418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Dean108 #75958 Szerintem te a rushról beszélsz!
Én nem szoktam rusholni.
Csak bizonyos pontokat akarok már az elején ellenőrzés alá vonni.
A legegyszerűbb példa Malinovka.
Lightok, medek, ki ér fel előbb a dombra?
Te vársz 2 percet és aztán indulsz a domb felé?
Középen rusholni az más.
Ott meg kell várni míg szélednek!
-
Nálam térkép és csapatfüggő ... Én is szeretek néga előrerobogni, de ugye Leóval és Chaffe-val az nem midnig oké ... Szóval helyzetfüggő ... Vannak állva spotolós sunnyogós helyzetek, meg vannak robogós helyzetek is :) -
Dean108 #75956 Az átlag csak a hosszú játékidőnél jön ki rendesen.
Pl. most hétvégén elutazik a család és egyedül vagyok.
Ha szombat délben elkezdem a WoT-ot és mondjuk este 11-ig nyomom, akkor kijön ez az átlag.
De amikor reggel vagy este egy picit leülsz játszani, akkor szarnál magasról az átlagra te is.
Nem hinném hogy leállnál tökölni egy bukó gyanús random csapattal.
Nem véletlen egyre többen robbannak fel már az első 30 sec alatt.
Látja az ipse hogy ez looser kör lesz és nem szarozik.
Még azt a 2 percet sem tölti vele, hogy tegyen egy gyors próbát. -
Néha jobb scouttal várni 1-2 percet, hogy be tudj slisszolni az ellenfél bázisára. -
Szakesz #75954 Átlag XP-vel számoltam, belekalkulálva a duplázót is. Ettől korrektebb nem lehetek. -
Dean108 #75953 Te említed a legjobb körödet szembe állítva az én legrosszabb körömmel.
Azt nem említed mikor 15 percet játszol 200 XP-ért?

2 perc mire pozícióba állsz, de lőni sincs lehetőséged mert totál szar a csapat és ugye egyedül hiába is lennél skilles.
Ezekkel X-szer 10-15 percekkel mi lesz?
Ma reggel 2790 XP-t hozott a P2 rögtön az első csatára (tudom most trippla).
kb 6 perces volt.
-
R3nton #75952 hát nem tudom én mindig várok a socuttal is, hogy kicsit szétszéledjenek és 2-3 perc után szotkam megindulni mikor már laza a védelmi vonal látom merről jön a nagyobb erős, és látom hol lehet belógni az artykhoz -
Dean108 #75951 A dagadt Leóval csináltam ma reggel egy nagyon élvezetes kört.
Sand River felső pontról indulva a térkép alján lévő dombokig teljes sprint.
Pont jókor értem ahhoz a dimbes-dombos részhez, ahonnan elég egy kicsit kidugjad az orrod és be tudod spottolni a fél pályarészt.
4 heavy-t és vagy 3 medet világítottam vagy 50 másodpercig úgy (a csata 1 percétől kb), hogy hol itt hol ott dugtam ki az orrom épp csak 1 pillanatra. 3-3 arty volt mindkét oldalon és ezért iszonyat tűz alá lettek véve.
Engem meg már csak a domb miatt sem tudtak belőni az artyk.
Tudtam az elejétől hogy ezt nem lehet a végletekig csinálni, előbb utóbb bekapok valamit és meszeltek.
Ennek ellenére fontosabb volt az a kb.50 sec világítás mint hogy túléljem a csatát.
Komolyan nagyon kíváncsi vagyok arra a sebzés mennyiségre amit bevittek az artyk ez alatt az idő alatt.
Az artynként kb. 2 lövés, az összesen 6.
És szerintem a 3. sortűz is lement mire kiszedtek.
Ezért nagyon számít az, hogy mikor a csata elején a visszaszámláló leszámol 30-tól 1-ig mi történik az 1 utáni első másodpercben.
A legtöbben meddel és lighttal is az első 5 másodpercben ácsorognak.
10 másodperc mire irányba állnak és utána is hosszú másodpercekig csak állnak, állnak, állnak, ....
Aztán úgy a 30-50. másodperctől hirtelen eszébe jut a népnek, hogy talán el kéne indulni. Noná hogy így sehova sem lehet eljutni időben. -
Szakesz #75950 Én 30 perc alatt legrosszabb esetben is két csatával számolva, 30 sec várakozással kezdésnél 29 percet játszanék, de ebből lejön a csatánként kb. 2 perc, amíg pozícióba kerülök. Szóval lejátszottam tömény 25 percet, amely hozott 2340XP-t és egy kevés kreditet szereztem.
Neked 30 perc alatt legjobb esetben 6 csatát kell lejátszanod, hogy ott tarts, mint én. Ebből szintén lejön csatánként 30 sec töltés, várakozás és a csatánkénti 2 perc, amíg pozícióba kerülsz. Összesen 15 percet játszottál ténylegesen, amely hozott 2142XP-t (de most jobb köreid voltak, fogjuk rá, hogy 2300 körül van) és talán buktál egy kevés kreditet, mert az alacsony XP értékekkel egyenes arányosan a bevétel is kisebb volt. -
Dean108 #75949 Most van 8 tankom és 10 helyem.
Menni kéne a Löwével is napi 50-et, az E-75-tel és a P2-vel is, a JP-t és a tüzért még nem is említettem.
Ezzel szemben annyi időm szokott csak lenni, hogy a többséggel (nem minddel) megcsináljam a duplázót.
Egyszer-egyszer fent maradok hajnalig, de utána nagyon kemény ledolgozni egy napot.
Szóval ha neked is ennyi idő jutna játékra már másképp látnád te is!
Ott van az a szaros 30 perced vagy 1 órád és nem mindegy mivel telik el.
30 perc lehet 3 * 10 perc egészségkárosító noob csata, vagy inkább lerövidíted az olyan csatákat amelyek gyanusan szarok lesznek.
Mindjárt nem lenne mindegy neked sem! -
R3nton #75948 the revenge of the artykillet the t-50-2 is back:D mentünk platoonba t-50-2eseemel bezúztam artyk közé fél perc alatt összes halott volt igaz hátulról arty támogatással de 1et én is kiszedtem:D Hihetetlen élmény ez a tank főleg így platoonba artykkal:D -
azalatt amíg bent van a tankja mehet másik tankkal. -
Dean108 #75946 Nemrég írták ebben a topicban, hogy a német medek közül egyedül a sima panther nem alkalmas igazán közelharcra.
Tehát a P2, E50 simán, nem kell velük hátul maradni.
Most úgy érzem, hogy a hosszú 88-assal a P2 már alkalmas közelre is ugyanúgy.
Ha lenne rajtam kívűl még 2 ilyen típusú fazon medekkel, akkor együtt, falkában akár önállóan is csatát nyernénk.
De igaz a mondás, egy fecske nem csinál nyarat.
Azt nem, de rövid csatát a kínlódás helyett simán!

-
Szakesz #75945 Nekem egy csata semmivel sem tart tovább, mint neked, mert hiába lőnek ki téged az elején, a tankodat a csata végéig nem kapod vissza. Ezzel igazából csak magadnak ártasz. -
Dean108 #75944 Csakhogy nekem nincs időm arra, hogy azt játsszam, hogy hátul lapulok a biztiben mert a statomnak az a jó.
A statomnak biztosan jót tenne, de nekem nem.
Nekem még az a 30 sec várakozás az elején az is sok!
X-szer 30 sec az már rengeteg idő.
Már kezdek rászokni arra, hogy a WoT mellett más dolgokat is csinálok, különben semmivel sem végeznék.
Lehet veszek még egy monitort.
Az egyikre néha ránézek piroslik-e valami a kistérképen, kell-e lőni, mozogni. A másikon meg dolgozok, mert ugye azt is kell valakinek.
Így már nem zavarna egy 10 perces noob csata.
Nem érezném kidobott időnek.
Ja senki nem ment a dombra?
Ja mindenki 150 méterre távolodott csak el a kezdő körtől és itt lapulunk egymás hegyén hátán a bokorban?
Semmi gond.
Bokorba be.
Másik monitoron megy a munka, aztán ha majd történik valami talán visszajövök.

Néha olvasom hallom, hogy egyesek egész nap a WoT-ot tolják.
Nem semmi! Így már érthető ha őket nem zavarja az a -10 perc.
Egész nap úgyis ezt csinálják belefér.
-
Ez most komoly? Csak kéne egy kis kitartás, és sokkal jobban menne. Nekem is siralmas az első, akár több tucat csata a a legtöbb tankkal, de amint megszokom a tankot és a legénység is elére a 100%-ot, na meg a legjobb modulok is meglesznek, mindjárt változik a helyzet. Túl hamar adtad fel. -
Dean108 #75942 Már a játék elején látszik a medek mozgásából hogy milyenek.
Ahogy indul a csata és azt látod, hogy az összes med zavartan forgolódik a tengelye körül és csak nézelődik ez már rossz ómen!
Sokszor másodperceken múlik időben odaérni valahova és aki már így kezd, az ezek szerint nem értékeli az időt.
A legtöbb térkép a játékban úgy van megcsinálva, hogy bizonyos pontokat ha időben elérsz jelentős taktikai fölényre tehetsz szert.
Persze le lehet mondani ezekről a helyekről.
Ilyenek pl., Mines-on, Malinovkán a domb, stb.
Ezeket a helyeket alapból feladhatod, csak nem érdemes.
Ha nem azért nem indulnak meg a medek ezekre a helyekre mert már elfoglalták és nincs értelme az szerintem nagy hiba.
Már az elején legalább meg kell próbálni!
És ha egyedül indulok el ezeket legalább spot alatt tartani, akkor én könnyű célpont vagyok. Ha az ellennél értelmes medek vannak és szembe jön ezekből 2-3, akik persze ésszel játszanak és rögtön lelövik a láncomat, akkor mondhatjuk hogy én vagyok a noob, mert már az elején láttam, hogy senki nem jön velem, egyedül leszek, akkor meg egyáltalán miért próbáltam meg?
Hát azért mert volt sokszor hogy nem csak nálunk voltak passzívak a medek, és tökegyedül ellenállás nélkül szereztem meg ezeket a helyeket.
Aztán kb. 5 perc múlva az ellentől is elindultak ide a medek, heavyk, de már csak nagy veszteségekkel értek oda.
Ezt viszont sosem tudom előre.
Csak annyit tudok, hogy legalább meg kell próbálni még egyedül is, mert ha mákom van akkor egyedül is bejöhet a dolog és a mafláknak megnyerem a csatát.
Ez még akkor alakult ki bennem, mikor még VK-kal medeztem.
Már akkor kezdődött, hogy egyre sűrűbben hátra kezdtek maradni a medek és akkor is vesztettünk ha velük tartottam csak akkor nem ülhettem 2 perc múlva a másik tankomban, mert végig kellett kínlódni velük a helytelen döntés következményeit.
-
Szakesz #75941 IQ betyár lehetett az illető... -
Gunslinger #75940 Ha ez valóban megtörtént akkor ez így nagyon gáz. A modulok tömege előre ismert, kis matekkal ki lehet számolni, hogy a stock vas mit bír el és mit nem, lehet előre tervezni és kell is. Mivel nem két perc tiert lépni már mid tiertől kezdve, ezért a tervezgetésre is van idő, ha valaki tudja, hogy nem hajlandó stock szarral menni, akkor lehet gyűjtögetni a free xp-t, egy árva garasba nem kerül. -
Rue East #75939 na az a másik fele...
bl10et úgy elvenném az ISUtól, mint a huzat (vagy 8 féle löveget teszteltek vele, volna mivel helyettesíteni), aki meg szeretne bl10et, majd kifarmolja a 704-esen az ML-20al (micsoda forradalom törne ki :D)
-
Bmsrt #75938 Igazi meddel tuti rohanok előre és foglalom a kulcshelyeket(pl Type-al),de Panther és a PantherII inkább gyors támogató egység féle, ami gyorsan ott tud lenni ahol szükség van rá ezekkel inkább tényleg távolról kell operálni,a német közelharcos a VkDB -
Hatástanulmány:
Gyűjtünk két hónapja egy tankra egy bevált tankkal amit szeretsz, de hát a másik mégis jobb ugye, ki van fejlesztve végre, vegyük meg ! Az equipek 1,1 milliót érnek, nem tudod levenni csak aranyért . 2x10 arany . A minimum 1500 . Anyád ! Gyűjtünk még két hetet az equipek árára . Eljön a nagy nap . Régi tank kiherél, elad . Új megvesz, tádám ! Motor, rádió, equip rátesz, majd korábban kifejlesztett nagy ágyút is .. hopp .. "Requres more load capacity" ! Szedjünk le dolgokat . Motor, rádió le, levehető equip le . Még mindig túl nehéz . Minden létező dolog levesz, így se jó, ehh ! Fél óra hezitálás, végül nem levehető equip elpusztít, hátha így . Még így se . Már ~2 milla credit bukó, csalódás, méreg . Idővel beletörődés, marad a kis ágyú, ideig megteszi . Modulok vissza . Játék . A tank lassabb, mint a stock KV, 1 perc alatt ellen arty kiszed, térképen nincs ellen . Hm ! Újabb próba, nini eltaláltunk valamit, 1300 xp . Triplázva ! Méreg . Újabb próba . Egy percen belül ismét kiszed az arty, újfent első halott . Nem érti, "HONNAN LÁT B+??" kérdések . Újabb próba . Átlag kör, 2 kill, 300xp . Haladás ! Újabb próba, 4 kill, 500 xp . Na hát ezt így ne .. 15ezer a lánctalp ! Még egy próba, harmadjára is első halott, ellenfél, scout sehol . Iszonyat méreg, csalódás és értetlenkedés . Kérdést feltesz, kell ez ? Válasz azonnali: SOHA ! Tank 6 meccs után kiherél, elad . Régi tank visszavesz, legénység visszaképez, modulok megvesz . Minden a régi, hurrá !
És megérkezik a WG ajándékcsomagja: 5,5 millió credites számla, "Minden idők legidegesítőbb játéka" díjas WoT díszbozoz, és egy ajándék DVD "Sok hűhó semmiért" c. filmmel uninstall utánra .

-
Szakesz #75936 Ugye azt írtad, hogy játékélmény/perc a legfontosabb számodra. Ez szép és jó, de őszintén; lehet élvezni azokat a csatákat, amikben elsőként halsz meg? Ha változtatnál a játékstílusodon és használnád a fejed csata közben, lehet nem 390 lenne az átlagsebzésed, nem lennének mínuszos csatáid, valamint gyorsabban fejlődnél a P2-vel.
Ez nem azt jelenti, hogy ezután campelned kéne 15 percig a leghátsó bokorban, hanem inkább okosabban felmérni a helyzetedet. Ha nem megy veled senki, akkor a stratégiai fontosságú pontokat is fel kell adni.
Engem személy szerint kifejezetten bosszant, ha fölöslegesen halok meg, és tudom, hogy az én hibám volt az eset. Persze nem vagyunk egyformák, de tényleg nem tudom megérteni, hogy mi a jó abban, hogy mindent egy lapra teszek fel, és vagy bejön, vagy nem. -
Oddball29 #75935 Ami úgymond "hátulról támogat" az nem tank, hanem tornyos TD. Medium az arra való, a lassabb egységek előtt stratégiai pontokat foglaljon el, keresse és használja ki a gyenge pontokat, oldalról és hátulról támadja a nehezebb egységeket. Ha kell vonuljon vissza, és próbálkozzon máshol. Ehhez viszont előre kell menni. -
Nekem, volt M6-al egy olyan t9-es meccsem, ahol Cliff-en hárman, a bal oldali átjárót védtük (a másik kettő magasabb tierü volt, mint én). Mikor láttam, hogy a hegyet megkerülő támadócsapatunkat ledarálták, és már nincs ott senki, elindultam arra, hogy ne legyünk védtelenek (bár tudtam hiába, mert az ellenségnek 2x annyi tankja volt, és szinte mind magasabb tier-ü, mint én, de hát muszáj megpróbálni a lehetetlent is akár). Ahogy elindultam, rögtön az egyik csökött írja chatbe, hogy gyáva vagyok, hogy megfutamodok az átjáró védelméből. Majdnem elröhögtem magam. -
gallhun #75933 Srácok honnan tudok letölteni működő telepítőt, mert az összes crc hibás. -
Unalmas. Van nekem egy Wespe-m, de csak azért, mert elite-re fejlesztettem a Pz2-t. Volt vele úgy 15-20 csatám, de szétunom az agyam vele. Semmi élvezet nincs abban, hogy felülről lesed a harcteret, majd amikor meglátsz egy ellenséges tankot, megnyomod a tűzgombot úgy, hogy az ellenfélnek sejtelme sincs hol vagy, vagyis minden kockázat nélkül. Az összes csata után rémesen lámának éreztem magam, nem is erőltetem. -
Ohyner #75931 Én is úgy látom, hogy elég fekete-fehér színekben látod a játékosokat.
Pl Karelian, T29ben láttam, hogy bajban van az a dombos oldal, fogtam magam elindultam segíteni. Mire odaértem volna kilőttek mindenkit. Tudni kell t9-t10 csata volt.Bebújtam a feljáró mellett egy kőhöz, mert azt godoltam, egyedül hiába fordulok ki egy is 4 E75 vk istentudja mi meg egy patton elé. Jött is az üzenet, see noob T29 cemp.
Mivel nem látott a támadócsapat és elindultak birka módra fel a dombra mindet oldalba lőttem, majd egy későn érkező T29-t ki is csináltam 100%ról. Sajnos egy arty kilőtt aztán, mivel ugye őket nem lehet látni. Összességében 2k fölötti sebzést vittem be a noobságommal, ahelyett, hogy egyből kilövettem magam. Mivel már csak 3an voltuk az ellenfél meg 10 tankkal jött így elbuktuk végül a meccset.
-
MitsuMishi #75930 Kiváncsi vagyok meddig megy ez az arty szarakodás... Komolyan megfogadom a tanácsot,csinálok én is artyt,és alig várom hogy 30 arty legyen egy csatában... -
bgabor #75929 Hát én most adtam el az E8 Shermanomat, miután minden létező dolgot kifejlesztettem vele, eddig egyértelműen ez volt a legjobb tankom. 203 csatám volt vele.
És ha kockázatos helyzet volt, sose haboztam negyvennel átzúgni az ellenséges harckocsik csoportján, hogy állandó izgő mozgó módon, folyamatosan lövöldözgetve magamra vonjam a figyelmüket, hogy a többiek lőpozícióhoz jussanak. Számos magas tierű heavyt nyírtam ki, akik nem tudták elképzelni, hogy egy mozgékony sherman veszélyes is lehet rájuk nézve.
Szóval nem minden medium tulajdonos hülye ám, csak sokan nem mernek kockáztatni, féltik a tankjukat, pedig a flankelés egy olyan műfaj, hogy könnyen meghalhat az ember, ha védik a flankelt heavy hátát. De megéri, mert meddel menni a legélvezetesebb része a játéknak. Sunnyogó TD és csökött Arty tulajok persze sohasem érthetik meg ezt. -
brasco84 #75928 jajjdejó volt eneszká.. összes med szokás szerint oldalt a mezőn megy artyra vadászni, vagy berusholni, én egyedül voltam type, ők 3an.. éreztem hogy együtt jönnek, és ugyanarra.. :( de azért typeal mégse kéne a városi részen csikicsuzni nem? -
ilsalon #75927 Én szerettem a P2-t. A stock E-50-et most kevésbé élvezem. -
sad1976 #75926 kötve hiszem. van mind a kettőből . type tankal 123 killem van. 112 csatából ebből 57 nyert. 54 bukott.túlélt 43. type val játszva levadászom a p2 őt. fordítva nem igen működik.próbáltam . -
Dean108 #75925 A másik:
Amikor nem egyedül vagyok aktív med, hanem 2-3-an jönnek velem, akkor érdekes mindig nyerünk.
Milyen érdekes?
Az összes heavy, TD, med az ellenél kispotolva, azt sem tudják melyikünket lőjjék kislányos zavarukban, mi meg hol előbukkanunk, hol eltűnünk pár másodpercre.
Ha 1-2-t ki is szednek közülünk folyamatosan világítunk az artynak és olyan hamar elfogynak hogy öröm nézni.
Sokszor mire a mi nehéz tankjaink odaérnek nekik már csak a roncs eltologatás marad mint munka.
Persze ha az összes med a kezdőkörben forgolódik ahelyett hogy tudná a dolgát, akkor az ESC gonb helyett inkább előre megyek és csinálok egy élvezetes 2 perces kört.
Nekem ez sokkal jobban megéri, mint hogy 10 percet kínlódni egy ilyen csapattal. Az első 60 másodpercben meg tudom jósolni hogy ebből nyerés lesz vagy sem.
Ahogy kiindulnak a kezdőkörből már látszik! -
lexlutor #75924 hello..
..tud valaki linket h vegul mi is kerul bele a 7.0 majd, elore lathatolag?
en mar csak arra emlekszem, h mi nem.. es igazabol, semmi nem remlik, h mi maradt benne a palyakon es a ket tankon kivul.
koszonom! -
Nazarov77 #75923 Már nem azért de a P2 simán veri a typeot. -
Dean108 #75922 Alig vannak normális medek.
Mind hátul marad mint ha TD-k lennének.
Már csináltam hogy megnéztem mi van ha én is így teszek.
Katasztrofális!
A Heavyket már az elején kiszedik az artyk, mert szerencsétlenek ők vannak elől.
El sem érik a fedezéket már kinyírta őket az arty.
A végén meg ott futkorásznak a maradék medek és szép lassan elfogynak ők is.
8-10 perces egy ilyen csata.
Zéró játékélmény, akkor már az ESC gomb is jobb!
A medeknek 2 dolga van nagy tierben:
1., Elől menni és spot, persze ésszel
2., Kísérni a heavyket, de akkor is főleg előttük és nem mögöttük (kivételes esetekben mögöttük)
A med ha kispottolják ki tudja manőverezni magát.
Nekem is van arty-m, tudom hogy milyen idegesítő próbálni eltalálni egy izgő mozgó P2-t, vagy Type59-et.
3 lövés is megy a levesbe és mindig az jut eszembe e helyett ezerszer lőttem volna inkább egy heavyt.
Persze ha leszedik a med láncát akkor már más, de ez mindig kockázat.
Ha leszedik a láncomat és elől vagyok akkor általában meszeltek.
Ha nem, akkor meg olyan zűrzavart okozok hogy totál beszorulnak a hátsó vonalba.
Teljesen lekötöm az artyt, a heavy meg mögöttem szép nyugiban felcammog a dombra, beáll a fedezékbe és utána ha ki is szedtek tudom a lehető legértékesebbet tettem, milliószorosan is megérte taktikai szempontból.
Mi vesztettünk egy P2-t, de 3 heavy felért a dombra!
Ezt csak nagyon ritkán nézik a playerek.
Mindenki be van szűkülve!
Jajj csak az én takom éljen, jajj csak az én tankom ne sérüljön! -
sad1976 #75921 nekem nagyon bejött a P2.a legjobb T8 med tank a Type után..
210\107
kill 217 csak.
T arány 79%
sérülés 235841
Tap 132309
átlag 630.majd erre meg valaki mindjárt. ez is nagyon kevés
az E-50 el meg csak szívok.akkora bádog mint az E 75.néztem. oda álltam mellé .csak a torony más.na meg a papír páncél. -
Én is úgy kezdtem. Egyrészt szokni kell, másrészt számítani fog majd a 100%-os legénység is. -
Gunslinger #75919 Nem azért írtam, hogy rugózzak a statodon, csak abból próbáltam kielemezni, hogy mit csinálsz rosszul, mert az elég rossz, ha prém mellett is deficites egy t8 med, de ahogy leírod a játékstílusodat már nem csodálkozom rajta, azt javaslom te se csodálkozz, így bizony nem lesz plusszos. Az a baj, hogy alapból úgy indulsz neki egy csatának, hogy tuti úgy is vereség lesz, ezért bármilyen manőver a csata állását követve számodra lényegtelen, előre rohansz és meghalsz, de ha neked ez így jó, ezt szereted és élvezed, akkor nekem tök mindegy, csak a csapattársaidat sajnálom, mert ha a top közelében így kiesik egy tank, azért azt gyakran megérzi a csapat.
Az a baj, hogy csak szélsőségekben gondolkodsz, nem csak leghátul elbújással lehet túlélni egy csatát, az első vonalban harcolva is simán túl lehet.