Nem lehetetlen a térhajtómű

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

toto66 (#194): ez alighanem a http://hu.wikipedia.org/wiki/Casimir-effektus
akar lenni, amibõl aligha fognak térhajtómûvet kalapálni.
Bettus, maga eltévedt.
Hívjam a rendõrséget?

Kara kánként folytatom tanításom.

sziasztok segitségetekre lenne szügségem hól találok ingyen eltölthetõ játékot samsung s5600 érintõ képernyõs telefonra fonti lenne mert mindent átnéztem és nem találtam :'( sanos kérlek segitsetek Bettus
Szóval szerintem valami kókler ez a Marc Millis.

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Hogy érzi magát tisztelt giroszkóp?
Köszönöm jól, de jobb vesém táján mintha forogna a téridõ. C:

"gyûrûk felett elhelyezett mozdulatlan giroszkópok is úgy érezték, mintha maguk is forognának, pusztán az alattuk forgó gyûrûk jelenlétének köszönhetõen"
Hogyan érezték úgy?
A giroszkóp most forgott, vagy nem, mert vagy forgással mutatja ki a szerintük forgó téridõt, vagy nem jelez semmit (a giroszkóp az már csak ilyen)

"Más tanulmányok azt derítették ki, hogy két párhuzamos, töltéssel nem rendelkezõ fémlap közötti terület kevesebb energiával rendelkezik, mint a környezõ tér. A tudósok ezt egyfajta "negatív energiaként" aposztrofálták, ami könnyen lehet, hogy a tér-idõ mozgatásának egyik kelléke"
Kérdés:
Miért ilyen nesze semmi fogdmeg jól megfogalmazás?
Milyen energiáról van szó? Hõ? Helyzeti? Elektromos?
Miért negatív energia? Negatív munkavégzõ képesség? Az energia csak pozitív lehet, mert ha negatív irányba mozdulhatnánk el a nullától akkor is képes lenne munkavégzésre.
Szóval nagyon bulvár szerintem (mondjuk a téma is)

Ok! Megtaláltam!<#lama>voltam

Hol volt a leírás amit te olvastál?

???
"Probably most famous scene from Croatian war for independence. On September 21, 1991, two JNA Jastreb J-21 light strike fighters flew over the Dalmatian city of ©ibenik. Croat soldiers opened fire"

Nem olvastad el a leírást. SAM-mal lõtték le.

Egyszer mikor még sorkatonaként szolgáltam Kecskeméten, az egyik katonatársam azt mondta a leszálló MIG 21-estõl 300 méterre, hogy milyen simán le tudná lõnni az AMD-vel. Mondtam neki, hogy badarságot beszél, mert a gépet hiába találná el esetleg a pilótát, de nem hitt nekem azt monta simán eltalálná az embert is, akkor megkérdeztem mennyit célozna elé. Semmit, volt a válasz. Akkor szépen kiszámoltam neki hogy a gép 300Km/h val szál le (MIG 21) az AMD-nek a lõszerének 850m/s a kezdõsebessége, 300 méteren durván ennek a fele, így mennyi az elétartás. Kiderült hogy még csak a gépet sem találta volna el ha az orrára céloz. A videón a gép sac/kb 2000 méterre volt, mikor a legközelebb járt.

Csak nem az AK-s lõtte le (a gép lõtávolságon kívül volt), valószínüleg volt valami légelhárító a közelben.

totó!
Errõl az asztaqrvázásról jut eszembe. Nézd meg ezt a videót (mellette van angol leírás). Gyakorlatilag ugyanaz a reakció, csak más nyelven: "Oba dva, oba dva!". :-)

Megnéztem egy videót. Érdekes. :-))
Sötét a képernyõ, valami villan, majd kiáltások: "Aszta qrva!" Látványos, ill. hallványos. :-)

Ne keverd a szezon a fazonnal!
Létezõ neve és az elvont fogalom nem ugyan az!
A valóságban van olyan anyag amit hidrogén névvel jelölünk, de nincsenek olyan vektorok amelyel a teret reprezentáljuk. (itt a lényeg csak modellje van valóságos anyag nincs olyan hogy tér). Elektomágneses tér az például van, de nem ugyanaz a kettõ (sõt lehet hogy az anyag is, így a hidrogén is ennek része).

Hidrogén sem létezik, az is csak egy fogalom, mégis vannak hidrogénnel hajtott rakéták.

Azért mert gagyi rakéták semmivel sem modernebbek a szilveszteri tüzijátéknál, sõt...
Csak nagyobbak és veszélyesebbek. Vannak a pirotechnikával foglalkozó magyar fórumok, ha érdekel keress rá.

Szerintem tér idõ nem létezik, csak fogalom amivel megpróbáljuk a tapasztalt környezetünk leírni, ezért nem is lehetséges ilyen hajtómûvet építeni. Szerintem, de biztos mások jobban tudják.

Elõbb építenek a thaik térhajtómûvet, mint mi. (Ilyen mér nincs az Alföldön? Ezek csak állandóan rinyálnak, hogy fogy a hortobányi ménes, meg ilyenek.)

Falcon87
Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

naugye,énhogymegmondtam,nexushatanyútontévedett-e???témábanleírta,hogyEinsteintévedett!

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

OK. Jó gyaloglást!

Miért mennék én Budapestre, ha Szolnokra akarok menni?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

"a világ pont ugyanúgy fog mûködni, ha igazak, meg, ha nem igazak."

A világ igen, de a világ nem fog téged elvinni 1,5-2 óra alatt Budapestrõl Szolnokra. Ahhoz neked is tenni kell vmit.

mi vagy te költõ? akkor nem túlozzál. itt vagyok én, élõ példa, aki nem ismeri el az Einstein állításait. legalábbis nem feltétel nélkül. lehet igaz, meg lehet nem, hát ennyi. bár engem most perpillanat rohadtul nemérdekel, hogy igaz vagy sem. igazából az ilyenek nagyon nem befolyásolnak semmit, és a világ pont ugyanúgy fog mûködni, ha igazak, meg, ha nem igazak.

ellenben viszont tényleg ne túlozz. a túlzás az bizonyos értelemben véve akár hazugságnak is tekinthetõ. megint más a helyzet a viccekkel és az iróniával, amik bár hazugságok, az emberek túlnyomó többsége tudja, hogy mégsem.

viszont van olyan tény, amit mindenki elismer. Chuck Norris létezését. nincs rá élõ példa, aki ne ismerné el<#bdead><#hehe>

Sz.tem Einstein bizonyította az állításait, amit utána mindenki elismert.
Ja és akkor már Nobel-díjas volt...

Igen 😊
Megvan könyvben is, még nem jutottam el az elolvasásáig, de remélem könyvben részletesebb lesz.

Nem kell kötõjel.

ja, szóval akkor te Einstein-hez hasonlítod magad<#idiota>
hát egy nagy különbség biztosan van köztetek...õ értett a fizikához.

"most minek kell erõltetni a baromságot?"
szerintem Einstein-nek mit mondtak az õ korában?

Tök jó a film!

most minek kell erõltetni a baromságot?😊 ha érdekel a téma olvass utána vagy menj el modern fizika elõadásokra(egyetemre), és akkor lesz valami fogalmad a dolgokról. Bár gondolom te a gimiben is abszolút értékbe raktad, ha a másodfokú egyenlet megoldó képletében negatív szám jött ki a gyök alatt...végül is hogy téged idézzelek: "nem egy tök más képletet kreáltál" ezzel.😄

tessék, most jött a cikk, h nyúton is tévedett.

igen, olvastam, és éppen ezért raktam abszolultértékbe, mivel az semmilyen eddigi eredménynem nem mond ellen, és nem egy tökmás képletet kreáltam volna. (de láthatot, azt is tettem)

Deee azért szerintem van anyag. Csak az anyagot alkotják a húrok...
A rezgõ húrok : )
Amik különbözõ dimenziókban mozogva,rezegve megalkotják a kvarkokat, gluonokat (ha jól írtam..) ezek pedig a protonokat, neutronokat stb... És mindennek egy bizonyos formációját szoktuk anyagnak hívni....

Amúgy egy könnyen érthetõ látványos videó a húrelméletrõl: Vigyázat 51 perces

Ember! 😊
Nem azért nyomós érv, mert Einstein írta fel elõször...
Csak ez már elõre vetíti, hogy olyan dologról beszélsz, amit nem nagyon ismersz...
Ha tovább olvastál volna, akkor elmondtam, hogy miért.
De akkor elmondom mégegyszer:

A relativitás elmélet a tudomány legnagyobb pontossággal igazolt elmélete!
A képletet 1:10^14-en pontossággal igazolták!
Ehhez képest Newton törvényeit "csak" 1:10^6-on pontossággal tudták igazolni.
Ezen kívül ha a képletek nem lennének pontosak illetve közel tökéletesek, akkor most nem lehetne GPS, se ûrutazás, és szondákat se tudnánk küldeni a világûrbe, ill. más bolygókra...

akkor így:

miért? tessék, én simán beraktam neked a gyökjel alá a mínmuszegyet, és mégcsak egy feketejuk sem keletkezett:

"Másrészt a relativitáselmélet a tudomány legnagyobb pontossággal igazolt elmélete..."

ezt írtam énis. ha abszolútértékben van, akkor azt IS igazolták, mivel az eredmény ugyanaz.

" Jesszus te mirõl beszélsz?😊 Ezt Einstein találta ki. "
ja, már értem, ha õ találta ki, akkor biztos Szentírás... nyomós érv, hogy õ találta ki, tényleg.

celza8807
pedig analizis vizsgán néha jól jönne a 'szabad alakitás'... <#finom>

A#1

celza8807
merthát sajnos ha veszünk egy negativ (valós) számot, annak a négyzete ugye pozitiv lesz, viszont sajnos visszafelé ez már nem mondható el, egy pozitiv szám gyöke sosem lesz negativ... 😊

A#1

OFF
A vízautós csoda begyûrûzött Romániába is. Most hallom, hogy egy román felfedezte a membrános elektrolízissel mûködõ hidrogénnel hajtott autót.

NEXUS6
Százötvenöt!!!!!???
Micsináltok tik!?
Iskolába meg sosenem jártokmár!?
Háthijába, ilyen ez az ifjúgenerátor!
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Ezek a fizikusok engem nem érdekelnek, úgyis Zefram Cochrene találja föl a mûködõ verziót!"

A Bussard kollektor ismeros lehet minden startrek rajongonak. A kevesbe ismert teny, hogy letezo tudosrol van szo, es o tervezett eloszor mukodokepes nuklearkis hajtasu raketat, fuzios reaktort, es fenysebesseg eleresere kepes urhajot (Bussard ramjet). Ez utobbinak egyik eleme a kerdeses kollektor. (A fuzios reaktor kismeretu kiserleti peldanyait meg eleteben megepitettek es valamiert mukodes kozben pont ugy nez ki, mint a filmekben.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Bussard

Cochrene-t meg majd meglatjuk hogy fogjak hivni a valosagban. Barki lehet...
A probléma ott van, hogy minél rövidebb a húr, annál kisebb (és erõsebb?) pengetõ kell hozzá.

Én egyébként azzal egyetértek, hogy nincs anyag, csak húrok, amelyek rezegnek, és ha két húr összeakad, azt érzékeljük mi anyagként.

endyxx
Minden vita forrását elvágva: a teret én hajtom kerékpározás közben, csak ti beleragadtatok a térbe és úgy látjátok, a kerékpárom mozog. Hehe.

vagyokmintmindenember

Passz..nem én találtam ki.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Oldal 1 / 4Következő →