6609
Dragon Age II
-
#246 Szerintem ez a rész Tevinter birodalmában fog játszódni, hisz minden ott kezdődött el, legalábbis ami az első veszedelmet illeti. A mágusok tehetnek róla. -
Jimmyke #245 Dev napló meg miegymás. -
#244 Aha :D
Egyszer tényleg megtanulok angolul :D -
Jimmyke #243 A hivatalos fedősztori az, hogy a szarv nélküli quinarik ritkák, a Qun szerint ők valami különlegesre hivatottak. :D -
#242 Arra leszek kíváncsi, hogy ezt hogy kívánják beinjektálni a sztoriba. -
MrAndree #241 Ez jól fest. Tetszik. :) -
#240 Nem rossz ,bár nekem a régivel se volt bajom. -
#239 Nekem tetszik ez az új kinézet, így jobban hasonlít az ogréra :D -
Jimmyke #238 Az új stílus nevében megváltoztatták a fajok kinézetét. -
Jimmyke #237 Na végre megy.
Harmadik perctől van combat animációkról pár ízelítő. Kétkezest úgy suhintgatja mintha papírból lenne. -
Jimmyke #236 Ja, Mass Effecthez is. Hiszem ha látom :D
DA2 videó Nekem nem streameli, de a fórumokon azt mondják, hogy működik és valódi. -
#235 Bio a DA megjelenése előtt megmondta, hogy 2 évre elegendő DLC-jük van/lesz. Tehát ez nem újdonság:) -
Jimmyke #234 Na futnak be a Comic Conos reviewek.
Egyik érdekes mondat: "In my chat with Chris Priestly, he told me that BioWare is going to keep making downloadable content for Dragon Age: Origins, and that they are planning to keep the DA:O franchise going for as long as they can"
Szóval lesz több DLC DA:O-hoz DA2 után is. Azért nem leszek optimista, hisz a következő DLC harc orientált lesz, mivel a szinkronszínészek tiszteletdíja miatt nem éri meg hosszú, sztori orientált DLCket csinálni. Nomeg Mass Effecthez is ezt ígérték, azt lett belőle egy jól sikerült és egy elég felejtős harcszimulátor, azt be is fejezték. -
Zóanagyvarázsló #233 Szerintem az IGN három lehetőséges felvetése eleve komolyan vehetetlen volt. Ez viszont még mindig a Mass Effect rendszere, ami számomra visszalépés. (Ha fix sorrend nincs is, az izgat al egkevésbé, különben meg van helyette ikon.) Persze filmszerűbbnek filmszerűbb lesz. -
Evoluti0N #232 Ez megnyugtató. -
MrAndree #231 Na akkor most már megnyugszik mindenki? :)
"Fogalmam sincs, honnan vették azt, hogy csak három választ lehet adni a játékban. Talán amikor megmutattam nekik egy beszélgetést, és ott csak három ikon volt, melyek persze további lehetőségek egész sorát nyitják meg." -- írta Mike Laidlaw, a Dragon Age 2 vezető tervezője a hivatalos fórumon.
"Azt is érdemes tisztázni, hogy nem mindig ugyanott lesznek az ikonok a dialóguskeréken. De nem ám! Mi ennél sokkal flexibilisebbek vagyunk, szeretünk tornázni." -- tette hozzá.
Ám ez még mindig nem minden! Craig Graff, az egyik fejlesztő azt is leírta, hogy nem csak három opció lehet a főablakban, hanem 3-5, melyet további maximum öt "kihallgatási lehetőség" követ minden beszélgetésben.
Az utolsó információt a játék írója, David Gaider árulta el. Szerinte a bemutatott demó túl akcióorientált volt, így az IGN-es tesztelő nem látott több dialógust, ám később elmondták neki, hogy nem ennyire limitáltak a lehetőségek. Akárhogy is, mi csak örülhetünk, hisz nem kapunk butításokat a folytatásban. -
fnorbi89 #230 Engem is pofánverés szinten ért a hír hogy változtatnak rajta! De hozzá kell fűznöm hogy bioware mindig jó játékot csinált. Tehát nem kell félnünk, mert a da2-t úgy is szeretni fogjuk ;-)!
-
Zóanagyvarázsló #229 Nem a játék temetéséről volt szó, hanem egy komoly irányváltás értékeléséről, amit egyesek meg merészeltek tenni a topikjában.
Részemről biztos vagyok benne, hogy mint játék nagyon jó lesz (akár jobb is lehet az elődnél as mássága ellenére, elvégre az sem volt tökéletes), de jelen állás szerint aligha veszem meg megjelenéskor, mint az első részt, majd csak valamikor később.
Talán a sírva röhögésnél jobban kellene tisztelni mások megindokolt véleményét. -
ShaiHulud #228 de nem temetjuk, hanem szovatesszuk hogy faszert valtoztatnak rajta ("why fix something that isnt broken?"), illetev egyertelmu miert valtoztatnak, hogy a sok faszlama idiota gyerek is tudjon jatszani vele, aki arra is keptelen, hogy singularityben rajojjon hogy ugy tud kijutni a kapun ha idocsapdaval lelassitja azt. ezek miatt kell arcade szintre levinni a jatekokat ma. a masik me az a ki lusta olvasni es aztan csodalkozik nem erti mi tortent. ezek miatt kell hulyebiztossa tenni az olyan jatekstilust, ami eredetileg olyanoknak keszult, akik kepesek gondolkozni es olvasni.
ettol meg szamomra jo jatek lesz, mert nem csak rpgket szeretem. csak faj latni hogy kihal az egyik legjobb mufaj, amikor dragon age votl az a frenchise aminek elvileg felkellett volna tamasztania ezt. elso resznek sikerult is tobb-kevesebb sikerrel.
szoval a baj megint a penz, a profit. azert nem lesz a da2 olyan amilyen lehetne, mert addig akarjak utni a vasat amig meleg, vagyis gyorsan kiadni egy folytatast, ergo keves az ido egy tisztesseges szerteagazo rpg-t csinalni, illetve boviteni akarjak meg tovabb a vasarloi listat, ezert a meghulyebbeknek is sikerelmenyt akarnak adni.
-
MrAndree #227 Roguot. Legjobb kaszt. :D -
MrAndree #226 Ez így van sajnos, haladni kell a korral, meg az emberek igényeivel. Persze lehet feleslegesen pattogni, hogy mennyire jó volt régen meg mennyire szar most, ami persze marhaság, csak egyesek ezt élvezik. És igen, röhej, hogy anno a legelső DA patchben is könnyíteni kellett az easy fokozaton mert még az is nehéz volt sokaknak...
Az egyszerűsítés meg nem feltétlenül vált kárára az ME 2 harcrendszerének, insanity-n még nehezebb is volt mint az első részé. Meg hangulatosabb.
Nem állítom, hogy én mindennek örülök amit eddig hallottam a DA 2ről de azért továbbra is tartom, hogy röhejes már most temetni a játékot. -
ShaiHulud #225 akkor szegyeld magad, hogy igy gondolkozol! de hitler elmond mindent amit kell a lenti videoban :D te is biztos human warriort inditottal :D -
MrAndree #224 Éppen eleget, köszönöm szépen. -
#223 A Biowaréval az a baj hogy csináltak egy Baldur's Gate nevü játékból két részt ami a planetscape mellet az eddig készült legjobb hc crpg.
A régi játékosok minden új játékuknál azt a szinvonalat várják, amit ez meggyözödésem, nem a saját hibájukból de már nem tudnak hozni.
Egyszerüen már nincs igény olyan összetett komoly rpg-re föleg a köralapú harcrendszere.
Érdemes beleolvasni a DA:O topicba hogy egy gagyi ötperces logikai feladványt / hid-puzzle/ a mai többség már nem képes önálloan megoldani.
A harcrendszer is már nehéz volt mert nem lehetett berohani a tömegbe és össze-vissza kaszabolni mindenkit / de itt érdemes megnézni a ME2 is mennyit egyszerüsitettek az elsö rész harcrendszeréhez képest,pedig már az is egyszerü volt mint egy faék és igy mindjárt az elejétöl mesterlövész Shepard/
Cserébe viszont a minél egyszerübb játékaikból egyre többet adnak el.
Vissza lehet sirni a multat de az attol nem fog vissza jönni ha csak az összes konzolt be nem zuzzák valszeg nem lesz többet AAA kategoriás hc crpg.
Mivel más nincs én már egy DA vagy Witcher szintü játéknak is örülök.
-
ShaiHulud #222 te se sokat rpgztel regen... minek szolsz bele akkor azt nem ertem. -
Zóanagyvarázsló #221 Jogos, csaka te ízlésed a mérvadó, midnneki mást kiröhögsz, és mindenből Mass Effectet kellc sinálni. Igazi felnőttes, akarom mondani SG-s hozzászólás. Gratulálok hozzá! -
MrAndree #220 Ez minden játékuknál így van. Amíg a harcrendszerből nem csinálnak mass effectet addig nagy baj nincs. A sztorival úgyse lesz baj, végre tud beszélni a főhős, a párbeszédrendszeren való rugózást meg nemigen értem. DA-ban volt néha 5 lehetőség amiből mondjuk 3ra ugyanazt a választ kaptad. Szóval maximum úgy érezted hogy itt aztán ezer lehetőséged van. Nyilván itt is lesz lehetőség belemenni a részletekbe (ME féle investigate ugyebár). Az meg egyenesen a sírvaröhögés kategória, hogy egyeseknek az a legnagyobb baja hogy nem írja ki a teljes választ a játék csak, hogy kb. milyen stílusban fogsz reagálni. És akkor mi van? Volt két ME amiben ez a rendszer tökéletesen működött. Tudom, hogy a Gothic és a Witcher kiírta. Aztán néha majdnem nyomtam is el a hősöm válaszát mert már olvastam előtte úgyis, hogy mit fog mondani... -
ShaiHulud #219 jo lesz persze, de mas genre. -
#218 Fölösleges ez a vita, ugyanezeket a köröket futottuk a Mass Effect 2-nél is... Jó lesz ez, meglátjátok. -
#217 Azért mert minél egyszerübb lesz a játék annál többet lehet eladni belöle, drasztikusan hülyülnek az átlag gamerek és ennek sajnos mi iszuk meg a levét. -
#216 Planescape: Torment-ről jut eszembe valamelyik újsághoz teljes játék! -
Evoluti0N #215 Nekem az nem világos, h ha valóban a Dragon Age a Bioware eddigi legsikeresebb játéka, ahogy a Bioware egyik vezetője állította, akkor mi a fenének bolygatják fel teljesen a régi rendszert és csinálnak belőle Mass Effect szerű játékot. -
Jimmyke #214 Hát mondjuk a dialogue wheel az nekem is böki a csőrömet.
A Gothic sorozat és The Witcher mind szinkronizált főhőssel operál, le van írva, hogy mit választhatsz és azt is fogja mondani a karakter. Ez lenne a tökéletes.
Ja, hogy nem szeretünk olvasni, panaszkodott a nép, ezért 3-4 szavas tőmondatokra kell klikkelni, ami néha teljesen más szándékú mondatokban jelenik majd meg?
Azért az szerepjátszás ügyileg gondokat okoz, ahogy Hitler bácsi is megmondta. :D
Fallout 1-2 + az Infinity Engines játékok alatt szerintem olvastam annyit, mint a teljes Háború és Béke. Planescape: Tormentben meg volt egy olyan rész ahol 3 napig mást se csináltam, csak mászkáltam és párbeszédeket olvastam, mégis lehengerlően izgalmas volt.
Agyam eldobom.
Kihaló félben lévő faj a THAC0-n és -12 AC-n nevelkedő szerepjátékos gárda. -
ShaiHulud #213 hat ezen sirva rohogtem :DD nagyon adja amit erzek enis da2vel kapcsoaltban :DD mekkora volt mar az a human warrioros resz, meg a dwarfos, meeg legjobban a mass effectes dialogue wheeles reszen rohogtem, ott mar a konnyem folyt :D -
Jimmyke #212
-
Jimmyke #211 Másfél évbe ennyi telt bele...
Egyébként David Gaider a Dragon Age játékok és könyvek írója azt mondta, hogy Hawke sztorija kidolgozott vázlatként már megvolt DA:O fejlesztése előtt is, az egyike volt azoknak a pre-alfa játékverzióknak amit kidobtak a kukába. Ha valaki még emlékszik azokra a Neverwinter Nightsra hajazó képekre egy félmeztelen fószerről és egy varázslócsajról, na ők HeHawke és Bethany. -
ShaiHulud #210 persze ettol fuggetlenul biztos nagyszeru lesz a DA2 is, csak zavar, hogy vegre itt volt valami HCs rpg, ennyi ido utan, erre elkezdik elbarmolni :( -
ShaiHulud #209 *attol meg lehet HC valami, hogy nem nekem kell papiron rajzolnom megint a terkepet, jegyzetelni a recepteket mert nincs automap ill journal.
-
ShaiHulud #208 johat persze ennyi erovel ami szamitogepen van rpg az nem is lehet hc rpg :)
szeirntem nem szabad osszekeverni a kezelhetoseget azzal hogy mi hc es mi nem. teny hogy DA rendszere sokkal felhasznalobaratibb, mint mondjuk baldurs gate 1 rendszere volt, de pl mar nwn rendszere is sokkal baratsagosabb volt. vagy ott van wizardyk stb azok is macersabbak voltak.
de szamomra az elozo postban felsorolt dolgoktol valik hcrpg-ve. amikor a donteseimnek sulya van es kihat a tortenetben szereplo karakterekre, helyszinekre amikor egy epikus story van, amikor karakter fejlesztesnel elore kiszamolod, hogy akkor most mire mit mikor (verpistike modszer:D), amikor nem a jatekos ugyessege dont a csata kimenetelerol, hanem a karakterei statjai/kepessegei, amikor ugyerzed hogy a tarsaid "elnek".
az hogy nekem kene papiron rajzolnom megint a terkepet, jegyzetelni a recepteket mert nem lenne automap, ill journal, attol meg lehet HC valami szerintem.
de az hogy mass effect szintu parbeszedet hoznak be, amikor nem latod hogy valojaban mit mondasz, amikor kis lofasz ikonnal ravezetnek, hogy annak mi lesz a kovetkezmenye, na ez nem need egy ilyen kaliberu rpgbe szerintem. mass effectbe telejsen jo votl, mert az egy mas koncepcio es ott tudtam hogy az egy foleg akcio jatek, illetve a filmszerusegre van helyezve a hangsuly. -
#207 Értelek én, és nem is akarok vitát nyitni erről. Akkor úgy is lehet fogalmazni, hogy a DnD rendszer HC, a DA rendszer nem annyira:)
Kicsit más:
Különben is az igazi hcrpg-hez kell toll és papír is:) Az a HC, mikor nincs irányjelző bigyusz, nincs térkép, csak az amit magadnak rajzolsz. Mikor minden támadás előtt végigfutsz az adott karakter és ellenfél statján, hogy kiválaszd a megfelelő kombinációt. Na aaaz a hcrpg:) Igazi hc nem készült lassan 15 éve:)
Persze ez már csak fogalom kérdés, mit nevezünk minek:) Te is a 30-as éveidben jársz, ha játszottál anno EoB, Lands of Lore, Elvira és társaival, akkor tudod miről beszélek:)