122
-
#42 Ezt mindenki igy gondolja aki objektiven tud a játékal foglalkozni és nem elvakult fanboy.
Az elsö részhez képest oriási a visszalépés az rpg elemeket tekintve pedig már azt már elsöben is elég lightosan adagolták.
A fegyverválaszték ,páncélválaszték ,bioválaszték mind töredéke az elsö résznek a hab a tortán hogy nincs inventory !!! egy állitolagos akció-rpg-ben.
A teljesitett feladatokért mindig ugyananyi xp kapsz nehézségtöl függetlenül ,megszünt a zárnyitás ,kodtörés képzetség és ha már képzetség fele annyi van mint az elsöbe pedig ott se volt hü de sok.
A harcot is teljesen lebutitoták nincs medigél bebujsz egy sarokba és regenerálodsz nincs gránát /az elsöbe volt többféle /
A harchoz használt képzetségek se érnek semmit ,probaképp garrusnak mindenképzetségére csak egy pontot adtam és érdekes modon ugyaugy darál mint a fullra fejlesztet karim.
Az elsö részbe volt értelme pakolgatni a fegyver skillekre mert ugy egyre pontosabban lötél itt mindjárt elsö szinten egy kilométeröl elövöd egy veréb fejét...
Ennyit az ugymond " rpg " részröl ,a játék ,története ,karakterei ,küldijei ,helyszinei ,párbeszédei mind-mind epikusak a szokásos Bioware fantasztikus szinvonalal. -
Fbn Lx #41 ja igen, egyéb szempontokat tekintve a második rész egyértelműen jobb.
Történetvezetés, grafika, helyszínek... -
Fbn Lx #40 Ha egyvalami van a második részben amit kifogásolok, akkor az pont a harcrendszer.
Én pl unom, hogy abból áll a harc, hogy fedezékből fedezékbe szaladok és ki-kibújok lőni. Ráadásul ez az automatikus fedezékben élettöltés már nagyon trendi lett... én már unom.
Arról nem is beszélve, hogy az első részben SOKKAL látványosabbak és hatékonyabbak voltak a biotikus képességek. bementünk egy terembe, és a csapattársaim jóvoltából egyből mindenki levitált és röpködött össze-vissza, és erősebbnek is számítottak a biotikus képességek.
Mégegy negatívum számomra, hogy már a játék végén vagyok, de még mindig alig van fegyverválasztékom.
Illetve gyakorlatilag nem nagyn kell választani, mert lineárisan kapom meg az adott kategóriák egyre erősebb változatát, habár minden kategóriában alig van fegyver... Rendkívül szegényes. Az első részhez képest óriási visszalépés. -
Fbn Lx #39 szerintem ha a valóságban mondasz valamit, te is egyértelműen tudod, hogy most geci voltál vagy jófej, nem?
Innentől ez miért probléma? -
nenad #38 ebben a játékban be lehet kapcsolni az ambient occlusiont? -
Roman #37 Szerintem.. szerintem jó. Nagyon ritkán játszom, segges hobbik terén nagyon papírköteg-függő vagyok, de ez most le tud kötni. Jól optimalizálták, annyi szent, lévén, jóval simábban fut, mint az első rész, s még szebb is. :o) -
Pares #36 Szerintem sokkal jobban testre lehet szabni a páncélt. Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy hogyan gondoltad azt, hogy "attól még ugyan azt a páncélt viseled az egész játékon keresztül"?! Ahogy írtam, az elsőben gyakorlatilag 3db páncélmodell létezett, és azok voltak más színre festve. Ez volt az a nagy "változatosság". Ezzel szemben a második részben minden részét testre lehet szabni, szóval ha egy kicsit leülsz elé, megszerzel pár új cuccot, akkor eléggé eltérő kinézetű, tulajdonságú és színű páncélokat lehet összerakni. Hogy "minimálisan változik", azzal nagyon nem értek egyet, dehát tiszteletben tartom a véleményed.
"A fejlesztesek pedig ugyebar meg se latszodnak a fegyveren."
Ahogy az első részben sem, viszont itt legalább ha aktiválsz egy lőszertípust, akkor azt a fegyver külsején is feltünteti, elég jól néz ki. De ez is egyéni ízléstől függ. Nekem jobban bejön. -
n0k0m #35 Mint irtam "kinezete minimalisan valtozik", ez alatt ertettem azt, hogy panceldarabokat tudsz feltenni, de attol meg ugyanazt viseled az egesz jatekon keresztul.
A fegyvereket tudom milyen rendszerben szerzed meg, de attol meg jobbnak tartom a vegyel+talalj rendszert, ahelyett, hogy ugymond "idozitve" talalsz rajuk. A fejlesztesek pedig ugyebar meg se latszodnak a fegyveren. -
Pares #34 Elrendeződésben nem változtak meg, annyiban viszont igen, hogy egy kissé megváltozott a viselkedése a Paragonnak és Renegadenek. Már nincs olyan, hogy mindíg a Paragon a jó a Renegade meg a gonosz döntés. Az egész rendszer valahogy természetesebbé vált, szerintem, nameg sötétté és durvábbá, ahogy a játék története és hangulata azt megköveteli. -
Pares #33 Nem úgy értettem. Perszehogy lehetett volna akár milyen stílusban levezetni, de az első rész után tisztázottá vált, hogy a Bioware hogyan szeretné megalkotni ezt a trilógiát, és szerintem (és sok millió ember szerint) nem tévedtek egy kicsit sem. Mondhatni egy új stílust alkottak (Interaktív mozi szerű, történet orientált Shooter-RPG).
DE (és ennek most örülni fogsz):
A Bioware tisztázta, hogy a Mass Effect franchise nem fejeződik be a 3. rész után. A trilógia csak a jelenlegi történetet, Shepard történetét meséli el, amit a 3. rész lezár (legalábbis valószínűleg, de még ez se biztos), de azt mondták a fejlesztők, hogy egészen biztos lesznek más játékok is, amik a Mass Effect Univerzumban játszódnak, és nem zárták ki a lehetőségét annak, hogy azok más stílusban készülnek el (Old School RPG? Stratégia?). -
Pares #32 "fegyvereket/pancelokat nem lehet vasarolni. Pancel eleve csak egyfajta van, aminek a kinezete minimalisan valtozik csak (az se zavart volna, ha atteszik az elso reszben levoket, elvegre kompatibilis a dolog). (DLC mas kerdes, de nem tartom jo megoldasnak)"
Páncélokat lehet vásárolni, és egyáltalán nincs belőlük kevés. A páncél több részre fel van osztva, mindegyik résznek több fajtája van más-más bónuszokkal. Nagy lett a testreszabhatóság e téren, mert az első részben volt 3 páncél kinézet külömböző színekben. A fegyvereket most megkapod vagy találod, a fejlesztéseket kell hozzá vásárolni. Ezekkel kapcsolatban én csak azt érzem furának, hogy csak a bónuszokat írták oda, de azt nem, hogy alapból milyen statjai vannak. Lehet majd egy patchban javítják.
A fegyverek szerintem most tényleg olyanok, amilyeneknek lennie kell. Úgy értem most érzed azt, hogy valami pusztító van a kezedben, nem csak egy műanyag szar, ami végtelenségig lő. -
Balintos #31 Az elsőnek a párbeszéd részében az nem tetszett, hogy mindig egyértelmű volt hogy melyik válasz a paradon, melyik a semleges, melyik a renegade. Ez megváltozott a 2. részben? -
Justil #30 aha, hát számodra elképzelhetetlen, én pedig simán el tudnám képzelni...de ha már a képzeletnél tartunk, el tudnék képzelni akár stratégiát, sima (nem rpg-s elemekkel bővített) shootert, de akár kalandjátékot is ebben az univerzumban :) mivel az alapanyag tényleg jó, csak el kell tudni vonatkoztatni egy konkrét játéktól. namind1...képzelődni lehet, de a többi úgyis a bájóvéren múlik... -
Pares #29 Lehet, kicsit rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy nem abszolút csak lövölde. Persze, hogy az is van benne nagy mértékben, de egyáltalán nem csak arról szól, nem csak ilyen agyatlan hentelős izé, vagy nem olyan, mint egy Halo vagy DooM... Utóbbiak számítanak nálam lövöldének, azokban tényleg nem csinálsz mást se. -
Pares #28 Tiszteletben tartom a véleményed. Nem tetszik, okés, rendben!
De:
"pedig mit ki lehetne ebből az alapanyagból hozni"
Mégis mit? Ez a játék így jó, ahogy van. Ilyennek álmodták meg, és kész. Számomra elképzelhetetlen, hogy egy olyas fajta keményvonalas RPG-t csináljanak belőle, mint pl.: a Baldur's Gate (I és II, persze más kivitelben, kinézetben), vagy akár egy Dragon Age. Ez nem azt jelenti, hogy azok a játékok nem a kedvenceim. A Mass Effect univerzuma nem ilyennek lett kitalálva, és a Bioware véleményem szerint nagyon jól tálalja ebben az Interaktív mozi szerű, Shooter-RPG stílusban. -
n0k0m #27 1-2 dologban erzek visszalepest, megpedig:
- fegyvereket/pancelokat nem lehet vasarolni. Pancel eleve csak egyfajta van, aminek a kinezete minimalisan valtozik csak (az se zavart volna, ha atteszik az elso reszben levoket, elvegre kompatibilis a dolog). (DLC mas kerdes, de nem tartom jo megoldasnak)
- nem vettem eszre, hogy a tuzelesi modon kivul nagy kulonbseg lett volna a fegyverek kozt.
- nem volt akkora epikus hatasa a tortenetnek az elso resz utan. Egy kicsit foloslegesnek ereztem az egesz kuldetest, amolyan bevezeto a harmadik reszhez, ahol egesz armadak tornek rank.
Persze attol meg messze az egyik legjobb jatek a kinalatban, de nem mondanam azt, hogy jobb lett. -
Reg5 #26 Akkor mi focimenedzser? Ne mond már, hogy nem lövölde. Legalább a játék fele abból áll, hogy a bal egérgombot nyomod, a másik felében meg beszélgetsz. -
Justil #25 amúgy sose mondtam, h szar játék. bizonyára fasza epic storyline van benne (bioware-től azért ez elvárható), szép a grafikája, kidolgozott az univerzum amiben játszódik, stb.
csak a szerinted ideális egyveleg stílusa nekem annyira taszító és érdektelen, hogy ebből kifolyólag lehet akármilyen jól megcsinált cucc, számomra epic fail marad. pedig mit ki lehetne ebből az alapanyagból hozni....namind1 :) -
Justil #24 számomra az.
nem azt mondtam, hogy nincs benne rpg, de ami van, az olyan kevés, és annyira nem szimpi, hogy az egész marad lövöldének... -
Pares #23 De most komolyan, na ne má'... Ráadásul az első részre írod azt, hogy csak egy lövölde volt, nincs benne RPG. Ez fájt...
Shooter-RPG-ként lehet leírni a Mass Effectet, a kettő keveréke, ideális egyvelege. De ez a téma szokás szerint meddő vitát szül, de tőlem... -
vmiki88 #22 remélem, ugyanúgy fog tetszeni, mint az első rész. -
Pares #21 Minden, csak nem lövölde... -
Justil #20 émmeg pont azért nem játszom vele, amiért az első rész sem tetszett, mert ez egy lövölde, nem pedig RPG. ha meg lődözni akarok, arra találok jobb fpst/tpst is asszem :P -
Bircsike #19 én 4 és fél órája játszom és ez arra volt elég hogy Garrust és a professzort felszedjem a csapatba. -
#18 Vicces dolog ez a játékidő,tegnap csak 2-3 órát elvoltam azzal,hogy a bolygókat túrtam végig alapanyagokért. :)
Imádom a zenét a játékban... -
#17 Én boxon játszom ezt is ahogy az egyet is, szerintem nagyon eltalált játék. Az 1 az nálam az év játéka volt akkor amikor megjelent, és a 2 is sikerrel pályázik erre. A grafika gyönyörű a zene és hang fantasztikus, az igazi élmény... megfizethetetlen :D Na jó nem de 12e forintba került :D -
Pares #16 Talán a szín árnyalatok, vagy a kontraszt vagy ilyesmi teszi, nemtudom, plussz az elsimítás. -
Pares #15 Mozgás közben sokkal szebben néz ki. A hangulat az ott van a toppon (főleg Omega jött be nagyon...) Külömben nemtudom miért, de nekem egyébként is szebben néz ki a játék, mint ezeken a képeken. Kitudja milyen beállításokkal készítették,
Az egyetlen kifogásolható dolog a grafikával kapcsolatban az az elsimítás, mert azt csak ráerőltetni lehet Control Centeren keresztül, viszont azután már minden okés.
Marha jól optimalizálták az enginet is. Nekem a 2 éves gépemen simán fut max beállítások mellett 1440x900 az felbontáson (mert ez az LCD max felbontása). -
Pares #14 Őőő, bocsi, de:
"Ez inkább akcio játék"
Nem. Ez RPG-Shooter. Az első részben a lövöldözős akció része egy kalap szar volt. A fedezék rendszer nem ért semmit, mert egy idő után olyan fegyvereid voltak, amikből szinte végtelen soká tudtál lőni. Így arról szólt a lövöldözős rész, hogy a bal egérgomb folyamatosan le volt nyomva. Az, hogy ezt a 2. részben teljes mértékben kijavították, egy nagyon nagy plussz. És semmi köze nincs a játék történet mesélős, párbeszédes RPG részéhez.
"sokkal kevesebb a párbeszéd az 1. részhez képest, egyik lövöldéböl máész a másikba. A párbeszédekkel csak az a gondom hogy mindig 3 válasz van, egy jo egy semleges egy rossz, de a vége mindig ugyanoda visz a válaszoknak, semmi ujat nem ad, lineáris, 2. végigjátszásra."
Bocs, nem azért, de ez így egyszerűen nem igaz. Egy az, hogy több párbeszéd van benne, legalábbis én egyértelműen így vettem észre, plussz a Bioware leszögezte, hogy kb 20%-al több párbeszédet tartalmaz a 2. rész. A párbeszédekkel nem igazán értem, mi a gondod, mivel ha játszottál az első résszel, akkor tudod, hogy abban is pontosan ugyan így volt. 3 válasz jobb oldalt, a felső a Paragon, a középső a neutrális az alsó pedig a Renegade. Továbbá a bal oldali párbeszéd lehetőségek további információkhoz juttatnak, valamint további speciális Paragon/Renegade opciók is előbukkannak. Ez a része a játéknak szinte alig változott. Ami változott az az, hogy most dinamikusabbak a párbeszéd jelenetek, ráadásul egy új Interrupt rendszert is van, amivel Paragon/Renegade cselekménnyel megszakítod az eseményeket. Ha játszottad a játékot, esetleg mentettél és visszatöltöttél, akkor tudhatod, hogy a párbeszédben választott cselekményeid igen nagy mértékben, drasztikusan képesek megváltoztatni akár az egész történet kimenetelét. Nem akarok spoilerezni, de erre jó példa ha csak a játék végét említem. Így lineárisnak nevezni, hát mit mondjak, elég furcsa...
"Grafika, nekem vegyes érzést nyujt, a különlegesen karakterek szépek, de a környezet ronda, elmosott, hiába a max felbontás fullhdben, max szüréssel (ami nekem nagyon illuziorombolo, az hogy nincs vér, egy csepp sem, és a hullák 1 mp alatt eltünnek...) Nekem sokmidnen hiányzik ami az 1ben megvolt, pl a földi jármü, nagyobb területek,"
Te azzal játszottál, amivel én? Az egyetlen dolog, amire igazán nem lehet panasz, főleg nem az első rész után, az a grafika. Hatalmas mértékben fejlődött azalatt a 2 év alatt. Én egyáltalán nem vettem észre elmosott, alacsony felbontású textúrákat. Nekem mindhol minden éles volt. A karakterek hihetelenül ki vannak dolgozva, és hogy a környezet ronda? Erre már igazán nem tudok mit írni. Az összes bejárható terület sokkal szebb, hangulatosabb, mint az első rész. A bolygók csodaszépen ki lettek dolgozva, igaz, most nincs akkora terület, amit bebarangolhatsz. Viszont az első részben nálam a felfedezhető bolygók voltak a legnagyobb mínusz. Kopár, élettelen vidék, recés, hegyes, magas hegyek ugyan azokkal az ismétlődő bázisokkal. A Mako is egyszerűen szörnyű volt. Szerintem az emberek többsége az első rész után inkább a minőségre szavazott, mint a mennyiségre, és én egyáltalán nem bántam meg. Külömben ha hiányolod a Makot, hamarosan jön egy DLC a Hammerhead lebegő "tankal".
"több alküldetés, az inventory, sokkal több fegyver és páncél választék stb."
Nos az első részben sem volt több mellékküldetés, ráadásul azok is, amik voltak, ugyan azok az ismétlődő feladatokról szóltak, ugyan azokban az ismétlődő bázisokban. A kettesben a melléküldetések minősége ismét drasztikusan javult. Az inventoryról az a véleményem, szépen angolosan, hogy: Good riddance. Én személy szerint egyáltalán nem hiányolom. Sokan sírnak, hogy milyen RPG az, amiben nincs inventory, de kinek hiányzik egy olyan rendszer, ami rövid időn belül értelmetlenné és idegeítővé válik? Mármint egy idő után annyi szemeted volt, hogy nem egyszer megesett, hogy megtelt az inventorym, és annyi pénzem volt már (amin persze semmit se tudtam venni, mert a felszerelésem ki volt maxolva), hogy mindent omni-gélre alakítottam. Az összes végigjátszásomban megismétlődött, és rohadt idegesítő tudott lenni. Szerintem remek az új rendszer. Bár az igaz, hogy a csapattársaidat nem tudod külön páncélba felszerelni, de ha lojálisak lesznek, legalább ők is kapnak egy teljesen új, felturbózottat. Jól tették, hogy kivették az öreg inventory részét a játéknak, és véleményem szerint nem egy ilyen haszontalan rendszer teszi az RPG-t. A fegyverekről annyit, hogy most is ott vannak a fegyverfejlesztések ugyan úgy, és bár igaz, hogy most lehet nincs annyi fegyver (fejlesztés az viszont több van!), de most rá vagy kényszerülve, hogy más fegyvert és taktikát is kipróbálj. A páncélokból egyáltalán nincs kevesebb, sőt, sokkal több van. Az első részben volt 3 darab, és azoknak az átfestett változataik. Most a páncél föl van osztva több részra, és midnegyikből több van, fejlesztheted, új részeket vehetsz, átfestheted kedved szerint, és minden rész más bónuszt ad. Szóval a páncélok terén jóval több variáció van, mint az első részben.
Végezetül pedig:
"de aki hc játékos annak elég rövid"
Ez erősen szubjektív, mert játékstílustól függ. Én szeretek szöszmötölni, és minden apró kis infót megszerezni, szóval számomra nem rövid. Plussz ott a többi kaszt és a más-más döntéshozatalok által inspirált új végigjátszások. -
gombabácsi #13 Hát a képeket nézve ez egy nagy sablon kupacnak tűnik. Ennél még a stártrekkben is több élet van. -
remys44 #12 Aki a Fallout 3-at szerette, annak ez a játék is tetszeni fog. Probáld ki, de az első résszel kezd. -
Pares #11 Hihetetlen jó játék! Véleményem szerint minden tekintetben jobb lett mint az első része. -
#10 a Fallout3-hoz képest ez milyen? (ha egyáltalán összehasonlítható) -
Lord Zax #9 Szerintem is jo let ta játék, de aki hc játékos annak elég rövid. Ez inkább akcio játék, sokkal kevesebb a párbeszéd az 1. részhez képest, egyik lövöldéböl máész a másikba. A párbeszédekkel csak az a gondom hogy mindig 3 válasz van, egy jo egy semleges egy rossz, de a vége mindig ugyanoda visz a válaszoknak, semmi ujat nem ad, lineáris, 2. végigjátszásra. Grafika, nekem vegyes érzést nyujt, a különlegesen karakterek szépek, de a környezet ronda, elmosott, hiába a max felbontás fullhdben, max szüréssel (ami nekem nagyon illuziorombolo, az hogy nincs vér, egy csepp sem, és a hullák 1 mp alatt eltünnek...) Nekem sokmidnen hiányzik ami az 1ben megvolt, pl a földi jármü, nagyobb területek, több alküldetés, az inventory, sokkal több fegyver és páncél választék stb..
Összeségében viszont nagyon jó játék lett, megérte azt a 40 orát. -
Reg5 #8 Még nem játszottam végig, de eddig tetszik, talán jobb is mint az 1.
Egy fontos kérdés: egy naprendszerben minden bolygóra le lehet szállni, vagy csak amelyiken "dolgom van"? -
Ari18 #7 Mass Effect 2-ben kb 10x annyi akció van, mint az 1-ben. Ennek a stílusnak pont nem a harc a lényege. Más játék való neked akkor. -
wednes #6 A történetért és a párbeszédekért miatt játszom első sorba ilyen játékokkal. Akcióból úgyis van 100 féle játék, ráadásul a Dragon Age meg a Mass Effect is tele van akcióval, mások meg azt kifogásolják, hogy talán túl sok is. -
wednes #5 Igen, egy párbeszédbe előfordulhat a tegezés magázódás egymás után, az kicsit zavaró.
Kár, hogy átvettük a németektől a magázódás formáját, maradhattunk volna tegező nyelv ahogy az régebben volt(nem véletlen, hogy néha olyan furcsa és nehézkes a magázódás), akkor egyszerűbb dolga lett volna a fordítónak. :) -
#4 Szerintem meg pont emiatt jók a bioware játékok. Aki csak hentelni és lőni akar az válasszon olyan játékot. -
#3 Én az első részt kipróbáltam, és tetszett a harci része, de az 5 perc akció utáni fél óra "kiválaszthatom, hogy mit mondjak" dumálás nagyon elvette tőle a kedvem... A Dragon Age-et is emiatt hagyagoltam :/