36919
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • repvez
  • bunny
    Ezt csak úgy érdekességképp, hátha más is szereti a F1-et a repülés mellett. Amikor láttam képet róla pilóta sisakban azt hittem csak a szokásos netes kamu kép de nem, tényleg repült.
  • PhantomAss
    Amúgy most kipróbáltam újra hogy megnézzem lehet e vele vmit csinálni mert ha nem akkor törlöm, erre ma működik zokszó nélkül. Fogalmam sincs tegnap mi volt a baja.
  • PhantomAss
    Nincs hozzárendelve sehol semmihez, ez volt az első amit megnéztem.
  • beci43
    Azért van felkiáltójel, mert már hozzá van rendelve vmilyen eszközhöz. (joystick?) Keress rá, töröld az eszközt, aztán hozzáadhatod a rudderhez.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2024.11.03. 11:09:04
  • PhantomAss
    Repül vki az F18-al? Letöltöttem gondoltam kipróbálom, de egy olyan gondom van hogy a rudder pedált nem érzékeli, egy piros felkiáltójel van mellette az options-ban. Nincs másik gombhoz hozzárendelve és a felkiáltójel sem írja hogy mi a probléma vele. A wheel brake-t külön külön simán érzékeli, csak maga a rudder axis nem megy.
    A többi gépnél okés, tehát nem a pedál rossz.
  • moho79
    vga driver legfrissebb, említett mappákat ürítettem (fxo és metashader) és ma megint, mintha 3fps-el menne, lerakom tálcára és ugyanez windows-ban, naccerű
  • flyinghigh
    Vga driver frissítés után érdemes egy shader mappa ürítést megejteni. Nálam nem volt ilyen szaggatásos dolog, egy cirka 30 fős syria multin se evett többet 45GBnál a ramból úgy fut mint eddig.
  • moho79
    Érdekes mert harmadik indításra semmi gond.
  • moho79
    Egy ideje nem vettem elő a játékot és most elindítva azt tapasztalom, hogy szaggat az egész. Már a menüben az egérkurzor is.
    Olvasgattam mi lehet ez, talán a logikai magok miatt de korábban sem volt gond mikor MT-ben indítottam a játékot. Most játszhatatlan.
    Tapasztalt valaki ilyet?
  • bunny
    Őszintén szólva nem találtam meg rá lehetőséget, hogy a (normál biztonsági) frissítéseket csak kilistázza és én dönthessem el a sorsukat, mint a régi windowsokban. Ha az megfogja a 24h2 jellegű nagy frissítéseket is, és ott esetleg még el is rejthető az is jó lehet. Én nem mertem kockáztatni, hogy feltelepül úgyhogy én még időben beszüneteltettem vagy fél évre :D DE megnézem akkor a házirendet, mert amúgy baromira idegesít, hogy elkezdi magától telepíteni a biztonsági frissítéseket a kerestetés után. Az amit neked kihoz előnézet az nekem is vár egyébként, mert választható - csak előnézet. De amint végleges lesz már nem kérdez csak telepíti.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.10.26. 07:57:54
  • PhantomAss
    Köszi, ezt én is néztem régebben.
    Az nem jó ha a házirend-kezelőben leállítod az autó frissítést arra hogy te döntöd el mit töltesz le és mit telepítesz?
    Mert én csak annyit állítottam be és eddig nem telepítette. Ha talál vmi frissítés azt kiírja és eldönthetem hogy telepítem-e:
  • bunny
    Találtam egy tök jó megoldást a HP reverb életbentartására, amit ajánlottak sokan, hogy registry mókolással kitolni sokáig a frissítés szünetelését annyira nem tetszett, mert csak jó lenne megkapni amúgy a biztonsági frissítéseket. Szóval kicsit guglizgattam, és van lehetőség egyesével tiltani a frissítéseket powershell-ben. Itt egy leírás, kipróbáltam és tényleg nyoma nincs a 24h2-nek.

hide_update_windows11_powershell

A KB5044284 a 24H2, szóval a végén ez a parancs kell:
    Hide-WindowsUpdate -KBArticleID KB5044284

Bocs a több fórumos bejegyzésért.
  • repvez
    Iraq map
  • PhantomAss
    Hello, én ugyan nem vagyok nagy DCS játékos de úgy tudom a Szuhojok egyike sem rendelkezik klikkelhető kabinnal.
    Amúgy van egy próbaidőszak a DCS-ben, szinte bármelyik modult letöltheted és ingyen 2 hétig kipróbálhatod mielőtt megveszed.
    Érdemes vásárlás előtt rápróbálni mi az ami tetszik. F14, F16, SU27 benne van a trialban.
  • NEXUS6
    Sziasztok. Augusztusban a PSVR2-ömet upgradeltem az adapter doboz kiadásakor egy RTX4070-es alapú konfiggal. Azóta főleg a DCS-hez optimalizálgatom a beállításokat. Jelentős kompromisszumokkal azért, de ezen a konfign is már játszható. Nyilván a DLSS/FSR, meg MT támogatás azért sokat dob, de ezek ugye nálam már alapból így későn csatlakozóként, újrakezdőként már eleve megvoltak.

Kezdetnek a FC2024-et vettem meg.
    F-14, F-16-ot akarom mindenképp megvenni külön, illetve valamelyik Szuhoj vadászt. Főleg az utóbbival kapcsolatban kérdezném, hogy az ilyen külön vásárolt gépeknél a műszerfal már interaktív a FC változathoz képest?
    Köszi.
  • sure
    Hm, gratula, öröm, bódottá, kösz, hogy megosztottad! Azért elég sokan belefutottak a thread szerint ("Smells like Microsoft's feet", király HSZ)
  • bunny
    Na ez érdekes, full újratelepítés után is hiba.

ps: Ez segített: link Érdekes, mert fent volt de egy repair valóban segített.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.10.07. 12:03:48
  • bunny
    Késő, már nyomtam egy remove-ot :D Mostanában úgyis csak FS2020-szal repültem, ha meg kijön a 24 valószínűleg azzal fogok, addig meg bíbelődjön az Ede, hátha képes lesz összerakni egy rendes frissítést ami nem akad fel a vírusírtón és nem crashel saját maga frissítésével.
  • flyinghigh
    Az updater parancssoros futtatásával olyan korábbi verzióra downgradelhetsz amilyenre akarsz csak még legyen az ED szerverén. így nem kell 400GB-okat újra leszedni csak az adott verzióhoz tartozókat.
  • krisztian005
    Van egy DCS World Repair program a start menüben, próbáld meg azt vagy esetleg a c:\Users\Neved\Saved Games\DCS.openbeta mappat máshova áttenni, ebben tarolja a beállitásokat, ha nem találja újat generál de látni fogod ha ott a gond, ha meg nem visszamásolod és nem kell mindent újból beállitani. Érdemes ezekkel próbálkozni ujratelepites előtt.
  • bunny
    Már egy ideje (mióta az újfajta indítóizé van) szerintem csak MT van, de próbáltam manuálisan onnan is és ugyanúgy kakukk. Eh, reinstall lesz a vége, még jó hogy olyan pici ...
  • LeonSilver
    Nálam nincs probléma
  • repvez
    ettol a patchtől márcsak a multi thread engine uzemel az egyszálu megszünt. bár gondolom ha javitás formájába jött és nem kell teljes uj installt csinálni akkor ennek nem kéne gondot okozni
  • bunny
    Frissítés volt ma is, nektek elindul a DCS? Nekem hibával elszáll ugyanis.
  • carlosfly
    Szuper, nálam nem látszódanak a képek.

Itt lesznek:

https://ibb.co/Kr7H26q
    https://ibb.co/rd5HdHW
    https://ibb.co/dr9fGVg
    https://ibb.co/0nbbbjG
    https://ibb.co/hgsL8kd
    https://ibb.co/mbRWLwb
    https://ibb.co/rQdS73m
    https://ibb.co/LdC9h3C
    https://ibb.co/2cN7jsh
    https://ibb.co/R00VRdP
  • carlosfly
    Sziasztok! Valamikor nagy lendülettel belekezdtem egy Harrier cockpit építésébe, de aztán a lendület elfogyott, és más lett az irány. Egy ideje nálam csak áll, ugyan helyet nem foglal, de jobban örülnék, ha valaki lendületet kapna, és befejezné. Az ALT HOLD kapcsoló is működik (elektromágneses), ezt is adom hozzá. A két TRIM visszajelző szervó is megvan, ezekhez meg is írtam a kódokat, az asztalon minden működött. Arduino-t nem adok hozzá, de ha valaki elviszi és folytatja, a programozásban szívesen segítek. Nyilván egy bizonyos összeget ráköltöttem, az időt és a tervezést nem is számolva, az elkészült cuccokat jelképes összegért (nem nagy összegről van szó) odaadnám. Akit komolyabban érdekel, annak adok egy telefonszámot, ahol elérhet. Ha valaki úgy dönt, hogy viszi, akkor a további panelek elkészítésében is tudok segíteni. Nem profi cucc, de a körülményekhez és lehetőségekhez képest igyekeztem normálisan megcsinálni. Helyileg Délegyháza környékén van. Itt elértek: 30/kettőkettő 33 hat-hat nulla.

• militavia
    Tacview 2.0
  • repvez
  • repvez
    annak fényében szomoru ez a folyamat, hogy kontrasztba mellette viszont egyre több ww2es gépet látni (hála istennek). de ahhoz képest, hogy a 80-100 éves gépeket tudják még most is repülni, a tölük jóval fiatalabb gépeket meg leállitják és nem repülik csak még repnapokon se.
    A tornado is volt statikuson tehát valahogy odajutott és azért egy 50. évfordulo alkalmából csak meg lehetett volna reptetni, mégha csak egy egy áthuzás erejéáig is. de lehetne szó a közelmultban leállitott F4esekre is ugyan ez.
    Persze minden nemzet csak olyat és anyni gépet küld amiket meghivnak a szervezők vagy viszont hivnak .
    Illetve egy egy ilyen eseméyn a vásárloknak is szol és senki nem akar már a régi gépekre figyelni hanem az ujakat promozni.

Számomra még az is fura, hoyg az osztrákoknál szinte a házigazda nem repülte a saját technikáját se , helyette a németek veszik ugy mint egy saját repnap.
    Gondolok itt arra, hogy a németek hozták a tornadot, a Tiger helikoptert a P8ast, az A400asokat, mig a házigazda a saját H169es uj helikoptereit nem mutatta meg a levegőben.
  • militavia
    Az idei ostraván van cseh Gripen meg 5 féle EF Ty és ennyi. Se finn Hornet, se a SAAB retro vonal (Viggen és Draken) és senki nem repült F-16-tal, Rafale ott se lesz. A román 21-es kifújt, a lengyel 29-es se megy már nagyon sehova. Szlovák meg végképp. Tornadoval nem demóznak már, élettartamuk végén járnak.

És a jövőben az F-16 el fog tűnni, max. a románoknál lesz még úgy talán 10 évig aztán ott is lehet, hogy game over.
  • repvez
  • repvez
    Szintén voltam szombaton. 2 éve is kint voltam. a szokásos jol szervezett és sok ember volt. Ami nem nagyon tetszett most, az a kajavásárlás, mert annak ellenére , hogy egymást érték a kajaárusok, nem volt elég a kapacitás ennyi emberhez és orákig tartott mire sorra került az ember. ezért be se vállaltam .
    ÉS azért elgondolkodik az ember, hogy vagy a repülést nézem vagy a sorban állok azért a hambiért vagy hotdogért egész nap.
    Ami igy a távlati repnapokat illeti azt látom, hogy egyre kezd fogyni a diverzitás (hogy ezt a manapság divatos szot használjam :P). ha majd minden nemzet megkapja a F35-t akkor a repnapok kb 3 tipusra szukulnek F35,Gripen, EF2000, esetleg Rafale.Ahogy volt ez pár éve is ,hogy az F16-ok váltották egymást az égen .a statikus sor eléggé szegényes volt nem igen volt nagy kuriozum. 2 éve azért a v22 és a kinai Y20 valamint az átrepülö gépek is hoztak egy kis wow factort. Most talán csak a F35 repülése volt ez. 2 éve pont a kinaiak miatt nem repültek, hogy nehogy a Y20asbol valami adatokat szivjanak be rola.
    A lengyeleket hiányoltam, hogy nem hoztak valamit . KA50,F16, M346,szu22, mig 29.
    vagy ha már a statikuson megjelentek a dronok akkor egy kis bemutato is lehetett volna tölük.
  • PhantomAss
    Néhány kép a Zeltweg-i repnapról
    album
  • repvez
  • repvez
  • militavia
  • militavia
    Szimtöri 16. rész.
  • LeonSilver
    Értem. Majd ránézek valamikor, hogy mi van vele.
  • bunny
    Az F-5 nekem is megvan és emlékeim szerint a fullos gép, az FC2024-be meg limitáltan kerül, szóval nem azt rakták be amit megvettél. Benne van az A10 is mégse ugyanaz, mint amit külön jóval drágábban megvehetsz. Nyilván nem véletlen van a changelog-ban is a típusok mögött, hogy FC. Ezek nem ugyanazok.

Three new Flaming Cliffs aircraft:

F-5E FC
    F-86F FC
    MiG-15bis FC