218
  • Etinger
    Ez a gondolat sokszor nekem is eszembe jut :)
  • Etinger
    Amíg a szánalmas Zeigeistből idézgetsz komolytalan minden sorod. Az egyház és a vallás nincs teljes átfedésben.
  • philcsy
    Én abban hiszek hogy a világ ma reggel 8-kor teremtődött, és amikor elalszom megszűnik létezni örökre. :)
  • Rotyoka
    “A vallás ténylegesen meggyőzte az embereket arról, hogy lakozik az égben egy láthatatlan ember, aki figyeli minden egyes tettedet minden nap minden egyes percében. Ennek a láthatatlan embernek van egy tíz pontból álló listája arról, amit elvár tőled, hogy ne tegyél. És ha mégis elkövetsz akár csak egyet is ebből a tízből, akkor van egy különleges helye, tele füsttel, tűzzel és égető, kínzó testi-lelki gyötrelmekkel, ahova leküld, hogy szenvedj, égj, fuldokolj, sikoltozz és sírj örökkön örökké, az idők végezetéig! De szeret téged! Szeret téged. Szeret téged, és pénzre van szüksége. Mindig pénzre van szüksége.”

George Carlin
  • MacropusRufus
    "mert az anyag lehet öröktől fogva, de Isten nem? "
    a tudomány mai álláspontja szerint az anyag kb. 13.5milliárd éve létezik. Tehát nincs örökké fogva. Energia volt örökké fogva egészen 13.5milliárd évvel ezelöttig, aztán koncentrálódott majd robbant, és lőn anyag.
    Tehát ha Isten van, akkor nem anyag hanem energia, vagy a létezés egy olyan formája amit az ember nem képes deffiniálni, mert felfogni sem képes.
  • MacropusRufus
    megfordítom: a hívők azért hisznek abban, hogy van valami halál után, mert kételenek felfogni azt, hogy nincs tovább. :)

én is ateista vagyok. Igazság szerint én sok mindent el tudok képzelni halál után, akár azt is, hogy nincs tovább. De egy dologban biztos vagyok: ha Isten létezik, és olyan mint a leírások szerint, akkor nem azalapján dönt, hogy ki mikor megy templomba meg mikor imátkozik. Hiszen belelát a lelkekbe. Tehát azt is pontosan tudja, hogy pl. én miért vagyok ateista. Ha megért megért, ha nem nem.
    De abban is biztos vagyok, hogy azok garantáltan szívni fognak akik a nevében követnek el bűnt. Ide tartozik rengeteg pap, meg azok a hívők akik nem képesek elfogadni azt, hogy valaki másképpen gondolkodik. Lehet rossúzl tudom, de pl. Jézus nem tanította ezt.

• gombabácsi
    megnyugtatlak, hogy a legtöbb ateista meg azért ateista mert azzal nyugtatja magát, hogy a halál után nem lesz semmi :D
    persze erre még biztos nem gondoltál, hiszen még senki se mondta neked, és egy könyvben se olvastál róla
  • gombabácsi
    mert mit ír a kalevala első pár sora?
  • gombabácsi
    mert az anyag lehet öröktől fogva, de Isten nem? :D:D:D:D Megint mondtál valamit te nagypofájú?
    A keresztre feszítéssel meg ne fenyegess senkit te majom.
  • Balumann
    "1/ Az nem eléggé bonyolult."

De, pont hogy túl bonyolult, ha megpróbálják beleilleszteni azokba, amik a valóságban megfigyelhetők, a modellek, stb. Sőt, lehetetlenség!!

2/ Azt senkinek nem kell kitalálni. (Tehát nem jár érte fizetés.)
    Inkább azoknak járjon fizetés, akik nem több mint 1000 éves dogmát hirdetnek makacsul, hanem felfedeznek dolgokat, kutatnak, elősegítik hogy az ember minél pontosabb képet kapjon a világ működéséről. Nem hogy örülnénk annak, hogy végre nem csak az egyház rabszolgáiként hallgathatjuk a dogmákat, hanem lehetésünk van tanulni, megismerni a csodás természetet a tudomány által. Ráadásul ilyeneket leírni egy tudományos fórumon...

3/ Akkor hinni kell Istenben, és akkor nem lehet akárhogyan élni....
    Abban az illúzióban, hogy csak akkor lehetünk boldogok, meg akkor leszünk halálunk után is megváltva, ha betartjuk a tanításokat, és nem szabad megkérdőjelezni a kereszténység szavait (és Isten létét)... Nézőpont kérdése, én jobbnak látom így, tény, hogy sok embernek rosszabb, mert nem találja meg magát. Én viszont magammal szemben úgy érzem, hogy sokkal jobb erős ateistának lenni, mert a boldogság, egészség, pozitív értékrendek (amiket megtnaultam a buddhizmus, illetve talán a kereszténységtől is) mellett szabadabb is vagyok, természetesebben élhetek. Jobb úgy élni, hogy tudom mi lesz a mi - mint minden állat, ember - sorsa is, stb..
  • Rotyoka
    Ha még valaki azzal jön hogy isten teremtett mindent, megkeresem és felszögezem egy kibaszott keresztre az biztos. Mert ha isten teremtett mindent, akkor őt ki teremtette? Chuck Norris? Mert ha nem akkor nem hiszem el.
  • IMYke2.0.0.0
    Mennyire egyszerű lenne nem ezeknek az emberi kreálmányoknak hinni...
  • JeD
    Mennyivel egyszerűbb lenne elolvasni a Kalevala első pár sorát...
  • gombabácsi
    Nem tűnt fel, hogy előbb összefoglal, aztán részletez? Ez olyan, de olyan primitív biblia kritikai érv...
    Viszont arra alkalmas hogy a felületes embereket észrevegyem könnyen. :)
  • Kensin
  • Dzson
    Erre gondolsz?

"1 Móz. 1,12-31 "Hajta tehát a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, a melynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. ... És lőn este és lőn reggel, harmadik nap. ... És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre ... És lőn este és lőn reggel, hatodik nap."

Vagy erre?

1 Móz. 2,5-9 "Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje ... És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából ... És ültete az Úr Isten egy kertet édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala. És nevele az úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót"

Csak mert kissé ellentmondanak egymásnak a biblia legelején az isteni szent és igaz szavak abban, hogy a növények voltak előbb vagy az ember.
  • globint
    Igen, épp ez a bökkenő!
    1/ Az nem eléggé bonyolult.
    2/ Azt senkinek nem kell kitalálni. (Tehát nem jár érte fizetés.)
    3/ Akkor hinni kell Istenben, és akkor nem lehet akárhogyan élni....
    .
  • 7evenb
    Mennyivel egyszerűbb lenne elolvasni a Biblia első pár sorát...