel a mozdulattal vissza is teszi stb. (és magától!!!, ha pl. sunyizol és célpontot szagol, finoman jelzésszerűen kihúzza a tőrét stb.) Igazság szerint elképzelhetetlenül gáz és elavult ez a dragon age már. DE maga a gameplay, tán kárpótol, meg a sztori.
  • Although
    Fene tudja. Más közegben és másképp gondolkodva nőttünk fel ennyi. Itt is azt írtam korábban, és még nem is régen 2009-ben azt elemeztük az ismerősökkel, milyen pofás a DA:O karakteranimációja, van fizikája, nyilván ott is voltak elrugaszkodott dolgok. Hiszen fantasy lenne. De ez? Az idióta mmo pvp-ket juttatja eszembe amik ma mennek a szervereken. Össze vissza szökdécselő, ugrabugráló emberkék. Ott még mókás egy pontig. De egy soloba ez öli a beleélést mert szúrja a szemed. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.07. 11:38:40