37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Nem tudom, hogy az évek óta beharangozott ATC és vulkan változások mennyire fogja majd megváltoztatni a helyzetet, de jelen pillanatban tényleg ugy néz ki mintha még mindig csak egy készülő váz szerkezet lenne az egész játék.
Nincsenek benne olyan dolgok amitól egy élő dinamikus környezetben repülnél.
Kapsz egy mappor és egy gépet amit megvettél ami EA-ban még nem teljesen kész és nincs más.
Ha nem veszel kampányt és nem értesz a küldetés szerkesztőhöz, akkor egyedül fogsz repkedni a táj felett.
Nincsenek benne szabályok sem, hogy rá lennél kötelezve, hogy az alap dolgokat legalább próbáld elsajátítani, mert mondjuk az ATC szol, hogy mikor merre hogy szállj le.
A kampányokban csak a te küldetésed van, nincs olyan , hogy rajtad kívül még vagy 20 másik független küldetésre repülő gép is teszi a dolgát és figyelni kell rájuk vagy épp uton a küldetésed felé, látod, hogy távolabb épp szórják egymást a földi egységek stb..
ÉS ami a DCS-t még érinti, hogy mutogatják a diagramokat, hogy mennyire pontosan követi a repmodel az eredeti gép karakterisztikáját, de valahogy nem tudom elhinni, ha meg olyat látok, hogy a teljes szárny hiányzik aztán mégis repül és irányítható a gép. meg amikor mindig ugyan ugy sérül a gép, bárhogyan bárhol találja el a rakéta mindig 3 felé esik szét a két szárnyvégre és a törzs re és általában a két szárnyvég tovább és jobban ég mint a törzs. Főleg úgy nem értem, hogy pl a F18-asnál a felhajtható szárnyvégben nincs is üzemanyag , akkor mi ég?
Én is főleg SP-ben tesztelgetem, ebben nem igen nyújt maradandót. -
bunny #37056 A DCS felett eljárt az idő, nem kérdés. Az, hogy kinek mi éri meg azt meg szerintem eldönti a piac. Én pl. amikor elkezdtem a DCS-t, kizárólag a VR miatt tettem. Szerintem nem is volt más Vr támogatott repülő szimulátor amikor haveromtól megvettem a Oculus-át, nála láttam a DCS-t is először.
Azóta viszont már több szimulátor is támogatja, sőt talán nincs is olyan ami nem. Innentől jön a kérdés, mit nyújt még a DCS amit más nem? Megmondom őszintén, nekem már nem sokat.
Mivel én nem vagyok militáris (elég volt az 1 év sorkatonaság), alig repülök fegyverzettel. Egy kicsit nézegettem de főleg még a FC3-mas gépekkel a bombázást meg a légiharcot, de csak mert érdekelt a működése, évek óta leginkább fogom az F-18-ast, és anyahajós fel-leszállás, esetleg alacsonyan nagy sebességgel száguldozás. Nem multizok.
Mivel időközben az FS2024-ben is lettek harcigépek és anyahajó is ... még nem próbáltam. Lehet gagyi, használhatatlan a carrier. De az biztos, hogy én a DCS-t már jó ideje csak frissítem de nem nagyon indítom el.
Lehet arról beszélni, hogy mennyivel jobb esetleg a repülés fizika a DCS-ben. Lehet. Én soha nem repültem F18-ason vagy akár bármilyen vadászgépen, csak utasszállítón és kisgépeket, utóbbit vezettem csak. Szóval nekem el lehet adni bármit, ahogy gyanítom a játékosok 99.99%-a pont ugyanebben a cipőben jár.
Számomra a repülés élménye számít, ezért repülök VR-ben. Érdekel a repülés, érdekelnek az eljárások, ezért örültem pl. a supercarrier-nek, bár ugye ott is mi idő volt mire elkezdett használható lenni a fedélzeti élet. Ha pl. az FS2024-ben az anyahajó rendesen működik, és lesz/van rajta fedélzeti személyzet tamagocsi, én szerintem le is törlöm a DCS-t, érdemei elismerése mellett természetesen.
Ott a másik példa az X-plane, megvan az összes verzió, de nem repülöm, hiába jobb a fizikája. Amíg a látvány az MSFS-ben ennyivel jobb, nagyon kevés érv szól az XP12 mellett. Ha mondjuk a gyengébb grafikát egy bődületesen gyors és stabil VR élmény ellensúlyozná + a fizika, még esetleg. De a tapasztalatom az, hogy az FS24-ben jobb már a VR mint az XP12-ben, és hát a DCS se kiemelkedő.
Ez csak az én véleményem, de nem lepne meg, ha az átlag casual repszimes játékos hasonlóan gondolkozna. -
Keresd meg őket, mindenben segítenek ha multizni szeretnél és másban is.
Engem egy dolog zavar qrvára. A kihalt táj. Az, hogy autók bóklásznak össze-vissza, az nudli. -
Axtros #37054 Ez mind igaz, ezek is olyan szempontok, amelyek miatt az ED árképzése írreálisan magas.
Én még nem multiztam, egyébként ez hogy megy? Csak nézegettem a beléphető szobákba, vannak a vörösök, és a kékek, mindenki beszáll azzal, amilyen dlc-je van, aztán lényegében egymásnak esve egy deathmatch, vagy itt valami mission, amit közösen kell megoldani és csak bizonyos típusokkal lehet bemenni? Pl. C-130-as milyen feladatok vannak egy multiba, ahol a többiek meg vadászok, vagy helikopterek? Valami összehaderőnemi dolog van itt? És ki fogja össze az egészet?
Mert én eddig csak azt láttam, hogy multiban főleg 1-1 elleni csaták vannak, és nagyjából mindeki repül, amivel repül, aztán lesz ami lesz. És ha lelőtted a másikat, akkor mész tovább a következőre, vagy valamilyen főldi célpontra.
Illetve olyat is gyakran látok, hogy mindkét oldalon ugyan azok a típusok vannak.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2026.02.06. 13:39:33 -
Nem azzal van a baj, hogy menyni az ára a dlc-nek, azzal van a baj, hogy sokmindenbe belekezdenek és nincs befejezve egy sem.Egy félkész vagy inkább csak egy alapot veszel ennyi pénzért.
Játékmenet meg nagyon ninics, mert vagy megveszel egy 3rd party kampányt amibe van 20 félig dinamikus küldetés aztán mikor azzal végeztél, akkor csinálhatsz magadnak ha tudsz vagy repkedhetsz egyedül a táj felett.
De még multiban se hiszem, hogy olyan nagy szerteágazó küldetés lenne .
És amig ilyen random modon készitik a gépeket, hogy nem csak, hogy nem egy érába vagy kategoriás gépek készülnek , és nincs meg a ellenpárja addig még a mission készitök dolgát is megneheziti, hogy egy normális förgatökönyvet csináljanak ahol mindenki talál magának valamit.
Multiban meg pláne, hogy ne ugyan az a tipus legyen mindkét fél oldalán más zászlo alatt csak mert nincs más abban a kategoriában.
Helikopter fronton egy kicsit jobb a helyzet, de vadász részről?
A korai jetes érában vödös oldali tulsily van, nincs nyugati megfelelője. A rakétás korszak kezdeténél, csak a mig 21 van vörös oldalrol ,de több van kék oldalon.
A m,odern multifunkcios gépek terén meg nincs vörös oldal egy se, de egyre nagyobb lesz a kék oldal fölénye föleg, hogy már a 5 gen gépek is megjelennek ott, miközben voros oldalon még egy 3+,4 genes gép sincs.
FC-3-at nem nézve, az nem teljes értékü ebből a szempontbol.
ÉS ennek a félkész EA-s vonalnak annyira hosszu a készre készitése, hogy elavul az alapmodel és ujra kell csinálni amit ujra teljes áron adnak el.
BS már vagy 3x volt eladva, az A10 2x.felkészül a szu25 is az ujabb vásárlásra.
ÉS valoban aki kiad egy gépért EA-ban ennyit az nem akar mégegyszer fizetni ugyan azért , hogy kész legyen és kompatibilis legyen az akkori verzio featureihez. -
Wampapa #37052 Arról nem is beszélve, hogyha vár az ember egy kicsit, megveheti leárazáskor.
Nemrég vettem meg kb. félárpn a Kiowát, nekem minden centet megért. -
Drágák a gépek? Mihez képest? Nézd meg mondjuk a Path of Exile 2 játékot. Egy szaros ruha, ami csak eyecandy és semmi pluszt nem ad 50$! Akkor a 70 egy komplett gépért sok? Ugyan már.. -
bunny #37050 A DCS nem AAA-s kategóriás játék eladással rendelkezik. Még az MSFS se, nem véletlen hogy ők is nyitottak Xbox és most PS5 felé, kell a játékos aki megveszi a cuccot. Rétegjáték, ezért jóval kevesebb játékosnak kell megfizetnie a fejlesztést, és egy programozó nem fog kevesebbért dolgozni, mert egy repszimet. Tehát vagy gyengébb lesz a játék vagy egység embertől többet kell beszedni, hogy az X kiadás megtérüljön.
PhantomAss: A térképpel kapcsolatban szerintem egyszerűen ebből fedezik a szerver költségeket. Relatív kis meló (mondjuk egy új full fidelity géphez képest) és mégis bevétel.
Itt vagyok én, megvettem pár területet meg gépet, és évek óta egy fillért se fizettem. A hozzám hasonlókból nem lehet fentartani egy rendszert.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2026.02.03. 18:02:07 -
Tudom hogy nem egy liga a kettő, de pl. az Il2-nél nem kell térképeket venned csak gépeket. DCS-ben meg van vagy 10 térkép, minden évben kiadnak párat, és mindegyik 70 $ körül van. Ráadásul sztem rondák is a mai lehetőségekhez képest.
De még ezzel is kibékülnék, csak ne lenne az az érzésem hogy 20 éves grafikával játszom és nincs semmi fejlődés.
-
Axtros #37048 gondoljátok végig mibe kerül egy gép leprogramozása, hány ember hány munkaórája és akkor nem beszélünk a szerverekről amiket üzemeltetni kell
Ez minden mai AAA kategóriás játék esetében fentáll, mint fejlesztési, és üzemeltetési költség.
$70 - 23e Ft soknak tűnik, de amikor manapság elmész a boltba és ennyit bőven ott lehet hagyni átlagos hétvégi vásárlásra
A szimulátorozás szórakozás, a bolt sajnos kötelező.
Ha szimezni akarsz nem kell kiscsillió gép, vedd meg a kedvenceket és tanuld meg azokat JÓL
Igen, ez az egyes modellekre igaz, és szerintem a többség így is használja a típus DLC-ket, de ez mellett még meg kell venni a különféle térképeket, az ahhoz tartozó kampányokat is, amelyek már megint egy kisebb vagyon.
A probléma ott van, hogy más AAA kategóriás játékoknál az alapjáték szokott lenni egy nagyobb összeg, utána a DLC-k már max. 10-20 USD vagy EUR-ba kerülnek.
-
bunny #37047 Azért gondoljátok végig mibe kerül egy gép leprogramozása, hány ember hány munkaórája és akkor nem beszélünk a szerverekről amiket üzemeltetni kell. lehet $70 - 23e Ft soknak tűnik, de amikor manapság elmész a boltba és ennyit bőven ott lehet hagyni átlagos hétvégi vásárlásra ... és akkor ne beszéljünk arról, hogy ez a $70 mennyit ér Lajtától nyugatra. Mellesleg nem kötelező mindent megvenni, én pl szinte kizárólag csak F18 és UH1 repülöm, ez a kettő nekem lefed mindent amit akarok. Van még pár modell, FC3 kibővítve meg egy F5 amit nem is repültem szinte egyáltalán. És ha már FC3, aki sokallja a fullos gépek árát azt megveheti és kap egy marékkal. És akkor ugye ott vannak a leárazások, én minden úgy vettem.
Ha szimezni akarsz nem kell kiscsillió gép, vedd meg a kedvenceket és tanuld meg azokat JÓL. Elvégre szimulátorról beszélünk nem egy lövöldözős árkádról. -
Axtros #37046 Nyilván az in-game grafika sehol sincs a felupdate-elt moziszerű klipp felhozatalához képest, de önmagában vizsgálva - szerintem - elég jó, különösen OLED 4K-ban, vagy high res VR-ban.
Viszont az egyes modul árak valóban magasak, még akkor is, ha réteg termékről van szó, és ebből kell a fejlesztéseket fenntartani. Különösen az olyan modulok esetében nehéz ezt elfogadni, amelyek már évek óta elérhetőek, és aki valóban akarta, az már rég megvásárolta. Ezen sokszor még a különféle leárazások sem sokat segítenek. Meglátszik, hogy nincs konkurencia, ezen a területen lényegében monopóliumban van az ED, és sajnos ahogy kinéznek a dolgok, egyenlőre nem is nagyon lesz. -
Én sokat gondolkodom a DCS modulok vásárlásán, tetszik a Mig29, Fantom, és még ott van a sok map is, de olyan horror összegeket kérnek hogy elveszi a kedvem.
Én is leginkább a grafikával nem vagyok kibékülve, egyszerűen bármit állítok ronda az egész, vagy nagyon világos a kép vagy nagyon sötét és rettenetesen zavaró. Vagy nem látni a pilótafülkében a műszereket, vagy kiégeti a szemed. Vagy ott van pl. az új Németország map, szerintem hányadékul néz ki, olyan mit egy rajzfilm, egyszerűen nem szép, és 70 dodó.. Ugyanilyen a Normandia is, rajzfilm az egész, a 10 éves CLoD -ban sokkal élethűbben néz ki.
De jó is lenne ha tényleg úgy nézne a szim ki mint ezeken a videókon, egy szavam nem lenne.
-
Axtros #37044 Láttam én is a Pearl Harbour-i jelentetet, a Tornado-t, még a C-17 -est is, meg valami Combined Arms tovább fejlesztést (talán gyalogos katonákkal is lehet majd lenni ???) - ha ezekre gondoltál. Jól beilleszkedtek a moziba, csak ezekből önmagukban nem derül ki, hogy pontosan milyen formában lesznek implementálva. Külön videó elemzéseket meg minek nézzek meg, amikor a ED is feketén-fehéren betehetne részletesebb snitteket a 2026-os koncepciókról. Egyszerűbb lenne mindenkinek.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2026.02.01. 23:41:06 -
Az utolsomondatoddal csak anynit, hogy pedig ha elég jol megfigyeled akkor nagyon sokmindent mutatnak ami most nincs benne semelyik dlcvel sem. Vannak videok elemzéések is fenn ha érdekkel azokat is megnézheted és akkor meglátod, hogy mik azok .
Amugy vannak olyan érszek is amik nem biztos, hogy olyan jol át lehet adni video formában. -
Axtros #37042 Látványosan kozmetikázottak ezek a ED videók, az in-game grafikának ehhez semmi köze. Ezekkel inkább csak laikusokat lehet megetetni, és rávenni a DCS dlc-k vásárlására. Akik aktívan használják a játékot, repülnek egy-két típust, azoknál ezek a fimszerű betétek nem sokat használnak.
Aztán még az is jó kérdés - különösen egy orosz fejlesztő stúdiótól - hogy a mai valós események mellett mennyire jó ötlet úgy reklámozni egy katonai repülőgép szimulátor játékot, hogy a magát háborút, és a harctéri elemeket emelik ki, és nem magát a repülést, vagy a technikai / fizikai - valósághű - részét. Amúgy ebből a videóból nem sok minden derül ki a 2026-os irányból, van itt minden, a már megjelent dlc-kból is. -
-
beci43 #37040 Nagyon jó lett a mod. A srác több évet szánt rá, nemhiába. -
beci43 #37039 Már tölthető.
Innen.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2026.01.27. 08:32:01 -
Nem probáltam, de eddig ennyire részletes nem hivatalos modot még nem láttam , de ha elindul akkor sztem nem lehet olyan rossz, biztos vannak korlátai ami abbol adodhat, hogy nem külön dls hanem valamelyik meglévő gép helyett van bemodolva, de ahogy nézem azért eléggé sokat foglalkoztak vele, hoyg sokminden egyedi legyen. -
Axtros #37037 Ha jól látom, ez egy ED-n kívüli nem hivatalos mód? Mennyire stabilan futnak az ilyen módok, illetve mennyire jól kidolgozottak, és mennyire játszhatóak? A YT videók eléggé kozmetikázottak szoktak lenni, ezekből semmit nem lehet látni a valós in-game megjelenésről.
Utána néztem az ilyen nem offical módok-nak, a fórumon eléggé megosztóak a vélemények, és ha jól látom, az ED-ből sincs teljesen hivatalos álláspont ezek támogatásáról / engedélyezéséről. Mi itt az igazság? -
-
-
GT has put that comunitate on your discord.
https://discord.com/channels/1008521598434816050/1016136694296223804/1456674395769671842
URGENT: A-1H Skyraider Status
Eagle Dynamics has publicly announced the termination of our license. This decision does not reflect the reality of the project.
THE REALITY
ED terminated us solely due to a lack of communication, not a lack of development. We made massive progress in 2025.
THE BLINDSIDE
On Christmas Eve, we received a termination notice. We immediately appealed, and it was agreed with ED management (Wags) that we had until Jan 31, 2026 to present our new build. We worked non-stop to meet that deadline. Instead, ED reneged on the agreement and publicly killed the project before even looking at the work.
THE LOST UPDATE
Because they pulled the plug early, they ignored the massive sprints by our team:
@cppimmo : Tireless coding on Systems & Flight Model.,
@JazAero @badams @Lasaraz : Completion of the exterior model and hyper-realistic cockpit.,
@J.P. : Creating our cinematic update videos.,
Echo19 : Authentic radial engine recordings/integration.,
Research: Thousands of docs from the Skyraider Association.,
WHAT NOW
We are evaluating options. If you want the Crosstail A-1H, let your voice be heard respectfully in the community. Share facts, not abuse.
Spads Forever.
Chris
Founder, Crosstail Studios -
-
-
-
-
-
-
bunny #37025 Folyamatosan keres itt egy srác a csapatába embereket, miért nem beszélsz velük? Kicsit visszagörgetsz tuti megtalálod a bejegyzéseket.
ps: Ja látom írtál már neki, csak valamiért nem jelent meg az a bejegyzésed eddig ...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2025.11.24. 10:51:08 -
Hunagep #37026 acelsolyom
Az istenért nemtudok neked privátot küldeni úgyhogy ide írok
Várom a meghívód köszi :) ( kb 4 privátot írtam már) -
Hunagep #37025 Sziasztok nem keres valaki társat véletlen?
Akár csak waypointokba repülni kötelékbe, bombázni, air to air, sead bármire nyitott vagyok… ha kell 1 wingman írjatok és megbeszéljuk. f18(carrier), f16, harrierrel eltalálom amit kell, m2000 ből az alapok mennek. délutánonként esténként hétvégén ha van rá időm csatlakozok ha vki szeretne géppárba bombázni. Semmi kötelezettség csak ha unod egyedül, akkor írj és repüljünk egyet.Ha most tanulod valamelyik gépet abba is segítek szívesen. -
Flanker27 #37024 A jelenlegi verzióban nincs magyar festés, azért is kerestem a letöltéseknél, de jó hír hogy hivatalosan is benne lessz. -
valamelyik videoban amit az uj 29-esről mutattak ott volt magyar skin, de nem tudom , hogy a kiadott verzióban benne lett e vagy választható. -
Flanker27 #37022 Taszár és Kecskemét is benne lessz a Balkán térképbe.
Az új Mig-29-hez nincs magyar festés? ED oldalán csak a régi FC Mig-29-hez találtam. -
-
DCS-ben a Mig29-est el lehet indítani akkuról vagy csak külső áramforrásról? IRL ez hogy működött? -
-
Szia Indi!
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!
keress egy társat aki gyakorol veled, nem árt ha van mikrofon is,
legtöbb szervernek van tréning része is. azt is érdemes kipróbálni.
van itt pár magyar tutoriál, hátha segít.
1
2
3