6609
Dragon Age II
  • MrAndree
    Persze, mivel kezdetben szó sem volt konzolos változatokról, utólag döntöttek úgy, hogy lesz. Pénz beszél ugyebár, emiatt kritizálni a Biowaret elég nagy hülyeség lenne. Csak aztán mivel egy alapvetően PCre szabott játékot akartak átrakni konzolra emiatt azok a verziók olyanok is lettek amilyenek. Na most mi PCsek is idegbajt kapunk ha egy szar konzolport érkezik, nyilván ők sincsenek másképp fordított esetben. :) Csak ritkábban kell megtapasztalniuk. Most arra koncentrálnak hogy a konzolos verzió legalább olyan színvonalas legyen mint a PCs, ez valóban jár egyszerűsítésekkel (és ez nem azért van mert konzolon idióták játszanak csak, hanem mert maga a gép egyszerűbb) de eddig szvsz semmi olyat nem vettek ki ami ne lenne nélkülözhető még rengeteg PCs számára is. Valaki szerint meg igen. Én csupán azt próbálom itt megértetni az emberekkel, hogy 3 kép meg pár hír után ne ítéljenek már el egy játékot. Legalább a debut trailert várják meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, te sem vetted észre:

Amennyiben elkurvulás az, hogy elsősorban arra a platfromra fejlesztenek ahol a legtöbbet adják el belőle akkor igen.

Maga a BioWare is hangsúlyozta, hogy a játékot elsősorban PC-re alkották meg, ezért kell most átszabni, hogy minél több platformon lehessen minél nagyobb tömegnek minél élvezetesebb. Ezzel viszont az első részt a - fogjuk rá nagy jóindulattal, hogy ez a jó kifejezés - hardcore vonásai miatt kedvelők számára kedvezőtlen változások is következnek/következhetnek.

Érdekesség: a DA: O összességében sikeresebb volt a ME2-nél, és PC-n fogyott a legjobban, míg az utóbbi konzolon. Az arányok eltolásával nyilván azt remélik, hogy több új vásárlót szereznek, mint amennyit elvesztenek. Meglátjuk, bejön-e, azért biztos nem fogok szurkolni, hogy a maga nemében ne legyen a lehető legjobb a DA2.

Hozzáteszem, a Gothic és a Witcher nekem is nagyon nagy kedvencem (de ezt szerintem tudod is), sőt bírom a Mass Effectet is, de a BioWare irányvonala már hosszú évek óta felemás érzéseket hagy bennem - és ezt több 100 játékóra tapasztalata alapján mondom.
  • Jimmyke
    Mind a konyhában van, sajnos nem fogunk velük találkozni.
  • RAMyMamy
    qunari csaj biztos szép lesz... :D
  • Jimmyke
    Artwork a fajokról
  • Jimmyke
    Tuti megcsinálják és kiadják az updatet, fontos nekik a modder közösség. Jópár BioWares úgy került oda, hogy egy-egy jól sikerült NWN modul miatt kapta az állásajánlatot.
  • ShaiHulud
    azert nem egeszen ezt irja a hozzaszolasa :)
  • RAMyMamy
    nem értem, mire jó állandóan ez a szarkavarás :S
  • Jimmyke
    Lesz toolset és tactical view
  • BEAST #317
  • MrAndree
    Ez azért van mert a kiadók (illetve azok a játékosok akik bedőlnek nekik) szeretik úgy látni a dolgokat, hogy ha megszűnne a warez akkor mindenki aki addog warezolt rohanna a boltba minden játékot megvenni amit addig letöltött. Pedig nemigen. Egy részük talán. De nem annyian hogy konzolokkal rivalizáló eladásokat lehessen felmutatni.
  • MrAndree
    Annyiban egyetértek, hogy összetettség tekintetében visszafele fejlődtünk, csak éppen én ezt nem élem olyan kurva nagy katasztrófaként mert cserébe meg a történetmesélés és a játékélmény szintjén hatalmas előrelépések történtek. Elhiszem, hogy van akinek még ma is az okoz(na) örömet, hogy hatszázmillió skill közül kiválasszon egyet amit fejleszthet miközben négy méter magasról bámulja az emberkéje fejét, én a történetet tartom fontosnak. Illetve, hogy egy játék játszassa magát, ezekben pedig eddig a Bioware nem okozott csalódást. Hogy a DA 2 fog-e vagy sem az meg majd márciusban kiderül.
  • MrAndree
    Biztonan, én 1.03as patch-el vittem végig és egy buggal se találkoztam. Maga a játék meg hozta ugyanazt a hangulatot mint az alapjáték szóval azzal se volt baj.
  • ratgab
    Ettől a pc azért nem megy mert van wareztől úgy ki tudok akadni... Ez csak 1 nagy baromság, konzolon is van warez! Ezzel, hogy azért mentünk csődbe, mert letorrentezték a játékainkat, ez nem igaz!

Itt van a Bioware: Szerintetek pl.: Dragon Age-t mennyien torrentezték le?? Hát én állítom láttatlanban, statisztikai adatok nélkül, hogy ku...rva sokan. És ennek ellenére mégis pozitív mérleggel zártak, szerintem nagyon sok eredetit eladtak! És tudjátok, hogy miért? Azért, mert jó játék lett, és ami megérdemli, azt az ember megveszi!

A kulcsa a dolognak, hogy jó játékot kell csinálni, akkor tök mindegy mennyit warezolnak belőle, úgyis eladod! Warezzal csak a vesztesek takaróznak (mondhatnám példának a starcraft 2-t is, azt is kurvasokan lewarezolták, de az eladási adatok pedig rekordokat mutatnak: még nem adtak el ilyen rövid idő alatt ennyit 1 pc játékból sem. Na akkor mi is van azzal a k....rva warezolással???? Jah, hogy rögtön bukott a teóriátok mi??? (Bocs a kifakadásért, de ezen nagyon fel tudom magam tuningolni!!!!)

Offért mindenkitől elnézést, de mostanában kicsit ideges vagyok!
  • Jimmyke
    Nem kell messzire menni, itt van a Dragon Age: Awakening. Nyílt is egy topic neki "Gratulálunk BioWare, teljesítettétek az első bevállalt megjelenési dátumot. A következőt inkább toljátok ki" címmel. Egy évet lazán várhattak volna a kiegészítővel, a végén még Sims tempóban fogják kidobni őket a jövőben.

Múlthéten játszottam ki először (pedig megjelenés napján vettem meg), az 1.04-es patchig vártam vele, mert olyan bugok voltak benne, ami miatt nem lehet 100% játékélményt kapni.

Még így is egy bughalom az egész, csak az mentett meg a csalódástól, hogy mostmár meg tudom kerülni a hibákat (rohadt Silverite Mine ígyis elvett másfél órát az életemből, most egy eltűnő kulccsal lepett meg). Az import világ miatt még 2x végig kéne játszanom, remélem addigra megint lesz egy patch hozzá.

Ha ebben valaki nem látja az EA magatartást, akkor még tagadásban van.
  • ratgab
    Azért nem mindegy, mert a legtöbb gémer, aki meglátja, hogy 1 játékhoz köze van az EA-nak 2-szer is meggondolja, hogy akár le is warezolja az adott programot (okok: pl.: amit csinált az NFS sorozattal és amit most művel a hc rpg-kkel). Vagyis számukra negatív döntések sorát lehet azonosítani az EA-val. 2-szer veszel te is tőlük olyan terméket, amitől sokat vártál és csalódsz, akkor majd rájössz, hogy nem csak levegőztetik a szájukat...

• ratgab
    - Hát én a harcban semmi újdonságot nem fedeztem fel
    - Rövid és érdektelen volt az ME2 az első rész epikus sztorijához képest (inkább nevezném kiegészítőnek, mint önálló játéknek) Viszont a DLC-k nem tudom mennyit tettek hozzá, ugyanis csak akkor próbáltam ki, amikor megjelent, azóta nem.

- Makós pattogás: szerinted minden bolygón ugyanakkora a gravitációs erő, mint a földön... pl.: a holdon is pattognának a járművek, mert nem akkora a gravitáció. Egyébként Makozás volt az ME1 legrosszabb feature, de nem a pattogás miatt, hanem az egysíkú és unalmas bolygófelszínek miatt! Megjegyzem ME2 bolygószkennelő elképzelés nagyon jónak indult, de az is unalomba fulladt (kellettek volna váratlan események, hogy legyen valami változatosság)

-ME1-ből ME2-be lépve egyszerűen kivágták a loot rendszert, ami akármelyik RPG egyik legfontosabb eleme a karaktered fejlesztése mellett (pályánként 1 db fegyver basss..zus, ez nem fejlődés, ez butítás) még 1 alapvetően akcióra kihegyezett RPG-ben is rengeteg Loot található! Egyszóval ez elfogadhatatlan.

-Fedezékrendszer: Annyi a fejlődés, hogy otómatice beáll a muki a fedezékbe, ami megjegyzem, amikor szaladnék előre és ez a f...asz rendszer minden egyes ku...rva fedezéknél ebben meggátol az nem kicsit idegesítő.

- Érdekesebb karakterek, küldetések: ez erősen szubjektív, de szerintem a csapatod tagjai közül, aki kicsit is érdekes az Mordin (A hadarása nagyon sokat dob a karakteréhez), Garrus a viszontlátás öröme miatt(egyébként az tényleg 1 jó küldetés volt, amikor őt kell begyűjteni), Legio, Thane (jó karakter, de többet is ki lehetett volna hozni belőle), Tali szintén a régi csapat miatt
    A többiek( Grunt = Wrex, Miranda semmilyen, Jacob szintén, Jack egy pszichopata tyúk, Samara tök érdektelen szerintem, Zaeed sem okoz meglepetést, Kasumi-t meg nem ismerem)!

Szóval 1 kezemen meg tudom számolni az érdekes karaktereket!

Ha csak a fentebbieket nézzük, akkor is visszafejlődés az ME2 az első részhez képest!

Ennek ellenére mind az ME1 mind az ME2 nagyon jó játékok, csupán annyi a lényeg, hogy a 2. rész alulmúlja az 1-öt!

• Jimmyke
    BioWare már rég kiakasztotta a táblát, hogy a D&D fanokat nem látják szívesen arrafelé.
  • Prince23
    Én nem nevezném viszafejlődésnek, mert kezdetben vagy régebben igen jó gammákat csináltak, kezdve az RTS-ektől az FPS-ig.
  • wedge31
    Aki nem látja be hogy visszafelé fejlödünk az vak.

Elö kell venni a BG2 vagy Planescape nevü játékokat és utána a ME2-öt ég és föld a különbség az rpg tartalmat illetöen.

Ahogy a külsö egyre szebb lesz a belsö ugy egyszerüsödik és ez ha tetszik ha nem egybe esik a konzolok elötérbe nyomásával.

Ezt már irtam de sokunknak pont emiat a fényes mult miatt fáj annyira amit a Bioware most a játékaival csinál mert bennük sokkal de sokkal több volna...

De ez is csak egy vélemény ettöl sajnos semmi se változik és igazad van a profit a lényeg ez valahol érthetö és szomorú is egyben.

• Prince23
    Szerintem a fejlesztőket nem kell bántani, itt a kiadók a bűnösök. ők döntenek, ja kivéve persze Molinuex Lionhead studióját, na azoknak a fejlesztőknek alapos beleszólásuk van, szinte mint egy kiadós úgy pofázik Peter is. Kicsit rühellem ilyenkor, meg aszota , hogy a PC már csak az MMO játékokra lesz jó meg a facebookos gammákra. de ezt lehet csak én gondolom így.

a DAO szerintem meg elképesztően jóra sikerült, még ha azt is vesszük, hogy a MS legújabb konzolja alaposan felbolygatta/szétzúzta (kinek hogy) a pc társadalmat. úgy nagyjából 2005-ig minden okés volt ami PC-S is volt egyben. 2007-től irányításilag nem egy játékot tudnék mondani, ami szar pc port lett. pl a mostani mafia 2-őn is lehet érezni. mafia1 vs mafia 2. de ezt csak ti tudjátok, mafia 1-et nem vittem végig.
  • MrAndree
    Kétszer vittem végig a GoWot és semmi baj nem volt az irányításával. GTA 4el szintúgy nem volt gond. Ott a portolás volt szar sajnos, de az nagyon.
  • MrAndree
    Hát te beteg vagy barátom, de komolyan. Életemben nem voltam fanja semminek, nem most fogom elkezdeni. Csak tudod nem fogok egy játékot élből utálni csak azért mert EA. Majd ha Bioware elbassza DA 2t akkor kiosztom de előzetesen elég felesleges lenne.
    Nem kedvelem Kotickot de azért vették oda, hogy profitot csináljon és azt bizony jól csinálja. Gerinctelenül de jól.
  • Murder3
    á pl GOW pc- változata is emiatt rendelkezik olyan irányítással.
    vagy a gta4 irányításáról is eshetne szó...
  • Murder3
    elvakult bóioware fan vagy azért mert a kedves fejlesztőid meg jó játékokat csináltak attól még nem kell ennyire elvakultan nézni a dolgokat.
    (biztos jó volt a me sztem szar.)
    a dragon age nagyon jó persze, de szted ez a sok hír erről h a konzolok miatt fog majd a pc-s verzió hiányt szenvedni pl.
    Persze nem kellene félni ha nem ismernénk az EA-t mert gyakorlatialg minden játékukba előbb utóbb a profit a játékélmény és a pofátlanság határát súrolja.
    Ez alól a nagy szent bioware se kivétel, bármennyire is szeretnéd azt hinni.

Ha anynira sajnálod h profitot termelnek gondolom Bobby Kotickot is legalább ennyire sajnálod, ha véletlen a szokásos 200milla helyett csak 100-at zsebel be naponta.

• MrAndree
    A lényeg, hogy mindenki hülye és csak én vagyok helikopter. Na jó éjt mindenki.
  • MrAndree
    Persze, egy konzolnál igen könnyű megállapítani, hogy játékra lesz mivel semmi másra nem alkalmas. :)
  • Prince23
    Minden kommentnek van egy kis igazság tartalma, de fele mind hazugság egyik része lehet igaz, a másik része nem. de a kiadók csak tudnak valamit, bár lehet az is csak hazugság, és a fel igaz. na mibe bele gabalyodtam én itt.
  • MrAndree
    Továbbra sem akarod megérteni miről beszélek szóval hagyjuk.
  • MrAndree
    Biztos, én az utóbbi 2-3 évben egy ócska irányítással megáldott játékba se futottam bele, biztos igénytelen vagyok. :)
  • wedge31
    Ja, ha szerinted igaza van az mindjárt más, a te szavadnak sulya van a szememben...

• Prince23
    Persze, de nem mindenki használja játszásra a PC-t. vagy ha arra is használja, előbb-utóbb belekóstol a warezba is. és ahogy ti szoktátok mondani: elkurvul XD

ezek az adatokat, amit linkeltem játszásra használják.
  • Murder3
    pusztán arra jobban megéri fejleszteni, mellesleg könyneb és még többet hoz be a pc-nél.

a másik meg a kontrollere kell áíltani az irányítást.

a billegér szinte mindenbe jobb és könyneb a kontrollertől.
    a legtöbb pc-s játék emiatt kap ócska irányítást.
  • MrAndree
    Tények???? :) ME 1-2 és DA 1 amiket Bioware az EA uralom alatt adott ki mind zseniáis játékok voltak szerintem, szóval sehol sincsenek tények, véleményed van maximum. Az meg, hogy egy cég minél nagyobb profitot akar minél rövidebb idő alatt az nehogy már sokk legyen itt ennyi embernek. És mivel jelenleg senki nem játszott még itt a DA 2vel így azt hiszem egyelőre még az sem tekinthető ténynek, hogy szar lett...
  • Prince23
    nemrég láttam egy hírt, hogy a StarCraft 2-őt jó sokan letorrentezték, eddig minden idők legtöbbet letöltött játéka az MW2 volt. pedig a pc gamerek közt az is fogyot elég rendesen, persze a konzolos eladásokat meg sem említem.
  • Murder3
    a tények mellettem szólnak ez elég érv.

amúgy meg a kevés hasznos képesség=a kevés haszontalannal.
    így 1-2-re unalmas lesz egy játék.

az első rész-ben van elég csak épp szarok, ha ne adj isten azok értelmesek lennének és nem olyanok h tök ua némelyik máris szebb kép lenne mint ha a felét kivesszük.

• MrAndree
    Nem csak továbbra is úgy vagyok a statisztikákkal, hogy kurvára nem érdekelnek...
    Amúgy meg a hardveressel nem tudom mit akarsz, köztudott, hogy PCje sokkal nagyobb számban van az embereknek mint akármilyen konzolja. Az már más kérdés, hogy ebből mennyi a gamer PC meg mennyi az egyéb de az meg nem igazán mérhető adat.
  • MrAndree
    Pedig igaza van. Elég gyerekes viselkedés valakit hülyének tartani mert konzolja van és nem PCje. A warez részében persze nincs igaza, de az meg egy olyan vita lenne amit nincs kedvem itt is lefolytatni.
  • Prince23
    Fájó stat inkább ez. nehéz elhinni, mi? :)
  • wedge31
    Látom magadra ismertél, mehetsz vissza flamelni a gyogyosok közé...