Mass Effect 2.

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

remélem, ugyanúgy fog tetszeni, mint az elsõ rész.
<#falbav> Minden, csak nem lövölde...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

émmeg pont azért nem játszom vele, amiért az elsõ rész sem tetszett, mert ez egy lövölde, nem pedig RPG. ha meg lõdözni akarok, arra találok jobb fpst/tpst is asszem :P

én 4 és fél órája játszom és ez arra volt elég hogy Garrust és a professzort felszedjem a csapatba.

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

zozyk
Vicces dolog ez a játékidõ,tegnap csak 2-3 órát elvoltam azzal,hogy a bolygókat túrtam végig alapanyagokért. :)
Imádom a zenét a játékban...

[GYLK] GY?ri Lepattanók Köre

narumon
Én boxon játszom ezt is ahogy az egyet is, szerintem nagyon eltalált játék. Az 1 az nálam az év játéka volt akkor amikor megjelent, és a 2 is sikerrel pályázik erre. A grafika gyönyörû a zene és hang fantasztikus, az igazi élmény... megfizethetetlen :D Na jó nem de 12e forintba került :D

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Talán a szín árnyalatok, vagy a kontraszt vagy ilyesmi teszi, nemtudom, plussz az elsimítás.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mozgás közben sokkal szebben néz ki. A hangulat az ott van a toppon (fõleg Omega jött be nagyon...) Külömben nemtudom miért, de nekem egyébként is szebben néz ki a játék, mint ezeken a képeken. Kitudja milyen beállításokkal készítették,

Az egyetlen kifogásolható dolog a grafikával kapcsolatban az az elsimítás, mert azt csak ráerõltetni lehet Control Centeren keresztül, viszont azután már minden okés.
Marha jól optimalizálták az enginet is. Nekem a 2 éves gépemen simán fut max beállítások mellett 1440x900 az felbontáson (mert ez az LCD max felbontása).

Õõõ, bocsi, de:

"Ez inkább akcio játék"

Nem. Ez RPG-Shooter. Az elsõ részben a lövöldözõs akció része egy kalap szar volt. A fedezék rendszer nem ért semmit, mert egy idõ után olyan fegyvereid voltak, amikbõl szinte végtelen soká tudtál lõni. Így arról szólt a lövöldözõs rész, hogy a bal egérgomb folyamatosan le volt nyomva. Az, hogy ezt a 2. részben teljes mértékben kijavították, egy nagyon nagy plussz. És semmi köze nincs a játék történet mesélõs, párbeszédes RPG részéhez.

"sokkal kevesebb a párbeszéd az 1. részhez képest, egyik lövöldéböl máész a másikba. A párbeszédekkel csak az a gondom hogy mindig 3 válasz van, egy jo egy semleges egy rossz, de a vége mindig ugyanoda visz a válaszoknak, semmi ujat nem ad, lineáris, 2. végigjátszásra."

Bocs, nem azért, de ez így egyszerûen nem igaz. Egy az, hogy több párbeszéd van benne, legalábbis én egyértelmûen így vettem észre, plussz a Bioware leszögezte, hogy kb 20%-al több párbeszédet tartalmaz a 2. rész. A párbeszédekkel nem igazán értem, mi a gondod, mivel ha játszottál az elsõ résszel, akkor tudod, hogy abban is pontosan ugyan így volt. 3 válasz jobb oldalt, a felsõ a Paragon, a középsõ a neutrális az alsó pedig a Renegade. Továbbá a bal oldali párbeszéd lehetõségek további információkhoz juttatnak, valamint további speciális Paragon/Renegade opciók is elõbukkannak. Ez a része a játéknak szinte alig változott. Ami változott az az, hogy most dinamikusabbak a párbeszéd jelenetek, ráadásul egy új Interrupt rendszert is van, amivel Paragon/Renegade cselekménnyel megszakítod az eseményeket. Ha játszottad a játékot, esetleg mentettél és visszatöltöttél, akkor tudhatod, hogy a párbeszédben választott cselekményeid igen nagy mértékben, drasztikusan képesek megváltoztatni akár az egész történet kimenetelét. Nem akarok spoilerezni, de erre jó példa ha csak a játék végét említem. Így lineárisnak nevezni, hát mit mondjak, elég furcsa...

"Grafika, nekem vegyes érzést nyujt, a különlegesen karakterek szépek, de a környezet ronda, elmosott, hiába a max felbontás fullhdben, max szüréssel (ami nekem nagyon illuziorombolo, az hogy nincs vér, egy csepp sem, és a hullák 1 mp alatt eltünnek...) Nekem sokmidnen hiányzik ami az 1ben megvolt, pl a földi jármü, nagyobb területek,"

Te azzal játszottál, amivel én? Az egyetlen dolog, amire igazán nem lehet panasz, fõleg nem az elsõ rész után, az a grafika. Hatalmas mértékben fejlõdött azalatt a 2 év alatt. Én egyáltalán nem vettem észre elmosott, alacsony felbontású textúrákat. Nekem mindhol minden éles volt. A karakterek hihetelenül ki vannak dolgozva, és hogy a környezet ronda? Erre már igazán nem tudok mit írni. Az összes bejárható terület sokkal szebb, hangulatosabb, mint az elsõ rész. A bolygók csodaszépen ki lettek dolgozva, igaz, most nincs akkora terület, amit bebarangolhatsz. Viszont az elsõ részben nálam a felfedezhetõ bolygók voltak a legnagyobb mínusz. Kopár, élettelen vidék, recés, hegyes, magas hegyek ugyan azokkal az ismétlõdõ bázisokkal. A Mako is egyszerûen szörnyû volt. Szerintem az emberek többsége az elsõ rész után inkább a minõségre szavazott, mint a mennyiségre, és én egyáltalán nem bántam meg. Külömben ha hiányolod a Makot, hamarosan jön egy DLC a Hammerhead lebegõ "tankal".

"több alküldetés, az inventory, sokkal több fegyver és páncél választék stb."

Nos az elsõ részben sem volt több mellékküldetés, ráadásul azok is, amik voltak, ugyan azok az ismétlõdõ feladatokról szóltak, ugyan azokban az ismétlõdõ bázisokban. A kettesben a melléküldetések minõsége ismét drasztikusan javult. Az inventoryról az a véleményem, szépen angolosan, hogy: Good riddance. Én személy szerint egyáltalán nem hiányolom. Sokan sírnak, hogy milyen RPG az, amiben nincs inventory, de kinek hiányzik egy olyan rendszer, ami rövid idõn belül értelmetlenné és idegeítõvé válik? Mármint egy idõ után annyi szemeted volt, hogy nem egyszer megesett, hogy megtelt az inventorym, és annyi pénzem volt már (amin persze semmit se tudtam venni, mert a felszerelésem ki volt maxolva), hogy mindent omni-gélre alakítottam. Az összes végigjátszásomban megismétlõdött, és rohadt idegesítõ tudott lenni. Szerintem remek az új rendszer. Bár az igaz, hogy a csapattársaidat nem tudod külön páncélba felszerelni, de ha lojálisak lesznek, legalább õk is kapnak egy teljesen új, felturbózottat. Jól tették, hogy kivették az öreg inventory részét a játéknak, és véleményem szerint nem egy ilyen haszontalan rendszer teszi az RPG-t. A fegyverekrõl annyit, hogy most is ott vannak a fegyverfejlesztések ugyan úgy, és bár igaz, hogy most lehet nincs annyi fegyver (fejlesztés az viszont több van!), de most rá vagy kényszerülve, hogy más fegyvert és taktikát is kipróbálj. A páncélokból egyáltalán nincs kevesebb, sõt, sokkal több van. Az elsõ részben volt 3 darab, és azoknak az átfestett változataik. Most a páncél föl van osztva több részra, és midnegyikbõl több van, fejlesztheted, új részeket vehetsz, átfestheted kedved szerint, és minden rész más bónuszt ad. Szóval a páncélok terén jóval több variáció van, mint az elsõ részben.

Végezetül pedig:

"de aki hc játékos annak elég rövid"

Ez erõsen szubjektív, mert játékstílustól függ. Én szeretek szöszmötölni, és minden apró kis infót megszerezni, szóval számomra nem rövid. Plussz ott a többi kaszt és a más-más döntéshozatalok által inspirált új végigjátszások.

Hát a képeket nézve ez egy nagy sablon kupacnak tûnik. Ennél még a stártrekkben is több élet van.

Aki a Fallout 3-at szerette, annak ez a játék is tetszeni fog. Probáld ki, de az elsõ résszel kezd.<#eljen>
Hihetetlen jó játék! Véleményem szerint minden tekintetben jobb lett mint az elsõ része.

Mike
a Fallout3-hoz képest ez milyen? (ha egyáltalán összehasonlítható)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Szerintem is jo let ta játék, de aki hc játékos annak elég rövid. Ez inkább akcio játék, sokkal kevesebb a párbeszéd az 1. részhez képest, egyik lövöldéböl máész a másikba. A párbeszédekkel csak az a gondom hogy mindig 3 válasz van, egy jo egy semleges egy rossz, de a vége mindig ugyanoda visz a válaszoknak, semmi ujat nem ad, lineáris, 2. végigjátszásra. Grafika, nekem vegyes érzést nyujt, a különlegesen karakterek szépek, de a környezet ronda, elmosott, hiába a max felbontás fullhdben, max szüréssel (ami nekem nagyon illuziorombolo, az hogy nincs vér, egy csepp sem, és a hullák 1 mp alatt eltünnek...) Nekem sokmidnen hiányzik ami az 1ben megvolt, pl a földi jármü, nagyobb területek, több alküldetés, az inventory, sokkal több fegyver és páncél választék stb..
Összeségében viszont nagyon jó játék lett, megérte azt a 40 orát.

Még nem játszottam végig, de eddig tetszik, talán jobb is mint az 1.

Egy fontos kérdés: egy naprendszerben minden bolygóra le lehet szállni, vagy csak amelyiken "dolgom van"?

Mass Effect 2-ben kb 10x annyi akció van, mint az 1-ben. Ennek a stílusnak pont nem a harc a lényege. Más játék való neked akkor.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

A történetért és a párbeszédekért miatt játszom elsõ sorba ilyen játékokkal. Akcióból úgyis van 100 féle játék, ráadásul a Dragon Age meg a Mass Effect is tele van akcióval, mások meg azt kifogásolják, hogy talán túl sok is.

Igen, egy párbeszédbe elõfordulhat a tegezés magázódás egymás után, az kicsit zavaró.
Kár, hogy átvettük a németektõl a magázódás formáját, maradhattunk volna tegezõ nyelv ahogy az régebben volt(nem véletlen, hogy néha olyan furcsa és nehézkes a magázódás), akkor egyszerûbb dolga lett volna a fordítónak. :)

St0RmTr00pEr
Szerintem meg pont emiatt jók a bioware játékok. Aki csak hentelni és lõni akar az válasszon olyan játékot.

http://st0rmy.blog.hu

DMZ
Én az elsõ részt kipróbáltam, és tetszett a harci része, de az 5 perc akció utáni fél óra "kiválaszthatom, hogy mit mondjak" dumálás nagyon elvette tõle a kedvem... A Dragon Age-et is emiatt hagyagoltam :/

nem szabad ilyen játékot magyar nyelven játszani.én a gothic, me1, dragon agek után még mindig ugyanazon a véleményen vagyok.. angol subtitle és angol szöveg >all

anti hero

Szolnokboy1
epikus, hatalmas, csodálatos játék, egyetértek a cikkíróval, kivéve egy pontot:
"... mely igényes magyar felirattal volt megvásárolható. A folytatás esetében sincs ez másként..."

a magyar felirat minden volt, csak nem igényes. minden lény nevét megváltoztatták az elsõ rész feliratához képest, idétlen fordítások tömege (Rejtõzködõ fickó, pfff) a karakterek kaotikusan egyszer magázzák egyszer tegezik egymást. gondolom a fordítóknak nem voltak meg a szituációk a szöveghez, így az biztos, hogy nem lehet normálisan fordítani sem, de ettõl még a felirat igénytelen lesz, akár a fordítók tehetnek róla, akár nem.

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

← ElőzőOldal 3 / 3