52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Szabi #35147
    passz, Vajo és én nem látjuk, Retoucher meg (elméletileg) nem tud banolni :D
  • vajo
    Lehet valami IP generáló progit használó ki lett tiltva és véletlen műve az egész. :) De utánajárok. Neved az oldalon?
  • sure

[RestaCar] - Hiba
    Your IP address has been banned.

Ezt mivel érdemeltem ki?...
  • maujuri #35144
    Gratula a kinézetért. Tetszik.
  • Fokker
    Persze, nem kötekedés akart lenni, inkább észrevétel.
  • peti178
    Eszméletlen jó lett a fórum kinézete Gratulálok! Ütős!
  • retoucher
    Én köszi, h legalább 1 ember megköszönte, magyar viszonylatban már ez is vmi!
    Amúgy nem véletlen az Alba + Volán párosítás, de ezt már csak halkan jegyzem meg!
  • martin bátyó
    Szép jó estét szép lett a fórum témája.
  • tomi161996
    Jó lett a fórum témája
  • max10076
    Értem és köszi a választ.
  • stom79
    Meg kell venned! Ahhoz is kapsz egy kódot a dobozban, és azzal kell aktiválni. Ugyanúgy mint az alapjátékot.
  • max10076
    Kérdésem lenne hogy a DLC-t meg kell venni vagy az ingyenes mert most frissítettem a játékot és felraktam a DLC-t de kódot kér.A játék kódja nem jó mert próbáltam ami a dobozában kaptam.Milyen kódott kérhet?
  • norbee46
    Szia vajo!

Köszönöm a file-t. Az igaz hogy ez 2048x2048-as de nem full painted mert ezen a modell hálózaton nincs rajta az a rész ahol a volvo embléma van, és jó lett volna ha a hűtő maszk vagy rács is rajta lenne. (nem kötöszködés) Tényleg köszönöm a segítséged de olyat esetleg nem tudsz amit az imént írtam?
  • zorba3333
    Köszönjük :)
    Magyar mapon nagyon jól fog mutatni :D

#35125 (Fokker)
    Mindig lesz olyan helyzet / forgalmi szituáció, amikor pont az a fokozat "kell", ami törölve lett.
    Tudod, nincs az a Káka, amin ne lehetne még egy csomót találni :)

Az általam javasolt módosítás leginkább azoknak jelent(het) alternatív megoldást, akik szekvenciális üzemmódban játszanak, és nincs kedvük állandóan végigkapcsolgatni az összes fokozatot.

Ellenben, ha veszi valaki a fáradságot, és rászán nagyjából fél órát, akkor a törölt fokozat(ok) előtti, illetve utáni kapcsolási áttételek értékét megváltoztatva áthidalható a kiiktatott fokozat(ok) hiánya.

Egyébként a játék maga sajnos nem adja vissza azt a forgalmi helyzetekhez / terepviszonyokhoz illeszkedő nyomatékrugalmasságot, ami precízen megkövetelné a játékosoktól az összes fokozat alkalmazását.
  • vajo
    köszi
  • vajo
    parancsolj :D
  • Misuka963
    Vajo nagyon fasza lett a banner :)

• norbee46
    Sziasztok!

Tudna valaki adni az új volvo-hoz full painted template-et. (2048x2048 pixel)

Köszi előre is!
  • Hungarykum
    Pontosan nem tudom, mely hangokat kapcsolja ki, de azok a hangok megmaradnak, melyek a valóságban is hallhatóak.
    Az biztos, hogy kikapcsol pár hangot a kamionnál is, amik zavaróak lehetnek, de a többi marad (motorfék, kipufogófék, retarder, turbó)
  • retoucher
    Ai Ikarus 255 - skinable

Skinezhető Ai Ikarus 255, jelenleg 2 buszt tartalmaz a csomag, de bővíthető!

Akinek kell, vigye...

• Bala24
    [/IMG]
  • szgabe
    Csináltam egy Király kamera pakk-ot. Így néz ki: http://youtu.be/LyHzgHPwlMU Használjátok egészséggel!
  • Fokker
    Még a váltó-moddoláshoz annyit, hogy vannak olyan szituációk(pl. SteinBuch bányából felfelé), amikor jó, ha megvan mind a 12 fokozat. Adódhatnak olyan helyek, ahol pont a kiiktatott fokozat(is) kellene. Ezzel is számolni kell.
  • AXmen
    Úton!

• frank007
    Szia! A sok WARNING-gal ne fogalkozz, azok nem befolyásolják a játékmenetet! Viszont az ERROR üzenetek a def/vehicle mappára vonatkoznak, amihez én hozzá sem nyúltam! Szóval a hiba nálad van, 1000 százalék, hogy semmi köze a mapomhoz!
  • kamionos dzsó
    Sziasztok!
    Nem is rossz ez a Scania!
  • Bazsio
    Ez olyan bonyolult héé inkább úgy marad ahogy van nekem az a csemer scs extractor nem csinál semmit ez nekem magas nem vagyok én olyan mint vajo.
  • Bazsio
    Kössz meglássuk mi lesz belőle.
  • Krisz1117
    Uh, köszi. Ez a 4.5 miben "több", mint a 4.x-es verzió?
    Ezt lehet úgy is játszani, hogy meglévő profilba töltöm be?
  • zorba3333
    "Látogass" el ide:
    Saját skin készítése
    Nyisd meg a "Saját skin készítése" topikot, és máris utánajárhatsz a problémádnak, vagy kérdezhetsz a többiektől.

(A topik olvasásához / hozzászólás írásához, illetve kérdés feltevéséhez regisztráció szükséges!)

Vidós segítségből is rengeteg van, íme, Vajó által készített részletes bemutató:
    Saját skin készítése
  • sure
    Én azt hittem, a "Zajcsíkok" (rumble stripes néven található angol profil alatt) az autópályákon vagy néhány főút jobb szélén található "ébresztő festés" (nem tudom, mi a hivatalos neve) hangeffektjét kapcsolja ki.
  • Hunter of Deer
    az 5.4 nem TSM map. TSM-bol a legujabb 4.5 ami nemreg jott ki. ez az afrika europa 5.4 valami osszelopkodott hulladek senkinek sem megy normalisan. szal TSM bol 4.5 az uccso szedd le azt en azon tolom semmi baja nincs.
  • Bazsio
    Valaki nem skinezne vagy mutatná meg, hogy kell mert ott felől a felső lámpák alatt az üres részre a két ködlámpa fölött oda kellene felirni, hogy
    Topline kicsit olyan dőlt stilusba kellene felírni.
    Előre is köszönöm.
  • unikey0828
    Hali!

Feltettem a legújabb Patchet de ettől függetlenül a probléma megmaradt.
    Kamion moddingnál (akár fülke váltás, vagy tengely váltásról) lenne szó, a játék összeomlik teljesen. Hozzáteszem TSM mapnál ezek a kiegészítők működnek, így gondolom nem ezekkel van a probléma.

Lényegében a hibakódok ugyan azok, amiket egy korábbi kommentemnél leírtam.
  • zorba3333
    Bár nem tőlem kérdezted, gondolom nem baj, ha én is válaszolok :)
    Sajnos külön mód nincs rá, hogy kihagyjál fokozatokat, de egy kis fájlmódosítással könnyen elérhető.

Mielőtt belekezdesz, az eredeti .sii fájl(ok)ról készíts biztonsági másolatot, hogyha mégsem tetszik az eredmény, akkor ez eredeti állapot könnyen, és probléma mentesen visszaállítható legyen.

Keresd meg az adott modell transmission.sii fájlját. Ez általában az eredeti modell, vagy módként berakott vontató mappáján belül a def\vehicle\truck\modell neve\transmission\
    elérési útvonalon van.
    Ebben a mappában találod a modellhez tartozó váltó(k) .sii fájljait.
    Válaszd ki azt, amelyiket módosítani szeretnéd, és egy szövegszerkesztő segítségével nyisd meg.
    Pl.:gy 12 fokozatú retarder nélkül váltó esetében ezt fogod látni:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    name: "ZF AS Tronic"
    price: 10000
    unlock: 0
    icon: "transmission_generic"
    # info from oscar
    # MAN ZF AS Tronic
    # Differential Ratio: 2.71, 2.85, 3.08, 3.36, 3.63, 3.70
    # 15.86 12.33 9.57 7.44 5.87 4.57 3.47 2.70 2.10 1.63 1.29 1.00 Rev: -14.68
    differential_ratio: 2.71
    # reverse gear
    ratios_reverse[0]: -14.68
    # forward gears
    ratios_forward[0]: 15.86
    ratios_forward[1]: 12.33
    ratios_forward[2]: 9.57
    ratios_forward[3]: 7.44
    ratios_forward[4]: 5.87
    ratios_forward[5]: 4.57
    ratios_forward[6]: 3.47
    ratios_forward[7]: 2.70
    ratios_forward[8]: 2.10
    ratios_forward[9]: 1.63
    ratios_forward[10]: 1.29
    ratios_forward[11]: 1.

Láthatod, hogy a fokozatok 0-11-ig vannak meghatározva, vagyis a játékban megjelenített állapothoz képest eggyel kevesebb a fokozatok száma.
    Ennek magyarázatába nem megyek most bele, mert nincs jelentősége, csupán fogadjuk el, hogy nem véletlen, és nem is hiba.

Nos, láthatod, hogy a legkisebb "0" fokozatnál a legmagasabb az áttétel arányszáma. (15.86) Ebből adódóan ez a fokozat lesz a legalacsonyabb gyorsulást, de a legnagyobb indítási nyomatékot biztosító fokozat, de ez gondolom egyértelmű. Ezt a fokozatot NE babráld!

Az előzőekben már írtad, hogy mely fokozatokat használod leginkább.
    Nos, ezeket a fokozatokat hagyd meg a leíróban, a többit töröld.
    Természetesen vedd figyelembe, hogy a leíróban 0-11 a sorrend, és nem 1-12!!
    Ezután mentsd el a változtatásokat, majd jöhet a próba. Amennyiben nem tetszik az új séma, akkor a törölt fokozat előtti, ás utáni fokozatok áttétel értékeit írd át, úgy, hogy kisebbek legyenek, ezáltal csökkenni fog a törölt fokozat hiányából eredő nyomatékvesztés, így még használhatóbbá válik a váltó.
    Szekvenciális módban használva így nagy könnyebbséget jelent majd, hogy nem kell egyenként 12-ig végigkapcsolgatni a fokozatokat.

Láthatod továbbá, hogy ugyanebben a fájlban legfelül van egy name: sor.
    Ide célszerű egy általad választott nevet beírni, hogy a játékban könnyebben azonosítható legyen. A név nem tartalmazhat ékezetes, vagy speciális karaktereket!
    Alatta a váltó árát is módosíthatod, ha kedved tartja. A helyes működéshez az árnak legalább "1"-nek kell lennie.

FONTOS!
    Amennyiben módolt / átszerkesztett váltót akarsz az előbb leírtak szerint módosítani, feltétlen győződj meg róla, hogy az önálló váltóként, vagy csak hivatkozásként van jelen a játékban.
    Sajnos sok olyan váltómód van, ami nem önálló mód, csak az áttételek értékei, fokozatok száma, váltó neve, ára stb, lettek módosítva, és egy "gyári" váltóra való egyszerű hivatkozással kerül be a játékba.

Amennyiben ilyen modellt módosítasz, akkor az elérési útvonalban szereplő "szülőmappában" lévő eredeti váltó értékeit is módosítani kell, mert különben vagy nem fog megjelenni, vagy csúnya fagyás lesz a vége.
    A fenti példában direkt egy ilyen váltót mutattam be, hogy ne okozzon gondot!
    Láthatod, hogy a szóban forgó MAN ZF AS Tronic váltó eredetileg a "gyári" MAN váltója. (Egyébként én a példában szereplő .sii fájlt egy Volvo F10 alatt használom, vagyis csak hivatkozik rá az sii, de az említett váltó eredeti értékeit használja.)

Az előbbiekben leírt megoldás, bár nem a legszebb, és sokak számára barkácsolásnak tűnhet, de átmeneti megoldásként, főleg jobb híján használható alternatívát jelent(het).
  • lenhoffer
    Amionok az kamionok
  • lenhoffer
    Olyan mapa nincs az ets2 hez hogy egymasal játszunk hogy ne a gép irányítsa a amionokat hanem ti

• Fokker
    Ami a lényeg, hogy nem kell minden egyes fokozatot kihasználni, mert ha gyorsan váltasz kettőt, hármat, azt egyetlen két, vagy három fél fokozatú váltásnak kezeli. Így oldották meg azt, hogy ne kelljen fölöslegesen 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 fokozatokat végigpörgetni.
  • Fokker
    Hali!

Csak úgy tudok egyszerre több fokzatot ugrani, ha gyorsan váltok pl. hármat. Ezt egy váltásnak kezeli. Az úgy nem megy, hogy egy húzással 3-ból 6-ba ugrik. Megszoktam már, nem szokott gondot okozni. A legelején volt kicsit fura, de bele lehet jönni. Visszaváltásnál is működik a dolog.
  • Krisz1117
    Hali.
    Látom megjött a TSM 5.4, de ugye mindenhol azt írják, hogy új profilt kell kezdeni vele. Van valami remény, hogy ez később megváltozzon, vagy hogy egy később megjelenő TSM mappal már lehessen a régebbi (pl. TSM 4.x-en futó) profillal játszani?

Köszi :)