• Pares
    Az eddig megjelent DLC-k ugyebár egy darab, az öreg Normandiával kapcsolatos küldetést, egy új csapattagot meg a pre-order páncélokat és fegyvereket tartalmazza.

Véleményem szerint a Normandiás mellékküldetés atombrutál volt, a hangulat meg minden.
    Zaeed kissé egyszerűre sikeredett, az egyszer biztos, csak akkor beszél, ha a szobájában lévő tárgyakat vizsgálgatod, és akkor nosztalgiázik. Biztosan ő a leggyengébb láncszem az összes NPC közül a játékban, mondjuk ezért is volt ingyenes DLC.
    A pre-order páncélok közül az egyedüli, ami nekem nem tetszik, az az Inferno páncél. Az összes többi nagyon kafán néz ki szerintem. A Blood Dragon Armorra egyetlen rossz szavad sem lehet, mert már a Dragon Age: Origins megjelenésekor elárulták, hogy aki megszerzi a Blood Dragon Armort a DA:O-ban, annak lehetősége lesz megszerezni azt a Mass Effect 2-ben is. Szóval egyáltalán nincs itt szó semilyen ötlettelenségről, sőt, szerintem nagyon jó ötlet volt, és brutálisan is néz ki.
    A fegyverek közül az M-490 Blackstorm Projector (mondhatnánk úgy is, hogy "feketelyuk-vető" :D) tapasztalatom szerint az egész játékban a legerősebb nehézfegyver.
    A többi fegyver pedig köztes megoldás. Bár azt hiszem nem lehet őket upgrédelni (legalábbis a Collector Assault Riflet nem), de jó köztes megoldást jelentenek a többi fegyver közt. Mert mindegyik fegyver másra jó, más ellen hatékony.
    A statokról annyit, hogy számtalanszor tisztázták a fejlesztők, hogy az új DLC-s cuccok, a fegyvereknek és páncéloknak nem lesznek über-brutál tulajdonságaik (talán azt az egy fegyvert leszámítva), szóval nem lesz olyan, mint a Dragon Age-ben, hogy rögtön az elején megkaptad a legjobb felszerelést, és a játék végéig nem is találtál jobbat. Ezek a DLC-s cuccok egy ideig jobbak, mint az alap N7-es páncél, de egy idő után kezdenek gyengébbek lenni.
    Az egyetlen dolog, ami engem zavar a DLC-s páncélokkal kapcsolatban az az, hogy egy darabban vannak, és nem lehet levenni a sisakot róluk (ahogy az alapról sem), így a párbeszédekben sisak van a fejeden, meg sisakon keresztül iszol. Kicsit illúzióromboló, de egyáltalán nem vészes. A Bioware fórumát elnézegetve elég valószínű, hogy ezeket javítani fogják az első patchban.