82
  • Ranbó
    minden orrszág oldja meg a saját problémáit. Az antiszemitizmus Izraeli probléma és Izrael belügye. A gyurcsánykormány viszont a mi problémánk és belügyünk, nekünk kell megoldani !
  • szlovákiai hun
    Ma voltam vizsgázni. Osztálytársam a vizsgaidőszakra hazajött vizsgázni, mivel Angliában dolgozik. Ő maga mondta: Rengeteg bevándorló van 12 millió lengyel és egyéb nem zetiségű és nagyon sok roma. Azt mondta, hogy az utcák bevannak kamerázva és a kijövetelkor a boltosok átnézetnek, mert baj van a romák etikai tartásával, magyarán lopnak. Nos a másik tény, hogy Szlovákiában járt a Glasgowi rendőrség, mert, hogy baj van a szlovákiából kivándorolt romákkal, de nem csak a szlovákiaiakkal, teszem fel a kérdést, hogy hogy ez a jelenség nem csak Magyarországra korlátozódik, amiről itt diskuráltok....

Félreértés ne essék, nem akarok általánositani, minden tiszteletem azok állampolgároknak akik beilleszkednek a társadalomba, legyen az roma vagy nem, csak felakartam hivni a figyelmet, hogy a romák etikai tartásával nagyon sok országban baj van, nagy tisztelet a kivételnek, szerencsére ők sem kevesen vannak...
  • Sanyix
    A legnagyobb uszítók a liberálisok (szdsz). Azért, mert arcátlanul hülyék, és mert minden amit ők gondolnak az jó, ha valaki mást mond, azt le kell csukni, el kell hallgattatni, mindenre rasszizmust magyaráznak, persze a magyarok elleni cigány rasszizmus olyan nem létezik szerintük.

A magyar liberálisok az ország legaljai, a legundorítóbb sunyi férgek, akik leplezve manipulálják az embereket. A cigók csipája is ezektől a férgektől nyílt ki, de mostmár kezd elege lenni a magyarnak belőlük, bár toleráns nép ez, mert eddig eltűrte a folyamatos basztatást.
  • Sanyix
    igen, pl az olyanokat mint te simán kiirthatnának. Meg a társadalomba beilleszkedni képtelen népcsoportokat is akár, ha azok felszólításra nem hagyják el az országot :)
  • Bakutyin
    Magyar skinheadek is támadnak falkában. Diszkósok is. Nem ez a lényeg szerintem, hanem az arányok. Nem szabad megfeledkezni a cigányság nem bűnöző részéről sem! Ők lehetnek a kulcsa az egész cigánykérdésnek!

De csak azért, hogy őket ne érhesse előítélet, nem hunyhatunk szemet egy kirívóan magas számban, főleg erőszakosan, néhol állatiasan elkövetett bűncselekményekből álló kriminalisztikai kategória felett.
  • Amergin
    Nem lepne meg, ha egyszer majd kiderülne, hogy Horák Nóri gyilkosai cigányállatok voltak, de ezt nem lehetett nyilvánosságra hozni, hanem "fektetni kell" az ügyet, mert ez már "nemzetbiztonsági ügy" (pláne így választások előtt ugye...)
    És mielőtt a mélyen tisztelt helytartókat védő NBH, vagy a politikai rendőrség megtenné a feljelentést rágalmazásért és uszításért jelzem: ott a feltételes mód
    Amúgy pedig amelyik élőlény falkában támad és a gyengéket, öregeket, gyermekeket és a betegeket szemeli ki prédának az Állat.
    Legalább is én úgy gondolom.
    A cigányokat pedig minden európai kulturnép utálja. Gondolom minden ok nélkül...
    Nem előítélet: Tapasztalat
  • Bakutyin
    Egyetértek!

Az információs társadalom hatalmi ágai között, a klasszikus három pilléren felül(végrehajtói, törvényhozói, bírói hatalom), megjelent a negyedik hatalmi ág, az információ hatalma.
  • Cleawer
    Nemtudom hogy ezek ,chartások merre élhetnek,de nekünk a városban/faluban majdnem minden háznál 2 kutya volt(van), 1 kicsi de hangos hogy felébressze a nagyot,és a tulajt+szomszédot.Azon is csodálkozom hogy a kutyánk a járókelőket nem ugatja,csak a cigókat,most ő is rasszista?

Dano akkor esetleg a miskolci rendőrkapitány is rasszista?
    Vagy a cigányvajda
    Lakatos Attila?

Mindenki hülye mert veled szembejön az autópályán?
  • Bakutyin
    Nem szeretek érvekkel szemben, az érvelő valamely tulajdonságával válaszolni.Ez általában "rátok" jellemző, és a demagógia melegágya.(=érv:igazam van,érvelés: mert hülye vagy)

A helyzet az hogy te lehazugoztál. Már bánom hogy nem néztem utána a pontos adatoknak, de aki nyitott szemmel jár a világban az láthatja hogy közelebb állok az igazsághoz. A "rásszistá" hiszti folytán mindenki molotovot dob a cigányokra, kivéve a "rásszisták". Úgyis rájuk lesz kenve. Ahhoz nagyon-nagyon buta rásszistának kell lenni, hogy felvegye valaki a kesztyűt. Mint mondottam volt, addig festették az ördögöt a falra amíg meg nem jelent.

Lényeg, hogy észérvekkel meggyőzni téged nem fog senki, se én, se más.
    Fanatikus, kormányhű pártkatona vagy. Hamarosan hívod a megmondóember-ismerőseidet, mert ezen a fórumon gáz van.
    Bevett szokás ez nálatok.
    Aki 2009ben a demokratúrás chartás-kartársaknak agitál, én nagyon sajnálom, de nem veszem fel a kesztyűt, annál kevesebb az időm ilyenekre.
  • Bakutyin
    Droid prototípus.
  • who am I 7
    "Annak mindenesetre örülök, "

Báttya, ha nem jött volna le, ez a lényeg.. :) AZ állítmány nem oszt nem szoroz, fölöslegesen nem állítok be semmit :) Nembaj, hazudozzál meg pörögj ezen :D A lényegen nem változtat, h egy kis csúsztatós csiga vagy :)

"Azt, hogy te magad vagy, aki szerint jogos volt az a bizonyos kiírás"

Itt má azé elvesztettem a fonalat, főleg, h ilyet nem említettem :D Na, nem baj, mr.csúsztatós csiga bácsi.További jó idézgetést
  • Bakutyin
    Lassan érteni vélem a koncepciódat, "kicsit" félreviszed a dolgokat who am ijal is, de ezt már megszokhattuk.

Tehát akkor legalább következetesek vagyunk. Alapvetően meg ugyan olyan buták mint a xenofób osztrák boltosok. Mert aki bármivel kapcsolatban etnikumot említ,megállapításokat tesz, egyátaján etnikumról beszél, az egy balliberális számára kiírja magát az épp eszűek listájáról, de tüstént. A kommentemre írt "válaszodban" szokás szerint kiragadtál valamit a sok közül, és arra "reflektáltál".

Visszatérve a témára. Egy gagyi kis gondolati kelepcébe zárod az embert: Ne rinyáljunk ha velünk is ez történik, azonosuljunk a buta osztrák általánosítással. Minekünk, tolvaj magyaroknak egy szavunk se legyen, mert ám mink is loptunk a boltban, és ha mi meg szegény cigányokat BÉLYLEGEZZÜK MEG ugyanígy, akkor egy szó nélkül fogadjuk el Her Gröber sarkított nemzetkarakterológiai-kritikáját.

Ismét felteszem a kérdést(ezt is hogy-hogy nem figyelmen kívül hagytad):
    "De vajon a cigányok bűnelkövetési aránya, meg a magyarok bolti tolvajlása a többségi társadalomhoz arányítva hogyan néz ki?"

Tehát magyar bolti tolvajok. Erre sajnos nics statisztikám. Van viszont az összes bűnelkövetőhöz viszonytva. Lássuk.

"(...)Egy 2007-es felmérés szerint a büntetésvégrehajtási intézetekben a fogvatartottakkal foglalkozók átlagosan 54%-ra becsülték a cigány származásúak arányát. A legmagasabb arányt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bv. intézet 90%-os értéke mutatja; a másik véglet Vas és Győr-Sopron-Moson megye: itt az elítéltek 26%-a cigány származású." /Dr. Póczik Szilveszter/

NEM gondolod hogy ez ELKÉPESZTŐ?! Nem gondolod, hogy a megoldással kéne foglalkozni, minthogy szánalmas álproblémaként, "etikai" kérdésekről tépni a szánkat?
    Adott egy társadalom, ahol a népesség 5-10%-ába tartozó etnikumból telik meg a börtönök kapacitásának _FELE_ . Ha a cigányok semmivel sem bűnöznének többet, lennének 5-10%-kal a börtönben, esetleg szociális rászorultságuk folytán felül lennének reprezentálva 5, legföljebb 10%-kal. Ötször enyien vannak. HA ismernénk a 2007-es évi össz elítéltek számát, egy borzasztó arányt is fel tudnánk írni arról, vajh' mennyivel több az esély, egy teljesen random magyar állampolgár esetén bűnözőbe botlunk-e avagy sem, romák és nemromák esetén. Ha megtalálja valaki az adatot, számolja ki legyen oly szíves.

Spanyolországban ha csúnyán eszel azt mondják "iOye, comes como un húngaro!"
    (Hé,úgy eszel mint egy _magyar_!)
    Aztán olyan kifejezésük is van ami a szedett-vedett _tarka_ öltözködésre utal.(Úgy nézel ki, mint egy magyar) Ezeket főként Andalúziában használják Miguel Bruzos barátom szerint azért, mert egy időben sok "magyar" _vándorolt_ arrafelé. Azán van még egy népcsoport akik most elözönlötték Olaszországot, és Spanyolországot, őket is "rumano" (=román)-nak hívják, pedig még véletlenül sem azok. Nem részletezem.
  • tar86
    Egy kis uszítás: Jogásznak készülő
    Két név, két dátum. A történet Kunhegyesen játszódik. Egy anya és fia tüntetést szervez a cigányok elleni rasszizmus miatt. Pár hónap múlva gyilkossági kísérletet hajt végre a tüntetést szervező cigány fiatalember, aki mellesleg a város ösztöndíjasa, jogi egyetemen tanul.

Kunhegyes, 2009. január 28. - Körülbelül 40 cigány tüntet engedély nélkül a helyi polgármesteri hivatalnál.
    Indok: Kunhegyesen cigánygyűlölet van.
    Szervezők és hangadók: Magyari Andrásné cigány "jogvédő" és nagyobbik fia Lakatos Bertalan.

Kunhegyes, 2009. április 19. - Magyari Andrásné nagyobbik fia, Lakatos Bertalan egy szórakozóhelyen minden indok nélkül többször megüt egy magányos embert, majd egy letört fenekű sörösüveggel életveszélyesen megsebesíti.

Kunhegyesen, 2009. április 18.-ról 19-ára virradóra, 0 óra 28 perckor az egyik szórakozóhelyen súlyosan megsérült egy férfi. A helyi cigányok állítása szerint beléjük kötött V. József és egyikőjük ezt a sértést torolta meg (Lakatos Bertalan híresztelése szerint a lovagiasság szabályai szerint). Az igazság kiderítése nagyon egyszerű, mivel a helyiségben biztonsági kamera van felszerelve. Erről a cigány elkövetőknek nem volt tudomásuk, éppen ezért az ő változatuk erősen eltér a látottaktól.

A képen látható, ahogyan a későbbi sértett, V. József a pultnak támaszkodva magányosan iszogat. A szórakozóhelyen egy nagyobb cigány társaság beszélget. Látják, hogy a pult mellett álló ember erősen ittas, a helyiségben nem tartózkodik barátja, tehát könnyű préda. Egy idő elteltével mellé telepszik egy hattagú cigány társaság, amelynek egyik tagja, Farkas Róbert a felvétel szerint meglöki a magányos embert. Ebből szóváltás alakul ki, amely vitába bekapcsolódik Lakatos Bertalan is. A sértett felméri az erőviszonyokat, a hevesen gesztikuláló emberek ellen semmi ellenséges szándékot nem mutat. (Farkas Róbertet is átkarolja.)

Később a heves vita során baráti gesztusként bal kézzel átkarolja Lakatos Bertalant is, aki később neki életveszélyes sérüléseket okoz. A nézeteltérés látszólag megszűnik, a kedélyek lenyugodni látszanak. Majd a lökdösődést kezdő Farkas Róbert a sértettel való beszélgetés közben a pult felé fordul. A sértett is ezt teszi.

Lakatos Bertalan figyelemmel kíséri V. József beszélgetését, majd amikor meggyőződött róla, hogy ővele nem foglalkozik senki, hátralép és hatalmas erővel alattomosan megüti a pult felé forduló áldozatát. A nagy erejű orvtámadás után látja, hogy az áldozat nem esett el, ezért villámgyorsan hátrafelé menekül, félve, hátha a sértett viszonozza a támadást.

Erre azonban az ittas állapotban levő, megszédült sértettet a lökdösődést kezdő Farkas Róbert lefogja, védekezésre képtelenné teszi. Ezt felmérve Lakatos Bertalan villámgyorsan közelít, majd baloldalról megüti a lefogott karú férfit, majd a sértettet lefogó bűntársát megkerülve jobb oldalról is megtámadja V. József. (Ekkor ez már a harmadik ütés!)

Ekkor a sértett felemeli két kezét, jelezve, ő nem akar verekedni, azonban Lakatos Bertalan a kezében levő, letört fenekű sörösüveggel a fülétől a mellkasáig megvágja V. Józsefet. Az áldozat sérülései a felvétel végén megtekinthetőek. Az ügyben az a súlyosbító tény, hogy az életveszélyes sérülés nem egy tompa erőbehatás következtében keletkezett, mert egy határozott vonalú metszett sérülésről van szó, mely jelentős erőbehatást feltételez. A sérülés a bal fül felső harmadának magasságából indul.

A vágás végigkövethető a nyakon, majd az úgynevezett kifutási barázda (a vágás alsó fele) a mellkas közepén látható a szegycsont régiójában. Egy tompa tárgy a cselekmény során általában arra lenne alkalmas, hogy a sértettet cselekvőképtelenné tegye. Egy letört fenekű üveg azonban már más kategóriát képvisel. Egy ilyen tárgy "emberi élet kioltására alkalmas eszköz" kategóriába sorolható, mivel a tőrvégek pengeélességűvé válnak. Azzal, hogy egy "emberi élet kioltására alkalmas eszközzel" valaki létfontosságú szervekben (példánkban nyaki erekben) próbál kárt tenni, ez a bűnügyi besorolást emberölési kísérletre változtatja. Ezt a kategóriát a felvételek egyértelműen bizonyítják, mind a mozgó képek, mind a film végén a sérülést bemutató fotók.

A súlyos, életveszélyesen sérült áldozatot F. Róbert kilökdösi a szórakozóhelyről az utcára, a pultosok feltörlik a szétfröccsenő vért. Mindeközben a két elkövetőn kívül négy másik férfi vár ugrásra készen, folyamatosan helyezkedve, mikor avatkozhatnak be az eseményekbe. Ők pszichikai bűnsegédlettel gyanúsíthatóak (elvileg).

Egy magányos iszogató, erősen ittas emberrel szemben hat cigány összehangolt akciója, azt hiszem nem igazán etikus cselekedet. A felvétel az esetleges jogos önvédelem kategóriáját egyértelműen kizárja. Az eset NEM EGYEDI, HANEM TIPIKUS cigány bűnözési forma. (Zámoly, Olaszliszka, Kecskemét, Tiszacsege, a lista borzasztóan hosszú.)

Az erősen vérző embert magára hagyják kint, ők pedig tovább folytatják az italozást a szórakozóhelyen, mintha mi sem történt volna. A sértettet a Karcagi Kórházban nem tudták ellátni, ezért Szolnokra szállították ám sérüléseinek súlyossága miatt Budapesten a Péterfi úti fül- orr-gége klinikába küldték tovább, ahol meg is műtötték egy 5-órás műtét során.

Az életveszélyes sérülés oka tehát egyértelműen egy kis él szögű eszközzel okozott, egyszeri erőbehatással okozott, helyenként mély, metszett seb, amely 10-12 hónap gyógyulási időszakkal bír, de nem zárható ki a maradandó funkcionális fogyatékosság sem. Lakatos Bertalan ellen súlyos testi sértés gyanújával indult eljárás, ám szabad lábon védekezhet.

A nyaki verőereket szerencsére nem sikerült átvágni, de egy nagy artériát a bal arcfélen, valamint a arcfél érző és mozgató idegeit jórészt teljesen átvágta az elkövető, a mintegy 31 cm-es vágás során. (Ezek helyrehozatalához kellett az ötórás műtét.)

A sértett hetek múltán is kórházban van, Lakatos Bertalan Miskolcra utazott, ahol információink szerint a jogi egyetemen folytatja tanulmányait. Ő egy pozitívan diszkriminált cigány.

Ennyit a bűncselekményről.
  • kissssss
    nos voltam ojan szorgalmas és végig is olvastam a hozzá szólásokat többnyire csak droidoknak a hozászolásait látam akiknek már úgy is mindegy. neveket nem emlitek nehogy rohadt nácinak vagy mocskos zsidonak nézzenek bár megvan a magam mérsékelt véleménye erről a cigány bűnözéses dologrol és a cionista zsidó témárol is mégis pártatlan maradok (akkor miért is írom le ezeket?) nos talán csak azért mert ÉN SZÉGYELEM magam helyettetek hogy idáig süjedt a Magyar társadalom és az ország néhány száz vagy inkább ezer ember miatt és a hozzá szolásokbol is le rí hogy előbb önti el még annak a néhány értelmes embernek is el az agyát a vér minthogy feleszmélne arra hogy fölösleges itt gyözködni azt aki direkt csinálja a vitát ugysem a neten fog eldölni az ország sorsa hanem a parlamentben és az utcákon de egyre jobban hajolk afelé hogy az utcákon fog el dölni ha ez a sajnálatos hejzet igy fog tovább alakulni változatlanul.

(fölösleges válaszolni többet nem fogom megnézni ezt a cikket és a hozászolásokat.)
  • readswift
    nagyon jó hasonlat, élénk elmére vall, én is valami ilyesmin töprengtem épp.
  • halgatyó
    A megtiportak, meglopottak, folyamatos sajtónyomás alatt állók SAJÁT véleménye olyan, mint egy vizes lepedő a lavor vízben:
    bárhol nyomjátok a víz alá, másutt újra előbukkan!
    És ez így van jól.
  • halgatyó
    Miközben meglopnak, kiarbolnak, rabszolgaság felé taszigálnak, folyamatosan gyalázzák azokat, akik ez ellen tiltakoznak.
    Ezek azt hiszik, hogy ha eltűnik a megtiportak összes vélemény-nyilvánítási lehetősége, akkor majd az emberek örömmel fogadják az ő moslékukat?
    Ennyire ostoba nem lehet egy hatalom.
    A "szocializmus"-ban is korlátlan sajtó volt, az embereket mégsem tudták meggyőzni.
  • halgatyó
    Azt látom, hogy akik a sajtó 95%-át a kezükben tartják, és ráadásul folyamatos és nagyona aljas, gyalázatos irányultságú agybefolyásolásra használják,
    nos, pont ezek üvöltöznek a jelentéktelen mennyiségű, az ő mocskukkal ellentétes információk ellen.

Félnek? Az igazságtól?
    Miközben igazi hazugságok, aljasságok, horoszkópok és ostobaságok ellen egyetlen szóval, egyetlen nyekkel sem tiltakoznak?!
  • Polemius
    who am I 7:

Gratulálok, kiváló példáját mutattad annak, hogyan csúsztatsz és tulajdonítasz másnak olyat, amit nem állított. Lássuk a példát:

az én mondatom ez volt:
    "Annak mindenesetre örülök, hogy legalább következetes vagy, úgy véled: a boltosok jogosan írták ki: Magyar ne lopj!"

ahogyan te idézted:
    >"Én nem ítélkeztem," > "Annak mindenesetre örülök [...] a boltosok jogosan írták ki : Magyar ne lopj! "

megismételném a saját mondatom állítmányát:
    "mindenesetre örülök, hogy legalább következetes vagy"

Vagyis mit hagytál ki belőle? Éppen csak az állítmányt.

Nos, ismét csak örülök, hogy bemutatod, milyen gátlástalanul, gerinctelen módon ferdíted el amit más írt.

No és mit felejtettél ki belőle? Azt, hogy te magad vagy, aki szerint jogos volt az a bizonyos kiírás.

"te most a magyarokat, tolvajnak nevezted"
    Nem, te voltál az. Én most téged nevezlek valaminek: hazugnak.

"mit tudsz te erről, és miből állapítottad meg"
    Abból vontam le ezt a következtetést (és nem megállapítottam, mert veled ellentétben nem vagyok a távkiértékelés nagy tudora - hoppá! egyáltalán miért baj, hogy ilyen következtetést vonok le, mikor neked semmi bajod nincs az ilyesmivel?), szóval abból következtetek, hogy egyetlen saját gondolatod sincs, és láthatóan nehézséget okoz, hogy kövesd a mondtatok értelmét. Persze lehet, hogy tévedek és nem agyhalott vagy, csak szimplán egy gerinctelen, mások szavait kiforgató hazug.

Egyébként pedig mulattat, hogy nem látod a saját állításaid közt feszülő ellentmondásokat. :)
  • who am I 7
    Nem fogsz tudni önzetlen embereket, nép irányítására felállítani...lehetetlen.Az ember nem úgy van kódolva egyszerűen...sajnos.
  • who am I 7
    "Rosszul látod. Ne kezdj távkiértékelni, mert láthatóan nem megy neked."
    <>
    "Megkérdezhetem, ki és mikor jogosított fel arra, hogy szabályozd, ki mikor és mit mondhat?"

Akkor most mivan? :)

"mi a csúsztatás?"
    >"Én nem ítélkeztem," > "Annak mindenesetre örülök [...] a boltosok jogosan írták ki : Magyar ne lopj! "

Örülök, h szerinted jogos, és ahogy most le oltottál, hogy rám nézve szégyen, ha esetleg magyar vagyok...Ebből ki indulva, te most a magyarokat, tolvajnak nevezted, hiszen, jogosnak találtad a boltos ki írását.Egyszóval, bután ÁLTALÁNOSÍTASZ...Na mind1, a többi butaságra most nincs időm.Vagyis még1 :

csúsztatás : "Én csupán felidéztem egy közismert esetet," Igen, csak már itt annyara nagyon örültél, hogy más is úgy gondolja, hogy jogos, hogy már majdnem a klaviatúrára mentél...de!, be indézlek még1x, ha már ennyire értetlenkedsz (ha már, úgyis ez dívik) : "Annak mindenesetre örülök [...] a boltosok jogosan írták ki : Magyar ne lopj! " ..asszem mára ennyi :)

"agymosott (agyhalott?)" Erről a részről még szó sem volt... :) (és egyáltalán, mit tudsz te erről, és miből állapítottad meg? :D) Azért mert szerepel a hozzászólásomban, a kuruc szó, még nem vagyok agymosott, paranoiás "forumtárs" :)

Jó kis unaloműzés a szájkarate...de úgyis mind meghalunk :( :D
  • toto66
    De először a magyaroknak kell megszabadulni a bűnözőitől: lásd az összes pártpolitikus aki eddig irányított. (na ez már általánosítás, de itt 70% a bünözők arány szerintem, meg a 30%-ért nem kár, nem kivégezni kell őket, csak elzavarni a döntéshozás közeléből is)
    Olyan országban élek, ahol a m.e. nem fizeti ki az általa vásárolt libákat, miközben milliárdos.
    Nem is kell több indok arra amit írtam!
  • toto66
    Nos az egyes esetek, meg a sok eset között van egy kis paraszthajszálnyi eltérés.
    A cigányság 70% be tud illeszkedni, én ebben hiszek, a maradék 30% az iszonyúan sok!
    Több mint 200 000 bűnöző!
    Sajnos amit írtam az nem általánosítása a cigányoknak, hanem tény. Ebből a 200 000- ből körözés van kiadva 20 000 ellen, 80 000 büntetett előéletű, de én
    azokról is beszélek akik nem kerülnek be a statisztikákba. Egyébként külön nem vezetik a származás alapján, de megsaccolni lehet az arányokból. (tudnilik pl.: a fogvatartottak arányából, vagy a körözési listákból beszédes nevek arányából)
    Előszőr is azt a 20 000 ezret le kéne kapcsolni. Azután szigorítani a btk.-át
    A segélyeket a büntetlenséghez, integrációhoz kötni. Bűnözőket ne tartsunk el, de a cigányságot integrálni kell, aki nem akar annak nincs pénz (nem szándéknyilatkozat, hanem megkövetelt feltételek)!
    Ez gyülölet csökkentő hatású lenne, nem az utcai heccelés amit itt hirdetett a "blogkatona".
  • Polemius
    Én csupán csak következetességet szeretnék:
    - Ha egyes esetek alapján általánosít valaki, ne kiabáljon és keressen mentséget mikor vele is ez történik.
    - Ha nem tetszik a szólásszabadság, ne tiltakozzon, ha nem engedik szóhoz jutni.
    - Ha nem tetszik a demokrácia, ne követeljen szavazati jogot.
    etc.

És fordítva is persze mindegyikre.
  • Polemius
    who am I 7:

„Mert ezzel csak azt látom, hogy valami önelégülés megy végbe nálad”
    Rosszul látod. Ne kezdj távkiértékelni, mert láthatóan nem megy neked.

„nem vettem magamra, még mielőtt ezzel a kis csúsztatásoddal jösz”
    Mit nem vettél magadra? Mit kellett volna magadra venni? Azt, hogy mit írt ki 20 évvel ezelőtt valaki egy boltban? Igazából az sem világos, mi a csúsztatás? Az, hogy magadra vetted (a nem tudjuk mit)? Zavaros vagy kicsit.

„ha magyarok voltak, akkor az szégyen rájuk nézve”
    Nos, ezek szerint nem érzed úgy, hogy akkor rád nézve is szégyen? Már persze feltételezve, hogy magyar vagy.

„Mégis ki a fene lop egy kisboltból?Ennyire pitiánerek ne legyünk már”
    Szóval nagyban lopni az dicsőség? Vagy hogy érted?

„Nem kéne vissza szájalni”
    Írod ezt úgy, hogy az első hozzámszólásod szava itt ez: „kuss”.

„te böfögted be a >>magyar ne lopj>>-ot, mint önelégült erkölcs”
    Kicsit szövegértelmezési problémád van úgy látom. Én csupán felidéztem egy közismert esetet, ami éppen arra próbált rávilágítani, hogy óvatosan ítélkezzünk, mert lehet, hogy rólunk is ítéletet alkotnak mások. Úgy, hogy azt lehet, hogy legalábbis bosszantó általánosításnak érezzük. Vagyis éppen a magukat valamiféle erkölcsi piedesztálra állítóknak szólt.

„Egyébiránt, belevinnék egy kis személyeskedést”
    Már megtetted. Ott, amikor is elkezdted firtatni, hogy én vagyok-e a szűzmária („Egyébként kíváncsi lennék, te loptál már?...” Kezdetű mondataid), és személyemben próbáltál engem támadni, ahelyett, hogy valamiféle adatot, tényt, érvet, logikát kerestél volna mondanivalód alátámasztására.

„persze nem illene”
    Legalább tudod. Csak nem érdekel, mint látszik.

„nem szeretem az ilyen csúsztatós, meg nem történt dolgokat odamagyarázós”
    Még mindit nem világos, mi a csúsztatás (a te hozzászólásodban értem, hogy hol van), vagy mi a meg nem történt dolgokat odamagyarázás?
    Mi nem történt meg? Az, hogy 20 éve (legalább) egy boltos kiírta az ominózus feliratot?
    Vagy az nem igaz, hogy te is lehetsz a másik oldalon? Nem olvastam végig az összes hozzászólásomat amit válaszul írtam neked itt, de úgy vélem, ezeken kívül legfeljebb kérdést tettem fel. Szóval ezek közül kell valamelyik csúsztatás vagy belemagyarázás legyen. Kérlek világosíts fel, melyik lenne az.

Bár tartok tőle, hogy nem igen fog sikerülni, mert mint a legtöbb hozzád hasonló agymosott (agyhalott?) egyre zavarosabb az egész amit írsz, és egyre inkább a személyeskedés és a trágárság felé hajlik.
  • who am I 7
    Dano, na...
  • who am I 7
    Polemiusnál is pont ez a helyzet..Csak ő nem süllyedt olyan mélyre vizuálisan mint Jano..De ettől függeltenül, emberileg nem sokban különböznek.

Egyébként teljesen korrekt az írásod.
  • vizes

Korrekt.
  • torreadorz
    Kedves barátom.

Kiemelnék egy mondatot a kommentedből:
    "Emeljük fel szavunkat a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen! Mutassuk meg, hogy Magyarország a demokratikusan gondolkodó, az emberi jogokat tiszteletben tartó többség országa"

Ezután egy másik mondatét, éspedig azt amiért a 3 felkiáltójelet kaptad a neved mellé (ha valaki nem hiszi csak kattintson a nevedre):
    "A kurva anyádba tűnjél már el innen a gecibe te mocskos nyilas pribék fattyú! A SG-t meg mostantól náci hírportálnak fogom nevezni, mert eltőri ennek az agyhalottnak az ámokfutását!""

Tehát ez a kommented egy demokratikusan gondolkodó emberi jogokat tiszteletben tartó ember kommentje... hát azt hiszem visszamegyek az iskolába mert valahogy nekem rosszul tanitották a demokráciát, ha azt ez a komment lefedi...

Egyébként, ha magyarországot olyan emberek akarják megvédeni a szélsőségektől mint te, akkor tényleg vége lesz ennek az országnak.
  • vizes
    Tévedésem javítom:
    Természetesen az ózdi Avas lakótelepről beszéltem.
    sry
  • vizes
    Ja, és még valami...
    A Szent István Parkban???

Röhög a májam!!!!

Ugye a Hollán Ernő utca - ahol az a jegyiroda van - ott megy keresztül.
    Miért nem Ózdon a Havas lakótelepen tiltakoztok kedves jogvédők?
  • toto66
    Bocs a helyeírásért, gyorsan gépeltem, indulatból!
  • toto66
    Amennyi a füzetésemből marad adó stb. után, amiből meg kell éljek.
  • toto66
    "Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. Ez tűrhetetlen!"
    Igen! Minket!
    A gyűlöletet pont azok gerjesztik akik eltussolják, és ránk kenik a raszizmus vádját. Normális gondolkozású cigány barátaim, vessétek ki magatokközül a bűnözőket, mi is megpróbáljuk a magyar bünözőket (majd választáskor, mert mi nem vagyunk bünözők, és nem randalírozunk pest utcáin, nem félemlítünk meg senkit). Akkor senki nem fog tőletek félni, nem fog gyűlölni titeket, a neonácik csak nevetséges bohócok maradnak. Ne dőljetek be a politikusoknak szándékosan tévesztenek meg mindenkit! Ne hagyátok, hogy a segélyeitek, jövedelmeteket eljátékgépezzék, elherdálják egyes társaitok. Mert bizony mondom nektek ti annyi segély kaptok amenyi fizetésemből nekem marad, én mégis ugyan szegényen, de tisztességgel élek, és ti az uzsorásaitoktól, bűnözőitektől nem tudtok beilleszkedni, mert úgy vagytok mint a megcsonkított gyermekek akiket koldulásra tanítottak be, nem magatoknak, hanem megcsonkítóitoknak keresitek a pénzt. Mert bizony a ti életviteletek megcsonkítása az emberi létnek. És nem én teszem veletek, bár engem kiáltanak ki raszistának.
    Körülbelül így nézne ki, ha én hívnám fel a figyelmet az erőszakmentesség, kirekesztés, és gyűlölet ellen. És nem egy blogkatona.
  • vizes
    Számtalanszor hallhattuk már, hogy a kommunizmus rémtetteit felidézőket azzal torkolják le, hogy az már régi történet, nem érdemes foglalkozni vele, hiszen a bűnösök már nem is ének, a gyermekeik pedig nem felelősek apáik tetteiért.

Akkor most hogy is van ez?

A Wiesenthal központ az rendben van?
  • vizes
    Minden normálisan gondolkozónak!

Tiltakozzunk a kettős mérce ellen!
    Ne hagyjuk, hogy az elit és kevésbé elit kisebbség ránk erőltesse tévesen értelmezett jogait!

A többség is élvez jogokat!

A kisebbségnek kötelessége figyelembe venni, hogy a társadalom amelyben élnek elvárja tőlük, hogy ugyanolyan jogai és KÖTELEZETTSÉGEI vannak mint bárki másnak az adott országban!

A kisebbségi jogaikat féltő egyének csak és kizárólag az alkotmányban biztosított jogaikért kardoskodnak, azonban nem veszik figyelembe, hogy a jogok mellett a kötelezettségek vonatkoznak rájuk is.
    Pédául:
    Az állampolgári kötelességek:

-honvédelmi kötelezettség,
    -adófizetési kötelezettség,
    -a törvények betartásának kötelezettsége,
    -kiskorú gyerek taníttatásának kötelezettsége

Tiltakozzunk az ellen, hogy a becsületesen dolgozó többséghez tartozó, adófizető állampolgárok ne legyenek kirekesztve pusztán azért, mert követelik az alkotmányban biztosított jogaikat.

Például, a teljesség igénye nélkül:
    1949 évi XX: Tv;

55. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabadságra és a személyi biztonságra...

-----Még akkor is ha aki engem megtámadott az cigány.----

60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

• DjDano
    Egy felhívás a normálisan gondolkozóknak:

Tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen!

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1945. május 9-én véget ért a második világháború, amelyben milliókat gyilkoltak meg a származásuk miatt. Hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, hogy soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett. Hatvannégy év elteltével hazánkban, Magyarországon azt látjuk, hogy újjáéled a kirekesztés és a gyűlölet. Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve. És félelmük nem alaptalan.

Ma újra embereket ölnek meg pusztán a származásuk miatt. Ez tűrhetetlen!

Emeljük fel szavunkat a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen! Mutassuk meg, hogy Magyarország a demokratikusan gondolkodó, az emberi jogokat tiszteletben tartó többség országa. Olyan ország, amely nem tűri a kirekesztést, a társadalom bármely csoportjával szembeni politikai hisztériakeltést, és határozottan kiáll az emberi jogok mellett. Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen szombaton, május 16-án délután 3 órakor a XIII. kerületi Szent István parkban.

Magyar Demokratikus Charta
  • vizes
    "Ha valakinek az számít, hogy milyen etnikumú egyén követi el a bűnöket és nem az, hogy elkapják a tettest az igenis rasszista!"
    Ne haragudj, ismételnem kell önmagam: Ha valaki lop, az lop. Nem felmentő körülmény, ha cigány lop.
    Kikérem magamnak, hogy ha én azt mondom: cigány ne lopj! akkor én cigánygyűlölő vagyok.

Kiegészíteném azzal, hogy magyar, te se lopj! Nem változik a helyzet. A többséghez tartozó magyar vagyok, ebben az esetben nem lehet belekötni semmibe. Cigány! Te se lopj! Nem a cigányon van a hangsúly, hanem a NE LOPJ -on.

• who am I 7
    "Még nagyon fiatal vagy"

Azt se tudod, hogy olvasom-e egyáltalán a kuruc infót...Nem még,hogy ilyet írj.Régebben láttam rajta pár hírt, mert becopyzták, de magamtól sosem olvastam.Meg pár videót és ennyi.De több valóság alapja volt a cikkeknek.Mint bármelyik zsidó médiában leadott hírnek.Most nem tudom mi megy ott..Ettől függetlenül, nagyon jól tudom, h szélsőséges (azt hiszem ezt már egyszer írtam is, olvasd el pls. a hozzászólást, ha válaszolsz rá), és úgy is kezelem.

"1.A Kiskunlacházi gyilkosság: Már napokkal utána tudni vélték..."
    Te sem tudsz semmit pontosan, rgo csúsztatsz...

A sort én is folytathatnám, tanár veréses videók, osztálytársak verése, (a boxolos gyerek meg gyilkolta a másikat), az ismerősömet ásóval verték fejbe és ott rögtön meghalt!!! Az ominózus tanár gyilkosságról pedig nem is beszélek....és a felgyújtott/megerőszakolt kislányról.De csúsztatgass nyugodtan, csak nehogy a családodban történjen olyan, amitől "kicsit" megváltozik majd a véleményed...Nem kívánom, de nem szeretem az ilyen hozzá állást.

A lényeg, h segély megvonása, rendőröknek nagyobb hatáskör, a cigányokat meg vinni az iskolába, mert ezekkel az esetekkel ellentétben, van pár normális cigány ismerősöm (akik különbül élnek mint pár magyar) és azok szívnák a levét...
  • who am I 7
    Akkor, ha lehet, ne írd ki, minden poszotba, hogy : "Magyar ne lopj!"?

Mert ezzel csak azt látom, hogy valami önelégülés megy végbe nálad, hogy ezt ki írhatod és folyamatosan hangoztatod.
    Nem, nem vettem magamra, még mielőtt ezzel a kis csúsztatásoddal jösz, mert én is elítélem ezt, és ha magyarok voltak, akkor az szégyen rájuk nézve.Egyébként akkoris az alja...Mégis ki a fene lop egy kisboltból?Ennyire pitiánerek ne legyünk már...Csak az egyszerű kisember lop onnan talán...

Másodszor : Nem kéne vissza szájalni, ezzel az életed percét úgy töltötteddel, mert először is, te böfögted be a "magyar ne lopj"-ot, mint önelégült erkölcs, másodszor én egy szóval se mondtam, h semmilyen szabályt nem léptem még át.De nem is böfögtem be két kommentembe is hangsúlyozva "Magyar ne lopj!".Ennyit erről és pont.
    Egyébiránt, belevinnék egy kis személyeskedést (persze nem illene), de nem szeretem az ilyen csúsztatós, meg nem történt dolgokat odamagyarázós, féreg alakokat.És ez vélemény, azt beszélsz amit akarsz, a "kuss" jelképes, csak fel akartam erre hívni a figyelmed, de úgy látom nem sikerült.