3405
Vicky 1836-1939
-
boxcd1 #3325 Rendben köszönöm mindenkinek. -
HavannaJoe #3324 Igen a reformok sokat segitenek ezen,bar en nem tudok olyan lehetosegrol,hogy te magadtol reformokatat vezetsz be,ezt mindig a gep adja fel lehetosegkent.Meg ha kevesebbet harcolsz,akkor is csokkenhetnek a lazadasok.
Utoljára szerkesztette: HavannaJoe, 2015.10.07. 08:33:22 -
boxcd1 #3323 Szóval ha csökkenteni akarom a lázadásokat akkor reformokat kell bevezetnem ? -
HavannaJoe #3322 Tegnap elkezdtem egy ujabb jatekot magyarokkal.kb 15 ev utan beleptem a nemetk oldalan az osztrak-porosz haboruba.A harc soran sikerult kicsit tulzasba vinnem a wargoalokat amire felment az infamy 26ra.Ekkora ugye mar harcoltunk az osztrakok ellen az osszes szovetsegesevel egyutt,na es erre meg betamadtak a portugalok,az angolok,a torokok,szicilia es az osszes haboruba velem jottek a nemetek. Tok jo fejek :) bar sajna egyik haboruba ugy kotottek beket nekem,hogy le kellett csokkentenem a hedseregem es hajokat sem tudok epiteni. :( mondjuk azt nem tudom,hogy ez hany evig fog tartan?! :( De legalabb megvan Galicia es fuggetlenitettem Bukovinat es Dalmaciat. :) -
#3321 Ők még egy nagy csoport ami lázadozni szokott
persze nyilván függ attól hogy milyen az államforma, a reformok milyenek, az épp hatalmon lévő párt milyen, a többi országban mizu, megjelent e már a szocializmus, fasizmus
ahogy tapasztaltam, a vic2 az igazi rebel szimulátor :D -
HavannaJoe #3320 Szerintem a lazadas az nep fuggo is lehet (pl Mo-.gal szinte soha nem volt lazadas,mig a nemeteknel gyakrabban elofordult nekem),de fugghet a magas infamytol is.Nemeteknel,ahogy 40 koruli volt az infamy szinte egybol lazadt mindenki,meg a hadsereg 90%a is.Aztan a maradekkal elkezdtem leverni oket,es egyik pillanatrol a masikra eltuntetk. :) -
boxcd1 #3319 Nem anarho-liberálisok -
#3318 Ha milliós méretekben, akkor kommunisták? -
boxcd1 #3317 Nálam folyamatosan lázadnak milliós méretekben mitől lehet ez ? -
hollófernyiges #3316 Azt hiszem csak egy nagyhatalommal lehetsz szövetségben és lehet, hogy az angoloknak már volt egy másik. -
HavannaJoe #3315 Az mitől lehet,hogy egy katonai szövetség (vagy akár maga az általános szövetség is) egyik pillanatról a másikra megszűnik? Dánokkal játszva nagy nehezen kötöttem a britekkel egy szövetséget és anélkül,hogy romlott volna a viszonyunk megszűnt a szövetség.Annyi változás volt közben,hogy a kisebb unciv népeket hódítottam meg,aminek következtében az infamy felment 22-re,meg GP lettem. Ezek befolyásolhatják? -
medve54 #3314 Szia
Nos, a magyarítást letöltöd, kicsomagolod és a "Nézd csak.txt"-ben leírtakhoz híven a játék "localisation" mappájába pakolod be a fájlokat, amit elvileg megtalálsz, ha az asztalon lévő parancsikonon jobb gombbal kattintasz és a kiválasztod a Tartalmazó mappa megnyitása elemet.
Előtte készíts biztonsági mentéseket, és mivel a "localisation" mappa egyébként is elhanyagolható méretű, azt tanácsolom, hogy magáról a mappáról készítsd.
Először az "alapjátékhoz" nevű mappából másolod be a cuccokat az előbb említett "localisation" mappájába, felülírva a régi fájlokat, hogyha fenn van a kiegészítők közül a house winded, akkor a "+új kieg" mappa tartalmát is másolod, felülírva az alapjátékhoz előbb bemásolt fájlok egy részét, magyarul ezt kell másodjára másolni
A VRRP mod nincs meg, sose volt semmiféle modom, de azt gyanítom, hogy a hozzá tartozókat a játék főkönyvtárán belül a mod/VRRP/localisation mappába kellene bemásolnod, de ez nem 100%
Utoljára szerkesztette: medve54, 2015.09.15. 20:27:30 -
dublas23 #3313 hello
az lenne a kérdésem hogy hová kell az alábbi magyarítást a victoria 2 mappán belülre bemásolni?
http://magyaritasok.hu/magyaritasok/victoria-2/victoria-2/1317 -
HavannaJoe #3312 Ezen a forumon kivul nincs Magyar oldala a jateknak? -
bagalas #3311 Szia!
A népességet befolyásoló tényezők a természetes születés szám és a migráció.
A migráció az Eu országokból általában kifelé megy. Ezt politikai, szociális reformokkal tudod csökkenteni. Minél nagyobb a demokrácia és a szabadság annál kevésbé akarnak az emberek kiköltözni az új világba.
A születésszám az adott terület adottságaitól függ. Ezt nem tudod befolyásolni. Két alapvető befolyásoló tényezője még a medikai technológia és az egészségügyi ellátást mint szociális rendszer szintje amit reform keretén belül tudsz növelni (fenntartási költséggel együtt persze).
És végül nem árt ha nem gyilkoltatod le a népességed elhúzódó és véres háborúkban. A katonák meghalnak és a halott ember csökkenti a népességet. Megtévesztő lehet szinte mindig tudsz új sereget állítani vagy mindig feltöltődik a régi de az új katonák más társadalmi rétegből lépnek át vagyis mindenféleképpen a lakosság csökken ha a katonáid halnak.
A maximális lakosságnövekedéshez minél hamarabb hozd be az egészségügyi reformokat és törekedj olyan politikai reformokra amiknél az "immigrant attrack" (vagy hasonló) kifejezést látod, fejleszd a medikai tech fát, azt hisem talán a gazdasági techek között van. És ne küld halálba a katonáid. -
sirrihard #3310 Üdv mindenkinek: Az lenne a kérdésem hogy a magyarság létszámát hogyan tudom növelni a játékban ha lehet vagy magától növekszik s nem tudom befolyásolni
A válaszokat előre is köszönöm -
HavannaJoe #3309
Koszonom a segitseget! :) Most ismet tolom az elmentett jatekom es valami meglepo modon,most a nemetek maguktol ajanlottak szovetseget.Kivancsi vagyok meddig el ez a szovetseg,mert haborura keszulok a torokok ellen,mivel baballamma akarom tenni moldvat,wallachiat es boszniat is,ne meg kene mar egy afrikai gyarmat is,mondjuk Tripoli. :D szoval less egy par war goal,a dolog tovabbi szepsege,hogy a torokok legfobb szovetsegese a brittek. :) -
#3308 Szia!
Ez egymáshoz viszonyulásotokat nemcsak a kapcsolati érték határozza meg, hanem egyéb tényezők is, pl.: birtokolsz-e magtartományt tőle, háborúban állsz-e, határviszonyok, katonai erő, szövetségesek száma. Tehát, ha sok szövetségesed van vagy neki van sok, akkor nem akar szövetséget kötni. Nagyhatalom legfeljebb 1 nagyhatalommal köt szövetséget. Ha gyengébb vagy katonailag, akkor nem akar szövetséget kötni, míg ha fenyegeti egy másik állam hadereje és látja, hogy a katonaságoddal meg tudnád védeni, akkor szövetséget köt. Ha éppen háborúzol, akkor sem szívesen köt szövetséget és az is számít, hogy kivel vagy szövetségben pl.: ha osztrákokkal, akkor a poroszoktól ne várj semmit, mert utálják ausztriát és semmiképp sem lépnek szövetségre veled. Nagyjából ennyi. -
HavannaJoe #3307 Sziasztok! Az milyen tenyezok hianya miatt lehet,hogy ha teszem azt Magyarorszaggal jatszva,szovetseget akarok kotni mondjuk a nemetekkel es ok ezt meg akkor is visszautasitjak,ha hosszu honap alatt feltornasztam a kapcsolatunkat 200-ra? -
#3306 Háborúknál fontos, hogy lehetőleg a területeiden belül védekezz, mert így jóval nagyobb hadsereget is le lehet verni az elmorzsolódás miatt. Magyaroknál mindig Zenget(az egyetlen kikötő) és Károlyvárost(hatalmas bevételforrás) védtem a legjobban. A magyarokkal is lehet kolonizálni, csak lehetetlen, ha nem csalsz vagy nem vagy egy sakkmester. A kolonizáláshoz ki kell kutatni a Prophylaxis Against Malaria, Mission to Civilize, és Colonial Negotiations technológiát, mert ezek csökkentik le a minimum élhetőségi mércét, hogy 15-ös értéken is megvethesd a lábad. A másik fontos, hogy fejlett kikötőid legyenek nagy flottával, így a távolabbi helyeket is elérheted. Sőt, ha haderőt küldesz az éppen általad kolonizálni kezdett területre, akkor bónuszt is ad a sebességre. Magyarországgal az egyetlen esélyed, ha lenyomod a törököket és afrikai gyarmati területeket kérsz a békéért cserébe. Németekkel, franciákkal és angolokkal nagyon vigyázni kell a gyarmatosításnál, mert nagyon agresszívan nyomják és háborút is képesek indítani, ha megérzik, hogy gyengébb vagy. A gyarmatosításról: Az alapjátékban nemzeti fókuszt raksz az elérhető gyarmatizálható területre, míg az utolsó kiegészítővel bevezették a gyarmati erőt, tehát adott mennyiségű gyarmati erő kell a folyamat megkezdéséhez (sziget 100 pont, szomszédos terület 80, gyarmatfejlesztés talán 10 pont). A gyarmati erő a kikötők szintjéből és számából adódik össze, valamint a flottád nagyságából és erejéből. A hódításról még annyit, hogy a legpoénosabb dél-amerikai államokkal harcolni, mert kb nincs is seregük, de 5x akkora területük van tele trópusi fával. -
Madlion #3305 Stratégiában nekem mindig haza húz a szívem,ha csak lehet én is mindig Magyarokkal tolom.Franciákkal megütköztem,pont az 1860-70 közti időszakban.Oszmán birodalom ellen hadakoztam és ők beléptek ellenem a háborúba.Rendesen megizzasztottak,de gondolom nem a teljes haderőt vonultatták fel ellenem,mert végül is győztem egész jó feltételekkel.Megkaptam Boszniát.Ami még érdekelne,hogy egyáltalán lehetséges-e magyarokkal kolonizállni.Nézegettem a játékban,hogy mi kell hozzá,de ez még honályos folt. -
#3304 Magyarország nem alkalmas ebben a játékban a hódításra. Valóban a kiegészítőkben úgy oldották meg a likőr problémát, hogy rettenetesen drága lett a hadsereg fenntartásának a költségei (főleg egy modern hadsereg esetén). Ezt úgy képzeld el, hogy 5-10 hadihajó fenntartásába egy Németország szintű ország is könnyedén beleroskadna. Ha úgyis tudod, hogy megveszed a dlc-ket, akkor addig szerintem nyugodtan próbálgasd a wirágboltit. Annyit hozzátennék még, hogy én is mindig a magyarokkal nyomom és szétmódosítottam a define.lua fájlt is (pl. 3 nap alatt megfordulnak a diplomaták, 9935.12.31.-én ér véget a játék, 50%-ra emeltem a kamatot, így bárki aki felvesz hitelt, az kb. azonnal csődbe megy, havi 10 diploma pont, több lázadás stb...) Arra figyelj, ha nem használsz semmi játékmódosítót, hogy az 50-60-as években Franciaország népessége és hadereje kb. legyőzhetetlenné nagyra nő. Angliát pedig, ha támadod, akkor szigetországi tartományokat foglald el, majd indiai területeket kérj. -
Madlion #3303 Köszönöm a segítséget.A katonák eltűnése tényleg atól lehet amit írtál,mert egy viszonylag nagy sereg állt egy területen.
Likőr kérdés.Hát próbállkoztam,de eddig semmi eredmény.A játékban nem vagyok nagyhatalom(Magyarország),de a 10-ik helyen állok a rangsorban,presztízsnél pedig a 8-ik helyen.Az szerintem annyira nem rossz de a likőr továbbra is kimegy az országból.Ez azért idegesítő,mert éppen háborúra készülök Ausztria ellen (leave sphere) és a seregemből pont az ágyúk tűntek el és nem tudom pótolni őket.Azt meg már megtapasztaltam,hogy milyen veszteségekkel jár,ha egy jól felszerelt seregnek rontok neki csak gyalogsággal.
Külföldi fórumokon is írták páran ezt a problémát és állítólag heart of darknes kieg-el valamilyen szinten orvosolták ezt a likőr dolgot.
Még kicsit próbálkozok,de Lehet az lesz majd,hogy újrakezdem a dlc-k felrakása után,de azzal várok mert 20euró steam-en.Talán lesz vmikor akció.Mostanában nagyon szórják az akciókat.Addig meg leporolom a Hearts of iront 3-at. -
#3302 A problémáid több okból is következhetnek.
1. Az hogy eltűnik egy egység, az annak köszönhető, hogy:
-túl sok embert tartasz egy régióban, ezáltal lemorzsolódnak, mert a régió nem tud akkora ellátmányt nyújtani logisztikailag (pl.: 1 millió magyar katona Nyíregyházán)
-Nem tudod beszerezni az adott katonacsoport ellátásához szükséges utánpótlást.
-Az adott katona népcsoport állást vált (pl.: bürokrata vagy munkás lesz belőle, mert úgy jobban megél)
-A katonák hovatartozása is fontos, tehát egy jómódban élő szerb katona egy idő után magyar katonává asszimilálódhat.
2. A likőr a legkeresettebb árú a játékban. Megoldás:
-Lehetőleg minden régiódba húzz fel egy likőr gyárat
-Minél magasabb legyen a presztízsed, mert akkor te vásárolhatsz először a világpiacról, ha első helyen állsz (Presztízsnél)
-Ha nagyhatalom vagy, akkor szférázz be olyan országot, aminek magas a likőr termelése.
-Ne felejtsd el, hogy a legnagyobb likőr fogyasztó a nép, nem pedig a katonaság.
-Ha pedig meg akarod akadályozni a likőr kiáramlását, akkor told fel a vámot, de számolj azzal, hogy a gyárak veszteségesebbek lesznek, a környező országok pedig ellenszenvesebbé válnak.
Néhány jó tanács:
-Nemzeti fókusznak van jobb helye is (pl.: én mindig bürokratákra, kapitalistákra vagy munkásokra rakom).
-Tedd fel a magyarítást hozzá és játszd végig az oktató játékokat. Belgium a legjobb tanuló ország.
-Használd mind a kettő megjelent dlc-t, mert sokkal izgalmasabb
-A gazdasági rendszer kidolgozottsága első osztályú a játékban, csak hosszú órákat kell eltölteni a kereskedelmi képernyőn is és utána, ha elég nagy hatalom vagy, akkor szívathatod a többi országot is gazdaságilag. (pl.: rengeteg fegyvert termelsz, amitől a többiek nem fognak annyit, mert nem éri meg nekik, majd háborúban meg nem lesz elég utánpótlásuk.)
Remélem segítettem. -
Ry0K3N #3301 Csinálj képeket arról hogy mi a helyzet mert így halvány fingom sincs mi a probléma. :D -
Madlion #3300 Üdvözlet.
Régebben játszottam ezzel a játékkal,de csak rövidebb ideig,de nemrég megvettem Stem-en és időm is volt rá,hogy jobban belemerüljek.
Nagyon tetszik a játék,de egy két dolog nagyon idegesítő benne,amit nem értek és gondoltam itt talán tud valaki tanácsot adni.
Az első:Sokszor előfurdul,hogy egy jól felépített hadseregből(Lovasság,gyalogság,tüzérség)eltűnnek ezredek.Persze mindez békeidőben.Hozzáteszem az ország megengedhető számú egysége(brigade)alatt van a sereg,tehát még létrehozhatnék egységeket.Persze rendszerint a tüzérség tűnik el és ezzel el is érkeztem a második kérdésig.
2:Miért nem tudok olyan egységet létrehozni,amelyhez liquor kell?Egyszerűen nincs liquor az országban,pedig a gyárak(nem is egy) ontják magukból.National focust is ráteszem,national stock is üres.Azt látom,hogy mennyit gyárt az ország,de az 100%-ban exportra kerül.Ez hatalmas hülyeség.Abszolút nem életszerű.Egy országnak,ha mondjuk fityfiritty kell a hadserege fejlesztéséhez,akkor az adott ország piacán előállított fityfirittyre elővásárlási joga van,legyen az adott országban demokrácia,vagy szabad piac,mindegy.A nemzeti érdek mindig elsőbséget élvez és akár meg is tilthatja a fityfiritty exportját.Ezt szerintem rendesen elb...ták a készítők.Számomra ez totál élvezhetetlenné tette a game-t.
Ha esetleg tud valaki tanácsot,segítséget adni,azt megköszönném. -
Kocsmáros #3299 Üdv emberek, nekem egy olyan problémám lenne hogy köbö 2 éve töltöttem le utoljára a vic2 3.03 as legújabb verzióját és most nemrég reinstalláltam a gépet és formatáltam, namost nem alálok csak 3.01 es HOD-ot (igen kalóz verzió yarr) ehhez pedig nem találok olyan modot amilyet szeretnék, de a letöltöttet és installáltat nem patchelhetem mert ezt írja ki, " Could not find heart of darkness installed. "valaki tud valami megoldást, vagy éljek együtt a problémámmal? Előre is köszönöm. -
W4SS4W #3298 Na! 3év öldöklés után véget ért a "Nagy Háború"(1890-1893)! aminek a vége az Antant totális veresége lett, azaz Francia és oroszország. Én(Német birodalom) finnország, szerbia és Szicilliai kettős királyság(Nagyhatalom) jöttünk ki győztesen. Franciaországott teljesen elfoglaltam, majd a béke értelmében nekem adta 4tartománmyát és természetesen kapitulált. Majd oroszországra forditottam a figyelmem aminek a 1/4 elfoglaltam (nagyából anyit mint a németek a II.vhban) ezután vele is békét kötöttem, tehát nekem adta 6 tartományát és kapitulált. Jól alakult :) Ekkor a fővárosa már Moszkva volt, így szentpétervár is az én kezemre került :D
Utoljára szerkesztette: W4SS4W, 2015.04.03. 20:04:21 -
Solyom2 #3297 Hát ez kurva jó! Az új Paradox Fórumon már nincs is hozzáférésem a modok topikjához, mivel nincs regisztrált kódom.... -
W4SS4W #3296 na jó, ott még nem tartok xd. Én csak az európai kontinensen hoditgatok, a többit leszarom :D:D 1890hez értem, Oroszok hadat üzentek nekem Brest visszaszerzésért. Amiből aztána a "Nagy Háború" lett. Majd ma kiderül hogy lesz. egyik oldalon Orszo és franciaország + kisebb szövetségesei, a másikon én(Német birodalom" és kisebb szövetségeseim :D:D -
HavannaJoe #3295 Norvegiat ott abbahagytam,mikor verge a svedek ellenni fuggetlensegi haboruban elvesztett seregemet sikerult potolni,erre mindenki fellazadt meg a hadsereg 90% is es demokracia lett. :) most kezdhetnek elorol mindent. :)
Ezert inkabb az elveszett Magyar mentesem utan ismet elkezdtem Magyarorszaggal. Probalok kicsit realisztikusan jatszani,de nem birom ki hoditasok nelkul. :)
Azzal kompenzaltem ezt,hogy a teruletemet konkretan nem noveltem elosszor,csak a bosnyakokat meg a szerbeket tettem meg baballamma :)
illetve szereztem 4 megyenyi gyarmatot.
1948-ban tartok :) -
Ry0K3N #3294 Menny hódítsd meg kínát. :) -
Ry0K3N #3293 Lol ezen felnevettem, tetszik a hozzáállásod. :D -
W4SS4W #3292 most elfogadtam a szabad nyomtatást, és abbahagyták, most 1-2 évente lázadnak páran, azt már leszarom :D az én seregemnek nincs ellenfele. :D:D -
bagalas #3291 Pedig azok lázadni fognak, egyre erősebben egészen addig amíg nem lesz demokrácia. De húzd ameddig csak tudod. A francia király is addig addig ragaszkodott a hatalmához amíg a franciák meg nem szülték Napoleont :D -
W4SS4W #3290 csak ezekkel a lázadókkal van gondom, semmi mással, a Franciákat, Briteket, Oroszokat mind szarrá vertem, még 2frontos háborúban is. egyértelműen a legerősebb vagyok most, Annektáltam Belgiumot, Felszabadítottam a finneket, és a svédektől elvettem teljes Norvégiát(mármint elfoglaltam nem szabadítottam fel) Most majd francia és Oroszország felé akar terjeszkedni, csak ne lázadjanak :D -
W4SS4W #3289 Akkor mind meghal! :D itt nem lesz demokrácia! mind1 majd megunják, mert eddig is voltak lázadások és mindig levertem őket, csak most rohad sokan voltak, eddig még sose voltak ennyien egyszerre. Máskor amikor játszottam alig voltak 400-600K akiket simán levertem de ez az 1200K durva, most pár reformot bevezettem, és lement a számuk 200-300K-ra az már jó nekem, ha agy fellázadnak akkor leszarom leverem őket, de itt nem az van amit a nép akar, itt én irányítok! :D -
bagalas #3288 Szia W4SS4W!
Sajnos ez nem úgy működik, hogy te nem szeretnéd, hogy demokrácia legyen. A nép azt szeretné, és addig fog lázadni amíg nem lesz.
Azon az ablakon ahol a lázadókat mutatja, azt is mutatja, hogy melyik reform bevezetése mellett "tüntetnek" Ha bármi más reformot vezetsz be akkor egy időre eltűnnek de nagyon hamar még erősebben jönnek vissza. Meg lehet csinálni, hogy 1x vagy 2x másik reformot iktatsz be de előbb utóbb kénytelen leszel azt végrehajtani amit a nép akar. Ha az a demokrácia felé visz akkor azt, máskülönben jön a forradalom. -
W4SS4W #3287 Én most a Német Birodalommal vagyok 1876-ban, minden szép és jó. Csak e-zzek a Jakobinus lázadok miatt élvezhetetlenen.... nem tudom mi ütött beléjük, de 1-2 havonta fellázadnak, ami hagyán de 500-1200K katonával! mi ez? volt olyan hogy fellázadtak 1000K egységgel és amikor maradt még belőle olyan 150K akkor még fellázad 400K egység. Mi ez? ez ellen nem lehet teni valamit? mr elfogadtam az összes szociális reformot maxra. a politikaiba is bele mentem 1-2re de azt nem nagyon akarom mert nem szeretném hogy Demokrácia legyen. Valmi ötlet? mert ezzek tönkre tesznek, föleg ha háborúzok akkor jó ha 500K felázad.... -
bagalas #3286 Nem minden nemzet alkalmas világhódításra. Néhány szerencsés esemény és sok türelem segítségével azért 60-80 év után fel lehet hozni őket a Top8-ba. A legfőbb ami változni fog, hogy van egy technológia sor ami emelni fogja a populáció növekedést illetve a játék második felében a lakosság nyomására a liberális kormányok be fogják vezetni a egyre szélesebb körű egészségbiztosítást. Ez a kettő együtt elég durva populációrobbanást fog okozni, szóval lesz sereged és dolgozód is rendesen. Minél hamarabb fejleszted ki ezt a technológiát és sikerült átvini az egészségügyi reformot annál hamarabb indul meg a népességrobbanás.
Ebben a játékban minden a népesség körül forog. Növeld sajátod és tartsd őket otthon. Ha szarul mennek a dolgok akkor hajlamosabbak más országba emigrálni főleg az USAba.
Valószínűleg sosem lesznek akkora seregeid mint a németeknek vagy az oroszoknak mert nem fogod utolérni őket népességben de azért lehet csökkenteni a különbséget.
Ha nem muszáj ne háborúzz. Az emberveszteség konkrétan a populációból jön le. MInél kevesebb embert veszítesz annál több marad aki szaporodhat.