6609
Dragon Age II
  • Jimmyke
    Pár concept art:

A törp elvileg a narrátor a csajszi meg egy "Seeker" valami templomos nyomozó aki a karakterünk után érdeklődik.
  • pxxl
    tudok, csak kevés még az alapanyag :D hivatalos oldal is kb ennyi :/

majd ha többet tudunk, meg beindul az oldal rendesen akkor csinálok valamit :)
  • Jimmyke
    Elvileg ma friss infók itt.
  • MerlinW
    C'mon mate, u can do betta'
  • Etelkozi Vata
    A Bioware nálam még sosem lőtt mellé, legalábbis az RPG, és a "buta rpg" kategóriában.

Szvsz mind remekmű.

Nálam Mass Effect 2 legalább annyira bejön, mint anno a Baldurs's gate, vagy KOTOR.

A DA:O pedig tényleg igazi remekmű lett, a leginkább ez van közel a régi izometrikus RPG-khez.
  • pxxl
    ideiglenesen banner ha kell :)

• mike01010101
    Úgy tünik ez egy fantasy mass effect lesz a dragon age világban. Akár jó is lehet, de a hardcore rpg vonaltól biztos hogy el kell köszönni.
    OFF: Nekem a mass effect 2 nagyon bejött egyébként.
  • MrAndree
    Hm, hát érdekes dolgok lesznek itt.

Nevesített főhős aki beszél: Ennek örülök, utálom a játékokban a néma leventéket de nagyon. DA-ban a legepikusabb jeleneteknél is néha csak állt a hősöm egyhelyben és némán. Vicces volt.

Csak ember lehet: Ez már kevésbé jó hír, bár még belefér. Valamit valamiért ugye. DA-ban főleg elf karakteriem voltak, hát akkor most lesz sok emberem. :) Testreszabható lesz úgyis, lehet nő meg férfi szóval nagy baj nincs azért.

Új párbeszédrendszer: Nekem tetszett a Mass Effect rendszere, meg logikus, hogy ha a hősünk úgyis elmondja amit választunk akkor felesleges az egész választ végigolvasni. Hangtónus jelzőt nem igazán értem minek, ME-ben azért a lehetőségek végigolvasásából is lehetett tudni hogy akkor most Shep milyen stílusban fog reagálni.

Új harcrendszer: Na ez már neccesebb, nem igazán értem minek változtatni azon ami tökéletesen működött. Ha hasonlóan taktikus megközelítés marad mint az egyben akkor felőlem jöhet. De ha real time klikkelőfesztivált csinálnak belőle (gyk. konzolosítják) akkor ideges leszek.
  • Jimmyke
    BioWare írói legalább a fórumokon válaszolgatnak, mert sok dolguk nincs már.

A következőket tudtuk meg a párbeszéd rendszerről: A szöveg mellett lesz egy "hangtónus" jelző is, ami mutatni fogja, hogy az a párbeszédopció kérlelő/fenyegető/közömbös stb. akar-e majd lenni.

Hawke személyisége nem lesz adott, mint mondjuk Commander Shepardé, de még nem árulhatják el, hogy ezt hogy is akarják elérni. Én egy The Witcher megoldásban reménykedek, ahol lesz egy naplóbejegyzés arról, hogy mit gondol a karakter magáról.
  • RAMyMamy
    miezmár, crysis warhead? :D
  • SötétBarom
    Van egy két elég "globális" dolog, amibe belekavar a karakterünk.. A Circle kiirtása/megmentése, Az elfek, a törpe királyság sorsa, stb-stb.

Csomó mindent befolyásolhat egy ilyen importált karakter.
  • wedge31
    Reméljük majd okosabak leszünk a Games Com után, mindenesetre a több választható faj és eredet hiányozni fog ez volt a DA:O egyik allappilére.

Az hogy Hawke beszélni fog engem csak akkor villanyozna fel ha azt Lance Henriksen hangján tenné az királyság lenne.
  • Jimmyke
    Hogy egy másik szemszögből élhessük át a történteket.

BioWare jolly jokere most az, hogy "azért távolítottuk el xyz játékelemet mert akadályozta a készítőket egy még jobban magával ragadóbb moziszerű történet elmesélésében".

Kijön hivatalosan is a Game Informer akkor majd megtudunk többet, ezek a médiaszerződések az exkluzív összefoglalókkal elmehetnének a...
  • wedge31
    " Game will use imported save from Dragon Age: Origins" - de mégis minek mikor nem vihetjük tovább a karinkat ? Morrigan létezö vagy nem létezö isten gyereke miatt esetleg.

Persze a ME2-ben jó poén volt olyan NPC-kel találkozni akiknek az elsö részben segitetünk igy ismerösként taliztunk, de itt Hawkenak lövése se lesz hogy DA:O-ban kinek milyen küldit csináltam.
  • Jimmyke
    Lásd #51 - Folyamatosan frissül.
  • Zóanagyvarázsló
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arról volt szó, hogy Hawke Ostagarból való elmenekülésére is fény derül, valószínűleg nem hagyják ki a ziccert, és játszható is lesz ez a rész, akár a csata előzményei is más szemszögből. Ebben az esetben már eleve ott is találkozhatnánk Flemethtel, akár az Origins-beli karakterünk előtt is.

Te egyébként a szenvedő fél alatt mire gondoltál? Számomra még nem világos, hogy Hawke és a korábbi karakterünk hogy kötődik majd össze. A Mass Effect 2-ből kiindulva kapunk tőle egy emailt :)
  • Jimmyke
    Lotheringbe kezdünk mielőtt lerombolták volna és az importált karakterünk sztoriját élhetjük át egy másik szemszögből, "szenvedő" félként.
  • Zóanagyvarázsló
    Továbbá eleve 10 évet dolgoz fel a játék, így részben az Origins előtt, vagy legalábbis az ostagari csata idejében fog játszódni.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem végleg öltük meg Flemethet az első részben, ha egyáltalán így tettünk, Morrigan világossá tette, hogy csak idő kérdése, amíg új testet szerez magának. Neki viszont éppen időre volt szüksége.

A ME árbeszédrendszerének átvétele alkalmából pedig kiteszek egy fekete zászlót. Egyelőre nagyon elvették a kedvem további BioWare termékek vásárlásától.
  • Jimmyke
    Na, hosszú trollkodás után az összeesküvéseket gyártó csapat rájött, hogy a változásokat a Dragon Age és a Mass Effect rajongóbázisa közötti rés betömési szándéka igazolja marketing szempontból.

Szerintem a két rajongói bázis majdnem ugyanaz, de nem én ülök a EA/BioWare marketing osztályánál.
  • RAMyMamy
  • Calver
    tudom, eszem ágában sincs senkire ráerőltetni a véleményemet :)
    BioWare fórumokat meg nem olvasok, szóval ebből kimaradtam, Mark Meer iránti ellenszenvet nálam csak a hallásom váltotta ki :)
  • Jimmyke
    Inkább nem próbállak meggyőzni, mert ez egy antagonisztikus ellentét. Csak hogy tudd vannak a másik oldalt pártolók is :)

GenderZealotok és a Mark Meer vs. Jennifer Hale fanok összecsapásai a legcéltalanabb viták sorozata az egész BioWare fórum történetében.
  • SötétBarom
    Hiába, képtelen vagyok azonosulni egy női főhőssel. Tomb Raidereket is utáltam :D
  • Calver
    pedig Mass Effect-et érdemes női karival végigzúzni, ég és föld a különbség a két nem között. konkrétan Jennifer Hale (női Shepard) egy tapasztalt, remek hanggal és szinkronszínészi képességekkel megáldott nőszemély, Mark Meer (férfi Shepard) pedig szerintem egy hangszintetizátor, de legjobb esetben is egy tehetségtelen pojáca
  • Cat 02 #61
    Inkább csillagrendszerrel, de az is idegesítő volt :/
  • RAMyMamy
    fél óráig kellett szenvedni egy kcsg bolygóval

origins nagyon bejött (pedig nem szeretem az rpg-ket), remélem, ez is lesz olyan jó, mint az első rész
  • SötétBarom
    OMG :D

Mondjuk hazudni nem hazudtak, csak ferdítettek :DDD
  • Jimmyke
    Azért én várnék még mielőtt készpénznek venném azt, amit BioWare állít. Mass Effect 2ben azt ígérték, hogy bányákat nyithatunk majd ami termeli nekünk a nyersanyagot, erre mi lett belőle?
  • SötétBarom
    #54 utolsó sor -.-

Amúgy mi is az a fontos elem amit kivettek?
  • wedge31
    Ez csak azért rejtély mert mint kiderült a DA:O lett a Bioware legsikeresebb játéka, akkor miért vesznek ki fontos rpg elemeket ? én birom a ME frencsájszt de a Dragon Age sokkal komolyabb az old school stilushoz hasonlito játékmenetét kár lebutitani, gondolom az izometrikus nézetre is keresztet vethetünk...

• mike01010101
    Amiket olvastam abbol ugy erzem hogy kicsit "popularisabb" lesz a masodik resz, talan elmegy egy Assassin creed-es iranyban, kevesbe lesz hardcore rpg. Mondjuk en nem banom. Viszont a grafikara rafer a javitas. A parbeszedek, a karakterek eddig is gyonyoruek voltak, de a kornyezetre, a fizika teljes hianyara, a "terkepen utazas"-ra szerintem rafer a modernizalas. Es sajnos ezt egy 2009 -es csucskaterogias jatekrol kell irni 2010-ben.
  • SötétBarom
    -Game will use imported save from Dragon Age: Origins [Print magazine]

VS.

-Flemeth will appear [Print magazine]

:O

PC combat largely unchanged, console combat changed to better suit the controller [Print magazine] - kiváló :)
  • SötétBarom
    Én szeretek játékokban olvasgatni, de szerintem az ME féle dialógus-kerék tök jó. :D
  • Jimmyke
    Na, az előfizetők korábban megkapták a Game Informer július 19.-re esedékes példányát amiben van 10 oldalas exkluzív összefoglaló, ha fennlesz beszkennelve majd csemegézhetünk belőle.
  • Jimmyke
    Mit tudunk eddig? sok sok sok spoiler.
  • Jimmyke
    Az még hagyján, de Mass Effect szerű "dialógus kerék" lesz benne.
    Többség nagyban tapsol neki, mert utálnak olvasni...
    Hát igen, RPG lite, pedig a régi szép időkben Planescape: Tormenttel játszva volt úgy, hogy napokig egy szörnyet se kellett megölni, csak mászkálni és beszélgetni és még úgy se lehetett letenni, mert olyan izgalmas volt.
  • SötétBarom
    Ez meleg...

1. Hawke will be a voiced character.
    Ennek örülök, az első részben sokszor elég hülyén éreztem magam :D

2. Nem érdekel annyira, női karival sosem nyomtam semmit.
    3. A tag nem Morrigan fia [ :/ ], viszont lotheringi (az egyhez tuti csinálnak egy DLC-t, ami odateszi a kocsmába egy asztalhoz :D).
    4. Ennek nem nagyon tudok örülni..
    5. Ennek sem nagyon. Egy RPG-ben szeretem az epikusságot. Hogy nekünk kell megmenteni a világot/univerzumot/stb.

Mindenesetre még így is nagyon várom. DA:O ütött mindent. MINDENT.
  • ShaiHulud
    azert dragon age 1 es neverwinter nights 2+elso kieg nem votl olyan rossz szerintem, persze nem egy baldur's gate seria, de nem csak a grafikarol szoltak.
  • Sith
    Igen ebben igazad van de, amig minden játék minden gépen szarul nézet ki addig nem azzal kezdödött egy játék hír hogy a grafikát kezdjék el elemezni.. hogy ép a játék milyen lesz az teljessen másodrendű

gondolok mosto lyan techdemora mint mondjuk az Assassins Creed 1