31802
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
 • sakkay #31802
  Ide is:Sziasztok. Pár hónapja vettem egy kétkezes tracballt-direkt DCS-hez oculus mellé és kiválóan be is vált. Ellenben képtelen vagyok megszokni, hogy nincs rajta "tekerhető görgő" szóval eladom és veszek egy olyat amin van-a gond csak az, hogy azok jobbkezesek,de ez van. HA valakit érdekel jelezze, mert megy ph-ra is. Majd egy év gari van rá. Ez az:https://www.alza.hu/logitech-trackman-marble-d101729.htm sokkal jobban néz ki élőben, meg olcsóbban is adom :)
 • sakkay #31801
  Köszi!!!!
 • Fürtös #31800
  Hála és köszönet!
 • gantus68 #31799
  your welcome :)
 • Caterpillar #31798
  Igen, tudom :)

  Operation Solid Ground by 59th_Mechanist

  Elvileg mindenféle gép van benne, legalább 4 azt hiszem... :D
  A mission-t a rádió menü / F10 almenün belül tudjátok configolni / elindítani, elég egyértelmű, de ha gond van szóljatok...

  A statikus légvédelmeket nem érdemes baszogatni, invulnerable egységek, nem lehet őket kilőni, ellenben le fognak szedni, ha túlságosan is mélyre mész a frontvonal másik oldalán...
 • VO101Tom #31797
  Én azért hiányolom ebből a listából az A-10-et, Su-25-öt, helikoptereket, bombázókat (akár a 111-esnél nagyobbak, plusz a túloldalra is valami)? Viggen is elég jól összerakott modul manapság, klasszikus hidegháborús cucc, és akkor Tornado-ról ne is beszéljünk. Harrier is kedvelt modul a különlegessége miatt. Ezzel a listával is az a baj, hogy simán hozzá lehetne még adni 10 másik gépet is és akkor sem lenne egy átfogó hidegháborús gépparkod, ami az utolsó évtizedet rendesen lefedi, és mindenkinek tetszik.

  Tematikus csomagok szerintem is nagyon hiányoznak, de ennyi gépet egyetlen témára én nem használnék el, ED sebességével ez jó 15-20 éves fejlesztési időszak lenne, külsősöket bevonva talán nem, de akkor meg megint mindenki azt csinálna, amihez kedve van. És akkor sehol nincsenek közel keleti konfliktusok, indokína, vagy dél amerika.

  Amit meg írsz, hogy hidegháborús gépekről rengeteg anyag van... egy repülőgép modell normális programozásához sokkal több dolog kell, mint amit a neten le lehet vadászni. Sok olyan is, amibe az ember elsőre bele sem gondol. Nem csak arról kell neked rajz vagy fotó, hogy hogy nézett ki a kabin, melyik változatban mennyi és milyen kapcsoló és kezelőszerv volt, hanem hogy a kapcsolók hogy működtek, mit kellett tekerni vagy húzni, melyiknek milyen hangja volt, ha kapcsoltad, melyik mennyire mozdult el. Én például több mint két hónapig vadásztam, hogy a ww2-es mesza afrikai változatában a kompresszor beömlő nyílásra szerelt homokszűrőnek hogy nézett ki a kabinban a kezelőszerve, és hogy kellett azt használni. A végén egy aukciós oldal galériájában találtam egy képet egy olyanról, ami rendesen körbe volt fotózva annyira, hogy ki lehetett találni, hogy működik. Még a pilot manualban sincsenek ilyenek benne, mert abban le van írva, hogy felszállásnál csukd rá a szűrőt, de hogy azt tényleg hogy csináltad, arról már nem ír. Hiszen a pilóta beült a gépbe, ott volt előtte és csinálta. Ezért mondják, hogy egy kabin normális lemodellezéséhez több anyagot kell gyűjteni, mint amit anno a pilóták és a műszakiak összesen kaptak.
 • k53ta #31796
  Jó összeállítás és biztos sok felhasználónak a szíve csücske lenne ha ebbe az irányba történtek volna a fejlesztések.
  Ha pedig más szituáció akkor akár a korai Arab háborúkat is magába foglalhatta volna kiegészítve az akkori Mirage és Libiai / Szir, MiG-25 gépekkel.

  Utoljára szerkesztette: k53ta, 2019.05.18. 19:40:18
 • repvez #31795
  The sound of silence :P
  Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.05.18. 19:07:15
 • molnibalage83 #31794
  Anno felvázoltam, hogy a hidegháborús vasakról van elég anyag nyílt sanszosan. Ez alapján egy '80-as évek közepi, enyhe fikcióval az alábbi gépek lennének jók.

  F-104G (ez volt a fő fronton NDK-NSZK),
  F-4E és F-4F. Egyik USAF a másik annak modifikációja BVR és kezdetben AGM nélkül. De ettől még az F-4F az E leszármazott.
  F-4G. SEAD-hez.
  F-111F, az ikonikus PGM hordozó. Az F-111D csak hab a tortán.
  Navyhez A-6E TRAM.
  F-15C upgrade.
  F-16A Block1-15

  F-18C már van, csak korlátozni kell egyes üzemét a '80-sa évekhez.
  F-14-en már dolgoznak.

  Keleten.
  MiG-21Bisz. Ez már van. (Csak azt írjátok, hogy hol működik, hol nem.)
  MiG-23ML és balansz miatt MLD is kéne. Az MF harmatos, kár erőltetni, csak a bibi az, hogy a VSz országokban ez is volt.
  MiG-29 9.12 upgrade
  Szu-27Sz upgrade
  Szu-24M
  Szu-17/22

  Ezzel kb. lefedhető lenne nagyjából mindkét oldal.

  De ez csak álom.
 • sakkay #31793
 • k53ta #31792
  Orosz gépek fejlesztése is kellene, de gyanítom nincs elegendő információjuk a korrekt modellezéshez. De hálás leszek, ha tévedek. A Razbam Mig-23 is ki tudja mikor realizálódik, de most már tényleg kellene egy Mig-29sm, vagy egy fullra kidolgozott Szu-27 mellé a Szu-30 változat csapásmérő képességgel, de a típus rendszereiről és képességeiről nem hiszem, hogy tudnak elegendő információt szerezni.
  A másik oldalon az F-15c-t is ideje lenne modernebb alapokra ültetni.
  A Mig-21 és Viggen mellé egy F-104 is kellene és hozzá egy EU hadszíntér pld a Balti tenger környéke.
  A csapásmérő gépekbe meg már bele sem kezdek.

  És igen, Jobb lett volna, ha húztak volna egy irányt a fejlesztésekben, hogy pld csak olyan technika kerülhet a DCS környezetbe ami rendszeresítve volt 1980 és 1995 között. Persze ez csak egy példa, de mint tudjuk ED-nél nincs következetesség.
 • repvez #31791
  no offensive csak poén :P
 • sakkay #31790
  Köszi-én kezdtem
 • Caterpillar #31789
  Többen érdeklődtetek a korábban említett városvédő mission iránt.. Megkérdeztem a készítőt, ha rábólint küldök linket ;)
 • Lysandus #31788
  és gantus:

  Köszi a segítséget urak!

  Végül egy 6 gigás 1060-as lett, nem akartam sokat költeni most.
 • VO101Tom #31787
  Ne értsétek félre, amiket feltettem képeket, azoknak nyilván semmi köze ahhoz, ahogy az S kinéz. Lehet, hogy a CV1-hez képest az is minőségi ugrás, és sokkal jobb, mint az alap CV-1.
  De amit az odyssey-ről mutat, ráadásul már nem először, az manipulált, és sokkal rosszabb, mint a valóságban.
 • repvez #31786
  Igen ezt már párszor megemlitettük, hogy nem látni a koncepciót a gépek mögött.Max talán ezt most annyival tudnám alátámasztani, hogy házon belül ez az első radiál motoros gép (a rata megelözte ) és mint ilyen egy uj képességet ad a következő gépek fejlesztésében.
  Viszont ezzel meg az a gondom, hogy a 3rd party fejlesztők nem hiszem, hogy megkapják a teljes kodot hozzá igy ahány modul anyni féle képpen és annyi féle mélységben van megoldva.

  ÉS én azért nem hiszem amikor azt mondják, hogy a külsös DLC-k nem vonnak el erőforrást ED-től és bármi jöhet, mert igen is elvon , mert minden egyes modult meg kell nekik nézni, hogy az alapdolgokat nem cseszi e szét és a másik modulokkal is megfér és a javitásokat ED-nek kell egybegyurnia, hogy egy patch legyen belöle.
  Ezért lenne jobb egy olyan koncepció, hogy modulokra bontva lehetne megkapni a fejlesztéshez a részeket.Ha valaki olyan gépet fejleszt ami ugyan azokat a tulajdonságokkal bir, akkor mindegyik ugyan olyan mélységben legyen megvalósitva. ugyan ugy az anyaghasználatra is lenne egy közponi adatbázis, hogy aPBR-es anyagok az minden gépen ugyanazt a szintet képvislejek.

  A ww2es gépeknél amugy még annyira nincs is olyan nagy probléma ha eltekintunk attól, hogy nincs autentikus környezet, mert ott még nem voltak távolsági fegyverek és irányitott fegyverek, tehát ha valaki szereti a kihivásokat és egy korábbi géppel megy egy késöi ww2es gépnek attól még jól szorakozhat a dogfight alatt (amig lelövik :P )
  DE egy modern gépnél ha nincs 2 közel azonos kor szintjén egymás ellenfeleinek számitó géptipus az eléggé el tudja venni az ember kedvét. Mert egy mig 19 a Hornet ellen nem épp a legjobb választás .Abban semmi szórakoztató, ha neked esélyed sincs mégcsak meglátni sem az ellent miközbe a másik meg sorozatba lelö 50km-ről.
  Tehát ha nem is a helyszinre koncentrál a fejlesztés legalább a fejlesztési kor passzolna a fejlesztett tipusok között.

  Amugy mkor jön a f16-os pre order trailer? Mert érdekes modon a FW-hez már most kiadták mikor csak junius 5 tol lehet rendelni, a falcont meg már jövö héttől.
 • Solt #31785
  Mint ahogy a CV1-sem... ezért is írtam, azok a képei sem stimmelnek... nálam legalábbis nem így néz ki! :)
 • LeonSilver #31784
  Ez tiszta ügy, de nem is erről van szó szerintem. Inkább arról, hogy az Odyssey nem ennyire ótvar, ahogyan az a csávó videójából lejön.
 • Solt #31783
  A CV1-s képei sem stimmelnek, de ettől függetlenül a pixel szám nem minden, a lencse nagyon sokat számít, plusz az S-ben LCD panel van, teljesen más a pixelek elrendezése mint az OLED esetén. Simán lehet jobb a képe az S-nek annak ellenére, hogy kevesebb pixel. A feketéje viszont simán lehet látványosan rosszabb... tartok tőle, hogy nem véletlenül sötétebbek az S képei a videóin.
 • sakkay #31782
  JA, és ne feledd, hogy az eddigi legjobb-már egy előbbi alrendszerben' bizonyított-lencse van a cuccban. De tényleg kíváncsi vagyok magam is-kb amúgy csak a DCS a fontos-mert a játékokhoz már a cv1 is alapvetően elég.
 • sakkay #31781
  LCD,+33% alpixel. Számold át. Egyszerűbben is megoldhatjuk majd. A csapatban is van olyan akinek az van mint neked, szóval igen hamar meglehet állapítani mi a helyzet DCS-ben. De a lényeg, hogy én az adatok alapján szarabbra számítottam, és ez kellemes meglepetés. Kb. mindenki azt írja, hogy sokkal jobb a kép élessége és amúgy is, mint amit vártak.
  Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.05.18. 08:11:24
 • LeonSilver #31780
  Én ezért mondtam, hogy a csávó tuti nem független tesztelő. Nem volt a fejemen Odyssey, de számomra tök hihetetlen, hogy abban / annak lenne a legszarabb képe. Egyszerűen nem hiszem el.
 • VO101Tom #31779
  Tegnap este csináltam egy quick tesztet
  Ez a kép a lenti videóból van kimentve, 4K-s lejátszásnál szimpla screenshot.
  Ez a kép meg úgy készült, hogy Odyssey párnájához odatoltam a Nokia5-ös telefonom hátsó kameráját, és szemre addig mozgattam, amíg a legélesebbnek tűnt, és csináltam pár képet (ahogy nézem inkább a kép tetején sikerült jobban). Nekem nincs spéci állványom, meg profi fényképezőm, mittudomén milyen optikával, fél kézben fogtam a sisakot, másikban a telót, és még így is jobb minőségű képet csináltam, mint amit ez a pancser a videóba tett. Amikor fejeden van, és rendesen be van állítva, akkor még élesebb.

  Az Oculus CV1-ben volt 2.5M pixel, az S-ben lesz 3,6M pixel, az Odyssey Plus-ban van 4,6M pixel (Vive Pro detto). És erre kihoz egy ilyen videót, hogy az Oculus S ver mindent...?

 • VO101Tom #31778
  Úgy értem, ha megveszed az S-t.
 • VO101Tom #31777
  Ezt írtam múltkor is, pörgess el 5:46-ig, Odyssey-vel az ED kabinban az oldalsó konzolon a számok konkrétan olvashatatlanok. Amit teljesen biztosan mondok neked, hogy nem így van. Tényleg kellene egy olyan tesztet csinálni, ha megveszed a Plus-t, leviszem hozzád az odyssey-t és kipróbáljuk 1:1 összehasonlítással :)
 • sakkay #31776

  AZért ez durva. Simán partiban van, a assettonál pl. csak az oculusnál látszanak a vezetékek, meg ott a legjobb a faág. Írja a srác, hogy a színek jobbak de a felvétel nehezebb az lcd miatt-de alul el lehet olvasni.
 • sakkay #31775
 • VO101Tom #31774
  Persze, tudom :) Azért mondtam, hogy BoS-nál emlékszem, hogy volt 80+ dolláros pack, DCS-nél nem.
  Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.17. 20:43:15
 • VO101Tom #31773
  Rengeteg dolog kell még hozzá, ami Hornethez sincs még kész. Készen tuti nem lesz a 20-as évek elejéig sem (de szarul hangzik ez ), én csak azt mondtam, hogy egy early access kezdetéhez nincs olyan szigorúan vett állapot, vagy elkészülési szint, amit nehezen ugrana meg 4-5 hónap alatt.
 • LeonSilver #31772
  De az mintha más játék lenne Tom... :p
 • LeonSilver #31771
  Nem. A Tomcat volt a legdrágább eddig.
 • sakkay #31770
  Majd csak figyeld..hacsaknem tényleg fejlesztik évek óta.
 • VO101Tom #31769
  Nem rémlik, hogy lett volna. Battle of Stalingrad volt 100 dollár még a legelején.
 • molnibalage83 #31768
  Volt már 80 USD feletti modul?
 • LeonSilver #31767
  Kíváncsi vagyok, hogy mi pénzt lesz képük kérni érte :D Mondjuk tökmindegy.. :D
 • VO101Tom #31766
  Miért? Ez early access, ami akárhogy állhat, ha ki akarják adni, akkor kiadják. Nem függ olyan határidőktől, mint fícsör lista elkészülése, hibajavítás, és hasonlók.
  (Egyébként meg a kabin festése úgyis kész, a lényeges dolgok megvannak )
 • sakkay #31765
  nem lepődnék meg..
 • LeonSilver #31764
  Jövő.. ;)
 • Caterpillar #31763
  Mivel a Tomcat a tél végén jött ki (Március 20-ig volt ígérve) ezért igen, az december 20 környéke. Bár NineLine azt írta ősz eleje... az szept vége okt eleje...