Nem lehetetlen a térhajtómű
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szal nem igazán vágom mi lehet a megfejtés, de értem milyen irányban gondolkodsz.
Szal ahogy én látom, egy matematikai sorozatot írsz mondjuk az adott információra.
Elküldöd az elsõ részét, amibõl az értelmes ember ki tudja számítani a sorozat következõ részét, és így elõbb megkaphja a köv. üzenetrészt, mint ahogy te elküldenéd.
Amúgy ez az A-B-be küldés fénynél gyorsabban, engem a spin változásra emlékeztet.
Pontosan már nem emlékszem a gondolatkísérletre, de kilõsz két elektront, egyik a Földön marad, a másik a Holdra megy, akkor az itteni spin változik mondjuk 1-re, akkor a Holdon lévõ minden esetben az ellenkezõjére. Vagyis Te itt a Földön elõbb fogod tudni a Holdra érkezõ elektron spinjét még mielõtt megérkezne.
Jó ez megint nagyon össze-vissza lett, de tényleg csak rémlenek a dolgok errõl,
talán egy Penrose könyvben olvastam, és az alapból is mocsok nehéz olvasmány... =/
A kémprocedúra - ami lényegében adattömörítés - még mindig birizgálja a fantáziám, de igazából nem változtat a helyzeten.
Olyasmire gondolok, hogy megegyezünk abban, hogy a 138-as szám azt jelenti, hogy "alma", a 139-es pedig azt, hogy "körte". Ezzel csak az átküldendõ információ mennyiséget csökkentem, ezt csinálja a ZIP, de a sebességet nem növeltem, hanem csak az egységnyi idõ alatt átfolyó infómennyiséget tudom növelni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Arra koncentrálj, hogy hogyan lehet fénysebességnél gyorsabban, nem egy ûrhajót, sõt, még egy atomot sem, hanem egyszerûen 1 bájtnyi információt átküldeni A-ból B-be. Bármilyen trükk megengedett, kvantummechanikás akármi is.
Ezen van a lényeg, ne kavarjátok a szart!
De a gyengébbek (és akkor finom voltam) kedvéért leírom még egyszer: a kérdés az, hogy Budapestrõl át kell küldeni New Yorkba egy betût, vagy egy számot, fénysebességnél gyorsabban.
Az egyszerûség kedvéért, feltételezzük, hogy mindkét városban van egy-egy értelmes ember, az egyik a feladó, a másik a címzett.
Tegyük fel, hogy egy fényjelzést adsz le a földrõl a kentaurira (egy villanás) amit pl. 10 másodperc múlva erzékelnek a kentaurin, majd rögtön visszajeleznek.
(Tehát elküldöd a jelet, és 20 mp múlva kapod rá a választ leghamarabb)
Na ha csinálnának egy cuccot, ami 1 mp alatt elviszi a jeledet a kentaurira, akkor az 10x gyorsabb a fénynél.
Öööö... Ugye most errõl van szó, vagy félreértettem a "feladványt"?
waze, majd visszatérünk a jövöbe. ha ez muxik, akkor az idõutazás is 😉 <#rolleyes>#rolleyes>
én (mint SG fórumozó xD) kicsiben próbálnám kifejleszteni, mikroszkópikus méretben talán megoldható lenne a szükséges energia koncentrálása, ha ez megvan, már csak arra kell rájönni, milyen rezonanciával erõsíthetnénk/nagyíthatnánk fel
Nem biztos, hogy nem lehet, csak:
a) eddig nem sikerült még az emberiségnek 😊
b) a jelenleg elfogadott (egyik) meghatározó elmélet szerint (lásd Einstein és a relativitás
Minden jog fenntartva!
"Amúgy ha elérjük a fénysebességet hova lesz az energia amit gyorsításba teszünk?"
Einstein (elmélete) szerint tömeg lesz belõle.
Minden jog fenntartva!
Emiatt érdemes foglalkozni még az elsõre über-baromságnak hangzó felvetésekkel is!
Those who wish to follow me I welcome with my hands
A 12majomban is megjósolták hogy 2012-ben a mazõgazdák nagy mennyiségû inteligenciára tesznek szert, és elfogják foglalni a CERN-t! <#idiota>#idiota>
Az akartam a prímszámok csomagjaival bizonyítani, hogy a fénysebességnél gyorsabban tudok információt továbbítani, mert az elsõ csomagból a többiek automatice következnek, tehát a 2., 3. stb. csomagok az elõtt "ott vannak" mielõtt én elküldtem volna õket.
Ez a továbbítási módszer azonban nem gyorsabb a fénysebességnél, mert amikor az elsõ prímszám csomagot elküldtem, azzal közöltem azt az infót is, hogy ezek prímszámok, így a második csomagban nincs új infó, tehát nem továbbítottam semmilyen infót a fénysebességnél gyorsabban.
Az már meg hab a tortán, hogy ha pld. valós mérési adatokat akarok küldeni, amelyeknél az elsõ adatcsomag adatai VÉLETLENÜL egybeesnek a prímszámokkal, akkor a 2. csomagot mindenképp el kell küldeni, azt nem lehet csak úgy kikövetkeztetni. Tehát, fájdalom, a példa nem bizonyítja azt, hogy lehet c-nél gyorsabban infókat küldözgetni.
itt vagyok én a Földön, mint A.
Te ott vagy az ∝-Kentaurin, mint B.
Mind a ketten jártunk itt a Földön suliba. Jók voltunk matekbõl!
Én küldök neked egy üzenetet:
1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 1.
Ekkor tartok egy szünetet, majd folytatom a második csomaggal 5 perc múlva.
Amikor te megkaptad az elsõ csomagot, akkor te 1 perc múlva úgy döntesz, hogy fog a franc várni az én lassú adásomra, ehelyett leírod magadtól a második, logikusan következõ csomagot. 5 perc múlva aztán menetrendszerûen megérkezik a csomag, amelyet te 4 perce leírtál, mintha csak a jövõbe láttál volna. Nos?
Szerintem még sok mindent fel kell fedezni a fizika tér és idõvel kapcsolatos területén ,hogy ez mûködhessen. Talán 23-24-edik században.
De talán már tegnap.<#alien2>#alien2>
Mesterséges grav sem ártana...
\"The voices are back... Excellent.\"
Amúgy pl az elektronnak is van tömege nem? Vagy nem? 😊
Megfogható, tömeggel rendelkezõ tárgyat eddig senki nem tudott A pontból B-be eljuttatni még fénysebességgel sem, nem hogy gyorsabban. Szóval lehet, hogy rájövünk egyszer, hogyan tudjuk úgy megrezgetni a téridõt mint a levegõmolekulákat a hangunkkal, hogy így üzengessünk a múltba, de hogy mi is eljussunk oda, azt kizártnak tartom. (én mondjuk beérném annyival, ha a jövõbeli énem a téridõ megrezgetésével továbbítaná nekem egy üzenetben a jövõ heti lottószámokat. Csak hogy mivel dekódolom az üzenetet, amíg fel nem találják a technológiát, az rejtély <#vigyor2>#vigyor2>)
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Persze h nem, hiszen ma is a fénysebességet használjuk a kommunikáció leggyorsabb formájaként. És mivel a jelenlegi fizikánk semmit sem ismer bizonyíthatóan ami gyorsabb lenne a fénynél, így ez még egy jóideig így is fog maradni. =/
ha régen egy infót akartál eljuttatni vhová, elküldtél egy futárt, vagy levelet, postagalambot is, akár. Ennek megvoltak a korlátjai: milyen gyorsan tudta szedni a lábait a futár lova, vagy szárnyait a galamb pld.
persze, ha közel volt a címzett, akkor csak átkiabáltál neki, vagy megfújtál egy kürtöt. Ez azért már gyorsabb volt. De ennek mevolt a határa: a hangsebesség.
Érdekes, hogy már akkor, ezelõtt ezer évekkel felmerült a kommunikáció olyan formája, amely a fénysebességet használta: jelzõtüzek, lármafák.
Ennek a korlátja ugye a fénysebesség.
Azt vedd észre, hogy az adattovábbító ágens más és más lett.
Nos, ha ennél is tovább akarsz lépni, akkor ki kell találnod valamilyen másik ügynököt, mert a régi technikával nem megy. Most azon töprengtem, hogy használunk-e már jelenleg is vmi elõremutatót, de nem találok semmit. Szabad a gazda.
Ez a reltavisztikus tömegnövekedés, és hogy rakétával nem lehet fénysebességig gyorsítani valamit nem az áltrel hozadéka, hamarabb is ismert volt.
practitioner of the forbidden arts of death
Szal a dolog nem ujkeletû, de ideje lenne ha felkapnák egy kicsit.
Mindenesetre ezzel nagyon egyetértek:
"Mindenekelõtt kellene találni a rakétákon túl valamilyen más hajtómû elvet, a rakéták ugyanis legyenek bármilyen nagy teljesítményûek, soha nem fogják az Einstein által lefektetett általános relativitásban alapvetõ sebességhatárként..."
Ezt most direkt azért rakták be, hogy bosszantsanak 😄
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
megyek befexek a hütõszekrénybe.. ezt látni akarom <#gonosz1>#gonosz1>
practitioner of the forbidden arts of death
\"Ha gazdag lennék, rögtön bölcs lennék...\"