A sérült agy eltávolodik az anyagi világtól

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ami nem lágyul hõre, nehéz mágnesezni, több tonna kell a deformálásához<#nevetes1>

öröm téged olvasni, de tényleg

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

lapátolja<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Tehát a földmûveseké ép, a bölcsészeké meg totál gally.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"A sérült agy eltávolodik az anyagi világtól"
A gyengébbek kedvéért, ez azt jelenti, hogy a sérült agy eltávolodik a valóságtól.
Aki a valóságtól nagyon eltávolodik, felteheti magának a kérdést: Vajon sérült az agyam?

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

SRobert
" Ha ez egy létezõ dolog lenne, akkor a természettudomány elismerné"
mint pl a káoszelméletet? az is jó gyorsan ment... 😊))

és:
"Új tudomány egy zsákutcába jutott korábbi tudományból keletkezik. A forradalom nemegyszer interdiszciplináris jellegû: központi felfedezései sokszor a szakmájuk határain túllépõ kutatóktól származnak. Az ezeket az elméleti szakembereket foglalkozató problémák nem vágnak egybe a kutatás elfogadott vonalával. Disszertációs téziseiket elvetik a bírálók, cikkeik közreadását is elutasítják."
(James Gleick írja Thomas S. Kuhn tanulmánya nyomán)

csak, hogy egy abszurd példát említsek: ha Edisonon múlik, nincs ma váltóáram, mert önérdekbõl fúrta Tesla-t.

tudomány, mi? 😉)

a másik dolog pedig:
"A hidegháború éveiben a paranormális képességek a szovjet vezetés különös figyelmét élvezték. Az SZKP KB utasítására Novoszibirszkben létrehoztak egy kutatóintézetet, amely a „gondolatok telepatikus továbbításának” lehetõségeit tanulmányozta távoli kiküldetésben levõ tengeralattjárókra. <...> Az öngerjesztõ folyamat beindult: a hírek hallatán az amerikaiak is hasonló kutatásokba kezdtek. 1984 novemberében a New Scientist magazin arról számolt be, hogy az Egyesült Államok ilyen célokra évente félmillió dollárt költ, míg független amerikai szakértõk a hasonló szovjet kiadásokat húsz-ötven millió amerikai dollárra becsülték."

még szkeptikusan is elgondolkozik az ember, hogy államilag tényleg finanszírozták volna-e az egészet, ha 0 esélye volt mondjuk 10 év elteltével, hogy legyen bármilyen eredmény.

csak úgy mondom. én szkeptikus vagyok, de ahogy mellette (parapszichológia) megkérdõjelezhetõ a kritika nélküli kiállás, úgy az ellene való is... 😊

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Akkor a kínaiak tévedtek?

Kara kánként folytatom tanításom.

"Bírom a szkeptikus hozzászólókat akik simán kijelentik valamirõl, hogy lehetetlen, pusztán azért, mert õk nem tudják megcsinálni!"

Bírom a fantáziáló hozzászólókat, akik simán kijelentenek valamit, hogy lehetséges, holott egyetlen tapasztalat sem áll mellette.

Nem gondolod, hogyha meg lehetne csinálni, akkor nem fórumokon menne a vita, és nem áltudományos könyvekkel butítanák az embereket, hanem szemináriumokat tartanának, sõt, belefonnák az iskolai képzésekbe? Ha ez egy létezõ dolog lenne, akkor a természettudomány elismerné, kikutatná tapasztalatok és kísérletek ezrei igazolnák. A skepticizmus nem azt jelenti, hogy mindent elvetek, ami nem tûnik tudomáynosnak, hanem azt jelenti, hogy ami nem létezik a világon, az nem is létezhet a természettudományokban.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

"Pedig ha sikerült volna, már a médiumok uralnák ezt a piacot. Mégis a geológusok és geofizikusok keresik az ásványokat."
Uri meg megmaradt a TV-showknál. Ez mutatja hogy pénzéhes csaló. Ha nem az lenne akkor vagy visszavonultan tanítaná tanítványait. Vagy végigjárná az egyetemeket és bemutatná a sok luzernek mit tud. Ne tanuljanak hülyeségeket.

Valaki írta hogy vannak felvételek...
Videofelvételt bárki tud csinálni fehér köppenyes alakokkal. Még szakértõt is lehet venni. Occsón.

Ez szerintem nem csak Geller bácsira igaz, simán lehet általánosítani a többi parafenoménre is. Persze lehet összeesküvés-elméleteket gyártani ami mindent megmagyaráz. De az összeesküvés-elméletek már csak ilyenek, mindent megmagyaráznak.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Pluskast
Mukodj!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ezt én is akartam mondani. Egy szavát sem hiszem Úri Gellérnek.

OFF
Egyébként az eset a Maros megyei Kerelõszentpálon (Sânpaul) történt, és a tanárnõ ellen eljárás indult úgy a rendõrségen, mint a tanügynél. Jó, mi?

"A nagytõkések azért fizették, hogy valamit megkeressen nekik. Ebbõl gazdagodott meg. Ha csak véletlenszerûen mutatott volna rá helyekre, akkor nem fizettek volna neki ezért. Egy geológus is az átlag felett hozta volna az eredményeket, nekik mégis Geller kellett! Miért is?"

Ezt Uri Geller mondta. De én nem tudok olyan cégrõl, amelynek a fõnöke kijelentette, ennyi, meg ennyit fizettek neki, hogy találjon kõolajat, aranyat, gyémántot, vagy akármit. Pedig ha sikerült volna, már a médiumok uralnák ezt a piacot. Mégis a geológusok és geofizikusok keresik az ásványokat.

Szóval csak óvatosan! Hazudni bármit lehet, megcsinálni annál kevesebbet!

"sokkal több lehetõség van az emberi agyban, mint azt hisszük."
És tényleg. Pláne a nõi agyban. Egy román rendõrt megpofoz egy c-ny tanárnõ (akit a szülõk jelentettek fel, mert a gyerekeket is pofozta), majd õ is kap egy nagyotszólót. :-)

Érdekes volt látni miként kanyarodtok el a szcientológia és Uri Geller felé az agykutatás cikktõl. A mi tudományunk jelenleg nagyon keveset tud a gondolkodásról, a megérzésrõl, az intuícióról. Fegyvergyártás helyett inkább ezzel kellene foglalkozni.
Szerintem sokkal több lehetõség van az emberi agyban, mint azt hisszük.
Én azért nem merném ilyen simán kijelenteni Uri Gellerrõl, hogy csaló. A nagytõkések azért fizették, hogy valamit megkeressen nekik. Ebbõl gazdagodott meg. Ha csak véletlenszerûen mutatott volna rá helyekre, akkor nem fizettek volna neki ezért. Egy geológus is az átlag felett hozta volna az eredményeket, nekik mégis Geller kellett! Miért is? Rajta kívül is vannak mások is akik tudják a kanálhajlítást, de nem lettek híresek mert egyszerû hétköznapi emberek. Bírom a szkeptikus hozzászólókat akik simán kijelentik valamirõl, hogy lehetetlen, pusztán azért, mert õk nem tudják megcsinálni! <#nevetes1> Ébresztõ!
Pluskast
Nana! Azért ne keverjük a szezont a fazonnal! A karácsony a katolikus (és minden más keresztény egyháznál is) vallásban nem a szeretet ünnepe hanem jézus születésének ünnepe. Pont a nem vallásos emberek találták ki, hogy a karácsony legyen a szeretet ünnepe. Talán pont azért, hogy õk is megünnepelhessék és kapjanak ajándékot 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Érdekes a cikk !
Geller képességeiben régebben hittem, de az itt vetített showmûsora óta egy világ omlott össze bennem, mert rájöttem hogy ez is csak hókuszpókusz.

Ami a kanálhajlítást illeti (amikor a tv tetejérõl leesik), ha annak az esélyét nézzük hogy pl 5000 tv-re rakott kanálból mennyi fog leesni (mert pl bénán rakták rá),annak a valószínûsége is sok. Tehát a trükk, az maga a statisztika lehet, a valószínûségszámításra alapozva. És akkor betelefonálnak. Ha nem ? Akkor a show rendezõi elintézik hogy legyen telefonhívás, hogy LEESETT A KANÁL.

Azóta én nem hiszek ilyenkben !Ebben a formában nem ! A youtube-os nõ. Miért nem hallunk róla ? Miért nem ismerünk ilyen embereket ? Annak a valószínûsége hogy egy ember ismerõsének az ismerõse....legalább egy ilyet látott volna... de nem ,senki. Ti ?Vagy ismerõsötök ?
Ennyi.

"És hát érhetõ, hogy a válaszomra már nem volt túl lelkes, gondoljunk csak bele...ha mindenkiben ott van ez a képesség..képesség arzenál, akkor bizony elég hamar az óriási parafenomének süllyesztõbe kerülhetnek, és bizonyos vallások is az alapjaitól kérdõjelezõdnek meg."

Mindig van összeesküvés-elmélet. Talán van összefüggés a természetfeletti érzelmi hatása és az összeesküvések érzelmi hatása között.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Elég sok szutykot összeírtál, indokolt némi pontosítás.

"Ezek a képességek minden emberben ott vannak, csak fejleszteni kell õket."

Nekem is mutattak, pl. mikor az aranyláncodat a kezedben fogod, és a tudatoddal be tudod ingáztatni. Tudod, szkeptikus vagyok, és kipróbáltam, és nemcsak arannyal, de acéllal és cérnával is mûködik. Ezen a nyomon elindultam, vajon elég-e csak az, hogy a kezedben fogod, de a kezed támasza stabil? Nem, és kiderült, hogy azzal, hogy arra gondolsz, hogy elõrelököd, de valójában nem lököd, mégis mozog a kezed, holott azt hiszed, hogy nem, mert a tárgyra kocentrálsz, ezért magadat csapod be vele. Azt hiszed, hog nem mozgatod a nagy koncentrálásban, mert nem is veszed észre, és a koncentrációd eltereli a figyelmedet a kezed apróbb mozgásáról, ami ellentétes az akaratoddal. Megvannak a kis csalások bennük.

"Apróbb tárgyak mozgatása (pusztán akarattal) pár hét gyakorlással elsajátítható...és még csak drága tanfolyam sem kell...és nincs ebben semmi természetfeletti, mint a kvantummechanikában is ismert, a tudat hat az anyagra."

Itt kezdett a mondanivalód érdekessé válni, mert tudtommal a kvantummechanika semmi ilyesmit nem ismer. A fizika maga nem foglalkozik a se tudattal, se az aggyal.

"a tudat részben tudja befolyásolni a téridõt, ezáltal képes mozgást létrehozni, vagy létrehozni anyagszerkezeti átalakulást."

Idõ nem létezik, ez egy konvenció csupán, és arra szolgál, hogy az eseményeket kategorizálni tudjuk. A többi része teljesen megalapozatlan, sõt, ha egy kicsit leásol sejtszintig, rájössz, hogy a tudat nem más, mint neuronok bonyolult, folyamatosan alakuló kapcsolata. Fizikailag, biológiailag modellezhetõ. Semmi természetfölötti nincs ebben.

"Teccik tudni, 1960 körül, mikor még seholsem tartott a kvantumfizika, kvantumfizikai effektusokról is szó esik a könyvben, és olyan szemszögbõl, hogy ez pontosan miként hat az életünkre, és magyarázatot próbál adni a lélek a szellem, a képességek..és egyéb kérdésekre."

1965-ben Feynman már Nobel-díjat kapott húsz évvel ezelõtti munkásságáért, és nemcsak a kvatumfizika tetejét kapirgálta, hanem keményen a kvantumelektrodinamikában alkotott.

A mágneses csapágyazást már gyerekkoromban is régi trükként emlegették. Viszont generátorban nem igazán használható, mert abban eleve nagy energiájú mágneses tér van. Zavarják egymást.

Ez az egyik probléma.

A másik, hogy mivel egy normális generátor mostanában eleve 90% fölötti hatásfokú, a megadott javulás nem sok. Ha igaz.

Ez ezért van, mert ez a vallás mindenkihez próbál szólni, tehát nem válogat különbözõ neveltetésû, vagy személyiségjeû emberek között. Az új tagok gyermekkorukban lesznek a vallás részeseivé, és ez független attól, hogy a szülõ odafigyelésre, vagy brutalitásra neveli a gyereket. Tehát politikus is lehet vallásos, és utci vandál is, de lehet szeretõ nagymama is. A széles társadalmi rétegnek köszönhetõen érthetõ az is, ha a Biblia egzakt sorai közötti áthallásokban máskép vélekednek az emberek, és szektásonak, vagy csak logikailag ellentétes dogokat hoznak ki.

Miért nem ilyenekkel foglalkoztok, a hülyeség helyett? Ha egy csöpp eszetek lenne... Ezért tartunk itt, ahol.

Jön, hogy a falba verjem a fejem, roliika.<#falbav>
A pszis forgót az elektrosztatikus töltés mozgatja.

A katolikus vallás nagyon sokmindent hirdet. Annyira sok mindent hogy sokszor még az ellenkezõjét is. Az ószövetség vs újszövetség sok ellentétet tartalmaz. Annyira sokat hogy a teológiának bõven akadt/akad feladata megmagyarázni ezeket.

Sok olyan dolgot tanít viszont amit a mai ember is megszívlelhetne. (Ezek közül én a mértéktartást emelném ki. Sok környezeti és egészségügyi problémától mentene meg minket.) Ezzel szemben a valóságban mindig teljesen mást csináltak. De ugye egy dolog a vallás és más dolog az hogy mit csinálnak a nevében az emberek.

A katolikus vallás elég fura, olyan dolgokat tanít amiket ha betartasz akkor a jelenlegi világképünk szerint jó embernek számítasz. De nem csak jónak hanem vesztesnek is. És ezt nem is tagadja. Ha valaki a földön nyomorog akkor az örökéletben majd jólesz neki. Hú de jó: "örök élet boldogság" >> "emberöltõnyi kín". De ha nincs örökélet akkor ugye már változik a leányzó fekvése.

Nem árt emlékezni hogy a katolikus vallás hol gyökerezik. Jézusig és az apostolokig gondolom megvan. Aztán jött egy kis tengõdés, és a római birodalom egyik, egyébbként élete végéig pogány császára, elterjesztette a világban. Hogy miért, az jó kérdés. Szerintem egyszerûen rájött hogy tökéletes államvallás. Egy társadalomban ugye nem lehet mindenki egyenlõ és jómódú. A katolikus vallással a tömeg nagy része megbarátkozott a szegénységgel, sõt sokan még boldogok is voltak, mert így biztosítva érezték az örök boldogságot. Enélkül a feudalizmus nem mûködött volna.

A katolikus vallásban az egyszerû embert, szinte pofátlanul, de nagyon találóan, birkának tartják. És ez teljesen igaz is.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Holnap nézd meg a fókuszt.
Lesz benne egy csávó, aki gyógyít...pesti gyerek, itt van, kézzelfogható, és mûködik amit csinál, legyen az bármi.

Bandew
Egyébként igen!
De ez baromi nehéz dolog, nem annyi, mint megtanulni biciklizni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

"Teccik tudni, 1960 körül, mikor még seholsem tartott a kvantumfizika"
1960-ban már a kvantummechanika és kvantumelektrodinamika kidolgozott és használt elmélet volt. A kvantumszíndinamika pedig kidolgozás alatt volt.

A többihez csak annyit hogy próbáltam már mozgatni dolgokat kizálólag akarattal de semmi. Lehet hogy nincs lelkem vagy valami más a baj? Meg ugye ott az örök válasz: Nem hittem benne igazán. Biztosan ez volt a baj.

Objektíven a szcientológiáról.

Bár sokan kifejezetten szcientológia-ellenesnek tartják, nem véletlenül.

http://objektivszcn.blog.hu/

A bloggazda maga is tag volt náluk, most nem kívánatos személy. Jópár bejegyzés van az oldalán, érdemes elolvasni az elsõket is.

Hikaru
teddybear, te hol hallottál ilyen dolgokat (#11) a szcientológusokról? érdekelne...

A cikkel kapcsolatban csak annyi hozzászólásom lenne, hogy akár milyen szép is a dolog, ha az a bizonyos agy nem egészséges az nem vezet semmire.

Csak nagyon ritkán. Sokkal gyakrabban fiatal korban az emberbe nevelt viselkedési forma. Hiszen a vallásos ember ugyanarra a gondolkozási sémára próbálja betanítani az utódját, ami már nála bevált.

dronkZero
Kísérletileg igazolták, hogy a vallásos hit elmebetegség? De durva.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Szóval egy csalót mentegetsz. Érdekes. Az elõzõ hozzászólásodban meg egekig magasztaltad. Hogy miket csinál, milyen szuper. Most meg lecsalózod.

Nem gondolod, hogy itt nem tiszta valami?

Tudod, a legnagyobb hazugság a féligazság.

Uri egy tehetséges bûvésznek indult a hetvenes években, majd hivatásos szélhámos lett.

Randi meg megmondja az igazat. Persze hogy nagyképû! Hiszen bebizonyítja, hogy hülyére vettek.

A kanálhajlításról meg annyit, hogy én is megcsinálom. Ugyanúgy marháskodva, ahogy õ. Nincs benne semmi különös, csak erõs kéz kell hozzá. Ha el tudsz kézzel törni két részre egy almát, te is meg tudod csinálni, ahogy én is.

Láttam pár ilyen leleplezõ videót...Randit is ismerem.

Igen.. Geller többször is csalt, hogy miért volt ez jó neki, nem tudom.
Pl lengette a villát, majd odanyúlt hirtelen, mintha csak megfogná, hogy megigazítsa a kezében, és akkor görbítette meg a fogait. 😊

Randi viszont egy hihetetlen arrogáns és olykor igen sötét fickó.
Pl azt állította, hogy a papírra rajzolt ábrákat egy tükör segítségével tudta meg a "mentalista".

A mentalizmus mint olyan létezõ dolog, a BÛVÉSZET egy ága.
Tehát mikor mentalistákat láttunk bûvészeket nézegettünk...ez még nem is gáz.

A gáz ott kezdõdik, ha keveri a mentalizmust, és a valós képességeket...ahogy valóban Geller is tette a mûsorban, ezzel 1et értek.

James Randi aki maga is egy neves bûvész, több mint egy évtizede létrehozott egy 1 milló dolláros alapot, amelyet az nyerhet meg, aki aki pszichikus, ezoterikus képességeit kontrollált körülmények közt igazolni tudja. Jelentkezõ bõven van, de a tényleges tesztig már csak nagyon kevesen jutnak el, mivel vagy meg sem tudják fogalmazni, hogy milyen képességet szeretnének bemutatni, vagy - leggyakrabban saját maguk legnagyobb döbbenetére - már a bevezetõ teszteken megbuknak. A legtöbb jelentkezõ tehát jóhiszemû ember, aki önmagát is becsapja különleges képességérõl. Azonban Geller, Sylvia Brown (aki halottakkal kommunikál) és a hasonlók nyilvánvalóan tudják, hogy csalnak. Randi az utóbbi idõben ezekre az emberekre koncentrál.

James Randi - aki maga is neves bûvész - többször is lebuktatta Gellert. A YouTube videomegosztón is több olyan felvétel volt, amelyen látható volt, hogy Geller hogyan csapja be a nézõket. Tisztességtelennek is lehetne tekinteni, hogy egy trükköt videofelvétel elemzésével lepleznek le, csakhogy Geller azt állítja, hogy õ nem bûvész - azaz nem trükköt használ -, hanem mentális erejével hajlít kanalat, kulcsot, ismeri fel a borítékba helyezett rajzot stb.

Geller közben jogi eszközökkel letiltatta, hogy róla leleplezõ videók jelenjenek meg az YouTube-on. Így ezeket már törölték.

Uri Geller tulajdonképp csaló, mert a trükkjei nem a parapszichológián alapulnak. A legutóbbi tévés cirkuszának felvételeit kielemezték a szkeptikus blogon, egyszerû bûvésztrükkök voltak. Mivel azonban valódi parapszichológiai mutatványnak mondta, csalt.

"Uri Gellert szintén vizsgálták.. videók vannak róla a neten..lezárt fém tégelyekben eltérõ anyagok voltak, és megmondta mi van bennük, vagy épp hány darab...és laborban vizsgálták, nem kint a réten."

Viszont lazán megtanulhatta hogy miben mi van elõre. Persze, ha valaki ilyesmibõl él, akkor ki kell találnia pár meghökkentõ trükköt, mert anélkül ez nem megy.

Mindegy. Higgy amiben akarsz, de nem kéne másokat ezzel idegesíteni.

jaspercry
"MUKODJ" 😊
kár hogy lefagyott a netem ,egy nagyon frappáns választ írtam neked.kb 1 oldalt,de elszállt....
Uri egy szemfényvesztõ,persze saját véleményem szerint...
sok sok kanálelhajlító trükköt láttam büvészektõl.
De mindhogy a cikk az agy egy különös képeségeivel foglalkozik,ehhez kapcsolódó dolgokat kellene itt beírogatni
A tudomány mai állása szerint agykapacitásunk néhány százalékát használjuk ki,ebböl rendezzük össze a látható univerzumot.
ez elényészõ százaléka az igazi valóságnak,bennünk lévõ "ismeretlent ,ha sikerülne az embernek feltérképeznie,akkor nem foglalkozna ilyen butuska dolgokkal,mint sztaniolpapír mozgatása,kanálelhajlítás.
Szerintem az ember "egy báb állapotban lévõ isten ki teremteni képes"
puszta energiábol,életet képes létrehozni.
Itt nem a szaporodásra gondolok....
Az ember felismeri az ismeretlent és megismeri,a világa megválltozik ,nem lesz olyan mint ami volt....
Így ezek adolgok, más kérdéseket fognak feltenni,mint kézrátételes iránytû elmozdítás....

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

jaspercry
Köszönöm megtisztelõ figyelmedet,de ez nekem akkor is csak játék,nekm is pörgött 10éve hasonló szõrü kis játékszer,még az inga is mozgott úgy ahogyan szerettem volna,de ez kevés,magyarázat meg nem érkezett rá,akkor ennél én egy jobb magyarázattal szolgálltam,de visszakanyarodva az igazság ,hogy az ember "egy báb állapotban lévõ isten,aki teremteni képes puszta akarattal energiábol,életet ,tárgyat stb"
máskép mondom,talán így érthetöbb.A tudomány jelenlegi állása szerint az ember agy kapacitásának töredékét hasznosítja,ebböl a töredékböl rendezi össze a látható univerzumot,a maradék "ismeretlen",de megismerhetõ!
a válasz az az ,hogy önmagunkban ezt az ismeretlent sikerül feltérképezni ,a valóságot másképpen,és máshogyan fogjuk érzékelni.
Itt jön be az ,hogy ha megismeret önmagad képeségeit akkor ez amivel te itt példálózol,nem lesz más mint egy játék,amin nevetnél....
(elõri is elnézést kérek,ha ezzel valakinek a hitébe gázolok)

A videón látható nõt vizsgálgatták... nem mágnesezhetõ tárgyak nem mágnesezhetõ antistatikus doboz, üveg asztal..mi kéne még úgy mégis?

Uri Gellert szintén vizsgálták.. videók vannak róla a neten..lezárt fém tégelyekben eltérõ anyagok voltak, és megmondta mi van bennük, vagy épp hány darab...és laborban vizsgálták, nem kint a réten.

Anno volt egy újságcikk is, hogy egy IBM gépet megzavart valahogy.

Aztán egy hajón kimentek egy csapat tudóssal meg egy bûvésszel, hogy na most betesznek neki.

A tudósok és a bûvész átvizsgálta Gellert, hogy tutira nincs-e nála semmi, és egy több centis fémrudat adtak neki, ami nem lágyul hõre, nehéz mágnesezni, több tonna kell a deformálásához..szinte atombiztos, hogy nesze, ezt görbítsd meg...pár órát el volt vele, de több mint 2 centi mérhetõ görbülést hozott létre.

Gellerrel kapcsolatban még valami... ugye ismerõs a mondás, hogy gellert kapott a golyó? 😊 Én azt állítom minderre bárki képes, õ kb 20 éves kora óta gyakorol folyamatosan. Persze azt mondja, hogy jött egy féény egy UFO talán és innét az ereje...na persze.

Nézd...ezt 3 éve tettem fel.

Kéz odatétele nélkül is mûködik a dolog, az UFO magazinba írtam is a dologról egy cikket, méterekrõl is mûködik...szívószállal, gyufaszállal stb... én erre 1 hetet gyakoroltam, hogy tudjak ezt-azt mozgatni..aminek nagy a felülete és kicsi a tömege azt a legkönnyebb.

Érdekes a dolog, mert nem azért nehéz a nehezebb tárgyakat mozgatni, mert nehezebb... hanem mert tudatosan tudod, hogy az bizony nehéz és tuti nem fog mûködni.

A videóval kapcsolatban amit csináltam, több helyen kifejtettem a véleményem...mondták hogy a meleg levegõ mozgatja s ehhez hasonló baromságokat.

Ám ha jól sejtem Uri Geller is írt..mert elég furcsa dolgokat kérdezett, hogy mióta van ilyen tudásom, mennyire erõs...stb, a kétség sem merült fel benne, hogy netán csalok...és válaszoltam, hogy erre bizony bárki képes, mert családtagjaimat is rávettem akik nem féltek a dologtól..náluk is mûködik...és a titkos kérdezõ innentõl már nem volt olyan lelkes.

Ugyanis mint tudni lehet, Uri Gellernek is vannak érdekes képességei a sztár allûröket leszámítva is..ezzel anno igensokat foglalkoztak, mérték..stb és semmiresem jutottak, a lényeg, hogy iszonyat sok pénzt abból szedett össze, hogy meg tudja mondani, hogy nagy valószínûséggel hol van olaj, vagy nemesfém.

Ebbõl lett igen nagy vagyona, nem a média showkból.

És hát érhetõ, hogy a válaszomra már nem volt túl lelkes, gondoljunk csak bele...ha mindenkiben ott van ez a képesség..képesség arzenál, akkor bizony elég hamar az óriási parafenomének süllyesztõbe kerülhetnek, és bizonyos vallások is az alapjaitól kérdõjelezõdnek meg.

Ennél különb bûvésztrükköket is láttam már. Ez engem nem gyõz meg, mert én is tudom a tárgyakat mozgatni az asztallapján. Mindössze egy erõsebb mágnes, és pár vasdarab kell hozzá.

Nézd, engem nem zavar, hogy hiszel ebben, de még senki nem tudott semmilyen parapszichológiai trükköt valóban végrehajtani, tisztességesen ellenõrzött körülmények között.

Ez azért van, mert az agyunk nem képes akkora energiát összpontosítani, hogy bármilyen erõsebb energiamezõt gerjesszen.

Ami a gondolatolvasást illeti, az agyunk egyszerûen nincs erre berendezve. Zárt, és csak önállóan mûködõ egység, nem alkalmas arra, hogy más agyakhoz kapcsolódjon.

jaspercry
ebben sajnos én nem nagyon hiszek,szerintem ez nem így müködik!
"akarat kifejlesztésével persze sok mindent el lehet érni,gondolom ilyen hülyeségeket is, gyufáskatulyát ceruzatartókat mozgatunk"
De aki a tudás ennek a szintjére elér, az ilyen bohocságokkal nem foglalkozik...
az "akarat" köldök alól lövel ki ,mivel az ember "fénylény"persze a sámánok szerint, ezekkel az akaratnyulvánokkal, sok mindent meg tudnak tenni,akár még tárgyakat is elmozdítanak,lelkeket,gondolatokat olvasnak..
De nincs olyan "sámán" látó ember ki ezt a tudást a youtobe-on mutogatná..
ez ami ott fenn van baromság,szemfényvesztés

roliika 😄😄
Rakj fel egy példát a youtubera léccilécci 😊
Ha ilyen konnyu akkor miert nem lattam meg senkit aki targyakat mozgatott volna az akarataval? (Mentalistak nem jatszanak)
De teljesen elhiszem!
Ugyanis ismert a kopogó szellem elnevezés.
Ez az esetek többségében nem más, mint az adott ember félelmébõl fakadó telekinézis amit nem tud irányítani.

Ez irányítható, gyakorolható, és bárki képes rá. Nem biztos, hogy tonnákat meg lehet vele mozgatni..de fenetudja.

'– Az benne a rossz, hogy amint megismernek, a szokásos tulajdonságaidat várják el tõled, és attól kezdve nem tudsz szabadulni gondolataik szorításától. Ami engem illet, én az ismeretlenség teljes szabadságát szeretem. Senki, de senki nem ismer olyan tökéletes bizonyossággal, amilyennel például téged.'

Ez a resz jobban megfogott, mert itt egy kicsit magamat lattam. Koszonom ezt a linket utannaolvasok majd.
Igen olvastam. Sot tobbszor is elolvastam, mert lehet benne valami. DE sosem hiszek el semmit amig utanna nem neztem, vagy tobb biztos forrasbol nem hallom. Amit eddig irtam azt sem arra az egy konyvre alapozva irtam csak peldakeppen ajanlottam.
jaspercry
"varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelõtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelõknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Õk fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktõl, egy idegen elmét ültetve beléjük. A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelõs – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban."
Carlos Castaneda

jaspercry
Nyugodtan! Szabad akarattal rendelkezel(az egyetemeken ilyenekrõl nem tanulsz)
de gondolkozni azt lehet,és kell is ,vitatkozni ,meg nem szeretnék ez távol álljon tõllem.
Arra szeretném a felhívni a figyelmedet ,hogy információt ne csak egy könyv betanulásával szerezd meg...

De a samanokat erre neveltek. Az egesz eletuk e korul forgott. Nekem boven eleg, hogy neha-neha segiti az eletemet. Az orultseghez ennel sokkal tobb kell.

'És akkor nem az ego-ddal közdesz,ifju padaván'

Nem kuzdok vele, hanem szabadjara engedem. Nalam egoistabb ember nincs a foldon, de akik ismernek tudjak ezt es elfogadjak. Aki nem azt is megertem es vele nem beszelek ilyen dolgokrol. Mindennek megvan a maga helye es ideje. (Es ez pedig az egyetem 😊 )