22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
bendáj17 #3441 ja igen nekem is tetszett :D jó lesz -
ferenc001 #3440 Kedvencem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
CVG: Shepardnek ismét lehetősége lesz megütni az újságírónőt?
Casey Hudson: Igen. -
bendáj17 #3439 találtam egy érdekes cíkket: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mass Effect 3 a 2007-ben kezdődött történetfonalat viszi tovább, aminek két vége lehetséges: a Kaszások vagy legyőzetnek, vagy minden élet elpusztul a galaxisban. Ezúttal az ME 3-on munkálkodók maguk beszélnek a játék, a hangok, a képi világ és a harcrendszer megtervezéséről. Az interjút a CVG készítette. Vigyázat, hosszú lesz!
FIGYELEM! A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZ! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE OLVASD TOVÁBB!
A CVG riportere először Casey Hudsont, a Mass Effect-sorozat főproducerét kérdezte a játékmenetről és a történetről.
CVG: Hol veszi fel majd a fonalat a Mass Effect 3?
Casey Hudson: Néhány hónappal a Mass Effect 2 eseményei után. Az Arrvial DLC köti össze a két játékot. Hackett admirális elküldi Shepardöt vizsgálódni a reléhez, ahova majd a Kaszások megérkeznek, mivel az eredeti céljuktól – a Fellegvártól – el lettek vágva.
Többszázezer batarián feláldozásával lehet csak ismét lelassítani a Kaszásokat – szóval Shepardnek ki kell majd magyaráznia magát a szövetségi bíróságon. Azonban a tárgyalás folyamán megérkeznek a Kaszások és elfoglalják a Földet.
A Mass Effect 3 nem idegen-inváziós játék lesz, ahol el kell űznöd a betolakodókat: a Kaszások megállíthatatlanok, neked is csak épp hogy sikerül elszöknöd és egyesítened kell majd a galaxis népeit ellenük. Ha ez megvolt, visszafoglalhatjátok a Földet. Ilyen oldalról kicsit hasonlítani fog a Mass Effect 2-re, itt azonban csapattársak helyett egész népeket kell magad mellé állítanod.
CVG: Tehát hogyan is fogunk legyőzni valamit, ami hihetetlenül nagy és erős?
Casey Hudson: Ezt majd csak később fogjuk felfedni. Láthattuk, amint a Kaszások embereket dolgoznak fel a szaporodáshoz. Szinte semmik vagyunk hozzájuk képest.
CVG: Sokan állnak majd mellénk a harcban?
Casey Hudson: Valamilyen módon minden főbb karakter szerepelni fog, a maga módján. Ott van például Zaeed, akire nem fog jutni nagy szerep, Liara ellenben kulcsfontosságú lesz.
CVG: Úgy vélitek, hogy a játékosok szívesebben látnák viszont a régi csapatot?
Casey Hudson: A visszajelzések alapján igen. Azt akarták, hogy hozzuk vissza az ME 1 és az ME 2 élményét, minden korábbi szereplővel, akik ugyanúgy viselkednek majd, de ha már másodjára látod őket, a benyomásod is megváltozhat róluk.
Az ME 1-es élményt leginkább a felfedezés tette ki, így ezt visszahozzuk majd a harmadik részbe is; egy kisebb, de szorosabban összetartó, mély kapcsolatokkal rendelkező csapattal.
CVG: Miben változott a Mass Effect 3 a rajongói visszajelzések hatására?
Casey Hudson: Mindenáron több szerepjátékos elemet akartak. Értelmezzük úgy, hogy ez a játék közbeni felelős döntéshozatal. Számunkra az RPG-elemek nem csak szintek, statok és lootolás. A felfedezésről és a küzdelemről szól, a karakterek által előrevitt történettel és haladással.
A Mass Effect 2-ben megváltoztattuk a fegyver- és páncélválasztást, de túlságosan le lett egyszerűsítve, kevés volt a választási lehetőség. Ezt is igyekszünk majd továbbfejleszteni a Mass Effect 3-ban.
CVG: Shepardnek ismét lehetősége lesz megütni az újságírónőt?
Casey Hudson: Igen.
CVG: Kapnak azok a játékosok valami jutalmat, akik megőrizték a mentett állásaik mindhárom játékon keresztül?
Casey Hudson: Természetesen.
A következő interjú alanya Derek Watts művészeti vezető, aki a Mass Effect 3 képi világáról beszél.
CVG: Már évek óta dolgoztok ezen a projekten. Milyen előrelépéseket tett ezalatt a művészeti részleg?
Derek Watts: Az első Mass Effect pályái jól néztek ki, azonban játékmenet tekintetében még volt mit csiszolni rajtuk. Volt néhány magasabb rész, ahol fennakadhatott a játékos – ezt már az elején ki kellett volna javítanunk. De mivel az első újgenerációs játékunk volt, büszkék voltunk magunkra. Egy újgenerációs játék elkészítése nem épp kis feladat. A többieknek is voltak gondjaik, különösen nehéz volt megismerni és megszokni az új technológiákat, amikkel dolgoztunk. Nagy és nyílt területeket akartunk, hatalmas tájakat – de ezzel a grafikai motorral elég kemény dió volt.
CVG: Számos szereplő új külsőt kap a Mass Effect 3-ban. Nem aggódtok a rajongók fogadtatása miatt?
Derek Watts: Az eddigi változtatások miatt nem panaszkodtak sokan – sőt, a legtöbbjüknek még különösképp tetszett is. Ott volt például Tali külseje – nehéz volt újragondolni, mert sokan nagyon megszerették az eredetit. Vannak akik azt szeretnék, hogy végre láthassák az arcát, de biztos lesznek, akinknek ez nem fog majd tetszeni. Például: “Azt hittem, hogy Tali gyönyörű!” vagy “Azt hittem, hogy egy förtelem!”. Tehát sokat mérlegeltük ezt a kérdést, és tartunk is egy kicsit tőle. Aztán akkor mindig másról kezdünk el beszélni, de a Tali arca kérdés még továbbra is nyitott.
CVG: Vannak olyan művészi elemek, amik továbbra is meglesznek a folytonosság érdekében, de szíved szerint megváltoztatnád őket?
Derek Watts: Az egyetlen probléma az a Mass Effect-ív alkalmazása mindenen. Ott van a logóban, a fegyvereket, a páncélokon, mindenütt. Ez volt vele a szándékunk – ha bármit is fel akarunk használni mindenen, nos az az ív. De elég nehéz beépíteni ezt az ívet mondjuk egy idegen bolygó környezetébe. Például egy brutál krogan cuccba, durva élekkel, hogy rakod bele az ívet?
CVG: Nehéz mindent letisztultra megcsinálni, igaz?
Derek Watts: Igen, a videójátékok sokkal jobban néznek ki, ha a helyiségek nem állnak üresen. Úgy sokkal valószerűbbek. De sokkal nehezebb ez tiszta, fehér folyosókkal és tükröződő padlóval, mint amiket a sci-fi filmekben láthattunk. Egyszerűen nem is tudok ezekre gondolni – szerintem már Hollywoodban sem csinálnak ilyesmit.
CVG: Az új Star Trek film is letisztult volt. A TRON: Örökség is.
Derek Watts: Igen, és ez megnehezíti a dolgunk. A fényekre és az anyagokra támaszkodunk, erre kapunk egy tükröződő felületet. Itt aztán nagyon magas szinten kell tudni meghamisítani a valószerűséget.
CVG: De legalább nem úgy néznek ki, mint a Szárnyas Fejvadászban.
Derek Watts: Igen. Az az egyik kedvenc filmem. Olyan öreg vagyok már, hogy még moziban is láttam. Nem egészen erre számítottam, de azután nagyon megkedveltem a filmet. A Syd Mead (a Szárnyas Fejvadász tervezője) féle dolgot nehéz átültetni a játékokba. Ő csak egy helyszínt csinál, a maga stílusában – ám nekünk az elemeket egy teljes pályán, ha nem egy játékon keresztül kell vinnünk.
Az interjú angol nyelven elolvasható itt: http://www.computerandvideogames.com/309188/mass-effect-3-bioware-on-surprises-inspiration-and-tough-decisions/ -
sanya200 #3438 Hát az epikus végkifejlet attól még lehet, ügyesen bele lehet szőni egy egy ilyen jelenetet, és nem is ártana. -
Sforzan #3437 A 3. részben nem valószínű, hogy teljesülne a kívánságod, hisz az ígéretek szerint még epikusabb, még grandiózusabb történéseknek nézünk elébe. Persze lehet, hogy egy-egy jelenetben megvillan megint Shep lelke, de ezek szerintem megint csak az aktuális szerelmi száll kapcsán jönnek majd elő. -
sanya200 #3436 Nem baj mindenki más karakterrel tolja, amúgy ja én is arra gondoltam amikor liara a hajóra jön és akkor beszélnek erről-arról.De lehetne benne kicsivel több ilyen jelenet is.Én szeretném a másik oldaláról is megismerni nem csak a húdekeményfaszagyerekvagyok oldaláról.
-
Sforzan #3435 tényleg:) már megint csak mint hím-soviniszta tudok gondolkodni:) -
Sforzan #3434 Azért ne felejtsük el, hogy a 2 elején kicsit gyengélkedik. Még azt is kijelenthetjük, hogy meghal:)
Jómagam csak egyszer toltam végig, és jó RPG-s szokásomhoz híven a paragorn (paplovag/paladin/stb.) vonalat kultiváltam. Most így hirtelen nem esik le, hogy a fő játékszálon volt-e valamilyen esendő megnyilvánulása, de a Shadow Broker végén, mikor Liara tiszteletét teszi, eléggé meg van zuhanva, mikor az ez eddig történtekről, illetve az elkövetkezőkről van szó. -
sanya200 #3433 Hát én is szeretném ha shep egy kicsit sérülékenyebb lenne.A 2-ben nagyon heroikus lett már, ezzel szemben az első részben azért voltak helyzetek amikor kihúzták a lába alól a talajt.Pl mikor lefoglalják a normandy-t vagy az eleje amikor még rémálmok gyötrik a gyengélkedőn.Persze a legénységgel szemben neki muszáj határozottnak lennie mert ha kimutatja hogy mennyire fél vagy tanácstalan azzal csak árt.De bemutathatnák a másik oldalát is mikor nem a legénységgel beszél,mondjuk mikor liara-val beszél akkor azért megnyílik valamennyire de ez édeskevés.Meg tetszene ha végre beszélnének a társak küldetés közben is.Számomra a legélvezetesebb a shadoebroker dlc volt mikor a hajót foglaltuk el, ment a duma folyamatosan és nem bírtam röhögés nélkül.Az egész játékban ez tetszett a legjobban,nem csak a dlc-ben hanem az egészben.Remélem a 3-ban sok ilyen pillanat lesz,és több energiát fektetnek a főhősre is mert nem sokat tudunk róla.Ahhoz képest hogy ő a főhős,nem látjuk a vívódását a problémáit.A Dragon Age-ben ez tetszett a legjobban hogy nem olyan heroikus a főhős/főhősnő hanem igenis vannak problémái,be is börtönözik...stb -
Roman #3432 Hmmm azért jó lenne bele valami magyar vonatkozás is. Plusz, Kahlee Sanders. De csak mert MI kutat ásott fiatalon, a Cerbi Graysonön végzett kísérleteinek fájlait is tanulmányozta, s kommunikált az Aratókkal.
Egyszerűen a könyvek alapján túl sok szállal kapcsolódik ide. Meg szereték a kvariánoknak új bolygót, követséget a Fellegváron, etc. Ja meg maszk nélküli kvariánt is látni már.
Kíváncsi leszek Cerbiék és TIM szerepére, miért fordulnak a Juhász ellen, s hogy a birkanyájat utóbbi hogy tereli majd a konfliktus során.
A Krogan faj sorsa nem érdekel, eléggé unszimpatikusak (pontosabban, olyan semmilyenek. Nem találtam bennük szerethető/csodálható tulajdonságot, a négy herén kívül, bár utóbbi inkább badass)
nem bánnám, ha Shep nem lenne olyan istentelenül kemény s meginoghatatlan. Legyen má', hogy más húzza ki a seggit a csávából. A sérülékenyebb oldalát, gyengeségeit is látni akarom.
Szhóval jó sok mindent lehetne belezsúfolni a harmadik részbe. Remélem, nem csak egy hentelde lesz, hanem egy jó mély tó, amelybe élmény lesz mélyen elmerülni. Bízzunk a legjobbakban :oP
Meg Conrad Vernerben. -
sanya200 #3431 vagy lara croft 120. reinkarnációja:D -
Sforzan #3430 Shep? Shep bármit megtud csinálni! Citadella 3-as bulvár csatornája kiderítette, hogy ő Chuck Norris IV. reinkarnációja:)) -
hogy tudná uralni az univerzumot lekapnák hamar :D nem ilyen lesz ez majd meglátja mindenki :) -
Sforzan #3428 Neeem! Shep ilyet nem tenne. Inkább megkeresi a rachni királynőt, beszervezi a getheket, meg valahogy megtalálja az ellenszerét a krogan "születésszabályozásnak". Aztán ezzel a szép kis kompániával elseggeli a reaper inváziós flottát, de kicsit továbbmegy és nagyjából letarolja a galaxist, hogy a
1. "régi rend hamvain egy új és szebb jövőt építhessen". (paragorn end)
2. "Liarával az oldalán egyedül uralja az ismert univerzumot (renegade end) :)))) -
sanya200 #3427 Hát ha lecsukják akkor valószínű hogy kiszabadítják, majd jön joker meg laira és kiszabadítják. -
Akkó asszem ÉN Shep helyében simán átállnék a Reaper-ekhez! :D Legyünk korrektek. -
sanya200 #3425 xD
Amúgy meg végül is mindegy mert ha le is csukják csak magukat szívatják vele.Mert utána bocsánatot kell kérni, remélem a tanács is megalázkodik egy kicsit már rájuk férne. -
Sforzan #3424 Szerintem meg a játék szerint az emberiség agyilag nem sokat fejlődött. Ebből kiindulva simán lehetséges, hogy bűnbaknak kiáltják ki Shep-et, pont, hogy elkerüljék a háborút. "Íme: nekünk semmi közünk az egészhez. Az egésznek egy renegát spectre az okozója, akit az utóbbi hónapokban egy szélsőséges csoport pénzelt. És most mi jól bekasztlizzuk." Ezzel mondjuk még a Cerberus-on is lehet egyet ütni:) -
Sforzan #3423 Értsd: "ki tud több njk-t ágyba vinni" :)) -
Sforzan #3422 Valóban:) A helyes műfaji megnevezés tehát ARPGDS:) -
sanya200 #3421 dating simulator? -
Nana, az eddigiek is dating szimuk voltak ám. Nem tűnt fel?!?!? :D -
Sforzan #3419 Az már az Ass Effect 3 lesz, ami nem action rpg, hanem dating simulator... -
vg #3418 Ez is lehetséges. -
sanya200 #3417 Azt aláírom hogy sokan haltak meg az oké de gondolj bele ha elítélik kvázi az emberiség elismeri hogy köze volt az esethez ami háborúhoz vezetne a batáriai kormánnyal.A batáriaiak nem valószínű hogy tudják ki a felelős ezért, max sejtik hogy az emberiségnek van hozzá köze.Az admirális meg arra kéri shepard-öt hogy magyarázza meg a tettét,hogy ha kitör a háború legalább tudják hogy mi oka volt a rendszer elpusztításának.Szerintem valószínű hogy akkor jön a reaper flotta mikor a tárgyalás tart épp hitegeti shepard a bíróságot hogy léteznek a reaperek amikor kiröhögik és el akarják ítélni amikor hirtelen befutnak a reaperek és elkezdik szénné lőni a földet. -
Meg ha nem lehet legalább az uccsó részben megkhmmm egy egész asari kommandót, akkor én vissza fogom kérni a pénzemet! Engem ne hitegessenek vazzze! :DDD -
vg #3415 Júj! Az nem tűnt fel, hogy hány életet ontott ki(30.000), meg egy teljes galaxist tett nullával egyenlővé a szupernóvával? Júj 2! Kétlem, hogy kimossa magát annyival, hogy bocs, de Spectre voltam. -
sanya200 #3414 De játszottam vele többször is de csak annyit mond hogy meg kell jelennie ha szólítják és magyarázatot kell adnia, de ez nem jelenti azt feltétlenül hogy be is zárják. -
Én bordélyban, vagy háremben tudom elképzelni az elejét, mikoris... -
Sforzan #3412 Jaja, renegade meg paladin (akarom mondani paragorn) opció. Önként besétál, vagy csinálja a fesztivált... -
vg #3411 Aha, gondolom nem játszottál az utolsó DLC-vel, még Admirális is mondta, hogy felelnie kell...
Lehet választani is, hogy feladod magad, vagy sem.
-
sanya200 #3410 Kétlem hogy börtönbe zárnák,nekem ez nem jött le a videókból max a ruhája miatt lehet ezt gondolni.Egy ilyen embert nem hiszem hogy börtönbe zárnának elég befolyásos ember és nagyon befolyásos kapcsolatai is vannak. -
Sforzan #3409 Már látom is magam előtt:
Heroikus menekülés a támadás alatt álló, pusztuló börtönből. Már majdnem kijut, de az utolsó métereken egy törmelékdarab landol a fején (belassított jelenet
). Lassan behomályosul a kép, ahogy az eszmélet tovaszáll, de az utolsó képként még láthatunk egy kék bőrű hölgyet, ahogy kétségbeesett "Shepard" kiáltással felénk rohan...
-
vg #3408 Erre is van magyarázat(szerintem). A tárgyaláson az a nép akiknek ártott(direkt így írom) az Arrival DLC végén, meg akarja bérgyilkolni/ölni mert mondjuk tetszik/nem tetszik nekik az ítélet amit kap a kapitány, és mondjuk fejbelövik amitől kómába esik, vagy elfelejt mindent... így tengeti napjait a börtönben(így lehet akár új párkapcsolatot is alakítani, a régi féltékenykedésével). Persze csak szerintem. De a te verziód is totál elképzelhető. -
Sforzan #3407 Nem rossz, nem rossz:)
És persze Shepard a támadás során kap valami ütést a fejére, ami bár nem eredményez amnéziát, de megint level 1 soldier (vagyakármi) lesz miatta. Csak azért, hogy újra lehessen minden képességet nullázni
Akik a ME2-ből importálnak mentett állást, kisebb ütést kapnak, ami miatt csak minden második képesség nullázódik
-
vg #3406 Nem nehéz kitalálni az Arrival DLC után miként fog kezdődni a harmadik rész(lehet már valaki írt ilyesmit);
- kapitányt börtönbe zárják a tárgyalás után(ha jól emlékszem, a MF3 előzetesében van egy jelenet mikor bíróság előtt áll)
- pár hónap/év múlva hirtelen jönnek ellenek, sokan
- nincs idő a börtönnel foglalkozni, amit éppen megtámadtak/éppen összedől lévén a földön van/föld körüli pályán van
- ki kell valahogy szabadulni, nagyon látványos animációk közepette
- felbukkan Joker(kétlem, hogy más lenne a pilóta és a hajó) és pár társ akik értünk jöttek gyorsan "épp" időben mert pár órája rájöttek valami turpisságra, hogy itt vannak a kaszások
- mittomén a többit
Szerintem ilyesmi lesz. -
Garrus szkafanderje -
Roman #3404 bár unom már a szemüveget, ha egy kontaklencsébe is beruháznék, lehetnék házi Tim (Harper) -
sanya200 #3403 Hát még nem csináltam női shepard segget photoshopban.De egyszer minden ki kell próbálni.Csak tudod van a rajongás meg van a megszállottság, még a ps csak időt vesz el,pénzt nem annyira,max a villanyszámla.De ez azért ahogy te is írtad nem kis összegbe kerül meg ez már kicsit beteges, és ez még az egyszerűbb,olcsóbb megoldás van aki talinak öltözik egy olyan ruhát elég költséges megcsinálni. -
Oltáááás :D:D:D: