Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kör vége ebben a részben nem vészes. Persze azért lépked egy darabig a gép, de úgyis a nagy csatákkal lesz gond ha nem bírja a géped, ebbe a játékba az a kritikus.
Az Empire Total War volt az ahol katasztrofális volt kivárni a kör végét, itt más a helyzet.
Egyébként mégis mit kéne csinálnunk az accountoddal? Ha az én gépemen a tiedet használom az neked miért jó? Értelmetlen ötleteid vannak.
Ha jót akarsz magadnak nem adod oda senkinek. Nem véletlenül szerepel a tájékoztatóban több helyen is kiemelve.
Ha valaki hajlandó segíteni, akkor megadom neki a saját accomat.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy fut a játék, létezik Demo verzió a Steamen, úgyhogy kipróbálható ilyen szempontból.
Nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal, de van egy kis gondom.
A tört verzió mindig lefagy, amikor megnyomom az End Turn gombot, vagy ha egy csata végén folytatom a harcot és a menekülõk eljutnak a pálya széléig.
Elvileg nem ezek a tört verzió tipikus fagyási helyzetei, ezért félek megvenni az originált, lehet ugyanígy elõjönne a probléma. Ahogy néztem fórumokon, eredetivel is elõfordulnak fagyások a FotS kiadása óta.
Esetleg megtenné valaki, hogy megosztja velem egy estére a steam accountját? 😊 Csak hogy ki tudjam próbálni... nyugi, ha akarnám se tudnám ellopni.
Aztán lehet, h újra kell raknom az egész rendszert, mindenesetre az alapjátékot ki tudtam próbálni egy éve, csak meg akartam várni a DX11 támogatását.
Köszönöm, üdv:
Andris
Közbe nindzsázd le a tábornokokat, ha az megvan, egy fullos szamurájsereggel meg egy jó tábornokkal meg fogod tudni verni. Ha esetleg nem megy nyílt téren, ülj be egy jól kiépített várba, bár ha sok az íjásza ezzel rosszabbul jársz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
vicces még az is, hogy mindenki úgy terjeszkedik ahogy akar(most pl csak 6 klán volt, és mi a 6 klán felosztottuk egymás között Japánt. Egy hibát követett el Oda, hogy Délen támadt az összes haderejével, így ha két erõs hadseregem lett volna, a régi tartományait támadva helyet cserélnénk 😄
I met God. She's black
Egyébként valakinek valaha is sikerült már a 'Threaten' opcióval a diplomáciában valamit elérni? Mert nekem még fél Japánt birtokló legendary fame-es klánnak sem sikerült befenyiteni egy területes klánokat sem soha.
igaz hogy övé Japán közepe, de csak 3 klánnal kereskedik, én ha 6tal kereskedtem sem bírtam kihozni két fullos sereget, õ meg csak az én oldalamra rak 3at, és gondolom hogy a keleti oldalon is van legalább ennyi, mert ott is megy a dogfight.
Elég igazságtalan, pedig csak normalon van. Lehet nem kellett volna kiprovokálni, hogy elvettem 3 tartományát 😄
Ötletek?😄D
I met God. She's black
talán azért mert a férfi daimjóim átlag max életkora 25 év körül van? XD
nagyon lázadozik a fõváros :S
I met God. She's black
Ha single playerbe nyomod sok az állítási lehetõség, így a kissé elfuserált dolgokat ki lehet belõle szedni. Tényleg nagyon igényes munka, ennek ellenére nekem az alapjáték jobban tetszik.
Ha szabad ezt hibának felróni, nem ad semmi pluszt, csak a balanszot próbálja meg módosítani olyan dolgokkal amik láthatólag a játékélmény javítását célozzák. Ez helyenként összejön neki, helyenként meg nem. Az eredmény egy fejlesztgetõs játékstílusnak kedvezõ könnyített játék.
A legnagyobb baj viszont , hogy az AI nem igen tud mit kezdeni ezekkel a modokkal, egyszerûen nincs hozzá igazítva.. bár ugye az alapjátékban is olyan szar, hogy szinte fel sem tûnik..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Lehetne úgy is elõadni, hogy a Darth modos szamurájok erõsebbek az alapjáték szamurájainál. Még az is lehet hogy valójában ez a helyzet, és az ashigaruk maradtak ugyan olyanok. Csak nézõpont kérdése.
Azt én megértem ha te jól elvagy velük, de baromi sokat kell belõlük venni, hogy felérjenek egy szamurájsereg erejével. Darth modnban pénzügyileg rosszul jársz ha ashigaru sereged van, míg az alapjátékban ez pont fordítva volt, és úgy is lenne rendjén.
Ha esetleg nem legendary-n játszol, akkor mondjuk el tudom képzelni hogy nem feltûnõ.
Ellenkezõ esetben kezdj el mindkettõvel egy játékot, és játszd le az elsõ csatát, ha ott sem veszed észre, akkor ez nem a te játékod XD
A legnagyobb könnyítés egyébként az a nagyon sok lépéspont amit a tábornokok adnak a seregnek. De az az igazság hogy ettõl kicsit reálisabb a játék, úgyhogy pont a legnagyobb könnyítés engem nem zavar.
A legnagyobb bajok igazából FotS-ban vannak a moddal a bugok miatt.
Ebben a modban a legszembetûnõbb könnyítés az épületek boldogságbüntetésének visszavétele. Az alapjátékban kihívás volt jó gazdaságot építeni, Darth modban mindent megépíhetsz ami eszedbe jut, és annyi pénzed lesz hogy el se tudod költeni. A tengeri csaták is baromi könnyûek, teljesen dilettánsnak kell lenni ha azt valaki rosszul csinálja. A hajók zone kontrolljának növelése, és a nagy lépés viszont tetszik annak ellenére, hogy ez is könnyítés.
RotS-ban még nem próbáltam a modot, de gyanítom hogy abba se lenne a szívem csücske.
Szerencsére a Sendai klán annyira könnyû volt, hogy még védekezni se nagyon kellett, de észrevettem hogy a bug elõjött. én nem ajánlanám a darth modozást senkinek normal unit size felett.
Az alapjátékban meg a moddal ágyódörgés hangja van az íjászok lövésének, borzasztó hülye jelenet...
Meg úgy egyébként is a Darth mod nagyon könnyûvé teszi a játékot, igaábol nem sikerült olyan jól (szerintem).
FotS-ben a falhoz állítot csapatokat elmozgatva, pl nem lehet többé lõni.
Az ostromos védekezõs csaták így felejtõsek. Csak azokat tudod lejátszani, ahol a falnál maradva is meg tudod oldani.
Az alapjátékban meg egyszerûen nem férsz el, mert a legtöbb vár túl kicsi.
Innen lehet letölteni, meg itt van írva pár dolog, hogy mik a fõ fícsörök. Csak eredeti játékkal megy!
I met God. She's black
Besshoval összefogtam, hogy kinyírjuk Kikawat, erre Ouchi a másik oldalról hátba támad 😄😄
Szép helyzetben vagyok, de képtelenség most nyerni. Tétlen állapot állt elõ 😄😄
I met God. She's black
Úgy értem tényleg nagyok a különbség skilles és alap seregek közt.
Nézz fel más fórumokra is, nyilvánvaló mi a gond a pvp-vel. Persze van akinek bejön. Sokat kell játszani, ennyi.
Lvl 1-2 es seregnél 5000 kokuból kell sereget toborozni ami neki az avatar meg 1-2 osztag.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Alacsony szinten 5000-es csatát kell nyomni, mert akkor nem kerülsz akkora hátrányba.
Amint szerzel pár egységet és kicsit fejlõdsz, már könnyebb a helyzet, csak ismerõs kell akivel túl leszel ezen az idõszakon.
Ha gondolod én segítek fejlõdni, egységeket szerezni.
Szerintem amúgy se valami népszerû a pvp része. Nekem csak annyi volt vele bajom, hogy túl késõn vettem meg, és fullos avatar, meg szarrá xp-rett sereg ellenn valahogy nem igazán fun. Túl sokat kéne benne fejlõdni.
Igaz hogy vannak bénák is, de általában az erõsebb sereg gyõz.
Volt egy csóka aki látszólag meghalni küldte a csapatait. Én azt hittem hogy ennyire hülye, de igazából tudta hogy neki egy csapata is kb olyan erõs mint az én seregem. Az elsõ csapata elmenekült miután megölt vagy 2 csapatnyi emberemet, de a másodikkal már nem tök egyedül jött.
Rájöttem, hogy csak azért csinálta, hogy csak azzal az egy csapatta kelljen pihennie.
Ezek után még mindig van ám olyan, aki állítja hogy 1-es szinten is ki lehet állni bárki ellen és csak skill kell hozzá. Hihetõ mi?
Mi lehet a probléma .
100. kör környékén 1 millió van a kincstárban. Azt hiszem elég lesz XD
Nem álltam valami fényesen, rengeteg tartomány volt mégia alig jött pénz. Sajnos kénytelen voltam agresszorkodni, ezért a diplomáciát hazavágtam és túl sok volt az ellenség.
Egyébként kezelhetõ lett volna, de a bugok miatt kellemetlenné vált a játék.
Beszoptam több védekezést is, nem lehetett megvédeni rendesen a várakat. A Darth mod nagy egységméretei meiatt, folyton beragadnak a aktonák, és nem lõnek a puskások.
Ezeket a veszteségeket még lenyeltem, visszafoglalásnál nem bugos a vár.
De ezek miatt a csaták miatt kiélezõdött a pénzügyi helyzet, és létfontosságú csaták zajlottak volna a tengeren. De ott elõjött egy másik bug, nem spawnolt le az ellenség, így támadásból nem tudtam megnyerni pár csatát.
Még így is lehetett volna tartani a helyzetet, de azt hiszem érthetõ hogy ezek után nem volt kedvem tovább szopni.
Érdekes egyébként hogy coop-ban is nyomunk egy kampányt egy haverommal, és ott ilyen hibák nincsenek.
Kezdtem is gyorsan egy újat a Sendai klánnal. Eddig bug mentes, könnyen és gyorsan haladok.
Egyébként a legkönnyebb FotS klánnak tûnik eddig.
Ha már akkora a birodalom hogy hátba tudnak támadni, addigra szokott lenni visszafoglalós seregem is.
Mondjuk ciki hogy ez ugye némi idõszakos területvesztéssel jár, de játékidõben még mindig jobban jön ki mint fogócskázni a hajókkal.
Az AI ha partra is száll nem foglal olyan gyorsan, simán vissza lehet venni ha van rá egy külön sereg.
De volt olyan is, hogy egy horda ügynök védte a hátországot.
Nindzsákkal szabotáltam hogy ne foglalgasson, leöltem a tábornokokat, a seregét meg megvettem. Csak ehhez sok 6-os szintû ügynök kell meg rengeteg pénz. Viszont nagyon fun.
A RotS meg a FotS még jobb, mert ott az ügynökök még táposabbak, a tábornokot is át lehet állítani, így komplett védõsereggé lehet változtatni az invázózókat. Csak általába béba seregek jönnek, disbandolni szoktam, mert szar katonáknek nem szívesen adok zsoldot, inkább csak viccbõl veszem meg õket, úgy vagyok vele hogy örüljön hogy egyszer már le lett fizetve😊
Az Ai ritka gyenge minden téren, ezt ellensúlyozza, hogy sokan jönnek 😊
Kezd el easy-m ott megtanulod mi mire való és lehet emelni a szintet.
Ja azt meg ne engedd meg, hogy mögéd kerüljenek, én a sereg haladásával együtt a partok mentén , lent és fent is viszek flottát és ha látom, hogy mögém akar kerülni a tengerbe süllyesztem 😊
Meg játsszál sokat, azt majd menni fog. Ez egy olyan játék ahol mindig mindenhonnan támadnak. Régen nekem is nehéznek tûnt, de hidd el hogy nem az, még legendatyn-sem.
Most egyébként a darth moddal játszok FotS-t a Tsu klánnal, na ez tényleg cumi, de megy ez csak kicsit lassan.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/