Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Lenne pár kérdésem, de ezeket másra való tekintettel spoiler tag közé teszem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elõször is a hõs nõvére mindenképpen jön a Deep Roadsra, hogy ott meghaljon? Elkerülhetõ lett volna ez?
Másodszor hol rontottam el a játékomat, hogy Isabelt nem is találtam az egész játék során.
Harmadszor a végjáték során ha nem a mágusokat választom akkor miben változott volna az egész?
Illetve a végsõ kérdés, hogy vajon mi lehet az a nagy gond ami miatt keresik a Championt nomeg, hogy került oda Leliana.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"
Azt viszont kikérem magamnak, hogy a Dragon Agek eredeti világgal, helyszínekkel vagy szereplõkkel rendelkeznek, össze vissza lopkodták a fantasy kliséket, majd összegyúrták egy egésszé és azt mondták, hogy ez más, mert az emberek utálják az elfeket!Badarság, felháborító, grey wardenektõl kezdve az utolsó ötlet is elõfordult már, nincs ebben semmi eredeti.
Felsorolok néhány idén megjelent játékot, aminek tetszett a sztorija:Witcher 2, Dragon Age 2, DX HR (bár nem olyan jó mint az elsõ részé) és kb ennyi, más 2011-es játékkal nem játszottam - persze ha megemlíthetek még egy játékot akkor az a tavalyi New Vegas ami eszméletlenül jó lett.
Megvan eredetiben azért írtam amit írtam, mert végig vittem, és az volt a véleményem róla. "feláldozni h relatív jó legyen a történet" ??? mi van? mégis mihez képest jó a történet? ugyan már
De amúgy engem is érdekelne, hogy te melyik film/sorozat/játék történetét találod kielégítõnek.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
Befolyásolási rendszer mint olyan nincs, maximum skilltõl függetlenül meg tudod gyõzni az embereket.Persze van olyan eset, amikor a személyiséged dönti el az egészet, pl. egy vicces Hawke gond nélkül kihazudja magát a Templartól - holott egy igen kemény csata várna rá.Szerintem sokkal jobb ez a megoldás, döntés-következmény alapon mûködik az egész, nekem nagyon tetszik.Továbbra is jelen van a gondolkodás-megváltoztatás, de inkább az a jellemzõ, hogyha nem akarsz harcolni akkor azzal a csoportal/bandával kell egyetértened.
Én az Origins alatt azt figyeltem meg, hogy álltalában van 4 eltérõ válaszod, abból a négybõl pedig 2 kifejlet lehetséges - ezzel szemben a DA 2-ben nagyrészt négy teljesen különbözõ/kettõ eltérõ választ adhatsz.A dialoge wheel sajátossága, hogy a párbeszéd tovább megy, te csak azt mondhatod meg, hogy hogyan reagáljon a karaktered - ezt én is sajnálom, de elviseltem.
DAO-ról meg szívesen beszélgetek, legalább 300 órám és 6 végigjátszásom van benne - tehát mégiscsak jobban belemélyedtem az egészbe, mint szerintem Te.Alapvetõen az a baj, hogy visszasírjátok az originst, mintha egy tökéletes crpg lett volna - holott nem.A DA 2 nagyon sok mindenben javított, de a legtöbben nem tudnak túljutni a helyszíneken és a harcon, így észre sem veszik az Arishok zsenialitását, a Band of Three féle theorycraftingot, a második greater demont és a többi elrejtett dolgot, amit Nektek csináltak, mert ti szeretitek az Originst.
Nekem semmi bajom az Originsel addig a pontig, amíg nem az kerül szóba, hogy milyen masszív,komplex,szerteágazó (nem, nem az)és hogy milyen kibaszottul jó rpg.Jó játék az Origins, de igazság szerint cselekménye ugyan olyan mint a második részé- azzal a különbséggel, hogy nem egymást követik a krízisek, hanem te dönthetsz melyket küzdöd le elõbb.
Azzal viszont egyetértek, hogy a DA 2 új rajongókat akart elcsábítani, nem titkoltan a mass effectõl - csak azt nem vette figyelembe a Bioware, hogy mindkét játékkal másféle emberek játszanak.
PS.:Ha válaszolsz erre, akkor légyszíves ne magyarázd a játékmechanikát/cselekményt/karaktereket mert az összessel tisztában vagyok.
Tisztában vagyok vele, hogy a Dragon Age 2 nem a "kötelezõ" kategóriában, de állítom, hogyha bent maradt volna a mûhelyben még pár hónapig, akkor a rajongóknak is tetszene.
PS.:A második részben Varric kivételével mindegyik társad elhagyhat.
PS2.:A második részben is lehetsz "király".
Nekem a harcba egyébként az tetszett hogy ha a rougal mozgásban vagy akkor nem nagyon tudnak megsebezni. Apró újítás de ez nekem hiányzott az egybõl. És azért használható ez a nézet is, nekem ez is bejön. Ami óriási hiba az a szintek kidolgozása erre sokat több idõt kellett volna szánjanak egyszerûen néhány helyen hardon a hullámokba jövõ ellenfelek fárasztóak és unalmasak túlzásba vitték. Nyilván a casual játékosok easy és normál szinthez szabták. De nekem ez már sok egyszerûen a nem standard két tankos csapatommal nagyon nehéz megoldani.
A munka minõsége Bioware? fejtsd már ki mert nem értem, hol van a DA2ben minõség? az 5 fajta textúra illetve a ctrl+c helyszínek? esetleg a monoton csõpályák? vagy talán a gagyi grafika és animáció? (
grafika alatt, nem a shaderekbe, fényekbe akarok belekötni, hanem h h néz ki, a karakterek, ellenségek stb, mert elég furák és természet ellenesen hatnak még játékhoz képest is.)
Vagy a játék menetet a király? a "menjünk vissza ugyan oda 10x" küldetések? a semmibõl oda teleportáló ellenfelek? az tényleg minõségi... stb. A DA😮 után egy ilyet össze dobálni nem volt mûvészet, hát igen konzolra készült, oda pedig rpg kategóriában, ez bõven jó.
Amúgy mit akarsz ezzel "Mass Effect" stílusú?! Közelében sincs a DA2, semmilyen téren... Egy közös van a bennük, a szépen kispórolt fegyverek, páncélok, amit inkább dlckét adtak el.
Nincs értelme. Ez nem egy rossz játék de viszont sajnos már EA és nem bioware szellem. Csak a munka minõsége Bioware. De ez is valami.
Bioware számomra folyamatos csalódást okoz a kotor megjelenése óta, nem várok semmit tõlük ezért tetszett ennyire a dragon age 2 - sokkal jobban mint az elsõ rész.Oké, még mindig sok a harc, de a sztori nem olyan fantáziátlan mint az originsnél és szerencsére csak felületesen vették elõ a témákat.Karakterek tekintetében is elõrelépés történt (megjegyzem, szerintem) nem a klasszikus dnd-s druidát hozták, a csapat törpjének nincs szakálla és baltája, ráadásul a pajzsos csóka sem egy 2 méter magas, kigyúrt férfi.+ Végre 2 játék után mûködött a dialoge wheel.A félkészen hozták ki résszel viszont egyetértek, pár hónap és sokkal jobb lett volna a játék - változatosabb dungeonokkal, kevesebb buggal esetleg több helyszínnel.
Igazából nem tudom mire vélni, felhoztad a Bethesdát és az Obsidiant, holott csak az utóbbi csinál IGAZI crpg-ket, a Bethesda a FO 3-al tényleg elszúrta, de az Morrowind/Oblivion után én nem rugdosnám le õket az crpg fejlesztõk porondjáról.A Biowaret viszont kis gondolkodás után, igen.
Mondjuk én vagyok a legszomorúbb, hogy a mai felhozatal között az Origin volt a mainstream rpg - minden hentjével együtt. 😞
Amúgy egész korrekt voltál, bár azt hozzátenném, hogy néhány dolog már az originsben is idegesítõ volt.Nekem tetszett a játék, simán igent mondanék egy harmadik részre - remélhetõleg addigra végeznek a Fenris/Anders féle karakterekkel (azzal van gondom, hogy folyton ugyan arról beszélnek- 7 év alatt egyikük se tudja felemészteni a baját, ez ugyanúgy a többiekre is igaz, csak õk nem sírtak, hogy milyen szar nekik.)
A nehézség hardon és felette már ténylegesen létezik ez pozitív, bár ez sokszor csak a nagy tömegbe érkezõ és semmibõl utánpótlást kapó hordák jelentik. Mivel a terület alapú varázslatokat szinte lehetetlen használni. Ez inkább átgondolatlan volt. Az is illúzióromboló hogy mindenki nyugodtan sétál miközben zajlik a csata.
Összességében, a grafika elfogadható, nyilván a nagyobb méretû karakterek a képernyõ elõtt nyálcsorgató játékosnak jó, a crpg rajongónak nem biztos. Vagy a nagyítást egy kicsit jobban meg lehetett volna oldani. De összességében ez is szép és használható szerintem.
A történet Bioware standard ebbe mindig jók voltak. Nyilván az új játékosok el vannak ájulva tõle talán. kicsit talán filmszerû élményt ad. Ennek hátrányával. A Dragon Age Origins egyik nagy újítása teljesen eltûnt, nincs consequence, és a karakterek se élnek igazán. Nincs következménye ha negatív a viszony a karakterrel. Nincs az mint pl Alstair ha neki nem tetszõ dolgokat csinálsz vagy mondasz vagy képviselsz. Akkor már nem viccelõdik hanem a pokolba kíván és ezt érzed ahogy beszélsz vele. Csak a remény hogy a királygyilkos keresitek tart egyben benneteket. Ez eltûnt. Az egész játékon érzõdik ez egy Mass Effect clone.Sajnos.
Összességében ha nem a Bioware csinálta volna akkor jónak is nevezném, de így ez tõlük nagyon kevés. Mivel a terület relatíve kicsi lett. És van copy paste is mondjuk ez engem nem annyira zavart a történet szempontjából. De így végképp megmagyarázhatatlan számomra miért nem tudtak legalább pár helyre ténylegesen hasonló szintet hozni mint az Origins, miért tûnt el a consequence, például a csata a mélyutakon a törp halhatatlan és a Gólem között ahol ténylegesen volt különbség mind a csata nehézségében oldaltól függõen mind az oldalak között. Itt ez teljesen hiányzik. És ténylegesen oldalt választhattál, szinte mindenhol. Ez így külön szomorú. Mert nem értem mire ment el két év.
Sajnos amit gondoltam nagyrészt igaz lett ez már nem a rajongóknak készült fõleg, nem figyeltek apróságokra hogy az ember tényleg bele tudja élni magát a világba. Nem az a gond hogy egy városban játszódik meg a történet ezek rendben vannak. Az a gond minden újítás amit a Dragon Age origins hozott az rpg-k világába az eltûnt.
Így csak azt tudom mondani amit a rp-s barátaim vagy akár a Metacriticen írtak.
Inkább vedd elõ újra a Dragon Age origins-t éld bele újra magad. Mert ennek a Mass Effect stílusnak általában rendkívül csekély az újrajátszhatósági faktora sajnos.
Sorry kicsit hosszú lett de általában igyekszem megindokolni ha mondok valamit miért gondolom így.
Legacy után inaktív az összes hely a térképen, most felraktam pár DLC-t és még mindig. Pl el kéne mennem Chantry-ba, meg Aveline-hez de inaktívak a helyek a térképen (mind). Van erre valami megoldás?
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Valaki tud esetleg olyan oldalt, ahol magyarul lehet olvasni a skillekrol, a talent kiosztasrol?
Koszi!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”