• djhambi
    #58
    Elég sok szutykot összeírtál, indokolt némi pontosítás.

    "Ezek a képességek minden emberben ott vannak, csak fejleszteni kell őket."

    Nekem is mutattak, pl. mikor az aranyláncodat a kezedben fogod, és a tudatoddal be tudod ingáztatni. Tudod, szkeptikus vagyok, és kipróbáltam, és nemcsak arannyal, de acéllal és cérnával is működik. Ezen a nyomon elindultam, vajon elég-e csak az, hogy a kezedben fogod, de a kezed támasza stabil? Nem, és kiderült, hogy azzal, hogy arra gondolsz, hogy előrelököd, de valójában nem lököd, mégis mozog a kezed, holott azt hiszed, hogy nem, mert a tárgyra kocentrálsz, ezért magadat csapod be vele. Azt hiszed, hog nem mozgatod a nagy koncentrálásban, mert nem is veszed észre, és a koncentrációd eltereli a figyelmedet a kezed apróbb mozgásáról, ami ellentétes az akaratoddal. Megvannak a kis csalások bennük.

    "Apróbb tárgyak mozgatása (pusztán akarattal) pár hét gyakorlással elsajátítható...és még csak drága tanfolyam sem kell...és nincs ebben semmi természetfeletti, mint a kvantummechanikában is ismert, a tudat hat az anyagra."

    Itt kezdett a mondanivalód érdekessé válni, mert tudtommal a kvantummechanika semmi ilyesmit nem ismer. A fizika maga nem foglalkozik a se tudattal, se az aggyal.

    "a tudat részben tudja befolyásolni a téridőt, ezáltal képes mozgást létrehozni, vagy létrehozni anyagszerkezeti átalakulást."

    Idő nem létezik, ez egy konvenció csupán, és arra szolgál, hogy az eseményeket kategorizálni tudjuk. A többi része teljesen megalapozatlan, sőt, ha egy kicsit leásol sejtszintig, rájössz, hogy a tudat nem más, mint neuronok bonyolult, folyamatosan alakuló kapcsolata. Fizikailag, biológiailag modellezhető. Semmi természetfölötti nincs ebben.

    "Teccik tudni, 1960 körül, mikor még seholsem tartott a kvantumfizika, kvantumfizikai effektusokról is szó esik a könyvben, és olyan szemszögből, hogy ez pontosan miként hat az életünkre, és magyarázatot próbál adni a lélek a szellem, a képességek..és egyéb kérdésekre."

    1965-ben Feynman már Nobel-díjat kapott húsz évvel ezelőtti munkásságáért, és nemcsak a kvatumfizika tetejét kapirgálta, hanem keményen a kvantumelektrodinamikában alkotott.