6609
Dragon Age II
  • gerey
    Nem, nem muszáj, nem emlékszem pontosan a szituációra, de nem kell őket feltétlenül megölni.
  • kozi001
    Most fejeztem be! Nekem nagyon tetszett a sztori! Jól passzol a DaO-hez! Kiváncsi vagyok a folytatásra h mi lesz a wardennel, championnal, Morrigannal! :)

A játék tényleg kicsit konzolosabb, mint az előző, nem lehet rendesen felülnézetből kinagyítva játsazni, kevesebb a varázslat és a harcrendszere is egyszerűsített és ez nem is tetszik annyira, de ez van!

Elég lassan indult be nekem, mert olyan sokan szidták h ellenérzéseim voltak, de ahogy feltűnnek a régi ismerősök, onnantől kezdve bejött!

A sztorit amúgy kicsit a kétpólusú(demokrata/republikánus) amcsi politikai rendszerre is rá lehet húzni! :)
    Vannak elég szélsőséges figurák mindkét oldalon! (Anders/Fenris)

Viszont elég nehéz! Ezt nem tudtam nightmare-n játszani, mint az 1-et folyton le kellett kapcsolni hard-ra sőt néha normálra is!

Skyrim-et én is játszottam amúgy elég sokat, de nekem mindig is inkább a sztoriközpontúbb játékok jöttek, mint a kvázi végtelenített játékok!
    Inkább csak unaloműzőnek játszottam anno és kiváncsi voltam!

Az azonos nemű (férfi :) ) szerelem nekem is kicsit sok! Főleg h a Baldur's Gate-ben nem volt ilyesmi és kár h erre tart a játék! (Nem erről kéne egy rpg-nek szólnia ilyen szinten szvsz)

Viszont az lenne a kérdés h ha Merrilt meg akarom tartani a végső harcban ahhoz muszáj lemészárolni az egész Dalish klánt? (kicsit meredek nekem)
  • Although
    Na ja. :) Ez azért van mert amerika a főpiac s nos odaát már nem teljesen tiszta a világ, meg a gondolkodás, már szerintem ők maguk sem tudják hova sorolják magukat.
  • b-type
    :)
    sajnos a sztori nem elég. Nem várok sokat egy CRPG történettől, meg nekem a buzulás is feleslegesnek tűnik, meg a ' minden mágus vérmágus csak max nem tud még róla' felfogás huszadik újragondolása sem lökdös a már vagy 15× bejárt mittomén milyen part újbóli kitakarítására.

Ahogy a Skyrim, az Obli' főtörténete sem hozott lázba, viszont ott van mellette az óriási háttér, a mindig ugyanolyan csavargós érzés, és az a másik, hogy tudod mi a szitu Tamriel-ben, merre mi van, ki kivel, merre mi nő...stb.

ezért (sem) nem lehet összehasonlítani a kettőt, a DA mellé elolvastam a könyvet, úgy egész elfogadható volt.
    A Skyrim viszont teljesen más :) ...dugni az életben dugok úgy is (bocs az egyszerűségért), ezért nem igazán fontos a játékban, de a Witcher azért jobban, életszagúbban megdolgoztat..A BG-ben még érdekesség, de mára már egy irántam érzett szerelmében megbántott azonos nemű harcos kicsit sok nekem :)
  • Although
    Sajna ott tartunk még mindig a Morrowind története a legjobb. De az Oblivion agyonszapult fősztorija is jobb mint a Skyrimé itt tartunk...
  • Although
    A történet minősége független lehet a kategóriától. Az hogy a fősztori a Skyrimbe egy 10 éves amerikai hamburger evőre szabták az nem jelent más csak amit jelent az meg hogy egy szabad világban a questek 99% százalékában nincs más dolgom mint végigmenni a történeten minimális választási lehetőség nélkül ez szimplán szintén azt jelenti amit jelent független DA vagy Skyrim :)De itt most történet kapcsán beszéltünk. A DA2 sztorija erős függetlenül mindentől. A Skyrim ba meg egy közepes egyszer nézhető hollywoodi giccs. :) Mondjuk legalább a faction történetek azok jók. Ha lineárisak is.
  • PiszkosFred
    BG kapcsan (1-2 + kiegek) erkezik egy felujitott verzio hamarosan.

Lehet elfogult vagyok a TES jatekokkal kapcsolatban, de az egyes szervezetek es a fo sztori tortenete nem rossz, sot. Lehet, hogy nem olyan hosszuak, mint egy DA eseteben a fo sztori, de a TES-ben van ilyen kivalo tortenetbol 8-10 db, egy jatekon belul. Annyi koze van egymashoz a DA es a TES-nek, hogy mindketto szerepjatek es mindketto egy egyedi fantasy vilagban jatszodik. Semmi mas.
  • b-type
    Nem lehet összehasonlítani a Skyrim-t és a Dragon Age-t.
    Nagyon jó játék a Dragon Age, és nagyon remélem lesz még ebben a stílusban hasonló mint a NW2 IceWind Dale modul, és talán a BG is meglehet...hiába a más keretrendszer, én spec azt messze beáldoznám, ha az elfeledett föld egy DA játékban újra feléledne... :)
    De a Skyrim egy olyas valamit képvisel, amit a DA képtelen.
    nagyjából ezt:

Ez egy 1994-s játék térképe...de ott látod benne hol leszel 1996-ban 2002-ben, 2006-ban, 2011-ben..stb.
  • Pares
    Szerintem annyira nem egyszerűsítettek. A legnagyobb változás szerintem a harcrendszerben állt be, az vagy tetszik, vagy nem. A helyszínek tényleg elég monotonak, de túl lehet élni. Egyetértek az előző hozzászólóval, hogy a történet még így is lekörözi az ilyen Skyrim-féleségeket, és ha nem is alkottak maradandót, azért hozza a BW alapot. Az eleje nem olyan nem tudom milyen, főleg a közepe/vége kezd érdekes lenni. Egy végigjátszást mindenképpen megérdemel, bár egész biztos, hogy sokat tanult a DA2-ből a BW.
  • Although
    Azért a történet miatt adj egy esélyt neki.Egyszer vidd végig. Az sokkal jobb mint a Skyrimé vagy sok másik mostanában megjelent rpgnek nevezetnél. Nyilván próbáltak találni egy utat amivel szélesebb rétegek számára is jobban bejön. Nem sikerült nekik úgy néz ki. A történet az Bioware standard. De nyilván te tudod. Sajna ezt jelenti ha az EA beteszi a lábát valahova. Viszont a piacon a nyereség orientált működésbe az EA nagyon jó. Ez most viszont nem jött be nekik.
  • Evoluti0N
    Sajnos nem csak te érzel így. Azt gondolták, h az egyszerűsítésekkel majd népszerűbb lesz a játék, pedig pont az ellenkezőjét érték el. Az első rész rajongói nagyot csalódtak a folytatásban (a többség). A 3. részben állítólag visszatérnek az alapokhoz, azaz az 1. rész játékmenetéhez.
  • tibor16
    sziasztok,
    olvasgattam egy kicsit vissza - hogy ez most csak nekem tűnik egy fostalicskának?
    Jelentősen egyszerűsítették - mondhatni elvették a játék építgetős jellegét..
    Most vagyok kb a 7. szinten - és elkezdtem unni. Nem is beszélve a harcok és a helyszínek monotóniájáról.
    Először a Gamlin vagy hogy hívják lakásában megjelent ládákat nem akartam felhasználni (nem is tűnik csalásnak), de az nélkül (nehéz fokozat), nem lehet győzni, így meg olyan mintha a Serius Sam-el játszanék.
    Mi a fenéért vették el a csapattagok ruházását, a poti készítést stb...
    A látszat párbeszédek, döntésekről már ne is beszéljek...
    Szvsz - meg sem közelíti a DAO színvonalát. Uninstall lesz a vége... - pedig a DAO-t imádtam. Őszintén, sajnálom, egy bazi nagy csalódás az egész...
  • gerey
    Azigen :D
  • Különc
    Leliana éneke ment ma az Astro Show alatt az RTL Klubon, roflmao
  • utazoli
    hello,nagyon elakdtam a játékban ,elolvastam amiket itt irtatok de én akkor sem találom a sárkány karmokat,nekem nincs contkut meg hubert bányái a térképen,1.03 versiom van,és a mélyutas expedicio sem indul mi lehet a hiba?
  • Ironman2
    update v1.04 megjelent! részletek az offtopikban!
  • Kombinator1991
    Valaki megtudná nekem mondani, hogy miért változott meg a legtöbb közös karakter a Dragon Age 1 és 2 között? Isabela átfestette a haját lebarnult és átöltözött OK végülis lány követi a divatot, de merril szeme miért lett 4-szer akkora, Zevran hogy tüntette el a tetoválásait, a qounárik miért szürkültek be és növesztettek szarvat, az "éjfattyak" miért lettek soványabbak? stb...
  • bendáj17
    Szívesen amiben tudok segítek :)
  • gaspijoci
    Köszi!
  • bendáj17
    A ládákat tolvaj, szerencsevadász kaszt tudja kinyitni vagy olyan társ (mondjuk Varric, Isabella...) a ravaszságot vagy cunningra kell növelni olyan 40 értékre és akkor minden ládát ki tudsz nyitni.
  • gaspijoci
    Hali!
    A bonyolultabb ládákat hogy lehet kinyitni?
    Nem tudok rájönni. Segítsen valaki. Gondolom jó kis cuccok vannak bennük.
  • Kombinator1991
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na igen a templáriusok ellen elég sok minden van. Merril magyarázható azzal, hogy nem mindenki ért egyet a döntéseivel és végsősoron elég nagy árat fizet érte. Anders egyértelműen negatív példa, ha mindenáron drasztikus eszközöket kell alkalmazni jobb lett volna ha egyszeren megöli Meridith-et vagy a templárius bázist utóbbival még erős segítséget is adott volna a háborúhoz. A baj csak Bethany ő nemtett semmi rosszat ha körmágus akkor őt is halálra ítéled azzal, hogy a templáriusok mellé állsz. A templáriusok akkor lenne jó választás, ha nem mágus a főkarakter és Carver marad életben. Bethanyt meg elfelejtjük, vagy csak figyelmen kívül hadjuk. A történetben rengeteg őrült és gonosz mágussal van dolgunk míg templáriusból csak egyre emlékszem. Nemcsoda, hogy a végére Hawke-nak töke tele van a mágusokkal.
  • Evoluti0N
    Ez a templárius-mágus választás már csak azért is fura, mert nem hiszem, h sokan választanák a templáriust. Legalábbis én biztosan nem. Ha nem mágus vagyok, akkor Bethany miatt egyértelmű, h a mágusok oldalára állok, ha mágus vagyok, akkor meg megint csak egyértelmű a választás (számomra)
  • Kombinator1991
    A helyszínek ismétlődése idegesítő, mintha kevés lett volna az idő vagy a pénz. A történet menetével nincs baj. Végre nem az a szokványos helyzet van, hogy az első félórában kiderül, hogy mi vagyunk a nagy és hatalmas kiválasztottak egy nagy és hatalmas feladatra a mégnagyobb és hatalmasabb gonosz ellen mint a: TES IV, TES V, Mass Effect 1 és 2, Fallout 2, és még sorolhatnék pártucat játékot. A főhős gyakorlatilag csupán megélni akar a játék első 2/3-ában. A végkifejlet nos...
    A templáriusok oldalán kissé gázos, mi a fenéért húz el a főhős ő lehetne a nagyfőnök a gróf és, ha nem mágus akkor még a knight commander is egyben. A mágus oldalról ideális a helyzet. Jönni fog templárius utánpótlás meg a nép amúgy sem biztos, hogy komál szal elkell húzni jó messze, és a seekernek is oka van keresni minket lévén, hogy a mágusok oldalárol valszeg nincs másik tárgyaló partner.
  • sanya200
    Most toltam végig az alapjátékot.Mivel csak most van honosítás.Hát őszintén szólva, pocsék egy vége lett.Én nem tudom de a történet korántsem olyan epikus meg érdekes mint az első részé.Vagy bennem van a hiba vagy egyszerűen unalmas.Engem nem nagyon fogott meg a történet meg úgy az egész se.Nem annyira rossz de pl ilyen befejezést,nem tom nekem olyan semmitmondó lett az egész.1x max 2 elég végigjátszani és kész.Csalódtam ebben a részben őszintén, a helyszínek is totál ugyanazok, vagy minden helyszín legalább 4x-5x ismétlődik és marhára idegesítő tud lenni. :S
  • bendáj17
    Okés nincs mit .
  • fonix1973
    Bocsi nem olvastam vissza két sornyit mostmár megvan köszike
  • bendáj17
    Csontkútnál lesz egy sárkány ahogy Hubert bányái vannak.
  • fonix1973
    Megtudná nekem valaki mondani hol lehet megtalálni az egyik küldetéshez a gyógyfüvesnek a sárkánykarmot mivel bejártam az összes helyet és nem találom sehol köszike
  • Perszepeta
    Ok, Gamlen'House-ban kellett felvenni a küldit, most már menni fog, köszi :)
  • Calver
    spoiler alatt egy link bujkál ám, csak valamiért beszürkíti.
  • Perszepeta
    hát ilyen helyszínre nem emlékszem, és felvettem/megcsináltam már minden küldetést, kivéve a főküldit. De megnézem még egyszer.
  • Calver
    The Bone Pit-ben keresgélj. figyelmeztetés: a sárkánykaromhoz sárkány is tartozik.
    kéne oda mutatnia másik küldetésednek is btw, ha minden feladatot felvettél.
  • Perszepeta
    Sárkány karmot hol találok? Azt írja, a lények nem merészkednek a város közelébe. Aktív a küldetés (összetevőket kell összegyűjteni, már csak ez hiányzik), de nem mutatja, merre kéne mennem?
  • Calver
    [spoiler]egyik tesó mindenképpen meghal az elején, attól függően, h főkarakter mágus-e (Beth) vagy sem (Carver). mélykutaknál három verzió van:
    1. nem viszed magaddal tesódat - ilyenkor kismágusok/templarok "besorozzák"
    2. magaddal viszed tesód, és Anders-t is - Grey Warden lesz tesóból, szvsz legjobb végkifejlett
    3. magaddal viszed tesód, Anders nélkül - halott lesz a tesódból, Carver esetén egyesek szerint ez a legjobb verzió
  • sanya200
    köszönöm, amnúgy gránátot hogy lehet használni mert raktam össze az invektoryban ott van de hogy lehet használni?Ki lehet húzni a képességekhez mint az originsban?
    Ja és történet szempontjából.
    A főkarakter húga mindenképp meghal?Vagy meghal valaki a csapatból ha viszek vkit a mélyutakra?
  • Calver
    egynek ott van Revival, amit Spirit Healer-ek tudnak, illetve Anders verziója, másodszor pedig egy gránát, sőt, még van egy pia, amit ha megiszol, magától felkel a karakter ha leütik.
  • gyonax
    Ha jól emlékszem csak Andersnek van újjáélesztős spellje.
  • sanya200
    gyerekek fel lehet valahogy támasztani az elesett bajtársat harc közben?
    Az egyben lehetett a varázslóval de itt nem találtam olyan képességet :(
  • JethroHUN
    Thx, ennyiért megveszem. Pontokat majd felhasználom ME3nal