3405

Vicky 1836-1939
  • szabii98
    Nem figyeltem a becstelenségre, beszálltam egy háborúba Portugália ellen, 26-on volt a becstelenség(dehülye szó ez :D), betámadott franciaország és a szövetségesei, majd oroszország és a szövijei :D Éljen kíváncsi vagyok hogy tudom megoldani.
  • szabii98
    Sziasztok, ma kezdtem el a játékot, egy híresebb yt videós mozgatta meg a fantáziám(shenryyr2 esetleg ha valakit érdekelne)
    öhm....mennyire kell figyelni úgy kb mindenre a játékban? kereskedelemre és ilyenekre? nagy britanniával kezdtem, hogy...a kezdéskor arcozhassak és leigázhassak pár országot csak úgy funból, és nem is tűnik eddig olyan bonyolultnak a játék, persze majd ha csődbe viszem az államot akkor majd meglátjuk mi lesz :D egyelőre az a tervem , hogy a saját észrevételeim alapján tapasztalom ki a játékot, valami tippet tudnátok adni? pl a tech-et hogy érdemes fejlesztgetni stb :D
  • W4SS4W
    na itt megtaláltam ketött, megnyomod az alt+1+2 gombot és akkor megjelenik egy chat ablak féleség és ha oda tudod beírni ezeket.
    az alsó nál kapsz -50pesztizst, nos ezt annyiszor írod be amiig 80 alá nem mész és kész, ha meg megvan a másikkal vissza tudod álitni :D

-event 23450 kapsz +53 preztizst (persze ilyen Nobel díjas izével)

event 44800 -50 preztizs
  • W4SS4W
    Bemész a VictoriaII mappába és ott kel leni-e egy olyannak hogy "Save games" és abba vannak, de minden mentéshez 2 fálj tartozik.

Igen a monarchiához max 80 presztízsed lehet ha annál több akkor nem hozhatod létre, ez azért van mert a valóságban is azért jött létre a monarchia mert ilyenkor már sorra vesztették a háborúkat és gyenge volt a Osztrák császárság.

A szövetség úgy van megcsinálva hogy minden nagyhatalom csak egy nagyhatalommal köthet szövetséget illetve a kis seb országok is csak egy nagyhatalommal, persze egy nagyhatalomnak lehet több kisebb országgal is :) a viszony az 3 dologból adódik össze (ha minden igaz) 1. Kapcsolat ami +-200 lehet 2. politika érdek (tehát pl ha már megtámadtad egyszer akkor az mínusz, vagy ha van nála területes mint magtartomány az is) 3. becstelenség ( miél nagyobb a becstelenség annál jobban mínusz ez az érték) igazából úgy tudsz javítani ezen ha növelsz a kacsolton ami max 200 lehet, de ez sem garancia a szövetségre mert a másik 2.től így is lehetsz mínuszban. Nagyából ezeket mulik hogy egy konfliktusban hozzád álnak -e támogatni a másik nagyhatalmak.

a flottát is kéne fejleszteni ha mást nem az első ketött ahol az új flottát kapod meg a +kikötő szintet. mondjuk a francia és a brit flottánál úgyse tudsz soha nagyobbak épetni. nem éri meg a presztízs csökkentéséért háborúzni, mert sokáig eltarthat, van olyan kód amit ha beírsz csökken a presztízsed, de most nem tudom mi az így hirtelen. Bár ide egyszer leírtam pár oldalak arrébb aszem.
  • zalaigyerek
    És hogy lehet törölni a mentéseket?Hülye kérdés de sehol sem találom
  • zalaigyerek
    Köszi az infót, de a Monarchiához akkor csökkennie kell a presztízsnek?mer akkor sok csatát kell vesztenem asszem kb. van 250 presztízsem.
    A poroszokat meg krízisekből elvertük érdekes módom a franciákkal együtt, más nagyhatalom meg nem akar velem szövetkezni és nem tudok javítani a viszonyunkon. Olyat hol lehet a játékban? Másik dolog hogy nagy hiba az hogy a flottát csak ritkán fejlesztettem?mer akkor ezekszerint igen...
  • W4SS4W
    Mért üzenek hadat? valami oka csak van! Nos monarchiához az a lényeg hogy a presztízs 80 alat legyen ha jól emlékszem, így ha annál kevesebb akor jó! presztízst pl úgy tudsz szerezni a háborút vagy azon belül csatát nyersz, ha meg vesztesz akkor tőled vesznek el a presztízsből. Amúgy a háborúba az a lényeg hogy próbáld blokád alá venni a kikötőit (mondjuk a francia flotta erős így nem hiszem hogy ez megy) és minél több csatát nyerj, a terület megszállást szard le, mert azért nem kapsz olyan sokat. Volt hogy nálam jó pár területem megszállták de én nyertem mert én csak a csatával foglalkoztam azt több pontot szereztem. a másik hogy ne hagy réseket a fronton, mindig legyen mindenhol katonád hogy ne surranjanak át és szépen lépésenként előre. Bár a franciák erősek.... én úgy kezdtem múltkor az osztrákokkal hogy szövetséget kötöttem a Poroszokkal és úgy már lazán verni lehet őket :)
  • zalaigyerek
    Sziasztok!
    Segítségeteket kérném a következőkben:
    Nemrég töltöttem le a Victoria 2 Hearts of Darknest, és van pár dolog amit nem értek a játékban
    Ausztriával vagyok 1884-ben, van gyarmatom, az iparom változik 68-84 között.Most éppen a Monarchiára gyúrok, de nincs meg elég presztízsem.Azt hogyan tudnék szerezni?Meg a népességgel sem vagyok tisztában, ahogy a politikát sem értem. A kereskedelemhez nem is nyúltam jóformán. És még valami:1885 év elején a franciák mindig hadat üzennek az olasz államokkal(mert nincsen sem egységes Németország,ahogy Olaszország sincsen)és ezt hogyan tudnám kikerülni mert bár néha több katonát viszek ki a frontra,akkor is mindig ők nyernek.
    Köszönöm előre a Segítséget!
  • zoleee28
    bocsi, erre gondoltam:

http://kepkezelo.com/images/wbs8goze9o1pzyflpzw.jpg
    Utoljára szerkesztette: zoleee28, 2014.09.05. 13:45:56
  • zoleee28
    Üdv Mindenkinek!

Hogy lehet arra hatni, hogy nőjön a kapitalisták száma? Felnyomtam a számukat 250 fölé nemzeti fókusszal, majd a papokra raktam a fókuszt és arra lettem figyelmes, hogy fokozatosan csökken a kapitalisták száma, a végén teljesen elfogytak. Semmi megtakarított pénzük nincs, pedig a gazdagok adója minimumon van. Mi lehet ennek az oka?

A másik kérdésem a következő:

Ezeket a kérdéseket hogy kell értelmezni? Én mindig csak találomra ráklikkeltem egyre, de hogy ennek mire és mekkora hatása van, arról fogalmam sincs. Valaki adna egy rövid leírást erről? Előre is köszönöm!

kep
    Utoljára szerkesztette: zoleee28, 2014.09.04. 09:18:52
  • jocika
    Plusz egy kérdés: nincs véletlenül magyarosítás a V1 és/vagy V2-hőz?
  • jocika
    Köszi az infót, régóta nézegettem már a Steamen. Megvettem és már települ is.
  • Ry0K3N
    Bundlestars, Victoria 2 mindenestül 4,5 ójró.
    Még vagy 2 hétig.
  • hupe04
    Sziasztok! EU4-re és Victoria2-re keresek stabil, megbízható, komoly partnereket. Gyere bátran, jó fejek vagyunk ;) jó játékosok előnyben.
    skype nevem: petiii.94 (4 játékosunk már van :)
  • gyuri19961
    Sziasztok!Pár hónapja játszotam a Victoria 2-vel egy nem eredeti verzioval és kb 1 hónap után a játék nem volt jó.Elindult és a kis videó után lerakta a játékot tálcára és kiirta hogy a "v2game.exe működése leállt.Nem foglalkoztam vele,később megvettem bizva benne hogy menni fog a játék.De az eredeti játék is ugyanazt csinalja.Ebben szeretném segitségeteket kérni!Hálás lennék ha valaki tudna segiteni!Köszi.
  • Ry0K3N
    Használj törtöt az nem fagy nekem. :D
    Melyik verziót használod milyen peccsel? Van fent e valamilyen mod? Mi az oprendszered, hány bites?
  • HavannaJoe
    Ja es a jatekom eredeti,tehat meg az sem lehet,hogy a tort verzio miatt fagy.. :(
  • HavannaJoe
    Sziasztok! Van valakinek tippje arra,hogy mitol van az,hogy minden elozmeny nelkul egyszercsak lefagy a jatek.Sokszor meg egy honapot sem tudok lejatszani,anelkul,hogy ne fagyna le 1-2 alkalommal. PEdig a gepemnek mennie kene.Par kulfoldi oldalon talaltam olyat infot,melyek szerint ki kell torolni par cache mappa tartalmat es utana jo lesz,de nekem sajna ez sem segitett,vagy lehet nem eleg ilyet toroltem ki...Orulnek neki nagyon,ha valakinek lenne tippje ra,mert nagyon szeretek jatszani vele,de mar rohadt idegesito,hogy allandoan lefagy.

Pedig a spanyolokkal nagyon jol haladok eszak-afrikaban,meg a karibi tersegben is,mar az amcsik elleni tamadast tervezgetem,hogy Florida ismet spanyol gyarmat legyen,de igy kicsit nehezkes jatszani. :)

• W4SS4W
    itt van egy magyarositas: http://www.magyaritasok.hu/magyaritasok/victoria-2/victoria-2/1317

ez olyan 90%-os.
  • Ry0K3N
    feltételezem szép új operációs rendszered van directX11-el.
    Telepítsd fel a directX9 et is. Mert azt külön kezeli.
  • Kacyking
    Üdv mindenkinek!

A következő problémám lenne a Victoria 2-vel. Régebben tökéletesen működött,de újra kellett telepítenem a gépet.Szóval most nem tudom elindítani egy hiányzó DLL miatt(d3dx9_42.dll). Ez régebben nem volt, nem tudom,hogy most mi a más.
    Miután azt a DLL-elt jobb híján simán letöltöttem és bemásoltam az intro után kifagy a játék.

Tudtok ebben segíteni?
  • Mano2013
    magyarításban kérem változatlanul segítséget. steam-en van telepítve a játék, hogy tudok magyarítást letölteni illetve azt hogyan tudom feltenni?

előre is kösz!
  • depp9000
    üdv!én olyan modot keresnek amivel a legélethűbb lenne a játék,sok modot találok a paradox oldalán,de nem tudom melyik AZ igaz....
    victoria 2 heart of darkness

ha bonyolultabb az ideoda másolásnál akkor kis segítséget is kérnék

az ultimate jól hangzik,de A telepítést nem értem.....

válaszokat előre köszönöm!nagyon nagy fan vagyok,és csak a magyarokal nyomom ;) köszönöm ! :)
  • Ry0K3N
    Minél több és magasabb szintű tegeri kikötővel és flottával. Minél több hajód van annál nagyobb lesz.
    Minden kikötő ad +30-at, minden további szint a kikötőn ad +20-at. (természetesen core területeken)
    Hajóknál:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Frigate: 2
    Man-o-war: 5
    Commerce Raider: 8
    Monitor: 10
    Ironclad: 12
    Battleship: 15
    Cruiser: 16
    Dreadnought: 22

Visszatöltősdésről nem írnak semmit.

• Tomasz Omelli
    Sziasztok! :)

Az volna a kérdésem, hogy a Victoria 2 Heart of Darkness mod-ban hogyan lehet minél jobban növelni a gyarmati erőt? Meg hogyan lehetne az értékét magasan tartani, hogy minél gyorsabban "visszatermelődjön" a pont?

Előre is köszönöm a választ! :)
  • Ry0K3N
    Normálon egypár japán próbálkozás után bevállaltam poroszországot. Nem egy nagy ördöngősség csak ott aztkell tudni melyik kis államokat kell befolyásolni. Kezdőként inkább USA-t próbáld ki USCA helyett. Mindenképpen erős államot, igazán az tanít.
  • KissCsabi
    Sziasztok!
    Ezen a ts3 gaming szerveren van Europa Universalis 4 Crusader Kings 2 Victoria 2 Hearts Of Iron 1,2,3 és March Of The Eagles valamint van Minecraft Heartstone és Counter Strike Global Offensive szoba is.
    IP:ruby.voic.in:8460
    JELSZÓ NINCS!!!
    Jó Játékot! ;)
  • W4SS4W
    Pedig jó, ha kisebb de erős országot akarsz ott van még Hollandia Belgium, bár én még nem mentem velük de tartósan másodrangú hatalmak. Esetleg még Ausztria, én azzal kezdtem :D
  • Hesler89
    Áh, még nem vállalnám be Poroszországot, még csak ott tartok a játékkal, hogy kezdem kitapasztalni a dolgokat. A következő talán USCA lesz, de még nem tudom... :D
  • W4SS4W
    Gyarmatosítást csak akkor gyorsul fel kicsit ha katonát vezényelsz a gyarmatosítandó területre, de az is csak +2% ok ad :D

Magyarosítás: elvileg van hozzá de nem találom az odalt :

Amúgy szerintem kezdhetnél Német(porosz)országgal, jó kis móka mire Német Birodalom lesz belőle + a HOD modot rá rakod + lehetőségek pl Támogathatod egy nemzet függetlenségét :)
  • Mano2013
    Hali!
    Segítséget szeretnék kérni. A Victoria 2 magyarítást hogyan tudom feltelepíteni. A játék Steam alatt indul el
  • Hesler89
    Rájöttem, mi volt a gond: egy tőlem arrébb lévő (nem határos) régióba volt benyomva, de, hogy miért, azt nem tudom. Mindenesetre már elkezdtem a gyarmatosítást, de most már a többi országnak is eszébe jutott.

Viszont ebből adódik egy újabb kérdés: a gyarmatosításnak a sebességét befolyásolja valami? Elég lassú, szóval ha lehet, akkor gyorsítanám.
  • Hesler89
    Még csak ismerkedem a játékkal, szóval lenne egy kérdésem:
    Sokotóval kezdtem (nincsenek szomszédok, nem baszogatnak, stb. :D), gondoltam megpróbálom elfoglalni az "üres" uncolonized területeket. Már minden feltételt teljesítettem, de továbbra sem engedi, mert azt írja, hogy "All national focuses are already used". Ilyenkor mi a teendő?
    Az meg egy másik dolog, hogy jobban örültem volna, ha a tengerpart felé mehetek, de jelenleg csak északra enged(ne) menni, a Csád tó felé, de már annak is örülnék, ha azokat a területeket el tudnám foglalni.
  • hlecsi
    hali! nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a sereg limitet hogy tudom feljebb tornászni? felment egyészen 84ig most meg lement 74re pedig a nemzeti fókusz is a katonák támogatásán van... szal ezt nem értem h h müködik... illetve légyszi az arisztokraták, és a bürökraták szerepéről egy kis infot is elfogadnék!!:)
    Segítsetek előre is köszi :)
  • szalasz87
    Hogy hogy? Akkor miután kapjuk az adókat? A gyár profitja is az ország költségvetésébe megy?
  • Ry0K3N
    1 hete kezdtem el én is szóval nekem is nagyon új.
    Gyárak azért vannak hogy profitot termeljenek de hadiipari és infrastruktúrális alapanyagokból érdemes magadnak elgyártani és felhalmozni valamennyit mert amikor elkezdesz vasutakat építeni midenhova cement és acélhiány lép majd fel és a világpiaci ára ezen termékeknek felmegy az egekbe főleg ha valamelyik nagyhatalom kezd ilyen építkezésbe. Katonai dolgokkal dettó. Ha két nagyhatalom elkezd háborúzni szinte lehetetlen katonai egységeket gyártani mert egyszerűen a többi ország felvásárolja az összes fegyver lőszert és utánpótlást a piacon.
    Kezdőként érdemes USA-val vagy japánnal játszani.
    Adó: Japánnal én fogtam és full szétadóztattam mindenkit,kifejlesztettem pár techet hogy növelje az adó bevételt, de ami igazán megdobja a bevételeidet az a vasút építése.
  • szalasz87
    Hú, nos már párat nyomtam a hasonló paradox stratégiákból (CK2, EU4, HOI3), elkezdtem ezt is de elég sok a sötét folt, pedig nyálaztam már a pdfeket sokat...

Szóval kezdő kérdések:

-először is miért jó nekem gyárakat építeni, meg termelni ha amúgy is van a termékből? Pl. borgyárat. Ha nem támogatom a gyárat lehet akkor is megél, de ha zöld szám ami van alatta az a budgetbe megy? És ha majd a kapitalisták csinálnak gyárakat?

Különböző termékek vagy vannak vagy nincsenek, ha nincs gyár van amit az emberek egyébként is megcsinálnak, nem feltétlen értem miért jó többet csinálni belőle, főleg ha már a belső szükséglet felett vagyunk - azt meg hogy exportból jön-e be azt nem látom.
    Azt tudnám még elképzelni hogy fegyvereknél olcsóbb a katonák kiképzése ha én gyártom a fegyvert, de erre még nem találtam bizonyítékot hogy építsek olyan gyárat. És magyarként hiányzik is pár dolog sulpur, vagy mi a neve, lőpor alapanyag lehet feltételezem. De az se tiszta hogy sok mindent a világból így is úgy is beszerződik... szóval mitől jó az országnak tudnom kéne a fejlesztés megtervezéséhez.

Pl. mitől nőnek az állami bevételek? Az ipari fejlesztéstől többet adóznak valamely osztályok, vagy csak attól függ hány ember van benne? Olvastam hogy érdemes a közép meg a felső réteget nem nagyon adóztatni, ez nem egészen világos miért jó. Pl. ha alsónak lenne kevesebb akkor nem lenne egyre több ember aki felszivárog?

Bocs, ha hülyéket kérdezek, de már marha sokat olvastam utána, de leginkább csak ilyen microdolgokról ír, de az egész hogy mitől megy előre nem világos ebben a gazdasági rendszerben... Köszi!!!
  • Buci0803
    LANon hogy tudnánk játszani?
  • HavannaJoe
    Ha katonai szovetseget kotok egy orszaggal,akkor ha aannak a teruletein allomasoztatom az egysegeimet,akkor ott kapak ellatast vagy ugyanugy el kezdenek fogyni,mint ellenseges teruleten?
  • W4SS4W
    parlament? te mivel játszol? xD nekem megvan a sima viktoria II meg a HOD os viktoria most a hodal szoktam játszani

van olyan event hogy létrejön Németország Ausztriával együt de akkor valami más államforma lesz mert a modern német zászlót rakja be.

ha más ország lázad fel az nem érdekes ott mind1 milyen az államforma akkor is létre hozhatod majd Németországot.

amúgy egy tanács hogy mielőtt hadat üzensz Dániának rakd az érdekszférádba lübecket, mert utána 5 évig nem fogod tudni mert dána csatlósa, a amúgy lübeck és Hannovert könnyű lesz befolyásolni Szászország már más mert ahoz ragaszkodnak az osztrákok :D

én most kezdtem egyet Magyarországgal.