6609
Dragon Age II
-
TomDantes #6569 Dragon Age 2 végigjátszva.
Nos...
Az első rész, nagyon tetszett. Jó játék volt. Ez hát kissé felemás lett.Oké végül is nem rossz. De, elég sok szar került bele.
Kezdve azzal ,hogy ,miért csak ember? Miért nincs több eredet történet? Ja, persze, mert a sztorit direkt így kellet alakítani, és milyen klassz ez, és a falunkból menekülünk...eh, francokat. Ez a rész azért maradt ki, mert jó gyorsan kellett a második rész.
Harcrendszert nem értem miért kellet kiherélni. Hol a taktikai nézet? Az egészet felgyorsították, olyan kapkodós, néha már kaotikus.
Na és a nehézség?
Mi a tököm? Az első ogre-t fél kézzel leverjük, hű basszus, szükre kamarásként az Origins-ben ez keményebb volt, de mi nevenincs első szintű kis suttyóként lenyomjuk...a sárkányokat is lendületből rúgjuk fel.
Kivéve...nos kivéve egyet. A harc tehát nagyon könnyű. Szinte végig...kivéve bizonyos pontokon. Ott olyan szopatósan irreálisan nehéz...
Az Origins-ben a nehézség egyenletes volt, ott is voltak nehéz és nagyon nehéz részek, könnyebb részek, de ez a második részben kiegyensúlyozatlan. Az egy másodlagos küldetésben felbukkanó sárkányon kívül gyakorlatilag két ásítás között le lehet nyomni. Szerintem az a egy küldetés is csak véletlenül lett nehéz, kissé elszabták a programozáskor.
Na és ez mi? A hullámokban támadó ellenség. Még a démonok meg kísértetek hagyján de a falról meg földből előugró emberek? Egy hullám leverve ,jön egy második. Baromi unalmas egy idő után!
Na és a végső harc? Pff...
Meg a kétméteres karddal több métert ugró karakterek...a mágus úgy forgatja a botját mint valami karatefilmben...
Ja, és nem vettem észre, hogy hopp tíz szinttel vagyok feljebb, erősebb lettem. Ugyanúgy , ugyanannyi ideig tart leverni ugyanazokat az ellenfeleket mint 10 szinttel lejebb. Ja, értem, biztos ők is szintet lépnek velünk együtt, de egy RPG-ben az a jó, ha érezni, na igen, végre kicsit erősebbek vagyunk.
De avarázslatok mindenesetre látványosak. Szépek. Meg az egész játék szebb. A karakterek, az arcok.
Ha már társak. Mi az hogy nem lehet a felszerelésüket, ruhájukat változtatni? Mi ez ? Azon meg külön szarok be, akik ez még tetszik is. Legalább nem kell a társakkal vacakolni, olvastam többször. Emberek, az ilyen típusú RPG-knek ez a lényege! A társainkat is testre szabjuk!Miért kellet ezt is kiherélni?
De a karaktereik jók. A történeteik is.
De, a társaink karakterei, küldetései jók voltak. Pofás ötlet lenne, hogy mindenkivel adott helyen lehet beszélgetni, elsőre tetszett, hogy a kalózzal csak a kocsmában...de aztán eh...
Nem, jobb volt, a táborhelyen beszélni velük mint az első részben, hogy el kell nyerni a bizalmukat, az ajándékozási rendszer. Itt meg? Ha oda érek a történetben, megkapjuk a társ küldetését. Minek küzdeni a bizalmáért? egyszerűsítsük. Ez is tetszik sok embernek, nem kell feleslegesen a társakkal dumálni...de basszus, ismét, az ilyen RPG-knek az az egyik saroköve!
Na meg, sokszor teljesen idétlen, érthetlen okból kapunk mínuszt a társainktól. Bár tökmindegy igazából...sajnos. Lenne következménye...
Tárgyrendszer. Afőhősünknek való tárgyakon kívül a többi felesleges, a társainknak ügye ruhát nem adhatunk, ajándék nincs, meg...minden tök felesleges, arra jó, hogy eladjuk a tárgyak 95%!
Helyszín. Kettő? Város, meg város mellet. Ja oké, éjszakai város, akkor már három? Röhej.
Küldetések: hogy de unalmas egy idő után újabb mágusos, újabb templomos...újra és újra és újra...az első részben változatosabb küldetések voltak. Ja, és ez milyen már , elvileg üldözik a kóbormágusokat, ennek ellenére minden utca sarkon van belőlük egy tucatnyi. Érdekes
De vannak jó küldetések is, határozottan. A történet, mi vagyunk a városi bajnok, eh, olyan semmilyen, se nem rossz, se nem jó.
Flemeth szál nagyon érdekes, meg a végső videó. Na, ha a szálakat a harmadik részben összekötik akkor volt értelme a második résznek.
Jó hát nagyon szidtam a játékot, pedig nem rossz ám. Csak, az első részhez mérten ez nagyon kiherélt, gyengébb rész.
De ez is nem is lenne baj ha nem Dragon Age II lenne, hanem egy spin-off epizód , nem teljes értékű folytatás. Árulták volna eleve olcsóbban. Ott van a Assassin Creed kézikonzolról átírt része, azt se teljes áron árulják és nem adják el teljes értékű folytatásként.
Ezt kellet volna itt is, mondták volna, ez egy RPG light, könnyedebb rész, egyszerűbb, rövidebb, minden tekintetben kevesebb benne a tartalom, az igazi folytatás majd jön kicsit később, tessék.
Bizonyos hibáit így se lehetne elnézni, de nem volna annyira zavaró. Mindegy, én úgy veszem ez nem második rész volt, hanem egy mellékepizód, egy mellékhajtás, annak elment, ott nem akkora baj ha kiherélt játékmenetet, kevesebb tartalmat kapunk. -
Kombinator1991 #6568 vagy csak Morrigant buildeld kicsit healesre. -
Sith #6567 Origin:
http://sg.hu/listazas.php3?id=1088233849
Egyébként én személy szerint vinném healelni valakit.. nem akarok spoilerezni ha még nem szedted össze :) -
robi3 #6566 Sziasztok!
Origines topicot nem találtam de gondolom tudtok válaszolni. Harcos törpét nyomatok morrigan, alistiar és a harcikutya társaságában, ez játszható párosítás lesz a végéig vagy cseréljek karaktert pl: a kutyát valaki másra? -
dregnarr1 #6565 Na, kipróbáltam a modot. Teljesen olyan lesz tőle a csapatkezelés, mint az első részben, szóval ezzel a hatalmas negatívum ki lett küszöbölve. -
dregnarr1 #6564 Használt valaki Equip your party modot?
Elvileg teljesen te állítod be a csapattársaid felszerelését, attribokat oszthatsz, ilyenek.
Bár még nem játszottam a 2. résszel, olvastam, hogy az első résszel ellentétben party-management már nincs a játékban, így viszont vissza lehet hozni... már amennyiben tényleg használható és érdemes is.
http://dragonage.nexusmods.com/mods/3194/?
Van valakinek tapasztalata erről a modról? -
#6563 Persze.
grebber: abban semmi komoly történet-DLC nem volt, se Exiled Prince, se MoA, se Legacy, csak ruhák+fegyverek. -
dregnarr1 #6562 Értem, szóval akkor a bioware.com-ra regeljek minden kódot, ahogy a DA1-nél is. Megveszem mondjuk a DA2-t greenmangamingről, akkor is elfogadja a kódját a bioware.com, ugye? -
#6561 Anno volt akció hogy ingyen raklap DA2 dlcket adtak.
Azóta is már csak a game kéne hozzá de sajnálom a 2300ftot a DA Collectionra. -
#6560 DLC-ket a Bioware oldaláról lehet megvenni, Bioware pontokért. Bioware Pontot meg leginkább boltban kapsz (kártyás formában adják).
http://dragonage.bioware.com/da2/addon/
GOTY-t vagy Ultimate Editiont (tehát amiben minden DLC benne van) ne is remélj - köszönjük 'kedves' EA.
-
dregnarr1 #6559 Szeretném megvenni a játékot (DA2), de egy oldalon sem láttam az alap játékon kívül DLC-vásárlási lehetőséget. Ez miért van? A megvásárolható verzióban a Black Emporium van benne egyedül, az Exiled Prince, MoA, és Legacy-t sehol sem említik. Néztem Originen, greenmangaming-en... valakinek van erről valami infója?
Köszönöm! -
#6558 Ritkán szólok hozzá a forumban,pláne nem ilyen fáradtan,úgyhogy kérlek nézzétek el nekem,hogy sikerült összekevernem az első rész topicjával.
Aki tudja az törölje legyen szíves,köszi és bocsi! -
#6557 Még egy napig akciós steamen a játék (7.49 euro) Úgyhogy végre behozom hatalmas lemaradásom és végigjátszom a játékot végre. Eddig kb 10 órám van benne,de alig bírom abbahagyni,hatalmas játékot csinált a BioWare. A második rész nem tudom milyen még azzal sem játszottam).
Ha esetleg valakit visszatartana a vásárlásban az,hogy az Ultimate Edition nem magyar azoknak jó hír,hogy pillanatok alatt magyarrá lehet tenni a játékot az összes kiegészítőjével ,dlc-jével együtt.
Akinek nem sikerül,az írjon nyugodtan állok rendelkezésére.Most viszont lépek aludni egész nap ezt toltam kisebb megszakításokkal. -
Kombinator1991 #6556 F*szomért nem lehet editelni rossz helyre írtam a választ sry. -
Kombinator1991 #6555 Két fontos elem kell: tank és néhány hp poti. 3 fázis van:
1. Boss üt simán. Tartsad a tankon bármi áron egyéb csapattársra elég nagyot csap.
2. Középre megy és területizik. Állíts mindenkit pozíció tartására és bújj valameik oszlop mögé.
3. Szétesik és kicsik spawnolnak. A kicsiket villámgyorsan verd agyon aztán zúzd a bosst amivel csak bírod.
Utána összerakja magát és kezdődik elölről. -
#6554 DA2-ben mindenki seggbe akar valamiért kapni, úgy néz ki a fejlesztők arra gondoltak: aki egy férfi seggét bámulja huszonsok órán keresztül, az meg is érdemli, h farokra húzzák
amúgy ja, szörnyű. legjobb megoldás a probléma elkerülésére női karakterrel játszani (főleg mert a női szinkronhang ki-be-összevisszabaszottul jó), de fogadni mernék, h már született buzulást eltávolító mod is.
(btw ME3-ban is megvan ez a szörnyűség, és ott is nagyon mélyen le kívánják nyomni a torkodon ) -
Evoluti0N #6553 Nincs bajom a melegekkel, de DA2-ben kicsit túl lőttek a célon. Konkrétan az összes románc lehetőséggel lehet "románcolni" mind férfi, mind női karakterrel. -
Anonymusxx #6552 Mi ez a nagy buzulás a játékban? Férfi karakterrel vagyok, és észrevettem hogy az összes többi férfi társsal el lehet buzulni, Anders meg meg is sértődik a "Beszélj Anderssel" küldetésben ha nem vagyok benne a homárkodásban... -
#6551 területek hatalmas változatossága csípte a legtöbb ember szemét, ahogy az enyémet is... nagyon.
harcrendszerileg tényleg jó, történet is bőven rendben van, bejött, h kaptunk első résznél jóval személyesebb sztorit, viszont ez akkor is fájdalmas, annyira, h mikor megpróbáltam másodszorra nekiugrani, pár óra alatt ráuntam az egészre... -
#6550 Valóban jó játék, csak az első részhez képest jó pár játékmechanikai elem butítva lett. Illetve időhiány miatt a területek nagy része copy/paste, de ha ezeken túl tud lépni az ember akkor nincs gond.
Számomra viszont még mindig az első rész, ami jobban tetszik. -
Anonymusx #6549 Egész jó ez a második rész, nem tudom miért fikázzák olyan sokan.. Jobb lett mint az első rész. -
Anonymusx #6548 Vajon megéri a zárnyitás miatt a dörzsöltségre rakni? Azért az a 40 pont ami a max szinthez kell, szerintem elég sok.. Inkább azt ráraknám az ügyességre.. Van olyan küldi amihez kell a zárnyitás? -
Evoluti0N #6547 Ez is több, mint a semmi. :) Egyébként az első részt nem tudom, mivel abból az Ultimate Edition van meg, de a 2. részhez láttam, h csak itemeket ad. -
#6546 Küldetés DLC-ket nem fognak ingyen osztogatni... sajnos. EA. -
#6545 az első részhez is csak itemeket ad -
Evoluti0N #6544 Most nézem, h a 2. rész sztori dlc-i nincsenek benne, csak különböző itemek. :( -
#6543 Köszi!! -
#6542 Tessék a lista (hosszú, ezért spoilerbe hogy ne gyakja szét a topikot):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Lothering's Lament
Hayder's Razor
The Far Cliffs of Kirkwall
Hindsight
Boots of the Frozen Wastes
Of Things Not Lost
Evra's Trophy Belt
Amulet of Ashes
The Ring of Whispers
The Deep Green
Fadeshear
The Lion of Orlais
The High Lords' Belt
Pendant of the Morning Frost
Dura's Blue Flame
Staff of Parthalan
Ivo Family Crest
Evra's Might
Fan Reward Pack - Arlathan Focusing Crystal, Band of Stolen Shadows & Hawke Family Crest
The Irons
Air of Confidence
The Antivan Garrote
The Lion's Paw
Helm of the Deep
The Wicked Oath
Embri's Many Pockets
Dalish Promise Ring
Guildmaster's Belt
Mark of Vigilance
Band of Fire
Feral Wolf Charm
Pearl of the Anointed
Memory Band
Bregan's Bow
Bulwark of the True King (for Origins)
Amulet of the War Mage
The Edge
The Lucky Stone
-
#6541 Nincs valahol egy lista arról hogy mit adnak ingyen ezzel a promóval? -
Evoluti0N #6540 Az első és második rész dlc-i ingyen. -
#6539 Akkor az a gondja! -
csancsok #6538 A játék eredeti, a dlc viszont nem. -
#6537 Wirágbolti vagy eredeti a játék/DLC? -
csancsok #6536 Egy kis segítségre lenne szükségem. A "Hit" küldetésnél járok Sebastian DLC-ben és miután megöltem a mágusokat megáll a játék és a betöltés felirat, de nem történik semmi. 1.04 javítás van fenn, olvastam, hogy megoldás lehet ha kikapcsolom a zenét, de úgy sem enged tovább. Valaki tud megoldást. -
ShaiHulud #6535 line of sight es egyesevel mindenkit iranyitani es sok pause -
#6534 Azzal én is megszenvedtem :( Jó csapatot kell vinni (asszem sok varázslót, vagy sok rugót) - persze ezt még nem tudod, amikor elindulsz... Sajnos nem tudok biztos tanácsot adni, nekem elegem lett és benyomtam a cheatet (fujfuj, de meguntam) -
horthy #6533 A Deep Roads ( Mélyutak ) végén lévő szikladémont mivel legkönnyebb kinyirni mert már 10-re probálom sikertelenül ! Milyen varázslat , taktika , fegyverek stb ? -
NiGhTM4R3 #6532 Az extra feloldható tartalomban hogyan lehet aktiválni pl. a Sten hatalmát? (és a többit)
Elvileg fel van telepítve, de a menüben azt írja látogassam meg a bioware oldalát mert ott van leírva hogyan oldhatom fel, de nem látok ilyesmit, csak megvenni tudom. -
#6531 azt szeretném kérdezni ez a film a keresőről szól?azért kérdezem mert film végén ugyan azt a könyvet látom mint a játék elején
Dragon Age: Dawn of the Seeker
-
#6530 Add el nyugodtan, másra nem jó.