Zóanagyvarázsló#89
Egy másik topik volt, amelyre gondolok, csak éppen beleolvastam. Csak feltűnt, hogy túl lelkesen védted a játékot, ahogy itt is.
Viszont a második részben ezeket a hibákat egytől egyik próbálták (a játékosok véleményeire hallgatva!) kijavítani. Vannak páran, akiknek nem tetszenek ezek az újítások, de az összképet nézve szerintem egyértelműen nagyot javítottak a játékon.
Az eddig olvasottak alapján több kritizált elemet javítás helyett, kevesebb munkát igébnylő megoldással oldottak meg. Talán mégis kiboznini kellett volna inkább a gordiuszi csomót...
Pl.:
gagyi inventory -> nulla inventory
unalmas járműves bolygófelfedezés -> unalmas kézi szkennelés
jó ötleten alapuló, de félresikerült liftezés (mert nagyon kevés a duma, így hamar ismétlődik) -> visszakerül a hagyományos loading screen
Szóval ezek miatt aggódom, mert abban jóformán biztos vagyok, hogy nem a megfelelő irányba mentek el, ha az első rész megoldásánál jobb is lehet az új. Ahogy hallom,a leggépigényesebb rész, a Citadel pedig egyzserűen kisebb lett. Majd elválik, a héten már alighanem lesz alkalmam játszani vele. Attól nem tartok, hogy összességében nem fogok jól szórakozni.
Abban egyébként egyetértek, hogy sokan csak azért szólják le, mert nem HC RPG, illetve nem felel meg ez a sci-fi világ az ízlésüknek. Az érthető, ha nem tetszik nekik, az viszont nem jogos, ha emiatt azt is meg akarják magyarázni, hogy rossz játék.