122
  • Pogi
    ha jók az infók akkor csak 2012ben folytathatjuk a kalandozást kedvenc Shepard-ünkkel :(
  • pixx
    Nagyon jó game, egy baj van szerintem, hogy nagyon leegyszerűsödött a fejlődési rendszer, nem baj, ha egyszerűbb egy kicsit, de ez nagyon egyszerű lett. Amúgy kicsit furi volt, hogy másképpen szerzel fegyvert, és páncélt, de ettől függetlenül jó volt.
    Év RPG-je szerintem, és valószínűleg az év játéka, remélem jön a 3. rész hamarosan.
  • KP27
    A game elején az a kis animált videó nagyon komoly. Mikor bejön a game és írja hogy nyomjj meg egy gombot, ne tedd. Várjj egy kicsit és gyönyörködjj!
  • tttttom
    Nekem volt egy olyan vicces bugom ME2-ben, hogy amikor szondáztak egyszer és az lett a misszió, hogy mentsem azt a 20 db csempészládát ott ahol a karakterem és az embereim spawnoltak egyszer.elkezdek előre menni és olan 4-5 lépés után valahogy felkerültem 6 méter magasba. :D

De az a poén, hogy a társaimmal együtt kerültem fel a magasba.

ezt a bugot úgy orvosoltam, hogy visszamentem oda ahol felkerültem a magasba és voálá megszűnt a bugocska. :)
  • Justil
    pff. hát azért ne haragudj, de sztem egy warcraft 3-nak meg egy diablo 2-nek igenis van. egy szóval sem mondtam/mondom, hogy egyedülálló, innovatív storyline-okat vonultatnak fel, de még ha olykor közhelyesek is, attól még jól meg vannak csinálva. mondd meg nekem ki vállal még olyan átvezető animációkat meg szinkronmunkát mint a blizzard pl? és tegyük hozzá, hogy sem a wc3 sem a d2 nem mai játékok már...szerintem nagyon is erősségük a történet, és annak kellékei (forgatókönyv, audiovizuális aláfestés, szereplők, stb)
  • Fbn Lx
    mert a blizzard játékoknak aztán nagy története van
    oké, a starcraftnak mondjuk van
  • Justil
    ebben egyetértünk, ezért is a kedvenceim a bioware és a blizzard játékok :)
    vagy pl a grim fandango, hogy vmi mást is emlitsek.
  • koschwarz
    hát valszeg igen így van

egyébként nekem a single player játékokban mindig is a legfontosabb volt egy jó, beleélős történet, a többi másodlagos.
  • Justil
    jó, hát valszeg ők is őszintén sajnálnak téged, amiért megelégszel ilyen felületes rpg jellemzőkkel... :)
  • koschwarz
    én úgy vagyok a mass effect-tel, hogy ha egy szimpla tps lenne, akkor is játszanék vele, mert annyira jó története és világa van, bár imádom azt is, hogy döntéseket is kell hozni.

na most emellett mennyire egyszerű vagy bonyolult az inventory meg a fejlődés, magasról tojok rá. ha valakinek egy ilyen immerzív és epikus történet mellett (helyett?) az okoz örömet, hogy osztogatja a pontokat, hát azt őszintén sajnálom.

gondolok itt a korábban valaki által említett "felsőbbrendő-hardcore-szerepjátokosokra", akik valamiért elvárják, hogy MINDEN rpg nekik készüljön.
  • narumon
    Ez a trailer ez nagyon komoly még huszadjára nézve is. Már kivégeztem a játékot de nem tudok erről leszakadni. Öcsém egy ilyen filmre tódulna a nép szerintem. (csak attól félek, hogy nehogy az legyen mint a többi játékfilmből hogy valami lúzer rendező jól elbassza az egészet, hogy 6 évesek is megnézhessék....)

http://www.youtube.com/watch?v=R5DL6jFXfhM
  • Justil
    sőt, az sem mind1, milyen szósszal tálalod :D
  • Pares
    Ez a vita tisztára olyan, mintha a spagettiről vitatkoznánk. Valakinek izlik, valakinek nem, valaki szerint meg narancs íze van.
  • Justil
    na de látod, nem csak azok nem tudnak viselkedni, akiknek nem jön be...pont előtter 3-mal írja a jóember: "akinek nem tetszik, bekaphatja" ez milyen már? :)
  • Pares
    Az eddig megjelent DLC-k ugyebár egy darab, az öreg Normandiával kapcsolatos küldetést, egy új csapattagot meg a pre-order páncélokat és fegyvereket tartalmazza.

Véleményem szerint a Normandiás mellékküldetés atombrutál volt, a hangulat meg minden.
    Zaeed kissé egyszerűre sikeredett, az egyszer biztos, csak akkor beszél, ha a szobájában lévő tárgyakat vizsgálgatod, és akkor nosztalgiázik. Biztosan ő a leggyengébb láncszem az összes NPC közül a játékban, mondjuk ezért is volt ingyenes DLC.
    A pre-order páncélok közül az egyedüli, ami nekem nem tetszik, az az Inferno páncél. Az összes többi nagyon kafán néz ki szerintem. A Blood Dragon Armorra egyetlen rossz szavad sem lehet, mert már a Dragon Age: Origins megjelenésekor elárulták, hogy aki megszerzi a Blood Dragon Armort a DA:O-ban, annak lehetősége lesz megszerezni azt a Mass Effect 2-ben is. Szóval egyáltalán nincs itt szó semilyen ötlettelenségről, sőt, szerintem nagyon jó ötlet volt, és brutálisan is néz ki.
    A fegyverek közül az M-490 Blackstorm Projector (mondhatnánk úgy is, hogy "feketelyuk-vető" :D) tapasztalatom szerint az egész játékban a legerősebb nehézfegyver.
    A többi fegyver pedig köztes megoldás. Bár azt hiszem nem lehet őket upgrédelni (legalábbis a Collector Assault Riflet nem), de jó köztes megoldást jelentenek a többi fegyver közt. Mert mindegyik fegyver másra jó, más ellen hatékony.
    A statokról annyit, hogy számtalanszor tisztázták a fejlesztők, hogy az új DLC-s cuccok, a fegyvereknek és páncéloknak nem lesznek über-brutál tulajdonságaik (talán azt az egy fegyvert leszámítva), szóval nem lesz olyan, mint a Dragon Age-ben, hogy rögtön az elején megkaptad a legjobb felszerelést, és a játék végéig nem is találtál jobbat. Ezek a DLC-s cuccok egy ideig jobbak, mint az alap N7-es páncél, de egy idő után kezdenek gyengébbek lenni.
    Az egyetlen dolog, ami engem zavar a DLC-s páncélokkal kapcsolatban az az, hogy egy darabban vannak, és nem lehet levenni a sisakot róluk (ahogy az alapról sem), így a párbeszédekben sisak van a fejeden, meg sisakon keresztül iszol. Kicsit illúzióromboló, de egyáltalán nem vészes. A Bioware fórumát elnézegetve elég valószínű, hogy ezeket javítani fogják az első patchban.
  • Pares
    Nem is részletezem. Egyszerűen csak annyit írok, hogy én pont ellenkezően érzek/csinálok/gondolok mindent, amit ide leírtál. Valamiért nekem totál máshogy működött az első rész, és működik a második rész, mint ahogy te ide leírtad. És pont az új harcrendszerre panaszkodni? Hát rendben...

• Pares
    Perszehogy van.
  • nimrod515
    Siettem befejezni a marha agyammal, ugyhogy szepen sorra pusztultak meg ... ember ujra es ujra atjatszom ha kell amig mindegyik meg nem marad
  • narumon
    Jah! Soundtrack van már belőle? Isteni a zenéje!
  • narumon
    Nekem a végén csak Miranda "hullott" el. Akkor ezek szerint keményen nyomtam :D
  • narumon
    Egy nagy bánatom van amit a készítők nagyon elbasztak, hiába flörtöltem kellyvel nem sikerült elvinnem egy körre. Követelem, hogy ezt a harmadik részre javítsák ki :D
  • tothzozo
    Olvasgattam a kommenteket, de nem szeretnék belefolyni
    a vitába, és értékelni a játékot

Én még csak az elején vagyok, de összeségében nagyon tetszik!!
    A első részt 6szor játszottam végig, ezt is legalább ennyiszer
    végigtolom!
  • narumon
    "Itt a skilleket alig-alig használom. Csak egy-kettő van, amit folyton bevetek (inferno ammo, meg barrier amit a négertől loptam). A többit fejlesztem és nem érzem, hogy haszna lenne, erősebb lenne, változna valamit.
    Az egymásra épülő szintek kb annyira bullshit jellegű bónuszt adnak, mint a pull. Egy másodperccel tovább lebeg az ellen, hurrá..."

Ezzel én pont nem értek egyet. Nekem a fagyasztás és a lökés volt alapra berakva, és minden fejlesztés után éreztem hogy egyre erősebb. A kimaxolt lökéssel annyira frankón lehet dobálni az ellent, hogy sokszor nem is lőttem, csak a nagy ellenfelek ellen.

"Na akkor elmondom, hogy én mit csinálok.
    Fasza assault rifle, találtam, örültem neki.
    !10 játékórája! ezzel az egy szaros fegyverrel mászkálok, mert
    1. nincs nála erősebb, ráadásul annyira hatékony, hogy más fegyvertípust nem is érdemes használni. Így gyakorlatilag a harc úgy néz ki, hogy rátolom az inferno ammot, és végigdarálok vele.
    Nincs az, amit az 1-ben éreztem. Ha közel jön, akkor elő a sotit és osztani, ha nagyon távol akkor sniper, egyébként meg darálni a gépkarabéllyal esetleg beadni fejlövéseket a pisztollyal. Áh, itt a shotgun még közelre is kevésbé hatékony, mint a géppisztolyom. A heavy weaponok nagy része is adott időn belül alig sebez jobban."

Mhm, én harc közben ha fegyvert használtam mindig váltogattam mert a nagy böszme páncélú ellenfelek ellen, a Collectoros lézer a jól működö, a rejtőzködő ellenfeleket a hand cannonnal lehet jól headshotolni, amúgy meg pl a submachine gunnal közlekedtem átlagban, igaz én azt kifejlesztettem 5/5-re.
  • narumon
    "ez az, ami szubjektív :)"

Így van, pont erről beszélek. Ergo a cikk írójának is igaza van, meg annak is akinek nem tetszik, csak az minek jön ide köpködni?
  • Fasiszta
    Szerintem annyira nem volt jó mint a az ME1.
  • visnait
    Ez pont úgy jó ahogy van. Az Omegán Mirandával elmentünk dizsibe. Táncolni nem volt kedve, de én táncoltam és még egy rövid sztriptíz is belefért, míg a mosdóban volt. A pia az kiütött, szó szerint.
    Basszus, ti csak mésztek és lőttök és küldetés és... Nézzetek már szét rendesen ebben az univerzumban. Egy kis beleéléssel más színben látnátok ezt az egészet. És szerintem annyi RPG elég is bele amennyi van, mert ha az inventáromban kellene alkatrészeket kombinálnom, az nagyon sittre vágná a kalandozó kedvemet.
  • nimrod515
    Tegnap befejeztem, aki szerint ez a jatek nem jo az nyugodtan bek*ph*tja, nagyon oda tudja szegezni az embert a monitor ele, a vegerol pedig ... ember amikor sorra hullottak a tarsak csak kapkodtam a fejemet, hogy akkor most mi van??? es a legjobb resznel lett vege remelem hamar jon a 3-as, amugy szepen el is kezdtem elolrol mert egy csomo mellekkuldetes kimaradt es most ujratolom az egeszet hatha a vegen tobb emberem marad.
  • readswift
    Ja és totálisan megérdemelték a warezt is . Remélem rájukszakad vagy féltonna petíció és reklamálólevél.
  • readswift
    Sajna igazad van .
    Én meg nemhittem volna h ilyen szintre butítják le. ME1 -ben 1.5x végigjátszásom van, ebben 0.5x , nekem ennyi kb elég is volt .
  • Lord Zax
    A dlc-ket más is probálta egyébként? Nekem jo nagy csalodás volt, azt hittem legalább olyan lessz mint a dao ban, de egy rövid küldestést dobott csak, meg zaed totál használhatatlan, és nincsenek beszéd lehetöségek se, a páncélok gagyik, föleg a blood dragon os, ennyire nem lehetnek ötlettelenek hogy másik játékbol importálják át.. Mellesleg rossazbb statokkal mint az alap ha a kiegészitöket mellé dobod, mert ezekhez nem lehetett mellérakni... Az uj gépfegyvert meg 1x használtam mert irritálo volt a hangja nagyon.
  • Fbn Lx
    "A skillek tekintetében lehet kevesebb van, de azoknak igenis van értelme, ellenben az 1-el"

Az 1-ben lépésről lépésre, pontról pontra éreztem a karakterem fejlődését, ahogy húztam a skilleket. Igenis volt értelme.
    Itt a skilleket alig-alig használom. Csak egy-kettő van, amit folyton bevetek (inferno ammo, meg barrier amit a négertől loptam). A többit fejlesztem és nem érzem, hogy haszna lenne, erősebb lenne, változna valamit.
    Az egymásra épülő szintek kb annyira bullshit jellegű bónuszt adnak, mint a pull. Egy másodperccel tovább lebeg az ellen, hurrá...

" Ellenben itt annyi fegyver van, hogy van értelme választani közöttük."

Na akkor elmondom, hogy én mit csinálok.
    Fasza assault rifle, találtam, örültem neki.
    !10 játékórája! ezzel az egy szaros fegyverrel mászkálok, mert
    1. nincs nála erősebb, ráadásul annyira hatékony, hogy más fegyvertípust nem is érdemes használni. Így gyakorlatilag a harc úgy néz ki, hogy rátolom az inferno ammot, és végigdarálok vele.
    Nincs az, amit az 1-ben éreztem. Ha közel jön, akkor elő a sotit és osztani, ha nagyon távol akkor sniper, egyébként meg darálni a gépkarabéllyal esetleg beadni fejlövéseket a pisztollyal. Áh, itt a shotgun még közelre is kevésbé hatékony, mint a géppisztolyom. A heavy weaponok nagy része is adott időn belül alig sebez jobban.
  • wedge31
    A tul sok szám bonyolitja a játékot és összezavarja az usert minek kiirni ha elég az hogy erös meg bazierös most itt tartunk sajna.
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor ez kőkemény "hardcore" feature a Dragon Age-ből, ott is b*sztak bármiről normális információt megosztani :) Nem értem, hogy mire jó ez.
  • Zóanagyvarázsló
    Egy másik topik volt, amelyre gondolok, csak éppen beleolvastam. Csak feltűnt, hogy túl lelkesen védted a játékot, ahogy itt is.

Viszont a második részben ezeket a hibákat egytől egyik próbálták (a játékosok véleményeire hallgatva!) kijavítani. Vannak páran, akiknek nem tetszenek ezek az újítások, de az összképet nézve szerintem egyértelműen nagyot javítottak a játékon.

Az eddig olvasottak alapján több kritizált elemet javítás helyett, kevesebb munkát igébnylő megoldással oldottak meg. Talán mégis kiboznini kellett volna inkább a gordiuszi csomót...

Pl.:
    gagyi inventory -> nulla inventory
    unalmas járműves bolygófelfedezés -> unalmas kézi szkennelés
    jó ötleten alapuló, de félresikerült liftezés (mert nagyon kevés a duma, így hamar ismétlődik) -> visszakerül a hagyományos loading screen

Szóval ezek miatt aggódom, mert abban jóformán biztos vagyok, hogy nem a megfelelő irányba mentek el, ha az első rész megoldásánál jobb is lehet az új. Ahogy hallom,a leggépigényesebb rész, a Citadel pedig egyzserűen kisebb lett. Majd elválik, a héten már alighanem lesz alkalmam játszani vele. Attól nem tartok, hogy összességében nem fogok jól szórakozni.

Abban egyébként egyetértek, hogy sokan csak azért szólják le, mert nem HC RPG, illetve nem felel meg ez a sci-fi világ az ízlésüknek. Az érthető, ha nem tetszik nekik, az viszont nem jogos, ha emiatt azt is meg akarják magyarázni, hogy rossz játék.
  • wedge31
    Nem gond a másodikban egyáltalán nem lesz inventory csak fegyvertár ahová venni nem tudsz fegyot és egy öltözö kabin ahova szintén nem tudsz venni semmit ,mivel az elsö rész kereskedelmére sokan panaszkodtak ezt gyak meg is szünteték.

Ja és a fegyok és páncélok statjait ne is keresd majd ,mert olyan nincs minek ? szopd ki az ujadbol melyik mit ér.
  • Pares
    Egyetértek, az inventory nagyon gyengus és frusztráló volt az első részben.

Professzionális review (átlag)
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval a zárszóm nekem annyi, hogy egyben nézve a játékot, az élményt amit nyújt nálam simán 10/10

Örülök, ha te ennyire jól szórakozol. Viszont mértékadónak sem tudnék tekinteni egy olyan véleményt, mely csak a személyes élményindexen alapszik. Amíg ez marad szubjektív élménybeszámoló "professzionális rivjú" helyett, addig nincs is ezzel semmi gond.

Nagyon gyenge inventory?

Az első rész PC-s portjáról beszéltem, egyszerű volt, de századannyira átláthatatlan, mint mondjuk a Dragon Age-é. Pedig elvileg az volt a kritikák hatására javított változat.
  • Pares
    Bocs, lehet, kicsit elragadtattam magam azzal a hsz.-ommal, de az előtte lévő hozzászólások, amiket részben nekem vagy a véleményemre címeztek, előzetes provokáció nélkül egyértelműen úgy voltak megfogalmazva, hogy akinek tetszik ez a játék, az más nem lehet, mint közönséges casual játékos. Nem kell magyarázkodás, feketén fehéren le volt írva több hozzászólásban is. Nem véleményről volt szó, mert én mindenkiét teljes mértékben tiszteletben tartom, amíg szorosan a játék olyan elemeire vonatkoznak, amikről szubjektív véleményt lehet alkotni. Azt viszont nagyon nem szeretem (és lehet, hogy ezt a rossz tulajdonságaim közé lehet sorolni), hogyha valamiről sarkított, szándékosan túlzott, esetleg valótlan dolgokat állítanak. Én is csak a saját véleményem írtam le, plussz azt, hogy mennyire nincs értelme annak, amit egyesek a játékkal kapcsolatban kritizálnak.
    Lehet, hogy most ezen meglepődsz, de én is szeretem a minőségi dolgokat, és nem tartom magam holmi egyszerű, gondolkodni nem szerető casualnak. Kihívás nélkül számomra nincs szórakozás e téren, és az RPG, mint műfaj, örök kedvencem.
    Egyébként az SG cikkekről egyetértünk. Ezek alapján nem lehet semmit sem megítélni, mert ezt is csak egy ember írja, és sokszor nem objektívak. Ha már kritikáról van szó, akkor metacritic...

"hanem utánna néznél a dolgoknak"

Ezt én is elvárnám egyesektől, mielőtt úgymond vélemény formáznak.

Végezetül én is szeretném már befejezni ezt a valóban értelmetlen (és nem általam indított provokációkat tartalmazó) vitát.

Gondom veled nincs, szóval PM-et ne várj! :)
  • TommyGun
    Engem nem érdekelnek a Bugok vagy hogy milyen is az inventory....a játék megvalósítása tökéletes és ami a lényeg hogy BAROMI SZÓRAKOZTATÓ !
    Brutál jó a történet, az egész világ aprólékos jól fel van építve mintha csak egy remek sci-fi könyvet olvasnál, nem felületes, profi.
    Magával ragadott már az első rész is, ezmeg főleg.
    Ez lenne a lényeg hogy olyan szinten szórakoztat amire az utóbbi években nem volt példa...najó kivéve a Dragon Age...de mintha ezis BioWare lenne.
  • Lord Zax
    Üdv.

Nem szándékoztam válaszolni, hisz a téma holnapra ugyis süllyesztőbe kerül, és senkit se érdekel. De a személyeskedést és a beszolásokat nem szeretem.
    Kedves Pares, ha valakinek van véleménye és nem egyezik a tieddel azt te miért veszed személyes sértésnek? Egyértelmüen látszik hogy elvakult fan boy vagy. Már az első részt is tökéletesnek kiáltottad ki és ugyanezt csináltad ott is.

"Kezd nagyon unalmas lenni a sok állítólagos felsőbbrendű, nem-casual, mellveregető hardcore rpg-s rinyálása."

Igen vannak akiknek a minőség számit, és jobbra, többre vágynak, és nem párezer van. Bár a mai társadalmat nézve sajnos egyre több az iq0 mindegy mivel játszok csak ölni kelljen benne meg brutál grafikája legyen. Sajnos erre van igény, így ebben van a pénz is. Ez a kategória a mai fiatalság. Meg is látszik rajtuk. Én már nem ezek közé tartozom, mások az igényeim.
    Én szeretem a kihívásokat, ha gondolkodni kell, az egyedi dolgokat, történeteket.
    Persze tökéletes játék nem lesz sosem, olyan meg ami mindenkinek tetszik végképp.
    A játéknak jopár hibája van és hiányossága, de szerintem itt senki se mondta rá hogy rossz. Valoszinü a marketing és az ellenfélhiány miatt pár honapig a topon lessz, aztán szép lassan elkezd csuszni és oda jut ahova az elsö része. Aztán visszaveszi magát a wow és társai.

"De ezentúl nem izgatom fel magam, ha valaki szándékosan "hülyeséget" (nem véleményt) ír és lehúzza a játékot (úgy, hogy valszeg még rendesen nem is játszotta...). "

Erre pedig, akkor ne izgasd fel magad. Nem neked szolt,és nem is a játékra.. és azse hogy mindenki aki ezzel játszik amcsi iq0. Ha nem lennél ennyire idegbeteg és értelmesen olvasnál, és nem kontráznál rá mindenre hogy hülíeség csak neked van igazad, hanem utánna néznél a dolgoknak talán vitába szállnék de igy felesleges, csak flamelsz mindenre. Végül végigjátszottam a játékot, 40 orát raktam bele, de 18 körül már vége lehetett volna, de kitoltam minden alküldetést, anomáliát, mindenki loyal lett, a dcket is leszedtem hozzá, minden bolygot felfedeztem, fegyverek maxon stb. De nagyon beleuntam mert ugyanaz ismétlödött sok orán át.

Egyébként az sg cikkekröl, szinvonalukrol inkább nem nyilatkoznék. A játék értékelésükröl pedig végképp. Sosem az alapján lett véleményem egy még ki nem probált játékrol hogy mit irtak itt rola, vagy milyen hszek keletkeztek. És szerintem más is tegyen igy. Max flamelés van mindig és beszologatások, a játék forum pedig segitségkérésre valo kb.
    Akit komolyan érdekel átmegy egy gamer oldalra és onnan tájékozodik.

Végszóra. Pares, nem kivánom folytatni az értelmetlen vitádat itt, ha gondod van még írj pmet. :)

A játék jó lett, tessék kipróbálni mindenkinek.