2850
Shogun 2 Total War
 • Yag
  #2850
  Próbáltad úgy indítani hogy lekapcsolod a netet ?
 • kopaszeger
  #2849
  Hali!!!!

  Játszik még ezzel a játékkal valaki????
  Megkérdem mi lehet a hiba hogy nem indul a játék pedig régebben sokat játszottam vele, sokszor telepítettem újra és töröltem de nem akar elindulni.Lemezes verzió már hívtam a cd galaxist is de ott sem tudtak választ adni bár azt mondták hogy már csak a steam-ről lehet telepíteni nem is kell hozzá a dvd.

  Választ előre is köszönöm.

 • grebber
  #2848
  Alap game dlc nincs hozzá egy db sem
 • Yag
  #2847
  Nem akarlak elkeseríteni de a szó klasszikus értelmében nem lesz teljes sosem. Ahhoz tényleg nagyon sok idő kellene. A gond vagy a szerencs az, hogy a játékban rengeteg olyan sor van ami vagy nagyon ritkán jön elő játék során vagy sosem. Ráadásul elég sok olyan sor is van ami más Total War játékokban is benne van. Elég muris volt elöször észrevennem a Rome II-ben olyan sorokat mint : Shogun meg Ninja stb.

  Kis kulissza titok ha érdekel valakit :
  Reményeim szerint ezek a bázis sorok majd segítik a kezdeti folyamatot mivel az Attilában már több mint 40 táblázatot lefordítottam és a visszajelzések alapján elég jól lehet vele játszani. Tehát tudom majd azt az illúziót kelteni játék közben, hogy szinte teljes a fordítás holott kicsivel kevesebb mint a fele még hátra lesz ... persze ezt sem rögtön, pár hónap kell hozzá mert a Japánra specializálódott szavakat és kifejezéseket át kell írni. Ezek után akár mondhatom azt is, hogy több mint a fele már készen van :) Nézőpont kérdése. Ha igazságos akarok lenni és a fordítandó táblázatokat venném alapul és azokból kellene százalékos arányban készenléti állapotot írnom, akkor egy kb 40-50% elég jól néz ki egy 60%-os állapotnál már kezdene arra hasonlítnai, hogy már-már teljes fordítás élményét adhatja a játék.
  Persze csak az Attilából tudok kiindúlni. Igyekszem a kezdetektől játékos fejjel gondolkodni és fordtani. Elvégre én is játékos vagyok. Eddig is az volt a szempontom, hogy ami közvetlenül a szemem elé kerül játék közben azok mindenképpen legyenek lefordítva. Majd utána amik második vagy harmadik klikkelésre jönnek elő panelek, majd az interaktív random szövegek, lásd diplomácia. és így szépen sorban mélységében. Így könnyebben támad olyan érzésem, hogy "ránézésre" ez is, meg az is le van fordítva. Kegyes csalás tudom, de a játszhatóság és a hatékonyság kedvéért erről az oldaláról kellett megközelítettem a feladatot.

  Elemeztem a TW játékok szövegeit és arra a következtetésre jutottam, hogy ha klasszikus, fordítsak le mindent sorról sorra elvet követem akkor, nem hogy lassú de nagyon lassú lenne a haladás. Kb 100 tábla van ami fordítható és átlag 30 tól 3000 sor közt változnak a fordítandó sorok számai. Ha csak átlag 500-1000 sorral számolok táblánként (ami kb lefedi ) akkor is - még tesók közt is - több mint 50-100.000 fordítható sor van benne. Egy emberre. Hogy osszam fel ? Sehogy. Inkább azokat a szövegeket fordítom elsőre amik tuttkó látszanak. Mi alapján dől el mik ezek a táblák és sorok ? Játékkal, vissza tesztelésekkel, sok-sok print screennel, szöveg visszakereséssel és újra minden elölről. A jó dolog a Shgounban hogy már új DLC várhatóan nem kerül piacra, így ami van az már késznek tekinthető így a változásokat és bövüléseket már nem kell szinkronizálni. Ez plusz meló lenne. Az Attila fordításai is itt lassultak be. Kijött ez úgy DLC és szinte lehetett minden táblát újra nézni mert ránézésre senki nem mondja meg mi került bele újonnan és mi az ami már megvolt. Amíg keresgélem az eltéréseket nem tudok fordítani az idő meg megy. Babra munka tudom de valami oknál fogva nekem jó szórakozás lett mindamellett hogy szerzett pár ősz hajszálat a sok keresgélés.

  Visszatérve a kiinduló gondolathoz. Reményeim szerint úgy fog majd tűnni, hogy le van fordítva készre, de a háttérben még sok-sok sor fog angolul figyelni. : )))

  Egyébként a küldöt fájl az alap Shogun II vagy valamilyen DLC-k már vannak benne ?
 • grebber
  #2846
  Ha már emiatt az egy fájl miatt felraktam rám számíthatsz. Régóta várom ,hogy teljes legyen és "teljes egészében" játszhassak vele.

  Majd mondod mindig mit kell nézni és segítek.
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.02.01. 10:21:52
 • Yag
  #2845
  Köszönöm. Pár próba tábla után meg tudom mondani mire számíthatunk. :o Már csak tesztelők kellenének akik visszajeleznek pár dologban. Nem ígérem, hogy három játékot tudok futtatni szimultán a fordítás kedvéért. Pedig így lenne egészséges tudom. Szóval, ha tesztelésre kerülne sor, lenne aki vállalna pár kört visszajelzéssel print screnekkel ?
  Thnx.
 • grebber
  #2844
  local_en.pack fájl
 • Papa01 #2843
  Ez jó hír, köszi! :) Kitartást a munkádhoz!
 • Yag
  #2842
  Sziasztok!

  Szükségem lenne egy Shogun II. nyelvi fájlra. local_en.pack. Lehetősé nyílt arra, hogy a jelenleginél bővebb fordítást készítsek és azt használhatóvá tegyem. Aki segítene ebben, arra kérem töltse fel Drive-ra és adja meg a letöltési linket. Onnan leszedem és tudom használni majd. Közben készül az Attila a Rome II és a Warhammer fordításai is.

  Köszi.
 • DeathXD01
  #2841
  Üdv!
  Kérdésem lenne: tud bárki bármit a magyarításról? Ahogy láttam a Rome 2-nél is csend van már pár hónapja...
 • asolyom
  #2840
  Az alap játékban, és a RotS-ban egy kör egy évszak. A FotS-ban egy kör 15 nap. Szerintem nem érdemes babrálni vele, így is élvezetes a játék. Nekem messze a FotS jött be a legjobban. Puskás egységek, páncélos hajók, szóval remek "hangulat". És itt nem annyira szívás a realm divide, mint a másik kettőben.
 • gstup
  #2839
  Köszönöm.
 • Angelus1991ster
  #2838
  Empire Total War óta más rendszerű a játék , de biztos találni hozzá módot. Twcenter oldalon, de sajnos nagyon kompatibilis érzékenyek.
 • gstup
  #2837
  Sziasztok,

  Hétvégi steam-es akció keretén belül megvettem a Shogun 2-t,a Fall és a Rise of the samurai-t.A kérdésem az lenne,hogy anno még a Medieval és a Shogun Total War esetében át lehetett írni valamelyik txt-ben,hogy lassabban teljen az idő.Tehát 1 év ne 1 kör hanem 2 legyen.Itt is lehet ilyet csinálni?
 • Papa01 #2836
  Nem igazán, de a honosítás érdekelne.. :)
 • Andriska86
  #2835
  Szerintem tök jó mindkettő, játszd azt, amelyik kor jobban tetszik.
  Emberek ellen teljesen más, mint gép ellen játszani, érdemes azt is kipróbálni.
 • jewison
  #2834
  Sziasztok.

  Az lenne a kérdésem, hogy a TW sorozatból a Shogun 2-t vagy a Rome II érdemes beszerezni, ha jobban teljesítő AI-t szeretnék a csatamezőn látni magammal szemben? Vagy nincs jelentős különbség ezek között? Rome II mintha sokan lehúznák e miatt.

  jewison
 • asolyom
  #2833
  Hali Papa! Hát te itt is szoktál járni? :-)
 • Papa01 #2832
  Sziasztok!
  A magyarítás állapotáról van információtok? :) Fog még valaha frissülni?
  Köszi a válaszokat!
 • zoltang
  #2831
  Most még tart egy kis ideig az akció (-50-75%):

  Total War: SHOGUN 2
  Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai/
  +DLC
 • hzsolt
  #2830
  Azta, ennek ilyen ára van? Akkor én is felmegyek a padlásra. Mellesleg még most is kapható a játék (jóval olcsóbban), szóval csak gyűjtőknek lehet érdekes ez az ajánlat.
 • kisAKOSH
  #2829
  ACHTUNG ACHTUNG!!!

  Eladó: Shogun total war 1 régi dobozos kiadás, angol nyelvű szoftver. 10.0000 Ft-ért.

  http://p2.vatera.hu/photos/6a/18/c5e6_1_big.jpg

  Akit érdekel írjon ide: [email protected]
 • uwu420
  #2828
  A Shogun 2 alapjáték kampánya tényleg változott az utolsó peccsel?
 • uwu420
  #2827
  Van másik kiszuperált egység is, a Great guard horse archer is nagyon tápos lett.

  Azért ebben a Radious modban vannak ám nagy csaták szép számmal.
  Ezek a nagyon erős egységek kellenek is a nagy túlerő ellen, néha 4-5 fullos sereggel masírozik az AI, az meg tök szokványos hogy 2-3 sereg egy kupacba vonul.
 • uwu420
  #2826
  Mondjuk van ebben a Radious modban egy olyan egység hogy heavy armoured samurai, ami gyakorlatilag nehézpáncélos nodachi. És ezt még fel lehet tuningolni a sujtsu dojo fejlesztéséve, weaponsmith-el iszonyatosan keményre. Az a helyzet hogy annyira kemények hogy nincs értelme mást venni, egy sereg ilyen egység bármit megöl bármekkora mennyiségben így a balansz kicsit elszáll...
 • uwu420
  #2825
  Aki eddig még nem tette meg, a Radious modot érdemes megnézni.
  Maga a játék nem nagy szám, nem sok a változás, ami van az is inkább csak könnyíti a játékot az alaphoz képest. Viszont rengeteg egység van benne. Egy mozizós funolós kampányt megéri elekzdeni vele, az egységeket próbálgatva. Én most a Radious Sengoku modjával tolom.
 • VampireKain
  #2824
  Ha minden kötél szakad, akkor a "Pack File Manager"-el cseréld ki a local_en.pack-ban a szöveget a magyaritas_alap.pack szövegeire!
 • GaBika6
  #2823
  Mod managert indítsd és abban pipáld be a magyaritas_alap.pack filet. Nálam feljön, mert én speciel a Darth mod 5.0 tolom. Az sztem rendbe tette a játéknak a sok betegségét.
 • koj
  #2822
  Sziasztok! Hiába másolom be a magyarításban lévő fájlokat a data mappába, ugyan úgy angol marad a játék. Hogy kell magyarítani?
 • Valterx
  #2821
  Hát, azt éppenséggel nem állítanám. - De azt hiszem, hogy most jött el az ideje, hogy beruházzak egy tisztességes példányra.
 • uwu420
  #2820
  eredeti a játék?
 • a.carkey
  #2819
  De gondolom már sokan mondták: sűrün menteni, és néha vissza is tölteni, hogy működött-e. Én a Rómával nemrég megszoptam, de szerencsére az autosave megoldotta, pedig sűrűn mentek más névre is. :(
 • a.carkey
  #2818
  Nem azért írtam az alacsonyabb beállítást, hanem hátha valami grafikai fakkerség miatt nem tudja az állásodat betölteni. :(

  Amúgy eredeti v. virágbolti?
 • Valterx
  #2817
  Sem az alacsonyabb grafika, sem az újratelepítés nem segítettek a problémámon. Amúgy elég erős a gépem ahhoz, hogy minden elmenjen maxon - méghozzá kényelmesen. ...Megy is szépen a játék, még 1558 után is, de az azután mentett állásaimat egyszerűen képtelen betölteni - összeomlik. :(
 • a.carkey
  #2816
  Akkor más a gond. A grafikai beállítást állítsd a nullára, és ha fontos, akár újból rakd is fel a játékot. :(
 • Valterx
  #2815
  Még az autosave-t se tölti be... :(
 • a.carkey
  #2814
  Ebből sehogy nem fogsz jól kijönni. Autosave?
 • Valterx
  #2813
  Üdv, segítséget szeretnék kérni Tőletek.
  Az Odákat vezetgetem, de volna egy kis problémám: az 54. és azt követő körökből létrehozott mentéseimet nem tudom betölteni. Mentésnél azt írja ki, h sikeres, de amikor vissza akarom tölteni a mentett állást, akkor összeomlik az egész játék. :(
  Valaki legyen olyan kedves és mentsen meg a teljes idegösszeomlástól, azzal hogy ad valami tippet, hogy mitévő legyek?
 • Edorn
  #2812
  Frissült a magyarítás: shogun-2-magyaritas.darkrpg.hu
 • GaBika6
  #2811
  Ezt azért nem linkeltem, mert a Fall of the Samurai 2. tovább fejlesztett része... Ágyú helyett tank és helikopterek vannak benne :)
  Inkább ezt olvasgasd...