2869
Shogun 2 Total War
  • uwu420
    Mindegyik néppel való kapcsolathoz tartozik egy esemény, ami után építhetsz egy kikötőt az idegeneknek.
    Amennyire én tudom, ez sajnos véletlenszerű hogy mikor történik meg. Lehet hogy csak én nem vagyok elég türelmes, lehet hogy előbb utóbb beadja mind a hármat mindenképp.

Mindenesetre nekem több játékom is volt amikor csak egyféle kikötőt tudtam építeni, meg is építettem. Egy játékomra emlékszem ahol tudtam választani mindhárom közül, de nem tudom mi volt az oka.

Egyébként egyszerre csak egy kikötőd lehet. Csak foglalni lehet, ha akarsz másikat is, de azt nem tudom hogy engedélyezi-e a másik nép hajóit egyszerre. Nekem sajnos mindig ugyanolyan kikötőt sikerült foglalni amilyen már nekem is volt.

A nyersanyagok meg értelemszerűen jönnek, nincs mit ragozni rajta.
    A FoTS meg pénzügyileg egy nehéz változata a shogunnak, ugyanakkor iszonyatos mennyiségű pénzt is lehet benne csinálni, csak kis rutin kell hozzá. A pénzcsinálás okos építkezéssel és fejlesztéssel, minimális de elég sereg és flottafenntartással érhető el. Én már csináltam 80 ezres bevételt is, és volt hogy másfél millió volt a kincstárban legendary fokozaton.

A lényeg hogy legyen egy szárazföldön és vízen is könnyen tartható területed (a legészakibb 9 tartománnyal a legkönnyebb). Annyi hajó kell hogy semmiképp ne tudjanak bombázni vagy partraszállni. (ahogy halad a játék ez egyre több hajó jelent). Kezdőseregből elég egy, de az jó legyen ( szamurájok és line infantry meg ágyú kell)
    Fejlesztésnél a legfontosabb hogy minél előbb elérd a 4-es clan development level-t. (kb 30 kör ha jól csinálod)
    Létfontosságú technológia az armor piercing shell lövedék a hajókra, egyébként a gazdaságra kell ráfeküdni. Először a boldogsággal lesz gond, de amint lehet ki kell rakni a capitalist production-t. Egy egységgyártó területet kell csinálni, ahol mindent gyárthatsz amit kell (a végére kell 4-es szintű város kell), a többi hely a legjobb ha 3-as szintű. Mindenhova kell gyár, kocsma meg rendőrség. Ezeket ésszerűen felhúzni nagyon nem egyszerű ám, rohadtul nem mindegy milyen sorrendbe csinálod, meg hogy milyen technológiák elérhetőek. Ezt sajnos nem tudom leírni, minden tartományt máshogy kell fejleszteni, számolni kell meg gondolkodni ha sok pénzt akarsz.
  • Mozes
    Sziasztok!

Nekem a FoS-ról lenne kérdésem.

- Angolokkal meg USA-val, hogyan lehet kereskedni? Látom, hogy itt van az ikonjuk amikor a gép lépéseit mutatja, de nem tudom merre vannak
    - Vannak ugyan úgy nyersanyag források mint az alapjátékban voltak amit ha elfoglal az ember akkor onnan jön az anyag?!
    - Hard-on nyomom. Másnak is ilyen nehéz pénzt szerezni? 40-ik körnél tartok és még csak 3 "területem van". Körönként, ha 1000 pénz nettóban beesik hozzám...

Bármilyen javaslatot örömmel fogadok a sikeres játék érdekében :)

Köazi,
  • hawkie22
    Nem játszik véletlenül valaki klánban, vagy gyakrabban online? Szívesen játszanék én is.
  • kisAKOSH
    Eladó a Shogun 2 total war alapjáték! Nem regisztráltam steam-en szóval a kulcs még él.

Mivel kijátszottam a steam-et, ám így persze nem lehet online játszani, viszont nem kellett regisztrálnom.

Akit érdekel, írjon nekem

[email protected]
  • uwu420
    A Fall of the Samurai-al játszok megint, és nagyon tetszik ez a Tsu klános kampány. Nem mintha bármi pozitívat el tudnék róluk mondani, pont azért tetszik mert nehéz velük játszani.

Már volt egy játékom korábban velük, amit még éppen nem buktam be, de feladtam, nem úgy nézett ki mintha hogy meg lehetett volna menteni a helyzetet.
    Most viszont kihúzta ma méregfogát.
    Amint lehetett építettem egy erősebb sereget, foglaltam egy kikötőt, és elköltöztem északra. A Kyoto melletti környéket feladtam, nem építettem semmit, hagytam hogy elvigyék.
    A költözés miatt belassult a fejlődés, és nehéz volt pénzügyileg kezelni a helyzetet, de most a 100-adik kör felé közeledve már nem érezni a megpróbáltatások hatását, minden halad rendben ahogy szokott.

Csak ajánlani tudom mindenkinek a Tsu klánt, sajna ez olyan hogy meg kell venni, de ha valaki esetleg túl könnyűnek érzi a játékot, ezzel jól ellesz az tuti, különösen akkor ha költözés nélkül akarja megcsinálni.
  • strazus
    Kipróbáltam a shogun 2 demo verzióját, tetszik, szeretném megvenni, de a szöveges feliratok nagyon aprók, alig olvasható (notebook, 1366x768).

A teljes játékban lehet állítani, illetve a patch-ek feltelepítése orvosolja a problémát?
  • wednes
    Erről jut eszembe, remélem a rome 2-be megoldják azt, hogy nem lehet minden kis lélekvesztővel blokád alá vonni kikötőket. Mert meglehetne...
  • uwu420
    Egyébként most fejeztem be egy Darth-modos játékot a Fall of the Samurai-al. És elég röhely ezzel játszani az alapjátékhoz képest, nagyjából a Total War széria legkönnyebb darabját sikerült összemodolni.
    Annyi pénzt lehet csinálni, amit képtelenség elkölteni. A végére 120 ezres bevételem volt, és nem volt már mit megvenni, csak gyűlt a pénz, hiába vettem meg mindnet amit lehetett, másfél millió volt a kincstárban a végén, de ez csak exponenciálisan nőtt volna tovább.
    Egy szempontból jobb a Darth mod az alapjátéknál. Ennyi pénzzel nem kell az irreálisan sok tengeri csatával vergődni, elég telefosni a tengert hajóval, és nyomkodni az automata csatákat.
    Mondjuk ezt meg lehet csinálni a szárazföldön is, ha valaki nem szereti őket lejátszani. Ennyi pénzből akkora túlerőt lehet kirakni, hogy az AI tehetetlen lesz.
  • uwu420
    A diplomáciában a gép részéről a legnagyobb súlya a véletlennek van.
    Az események esélyét ugyan lehet változtatni, de törődj bele, hogy itt bizony bármi megtörténhet, ha épp úgy áll a random seed. Nagyjából ennyi a technikai háttér, amit játékosként látsz az azért sokkal jobban mutat.

A fentiek ellenére azért vannak a gépnek bizonyos szokásai. Békülni például nagyon ritkán és csak hosszú háború után lehet, és nagyon össze kell verni hozzá az adott népet. Alapvetően a gép borzasztó szeszélyes, ritkán lehet rá számítani, legjobb ha mindet ellenségnek tekinted, de nem piszkálod őket, csak ha muszáj.

Pár ökölszabály amit érdemes betartani:
    A diplomáciában a legfontosabb a minél több kereskedelmi egyezmény megkötése, és hogy a szomszédoktól az átjárási engedményekből a lehető legtöbb pénzt szedd össze.
    Ezek könnyebben mennek ha jóba vagy a népekkel amennyire csak lehet, persze ettől még utálhatnak tényleges ok nélkül is. A lényeg hogy ha lehet, ne üzenj hadat senkinek, épp elegen fognak megtámadni csak úgy passzióból is.
    Ha háború híján nincs mit foglalni, lázítani érdemes a területeket, és a lázadóktól foglalni. Nagyon kevés olyan helyzet adódik, amikor kénytelen vagy hadat üzenni. Ha tapasztalt játékos vagy, igazából ez is kezelhető, de nehezebb, és pörgősebb a játék, nem lesz idő kifejlődni, kénytelen leszel rush-olni.
    Katonai szövetséget soha se köss, persze lehet hogy bejön, de általában csak baj van belőle hosszútávon ha elkötelezed magad, ráadásul a gép előszeretettel rúgja fel, úgyhogy jobb ha nem számítasz rá.
  • MaRee
    Nos a diplomácia elég egyszerű és meglehetősen bugyuta néha, a gép gyakran felrúg bármiféle szerződést, ezt jobb ha tudod.

Értelemszerűen ha háborút akarsz indítani akkor a declare war opciót válaszd, ilyenkor nézd meg, hogy kikkel áll esetleg az adott klán szövetségben, mert ha háborút indítasz ellene, akkor jó eséllyel megtámadnak ők is téged. Ilyen helyzetekben különböző pénzadományokkal meg egyéb ajándékokkal(túsz, military access) esetleg rá lehet bírni őket, hogy bontsák fel a szövetséget, de ez nem mindig sikerül (és ha igen, a csaló gép néha a következő körben megint szövetségben van ugyan úgy, tehát sokszor pénzkidobás).

Katonai szövetséget akkor köss, amikor pl meg akarsz támadni valakit, vagy védekezel, és segítségre van szükséged. Fontos, hogy ha ferúgod a szövetséget(pl megtámadod az allyt), akkor az adott és a többi klán szemében csökken a népszerűséged és a becsületed, így nehezebb lesz őket bármire is rábírni, plusz nagyobb eséllyel fognak ellened támadni.

Kereskedelmi szövetséget is a diplomácia menüben tudsz, request trade agreement a neve. Ezt a játék elején érdemes az elsők között megtenni minél több klánnal, mert jó kis pénzt hoz. Esetleg kis plusz pénzt is ki tudsz belőlük csikarni azzal, hogy pénzt kérsz a kereskedelmi jogokért cserébe.

Fontos újítás még a diplomáciában a túszok megjelenése, ha van a klánodban megfelelő korú gyermek, akkor azt túszként oda tudod adni a másik klánoknak. Vigyázz, ne pazarold el őket. Érdemes jokerként használni őket, mert ha valamit kérsz és az istennek se akarja egy másik klán teljesíteni, akkor ha túszt adsz cserébe, 90% hogy elfogadja. Én pl ha valami nagyon kemény klán megtámad, akkor szoktam túszt ajánlani, mert így ki lehet csikarni a tűzszünetet, esetleg még a szövetséget is. Ugyan így te is kérhetsz túszt az ellenségtől, de szinte soha nem fognak adni :D Értelemszerűen a túszt megölik, ha felrúgod pl a megnemtámadási szerződést. Ugyan így tudsz pl házasságokat is kötni, ez növeli az adott klán irányába a népszerűséged, és szövetségeket lehet kovácsolni.

A legyőzött klánokat lehetőség van vazallusoddá tenni, ez azt jelenti, hogy nem foglalod el a területét, viszont nem támadhat meg (elvileg, bár nem tudom ez hány körig érvényes, mert engem simán hátba támadott már mikor erősebb volt) és te sem őt, minden körben adózik neked és ad némi katonai egységet.

Hirtelen ennyi jut eszembe, ha kérdésed van, akkor írj.
  • cRusa1deR
    A játék diplomáciai részéről valaki írna egy kisokost egy kezdő TW játékos részére? Ilyenekre gondolok, hogy milyen helyzetekben kössek katonai szövetséget, hogy tudok kereskedelmi szövetséget kötni stb. Válaszotokat előre is köszönöm.
  • bajsz
    Én úgy tudom,hogy nincs ideiglenes mentés ebben!Ha csata után nem mented el akkor bukó!

De ne legyen igazam!
  • uwu420
    Kéne kis help.
    Nem tudja valaki van-e valahol a Shogunban az utolsó csatáról automatikusan ideiglenesen elmentett replay mint más játékpokban?

Volt egy csata, ahol 2000 emberrel vertem le 4400-as sereget 40 fő vesztesággel. Persze kellett hozzá az AI hülyesége is, de vissza szeretném nézni, csak sajna nem mentettem el a replay-t direktbe.
  • KingPunisher
    Én én ! Én szeretném oda adni neked az accom, hogy ki tudd próbálni..
    Esetleg ha nagyon megtetszik tartsd is meg, ha meg kell valami játék szólj és megveszem azt is neked.

Cserébe viszont, hogy kölcsönös legyen a bizalom, vágd le a füled és küld el egy zacskóba. Természetesen nekem is csak 1 estére kell, utána visszaküldöm postán. Mindig ki akartam próbálni milyen lehet 3 füllel, kíváncsi lennék jobban hallok-e, potyára meg nem vennék plusz fület.

Üdvözlettel vegyes köszönettel:
    Füles Béla
  • uwu420
    Ez egyébként nem a mod hibája az alapjáték is ilyen, csak még eddig nem vettem észre.

Egyébként iszonyú könnyű a adarth mod, hiába játszunk legendary-n, hiába halmozunk hibát hibára, csak röhögünk az egészen. Nagyon könnyű benne pénzt csinálni és fejlődni. Azért az alapjátékban ha nem ésszel játszik az ember könnyen pofára eshet.
  • uwu420
    Pár hónapja játszunk a Fall of the Samusai Darth modjával. Lassan halad a játék, a cooperative játékmód elég időigényes.

Tegnap azért láttunk pár vicces dolgot. A part közeli csatában elsüllyedő hajók nem tudnak rendesen elsüllyedni. Ha megfeneklik, hiába van a legénység víz alatt, ott állnak rendíthetetlenül a fedélzetre merőlegesen függelenül attól, hogy áll a hajó. És természetesen élnek, a hajónak sem esik különösebb baja. Az ilyen hajók ráadásul el tudnak menekülni csata után, mert ugye nem süllyedtek el teljesen.
    Ennél csak kicsit szánalmasabb, mikor kikötőt védünk, és part menti ágyúk domb mögé vannak telepítve. Így amikor lőnek csak úgy porzik az előttük lévő domb, de az ellenség sértetlen marad.
  • uwu420
    Felejtsd el, nyilván való hogy nem vagy hülye, és csak viccből írtad, hogy elkérnéd valakinek az accountját.

Az eredeti játék egyébként nem fagy. Viszont a Darth mod hajlamos kifagyni néha csata közben Cooperative módban.
  • kisAKOSH
    ACHTUNG ACHTUNG!!

Eladó a Shogun 2 alapjáték, én 3 rongyért vettem, nem ragaszkodom a 3 rongyért, de jó lenne, ha megtérülne az ára.

Nem azrét adom el mert rossz, hanem mert kell a gold edition és 2x nincs rá szükségem.

Steam-en nem regisztráltam, mert kijátszottam a rendszert hehe, szóval a kulcs még felhasználatlan.

Akit érdekel a trükk, majd megírom neki és megadom a szükséges files-at és útmutatást. A gond az, hogy ebben az esetben nincs multiplayer.

írjatok ide:

[email protected]

akit érdekel
  • Andriska86
    Jövő hónapban jön a gold edition, 10k, amúgy én is gondolkozom a megvételén.

Kedves uwu420, nem kell lehülyézni a másikat, ha vennéd a fáradságot és elolvasnád a hozzászólásokat, akkor talán értenéd. De leírom neked még egyszer: bár a gépem viszi a játékot, a tört verzió mindig elszáll az End Turnnél. Arra vagyok kíváncsi, hogy az originál FoTS is fagyik-e, viszont kideríteni nincs 10 rongyom.
  • CooperXY
    Sziasztok! Valamelyik nap eszembe jutott a game és elkezdtem gondolkodni ,hogy mára mennyire lecsökkenhetett az ára. Igazából a multy miatt szeretném megvenni. Esetleg néhány aktív játékos leírná a tapasztalatát, hogy mennyien tolják még a shofun 2 multyt, főleg cooperativ kampány érdekelne. Nem tudom... van lehetőség random embereket keresni? Mert a haveri körömből akik játszanak azok is orknak öltözve kergetik a pandákat az meg engem annyira nem hoz lázba, és efelé kacsintgatnék inkább. Előre is köszi!
  • uwu420
    Az pont elég.
    A kör vége ebben a részben nem vészes. Persze azért lépked egy darabig a gép, de úgyis a nagy csatákkal lesz gond ha nem bírja a géped, ebbe a játékba az a kritikus.
    Az Empire Total War volt az ahol katasztrofális volt kivárni a kör végét, itt más a helyzet.

Egyébként mégis mit kéne csinálnunk az accountoddal? Ha az én gépemen a tiedet használom az neked miért jó? Értelmetlen ötleteid vannak.
    Ha jót akarsz magadnak nem adod oda senkinek. Nem véletlenül szerepel a tájékoztatóban több helyen is kiemelve.
  • Andriska86
    A demóban csak csata van, szóval azzal nem tudom kipróbálni a kör befejezését.

Ha valaki hajlandó segíteni, akkor megadom neki a saját accomat.
  • wednes
    Accountot még ismerősnek sem szoktunk megadni, nemhogy idegennek!

Ha arra vagy kíváncsi, hogy fut a játék, létezik Demo verzió a Steamen, úgyhogy kipróbálható ilyen szempontból.
  • uwu420
    Te milyen gyakorisággal adod oda az accountodat idegeneknek?
  • Andriska86
    Sziasztok!

Nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal, de van egy kis gondom.

A tört verzió mindig lefagy, amikor megnyomom az End Turn gombot, vagy ha egy csata végén folytatom a harcot és a menekülők eljutnak a pálya széléig.

Elvileg nem ezek a tört verzió tipikus fagyási helyzetei, ezért félek megvenni az originált, lehet ugyanígy előjönne a probléma. Ahogy néztem fórumokon, eredetivel is előfordulnak fagyások a FotS kiadása óta.

Esetleg megtenné valaki, hogy megosztja velem egy estére a steam accountját? :) Csak hogy ki tudjam próbálni... nyugi, ha akarnám se tudnám ellopni.

Aztán lehet, h újra kell raknom az egész rendszert, mindenesetre az alapjátékot ki tudtam próbálni egy éve, csak meg akartam várni a DX11 támogatását.

Köszönöm, üdv:
    Andris
  • uwu420
    Meg még annyi, hogy az AI van olyan hülye, hogyha az egyik sereg szabotálva van, nem hagyja ott a többivel, hanem megvárja míg elmúlik, így olcsóbban lehet visszafogni a nyomulását. Ha elég jók a nindzsáid, nem is tud foglalni, csak minden körbe ki kell csengetni az akció árát, ami nagy seregnél nem kevés.
  • uwu420
    Az még lemaradt, hogy ilyen sok seregnyi ellenséggel úgy kell elbánni, hogy nindzsával beszabotálod amelyikkel nem akarsz harcolni, és egyszerre csak egyet ütsz. Néha azt is be kell szabotálni amelyiket ütni akarod, mert különben megeshet hogy visszavonul, és nem éred utol.
  • uwu420
    Hagyd hogy foglalgasson, te meg ott foglalgass ahol nincs nagy serege.
    Közbe nindzsázd le a tábornokokat, ha az megvan, egy fullos szamurájsereggel meg egy jó tábornokkal meg fogod tudni verni. Ha esetleg nem megy nyílt téren, ülj be egy jól kiépített várba, bár ha sok az íjásza ezzel rosszabbul jársz.
  • MaRee
    Ha van pénzed próbálj meg azt adni, esetleg túszt meg military access-t, úgy hátha hajlandóak a fegyverszünetre. De mint mondtam lehet hogy felesleges, mert következő körben megtámad. Ilyen esetben én kivonulok általában minden erőmmel az ellenség útjában levő városokból, és visszavonulok a frontvonal mögé valami jól megerősített fullos várba, azon hátha elhasalnak. Mást nem igazán lehet tenni.
  • szabii98
    már az is jó lenne, de tárgyalni sem akarnak :D Viszont elég low módon mozog az AI, azt megfigyeltem. Mind a 3 nagy sereg (összesen 5700 fő) egy irányba mozog, egyszerre, pedig ha szétválnának 3 irányba, hatékonyabbak lennének.

vicces még az is, hogy mindenki úgy terjeszkedik ahogy akar(most pl csak 6 klán volt, és mi a 6 klán felosztottuk egymás között Japánt. Egy hibát követett el Oda, hogy Délen támadt az összes haderejével, így ha két erős hadseregem lett volna, a régi tartományait támadva helyet cserélnénk :D
  • MaRee
    Hát azt mondanám próbálj meg fegyverszünetet kötni, de az alapjátékos tapasztalataim alapján felesleges, mert következő körben lehet ugyan úgy visszatámad. Bár nem tudom ez normal-on is így van-e, de very hardon meg legendaryn velem folyamatosan ezt csinálta. Még akkor sem átallott megtámadni néha egy-egy klán, ha túszuk volt nálam lol.

Egyébként valakinek valaha is sikerült már a 'Threaten' opcióval a diplomáciában valamit elérni? Mert nekem még fél Japánt birtokló legendary fame-es klánnak sem sikerült befenyiteni egy területes klánokat sem soha.
  • szabii98
    úgy utálom, ha két frontos háború van. Cheater Oda klán, 3 fullos hadsereget rakott le mellém (értsd: az összes slot, 20 asszem kitöltve a legjobb egységekkel, 5 csillagos generalok mindegyiknél), azaz kb 6k egység. És mivel a térségben én vagyok az egyetlen, azt hiszem vége :D:D
    igaz hogy övé Japán közepe, de csak 3 klánnal kereskedik, én ha 6tal kereskedtem sem bírtam kihozni két fullos sereget, ő meg csak az én oldalamra rak 3at, és gondolom hogy a keleti oldalon is van legalább ennyi, mert ott is megy a dogfight.
    Elég igazságtalan, pedig csak normalon van. Lehet nem kellett volna kiprovokálni, hogy elvettem 3 tartományát :D
    Ötletek?:DD
  • szabii98
    az mi már, hogy nemtudok kereszténységre váltani?:D
    talán azért mert a férfi daimjóim átlag max életkora 25 év körül van? XD
    nagyon lázadozik a főváros :S
  • uwu420
    Azért a Darth mod elég jól össze van rakva, és ezek a tipikus hibák amiket felsoroltál, csak helyenként jelentkeznek benne.
    Ha single playerbe nyomod sok az állítási lehetőség, így a kissé elfuserált dolgokat ki lehet belőle szedni. Tényleg nagyon igényes munka, ennek ellenére nekem az alapjáték jobban tetszik.

Ha szabad ezt hibának felróni, nem ad semmi pluszt, csak a balanszot próbálja meg módosítani olyan dolgokkal amik láthatólag a játékélmény javítását célozzák. Ez helyenként összejön neki, helyenként meg nem. Az eredmény egy fejlesztgetős játékstílusnak kedvező könnyített játék.

• KingPunisher
    Nekem az a gondom ezekkel a modokkal, hogy bár gyakran van benne jó ötlet, de kicsit olyan mint a műzli, összekevernek egy csomó dolgot, aztán eléd basszák tessék.. Se balance tesztre se semmire nincs lehetőség..
    A legnagyobb baj viszont , hogy az AI nem igen tud mit kezdeni ezekkel a modokkal, egyszerűen nincs hozzá igazítva.. bár ugye az alapjátékban is olyan szar, hogy szinte fel sem tűnik..

• uwu420
    Egyébként az hogy a Darth modos ashigaruk gyengébben muzsikálnak, lehet azért is, mert más a harcrendszer. Elég lassan gyaszatolják egymást az alapjátékhoz képest. Lehet hogy ez van rájuk kedvezőtlen hatással.
  • uwu420
    Az összehasonlítás természetesen relatív.
    Lehetne úgy is előadni, hogy a Darth modos szamurájok erősebbek az alapjáték szamurájainál. Még az is lehet hogy valójában ez a helyzet, és az ashigaruk maradtak ugyan olyanok. Csak nézőpont kérdése.
  • uwu420
    Valamit félreértettél. Én nem a szamurájokhoz akartam őket hasonlítani, hanem az alapjáték ashigaruit a Darth mod ashigaruihoz. És az tényleg sokkal gyengébbek, még akkor is ha nem hiszed el.

Azt én megértem ha te jól elvagy velük, de baromi sokat kell belőlük venni, hogy felérjenek egy szamurájsereg erejével. Darth modnban pénzügyileg rosszul jársz ha ashigaru sereged van, míg az alapjátékban ez pont fordítva volt, és úgy is lenne rendjén.
  • MaRee
    Very hard fokozaton játszom. Nyilván gyengébbek az ashigaruk (annak is kell lenniük, hisz eleve paraszt lándzsás egységek) a szamurájoknál, viszont nagy előny, hogy alakzatba lehet őket állítani (spear wall meg a négyzet alakban történő), így szépen fel tudják fogni a rohamokat, legalábbis nálam bejött. Total Wart meg a shogun 1 óta játszom, úgyhogy némi fogalmam azért van a dolgokról
  • uwu420
    Pedig elég látványos a különbség, nem értem hogy nem lehet észrevenni.
    Ha esetleg nem legendary-n játszol, akkor mondjuk el tudom képzelni hogy nem feltűnő.
    Ellenkező esetben kezdj el mindkettővel egy játékot, és játszd le az első csatát, ha ott sem veszed észre, akkor ez nem a te játékod XD