6609
Dragon Age II
-
#6409 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szépen sorban: I. ha Bethany/Carver(ha mágus karid van) jön veled a Deep Roadsra, akkor meghal, de ha viszed Anderst is akkor szürke kamarás lesz. Vagy, ha otthon hagyod, akkor mire haza érsz Bethanyt elviszik a Gallows-ba a körmágusok közé, Carver pedig beáll a templáriusokhoz. || II. Az h Isabellát nem találtad az egész játékban az elég nagy kamu, mert scriptelt video vezeti be azt a karaktert, amint először lépsz a HangedMan-be. || III. Ha a templáriusokat választod, akkor a mágusokat kell ölni ennyi, de a 2 fő boss Orsino-t és Meredith-et ugyan úgy le kell verni. Csak a végén a templáriusok letérdelnek eléd és te vagy az új knight-commander. || IV. Azért keresik a champion mert az egész világban elindult a harc a mágusok és a templáriusok között, hogy Leliana hogy lett Sister Nightingale? A válasz: DA2nek semmi köze sincs a DA:Ohoz. -
Scharnhorst #6408 Üdv!
Lenne pár kérdésem, de ezeket másra való tekintettel spoiler tag közé teszem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nemrégen játszottam végig a jtákot de felmerült bennem pár kérdés, hogy mit csinálhattam volna másképpen.
Először is a hős nővére mindenképpen jön a Deep Roadsra, hogy ott meghaljon? Elkerülhető lett volna ez?
Másodszor hol rontottam el a játékomat, hogy Isabelt nem is találtam az egész játék során.
Harmadszor a végjáték során ha nem a mágusokat választom akkor miben változott volna az egész?
Illetve a végső kérdés, hogy vajon mi lehet az a nagy gond ami miatt keresik a Championt nomeg, hogy került oda Leliana.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
38tibi38 #6407 De nem hardon játszok :/ -
#6406 Van egy javaslatom: húzzatok könyvet olvasni vagy filmet nézni -
Although #6405 Másiknál meg ugye ott van hogy megtámadod a tábort. Vagy egyetértesz az erdő szellemével és békében távozol. :) -
Although #6404 Tényleg nem tudtam :) nekem különbözönek tűnnek, teljesen más, a két azonosnak nevezetnél az egyiknél lemészárolod a vérfarkasokat ha nem fogadod el a béke ajánlatot vagy ha megállsz és ráveszed a megtartott hogy gvegye le az átkot. De lehet ez neked ugyanaz. :) A történet lehet nem annyira eredeti de 100x ennyi hátéranyagot raktak bele a codexbe mint ebbe van. :) De tényleg hagyjuk ezt abba mert semmi értelme. :) -
Gruffersten #6403 Nem szubjektív.Az tényleg eredetibb lett volna, ha szellemeket kergetsz el egy piactérről.Tényleg, ilyen miért nincs? -
Although #6402 Ok ezt értelmetlen folytatni mivel e már szubjektív. :) -
Gruffersten #6401 Az a 4 kimenetel igazából 2 és ugyanez ismétlődik a többi küldinél.
Azt viszont kikérem magamnak, hogy a Dragon Agek eredeti világgal, helyszínekkel vagy szereplőkkel rendelkeznek, össze vissza lopkodták a fantasy kliséket, majd összegyúrták egy egésszé és azt mondták, hogy ez más, mert az emberek utálják az elfeket!Badarság, felháborító, grey wardenektől kezdve az utolsó ötlet is előfordult már, nincs ebben semmi eredeti. -
Although #6400 Lehet gyengének tartod a storyt nekem nem lenne rossz. Bioware minöség munka szempontjából. Tudod az a szomorú nem nagyon van konkurencia ebben a műfajban vagy olyanok akik miatt mindig jobb és jobb teljesítményt kellene produkáljanak. Persze mi megszoktuk tőlük mindig igyekeztek valami újat minőséget behozni valami kis forradalmasítást így volt ez anno a BG2-vel meg a DA:O-val is ez nem az lett. -
Gruffersten #6399 A fő sztori SZAR, ezt le lehet mondani - az egyetlen fordulatot sem tudták rendesen elmesélni, nem értem miért mentegetitek - mondjuk szerintem kibaszottul jó játék, az egyetlen cover shooter amit el tudok viselni, na de basszus ez egy akciójáték, rpg elemekkel aminek a története egy sima, lineáris shooter történeténél is bénább.
Felsorolok néhány idén megjelent játékot, aminek tetszett a sztorija:Witcher 2, Dragon Age 2, DX HR (bár nem olyan jó mint az első részé) és kb ennyi, más 2011-es játékkal nem játszottam - persze ha megemlíthetek még egy játékot akkor az a tavalyi New Vegas ami eszméletlenül jó lett. -
Although #6398 Szerintem azért alapvetően jó ötletre épül és a mellékküldik is jól ráépülnek a város életére főkalandodra. Nyilván ez az én véleményem nekem így kipróbálva azt mondom kicsit több időt hagyva a Biowarenak ez jó is lehetett volna. Nem csak egy egyszer végignyomható játék. Vannak benne jó ötletek is. De a többit már írtam túl sokmindent kivettek és túl keveset raktak bele. -
#6397 Jah hát persze, így könnyű hogy ingye' volt :D úgy persze hogy pozitívabb egy vélemény :) De jah a Witcher 2 az minden szinten anno a 9k-t -
Although #6396 Ok nem tudtam hogy megvan akkor persze már van saját véleményed. Szóval azért kölcsönkérve kipróbálva így nem érzem magam átverve. :) A pénz az sok érte ez így van. Még mindig 10e kér érte az EA. miközben 8e-ért vettem meg a Witcher 2-t ami ugye kicsit jobb. -
#6395 A #6391-re? sztem hagyjuk mert nem értem hogy ez mért nekem szól, mind1.
Megvan eredetiben azért írtam amit írtam, mert végig vittem, és az volt a véleményem róla. "feláldozni h relatív jó legyen a történet" ??? mi van? mégis mihez képest jó a történet? ugyan már -
Although #6394 *6391-re ment :) -
Although #6393 Azért ha megtudod szerezni kölcsönbe valakitől ha még nem játszottál vele azért egy próbát megér. A demoval tényleg nagyon elszúrták mivel nagyon gyengusok az ellenfelek az meg nem vigasz hogy több hullámban jönnek. De hardon már egész erős persze emiatt az idióta megoldás miatt nagyrészt, de azért el kell ismerni a boss harcok jók lettek van olyan nehéz mint az Originsé legalábbis nekem aki nem egy hú de profi ebben a csapat alapú harcban. És azért azt is be kell látni valamit fel kellett áldozzon a Bioware azért hogy a történet legalább relative jó legyen. És ez bizony a környezet volt. de mivel egy város környéke az egész legfeljebb azt mondtam minden egyforma errefelé :D Sajnos 2 év kevés. Ez meg leginkább az EA hibája. -
Although #6392 Na jó akkor egy példa bár nem szeretem előni a játék érdemi részét de nem adsz más esélyt. Az elf erőd emlékszel? 1. Végrehajtod amit a megtartó kér és az elfekkel vagy 2. Átállsz a vérfarkasok oldalára de kibékíted őket és nem támadjátok meg az elf tanyát. 3. Átálsz a vérfarkasok oldalára elég magas meggyőzés szint esetén lerohanjátok az elfeket. 4. Megtartóval vagy de kibékíted és meggyógyítja a vérfarkasokat és embereké válnak persze mindez külön csatákkal és videókkal. Ez mennyi szerinted?? És ez csak az elf erőd. Szinte mindenhol te alakítod a történetet. Szerinted miért készült öt évig? többek közt azért mert egyedi szinte minden helyszín meg ezért a beágyazottságért. És szép de grafikai tunningok vannak hozzá persze mivel 2004-ben kezdték így arra kell egy kis felvarrás meg nincs hangja a karakterednek ennyi ami hiba van benne talán. De ne folytassuk ezt mert nekem inkább továbbra is az jön le hogy nem igazán használtál i mindent az originsbe. -
#6391 Ez nem válasz a kérdésre, ergo még te sem tudsz olyan játékot mondani ami neked történetileg megfelelne -
ferenc001 #6390 Az csak a főszála a sztorinak (bár egyértelműen nem a legjobb, de azért megállja a helyét, legalábbis szvsz). Ennyi erővel bármilyen sztorit le lehet fikázni, mert csak "mész oszt' lősz", "csapatot szedsz össze, kinyírod a bazinagy sárkányt", "eliminálod aki megölte a családod", "kitörlöd a téridő-kontinuumból az embert aki ellopta tőled az akármidet", "felfedezed a galaxist és kinyírod az összes ellenséges kiborgot".
De amúgy engem is érdekelne, hogy te melyik film/sorozat/játék történetét találod kielégítőnek. -
Gruffersten #6389 De, mindig kitalentoltam, de mivel a darkspawnal/malifacarummal nem fogok tudni beszélni, ezért ettől függetlenül le kellett ölnöm őket.Szóval érted.Landsmeeten működhetett volna, de ott anélkül is meg lehet nyerni a nemességet.
Befolyásolási rendszer mint olyan nincs, maximum skilltől függetlenül meg tudod győzni az embereket.Persze van olyan eset, amikor a személyiséged dönti el az egészet, pl. egy vicces Hawke gond nélkül kihazudja magát a Templartól - holott egy igen kemény csata várna rá.Szerintem sokkal jobb ez a megoldás, döntés-következmény alapon működik az egész, nekem nagyon tetszik.Továbbra is jelen van a gondolkodás-megváltoztatás, de inkább az a jellemző, hogyha nem akarsz harcolni akkor azzal a csoportal/bandával kell egyetértened.
Én az Origins alatt azt figyeltem meg, hogy álltalában van 4 eltérő válaszod, abból a négyből pedig 2 kifejlet lehetséges - ezzel szemben a DA 2-ben nagyrészt négy teljesen különböző/kettő eltérő választ adhatsz.A dialoge wheel sajátossága, hogy a párbeszéd tovább megy, te csak azt mondhatod meg, hogy hogyan reagáljon a karaktered - ezt én is sajnálom, de elviseltem.
DAO-ról meg szívesen beszélgetek, legalább 300 órám és 6 végigjátszásom van benne - tehát mégiscsak jobban belemélyedtem az egészbe, mint szerintem Te.Alapvetően az a baj, hogy visszasírjátok az originst, mintha egy tökéletes crpg lett volna - holott nem.A DA 2 nagyon sok mindenben javított, de a legtöbben nem tudnak túljutni a helyszíneken és a harcon, így észre sem veszik az Arishok zsenialitását, a Band of Three féle theorycraftingot, a második greater demont és a többi elrejtett dolgot, amit Nektek csináltak, mert ti szeretitek az Originst.
Nekem semmi bajom az Originsel addig a pontig, amíg nem az kerül szóba, hogy milyen masszív,komplex,szerteágazó (nem, nem az)és hogy milyen kibaszottul jó rpg.Jó játék az Origins, de igazság szerint cselekménye ugyan olyan mint a második részé- azzal a különbséggel, hogy nem egymást követik a krízisek, hanem te dönthetsz melyket küzdöd le előbb.
Azzal viszont egyetértek, hogy a DA 2 új rajongókat akart elcsábítani, nem titkoltan a mass effectől - csak azt nem vette figyelembe a Bioware, hogy mindkét játékkal másféle emberek játszanak.
PS.:Ha válaszolsz erre, akkor légyszíves ne magyarázd a játékmechanikát/cselekményt/karaktereket mert az összessel tisztában vagyok. -
Gruffersten #6388 Szerintem nem érdemes a mass effect 2 "shepard csapatot gyűjt és leöli az összes collectort" mondatát sztorinak nevezni.Cáfolj meg! -
#6387 Akkor TE mit tartasz sztorinak? Most komolyan, ekkora hülyeségeket még nem írt senki, nem csak hülyeség valótlan is. Csak 1 játékot mondj, csak 1et aminek van "szerinted" története... -
Although #6386 Csak tudod mi a szomorú szerintem. Az így nyert új játékosok zöme még a codexet sem olvassa el azt e keveset sem amit ehhez adtak ami azért nem annyira kevés. Hogy valamiképpen képe legyen a városról meg a világról. Egyszerűen csak elolvassák a párbeszédeket és megpróbálnak gyrsan végigrohanni rajta mint a Crysisen vagy régen a Doomon.:) Szerintem teljesen felesleges neki ilyen játékot csinálni és elveszíteni azokat akik tényleg tudják értékelni az rpg-nek nevezett világot. -
Although #6385 *A harcrendszer átalakítását például egyszerüen Hack and slashnak nevezik ugye -
Although #6384 A DA:O-ban a párbeszédek jó részének kimenetele legalább 4 féleképpen végződhetett de minimum mindenhol kétféleképpen, Ez erre a játékra nem igaz, nem is lehet hiszen végtelenül leegyszerűsítették a párbeszéd rendszert pont azért hogy a casual ne tévedjen el benne. Ezt a játékot azért adták ki hogy új híveket szerezzenek a történetmesélés jelegű rpgnek. Csak már nagyon az aló szinten mozog annak amit a régi törzsvásárlók jelentős része el tud viselni. A harcrendszer átalakítását például ha jól nézem a nemzetközi forumokat akkor nagyon érdekes lesz majd a DA3 ban ezt a két oldalt egyszerre kielégíteni. A DA2 ebből a szempontból megbukott. De szerintem ez lehetetlen Annyira különbözöek vagyunk. :) -
Although #6383 Az a gond valószín nem olvastad el a tutorialt. Mert ott befolyásolási szinttel működött a különleges képesség választónál. Csak gondolom az emberek zöme nem azt fejlesztette, az irományod alapján te sem ez van. Ez egyfajta karakterfelépítési lehetőség volt. Ha harci képességekre gyúrtál akkor nem nagyon tudtad befolyásolni, viszont ha jó harcos lettél. Ha a befolyásolási szinted jó volt akkor egy vezető jellem lettél ami plusszokat adott a csapatársaidnak például és a párbeszédeknél befolyásolhattad a másik felet vagy akár teljesen megváltoztathattad a gondolkodását. Saját oldaladra fordíthattad az elf romok között ez például nagyon fontos lehetőség volt mert ha gonosz karaktert építettél csak így veheted rá az erdő szellemét hogy megtámadjátok az elf tábort és mindenkit lemészároljatok. :) Most komolyan te ezt akarod össze vetni evvel. Persze voltak kakarkterek akiket nem igazán lehetett befolyásolni annyira Alstair, Morrigan. Szerintem ne erőltessük ezt az a helyzet láttom te bele se mélyedtél az DA:O-ba így kár vitatkozni. :) Annyi a különbség a DA2 nél nincs ilyen gond hogy el kell benne mélyedni mert mélységbe rengeteg dolog lenne. Persze meglepetés ér azért. El kell ismernem nem annyira szar mint gondoltam. :) -
Although #6382 Nem fogunk egyet érteni. De ez van. :) Nyilván neked valószínű az magas volt. Mert a circlében epizódszinten is vannak választási lehetőségeid nem csak a főszálnál, (elvarázsolt templár.) Minden sokkal részletesebb mint ebben arról nem is beszélve van benne egy szent hamvak urnája rész ami nagyon nem csak a harcról szól. Ebbe ilyen nincs ha azt mondod a DA:O 70% har akkor ennek meg 95%-a. de nem érdekes. Az a lényeg neked ez jobban tetszik és kész. :)Annyit el kell ismernem ha nem is olyan többszintes befolyásolási rendszer által több lépcsősé tett consequence rendszere van de az ért leegyszerűsítve itt is találtam már több helyen is ez azért pozitívum. Egy példa míg az originsbe a befolyási rendszer által nem csak két válasz van hanem az ellenfél is elutasíthat szintől függően. Addig itt csak a meg b van de ez is valami. Az elején azt hittem ennyi se lesz de pár helyen azért van. Ez is valami. Végül 2 év alatt ez nem is rossz ha a hozzád hasonlóknak akartak kedveskedni akkor ez is jó. :) -
Gruffersten #6381 Egy RPG nem attól RPG, hogy kapsz 4 fő küldetést,ahol választhatsz 2 lehetőség közül - persze a küldetést végig kell darálnod (circle, deep roads) és aztán hozhatsz egy jelentéktelen döntést, amit senkit sem érdekel, mert egy nagy sárkányt leölsz oszt kész.Lehet variálni, hogy ki ölte meg, meghalt e de nem érdemes.Továbbra is tartom, hogy az Origins is csak egy hentelés, felesleges, kiszámítható és gyenge döntésekkel.Maga a történet is a fejlesztők szégyene, csak a Mass effect 2-nek bénább a sztorija - de neki meg nincs.Annál inkább gáz, hogy 5 évig készült, ha meghallgatod a main themet, akkor tudod milyennek szánták - ha meg játszottál vele tudod, hogy mennyivel rosszabb.
Tisztában vagyok vele, hogy a Dragon Age 2 nem a "kötelező" kategóriában, de állítom, hogyha bent maradt volna a műhelyben még pár hónapig, akkor a rajongóknak is tetszene.
PS.:A második részben Varric kivételével mindegyik társad elhagyhat.
PS2.:A második részben is lehetsz "király".
-
Although #6380 Igen ez óriási visszalépés a karakterekben a DA:O-hoz képest ahol el is hagytak ha úgy alakult. Természetesen a te véleményed az hogy az ME2 jobb mint ez szerintem nagyjából egy szinten vannak. Egyszer végigjátszható kategória. De a storyja ahogy vártam nem rossz. De igazad van ez kevés a Biowaretól de ezt leírtam. Ha nekem szántad az elöző szösszenetet akkor olvasd el mit írtam.
Nekem a harcba egyébként az tetszett hogy ha a rougal mozgásban vagy akkor nem nagyon tudnak megsebezni. Apró újítás de ez nekem hiányzott az egyből. És azért használható ez a nézet is, nekem ez is bejön. Ami óriási hiba az a szintek kidolgozása erre sokat több időt kellett volna szánjanak egyszerűen néhány helyen hardon a hullámokba jövő ellenfelek fárasztóak és unalmasak túlzásba vitték. Nyilván a casual játékosok easy és normál szinthez szabták. De nekem ez már sok egyszerűen a nem standard két tankos csapatommal nagyon nehéz megoldani. -
#6379 Ez már túl van tárgyalva... Hiába mentegetitek, az DA2 egy R O S S Z játék!!! Rengeteg helyen elvérzik az egész.
A munka minősége Bioware? fejtsd már ki mert nem értem, hol van a DA2ben minőség? az 5 fajta textúra illetve a ctrl+c helyszínek? esetleg a monoton csőpályák? vagy talán a gagyi grafika és animáció? (
grafika alatt, nem a shaderekbe, fényekbe akarok belekötni, hanem h h néz ki, a karakterek, ellenségek stb, mert elég furák és természet ellenesen hatnak még játékhoz képest is.)
Vagy a játék menetet a király? a "menjünk vissza ugyan oda 10x" küldetések? a semmiből oda teleportáló ellenfelek? az tényleg minőségi... stb. A DA:O után egy ilyet össze dobálni nem volt művészet, hát igen konzolra készült, oda pedig rpg kategóriában, ez bőven jó.
Amúgy mit akarsz ezzel "Mass Effect" stílusú?! Közelében sincs a DA2, semmilyen téren... Egy közös van a bennük, a szépen kispórolt fegyverek, páncélok, amit inkább dlckét adtak el. -
Although #6378 Amit nagyon hiányoltam a kettőből az a Szent hamvak urnája szerű logika és feladványos rész. Szerintem egy tradicionális rpgnél ez nagyon sokat jelent. De azért tényleg egy jó szintet meg lehet adni erre. És látszik igyekeztek a Bioware srácok megint egy jó storyt összehozni. kicsit sajnálom őket amiért ennyire lehúzták őket. -
Although #6377 Pár befejezés az első részből azért: Ha nemes emberrel kezdesz akkor te is lehetsz király. ha nemes nővel akkor királynő Alstairrel vagy egyedül. Ha nem nemes ember vagy akkor nem lehetsz király persze de nagyrészt a te tevékenységedtől függ ki lesz a király Alstair, Anora apja vagy Anora. Ha nem fogadod el az Morrigan ajánlatát akkor meghalsz és lesz egy szép temetésed. Vagy elfogadod valamelyik társad ajánlatát és ő hal meg helyeted. Most komolyan ezt akarod összehasonlítani a DA2 lehetőségeivel?
Nincs értelme. Ez nem egy rossz játék de viszont sajnos már EA és nem bioware szellem. Csak a munka minősége Bioware. De ez is valami. -
Although #6376 De nyilván ne hasonlítsuk össze az első rész 5 évig készült. Ez volt a Bioware utolsó ajándéka a rajongóknak. -
Although #6375 Nos van kb 10 különböző befejezés, én kb 4-et csináltam meg eddig. Ezenfelül a főbb harcoknál ténylegesen választhatsz oldalt, elfek, vérfarkasok, golemek, Halhatatlan, Tempárok vagy a körmágusok ezen belül is több variáció, Talán csak a Ban erődnél nem de ott is hozhatsz morális döntéseket az szinte mindenhol megvan akár 4-5 féle különböző variációból.Ha akarod otthagyod őket meghalnak és visszamész és egyedül oldod, meg vagy csatlakozhatsz hozájuk a rémek elleni harcban, az erődben is mindig van választás ha akarod megölöd a megszállt gyereket de meg is mentheted. És ez szinte mindenhol megvan.Ezt nevezik rpg-nek Mondom kár összehasonlítani. Látom te töredékét nem fedezted fel a lehetőségeknek. Persze ez csak akkor működik ha befolyásolásra mész a karakterfejlesztés egyik ablakán, de mindennek ára van. Vagy ha csak a harci képességekre mész akkor igen ugyanilyen hentelős mint ez. Össze se lehet hasonlítani ezzel. De mondom ez se rossz csak nincs befejezve. És túlságosan elmentek a Mass Effect vonalra sajnos. De például a harcban fejlődött. nekem ez is bejön ha eltekintek az idióta mozgásoktól főleg a mágusnál. -
Gruffersten #6374 Originsből nem emlékszek olyan sok morális döntésre, inkább az rémlik, hogy a játékidő 70%át harc tette ki.Ugyanazok a motivációk a második részben is benne vannak, de ha nem vitted végig akkor ezt a témát nem kerülöm.Mostanában MINDEN rpg-nél a két rossz közötti választást erőltetik - a da 2-ben ezzel szemben a játék végén két jó közül kell választanod ami sokkal jobb.
Bioware számomra folyamatos csalódást okoz a kotor megjelenése óta, nem várok semmit tőlük ezért tetszett ennyire a dragon age 2 - sokkal jobban mint az első rész.Oké, még mindig sok a harc, de a sztori nem olyan fantáziátlan mint az originsnél és szerencsére csak felületesen vették elő a témákat.Karakterek tekintetében is előrelépés történt (megjegyzem, szerintem) nem a klasszikus dnd-s druidát hozták, a csapat törpjének nincs szakálla és baltája, ráadásul a pajzsos csóka sem egy 2 méter magas, kigyúrt férfi.+ Végre 2 játék után működött a dialoge wheel.A félkészen hozták ki résszel viszont egyetértek, pár hónap és sokkal jobb lett volna a játék - változatosabb dungeonokkal, kevesebb buggal esetleg több helyszínnel.
Igazából nem tudom mire vélni, felhoztad a Bethesdát és az Obsidiant, holott csak az utóbbi csinál IGAZI crpg-ket, a Bethesda a FO 3-al tényleg elszúrta, de az Morrowind/Oblivion után én nem rugdosnám le őket az crpg fejlesztők porondjáról.A Biowaret viszont kis gondolkodás után, igen.
Mondjuk én vagyok a legszomorúbb, hogy a mai felhozatal között az Origin volt a mainstream rpg - minden hentjével együtt. :( -
Although #6373 Nos nem ez a gond, bár még nem értem a végére. Néhány helyen, vagy általánosan idegesítő ha negatív választ adsz akkor is úgy megy tovább a dolog beleerőltetve a lineárisba. Ez azért szomorú mert ne beszéljünk az originről ott a Venetica típusú kis költségvetésű német rpg és abban is jól megoldották kevés helyen alkalmaztak választási lehetőséget de ott volt. Ha végiggondolod a főellenséget leszámítva az origins is morális döntésekről szólt. Morrigan üldözött volt azért vált ilyenné. Anora apja pedig valahol jót akart. Persze nyilván nem vártam 10 féle befejezést meg rakat választási lehetőséget mint az originsbe volt mert ez 2 év és nem 5 évig készült de azért ennél többet vártam pláne hogy ügyesen leszűkítették a területet és sok a copy paste. Nem lenne rossz de ez biza félkészen hozták ki. És igen nem lehet eltekinteni, a Biowaretól mindenki sokat vár. Ők tették magasra a mércét a Baldurs gate-el meg az Originsel. És igen valahol persze mindenki egy hasonló szintű élő karaktereket várt mint az originsbe, mert ez biza csak Mass effect szint az meg meg se közelíti. Legalábbis azok akiknek nagy érték volt egy Origins szerű könyv amit te játszol ténylegesen. Sajnos mások nem tudják ezt a szintet, a Bethesda sem. Talán a Fallout New vegassal az Obsidian csinált hasonlót de az nem crpg. És hát nyilván az obsidian sem egyszerű hisz övék a Neverwinter Nights. Így is sokat várunk egy Witcher vagy egy Skyrim szintre, nyilván nem gond mert nem a játék az élet de azért persze hiányzik egy igazi folytatás az originshez kinek nem aki szereti ezt a tényleg igazi rpg-t, és nem egy Hollywoodi filmet akar nézni idézőjelesen. Valahol szerintem szomorú hogy néhány ponton nekem biza a Jade empire is jobban tetszik mint ez. De mindet összevetve ez nem 0-ás de sajnos nem is jó legalábbis Bioware mércével. -
Gruffersten #6372 Morális döntésekről mit gondolsz? (Arra gondolok, amikor két jó között kell választanod.)
Amúgy egész korrekt voltál, bár azt hozzátenném, hogy néhány dolog már az originsben is idegesítő volt.Nekem tetszett a játék, simán igent mondanék egy harmadik részre - remélhetőleg addigra végeznek a Fenris/Anders féle karakterekkel (azzal van gondom, hogy folyton ugyan arról beszélnek- 7 év alatt egyikük se tudja felemészteni a baját, ez ugyanúgy a többiekre is igaz, csak ők nem sírtak, hogy milyen szar nekik.) -
Although #6371 Igazából még azt éreztem az EA ugye amerikai cég. És rendkívül kötött gondolkodás és világ jellemzi őket. úgy néz ki megkötik a Bioware kezét is. nem igazán lesz különbség jó és rossz oldal között. Mintha csak pozitív karaktereket lehetne csinálni. Ez gyakorlatilag megöli az rp-t. -
Although #6370 Kölcsönkértem egy Dragon Age II copyt és gondoltam játszok vele, most így előrehaladva. A demohoz képest pár helyen tényleg módosítanom kell a véleményem.
A nehézség hardon és felette már ténylegesen létezik ez pozitív, bár ez sokszor csak a nagy tömegbe érkező és semmiből utánpótlást kapó hordák jelentik. Mivel a terület alapú varázslatokat szinte lehetetlen használni. Ez inkább átgondolatlan volt. Az is illúzióromboló hogy mindenki nyugodtan sétál miközben zajlik a csata.
Összességében, a grafika elfogadható, nyilván a nagyobb méretű karakterek a képernyő előtt nyálcsorgató játékosnak jó, a crpg rajongónak nem biztos. Vagy a nagyítást egy kicsit jobban meg lehetett volna oldani. De összességében ez is szép és használható szerintem.
A történet Bioware standard ebbe mindig jók voltak. Nyilván az új játékosok el vannak ájulva tőle talán. kicsit talán filmszerű élményt ad. Ennek hátrányával. A Dragon Age Origins egyik nagy újítása teljesen eltűnt, nincs consequence, és a karakterek se élnek igazán. Nincs következménye ha negatív a viszony a karakterrel. Nincs az mint pl Alstair ha neki nem tetsző dolgokat csinálsz vagy mondasz vagy képviselsz. Akkor már nem viccelődik hanem a pokolba kíván és ezt érzed ahogy beszélsz vele. Csak a remény hogy a királygyilkos keresitek tart egyben benneteket. Ez eltűnt. Az egész játékon érződik ez egy Mass Effect clone.Sajnos.
Összességében ha nem a Bioware csinálta volna akkor jónak is nevezném, de így ez tőlük nagyon kevés. Mivel a terület relatíve kicsi lett. És van copy paste is mondjuk ez engem nem annyira zavart a történet szempontjából. De így végképp megmagyarázhatatlan számomra miért nem tudtak legalább pár helyre ténylegesen hasonló szintet hozni mint az Origins, miért tűnt el a consequence, például a csata a mélyutakon a törp halhatatlan és a Gólem között ahol ténylegesen volt különbség mind a csata nehézségében oldaltól függően mind az oldalak között. Itt ez teljesen hiányzik. És ténylegesen oldalt választhattál, szinte mindenhol. Ez így külön szomorú. Mert nem értem mire ment el két év.
Sajnos amit gondoltam nagyrészt igaz lett ez már nem a rajongóknak készült főleg, nem figyeltek apróságokra hogy az ember tényleg bele tudja élni magát a világba. Nem az a gond hogy egy városban játszódik meg a történet ezek rendben vannak. Az a gond minden újítás amit a Dragon Age origins hozott az rpg-k világába az eltűnt.
Így csak azt tudom mondani amit a rp-s barátaim vagy akár a Metacriticen írtak.
Inkább vedd elő újra a Dragon Age origins-t éld bele újra magad. Mert ennek a Mass Effect stílusnak általában rendkívül csekély az újrajátszhatósági faktora sajnos.
Sorry kicsit hosszú lett de általában igyekszem megindokolni ha mondok valamit miért gondolom így.