52658
-
szgabe #34987 Céget alapítottam Svédországban
http://kephost.adatbazis.eu/images/13250778028951502276.jpghttp://kephost.adatbazis.eu/images/28797724692677888351.jpg
-
NicoKoko759 #34986 Ötleteim összefüggéstelenül. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem is lenne pár egyszerű (nem vezetéssel kapcsolatos) ötletem a játékkal kapcsolatosan. Hátha valaki kapcsolatban a fejlesztőkkel, és elhinti az ötletet. :) Szóval ma megjött a Gold játékom. Igen ám, de a régi mentésem szerettem volna megtartani úgy, hogy a garázshelyek legalább maradjanak meg. Sajnos nem lehet, ahogy a nevet sem megváltoztatni. Arra gondolok pl., hogy elkezdtem a játékot Hamburgban, most itt a DLC-s verzió, kezdtem egy újat Debrecen szép városában. De ha jön egy újabb DLC, ami mondjuk közelebb van a lakhelyemhez, mint Debrecen, akkor ismét kezdjek egy új profilt? Valaki ezt elmondhatná a fejlesztőknek, hogy lehessen módosítgatni a dolgokat. Lehetne még fuvarlevél, valósághoz közeli váltó, főleg fizika, vezetékeket rákapcsolni a szerelvényre. Vagy a frissítésekkel ne vesszenek el a régebbi kamionok, amiket felülírnak. Hanem egyre bővülne. Aztán lehetne még a térképet bőven fejleszteni Oroszország felé is ( bár azt olvastam, hogy erre van egy halvány remény), évszakok változását integrálni- hozzá a megfelelő fizikával, lehetne tachográf, zsaruk, okosabb AI, ,,lakatlanabb helyeken"(mondjuk Szibériában), lehetne támogatott a túlméretes szállítmány támogatása (gondolok itt arra, hogy az AI érzékelje a villogót, a nagyobb szélességet-hosszúságot.Lehetne reálisabb az út méretezése. Néhány felhajtó-lehajtó olyan a játékban, hogy szólóban elég bevenni, nem rakománnyal. Főleg Angliára igaz ez szerintem. Aztán még lenne pár ötletem, de egyszerre elég ennyi. :D -
zorba3333 #34985 Ne felejtsük el, hogy a célközönség a 10-16 éves korosztály.
Őket sem a gazdasági rész, sem a bonyolult gépészeti megoldások, sem pedig az élethez igazított, az eddiginél bonyolultabb játékmenet nem érdekli, legalábbis ezt mondja az SCS a saját felméréseire támaszkodva.
Mivel az SCS jelenleg az ETS 2 népszerűségéből él, ezért a sikert csak úgy tudja fenntartani, illetve fokozni, hogy a saját célközönsége igényeit elégíti ki.
Amennyiben ez az igény az új modellek játékba történő beintegrálásában, az AI viselkedésének változtatásában, továbbá a díszek, rácsok, dekorlámpák számának növelésében merül ki, akkor a csapat ezt a vonalat fogja erősíteni, hiszen a felhasználó csak akkor veszi meg a tartalmat, ha az kielégíti az igényeit.
Ebből az aspektusból vizsgálva véleményem szerint nem rossz, pusztán igényekre szabott a fejlesztési irány.
Mindemellett az is tény, hogy a játék népszerűsége / rajongótábora jelentősen túlnőtt már az általuk meghatározott célcsoporton, ebből adódóan bővültek az idősebb / szakmabeli játékosoktól származó felhasználói igények is.
Nyilván nem várható el, hogy életszerűen modellezzenek le minden mozzanatot, de egy az eddigitől realisztikusabb játékmenet tovább növelné a játék népszerűségét.
-
#34984 Jpeg mindkettő, csak a tinypic ilyen szar. -
vajo #34983 PNG képeket ha lehet, ne töltsünk fel. Lassítják az oldalt. Köszi :DD -
Bazsio #34982 Na teljesítettük a szakértő tanácsát
Közbe tankolunk de így tényleg jobb
Este így nézünk ki a komp előtt
Visszatérve a felezőre az tényleg jobb volna a többi minden lehetőség is mert úgy az igazi szimulator nem így ahogy most van mért nem azt fejlesztik és miért nem tervezik úgy, hogy a játék elején vásárolsz egy pótot és mint a való életbe.ÉN NEM TUDOM MIÉRT HALADNAK ROSSZ FELÉ A DRÁGA SCS-SEK. -
#34981 Sziasztok!
Egy pótkocsi konvertálásban jártas emberke felvehetné velem a kapcsolatot...lenne egy két pótkocsim még GTS-ből amit segíthetne bekonvertálni... -
AXmen #34980 Várok a papírokra!
-
zorba3333 #34979 A váltó árán könnyen tudsz módosítani.
Nincs más dolgod, mint az adott márka, adott típusán belül a def\vehicle\truck\vontató neve\transmission elérési útvonalon, (vagy ahová a modell készítője beillesztette) a váltótípus(ok)hoz tartozó .ssi fájlt egy tetszőleges szövegszerkesztővel megnyitni, és a Price sorban lévő számot a neked kedvező értékre módosítani.
Ugyanebben a fájlban tudod a váltóra vonatkozó áttételértékeket is megváltoztatni.
Az eredeti adatok többnyire valós értékeket takarnak, vagyis az SCS ügyelt arra, hogy hozzávetőlegesen realisztikus legyen a végeredmény.
Sajnos a játék logikai motorja jelenleg még nem tudja szembetűnően érzékeltetni a váltók közti különbségeket, ami jelen állás szerint nem róható fel a fejlesztőknek, mert nem ebben az irányban történik a játék bővítése.
Ellenben azt megtudod csinálni, hogy egy hosszú végáttételű váltóhoz, egy rövid, soros váltó közbülső áttételeit adod meg. (CTRL + C - CTRL + V egy másik váltó .sii fájljából) Így akár egy 360-as motorral is igen szép gyorsulást fogsz elérni, de a tartós emelkedőket nem fogja szeretni.
Természetesen ennek az ellenkezője is igaz, bár ekkor emelkedőn lesz virgonc, de lomha lesz a verda. Ez utóbbi nem igen életszerű, sőt még nem is találkoztam ilyen megoldással az életben, de mókának jó.
#34975 (Bazsio)
Valóban jó lenne, ha létezne a felezőváltó a játékban, de sajnos a program fejlesztése jelenleg a díszítőelemek, kiegészítőlámpák, látványelemek, és a minél többrétűbb színezhetőség felé halad, és nem a technikai részegységek vonalát erősíti.
Bár azt még mindig nem értem, ha annyira gyúrnak a grafikára, akkor miért nem lehet megoldani a járművek koszolódását, pl: 2-3 dinamikusan változó textúra alkalmazásával. (Lásd: OMSI)
Lefogadom, ha megjelenne a felezőváltó, szinte azonnal felmerülne az osztómű, a váltón lévő mellékhajtás, AdBlue tankolási lehetőség, szintezhető hasmagasság, állítható kapcsolási magasság, stb hiánya :) -
#34978 cargo packbol gondolom egyszerre csak 1 lehet bent. -
#34977 Nagyon jó -
#34976 -
Bazsio #34975 Miért nincs felező a játékba az nagyon megkönnyitené a játékot és élethűbb volna tőle a jatek.Pl.Megyek 80-nal a pályán a 11-es nagy mert ha megyek 25t akármivel akkor egy kisebb hágónál nem elég, ha pedig 10-es be van akkor bőg mint a állat és többet fogyaszt. -
lammaer #34974 Huh, ez kimerítő váéasz volt :)
Azért gáz ez a váltó dolog, mert az ára kb kétszerese egy motorénak, és ha semmi hatása nincs az több mint vicces.... -
#34973 Tessék -
AXmen #34972 -
#34971 Ertem, koszi a valaszod! Tudnal mondani valami kep feltoltot, ami jol mukodik? -
#34970 Szerintem még nem jelent meg.
Ha véletlenül nem így van akkor majd retoucher kijavít. -
Apocalipto #34969 Nem, sajnos mégsem működik. Lefagy a főképernyőn. -
#34968 Szia! Ezt a hivatalosan kiadott Blender tools-t le lehet tolteni valahonnan? Mert En nem talalom az Scs honlapjan. -
sewy21 #34967 már épp hiányoltam a segítő hozzászólásaid... -
zorba3333 #34966 A játékban a váltónak sajnos nincs valós szerepe.
Csupán egy "tuningelem", aminek jelentősége abban merül ki, hogy a játékos kiválaszthatja, hogy retarderrel szerelt, vagy hagyományos, illetve 8, vagy 12 fokozatú (kivétel a módolt fokozatú váltóművek)erőátviteli egységet tegyen a járművébe.
Már többször előkerült a téma a fejlesztők felé tett javaslati szinten is, miszerint integrálni kell(ene) a játékba a valósághoz legalább egy kicsit közelebb álló váltómegoldásokat is.
Nem lenne hátrány, ha a váltók kihatással lennének a fogyasztásra, gyorsulásra, stb, mint az életben.
Igencsak elférnének a kínálatban a kimondottan automata/félautomata/robotizált/manuális váltóművek, valamint az eddigieknél választékosabb sebességfokozatokkal szerelt egységek is.
Fontos lenne, hogy megjelenjenek végre a nyomatékváltók, (túlsúlyos, speciális szállítmányokat továbbító vontatókhoz)a könnyített / gyorsítóáttételes (minden fokozatban hosszú áttételes) váltóművek, (nagy térfogatú, de alacsony súlyú szállítmányok továbbítására)illetve sima hatos / felezős nyolcas párhuzamos kapcsolású manuális váltók a régiós fuvarokhoz.
Sajnos a felvetésre érdemben még válasz sem érkezett, pontosabban annyi reakció született a hivatalos fórumon, hogy a játék célközönsége nem igényli a jelenleginél bonyolultabb gépészeti megoldásokat, inkább a látványra, színezhetőségre, és a kiegészítő lámpák, díszek számának bővítésére koncentrálnak az új modellek, és az AI javítgatása mellett.
Ami a lóerőket illeti....
Egy haszonjármű esetében, a teljesítmény meghatározásakor soha nem a lóerő a domináns, hanem a nyomaték!
Nem véletlen, hogy nem szívesen teszik közzé az egyes "B" kategóriás, papíron jól csengő teljesítménnyel rendelkező motorgyártók a motorjaikra vonatkozó nyomatékgörbéket, mert sok esetben, egy lóerőben mérve gyengébb motor az optimális erőátviteli rendszerrel párosítva többet tud, mint egy hasonló specifikációval szerelt, de nagy teljesítményű motor.
A lóerő csak egy jól csengő "marketing elem" az adatlapon. Hiába az extrém lóerő, ha a súly / lóerő aránya rosszabb, mint pl.: egy EEV-s 440-es motoré.
Ugyanez igaz akkor is, ha a "nagy" motor mellé nem megfelelő áttételű váltót, illetve hátsó hidat, választ a vállalkozó.
Egy vontató megvásárlásakor a legfontosabb tényező, hogy az adott célfeladat elvégzésére optimalizált hajtáslánccal szerelt jármű kerüljön a flottába.
Egy normál, 40t megengedett legnagyobb össztömegű, nemzetköziben dolgozó szerelvény esetében teljesen fölösleges egy 540Le-t meghaladó motorra szerelt vontatót alkalmazni, mert a többlet teljesítmény az egósimogatáson túl a fajlagos költségekre éves viszonylatban igen negatívan hat.
90km/h sebesség...
A beállítások menüben a 90-es sebességhatárolást ki tudod kapcsolni, ezután, már kedvedre száguldozhatsz. :)
-
lammaer #34965 Affene, pedig járkáltam arra :) -
Scania20 #34964 Lammaer,
a beállítások, játékmenet menüpontban be lehet állítani a sebesség limitet,
ha be van kapcsolva, akkor 90 a határ, de ha ki van kapcsolva, akkor akár 130-al is mehetsz. -
lammaer #34963 Srácok, a váltó fejlesztésének mi a szerepe a játékban?
Van némi pénzmag, a motort fejlesztem mert a lóerő az egyértelmű, de a váltóról nem látok semmi érdekeset (azon kívül, hogy jóval drágább mint egy motort)
+1: 90 fölé nem nagyon lehet menni egy kamionnal? Általában ez a plafon amit elérek, függetlenül attól milyen erős motor van a járgányban. -
Apocalipto #34962 Na, most jó lett, de több helyen ilyen textúra hiba van, szerencsére csak a memükben.
-
vajo - -
Axtros #34960 MAN-hez keresek XLX kabinhoz spoiler módot. Eddig csak olyat találtam, ami működött ugyan, de az interior tőle XXL lett, a GPS pedig nem működött. -
vajo #34959 Új gép az új évre. :D
-
lammaer #34958 Köszi. -
vajo #34957 -
szgabe #34956 Egy alvás segíthet a fuvargenerálásban. -
lenhoffer #34955 trucksim-map v 4.5.3 mapaban vannak uj varosok vagy uj ut szakaszok erdemes e letolteni segitsegetek elore is koszonom -
mzsolti21 #34954 A magyar mapon működik a winter mod? -
#34953 ;) -
Bazsio #34952 Akkor jó megfogadjuk a szakértő tanácsát. -
Jazzdobos #34951 Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket hogy melyik patchet ajánljátok hogy minden tök jól menjen (kiegészítők fagyás nélkül)?
Előre is köszönöm -
#34950 Köszönöm szépen :D
Azért az alsó két Michelin bábutól szabadulj meg szerintem,attól függetlenü korrekt :) -
kukubenko66 #34949 Szia.
Nincs máa teendő, ha aktív a mod (2 fájlból áll ugye és midkettőnek aktívnak kell lennie) mint hogy várni, míg a játék generál ilyen fuvart is.
-
Bazsio #34948 Ezt a képet csak misukának szánom mert ő egyszer kifejtette, hogy nem a csüngő dolgokat a kamionon ezért tőle kérdezem, hogy így már jobb?