• Polemius
    who am I 7:

Gratulálok, kiváló példáját mutattad annak, hogyan csúsztatsz és tulajdonítasz másnak olyat, amit nem állított. Lássuk a példát:

az én mondatom ez volt:
    "Annak mindenesetre örülök, hogy legalább következetes vagy, úgy véled: a boltosok jogosan írták ki: Magyar ne lopj!"

ahogyan te idézted:
    >"Én nem ítélkeztem," > "Annak mindenesetre örülök [...] a boltosok jogosan írták ki : Magyar ne lopj! "

megismételném a saját mondatom állítmányát:
    "mindenesetre örülök, hogy legalább következetes vagy"

Vagyis mit hagytál ki belőle? Éppen csak az állítmányt.

Nos, ismét csak örülök, hogy bemutatod, milyen gátlástalanul, gerinctelen módon ferdíted el amit más írt.

No és mit felejtettél ki belőle? Azt, hogy te magad vagy, aki szerint jogos volt az a bizonyos kiírás.

"te most a magyarokat, tolvajnak nevezted"
    Nem, te voltál az. Én most téged nevezlek valaminek: hazugnak.

"mit tudsz te erről, és miből állapítottad meg"
    Abból vontam le ezt a következtetést (és nem megállapítottam, mert veled ellentétben nem vagyok a távkiértékelés nagy tudora - hoppá! egyáltalán miért baj, hogy ilyen következtetést vonok le, mikor neked semmi bajod nincs az ilyesmivel?), szóval abból következtetek, hogy egyetlen saját gondolatod sincs, és láthatóan nehézséget okoz, hogy kövesd a mondtatok értelmét. Persze lehet, hogy tévedek és nem agyhalott vagy, csak szimplán egy gerinctelen, mások szavait kiforgató hazug.

Egyébként pedig mulattat, hogy nem látod a saját állításaid közt feszülő ellentmondásokat. :)