6609
Dragon Age II
-
ShaiHulud #206 spell es ability rendszerben van butitva azokhoz kepest. de ez a rendszer miatt is lehet, mert ez mar nem d&d-re epul ugyebar. ezen kivul minden masban hcrpg: reszletes karakterkrealas, szintlepeskor statraosztas, kepesseg ill spell fejlesztes, parbeszed kivitelezese, illetve a parbeszed kulonbozo ocpioinak storyt befolyasolasa, tarsak hasznalata/fejlesztese, tarsak sajat szemelyisege/parbeszedek egymaskozt, inventory rendszer (mondjuk itt nem az ero stat befolyasolja), harcrendszer.
joval tobb DA mint egy casual rpg. neverwinter nights seriatol annyiban mas hogy azok d&d rendszerre epulnek, de ettol meg ezis van annyira hcrpg mint azok voltak, itt nem memorizalod a spelleket, hanem manabol castolgatod. meg specializacio is van mitn d&d-ben csak ott prestige classoknak hivjak. multi-classt mondjuk nem lehet csinalni, de ettol meg nem valik valami casual rpg-ve.
az hogy nem latod a roll dobalasokat es ilyeneket mind ahogy be lehetet kapcsolni ezt pl baldur's gateben, attol a hatterben meg megvan ez.
pausolhato is es kozben oszthatsz parancsokat. van friendly fire, limitalt craftolas(mereg, potik, csapda), rengeteg fele vegigjaras/ending story.
egyszeruen nem ertem miert gondolod hogy DA csak egy casual rpg volt, amikor bioware is kijelentette hogy komoly rpg-nek szanta baldurs gate fanjainak.
szoval en ugy gondolom hogy nagyon rosszul latod, amikor azt irod "DA baromi messze áll a hcrpg-től". Mass effect meg diablo, azok igen, azok messze allnak hcrpgtol. azt nem tagadom hogy baldur's gate es nwn jobban hc rpg volt, de ez reszben a d&D rendszernek is votl koszonheto, illetve hogy itt egy masik spellrendszer van, ami kevesbe tunik hcnak(ettol meg nem casual persze).
raadasul meg ha TE igy is gondolod, hogy DA eleve csak egy casual rpg volt, akkor miert nem zavar, hogy meg tovabb butitjak? miert kell szetbarmolni a parbeszed reszt pl? -
#205 DA baromi messze áll a hcrpg-től:) Neverwinter 1-2, Baldur's Gate, a jó öreg Eye of the Beholder, stb ezek hcrpg-k:) DA egy kellemes casual RPG míg Mass Effect egy RPG elemekkel megtűzdelt akciójáték. -
ShaiHulud #204 +#197
mar elnezest en nagyon szeretem a bioware jatekokat amiket EDDIG kiadtak, de ez hogy egy hcrpg stilisu DRAGON AGE utan, ugy probaljak folytatni ezt a frenchiset, hogy csupa olyan info jon kifele amivel egyre jobban butitjak, foolproofitjak a jatekot es egyre tavolodik a HC!! rpg vonaltol na ez ami kurvara zavar. es akarmekkora fanboyok vagytok, erzitek ti is, hogy nem jo iranyba haladnak DA2-vel. persze ettol meg lehet jo a jatek soot biztos jo is lesz, amitol en felek hogy a HCrpg reszbol vesznek vissza a kibaszott popularitas es eladasok felhuzasa erdekeben. miert kell a mass effect iranyaba vinni most komolyan ? mass effect teljesen jo jatek, de az sosem keszult hcrpgnek mitn a dragon age, szoval nem is vartam tole hogy kielegitse ezen igenyeimet. de amikor ugy hirdettek dragon aget hogy bg utod stb, akkor elvarhato hogy dragon age 2 ne a kibaszott arcados iranyba "fejlodjon" bakker. -
#203 :<<< -
Zóanagyvarázsló #202 Azzal nincs is semmi baj, ha azt a módit preferálod. Viszont a kettő között a különbséget nem a modernitás megléte vagy hiány adja, hanem az eltérő szerepjátékosi felfogás. A DA2 úgy volt jó, hogy sok lehetőséget biztosított, melyke közül könnyebben lehetett az áltlaunk játszott szerephez megfelelő választ választani, míg a ME-ben gyakorlatilag pár előregenerált attitűd közül lehetett választani.
Megjegyzem, sokszor piszkálta is a csőrömet, hogy a háromból két leheőtség ugyanaz, de olykor háromból három is! Emellett számomra nem mindig az lett volna a renegade vagy paragon megoldás, mint a BioWare számára, és a választás után becsapva éreztem magam. A Dragon Age-ben sokkal inkább éreztem azt, hogy általam kitalált karaktert játszhatom el, s nem pedig egy adott típust. (Érzetről van szó, nyilván nem egy cRPG lesz a tökéletes RPG, nem is várom el.) -
Jimmyke #201 Review a San Diegói Comic Conon bemutatott demóról. Hát nem valami biztató. -
#200 Nekem speciel sokkal jobban tetszett a ass effect mert csak lényegében volt leírva amit mondott és értelmetlen is lett volna az egészet leírni, hiszen elmondta a karakter amit kellett. A DA:O ban meg csak bambán áll a fószer miközben órákat töltünk sorok olvasásával, ami egy akció jelenet közepén elég hülyén néz ki:D Sokkal személytelenebbé teszi a játékot az, hogy nincs hangja a karakternek. Személyszerint örülök, hogy haladnak a korral. -
Zóanagyvarázsló #199 Nekem a megjelenés, sőt a végigjátszás után sem tetszett a ME1-2 dialogue systeme - míg a Dragon Age-é százszor jobban. Az újításokat egyértelműen a ME-ből adoptálják.
Akkor most van jogom ezt rossz ötletnek tartani, vagy le kell ragadnom annál, hogy szerintetek a BioWare csak számomra is jó döntéseket hozhat? -
#198 Szokásos sírás mikor megtudják az emberek, hogy valami változik aztán megjelenés után meg megy a nyálcsorgatás, hogy már megint milyen büntetős RPGt készített ez a "szánalmas" Bioware :p -
#197 Bio sz@rt még sosem adott ki a kezéből. Akkor szánakozzál ha már a kezedben a játék. -
ShaiHulud #196 egyre gagyibb... szanalom amit bioware muvel. -
Jimmyke #195 Itt is van, enjoy. -
Jimmyke #194 Megkeresem nektek a fő illusztrátor interjúját, amiben azt mondta, hogy az új művészi koncepcióhoz cowboyos és szamurájos filmekből merített ötletet, akkor majd jöhet a fölháborodás :D
Egyébként maradnak a max. 6 válasz opciónál. -
#193 Nemtom mi lehet az, gondolom ez lenne a csajozós/pasizós/jópofizós duma :D -
RAMyMamy #192 fáj az igazság? -
#191 Ez persze gondolom nem jelenti azt, hogy mindig csak 3 lehetőség lesz. Ezt a hasonlít a mass effectre dumát meg el kellene már felejteni. -.-
Btw. mi az, hogy "huncut" válasz? -
RAMyMamy #190 egyre jobban hasonlít a mass effectre... -
#189 Hír:
A BioWare "felfrissítette" tavaly debütált szerepjátékának dialógus rendszerét, de mondhatnánk azt is, hogy leegyszerűsítette. Mostantól maximum csak három válaszlehetőséget kapunk beszélgetések közben. A "jó" válaszok mellett egy kis olajágacska, a "huncut" válaszok mellett görög maszk, míg a "gonosz" válaszok mellett egy piros ököl lesz az IGN információi szerint. -
Jimmyke #188 Elmegyek büntetni a májamat pár napra, azt semmi újdonság? Ejnye.
Dragon Age podcast Kviktájm kell hozzá, még nem sasoltam meg, csak jó lehet.
"Join Lead Designer Mike Laidlaw and Community Manager Victor Wachter for BioWare’s first official Dragon Age II podcast! In this edition, Mike and Victor chat about game’s background and narrative style, learn more about Hawke, the Champion of Kirkwall, and dig deeper into combat systems!" -
#187 Bezonyám, vagy magunk, vagy ha nővel vagyunk akkor Alistair, vagy Loghan. -
fnorbi89 #186 Tudom hogy nem Morrigan gyermeke ha lesz neki gyermeke egyáltalán lesz a daII-ben a főhős mivel ez csak egy lehetőség volt a da:o-ban. :) Ettől függetlenül feltünhet a a második részben. -
#185 Akkor meg Loghain fogja megfektetni. -
#184 Igen, van ilyen is :DDD
Itt-e -
#183 hogy micsináltál?:D -
RAMyMamy #182 -
#181 Persze, mielött kivégeztettem Alistert vagy utána... játszátok végig please mielött osztjátok az észt, egyszerüen nem minden opcioban csinálják fel Morrigent. -
#180 HA MOrrigant elhajtod akkor Alistair-el hál... -
RAMyMamy #179 én is már végigjátszottam és nem a neméről beszéltem, hanem arról, hogy lehet, hogy lesz kölyke -
#178 Csak háromszor játszotam végig... inkább neked néke végigtolnod mert egyáltalán az se biztos hogy lesz neki gyereke nem hogy még az milyen nemü lesz. -
#177 LoL, Morrigant már a játék elején el lehet hajtani a halál faszára, aztán ha a végén előkerül, megismételhető a mutatvány. Így, nem teljesen biztos az sem, hogy egyáltalán van gyereke. :D
(btw Morrigan <3 ) -
RAMyMamy #176 ha az originst végigjátszottad, akkor tudnod kéne ;) -
RAMyMamy #175 NEM Morrigan fia lesz a főhős. -
fnorbi89 #174 Szó volt a itt fórumon vagy a da1 topikon morrigan fiáról és megkérdeztem honnét biztos hogy fia lesz ha lesz, mert ugye választási lehetőség volt a da1-ben?? Csak ennyi...Értetlenkedek egy kicsit :) -
#173 Azt hol olvastad hogy fiu lesz vagy hogy egyáltalán lesz neki kölke ? -
fnorbi89 #172 Igen én is várom!
De honnét tudjátok hogy Morriganek fia lesz?? -
Jimmyke #171 San Diego Comic Conventionon (júli 22-25) lesz előzetes bepillantás (sneak peak) Dragon Age 2 játékmenetbe. -
Jimmyke #170 Pár concept art háttérképnek. -
#169 Bakker de várom már :D -
RAMyMamy #168 képek -
Jimmyke #167 Leszedték reggelre, így jártatok :D
Volt pár eddig nem közzétett kép, a dialógus kerékről meg Flemethről sárkány formában, + 1-2 infó.