3405

Vicky 1836-1939
  • W4SS4W
    neked elindul? vagy van itt olyan akinek elindul? mármint betölti a térképet a modernt? :D
  • klaci7
    Nekem is mint videófájlt látja, de az nem baj, a kiterjesztése .mod :D Amúgy ez érdekes, ha kipipálod, akkor látja meg minden, szóval nem tudom mi lehet a gond
  • W4SS4W
    Beraktam a mod mappába majd a "Select mod to play" nél berakok a modern day modot de mindent úgy indit el mint a simma viktoria II még a térkép is úgyan az, pedig a menűbe is írja hogy a mopd van bent
  • W4SS4W
    hát, elöször a mod mappába raktam, csak úgy meg nem történt semmi, na majd megropálok megint, de van egy .mod fálj ami nekem avi ba van, az jó úgy? :D
  • klaci7
    Nem lehet, hogy csak simán bemásoltad a mappákat a játékba, és nem a mod mappába raktad be? Amúgy a mod úgy fut, ha a launcherben bepipálod :)
  • W4SS4W
    Most neten megnéztem ezt a modern day modot le is szedtem, de amikor bemásoltam a mappákat akkor bár a játék elindult valahogy nem akkart egy országot sem betölteni, ötlet? :)
  • W4SS4W
    Honnan szetted le? be másolnád ide a linket? mert én is kipárolnám :)
  • klaci7
    A játék főkönyvtárában a mod mappába kell rakni a modot tartalmazó mappát és azt a .mod kiterjesztésű file-t. :)
  • Balage1939
    Csövi ismét itt vagyok valaki leírná hogy hogyan kéne módolni a játékot mert letöltöttem a modern day módot és nem tudom hogy lehet aktiválni.:D
  • klaci7
    Üdv!
    India egyesítve :) Próbáltátok már? Mondjuk nem tudom, hogy az alap játékban meg van-e ez csinálva értelmesen, és a Pop Demand Moddal játszok, és sokkal több történelmi event van, jobban meg van csinálva, érdemes kipróbálni :)
    Egyébként Indiát egyesíteni a Sikh Empire-al érdemes elkezdeni, de egy ideig el lehet vele szórakozni. Eleinte a britek satellite-ja lettem, mert hadat üzentek, nem is nagyon kapálóztam, egyből elfogadtam a békét, úgy voltam vele, hogy ezzel legalább egyfajta védelmet élvezek. Érdekes, ezt nem tudtam, de ha valakinek a satellite-ja vagy, akkor a technológiák kikutatásánál bizonyos fejlesztések töredékéért kikutathatóak, így elég nagy lendületet vett az iparosításom, és katonailag is hatalmas fejlődés történt, bár a katonák száma nem lehet túl magas a népességből fakadóan. Összesen 50 division-t sikerült képezni, ehhez jön még a kb. 80 mobilizált egység, ami valljuk be, nem túl sok, ha azt nézzük, hogy egész India a briteké, és India elég nagy népességű, szóval hatalmas sereget tudnak kiállítani az én kb. 400ezer emberem ellen. A puppetből való kitörést úgy sikerült megoldani, hogy egyszer csak nagyhatalom lettem a hatalmas iparnak köszönhetően, így a kiváláshoz nem is volt szükség háborúra sem. Ettől függetlenül az angolok úgy hagyják el Indiát, ha (szerintem ez csak ebben a modban van benne) bizonyos kulcsfontosságú területeket megszerzel, pl. Delhit. Asszem 5 ilyen terület van, és eléggé elszórva Indiában, szóval elég nehéz, pláne ilyen túlerő ellen. Elég komoly háború volt a britek ellen, meg konkrétan egész India ellen, talán 6 évig is elhúzódott. Az első 3-4 év csak védekezés volt. Ezt nem volt túl nehéz megoldani, köszönhetően a már szépen kiépített erődrendszeremnek, és a frontvonalon lévő egyik provinciában lévő hegyvidéknek. Így konkrétan azt csináltam, hogy minden fronton lévő területre 90ezer katonát tettem, kivéve a hegyvidékre, oda 30ezer. Így természetesen ott támadtak, ott pedig feltöltöttem a támadáskor a védelmet még 60ezer katonával. A hegyvidéken a combat width 70%-al csökken, így elég szűk keresztmetszeten támadhattak csak, és mivel a hadseregem jóval fejlettem mint az övéké, nem volt nehéz őket visszaverni. Természetesen más helyeken is érkezett támadás, bár szép volt figyelni, ahogy a 300ezres csapatuk szemez az én 90ezer katonámmal, és nem merik meglépni :D Eközben Afganisztán felől is érkezett néhány brit osztag, ezek okozták a legtöbb gondot, mivel ezek már jobban felszereltek, és miattuk meg kellett bontani néhány helyen a védelmet. Néhány támadás után a legjobban sérült 30ezer fős sereget visszaraktam belsőbb területekre regenerálódni, így fenntartható volt a védelem. Miután a támadások lecsengtek, és már nem voltak annyian ellenem a fronton, megindítottam a támadást, persze csak óvatosan, egyelőre továbbra is a cél az ellenség seregének csökkentése volt. Miután már nem volt annyi embere (kb. 150-200ezer, de ezek szépen elszórva mindenfele), néhány 30ezres sereget kiküldtem, és elfoglaltam a kulcsfontosságú területeket. Így India felszabadult az angol befolyás alól, de nem minden terület került az én érdekszférámba, konkrétan alig történt ilyesmi. A felszabadult országok egyből egymás nyakának estek, én pedig háborúban szépen mindenkit beszféráztam. Már egész jól haladtam, amikor megláttam, hogy mik a kritériumai India létrehozásának.. További 3 terület kell még, mégpedig: még van 1-1 portugál, francia és brit gyarmat a core területeim között. Hát ez nagyszerű, kikötőm még mindig nem volt, így az angol területet lehetetlen volt elérni, szerencsére a portugál és francia területek még a kontinensen voltak. Egyébként jobb is volt, hogy nem volt kikötőm, mivel nem tudtak így hol partra szállni, mivel a beszférázott országokat nem hívtam hadba (úgyis csak vereséget szenvedtek, meg blokád alá kerültek volna). Így egyedül a saját 1-1 provinciájukba tudtak kitenni egységeket, ahova természetesen már beállítottam a seregeimet. Ez a háború eseménytelen volt, és csak szimplán húzni kellett az időt, meg néha megengedni nekik, hogy tegyenek ki csapatot, és szarrá verni. Így szépen jött a warscore a csatákból meg a foglalásért is kaptam némi %-ot. Mivel a portugáloknak üzentem hadat, belépett Anglia is az érdekszférája miatt. Valahogy csatlakozott Franciaország is a háborúba (status quo), és ő lett a war leader, emellé még Németország is beszállt! Túl sokat nem tudtak ártani, túl messze vagyok, ha hoznak is katonákat, alig tudják őket hol kirakni, így még hozzáadtam a követeléseimhez nem csak az angol gyarmatot, de még a franciát is, így 3 gyarmatot kaptam egy háborúval. Itt csodálkoztam, hogy miért nem engedi létrehozni Indiát, aztán nagy nehezen megláttam, hogy még van egy egyetlen terület, amit nem szféráztam be véletlen, egyszerűen nem vettem észre a térképen. Viszont egy event megelőzött, és magától létrejött India, biztos van egy esély, ha már kb. minden terület a tiéd, akkor beugrik az event. Így most már az 50 képezhető egység 750-re ugrott, az ipar pörög.
    Bocsi, ez egy kicsit hosszúra nyúlt, de szerintem érdemes megpróbálni, én élveztem, és volt benne kihívás is :)
  • W4SS4W
    nekem néha szokót olyat csinálni hogy megállítom a játékot, lerakom a tálcára és amikor újra meg akarom nyitni akkor írja ki hogy a vic2 működése leállt, igazából nem foglalkozok vele mert ez 20 ból 1-2 szer van csak :D:D

vagy rakd újra nem sok az fél óra óra allat lejön attól függ milyen a neted :D
  • Balage1939
    Kösz az events mappa volt a bűnös de még most sem indul a töltő képernyőné hirtelen kiírja hogy a vic 2 működése leált
  • W4SS4W
    most nem enged képet felrakni mert valmai szarrakszik :D:D

Ami furcsa és meglepő hogy amikor kitört az amerikai polgárháború akkor nem sokra rá Amerika békért kötőt és nem annektálta CSA-t majd 1-2 évre rá megint megpróbálta de Dél erősebb volt így Amerika megint vesztett és így most megvan a Dél Amerikai Konföderáció vagy mi :D
    A másik hogy Svédország beolvasztotta magába Dániát és létre jött Skandinávia, más nagyon érdekesség nem történt :D

Nálam ezek a mapák vannak:

common, decisions, download, events, gfx, history, interface, inventions, launcher, localisation, logs, map, mod, movies, music, poptypes, save games, Screenshots, script, sound, technologies, tutorial, unis. Enyi a többi már program meg szöveges fálj stb... :D:D
  • Balage1939
    És akkor a mappákat letudnád írni mert égető szükségem van rá mert játszani akarok!
  • W4SS4W
    Hát ha jól tudom akkor a nemzeti fókusz az úgy van hogy minden 1 millió elfogadott kultúrára kapsz egyet, tehát ha most a magyarokkal vagy és csak a magyar az elfogatod kultúra akkor mondjuk 3 millió magyarnál kapsz 3 nemzeti fókuszt, de ez csak elmélet, de lehet a neten fent van hogy pontosan miért is jár :D

Amúgy most még elfoglaltam az osztrákoktól Nyugat Galíciát mert 1900-as évek felé ott lesz olaj lelő hely :D és Bulgáriát a törököktől és felszabadítottam Havasalföldet így már az oszmánoknak nincs báb állama :D
    én most nem gyarmatosítok, mert inkább europába akarom növelni a területem :D (1878 ban vagyok) majd rakok később fel képet :D
  • Balage1939
    Íme az utolsó kép amit tegnap csináltam tudom kicsit durva :D
    http://kepkezelo.com/images/nli8f9q915ik9j0wanjy.jpg
    Csak azt nem értem még midig hogy a németeknek hogy lehet hat nemzeti fókuszuk nekem meg csak kettő??!!
  • Balage1939
    Sajna lett egy kis balesetem mert amikor léptem volna be a játékba véletlen nem tudom melyik mappát behelyeztem egy másikba és sajna így nem indul a játék valaki letudná írni nekem a mappák neveit pls :D
  • Balage1939
    AZ szép!
    Én még Panamát is elfoglaltam de csak hogy az enyém legyen a dicsőség:D
    Hogy megmentem a szegény hajózó turistákat a hosszú hajóutaktól :D
    És most akarom teljesen elfoglalni Egyiptomot de csak a gyarmataim miatt.
  • W4SS4W
    Gyarmatosítás*
  • W4SS4W
    Most én is kezdtem egyet Magyarországgal, egyelőre úgy állok hogy elfoglaltam az Oszmánoktól Boszniát és az osztrákoktól Dalmáciát, azaz egészen letoltam a határaimat dél felé a tengerhez :D és Annektáltam Szerbiát meg Egyiptomtól elvettem Sinait, Elején volt 2 erős szövetségesem de gondolom a becstelenség miatt felbontották velem :S

De nem baj így is erős vagyok, csak Casus Beli-t nem nagyon kapok és a becstelenség piszok lassan telik xd szerintem még az oszmánoktól fogok pár területet elvenni és Moldáviát és Havasalföldet fel akar szabadítani hogy ne legyenek báb államok :D hátha lesz valami előnyöm belőle :D

A magyartanításban nem akar részt venni, szerintem a gyarmatok csak nyög a hátamon mert ott könnyen sebezhető vagyok. még ha lesz is gyarmataim akkor csak kisseb menyiségben :D (1862 ben vagyok)
  • zoleee28
    Amennyire én tudom, a nemzeti fókuszt a saját népesség után kapod, az ománi játéknál egymillió után kaptam egyet. Nagy népességű országgal még nem voltam, talán ott több kell hozzá, de ez nem biztos.
  • Balage1939
    MI AZ ELŐNYE AZ HOGY TELJESEN JÓL SZÓRAKOZOL ÉN AJÁNLOM RÁLEHET KATTANNI MINT A TV-RE!
  • Nirz
    Eleddig csak a HOI-val(1-2-3) illetve Crusaders King 1-el játszottam,érdemes lenne-e Victoriát kiprbóálnom illetve összehasonlítva említett paradoxos gamekkel mi az erőssége/hátránya?
  • Balage1939
    Csövi egész jól álok most kezdtem el a gyarmatosítást és én állok a legjobban:D
    Csak az nem fer hogy nekem csak 2 nemzet fókuszom van ellenben a Német Birodalommal mert nekik 6 nemzeti fókuszuk lehet mi a tököm ez a köcsögség??!!!??
  • Arsenalll
    Status quet is csak barátságos országnál, vagy mindenkinél?
  • W4SS4W
    Becsatlakozni háborúba csak akkor tudsz ha aki mellé be akarsz csatlakozni vele a viszonyod Barátságos, kivéve ha szövetséges mert akkor azt hiszem bármikor belehet. Status qou csak akkor lehet ha megtámadták és szarul ál
  • W4SS4W
    Becsatlakozni háborúba csak akkor tudsz ha aki mellé be akarsz csatlakozni vele a viszonyod Barátságos, kivéve ha szövetséges mert akkor azt hiszem bármikor belehet. Status qou csak akkor lehet ha megtámadták és szarul ál
  • Balage1939
    Én úgy tudtam becsatlakozni hogy egy szövetségesem kért meg engem.
    És sajnos én sem tudom mi lenne a Status quet
    :D
  • Arsenalll
    az biztos, hogy ez nagyon szép!:D és tényleg háborúba, hogyan lehet becsatlakozni? Status quet mikor lehet használni? mivel nem vagyok még az elején nagy hatalom semmi lehetőség nincs ilyen háborúba csatlakozáshoz?
  • Balage1939
    Hát ez fogós kérdés mert már rég történt annyira viszont emlékszek hogy beleavatkoztam egy háborúba így a franciáknak muszáj volt kimenniük onnan mert megnyertük azt a körülbelül 4 évig tartó háborút és az egyik feltétel Algéria-i terület visszaadása volt.:D
  • Arsenalll
    Még mindig nem bírom feldolgozni, hogy vitted véghez, hogy a franciák kiszoruljanak észak-afrikából :DD
  • W4SS4W
    A Hadsereg külseje 1900 ban változik amikor kifejleszted az ezzel kapcsolatos fejlesztést, mármint 1900 tól lesz elérhető :D

Érdekszférát annektálni nem lehet csak ha beprogramoztak eventet rá, ilyen például Madagaszkár, de azt azért lehet mert történelmileg is így történt, Ilyen még ha Német Birodalommal érdekszférád Luxemburg akkor azt is lehet egy idő után annektálni eventel, vagy Ausztria :D (de az csak ritkán engedi)

Más rendszert igazából csak egy módon lehet, ha hagyod hogy a lázadok gyözenek, például ha a Jakobinusok győznek akkor vagy Alkotmányos Monarchia lesz vagy Demokrácia, Ha az Anarcho liberálisok győznek akkor Polgári Diktatúra. De van olyan ország aminek akkor is változik az államforma ha reformokat vezetsz be ilyen például a Német Birodalom, aminél ha az Univerzális felé haladsz akkor Uralkodói Kormányzás lesz és nem Német Birodalom hanem Németország lesz :D
  • Balage1939
    És hogy lehet úgy elfoglalni országokat hogy a mi érdekszféránkban van?
    Mert ez nagyon érdekel mint amikor F.o elfoglalja az érdekszférájában lévő Madagaszkárt.
  • Balage1939
    És hogy lehet úgy elfoglalni országokat hogy a mi érdekszféránkban van?
    Mert ez nagyon érdekel mint amikor F.o elfoglalja az érdekszférájában lévő Madagaszkárt.
  • Balage1939
    Ja és hogyan választhatom meg milyen rendszer legyen az országomba mert unom a monarchiát?
    És hogy szerinted melyik a legjobb.
  • Balage1939
    CSAK FLORIDA.
    http://kepkezelo.com/images/e5g8vh318p45eefieq.jpg
    IMÁDOM AUSZTRÁLIÁT!
    http://kepkezelo.com/images/6mh2ev81z51mxv3l932.jpg
    Ja és tök egyszerű volt csak annyit tettem beléptem pár háborúba:D
  • Balage1939
    Amúgy mikor változik meg a hadsereg külseje?
  • Balage1939
    TOTÁLIS HÁBORÚ ÁRÁN!
    Amúgy mért van az úgy amikor leteszem a katonai fókuszt és nem akarnak katonák lenni az emberek és vannak olyan tartományaim ahol 6000 emberem van csak.
  • Arsenalll
    ez nagyon szép, de hogyan sikerült?:D Ha a magyarokat felszabadítom valahogy senki se akar velem szövetséget kötni, mire meg felállítok egy sereget már észak-afrikát elfoglalták a törökök és franciák
  • W4SS4W
    Én az egyetlen ország amit felszabadítanék, de te még nem tetted az Lengyelország :D